WantToKnow.nl - Aanbieding

Aanbieding: Introductiepakket Moringa: Wonderboom-Liefde..!

WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2017 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

* * *

Voedzaam, Heilzaam en tjokvol.. Liefde!

x

– Moringa oleifera –

x

‘The Miracle Tree’-

2017 © Jouke van de Berg | deze versie: WantToKnow.nl/.be

x

De enorme peulen die aan de Morniga-boom komen.

In 2015 schreven we hier al op de site over dit groene wonder dat ‘Moringa Oleifera’ heet. ( HIER). In dat artikel noemden we ‘Moringa’s Finest’ als een van de weinige telers die in Nederland de wonderboom verbouwen. En nu, in 2017, is het ons grote genoegen om samen met Jouke van Moringa’s Finest een prachtige aanbieding te doen. Als Naaldwijkse tuinder,  heeft Jouke een affectie met medicinale planten. Daarom is hij sinds 2014 bezig, om ook in ons land, Moringa-planten biologisch te telen en voedingsmiddelen op basis van Moringa te ontwikkelen. Hieronder schrijft hij een beknopt overzicht van verschillende aspecten van deze Moringa, oftewel trommelstokboom (drumstick).

In de subtropische en tropische delen van Azië weten de mensen al duizenden jaren dat de Moringa (Moringa Oleifera Lam., Moringaceae) een zeer voedzame plant is, die bovendien als geneeskrachtig kruid kan worden ingezet. De bladeren zijn zeer rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren en antioxidanten. Bladeren kunnen rauw, gekookt, gedroogd en als thee genuttigd worden. In de landen waar Moringa van nature groeit, worden de bladeren aan de maaltijd toegevoegd als voedsel-verrijking. In zekere zin werden Moringabladeren al gebruikt als voedingssupplement voordat dit woord bestond…

Moringazaden in hun zaadhulzen.

Logisch dat in ontwikkelingslanden dus het Moringablad succesvol wordt ingezet om ondervoeding te bestrijden. Onder meer door de WHO (wereldgezondheidsorganisatie) en de stichtingen ‘Trees for Life’ en ‘The Hunger Project’. Tegelijkertijd wint Moringa in de rijkere landen als ‘superfood’ aan populariteit. Ook de peulen zijn eetbaar en rijk aan voedingstoffen, zij het in mindere mate dan de bladeren. Laat men de peulen verder rijp worden, dan kan daar zaad van geoogst worden. Deze zaden zijn zeer rijk aan olie, mineralen en vitaminen. En met name de olie is zeer gewild voor huidverzorging, door de aanwezigheid van een groot spectrum aan antioxidanten.

Naast de olie die uit de zaden geperst kan worden, gebruikt men de pulp van de zaden voor drinkwaterzuivering. De zaden hebben antibiotische en zwaremetalenbindende eigenschappen en kunnen ook inwendig worden toegepast, waarbij de dosis in de gaten moet worden gehouden: niet meer dan één of twee zaadjes per dag! Deze zaden bevatten onder meer diverse zwavelverbindingen (isothiocyanaatcomplexen). Vandaar ook dat mierikswortelzaadboom een andere naam voor moringa is.

Jouke’s zelf geteelde ‘Moringa Delicata’. Fris en fijn van Nederlandse bodem!

Moringa Blad
We beperken ons even tot de beschrijving van de Moringa-bladeren. Aangezien de plant alleen gedijt in een subtropisch en tropisch klimaat kennen we hier in Nederland, tot voor kort, voornamelijk de gedroogde vorm. Maar in een kas kan Moringa hier echter wel groeien. En aldus geschiedde en is er nu ook in Nederland vers moringablad op de markt, zij het in beperkte mate, doordat het product nog niet bij het grote publiek bekend is en de teelt nog niet vergelijkbaar is met andere groenten/gewassen.

Kijk dit maakt het allemaal zo speciaal..
Moringablad bevat 18 aminozuren, waaronder acht essentiële aminozuren die voorkomen in gunstige verhoudingen voor menselijke voeding, en een zeer hoog percentage eiwitten (circa 27%). Daarnaast is moringablad rijk aan ijzer, calcium, kalium, vitamine A, E en C, en chlorophyl en scoort het ongewoon hoog qua ORAC-waarde (een maat voor de antioxidant-activiteit).

Moringabladpoeder bevat, vergeleken met gelijke gewichtshoeveelheden van de hier genoemde andere voedingsmiddelen,

 • 10 keer zoveel vitamine A als wortelen,
 • 12 keer zoveel vitamine C als sinaasappels,
 • 17 keer zoveel calcium als melk,
 • 15 keer zoveel kalium als bananen,
 • 25 keer zoveel ijzer als spinazie en
 • 9 keer zoveel eiwit als yoghurt!

Andere belangrijke stoffen in Moringa zijn: zeatine, quercetin, sitosterolen, kamferol en chlorogeenzuur (een ester van koffiezuur en kininezuur).

Voedsel of Medicijn?
Wanneer je de literatuur over moringa, da  lijkt de plant werkelijk een wondermiddel. De lijst van aandoeningen waarbij moringa voor verlichting kan zorgen lijkt eindeloos: astma, kanker, bloedarmoede, artritis, constipatie, diabetes, gastritis, hoofdpijn, hoge bloeddruk, nierstenen, diarree en hartproblemen. Een greep uit de grote hoeveelheid publicaties laat een verscheidenheid aan effecten zien. Enkele voorbeelden:

 • De hoge concentratie insulineachtige eiwitten in moringa kunnen positief werken op diabetespatiënten.
 • Antioxidanten en ontgiftende enzymen werken preventief tegen en helpen bij het genezingsproces van kanker.
 • Een water-alcoholextract van moringa heeft een antioxidatieve en monoamine-oxidase typ B-remmende werking laten zien in een model met stressgerelateerde impotentie bij ratten.
 • Moringa lijkt een veelbelovend medicinaal voedingsmiddel voor patiënten met het metabool syndroom.

Niet alles kan in dit korte bestek aan bod komen. Er zijn inderdaad veel onderzoeken gedaan met moringa en de plant bevat veel stoffen die bij bepaalde aandoeningen verlichting of genezing kunnen brengen, maar er bestaat (nog) geen (geregistreerd) geneesmiddel van. Het is wel vrijwel overal ter wereld als voedingsmiddel of -supplement in gebruik.

Moringa-teler Jouke van den Berg, in de kas, oogstend van zijn Moringaplanten.

Eigen Ervaring
Jouke van den Berg vertelt over ‘zijn’ Moringa-ervaringen: “Zelf werk ik al enige jaren intensief met Moringa. Naast de teelt wordt bij mij ook het oogsten, drogen en verkleinen steeds meer geoptimaliseerd. Dit heeft een milde smaak en de frisse groene kleur tot gevolg. (De plant wordt verwerkt zonder takken.)
De feedback van klanten is vaak hartverwarmend: ze voelen zich vitaler en veel klachten verdwijnen of verminderen aanzienlijk. Bij een enkeling is er in het begin wat diarree en soms hoofdpijn of huiduitslag. Maar bijwerkingen of allergische reacties zijn zeldzaam.

Mijn indruk is dat moringa het immuunsysteem versterkt en helpt om tekorten aan te vullen. Het lijkt erop dat diverse klachten die mensen soms al jaren hebben, hierdoor verdwijnen. Daarnaast is het heel interessant om de ervaringen die mensen hebben met toepassingen bij hun huisdieren te horen. Bij paarden en honden wordt Moringa vaak gebruikt om stress of huidklachten te verminderen. Kortom, moringa geeft een interessante aanvulling op het arsenaal van de fyto- en voedingstherapie voor mens en dier!”

* * *
X

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

– ‘Moringa’s Finest’ Introductiepakket –

(let op: geldig t/m 2 mei a.s.)

Moringa’s Finest heeft voor ons een speciaal introductiepakket samengesteld, zodat jij kennis kunt maken met de verschillende voedzame vormen van Moringa.We bieden dit speciale pakket met een mooie korting aan!

Het pakket kost € 44,95 (normaal €55,-) en bevat:

 1. Moringa bladpoeder (100 gr.)
 2. Moringa zaden (40 gr.)
 3. Moringa tabletten (100 stuks)
 4. Moringa thee (150 gr.)
 5. Moringa Delicata Fijn Blad (125 gr.)
  x

Moringa Bladpoeder (100 gram)
Moringa bladpoeder is gemaakt van uitsluitend moringa bladeren, het is een ideaal natuurlijk voedingssupplement, makkelijk opneembaar voor het lichaam en licht verteerbaar.

Moringa bladpoeder is eenvoudig in te nemen. Zo kan je gemakkelijk een eetlepel door de vruchtensap of shake mengen. Het poeder is ook uiterst geschikt om te drinken als ‘shot’. Zo start je de dag met een gezonde optater!
Drink het na het bereiden wel snel op zodat de smaak niet te sterk wordt.

Moringa Zaden (40 gram)
Uit de zaden kan je zelf een moringa plant kweken, zaai ze op een warme plaats en geef de jonge plant een warme zonnige standplaats in een ruime pot. De zaadjes zijn eetbaar, pel daarvoor het schilletje waarna er een roomkleurig bolletje overblijft. 2 á 3 zaadjes per dag helpen de ingewanden schoon te houden van ongewenste bacteriën, virussen en zware metalen.
x

Moringa Tabletten (100x á 1000mg)
Moringa tabletten zijn vervaardigd uit geperst bladpoeder en zijn een eenvoudige manier om tussendoor wat extra antioxidanten en vitaminen in te nemen. Door het kleine formaat en de onopvallende smaak zijn de tabletten ideaal voor kinderen en huisdieren.

Elk potje bevat 100 tabletten van 1 gram.

x

x

Moringa Thee (150 gram)
Moringa thee werkt opwekkend zonder de aanwezigheid van caffeïne. De thee bevat veel antioxidanten en mineralen en is kruidig van smaak. De thee heeft een karakteristieke eigen smaak, maar je kan er eventueel nog wat extra smaak aan geven met wat citroen en/of gember. Laat de thee minstens 5 minuten trekken in heet water. Zo komen de voedingsstoffen goed uit de bladeren en krijg je de beste smaak.
x

Moringa Delicata Fijn Blad (125 gram)
Moringa Delicata fijn blad is gemaakt van in Nederland in de kas gekweekte ‘Moringa Delicata’. Het is vervaardigd van uitsluiten jonge bladeren en daardoor uitzonderlijk mild van smaak.Het laat zich overal door mengen zonder de smaak negatief te beïnvloeden en kan ook door gerechten gebruikt worden als smaakmaker.

 

x

x

x

x

x

x

x

x

* * *

x

Hoe deze introductie-set van Moringa’s Finest te bestellen:

x

Vul hieronder al je persoonlijke gegevens in en

verstuur de bestelling van de Moringa introductie-set

(VÓÓR de sluitingsdatum 2 mei a.s.)


Maak tegelijk het bedrag
van je bestelling over,

€ 44,95- voor het Moringa-kennismakingspakket + € 5,95- voor porti/handling =

€ 50,90

Op IBAN:

NL35INGB0004313174

ten name van

Dolphins & Whales publishing bv in Heemstede.


Vermeld bij je betaling duidelijk ‘Moringa-set’..
(en je naam, als deze naam op de rekening afwijkt van je bestelling hieronder)

De aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt!
De levering is na ongeveer anderhalve week na de sluitingsdatum.

* * *

Woon je in België of elders in Europa?

Maak dan het verschuldigde bedrag
en een verzendkostenbijdrage van € 8,- =
totaal dus € 52,95

over op deze rekening:

IBAN:   NL35INGB0004313174
met evt. de Bic code:   INGBNL2A

Bestelformulier

Aantal*

Uw naam*

Uw volledige adres*

Uw E-mail*

Onderwerp*

Uw Bericht

* = Verplicht veld

E-mail Print
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.