WantToKnow.nl - Aanbieding

Aanbieding: WantToKnow-meet en greet..

x

x

x

zondag 28 mei a.s.
X

De 3e..
X

WantToKnow-meet en greet..

x

Al langere tijd liep Arend Zeevat rond met het idee om een ontmoeting te organiseren voor bezoekers van de Want to Know-site; gezien ook de vele discussies, die plaatsvinden onder zijn artikelen. Op 9 juni 2012 vond er al eerder een dergelijke bijeenkomst plaats, een ‘meet-and-greet’ in Harderwijk, waar je HIER nog informatie over kunt vinden. Tijdens deze bijeenkomst, stond de verbinding met gezond voedsel centraal, onder het thema ‘Proef het verschil’.
Vorig jaar is er een greet & meet geweest met WantToKnow.info oprichter Fred Burks en we zijn nu blij je voor deze derde Want-to-Know-meet-&-greet-bijeenkomst te mogen uitnodigen. Op zondag 28 mei, staat deze gepland in Quinta Essentia in Zwaanshoek.

Arend Zeevat: “Een tijdje geleden heb ik onder een van mijn artikelen, al de behoefte aan een dergelijk meeting gepolst en ik was blij met de positieve reacties. Samen met Guido hebben we de datum van zondag 28 mei geprikt, om deze fysieke ontmoetingsgelegenheid te gaan vormgeven. Daarbij is er niet écht een thema dit keer, maar gaat het ons vooral over ‘Delen & Verbinden’.

Daarbij staat een open en vrije ontmoeting voorop, waarbij we dit thema als leidraad willen nemen. Verbinding met jezelf, met de ander en de grotere wereld. En daarbij is het delen van ervaringen, gevoelens en inzichten een mooie bekrachtiging van verbinding. Vooral het uitwisselen van ervaringen m.b.t. de eigen beleving van verbindingen, mag voor ons een centrale plaats krijgen, deze middag in het bijzonder.

In een wereld die aan alle kanten steeds meer uiteen lijkt te vallen, wat daarbij veel strijd en ellende oplevert, is het juiste medicijn daarvoor het je weer bewust verbinden met jezelf en de ander. We hebben elkaar nodig bij het liefdevol en respectvol gezamenlijk bouwen aan een nieuwe meer menselijke wereld.” 

De volgende vragen kunnen als leidraad dienen om het thema ‘Delen & Verbinding’ te benaderen:

  • Hoe krachtig ben jij met jezelf verbonden?
  • Wat heb je nodig om die verbinding te versterken?
  • Hoe beleef je de verbinding met anderen?
  • Wat is er nodig om die te versterken?
  • Welke kwaliteiten kun je vanuit jouw verbinding met het grotere geheel inzetten, om dat geheel daarmee te verrijken?
  • Hoe ervaar jij je verbinding met de natuur?
  • Hoe zou je die kunnen versterken?
  • Wat inspireert je en waar wordt je enthousiast van?

Hoe gaan we de middag indelen?
Het lijkt ons goed om het gesprek en de gespreksvorm vooral organisch te laten verlopen, wat wil zeggen, dat we dus geen strakke tijdsplanning hanteren binnen een agenda en dat het gesprek zich laten ontwikkelen. Waar het ons om gaat, is om vanuit respect en openheid, de individuele, verschillende ervaringen en inzichten te delen. En zo te komen tot een soort -onuitgesproken- gemeenschappelijkheid op basis van de overeenkomsten. De sfeer is daarbij vooral voor iedereen veilig en daarom vragen we aan aanwezigen die middag, vanuit een zo open houding aanwezig te zijn.

Daarbij wil Arend ook graag zijn -in de loop der tijd opgebouwde- expertise als gespreksleider inzetten, om de ontmoetingen te bewaken en veilig te stellen. Het heeft naar onze beleving weinig zin om politieke discussies te gaan voeren, doordat deze meestal de weergaven zijn van achterliggende meningen, die veelal kunnen botsen en inhoudelijk weinig tot niets opleveren. Discussies worden dan vanuit het hoofd gevoerd, terwijl verbinding en verbondenheid nu juist hartszaken zijn.

We vinden dat een werkelijke ontmoeting pas kan plaatsvinden, wanneer je elkaars belevingswereld leert kennen. En deze zonder oordelen met elkaar kunt delen. Daarom wil Arend aan het begin van de bijeenkomst tijd inruimen voor een paar simpele, maar vooral menselijke contactoefeningen. Laten we er met elkaar een mooie middag van maken, die ons allen kan en zal verrijken.

x

M.C. Escher ‘Ontmoeting’ (1944)

x

“Je kunt een persoon nooit echt begrijpen,

totdat je de dingen vanuit zijn standpunt beschouwd;

totdat je in zijn huid klimt en er in rond loopt.”

M.C. Escher – Ontmoeting

x

We nodigen je van harte uit voor deze meeting en hopen dat jij er bij kunt zijn. Let wel, we hebben een beperkte capaciteit bepaald (ca. 50 personen), om er zeker van te zijn, dat iedereen ‘de ruimte’ kan krijgen, die hij nodig heeft.

Guido Jonkers & Arend Zeevat

x

x

WANNEER?

zondag 28 mei aanvang 14:00 uur (-17:00 uur)

Organisatie-bijdrage voor deze middag € 15,- 

x

WAAR?

Spieringweg 913 – 2136 LK Zwaanshoek (bij Hoofddorp/Schiphol)
(klik op logo voor kaartje)

x

Wil je je opgeven?
X

Vul hieronder je persoonlijke gegevens in en meldt bij ‘mededelingen’
‘Greet en Meet’

Verstuur de bon én maak tegelijk de organisatie-bijdrage (€ 15,- pp) over.
x

NL35INGB0004313174

x

Dolphins & Whales publishing bv in Heemstede.

* * *

Woon je in België of elders in Europa?

Gebruik evt. de aanvullende Bic code:   INGBNL2A

 

Bestelformulier

Aantal*

Uw naam*

Uw volledige adres*

Uw E-mail*

Onderwerp*

Uw Bericht

* = Verplicht veld

E-mail Print
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.