Advertentie

De zoete moordenaar..


Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren gewicht. 35 jaar geleden American werden prikdrankjes nog gemaakt met gewone suiker, zoals 'Mexican Coke' vandaag nog wordt gemaakt. En 35 Jaar geleden begon het overgewichtprobleem in de VS te ontsporen, toen de HFCS de intrede deed...

x

De zoete moordenaar

2012 © Anneke Bleeker
X

Zoet, zoet op brood, zoet in de koffie, zoet in de thee, zoet… Zoetjes, zoethoudertjes… Zoethoudertjes kom je overal tegen. Zand in onze ogen strooien ‘ze’ overal als we hen de kans geven. Reclames die doen voorkomen dat jij er niet bij hoort als je niet dit of dat doet. Als je niet dit of dat eet, als je niet dit of dat… vul maar in, vele voorbeelden uit de dagelijkse gesprekken en media zijn waarneembaar. Maar al die ditjes en datjes komen wel voort uit een marketing beleid.

Wat zo bijzonder is, is dat alle producten zogenaamd ook steeds verbeterd zijn. Wat was het dan vele jaren geleden slecht! Wasmiddelen die al, zo lang ik mij kan herinneren, steeds ‘beter’ worden. Voedingsmiddelen, of is het toch meer vulling vraag ik mij dan af, die steeds beter zijn. Men wil steeds doen geloven dat je echt weer naar de winkel moet want de verbeterde producten liggen daar op je te wachten.

Laat jij dat gebeuren?
Als je zelf over de juiste informatie beschikt dan heeft men geen vat op je en laat jij je niet beetpakken. Van de wieg tot het graf worden we zoet gehouden, op alle fronten, maar ook letterlijk. Suikers of vervangende middelen in ons lichaam, van baby tot bejaarde. Denk jij weleens na of jouw lijf dat echt prettig vindt? Of is het een verslaving?

Witte geraffineerde suiker, puur gif. Alles wat door mensenhanden is veranderd is als gif voor ons lichaam. Ontgeurde producten zijn gemanipuleerd. Geraffineerde producten, gesteriliseerde, gepasteuriseerde en welke prachtige namen van processen er allemaal nog meer zijn.
Melk, gewoon rauwe melk bij de biologisch‐dynamische boer vandaan. Zo ook paardenmelk, gewoon rauw, geen franje, geen toevoegingen, geen gemanipuleer. Rauwe paardenmelk ligt het dichtst bij borstvoeding. Maar vertellen wij dat, dan, o jee, daar heb je haar weer. Heeft iemand zich wel eens verdiept in de ingrediënten die in de babyvoeding in blik zitten?

Lezen we de kleine lettertjes wel?
Zijn natuurwinkels zo betrouwbaar dat je geen etiket meer hoeft te lezen? We komen weer even terug op suikers en vervangende zoetstoffen; kun je klakkeloos je winkelwagentje vullen? Koek, snoep, jam, vruchtensappen, ijs, gebak, ketchup, brood, crackers; menigeen zal dit achteloos uit de schappen pakken en via de kassa in de tas stoppen en thuisgekomen opruimen en zonder nadenken verwerken, presenteren. En als de voorraad op raakt gaat men weer naar de winkel.

Jengelende kinderen ‘winnen’ het over het algemeen ook vrij snel met de aanbiedingen bij de kassa. Kauwgom en andere kleine snoepjes liggen velen aan te grijnzen die op hun beurt staan te wachten. Het gaat vaak om luttele bedragen, snel gepakt en meegenomen. Maar bedenk eens wat een omzet met al dat kleine grut, door die vele wachtende personen bij elkaar gesprokkeld.

Haribo: één van de vele leveranciers van ADHD-snoepgoed (klik op illustratie voor indringend artikel over kleurstoffen en ADHD)

Snoepje hier, sapje daar en wat krijgt een gemiddeld persoon per dag binnen? Per week? Maand? Jaar?
Stapelen; we hebben het nog niet eens over fluor, vaccins, andere giftige stoffen zoals de E 621 en zijn vele makkers.
Stapelen, elke dag weer. Simpele kant‐en‐klaar ontbijten. Koek bij de koffie. Jam op brood, andere zoetwaren en in de middag gaat het weer verder, drie uur een dip, vier uur een dip, in de file een dip, overal liggen ‘vullingmiddelen’ ons aan te grijnzen, tot het avondeten aan toe. Daarna willen velen ook nog wel wat weg snaaien en vlak voor het slapengaan verdwijnt er zo hier en daar ook nog wel wat. Kan dit een teken zijn van ondervoeding?

Die hang naar steeds maar wat in de mond stoppen, kan dat mogelijk duiden op ondervoeding? Wanneer je lang genoeg niet de goede voedingsstoffen tot je neemt maar tevreden bent met surrogaat, dan zal je lichaam deze tekorten gaan wreken. Allerlei klachten en kwalen komen naar buiten en dan gaan we verder met gif toevoegen door de symptomen te verdringen met medicatie. We gaan geconserveerd de grond in!

Klinkt dit hard?
Wel, probeer eens uit en koop een hamburger bij een willekeurige grote fastfood keten, leg deze gewoon ergens neer. Niet in de koeling, schenk er geen aandacht aan en kijk na verloop van tijd wat er is gebeurd. Niet vanzelf weggewandeld?
Hoe zou dat toch kunnen? Mogelijk volgestopt met allemaal ingrediënten die dit teweeg brengen. Geconserveerd dus!
Volgende vraag: wat doet een dergelijk product dan in ons lichaam?

Zou het zo kunnen zijn dat velen met dit soort ‘vulling’ hun systeem van de rel brengen en hun lichaam dicht laten slibben met niet verteerbare producten? En zo hun eigen graf graven? Geconserveerd de grond in, overduidelijk.
Gifstoffen worden opgeslagen in een vetvoorraad. Dat is maar goed ook anders zouden velen zo voor je voeten dood neervallen. Bizar straatbeeld zou dat opleveren, nog meer bizar dan het nu al is. Als je nu je ogen de kost geeft en een willekeurige straat inloopt dan is het beeld al snel duidelijk. Altijd etende mensen. Patat en andere producten uit de frituur, in de verkeerde vetten gebakken.

Onze lever kan namelijk maar een bepaald percentage per dag ‘opruimen’. Alles wat we teveel aanvoeren wordt opgeslagen in vetrollen, bubbels en blubbers… Vergelijk het met je keuken. Alle voorraad ruim je op in kastjes en slinger je ook niet in het rond. Zo handelt een lichaam ook, de vetrollen zijn te vergelijken met de ‘keukenkastjes’. Voorraad opgeruimd en wat je nodig heb pak je. Deurtje dicht.

De lever ruimt steeds wat op maar kan alles niet in één keer ‘handelen’, dus ‘deurtje dicht, opgeslagen die handel’.
Kijk eens naar de jeugd. Hoeveel kleine kinderen zijn al veel te dik? Vaccins, verkeerde ‘vulling’, gif via plastic, gif, overal gif. Pesticiden via niet biologisch geteelde groenten en fruit. Stapelen met al die stoffen…

Glucose‐fructosestroop is de zoete moordenaar
Gewonnen uit maïs, klinkt zo lekker onschuldig. Maar wist je dat het een hoge dosis kwik kan bevatten? En kwik moeten we nu juist niet in ons lichaam krijgen. Glucose‐fructosestroop ook wel bekend als fructose‐glucosesiroop, glucose stroop, fructosesiroop, maïssiroop, isoglucose of high‐fructose corn syrup (HFCS) wordt gebruikt in duizenden voedingsproducten, allerlei producten die velen achteloos in hun winkelwagentje deponeren, van ketchup tot snoep, van ijs tot frisdranken, van soepen tot dressings, van brood tot crackers en de lijst is nog veel langer.

Glucose‐fructosestroop, een zoetstof gewonnen uit maïs, is een mengsel van fructose en glucose en wordt door voedingsfabrikanten gebruikt omdat het veel goedkoper en langer houdbaar is dan suiker. Maïs wordt op grote schaal overigens ook nog geteeld uit gemanipuleerd zaad. Monsanto is hier de grote boosdoener van.

De basis voor de miljarden liter maïssuiker, die over de hele wereld steeds vaker wordt gebruikt. De vraag of deze maïs al dan niet op GMO-basis is vervaaardigd, is niet eens ter spraker gekomen..!

Gemanipuleerd zaad brengt verkeerde producten voort, deze resoneren niet met onze cellen, niet met ons lichaam.
Glucose‐fructosestroop is verantwoordelijk voor vele gezondheidsproblemen zoals obesitas, hoge cholesterol, insuline problemen, diabetes type 2, kanker, hoge bloeddruk, hart‐ en vaatziekten, beschadiging van de lever, stress, migraine, ADHD.

Ja, dat klopt zie je het verband?
Hoge cholesterol treedt op als ons lichaam in balans wil komen. Dan maakt de lever meer cholesterol aan. De lever maakt overuren wanneer te veel gif in vet is opgeslagen. Hoge bloeddruk en hartproblemen zijn weer een logisch gevolg. Diabetes, gif in het lichaam. Vaccins, lichaamsvreemde stoffen ingespoten. Verkeerde suikers, verkeerde vetten…

Stop! Tijd voor puur natuur Gewoon stoppen nu! Wie meer wil weten kan dat lezen in boeken, via artikelen, via zoveel mogelijkheden om je te informeren. Genoeg voor nu, we gaan nu even positief denken. Is de natuur zo verkeerd? Nee toch? Alles wat groeit en bloeit op plaatsen waar het ongestoord kan groeien en bloeien heeft het daar naar de zin.
Als een gewas het naar de zin heeft wil dat zeggen dat de bodem optimaal is; de juiste verhoudingen er voor zorgen dat de planten, struiken en bomen gevoed worden.

Gevoed met goede stoffen die de plant helen.
Als wij gezonde planten eten dan helen zij ons. Wanneer wij zieke gewassen eten dan kunnen deze ons toch niet gezond houden of maken? Daarom gaan we nu een rondje culinair via gezonde gewassen die in deze periode weer rijkelijk ontluiken en hun vitaliteit tonen. Jonge vitale planten bruisen van de energie, levensenergie.

Deze energie schenken zij ons wanneer wij hiervan gebruik maken. Maar handel wel met respect. Kijk uit als je wat plukt, plukken betekent dat we netjes met een mesje de steeltjes afsnijden en niet zomaar voor het vaderland weg rauzen. We laten geen sporen van vernielingen achter maar plukken bedachtzaam.
Er is alweer zoveel. Brandnetels komen alweer met prachtige toppen in groten getale boven de grond. Zevenblad, voor velen de schrik in de tuin maar o, wat is dit krachtige plantje gezond. Gezond als gewas, het is letterlijk niet stuk te krijgen en die vitaliteit geeft het aan ons door.

Brandneteltoppen... Prikken niet en een prachtige smaak..!

Onkruid vergaat niet, is een bekend gezegde en het kruid zevenblad is hier een voorbeeldig voorbeeld van. Zelf durf ik het geen onkruid meer te noemen. Tegenwoordig valt het bij ons onder de noemer ‘boskruiden’. Wat eten we? O, ik moet nog even het bos in. Venkelsoep, met wortelen maar aangevuld met verse kruiden. Of wat te denken van een kruidenboter van roomboter met peper, kerrie, Keltisch zeezout en fijngesneden bladeren van daslook?

Het maartse viooltje als versiering, heerlijk zoet van geur en smaak (over zoet gesproken), maar dan wel natuurlijk; het staat heel gezellig, het oog wil toch ook wat? Roomboter met veldkers, zo uit de tuin vandaan geoogst. Veldkers is familie van de tuinkers maar dan nog intenser van smaak. Overigens geldt dat voor alles wat we puur oogsten. De smaak is intenser, puurder, geeft een beter gevoel.

Het jonge malse blad van zevenblad is nu nog heerlijk vers te verwerken. Dus maak daar gebruik van, er is genoeg voor iedereen. Deze ‘gezondheidsmaniak’ groeit zo snel, om ons allen te voorzien van goede voeding. Dat heet ook anders denken dan zeggen dat het een woekeraar is. De natuur is compleet! De natuur schenkt ons alles! Kijk uit waar je plukt, niet langs drukke autowegen of bij weilanden waar men mest injecteert, de bodem met kunstmest bestrooit of pesticiden spuit. Blijf ver weg van die giftige bronnen.

Nu wens ik je goede energie opgedaan tijdens het plukken van vele ingrediënten die een aanvulling zijn op groente en fruitsoorten die we in de winkel kopen. Maar… dan wel biologisch! Logisch toch?

Anneke Bleeker
Bergen NH
19 maart 2012
www.gezondverstandavonden.nl / www.verontrustemoeders.nl

Foto’s: Anneke Bleeker ©

Informeer je over deze gifstoffen. Hieronder een link over de ‘zoete moordenaar’ en daaronder een vertaald artikel over vaccinaties wat iedereen eigenlijk verplicht ‘moet’ lezen! Wij verspreiden dit vrijwillig en weten niet wie hier wel of niet iets mee doet! HIER op de site van WantToKnow een uitgebreid artikel over glucosestroop..

Een recent artikel over vaccinaties door Dr. Harold E. Buttram: De ultieme gok: zullen vaccins voor kinderen resulteren in een hybridisatie van de inhoud van vreemd menselijk en dierlijk DNA? (OVER GIF GESPROKEN!!!)

84 gedachten over “De zoete moordenaar..

  1. Voor mij zijn er maar 1 werkende natuurlijke zoetstof op de markt, welke ik na wat speurwerk heb kunnen ontdekken dat het wel gemeende goede eigenschappen heeft en tot mijn grootste plezier, bloeddruk verlagend is maar ook bloedsuiker verlagend. En nog heel lekker zoet is van nature ook. Ook is er al chocolade te vinden waar stevia in verwerkt zit en al andere produkten ook. Alleen wel goed opgepast voor de kleine lettertjes zoals Natrena, welke naast 3% stevia ook sugralose en aspartaam is toe gevoegd. Je wordt eigenlijk daarmee al weer op het verkeerde been gezet, door de schandalige voedsel industrie des Vaderlands. De enigste 2 die ik zelf fdan ook heb goed gekeurd onder verschillende omstandigheden zijn;

    1- http://www.lucovitaal.nl/index.php?/Nieuws/stevia.html
    2- http://www.stevio.nl/nieuws/verhaal-achter-zevia-llc-a-villars-maitre-chocolatier.html

    In iedergeval we blijven door lobby’en voor pure honderd procent gezonde zoetstoffen die naast het zoet maken ook andere eigenschappen met zich mee brengt ter verbetering van gezondheids optimalisatie.

    Nu nog wachten wie de eerste diabetische gezonde cola op de markt brengt!

    1. @Paul & Co
      Lucovitaal en andere ‘natuur’supplementen durven met sommige van hun producten ook in de fout te gaan, zoals met vitaminetabletten voor kinderen.
      Onderstaand een link naar een lijst met producten waarin aspartaamacesulfaat-k, aminosweet en/of sucralose verwerkt zijn.
      Deze lijst wordt regelmatig ge-updated en is zodoende steeds actueel.

      http://www.aspartaam.nl/info/producten.html

      In de supermarkt wordt het echt speuren naar voeding waar geen rommel in zit. Liefst met een loep, want hyper klein gedrukt.
      Zo moet je naar verluidt ook opletten met ‘gemodificeerd zetmeel’ dat ook een ongezonde zoetstof is, verkregen door het bewerken van zetmeel.

    2. Dank je wel Anelle, naast het werkboekje “Wat zit er in ons eten?”, kunnen we ook een omgekeerde lijst bewonderen als sommigen van ons er geen zin in hebben om iets na te speuren in de supermarkt, Dit is oa een site waar we het omgekeerde kunnen opzoeken, wat is nou wat ?! Vooral dus wat bekend is onder de chemische naam ipv het E-nummer zelf.

      http://www.food-info.net/nl/ingredientenwijzer.htm

    3. Allebei hartelijk dank voor deze links. Het is niet altijd een kwestie van niet willen zoeken maar ook vaak een door de bomen het bos niet meer zien.
      Ik laat alles liggen waar iets op staat wat verdacht is. Maar dat beperkt je wel erg bij het boodschappen doen. Geeft niet, ik heb alle tijd. Maar dat geldt dus ook niet voor iedereen.

    4. Zou haast tegen je willen zeggen Selene, wordt tijd voor een winkel waar geen gezoek meer is of er wel 1 van deze zaken op de verpakking staat. Gewoon omdat we graag ook eens boodschappen willen doen dan uren in de supermarkt met tegenzin door te brengen.
      Gewoon puur een winkel die er voort zorgt dat alles wat er verkocht wordt gewoon weg goed is zonder toegevoegde rommel..

  2. Ooit heb ik een documentaire gezien (Food Inc) waarin gesteld wordt dat de gemiddelde Amerikaan inmiddels voor 90% uit maismoleculen bestaat. Dat komt doordat:

    – Het brood wordt gemaakt van maismeel
    – De hamburger wordt gemaakt van door mais gevoedde koeien
    – De saus (ketchup) bestaat voor 90% uit glucosestroop uit mais

    Deze documentaire staat op Youtube.

    Let wel, het gaat dan over Amerika, hier in Europa hebben we gelukkig nog een cultuur van allerlei lokale gerechten maar je ziet hier ook het gebruik van glucosestroop toenemen in allerlei producten. Ik probeer mensen daarop te wijzen en soms lukt dat ook wel, maar het gebeurt ook wel eens dat men de schouders ophaalt met de opmerking ‘ja als je zoekt dan vind je altijd wel iets schadelijks’. En dat is helaas voor een groot deel van de bevolking een standaardreactie…

    1. Overigens worden in Amerika talloze producten gemaakt van Mais, niet alleen hamburgers natuurlijk 🙂

    2. @questionmarc: Laatst was ik op de verjaardag van mijn stiefzoon en zijn vrouw. Kreeg ik tot mijn stomme verbazing espressokoffie uit een bekertje dat vervaardigd was van maïsmeel en nog een ingrediënt maar ik ben vergeten welk, in ieder geval ook organisch. De bekertjes had zijn in verschillende formaten en hadden de vorm van diestevige Franse glazen (HEMA) met van die afgevlakte kanten in formaat klein tot groot. Je ziet die glazen heel veel, ook bij Blokker en andere van dat soort zaken.

    3. Het meeste wat in brood zit, bah!, is gewoon weg hout als bindmiddel, eet je dan nog wel iets van meel?! Nee is allemaal kunstmatig toegevoegde rommel en wie controleert dat nou ?!

    4. @Paul, heb je daar een bron van? Vezels uit hout als bindmiddel kan inderdaad kloppen maar het meeste is toch wel gewoon meel hoor. Zeker als je een beetje goed oplet wat je koopt.
      Of je bakt gewoon je eigen brood met meel van de molen 🙂

    5. Dit kwam ik tegen in de NHG Nationale Horeca Gids;

      De appeltaartjes van McDonald’s bevatten niet alleen stukjes appel, maar ook eendenveren en menselijk haar. Eendenveren en menselijk haar zijn namelijk goede bronnen van l-cysterine, een aminozuur dat deeg soepeler maakt. Het haar is voornamelijk afkomstig uit China. Chinese vrouwen kunnen hier een klein zakgeldje bijverdienen door hun haar te verkopen aan fabrieken.

      http://nationalehorecagids.nl/ANP/FastfoodNieuws/4196/Het-geheim-achter-de-ingredienten-van-fastfood

    6. Ja in dat Blueband witbrood, dat had ik ook gevonden. Maar jij stelt dan maar voor het gemak dat dan in AL het brood houtvezels zitten, dat is natuurlijk onzin!

    7. Tis net of ik met een mini drukpersje in alle winkels zelf op de verpakkingen het E-466 nummer toevoeg, zo klinkt het van uit jou denken, maar niets is minder waar.

      E-466 = Carboxymethylcellulose

      http://www.food-info.net/nl/e/e466.htm

      Op heel wat verpakkingen van voedsel maar ook op non-voedsel verpakkingen staat dit E-466 vermeld, dus bij deze dat ik dan ook niet met gemak dit zelf bepaal, het staat immers gewoon op de verpakking van heel wat soorten fabrieksbrood.

      E-466 is een verwant middel van E-460 > Microkristalline Cellulose

      Dit is een witte stof die vrij komt bij de produktie van katoen, want ook in lak en vernis wordt gebruikt en bij de produktie van rubber. Sinds 1961 is dit stofje door wetenschappers erkent als kankerverwekkende stof, maar wordt gewoon in veel produkten toe gevoegd.

      http://www.food-info.net/nl/e/e460.htm

      Ik stel niks ik constateer iets volgens de verpakkingen…

    8. Paul ga naar een warme bakker. Daar kun je gewoon vragen wat er in je brood zit. Een echte bakker wil geen rotzooi verkopen en doet er alles aan zijn product lekker en gezond te maken. Vraag het gewoon. En niet dat vreselijke spul uit de supermarkt eten.
      Sommige mensen vinden brood van de warme bakker duur. Dat is onzin. Het is voedzamer dus gezonder en je hebt veel sneller een voldaan gevoel. Een frietje met kost tegenwoordig hoeveel? Een heel volkoren brood voor 2 euro daarvan eet je je 3 keer in de rondte. En veel gezonder dan andere tussendoortjes of vervangers zoals pizza. Kant en klaar legt het totaal af tegenover brood van de warme bakker. Zorg ook nog voor gezond beleg en je zit gebakken. 🙂

    9. Oh ja, ik heb geen banden met een warme bakker behalve de relatie als klant. Ik ben gewoon gek op brood en geniet altijd van mijn 2 boterhammen bij het ontbijt. En dat zal zo lang de bakker blijft bakken zo blijven.

    10. Dank je Selene, ik zelf haal mijn brood altijd op de markt van Bakker het Stoepje uit Spakenburg, met gezonde en boordevol natuurlijke ingredieneten en dat je proef je over duidelijk dan zelfs van de warme bakker hier om de hoek.

      Gezien dat E-466 niet enkel in al het fabrieksbrood zit, is stokbrood daar ook al zoals de naam het impliceert van hout te zijn gemaakt, laat staan deze Pan-Tuffels:

      http://img689.imageshack.us/img689/4320/pantufels.jpg

      Woodenshoe Brood Incorp.

    11. @Paul & Co: ik heb ook een keer brood van bakkerij ’t Stoepje op de markt in Heiloo gekocht, zag er fantastisch uit maar NIET TE VRETEN! Sorry hoor, wat volkoren brood was haalt het niet bij wat ik bij de natuurwinkel of de biologische boerenmarkt koop. Ik ben heel heel kritisch op brood! Het brood bij ’t Stoepje leek heel erg op echt goed volkoren brood, maar als je dit brood aansnijdt is het ook “piep”brood, geen vast brood. En het smaakt ook niet als heerlijk echt volwaardig brood. Het was echt een afknapper voor mij. Bovendien vertrouw ik die bakkerij ook niet. Heb je wel eens gezien hoeveel van die grote vrachtwagens van hen op de weg zijn? Ze hebben op zowat elke markt in heel Nederland afzet. Nee, het is mij te groot en het lijkt mij niet wat zij voorgeven te zijn!

    12. Dat kan Willie, maar zelf bak ik ook vaak mijn eigen brood en moet zeggen naast zuurdesem en normaal brood, dat brood van Bakkerij van het Stoepje toch wel dicht in de buurt komt kwa smaak. Ik maak dan geen gebruik van standaard meel, maar haal puur mijn ingredienten weg bij een reformwinkel en maak gebruik van een oud bakkers recept van mijn Opa, die bakker was. Ik laat me niet zomaar gewonnen geven, altijd eerst zorgvuldig onderzoek doen alvorens ik verslag doet omtrent.

      Ik krijg enkel geen Donuts na gemaakt, mocht je vogels buiten zien zonder snavel dan is het mijn schuld, dat ik ze te hard gebakken heb…

  3. Kunstmatige zoetstoffen zijn veilig, goed getest en helpen om af te vallen.

    Veel mensen gebruiken kunstmatige zoetstoffen om af te vallen. De ironie van dit verhaal is dat vrijwel alle zorgvuldige studies hebben aangetoond dat mensen die kunstmatige zoetstoffen gebruiken in feite meer aankomen dan zij die de calorierijke zoetstoffen gebruiken. In 2005 toonde informatie van een 25 jaar durend San Antonio Hart Onderzoek aan dat het drinken van light producten het risico op ernstige gewichtstoename verhoogt; zelfs veel erger dan gewone drankjes. Gemiddeld neemt door het regelmatig drinken van lightproducten het risico op gewichtstoename toe met 65% binnen 7 tot 8 jaar en is de kans op obesitas met 41% toegenomen. De reden voor deze schijnbaar ironische realiteit wordt nog onderzocht maar er zijn verschillende mogelijke oorzaken waaronder;

    Zoete smaken blijken de honger meer aan te wakkeren ondanks de calorische waarde.

    Kunstmatige zoetstoffen blijken een verlangen naar zoetigheid te veroorzaken en daardoor wordt de totale consumptie van zoetigheid niet lager wat vervolgens weer leidt tot problemen met het gewicht.
    Kunstmatige zoetstoffen verstoren je lichaamsnatuurlijke vermogen om ‘calorieën te tellen’. Dit wordt bewezen in studies zoals een onderzoek van de Purdue Universiteit in 2004, die aantoont dat ratten die kunstmatige zoetstoffen kregen toegediend meer voedsel aten van een hoge calorische waarde dan ratten die vloeistoffen kregen met daarin suikers van een hoge calorische waarde.

    Al met al leren deze onderzoeken ons dat kunstmatige zoetstoffen NIET de beste vriend zijn van de mens op dieet omdat in tegenstelling tot wat de marketingcampagnes ons willen laten geloven, het er alle schijn van heeft dat de kunstmatige zoetstoffen je juist zullen helpen om makkelijker aan te komen in plaats van af te vallen.

    Er zijn bovendien vele gezondheidsrisico’s verbonden aan kunstmatige zoetstoffen en met name aan aspartaam. Ik ben begonnen om een steeds langer wordende lijst samen te stellen van studies die betrekking hebben op problemen die verband lijken te hebben met aspartaam. Ook raad ik je aan om jezelf meer te verdiepen in dit onderwerp zodat je zelf een mening kunt vormen. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op http://www.aspartaam.nl/.

    1. John, heb liever een versie van jou met een Handtekening erbij…

      Dat kan natuurlijk wel geregeld worden zonder zoetstofjes…

  4. Weet er iemand een hazelnootpasta waar die maisglucosefructosestrooppoeder niet in zit? Ik had hazelnootpasta uit een reformwinkel: Chocoreale Hazelnut Natural Sweet. Dan kan je beter Nutella eten?

    1. calvé hazelnootp.; suiker, plantaardige olie, hazelnoot 13%, magere melkpoeder, magere cacaupoeder (?). plantaardig vet, emulgator: sojalecithine. Deze laatste kan gmo zijn natuurlijk.

    2. Dan zou ik ook kunnen kiezen voor Hazelnootpasta met rietsuiker van Chocoreale (eko):
      rietsuiker
      zonnebloemolie high oleic
      Hazelnoot
      sojapoeder
      cacao poeder mager
      palmvet ongehard
      sojalecithine
      bourbon vanille extract

    3. RAPUNZEL! Heb ik afgelopen week gekocht bij de natuur/reformwinkel, ze hebben verschillende varianten, ik heb de SAMBA DARK errug lekker………
      ingr:hazelnoten,rietsuiker,cacaopoeder,ongeharde palmolie en bourbonvanille.
      Alles van biologische afkomst!
      Eet smakelijk

  5. Van die zoete troep word ik moe en slap. Rietsuiker en nauwelijks snoep meer voor mij. In mijn jeugd al veel te veel rommel gegeten. Ja, een kopje koffie, daar heb ik nu zin in.

    1. Ga eens aan de Honing vriend, rietsuiker is ook al geraffineerd hoor, net als sucralose, dat is nog puur natuur te noemen.

    2. Vrijwel alle supermarkt honing is gefilterd van al zijn waardevolle stoffen , meestal uit China en eigenlijk geen honing meer te noemen . Koop het lokaal bij imkers of in de biowinkel .

    3. Denk dat ik maar een biertje neem dan… zal ook wel niet goed zijn maar dat maak ik wel uit haha.

    1. Oh ik wil wel eens boodschapjes met je gaan doen hoor….
      Ben benieuwd dan wat ik dan ga mee maken…
      Ik hoop op een ander soort winkelen, dan alles in hoog tempo in je karretje mikken…

    1. Grappig, al die bijwerkingen kunnen namelijk ook optreden bij het drinken van water.

      De twee aminozuren waaruit aspartaam bestaat kunnen helemaal geen kwaad bij kleine hoeveelheden. Zout is ook slecht wanneer je hiervan teveel binnen krijgt.

      Net zo goed als er niks mis is met suiker, mits je het binnen de perken houdt. Het lichaam slaat een te grote hoeveelheid namelijk snel op als vet. Zolang je het onder controle houdt is er niks aan de hand.

  6. Fabrikanten van deze troep zullen wel samenwerken met big pharma, weten dat je iets maak wat puur gif is voor met name kinderen is opzettelijk toebrengen van psychisch en lichamelijk letsel en deze gifmengers zouden moeten worden aangeklaagd, berecht en schadevergoedingen moeten betalen aan hun slachtoffers.(terwijl ik dit schrijf denk ik: dream on, dit zal nooit gebeuren)

    1. Hoe wereldvreemd kun je zijn als je dit ècht serieus denkt. Duidelijk iemand die zelf nog niet veel van de echte wereld heeft gezien, maar alleen dapper vanuit internet loopt te kwatsen.

      Sommigen hier denken schijnbaar dat de farma van plan is mensen bewust ziek te maken. Wat een onzin. Ik ben zelf jarenlang actief geweest in de farma en ik heb een hoop van dit soort bedrijven gezien. Wie denk je dat al het R&D uitvoert? Niet de bazen zelf. De mensen die dat soort onderzoek uitvoeren zijn ook gewoon mensen zoals jij en ik, met familie en vrienden. Denk je nou echt dat die niet door zouden hebben als ze met onderzoek bezig waren dat schadelijk zou zijn voor de mensheid?

      De farmacie doet wat ze kan met het bestrijden van ziektes. Dit zal altijd een kat- en muisspel bljven, maar elke jaar verlenging op een mensenleven is er weer één. Mensen vragen om hulp, willen dat hun naaste langer op deze planeet blijft. De klant vraagt, de farmacie draait.
      Ja ze varen wel bij ziektes want dat is cru gezegd hun business. En ja, ze maken ook flink winst. Maar is dat nou per definitie verkeerd?

  7. Kruiden uit het bos kunnen ook een smaakvolle moordenaar zijn, niet alles wat je plukt in het bos is gezond voor de mens, sommige kruiden/planten zijn zelfs zeer giftig!

    Ik heb zelf een homeopathische opleiding genoten en ik wil serieus waarschuwen voor de zogenaamd gezonde (maar niet op homeopathische kennis gebaseerde) tips die Anneke geeft. Ik ken zelfs iemand die ontzettend ziek is geworden na het eten van de kruiden uit het bos die onder leiding van Anneke waren geplukt. Het geluk was dat de zeer jonge kinderen die er ook bij waren, niet van de plant hadden gegeten waar zij van had gegeten. Anders waren de gevolgen misschien nog wel veel ernstiger geweest.

    Let op: Anneke is niet opgeleid op het gebied van de werking van kruiden en planten en zij weet dan ook niet wat de gevolgen kunnen zijn van het eten van verkeerde/giftige kruiden/planten. Je gezondheid van jezelf en je dierbaren is te kostbaar om hiermee te expirimenteren.

    1. Het verbaasd mij ook, mensen staan tegenwoordig zo ver af van de natuur, dat zij denken dat je alle planten in de natuur zo maar kunt eten en kunt wegnemen voor eigen gebuik. Dat “Als wij gezonde planten eten dan helen zij ons”. Blijkbaar nooit gehoord van giftige planten en kruiden of misschien al iets te veel paddo’s, cannabis sative en datura gebruikt.

      Echt heel ongezond en gevaarlijk advies van Anneke, het was ook wel te verwachten dat mensen er doodziek van zouden worden.

      Wat ik mij ook echt kwaad over kan maken is dat al deze zogenaamde natuurvrienden nu het bos in gaan en daar alle (beschermde) planten uit de natuur halen, daarmee de rest van planten vertrapt en de vogels en andere dieren daarmee midden in het broedseizoen van hun nest verjaagd. Ik was echt geshokeerd door de foto’s die ik van de “bosrooftocht” van Anneke zag; hele gezinnen met grote platic boodschappentassen die in het bos alles wat maar op natuur leek liepen te vertrappen en uit de grond liepen te trekken. Stel je nou eens voor dat heel Nederland nu het advies van Anneke zou opvolgen; dan hadden we na één dag geen natuur meer over en was iedereen daarna doodziek omdat ze geen idee hebben welke planten je niet kunt eten.

      God straft daarmee onmiddelijk voor zo weinig respect voor de natuur!

    2. Aisha , mijn arme hersentjes gaan in de knoop tijdens het lezen van jouw comment . Uiteraard is het onverstandig om zomaar alles in je mond te steken wat er in het bos of waar dan ook groeit . Echter dat Anneke’s kennis niet op homeopatische leest is geschoeid , tja daar raak je mij kwijt . Homeopathie is gebasseerd op de gelijksoortigheid in sterk verdunde dosis , dat heeft imo geen zier te maken met het gebruik van eetbare planten eetbaar of gezondheid/vitaliteit bevorderend . Dan nog zou het onder de fytotherapie vallen en niet onder homeopathie . Daslook , paardenbloem , zevenblad en vogelmuur om er maar een paar te noemen hebben geen toxische waarden , lijkt me stug dat er mensen doodziek van zijn geworden , zo ook brandnetels , lekker ontgiftend .
      Iedere boerenpummel weet dat je niet van monnikskappen , belladonna , vingerhoedskruid en venijnboom moet snoepen , dat zijn juist weer de plantjes waar de homeopaten mee werken .
      Alles bij elkaar klopt je verhaal niet in mijn opinie .

    3. @ cozmic
      Durf te wedden dat je der ook nog de latijnse benaming voor weet. En idd het is niet verstandig om van taxis naalden een lekker theetje te maken of om kleine groene knolbolleet te gaan eten naast je champignons. Maar er is zeker een groot scala aan prima eetbare planten te vinden in de natuur ,en ook zijn daar erg mooie gidsjes voor geschreven. 🙂

    4. @ natuurvriend
      Beetje overtrokken reactie imo, mensen die het hele bos kaal grazen. En dan gelijk gaan hebben over paddo’s( wist je dat schapen gek zijn op psylocebines die eten ze graag )En canabis sativa hollandica heb ik ook nog niet in het wild aangetroffen hier in nederland( wel uitgezet door mensen die geen tuintje of kweekruimte hebben)Datura is er in zeer veel varieteiten , en heel wel te gebruiken mits je weet welke varieteit en hoeveel( zou niet een hele doornappelplant fijnmalen en opeten)
      Overigens zijn er nu in het broedseizoen niet echt heel veel mensen die het bos induiken om het kaal te grazen tis nog te koud.En zij die wel rondlopen in de “vrije Natuur”weten over het algemeen wel welke regels in acht genomen dienen te worden.
      Kortom een heel negatieve comment van je ,waar je duidelijkheid had kunnen scheppen over wat wel en wat niet te doen ,op een meer opbouwende manier. Maar ja dat is niet een ieder gegeven imo. En dat god onmiddelijk straft is natuurlijk helemaal komplete nonsens, god is een liefdevolle energie en straft niet dat doen de mensen zelf wel.

    5. Je hoeft niet eens het bos in te duiken voor bepaalde planten en kruiden, deze groeien in principe overal. Het is niet alleen Anneke die weer wordt aangevallen, laten we dat oordeel eens varen en gaan kijken naar al die Oost Europese mensen die hele stukken natuur onze neus weg stropen en de boel kaal plukken. Dan vraag je je ook af zo zo kan dat wel allemaal en voor wat doen ze dat nou?! Terzijde zijn er ook planten waar men eigenlijk totaal geen weet van hebben en gelijk worden afgeroomd als giftig, zoals wat Monika zegt paardenbloembladeren zijn ook goed, puur om de bloedsuiker te stabiliseren van oudsher. Het van de natuur afstand is dat men eigenlijk weinig kennis heeft dat bepaalde planten en kruiden niet enkel voor eten bedoeld zijn maar ook voor een geneeskrachtige werking bij uitwendig gebruik. M.a.w. er wordt weer aardig generaliseerd dat het natuurlijke produkt weer niet deugd. Maar afgezien van gezinnen met honden en kinderen het halve bos ontzetten met herrie, vernielingen dat mag dus wel vollop. Loop toch niet zo te Kabouteren aisha en natuurvriend.

    6. Oh oh, Marcel W. en Paul & Co, jullie hebben zeker niet de foto’s van de eerste van vele kruidenwandelingen van Anneke gezien (tegen betaling van € 10,– p.p., want zo commercieel is Anneke wel)? Maar jullie hebben jullie oordeel al wel klaar. waar zijn jullie aannames toch op gebaseerd?

      Op de foto’s is toch echt te zien dat Anneke met een grote groep mensen met kinderen en honden het bos in is geweest met grote platic zakken en grote rugzakken om overal kruiden te plukken waarbij geen enkele “regel” in acht wordt genomen en waarbij veel met elkaar is gepraat(Herrie). Het waren toch echt geen Oost-europeanen op de foto’s.

      Maar ja, het is natuurlijk altijd gemakkelijk om buitenlanders overal de schuld van te geven, dan hoef je verder niet meer na te denken (en dan nog beweren dat ik generaliseer).

      Het zou prettig zijn als Anneke de natuur met respect zou behandelen en niet alleen het bos in zou gaan om het te zien als een soort van goedkope supermarkt waarbij je alles wat je tegenkomt in de natuur maar met platic zakken vol kan meenemen alleen voor je eigen gewin. Misschien willen er wel meer mensen en dieren genieten van de natuur.

      Wat als iedereen in Nederland het voorbeeld van Anneke zou volgen, dat willen jullie zelf toch ook niet? 15 miljoen nederlanders die het bos even leeg komen halen zodat er voor de oost-europeanen en de dieren niets meer overblijft ;-)!

    7. Dat alles nu weer draait om Anneke is niet puur toevallig dat ze met een grote groep mensen het bos induikt, heb je dat nooit gezien als ze met een hele scholen wat mos, paddenstoelen, kastanjes, beukennootjes en eikeltje aan het verzamelen zijn voor werkstukjes. In alle bossen gebeuren dit soort zaken en daar is die Anneke maar een klein druppeltje van op een hete plaat. Dus je hele pleidooi is nergens op gestoeld of op slaand, of heb ik nu weer met iemand te maken hier die onder een nieuwe naam hier bezig is met trollen?! Daar lijkt het wel weer op… Anders is het jacht-seizoen zo heropend voor alle wtk boswachters voor ene natuurliefhebber, die een anti-fan van Anneke is.

    8. Grappig, als je ook maar iets kritisch zegt over Anneke dan ben je gelijk een trol of een anti-fan.

      Ik ben helemaal niet tegen Anneke, anders zo ik ook niet in haar bestand zitten voor de nieuwsbrief. Dat zegt niet dat ik het overal atijd maar mee eens moet zijn omdat het toevallig Anneke betreft. En inderdaad ik ben erg kritisch over de manier waarop zij met de natuur omgaat en naar de natuur kijkt, misschien wel om dezelfde reden als waarom jij commentaar geeft op de oost-europeanen en de gezinnen met honden en kinderen. Voor mij geld alleen dat ik iedereen daarin gelijk behandel en geen onderscheid maak.

      Wanneer scholen het bos ingaan, gaat dit onder begeleiding en wordt ze wel geleerd om respect te hebben voor de natuur en niet alles maar te plukken en te vertrappen wat je tegenkomt. Dit is wel een heel groot verschil!

    9. Je hele houding is niet van nature beste natuurvriend, daarmee steek je de draak aan in het bijzonder, gezien dat er veel meer wordt vernietigd, leeg gehaald en gedaan wordt door allerlei mensen dan Anneke haar stukje doet. Tis nl elke keer weer Anneke dit en Anneke dat en Anneke zus en Anneke zo. Kijk eens eerst naar je zelf voordat je zo afgeeft. Over verder respect gesproken beste Henk/G.A.I.T./QM, we kennen je nu eenmaal en we trappen niet meer in jou willens en wetens. Ga eens wat nuttigs doen met je leven, dan lopen te stoken over mensen en het verkeerd aan nemen van waarheden en het omdraaien hiervan.

    10. Hallo Paul,

      Waarom toch al deze frustratie, alleen maar omdat ik hier een kritische reactie over Anneke plaats. Ik heb echt geen idee wie jij bedoel met Henk/G.A.I.T./QM, zijn dat mensen die eerder ook kritisch zijn geweest over Anneke en waarover jij gefrusteerd bent geraakt?

      Adem in, Adem uit en ga eens lekker dansen in de natuur, sta je misschien weer iets postiever in het leven! Dan maar hopen dat je daar geen gezinnen met honden en grote groepen oost-europeanen tegenkomt ;-)!

    11. Ik ben niet gefrustreerd zoals je het mooi probeert te zeggen, ik geef niet af op Anneke wat jij wel doet, ik hou niet van stoken achter iemands rug om dat dat of dat persoon niet deugt, maar zeg het recht pontificaal voor iemands face. Dus nu niet de boel om gaan lopen te draaien met cognitief gedrag dat is zonde van jou tijd, niet de mijne… Aan mij heb je gewoon een verkeerde, als je denkt dat je me een oor aan kunt naaien! Mensen zoals jij lach ik dan ook hard uit… HAHAHAHA.. Want je kan niks bewijzen, hard of grondig maken…

    12. @ paul ik ben ook wel benieuwd naar die foto’s waarop je kan zien dat mensen veel herrie maken , en met Xray te zien is wat ze in hun tas of rugzak hebben , vast geen regenpakken of kleding huh ?
      Dus beste natuurliefhebbert , kom met iets tastbaarders , het riekt nu een beetje naar achterklap . Ik ken die hele Hanneke niet maar als ik zo plotsklaps 2X ongefundeerde kletskoek gepost zie , dan krijg ik toch een beetje het idee dat er iets anders loos is .

    13. @cozmic en Paul&co
      Laat die mafkees toch.wie denk hij voor de gek te houden? Mij in elk geval niet . Als hij werkelijk zo’n natuurvriend was kwam hij met heel andere stellingen aan. Dit riekt naar viezigheid , en dan bedoel ik geen biologische mest!
      @ natuurvriend
      Jij weet heel goed wie bedoeld wordt en ga nog even door val je weer door de mand. Bovendien wie ben jij om te vertellen wie op welke manier van de ( aangelegde) natuur mag genieten in dit land?

    14. @ Marcel ,ik dacht dat juist jij wel zou doorzien dat ik een verlicht despoot als Natuurvriend normaal wel links zou laten lggen . Echter door zijn/haar beweringen te ontzenuwen laat ik dit gevalletje negatieve propaganda t.o.v. mevr Beeker niet het laatste woord hebben ter faveure van lezers die er misschien in tuinen .
      By the way , het is Taxus en niet taxis 😉

    15. @ cozmic
      Je hebt gelijk misschien doorzag ik even je tactiek niet ,scuzzi. En wat plantennamen betreft heb jij bij voorbaat gewonnen ( als het al een wedstrijd was ) 🙂

    16. Lachwekkende discussie, alleen jammer genoeg weinig inhoudelijk; jullie hebben een mening over mij, terwijl jullie mij niet kennen. jullie denken dat ik iemand ben, die ik zeker niet ben. Jullie hebben de foto’s niet gezien, maar hebben daar wel een mening over (misschien is het in het vervolg verstandig als jullie eerst de foto’s even zouden bekijken in de mailing van Anneke voordat jullie je mening geven over deze foto’s).

      Ik ben verbaasd over de vooringenomenheid van de reacties en alle frustraties die daaruit blijkt over mensen die het aandurven om kritisch te zijn op deze website. Maar dit zegt gelukkig meer over jullie dan over mij. Ik wist helemaal niet dat dit niet de bedoeling was op deze website. Ik was blij dat ik eindeljk eens een kritische reactie las over de manier waarop Anneke kijkt naar de natuur, vandaar ook mijn reactie.

      Ik stop met deze discussie want ik heb mijn punt wel duidelijk gemaakt en dan kunnen jullie het verder weer heerlijk met elkaar eens zijn zonder een kritische noot en hoeven jullie verder niet meer na te denken of je over mij druk te maken.

      Nog veel plezier met elkaar!

    17. @ marcel
      nee is geen wedstrijd , en inderdaad , ik ben bang dat we met plantennamen geen eerlijke strijd zouden hebben . 😉

    18. @Natuurvriend, heb je niet wat beters te doen dan zeuren over wat vertrapte plantjes hier in ons koude kikkerlandje waar bijna altijd alles moeras was? Ga lekker zeuren tegen de boeren met hun stinkweilanden. In de rest van de wereld gaat het er wel wreder aan toe hoor. Op Sumatra bv. steken ze nu hele bossen in de fik om er palmolie bomen te planten. Dat gaat alleen nog maar om economie. Overal eigenlijk. Ga jij zitten mekken om een paar tientjes? Schaam je.

    19. Plezier hebben we altijd met elkaar, zeker in het bos in een kring van rooiboskabouters en de plasticzakwezens lachen we ons krom over mensen die graag komen trollen hier. Denkend dat we gefrustreerd zijn als iemand zakken vol met brandnetels aan het mee sleuren is. Ja vooral die zogenaamde foto’s, lol, heb je toevallig geen links van… Graag zou ik dan ook willen weten welk bos dan zo geplunderd is dat we genoodzaakt zijn om het weer aan te vullen voor nieuwe bezoekers die zakken vol mee willen nemen. Dan zorgen we er d’r voor dat het bos straks vol staat met Monsanto planten en kruidjes + kaartje er bij van; “De onvervalste Natuurvriend”.

      @ Cozmic

      Jij hebt een plantenbon verdient ter waarde van 25,= Euro + snoeischaar + plastic zak + doosje rooibos thee. 🙂

    1. Ik heb nu 2 meiden in huis van 9 á 10 jaar oud. Blijft logeren. Zal wel weer een (dans)feest worden. Ze zitten allebei op streetdance. Haha, meestal fungeer ik als dj, weinig in te brengen natuurlijk door alle verzoeknummers.
      Al heb ik altijd veel gedanst, vond het heerlijk. Vrij dansen dan natuurlijk he.

    1. Laat ik nou net 16 verse rozemarijnplanten hebben gescoord , ik zal er goed aan ruiken .
      Enneuh , wat zie je witjes vandaag Janee .

    2. Haha, onbewust opgevallen maar was er nog niet van bewust geworden…
      Blijven leren in het leven maakt je ook steeds slimmer.

    3. Jaja , lieve kijkbuiskinderen , en van de-programmeren wordt je nóg slimmer .

    1. Heel mooie sneeuw witte Gravatar heb je Janee, kan iedereen hem zelf nu inkleuren?

    2. ja Paul het refereert aan het niets het zijn wit licht heeft alle kleuren in zich.lol

    3. @ janee
      Ach mijn beste dat valt wel mee hoor &%$#@*&)&& hoewel nu je het #42^^%4 zegt…. Misschien tijd om mijn mond te houden…..

    4. @ Marcel

      Volgens mij heb je Janee een RNF gum gegeven, alles wordt wit, zelfs hier buiten!

    5. Paul kan je nu al zeggen het is een heerlijke gravatar voel zoveel ruimte.

    6. Zo moet je ook eens schilderijen gaan verkopen, volstrekt wit geschilderd, dan kan de koper er zelf van alles van maken. Wat! een abstracte ingeving heb je weer, tis echt! om te genieten…

      http://www.youtube.com/watch?v=ddVZOK_9UUI

      “No Christ but EasternMass”, Jingle eggs…

    7. Haha, mooi, dat witte licht. Het projectiedoek voor alles wat zich manifesteert. De openheid is prachtig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.