WantToKnow.nl

Duitsland waarschuwt burgers voor… WiFi…!

X

X

 the independent

x

x

Duitsland waarschuwt burgers voor… WiFi…!

x

2014 © WantToKnow.nl/.be
2014 © The Independent (HIER)

x

Wat gebeurt er nu als een ministerie, dat eigenlijk namens de regering ook verantwoordelijk is voor de afgifte van GSM-vergunningen, begint met het uitdelen van waarschuwingen, om thuis geen WiFi te gebruiken, of zoals dat dan diplomatiek heet: ‘Zo min mogelijk’.. Tja, dan zou je als burger zomaar verward kunnen raken, toch? Aan de ene kant ‘pakt’ de overheid de miljarden Euro’s, voor het uitdelen van deze mobiele-telefoon-vergunningen, terwijl men aan de andere kant waarschuwt voor het effect van draadloze ‘thuis-verbindingen’, die natuurlijk maar peanuts zijn, vergeleken met de straling ‘buiten de deur’.. En toch is dat wat er op dit moment gebeurt..

Daar waar al eerder andere gezondheidsinstellingen, waaronder zelfs de WHO!!, waarschuwingen uitzonden met betrekking tot mobiele/draadloze verbindingen, lijkt het nu aan landen, de verschillende gezondheidsministeries, om het ‘grote publiek’ te waarschuwen voor ‘draadloze communicatie-techniek-bij-jou-thuis’. Hier is de vertaling van het artikel van de Engelse website ‘The Independent’..

WiFi--school-dees

* * *

Het Ministerie van Milieu heeft de ‘aanbeveling’ doen uitgaan naar de burgers van Engeland, dat zijn hun ‘blootstelling’ aan WiFi ‘zo laag mogelijk’ zouden moeten houden. Door bijvoorbeeld conventionele draadverbindingen te kiezen voor internet en mobiele telecommunicatie in huis en kantoor. Het ministerie haast zich aan deze mededeling toe te voegen dat het ‘actief bezig is om mensen te informeren over de mogelijkheden om daadwerkelijk deze persoonlijk blootstelling (aan Wifi (GJ)) te reduceren’… 

Deze feitelijk nietsverhullende waarschuwing, steunt essentieel het werk van de Engelse waakhond voor gezondheidszaken, Sir William Stewart. De man die twee rapporten heeft geproduceerd die expliciet waarschuwen voor het gebruik van mobiele telefonie en de man die heftig strijd voor een volledige herijking van het gebruik van WiFi in scholen. Zijn waarschuwingen zijn echter tot dusver volledig genegeerd door ministers en zelfs geridiculiseerd door de Engelse Gezondheidsraad, de ‘Health Protection Agency’, waarvan hij nota bene voorzitter is.

De Duitse equivalent van deze adviesraad, de ‘Federale Raad voor Stralingsbescherming’, is het tegendeel aan het doen: zij leiden de oproep om uiterst voorzichtig met WiFi om te springen..! Dr. Florian Emrich van dit Duitse overheidsorgaan, meldt dat Wi-Fi ‘zoveel mogelijk vermeden dient te worden, omdat mensen bloot staan aan EMS-straling van veel bronnen, terwijl de resultaten naar de gezondheidseffecten van deze volledig nieuwe WiFi-technologie niet eens zijn uitgevoerd’.. 

wifi-radiation-warningBurgers zouden zoveel mogelijk WiFi moeten vermijden, in verband met de bedreiging die deze techniek kan opleveren voor de gezondheid, aldus de Duitse overheid.. Het is een uitermate onverhulde uitspraak, feitelijk één van de meeste verwoestende uitspraken van de laatste jaren gedaan door enige overheid over deze explosief-groeiende technologie, die er zeker toe zal leiden dat de industrie op haar grondvesten gaat schudden..! 

Het zal ongetwijfeld ook de diverse betrokken ministeries in de UK bereiken, en naar mening van deze krant (The Independent (gj)) is deze uitspraak zonder meer een bevestiging van datgene wat wij al bijna een half jaar lang proberen duidelijk te maken..!

En precies als andere organen, adviseert het Duitse officiële ‘stralings-beschermingsbureau’ haar burgers om gewoon kabels te gebruiken in plaats van mobiele telefonie (DECT vooral!) en waarschuwt opnieuw voor ‘elektro-smog’ vanuit een boel alledaagse produkten zoals laptops, DECT-telefoons, WiFi-, draadloze spelletjescomputers, draadloze geluidsinstallaties en vooral niet vergetend de elektrische deken en de babyfoons, die volledig te goeder trouw worden gebruikt, etc. (En natuurlijk daarbij de buren niet vergetend, die dezelfde arsenaal aan draadloze producten hebben staan..! (gj))..
Deze Duitse overheidswaarschuwing -die in scherp contrast staat met de uiterst discutabele promotie van deze technologie door Britse overheidsambtenaren- werd gedaan, nadat er indringende vragen werden gesteld door de leden van ‘Die Grünen’ in ‘Der Bundestag’, oftewel het Duitse parlement.

x

* * *

43 Reacties op Duitsland waarschuwt burgers voor… WiFi…!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Rob

  Nu moet t eens afgelopen zijn met de leugen te verspreiden dat er geen bewijzen zijn, beter bewijs dan dit krijg je niet over Wi-fi en microgolven, kortom er is genoeg bewijs wat deze straling allemaal doet bij mensen.Kijk maar eens naar deze link:

  https://youtu.be/iLWRdkxKXiw

  24
 • Bas

  Dit blijft een lastig onderwerp tot dat er wetenschappelijk kan worden aangetoond of de straling wel of niet gevaarlijk is.
  Ik heb zelf eens van een klant gehoord de last kreeg van zijn gewrichten als de de laptop met wifi verbinding vlak bij hem in de buurt staat. Toen de laptop verbonden werd met de draad was de pijn in de gewrichten weg.

  Groeten Bas

  23
 • Christel Simons

  Ik ben ehs(electrohypersensitief) geworden na medische behandelingen.
  Veschillende artsen hebben deze diagnose bevestigd evenals de arbeidsgeneesheer.
  Sindsdien heb ik overal last van alle electro enkel led-verlichting brengt me niet in de problemen!
  Gsm,wifi,hallogeenlampen,computer,hoogspanningskabels,spoor-en tramlijnen
  alles veroorzaakt bij mij ernstige gezondheidsproblemen(barstende hoofdpijn,diarree,misselijkheid,ademhalingsproblemen,stemproblemen…)
  De verzwaarde gsm-masten noem ik een echte schande,een aantasting van de gezondheid van elke mens!De drempelwaarde voor de masten is naar boven gehaald omdat mensen tot in hun kelder bereikbaar zouden kunnen zijn.
  De overheid buigt gewoon voor de maffia van de operatoren…
  Voor een groot tuinhuis,een zwembad heb je een vergunning nodig maar eender wie kan de operatoren de toestemming geven om op zijn dak een gsm-mast te plaatsen….je wordt er stinkend rijk van en de buren mogen mee de nadelen ondervinden!!!Een ware SCHANDE!!!
  Met dank voor uw sensibilisering!!
  Chris Simons

  22
 • Sjaak Groeneweg

  Al bij het begin van de opkomst van de mobiele telefoon is er gezegd dat het bellen met GSM toestellen vergelijkbaar is met je hoofd in een werkende magnetron te stoppen. Blijkbaar is er in al die jaren nog geen verbeterde variant gekomen

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.