WantToKnow.nl

Europese voorzitter voor voedselveiligheid werkt voor GMO-lobby..!

Mevrouw Banati

De schaamteloosheid van onze bestuurders lijkt kent geen grenzen te kennen De WHO, de Wereldgezondheids- organisatie wordt bevolkt door vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie, en pretendeert desondanks onafhankelijk te zijn, de Ministers van Financiën van vrijwel elk Westers land komen over het algemeen rechtstreeks uit de burelen van de grote banken (en keren er na hun vernietigende werk als ministers meest ook linea recta naar terug) en vakbondsleiders hebben er geen enkele moeite mee over te stappen naar de andere kant van de maatschappij nadat ze enkele jaren de rechten van de werknemers door het riool hebben gespoeld.

Deze week werd het nieuwste voorbeeld van de belangenverstrengeling van onze dames en heren bestuurders bekend. De voorzitter van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) , mevrouw professor Diana Bánáti, blijkt namelijk eveneens in de Raad van Bestuur van het ILSI (International Life Sciences Institute), te zetelen. Wat is het ILSI? Niets anders dan een ordinaire lobbygroep voor de gentech-industrie; van fijne firma’s als Monsanto, Bayer, Syngenta en BASF dus.

Tot nu toe was de dubbelrol van mevrouw Bánáti – die onder andere meewerkte aan het opstellen van de desastreuze Codex Alimentarius en al sinds juli 2008 voorzitter van het EFSA – onder de pet gehouden, maar naspeuringen van José Bové, lid van de fractie van de Groenen in het Europees Parlement, brachten de onacceptabele situatie aan het licht. “De gentech-industrie heeft haar mensen inmiddels tot in de bovenste regionen van de belangrijkste voedselautoriteiten weten te brengen,” aldus Bové.

Volgens het parlementslid wordt de EFSA hierdoor gedegradeerd tot een alibi-organisatie voor het uitvoeren van pseudo-onderzoeken naar de veiligheid van genetisch gemanipuleerde gewassen. Bové eist dan ook een onmiddellijk moratorium op alle verdere toelatingen voor gentech-producten.

Het EFSA is verantwoordelijk voor het keuren van de veiligheid van de voedingsmiddelen van de bijna 500 miljoen inwoners van de EU. Sinds de organisatie in 2002 in het leven werd geroepen werd nog geen enkel genetisch gemanipuleerd gewas of product afgekeurd.

Hoe dat ondanks de algemeen bekende gevaren van genetisch gemanipuleerde gewassen kon gebeuren moge nu duidelijk zijn. De uiteindelijke vraag is natuurlijk: ‘Wie regeert ons?’..

31 Reacties op Europese voorzitter voor voedselveiligheid werkt voor GMO-lobby..!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • jenne

  Het is toch duidelijk misbruik maken van gegeven vertrouwen, en op corruptie staat gevangenis straf, dus aanklagen met een groot aantal stemmers er achter kunnen zij daar moeilijk om heen, en ook die gene die omkopen moeten worden gedaagt, coûte que coûte, Jenne

  22
 • Anthonie

  de EU zal onze ondergang nog eens worden of al reeds zijn!
  Het wordt tijd dat ook wij (nederland) er uit stapt.
  De corrupt viert hoog tij daar in Brussel.
  De britten hebben groot gelijk dat ze ermee kappen en baas in eigen land willen zijn en blijven.

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.