WantToKnow.nl

FDA ‘gumt’ 1 miljoen GMO-handtekeningen uit..!

x

FDA gumt 1 miljoen GMO-handtekeningen uit..

Mike Barrett – NaturalSociety 2012

© vertaling Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

Terwijl de FDA, de Food and Drug Administration (zeg maar de voedsel- en warenautoriteit) in de VS, de limieten voor haar ongelooflijke gedrag telkens lijkt te verleggen, komen steeds meer bizarre en weerzinwekkende feiten boven water. In een van haar laatste beslissingen heeft ze ongetwijfeld opnieuw duizenden individuën tot op het bot verbaasd, door maar liefst zo’n 1 miljoen handtekeningen te wissen van mensen die hadden getekend voor de petitie die de FDA oproept een wet uit te vaardigen, waardoor GM-voedsel gelabeled gaat worden. Deze campagne heet de ‘JustLabelIt’-campagne, waardoor consumenten simpel kunnen zien of voedsel in de supermarkt is geproduceerd o.b.v. genetische gemanipuleerde zaden.

Het blijkt dat deze campagne meer handtekeningen heeft opgeleverd, dan welke campagne ooit in de historie, voor het labelen van genetische gemanipuleerd voedsel. Sinds oktober 2011 blijken er meer dan 900.000 handtekeningen te zijn geplaatst, waarbij 55 politici zich publiekelijk ook hebben uitgesproken vóór deze beweging. Dus de vraag is, wat hier nou eigenlijk het probleem is..

Logischerwijze telde de FDA het aantal handtekeningen niet aan de hand van het aantal mensen dat tekende, maar aan de hand van het aantal verschillende handtekeningen er werden gezet. Dat betekende dat de FDA de regels zelf in de hand kon nemen, want wie weet wie er allemaal had getekend..!? Dat betekende dus dat de FDA 10.000-den handtekeningen op deze petitie kon afdoen als ‘een enkele ondertekenaar’..! En op deze uiterst schandalige wijze, kwam de FDA, in plaats van de eindstand van zo’n 1.000.000 handtekeningen, op een eindtotaal van –let wel-… 394..!

“Dit is een verkiezingsjaar en er zijn meer dan 1 miljoen mensen die vinden dat dit een belangrijke zaak voor hen is. Deze petitie heeft niets te doen met het feit of genetisch gemanipuleerd voedsel wel of niet gezond is; wij dienen gevaarlijk voedsel niet te labelen, maar van de schappen uit de supermarkten te halen. Het gaat over de burgerrechten om te weten wat je eet, en of dat specifieke voedsel een bedreiging voor je gezondheid zou kunnen vormen.”, aldus Andrew Kimbrell een advocaat voor het ‘Center for Food Safety’, één van de partnergroepen in deze ‘Just Label It’-campagne.

Het argument of genetisch gemodificeerde gewassen schadelijk zijn voor de gezondheid, is natuurlijk een volledig andere discussie. Maar voor de FDA is het natuurlijk helemaal een idiotie om de labeling van GM-voedsel te vermijden, volledig onverantwoordelijk! Consumenten hebben gewoon recht op de kennis, mogen weten wat ze consumeren, zoals alle ingrediënten ook op verpakkingen staan!
Het is onnodig te zeggen wellicht dat biotechnologie-gigant Monsanto tegen GMO-labeling is (zie ook HIER op wanttoknow), waarbij dit bedrijf de krankzinnnige claim uitspreekt, dat het geen zin heeft GMO-voedsel te labelen, omdat het ‘volledig veilig’ is om GMO-voedsel te nuttigen..

Maar zoals we inmiddels weten is er overweldigend bewijs dat GMO-voedsel helemaal niet veilig is; sterker nog, bijzonder gevaarlijk IS voor de gezondheid van mens en dier. Hoe GMO-voedsel  onze levens op de lange termijn beïnvloed, is uitermate onzeker, om het netjes te zeggen.. De tot op heden bekende onderzoeksresultaten dienen aanleiding te zijn om alarm te slaan over de gezondheid van miljoenen, zo niet miljarden mensen..!
De veiligheid zoals Monsanto die claimt voor GMO-voedsel, is een uitermate loos excuus om GMO-voedsel niet te labelen. En het is zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit deze hele discussie wil vermijden, omdat het tot over de oren vol bestuurders zit, die pro-Monsanto zitten omdat ze voorheen voor deze moloch werkten..!! HIER

Uiteindelijk komt het er gewoon op neer, dat NIEMAND je het recht mag ontzeggen om te weten wat voor voedsel je eet. Het ontnemen van dat recht, of dat nu is door miljoen handtekeningen te ‘deleten’, of door het negeren van de duizenden stemmen van protesterenden in de straten, is feitelijk het wegnemen van basisrechten van burgers..!

 

14 Reacties op FDA ‘gumt’ 1 miljoen GMO-handtekeningen uit..!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

  • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
  • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
  • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
  • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
  • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.