WantToKnow.nl

Orgaandonatiewet-stemming tekenend voor Nederland..!

correct-a-fool

x

x

Orgaandonatiewet-stemming tekenend voor Nederland..!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Onze compassie met mensen die ernstig ziek zijn en graag een ander orgaan wensen, heeft als bijwerking dat onze compassie met de orgaandonor veelal niet in focus is, of zelfs helemaal afwezig is. Door gebrek aan juiste informatie zijn we gaan denken dat een orgaandonor dood is. Dat lijkt natuurlijk ook de meest logische verklaring.. Maar nee, de medische wereld ‘verzon’ de term ‘hersendood’.. Want wanneer is iemand écht dood, dát was de vraag.. En eigenlijk is die vraag nóg steeds niet beantwoord, maar is orgaandonatie uit LEVENDE LICHAMEN al jaren een feit. Want hoe kun je anders LEVENDE ORGANEN uit een lichaam halen, als het lichaam dood is..

frank-wassenberg-orgaandonatie-stemmingOnze overheid, de wereld van orgaantransplantatie en allerlei bekende Nederlanders roepen ons voortdurend op om ons als orgaandonor te laten registreren. We worden hierbij dus geconfronteerd met een tunnelvisie van jewelste. Bekende Nederlanders, zoals Ron Brandsteder bij het programma Pauw (op 14 septbember) is daarvan zo’n voorbeeld. Wellicht doet ie het met de beste bedoelingen, maar onze vraag is wie ons burgers informatie aanreikt, van wat dat orgaandonor-zijn nu eigenlijk inhoudt.

Het valt daarbij op, dat aan de donor totaal geen aandacht wordt besteed omdat die dood verklaard wordt -nogmaals: ‘hersendood’ – terwijl hij/zij GEWOON NIET DOOD IS…!! In vaktaal spreekt men over de ‘postmortale’ orgaandonor. Postmortaal betekent na-de-dood. Maarr.. geen enkele orgaandonor is dood! Want met de organen van een dode donor kun je niets meer beginnen!! Alleen levende organen zijn bruikbaar voor orgaantransplantatie en dat is ook logisch want wat moet je met bijvoorbeeld een dood hart in je lijf? Dat krijg je echt niet meer aan de praat. Organen voor transplantatiedoeleinden dienen levend te zijn en levende organen bevinden zich enkel en alleen in levende mensen. Kijk naar deze uiterst informatieve video en oordeel zelf..

X
We schreven hier op de site al veel over orgaandonatie en -transplantatie. Vooral over de TOTAAL ONDERBELICHTE KANT van dit fenomeen, dat -hoe onvoorstelbaar ook- alleen maar voorstanders lijkt te hebben.. De tegenstanders, die massaal NEE-stemmen inzake het toestemming geven, om organen na hun dood af te staan aan mensen die om een orgaan zitten te springen, lijken niet belangrijk en zijn uiterst zwijgzaam.. Wat is die stilte toch..??

“Bij werkelijk volledige voorlichting aan mensen,
zou er niet één orgaan meer beschikbaar komen.”

Rudolf Pichlmayer
Duits transplantatie-chirurg

De stilte van de NEE-zeggers…!
Als je ‘NEE’ hebt gezet in je huidige donor-codicil, heb je daar natuurlijk over nagedacht.. Over orgaandonatie en orgaantransplantatie..? Van jezelf naar een ander mens, van een ander mens naar jou lichaam toe..  Als alle simpelheid rondom orgaandonatie wáár is, dan is er niets aan de hand natuurlijk..! Waar maken we ons dan druk over.. Dan neem je, zoals bij een sloopauto, gewoon alle bruikbare delen en plaatst die in een auto, waar een dergelijk kapot onderdeel van vervangen dient te worden.. Ja toch..? Maar.. Je voelde verzet in je lichaam, en koos voor de optie om NEE’ in te vullen in je codicil. Ook wanneer je geen keuze maakte, deed je dat wellicht volledig bewust..

De vraag is daarom: Waarom is er bij mensen dan zoveel verborgen of onbewust verzet tegen orgaandonatie?  Zou het écht zo zijn dat wij met z’n allen, zoals de overheid ons probeert te doen geloven, bij wijze van spreken te lui zijn om een orgaandonatie-kaartje in te vullen? Of dat we misschien bang zijn. Bang dat we na de dood tóch nog de pijn zullen voelen van het verwijderen van onze organen? Of is het misschien allemáál gewoon een éng idee…? Dat iemand anders straks met jouw orgaan rondloopt, dat nu nog vrolijk zijn best voor jou doet, in jouw lijf..?

D'66-kamerlid Pia Dijkstra maakte zich met haar wetsvoorstel vooral belachelijk door haar neerbuigende houding ten opzichte van de mentale houding van Nederlanders rondom orgaandonatie. Respectloos afnemen van organen, zónder toestemming..?? Het terug moeten claimen wat al van jou IS..??

D’66-kamerlid Pia Dijkstra maakte zich met haar wetsvoorstel vooral belachelijk door haar neerbuigende houding ten opzichte van de mentale houding van Nederlanders rondom orgaandonatie. Respectloos afnemen van organen, zónder toestemming..?? Het terug moeten claimen wat al van jou IS..?? Een belangrijk facet weglaten uit een discussie, maakt je feitelijk tot een manipulatieve persoon, die doelbewust op koers wil, naar HAAR doel..!

Dat kan natuurlijk allemaal, maar de uiterst legitieme vraag is ook of er niet nog een ANDER gevoel aan ten grondslag kan liggen. Waarom is er eigenlijk nooit onderzoek gedaan naar de oorzaken en de achtergronden van het stille ’verzet’ of protest tegen orgaandonatie..? De fysieke overdracht van een orgaan, is veel méér dan een fysiek proces! Het blijkt een uiterst ethische kwestie..! Want er is veel meer aan de hand, van het ‘zomaar’ overplaatsen van een orgaan..! Zoals blijkt uit de stortvloed van persoonlijke verklaringen van zowel donoren als donateurs..

En waarom lijkt dit fenomeen alleen maar luide, overigens zeer goed bedoelende, voorstanders te hebben..?! Het is niet onze taak om hier een oordeel uit te gaan spreken over welles/nietes van orgaandonatie. De enige vraag blijft gewoon keihard overend staan: ‘Waarom is er zoveel ‘stil’ verzet?’ Wij vragen ons hier alleen af, of het wellicht zo kan zijn dat stilte in dit opzicht een grotere zeggingskracht heeft, dan de ‘logische’ voordelen van orgaantransplantatie en -donatie.

Kan het zijn dat er onderbelichte achtergronden achter dit fenomeen schuil gaan bij IEDER mens..?!  Achtergronden die mogelijk te duiden zijn als ‘onbewuste gevoelens van afkeur’? Gevoelens die wellicht ieder mens met zich meedraagt die geen klakkeloze voorstander is van orgaandonatie?

Hoe is het mogelijk dat mensen, vooral gestudeerde vakmensen, in staat zijn, zo onverbiddelijk om te springen met lichamen, die hun patiënten een leven lang van dienst zijn geweest? Is het voor deze professionals dan zó simpel, dat de dood betekent dat een lichaam als het ware ‘geplunderd’ mag worden..? We raden je in dat opzicht ook aan, het artikel hier op de site te lezen, van huisarts Ellorene Westerhout over orgaandonatie en transplantatie. (HIER)

x

Laten we het dan maar gewoon zeggen, wat velen voelen:

HERSENDOOD IS NIET DOOD..!!

Dus even recapituleren als je de schrik van je leven NIET wilt krijgen en jezelf hersendood aantreft op de tafel van de chirurg, maar nog niet dood bent.. Je herkent het verhaal.. ! Je bent niet dood bij hersendood. Dat geloofde jij eerst niet en nu lig je daar.. Waarom heb je het niet uitgezocht, toen je dat kón? Want het is uitgezocht..!! Wat zij vonden:

1. Zolang het hart klopt is een mens niet dood.
2. De afwezigheid van bewustzijn (= leven) is niet met hersen-metingen na te gaan.
3. Het hersendood-protocol is geen bewijs voor de natuurlijke dood van iemand.

Overweging

In de ogen van kunstenaar Alex Grey, is de uitstraling van het hart een 'holy fire', een 'heilig vuur'.

In de ogen van kunstenaar Alex Grey, is de uitstraling van het hart een ‘holy fire’, een ‘heilig vuur’.

Denk goed na om iemand hersendood te laten verklaren. Hersendoden kunnen bij intensieve zorgverlening (intensive care) genezen (wist je dat 70% geneest!!). Een hersendode is niet dood en ervaart alles, ook het wegsnijden van de organen straks. Het kloppend hart gaat als laatste en dan is de hersendode pas werkelijk dood. Afgrijselijk. Deze conclusies zijn alle van bewijzen te voorzien.

De expertgroep ‘Het hart op de goede plaats’ heeft ‘de hersendood bij orgaandonatie’ onderzocht. Dit team is in staat om de waarheid, de bijna-waarheid en de volledige onwaarheid vast te stellen en brengt hun bevindingen naar buiten ‘om onschuldige levens te …
redden’. Ook voor de mensen die menen dat hersendood een vertrouwde keuze is; om ook zichzelf en iedereen die hen lief is voor een afgrijselijke dood te behoeden. Om levens te redden. Vanuit het goede.

STERVEN DÓÓR DE ORGAANDONATIE…??
Het klinkt bijna tegenstrijdig, maar op grond van het bovenstaande, kun je concluderen dat een hersendode kan sterven.. DOOR HET OPENSNIJDEN EN HET WEGHALEN VAN ORGANEN.. Dit is wat een befaamd arts bij elke operatie ervaart; lees aandachtig zijn nauwkeurige beschrijving. Dr. W. Smelt schrijft:

“Toen ik kortgeleden weer bij een donatie-procedure was betrokken kwam dat rare moment weer bij me boven….. De orgaandonatie-procedure blijft toch een vreemde gebeurtenis: de officieel overleden patiënt komt ogenschijnlijk ‘levend’, weliswaar beademd, maar met roze huidskleur, warm, met een goede bloeddruk, een normale hartfrequentie en een goede zuurstofsaturatie (‘opname’) de operatiekamer op, het lijkt een ‘gaaf’ mens.

x
Dan wordt het lichaam geopereerd, het lichaam wordt geopend om organen uit te nemen, er wordt anesthesie (‘verdoving’) gegeven om de functie van de organen zo goed mogelijk te behouden. Op het moment dat organen uitgenomen worden/zijn, stopt plotseling de bloedsomloop en is de overledene ‘stervende’, de kleur verandert onmiddellijk, de bloeddruk valt weg, de (saturatie)meter geeft geen waarde meer aan. Het is afgelopen, de taak van de anesthesioloog zit er op.”

x

* * *

x

Het uitgebreide boek dat Ger Lodewick schreef over orgaandonatie en -transplantatie. (klik voor verkoopkanaal)

Het uitgebreide boek dat Ger Lodewick schreef over orgaandonatie en -transplantatie. (klik voor verkoopkanaal)

104 Reacties op Orgaandonatiewet-stemming tekenend voor Nederland..!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Elles

  http://orgaandonor-neen.nl/de-wet/ger-lodewick.html
  bezwaarschrift 1e kamer.docx
  Binnenkort wordt er een bezwaarschrift aan de 1e kamer ingediend

  30
 • Elles

  Heb de SP en D66 een mail gestuurd, maar uiteraard krijg je eenstandaard antwoord, maar gaan ze niet in op jou bezwaren, het is stikken of slikken.

  29
  • Elles

   Je wordt te woord gestaan als een onmodig dom kind dat maar niet wil snappen dat het beste met iedereen voor hebben, dezelfde prak krijg je voorgeschoteld als Ron Brandsteder iedere keer oplepelt, met wat uitleg over de procedure.

   29.1
 • Martien

  Good morning, Ik heb hier een link voor alle lezers: Zwartboek over orgaandonatie | Annet Wood
  Lees zeker HOOFDSTUK 6 even door en schrik niet!! Hier ook nog even: donorregister.nl om u eventueel aan of af te melden……ik heb me subiet afgemeld!
  Met vr. gr. Martien

  28
 • Anita

  Graag wil ik nog toevoegen wat de metaphysicus Jozef Rulof, 1898-1952, over orgaandonatie geschreven heeft. Kijkt u even naar de website http://www.rulof.org onder de rubriek Actueel.

  Technische hulpmiddelen en kunstmatige organen kennen die bezwaren niet.

  27
 • prochrist

  In het bericht dat alsmaar niet wordt geplaatst had ik geschreven dat er waarschijnlijk niet alleen een tekort aan donororganen is voor zieke mensen maar ook een tekort aan organen en mensenlichamen voor onderzoek en lesmateriaal.
  Ook worden dode mensenlichamen tegenwoordig gebruikt voor tentoonstellingen en we kennen allemaal dat geraamte in het biologie-leslokaal waarvan iedereen zich afvroeg of het van een echt mens was.
  Om in die markt te voorzien heeft de elite, nobel als ze zijn een organenbank opgericht, Eurotransplant.
  Eurotransplant handelt waarschijnlijk in alles wat van de mens afkomstig is.
  Ziekenhuizen, scholen, wetenschap en de superrijken kunnen daar dan, in de toekomst als iedereen verplicht donor is, menselijk materiaal kopen.
  Ik heb het vermoeden dat alle ziekenhuizen in contact staan of komen te staan met Eurotransplant zodat de organen en mensenlichamen direct op de markt komen als iemand in een ziekenhuis komt te overlijden.
  Organen en mensenlichamen moeten direct verhandeld worden.
  Daar zal flink wat geld voor gevraagd worden, zeker voor de organen van jonge mensen.

  26
  • koekje

   Malika Sevil schreef 6 juni 2015, in het Het Parool:
   Mensen die hun lichaam ter beschikking willen stellen aan de wetenschap, kunnen zich daar nauwelijks nog voor aanmelden. Er is zoveel belangstelling voor, dat de helft van de medische faculteiten een opnamestop heeft.

   26.1
  • Eveline

   De WACHTLIJST zal altijd blijven, ook vanwege de herhaalvraag omdat gebruikte organen doorgaans worden afgestoten en ook nog eens kort mee gaan (1-5 jaar begreep ik).
   Maar hersendood-doneren blijft niet-ethisch en onnatuurlijk, de Natuur geeft dat strak aan, geen twijfel.
   En dood gaan we allemaal, dat is het leven, dat is de Natuur. Het is m.i. niet ‘aan de mens’ om daar aan te sleutelen.

   26.2
  • prochrist

   @koekje
   In Nederland is het nu ineens heel populair om je lichaam aan de wetenschap te doneren waardoor er tijdelijk geen vraag meer naar lichamen voor de wetenschap is maar Eurotransplant levert in Europa.
   Ik vraag mij trouwens af waarom zoveel mensen hun lichaam ineens aan de wetenschap willen doneren en of dat is vanwege de kosten voor begrafenis/crematie.
   In Nederland zijn er best veel mensen die leven van de voedselbank die hun ziektekostenpremie niet kunnen betalen etc. Ik kan mij voorstellen dat deze mensen geen begrafenisverzekering hebben en hun nabestaanden niet met kosten willen belasten en ja waar laat je je dode lijf dan…

   26.3
  • Jan de Best

   “Ik kan mij voorstellen dat deze mensen geen begrafenisverzekering hebben en hun nabestaanden niet met kosten willen belasten en ja waar laat je je dode lijf dan…”
   De gemeente regelt dat, als laatste. Je dode lijf kan dus altijd gratis ‘weggeregeld’ worden.

   26.4
  • prochrist

   Inderdaad @Jan de Best maar de gemeente heeft het recht om de gemaakte kosten te verhalen op de nabestaanden. Alleen als een overledene helemaal geen familie had betaald de gemeente de uitvaart.

   26.5
 • Janneke

  Apart, Bij Firefox zie ik wel mijn laatste berichtjes (aan Prochrist), maar geen vermelding bij de laatste reacties. Kijken of deze wel vermeld wordt.

  25
 • prochrist

  Waarom worden mijn berichten niet meer geplaatst?
  Ik krijg ook elke keer een melding van internet dat er iets is met het veiligheidscertificaat van deze website en mccafee is het ook niet eens met mijn surfgedrag.

  24
  • GuidoJ.

   Wij beschouwen dit als een groot compliment..!! Websites als deze worden door ‘officiële’ adviseurs geboycott..
   Als je niet snapt wat hier aan de hand is; je nog steeds de schaapjes van McAffee gelooft… Wat is er werkelijk met je computer gebeurd.. Slaat je eigen virusscanner op tilt..?? Denk na, voordat je in de kudde meeloopt..! Er gebeurt niets met je computer.

   24.1
  • prochrist

   Met de kudde meelopen?!
   Als ik deze site niet vertrouwde had ik niet nog een bericht gepost.

   Ik weet nog steeds niet waarom mijn bericht van gisteren niet is geplaatst. Ik heb hem nog een keer gepost en toen kreeg ik van deze site het bericht dat ik een bericht dubbel postte.

   24.2
  • prochrist

   Ik heb het bericht van gisteren net voor de 3e keer gepost en het werd weer niet geplaatst. Alle andere berichten zie ik wel terug.
   Het bericht ging over Eurotransplant, misschien staat dat op het lijstje verboden onderwerpen van de elite?

   24.3
  • Odette

   prochrist, als je zegt waar hij stat wil ik hem anders wel plaatsen?
   https://www.eurotransplant.org/cms/index.php?page=about_publications

   24.4
  • Janneke

   Hallo prochrist,
   Een poosje geleden heb ik ongeveer dezelfde problemen gehad. Eerder trouwens ook. De webmaster boog zich erover, maar de site werkte normaal. Ik had het gevoel dat het met opzettelijke tegenwerking van WtK te maken had, maar vind het belangrijk eventuele ‘gewone’ oorzaken niet bij voorbaat uit te sluiten. Ik gebruik Firefox en die had een paar keer gehaperd; ik heb FF voor de zekerheid opnieuw geladen. Daarna kon ik zonder moeite een bericht geplaatst krijgen. Het gemak was echter van korte duur. Een volgend berichtje, kwam niet door. Wat later lukte het met Internet Explorer wel. IE is niet mijn standaard-browser en ik weet dus niet of er na een aantal postings daar ook iets geblokkeerd zou raken. In elk geval lukt het soms niet op de ene, maar dan weer wel op een andere manier.

   Sommige websites liggen extra onder vuur (sommige mensen trouwens ook).
   We hebben elkaar nodig.

   24.5
  • prochrist

   Net heb ik voor de 5e keer het bericht van gisteren gepost maar is weer niet geplaatst.

   @Janneke, al mijn andere berichten worden direct geplaatst.
   Dus ik denk niet dat het aan de ie ligt.
   verder werkt de computer heel goed op elke andere site.

   Ik begrijp niet wat je bedoeld @Odette.
   Hoe ontvang jij mijn bericht dan?

   24.6
  • Odette

   Ik bied gewoon mijn hulp aan, alles is te zien maar de bedoelde postings niet… Ik gebruik firefox, internet explorer werkt helemaal niet, al een aantal jaren wat ik ook probeer.

   24.7
  • Janneke

   Ha prochrist,
   Even grabbelen in mijn geheugen: ik had een bericht ook keer of vier geprobeerd te plaatsen, kreeg melding dat het al geplaatst was (ook met andere browser, geloof ik). Heb toen tekst veranderd en toen werd het geaccepteerd. Je zou dit nog kunnen proberen: tekst wat veranderen, door er een paar zinnen voor te schrijven en dan je oorspronkelijke bericht. Dan herkent het systeem het misschien niet als zijnde al geplaatst.
   Ben benieuwd.

   24.8
  • Janneke

   En naar ik heb begrepen geen link naar iets in Wikipedia in je bericht.

   24.9
  • prochrist

   @Janneke, ik heb de tekst opnieuw geschreven en het is gelukt om te verzenden.
   @Odette, ik had wel begrepen dat je wilde helpen alleen was het mij onduidelijk hoe jij dan in het bezit zou komen van mijn bericht.
   Maar het is nu gelukt.

   24.10
  • prochrist

   Nog bedankt voor jullie hulp gisteren @Odette en @Janneke.
   Het probleem was blijkbaar toch dat wat Janneke in 24.8 schreef.
   Mijn bericht was blijkbaar wel ontvangen maar niet geplaatst. Nog een keer sturen lukt niet vanwege herkenning. Heb de tekst helemaal omgegooid en dan lukt bericht plaatsen wel.
   Sorry elite voor mijn valse beschuldigingen…

   24.11
  • Janneke

   Graag gedaan, prochrist. Blij dat het is gelukt.
   Groetjes, J.

   24.12
  • Odette

   Hoera!! Graag gedaan…

   24.13
 • Hendrik

  Nog meer nieuw leven,wie weet misschien was dit wel Monsanto zaad?

  http://birthofanewearth.blogspot.nl/search/label/Isra-Hell

  23
 • Frederika

  Ik heb rond 10jaar geleden een donor lens gekregen tegen staar. en nu stoot mijn lichaam dit af, afschuwelijk om te moeten leren zien met 1 oog . Ik heb niet geweten dat dit een donorlens was. Mijn energie heeft het vanaf het begin geweigerd, dus nu pluk ik hier de zure vruchten van . Ik ben GEEN donor en wil niets ontvangen van een donor. Wat een brutaliteit deze gang van zaken.men is niet dood als. Men geplukt wordt. Alsof dood zo erg is, nou niet dus, je gaat weer terug naar huis.

  22
 • arnold

  Noraly Beyer (oud nieuwslezeres) heeft bij een ander artikel al laten weten dat over 10 jaar geen hond meer naar het NOS journaal zal kijken.
  Misschien keek ook bijna niemand meer naar de programma,s van Pia Dijkstra en is ze daarom de politiek in gegaan want ondertussen is wel duidelijk dat heel Nederland nu naar haar moet luisteren.
  Als deze trent doorzet dan staat ons nog wat te wachten.

  21
  • luna

   precies Arnold!
   rare EN ENGE SPIN is het, een van de soort die zegt : ik ben niet gevaarlijk hoor.. U kunt mij gerust over U HEEN LATEN LOPEN..

   er zitten veel rare soorten daar in den haag, zeker ook bij de dames
   ze dienen allemaal 1 doel : HET WEB weven, daarna RAGGEN EN DAARNA OPSLOKKEN.. DE HELE HAP.. Net als The It

   21.1
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.