WantToKnow.nl

Water: levensmysterie onder ieders handbereik…

x

x
Water, een levensmysterie onder handbereik..

x
2012 ©
Guido Jonkers i.s.m. Ir. Frank Silvis/Vortex Vitalis

x

Water is het levenselixer van onze aarde. Water is de oorsprong van het leven. Het oppervlak van de aarde bestaat voor circa 70% uit water en de mens bestaat ook voor circa 70% uit water. Kan dit toeval zijn? En wat zou er gebeuren als ijs niet dreef..? Of wat zou er gebeuren als het H2O, de waterstof- en de zuurstofatomen zich zouden gedragen volgens de regels van het periodiek systeem van elementen? Dan zou water vloeibaar zijn tussen -70 en -90 graden Celsius en dan zou onze planeet er totaal anders uitzien..! Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zou honderden graden zijn.

Kortom: water is een heel bijzondere stof. De hier genoemde ‘afwijkingen’ van water, werden o.a. door professor Martin Chaplin van ‘The South Bank University’ in London uitgebreid beschreven. Maar zo zijn er nog 65 andere bekende anomalieën van water!! (Zie HIER)

Vloeibaar water is een zachte stof, maar de oppervlaktespanning van water is hoog. Water is dus niet alleen zacht, maar tegelijkertijd ook weer keihard, het kan rotsen uithollen en bergen doorklieven. De kracht van water is enorm, zoals blijkt bij iedere overstroming of vloedgolf. Deze kracht maakt echter ook dat een zaadje kan ontkiemen en zich dan dwars door een laag asfalt kan boren. En hoewel water meestal omlaag stroomt, stroomt het in bomen juist omhoog, tegen de zwaartekracht in! Is dat geen wonder?

Water komt in meerdere vormen tegelijkertijd voor: op aarde is het een vloeistof die voortdurend verdampt, zodat er altijd wel wat water in de lucht zit, maar veel belangrijker: er een kringloop van water ontstaat…! Deze waterdampmoleculen zijn lichter dan lucht, waterdamp stijgt dus op, maar op grotere hoogte zijn de temperatuur en druk lager en watermoleculen hebben dan sterk de neiging om weer clusters te vormen, er ontstaan vervolgens wolken waaruit regen of sneeuw kan vallen. En als water bevriest, ijs wordt, dan krimpt het niet, maar dan zet het zelfs weer iets uit. Daarom is ijs lichter dan water, blijft het drijven en vormt het aldus een isolerende laag op sloten en plassen. En mede dankzij deze merkwaardige eigenschap van water bevriest de bodem niet.

Viktor Schauberger ontdekte dat waterwervelingen in de natuur, zoals in beken en rivieren, het water haar oorspronkelijk vitaliteit teruggaven.. Zijn vitalisatie-apparaten waren daarom op dit principe gebaseerd.

Victor Schauberger, waterpionier
Een van de bekendste doorvorsers van water is Victor Schauberger geweest. Deze Oostenrijker leefde van 1885 tot 1958 en was een uitnemend waarnemer van de natuur, zeer sensitief, een echt natuurmens. Hij was actief op vele gebieden: bosbouw, landbouw, energie en water. Hij heeft houtbanen ontwikkeld om gekapte bomen stromend in water door de houtbanen over de heuvels naar de dalen te vervoeren, bronzen gereedschap om het land te bewerken, waardoor de gewasopbrengst maar liefst 60% hoger was.

Ook heeft Schauberger een nieuwe kosmische energiebron ontdekt, die de Duitsers hem later probeerden te ontfutselen en was hij de uitvinder van het eerste bronwaterapparaat.

Hij vond het water van het drinkwaterbedrijf dat gemaakt was uit het water van de Donau, volledig futloos. In zijn bronwaterapparaat waren verschillende kamers opgenomen met essentiële sporenelementen en mineralen, hij maakte gebruik van katalysatoren van edelmetaal en hij liet het water spiraliseren. Door deze bewerkingen werd het water weer ‘opgeladen’, het levensmagnetisme werd versterkt, de levensenergie vergroot. Als hij het Donauwater door zijn vitalisator liet lopen, waren laboratoria niet meer in staat om een verschil te vinden met hoogwaardig bronwater..!

Links een waterkristal dat ‘de energetische boodschap’ laat zien van blootstelling van het water aan healing muziek. Rechts het volledig verwrongen waterkristal dat tevoorschijn kwam, bij het inprenten van de boodschap ‘Je maakt me ziek, ik zal je vermoorden’ aan eenzelfde watermonster..!

Emoto
Natuurlijk dienen we hier de alom bekende eigenschap van water als opslagmedium te benoemen. Water kan namelijk beïnvloed worden door muziek, plaatjes, gedachten, intenties. De Japanner Masaru Emoto heeft dit schitterend laten zien in tientallen boeken. Ook jij kent ongetwijfeld zijn mooie ijskristallen, waarbij water dat eerst was blootgesteld aan positieve invloeden, schitterende ijskristallen toonde bij bevriezen. En hetzelfde water dat werd blootgesteld aan negatieve invloeden, toonde lelijke ijskristalvormen..! (foto hiernaast)

Water is dus een informatiedrager. Niet alleen het water in onze cellen speelt daarbij een cruciale rol en is drager van het leven, maar dat geldt natuurlijk ook voor het water buiten onze cellen. Met name het water in het bindweefsel vervult een centrale functie in de lichamelijke processen.

Bindweefsel dient niet alleen als ondersteuning doordat het de ruimtes tussen de cellen opvult. Bindweefsel functioneert als hèt basisregelsysteem omdat de uiteinden van bloedbanen, lymfebanen en zenuwen in het bindweefsel eindigen en beginnen. Bloedbanen, zenuwen en cellen staan niet direct in contact met elkaar, maar via het bindweefsel. Transport van voeding- en afvalstoffen en informatie-overdracht verloopt via het water in het bindweefsel. Bio-fysisch onderzoek heeft uitgewezen, dat gedronken water het bindweefsel bereikt en dat kwalitatief hoogwaardig drinkwater een regeneratie van de celstofwisseling teweeg kan brengen.

We bestaan dus gemiddeld voor zo’n 70 % uit water, maar belangrijke organen (hersenen, 85%) en orgaansystemen (bijv. het lymphestelsel) bestaan hoofdzakelijk uit water. Dat water wordt belast met frequenties van schadelijke stoffen en in explosief toenemende mate met frequenties door elektrosmog. Deze frequenties verstoren een zuivere informatieoverdracht in onze lichaamsvloeistoffen, met als gevolg een verstoring van lichaamsprocessen. In ons water, zowel oppervlaktewater, leidingwater, flessenwater en ons lichaamswater, worden door elektrische apparatuur en mobiele communicatietechnieken zeer veel frequenties tussen 0 en 30 Hertz opgeslagen.

Dit zijn technische frequenties, met een ander karakter dan natuurlijke frequenties, waardoor ze verstorend werken op de biologische frequenties die onze lichaamsprocessen sturen.  En er komen steeds meer technische frequenties die cruciale lichaamsfrequenties verstoren. Vind u het dan gek dat een veel grotere groep mensen meer klachten heeft, zoals hoofdpijn, slaapstoringen, concentratie- en leerstoringen, innerlijke onrust, hyperactiviteit, hartritmestoringen en verzwakking van het immuunsysteem. Het is daarom essentieel zoveel mogelijk te doen om ons water energetisch te zuiveren..!

De film ‘WATER’..
Betekent dit alles dat de mens het water nu geheel begrijpt? Nee, water is nog steeds een mysterie. Zie tal van fascinerende aspecten van water in de onderstaande film. Deepak Chopra zegt over deze film: “Net zoals de film ‘What the Bleep’ toont deze film ‘WATER’ ons aan dat onze gedachten een effect hebben op onze externe realiteit. Stel je nou toch eens voor wanneer mensen zich bewust gaan worden van hun potentieel aan creativiteit..! Films zoals deze, geven me hoop dat er een opkomend en intelligent collectief is, dat de problemen van de wereld kan oplossen!”

De onderstaande film die we hier in het hoofdartikel plaatsen, toont aan dat water de meest fascinerende, maar tegelijkertijd de minst bestudeerde substantie is. Maar zolang we ons kunnen herinneren, heeft water onze wetenschappers, filosofen en theologen bezig gehouden, om expliciet en impliciet de eigenschappen van water te begrijpen. Eigenschappen die fenomenaal zijn en buiten de bestaande wetten van de natuur lijken te vallen..  In de film zie je recent onderzoek, adembenemende ontdekkingen door onderzoekers van over de hele wereld. Vanuit Rusland, Kazakhstan, Zwitserland, Israël, de VS, Groot Brittanië, Oostenrijk, Japan, Argentinië, China en Tibet. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van ‘gestructureerd water’ in de land- en tuinbouw?

Water kan ook als essentieel middel worden gebruikt voor het behandelen van de meest serieuze ziektes.. De film neemt je mee de hele wereld over. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheid om water te gebruiken als communicatiemiddel, waarbij het de mogelijkheid heeft om boodschappen te verbergen, en deze sneller dan licht te transporteren. Water is zo uniek, en zo dieprijkend, dat het grootste geheim van water nog ontsluierd lijkt te gaan worden..!
x

x

Het belang van water voor het menselijk lichaam..!!
We hebben op de site al diverse stukken over het belang van water voor het menselijk lichaam geplaatst. Eén van de meest imponerende verhalen over water, komt in dat verband van de wetenschapper Dr. Batmanghelidj. Je ziet de cover van zijn -in het Nederlands vertaalde boek- hiernaast.

Gebaseerd op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat deze wetenschapper en arts, zien, hoe water een verbazende reeks medische aandoeningen kan verhelpen. Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water en zout die je opneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en met het genieten van een energieke nieuwe gezondheid. In zijn boek behandelt Batmanghelidj de volgende zaken op indrukwekkende wijze:

 • Hoeveel water en zout je iedere dag nodig hebt om gezond te blijven.
 • Hoe kinderen beter kunnen leren door slechts meer water te drinken.
 • Hoe je op een natuurlijke manier de symptomen van astma en allergieën kunt verminderen en zelfs kunt laten verdwijnen.
 • Hoe je levensbedreigende aandoeningen, zoals hartfalen, hersenbloeding, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en kanker, kunt helpen voorkomen.
 • Hoe een hoge bloeddruk op een natuurlijke manier behandeld kan worden, zonder plaspillen of andere medicijnen.
 • Waarom water de sleutel is tot gewichtsverlies zonder een dieet te volgen.
 • Hoe je je huid kunt hydrateren om vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

“Laat me je het recept geven voor de beste pijnstiller ter wereld. Je hebt geen doktersrecept nodig. Het is overal verkrijgbaar en het kost niets. Het heeft geen gevaarlijke bijwerkingen. Het is het medicijn dat je lichaam nodig heeft wanneer het gestrest is. Het is gewoon, normaal, ordinair water. Alles wat het industriële systeem van je lichaam nodig heeft,” aldus Dr. Batmanghelidj in zijn boek. (klik op de cover hiernaast voor een directe link naar de uitgever!)

Kortom.. Water een kunstwerk van de schepping..!

Water is en blijft een mysterie. Om het water te eren, dit verhaal tot slot. Het was de Nederlandse graficus Maurits Esscher, die water probeerde te ‘vatten’ in haar eigenschappen.. Want hoe ‘teken’ je water, hoe laat je dit magische goedje zien..? Hoe laat je water zien, dat doorzichtig is? Esscher kwam tot de conclusie dat we water feitelijk NIET zien, maar haar eigenschappen.. Het golf, schuimt, spiegelt, laat drijven, bevat, enz. Dáár was hij bij de essentie, om het water te vatten. En Esscher slaagde vervolgens in zijn streven. Hij toont hieronder, in een héél simpel lijkend kunstwerk, het Water..! In zijn spiegelende, doorzichtige karakteristiek, en in haar drijfvermogen (via oppervlaktespanning van water).. Kortom: Water in een prachtig plaatje gevat!

 

 

Boekentip(s) bij dit artikel:

Klik op de cover van de boekafbeelding voor meer informatie over het artikel

98 Reacties op Water: levensmysterie onder ieders handbereik…

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Odette

  Ik wilde mijn respect tonen aan de veel te vroeg overleden Masaru Emoto op 17 oktober 2014, inspirator en leraar van mij en vele anderen.
  Dank Masaru voor je prachtige inzichten.
  http://youtu.be/j9c18LQQlE4

  16
 • Sumeet Jigal

  God zegt; ,Ik ben de smaak van zuiver water”

  15
 • Rian Bruijne - van Dorst

  De film Over Water brengt je terug naar je essentie en dwingt diep respect af voor alles wat groeit en bloeit.
  De enige woorden die opkomen zijn Dank U.
  Wil je zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn van water om tot verbetering te komen neem dan contact op met Richard zie http://www.woonbiologie.eu

  Rian Bruijne
  Orthomoleculair Geneeskundige

  14
 • lezer

  Guido, mooie tekening van Esscher. Prachtig om de sfeer van Herfst te ervaren. En zie die verschillende soorten blaadjes: esdoorn, eik, kastanje, beuk. Water als verbinding tussen Boven en Beneden. Water als bindingselement tussen Hemel en Aarde. Zij relflecteert al het Leven en zij houdt het Leven opgang.
  Ik ken Esscher alleen van metamorfoses van licht en donker en zijn ondezoek naar weergave van tijd/ruimte in 2d. 3d op 2d projecteren is al een hele tour de force. En het is daarom dat ik tekenen, schilderen en boetseren nog altijd leuk vind om te doen. Wat dat is mijn mening dat echt alles is te leren. Ik raad het iedereen om zich met beelden en afbeelden bezig te houden. Alleen creativiteit brengt een oplossing. (Matrix)denken blokkeert. En dat is ook vaak de reden dat mensen gauw roepen ik heb er de talent niet voor. Want wij denken als het niet op de ‘werkelijkheid’ lijkt dan is dat maar niets.
  Kijk bijvoorbeeld hoe kleine kinderen ‘spontaan’ en vanuit hun zelf mooie dingen maken. Op het moment dat ze naar de basisschool wordt dat alles eruit geramd en met die bekende paplepel wat matrix heet ingegoten. En opeens vinden de ‘meeste’ kinderen het niet meer leuk. Het lijkt niet meer. Ze vinden het alleen leuk als ze erbij mogen horen en dat betekent vaak ze mogen hunzelf niet meer zijn.
  Dat is hoe ik vroeger mijn schooltijd ervaarde.
  Gelukkig hebben vele kinderen uit deze tijd daar geen last meer van. Wat zijn ze eigenwijs, individueel, op zichzelf, niet te handelen, onbevangen, doelbewust, te volwassen voor hun leeftijd. Maar degenen die dat zeggen, willen ze in hun hart ook misschien dat mens(kind) niet zijn?

  13
  • GuidoJ.

   De tekening van Esscher heeft tientallen jaren (..) op mijn werkkamer gehangen.. Snapte het niet precies, maar hij sprak me gewoon aan..! Toen, plotseling zag ik de bedoeling achter de tekening.. Water.. Hoe teken je water.. Je kunt water dus alleen ‘tekenen’ (vangen) door haar eigenschappen te tonen. Drijfvermogen (bladeren OP water), draagvermogen (vis in water) en spiegeling (de bomen op de achtergrond). Het is feitelijk net een zo’n schitterend kunstwerk als de tekening van Magritte. Leci n’est pas une pipe.

   13.1
 • lezer

  Water een mysterie. Hoe komt u erbij? Het zegt gewoon hier ben ik, u kunt niet om mij heen. Ik ben het deel van het geheel. En het geheel is meer dan de som der delen. Het Geheel is Leven. Zonder Water geen Leven. Simpel toch?

  12
 • Martijn Zitman

  Leuk zeg, kom ik vandaag zo maar een boek tegen in onze eigen zaak.
  Masaru Emoto – De boodschap van Water. Met mooie foto’s en beschrijvingen.
  Heb weer wat te lezen en te zien. Echt verbazingwekkend hoe dat weer op mijn pad terecht komt. De meeste boeken komen me gewoon aanvliegen als ik er meer van wil weten. Het leven is bijzonder te noemen.

  11
  • selene

   Dat is natuurlijk wel voor de hand liggend als je die boeken bij de hand hebt. :)
   Zo werkt het trouwens altijd. Als je iets echt wilt weten.

   11.1
  • Martijn

   Was net binnengekomen, m’n vrouw had hem apart gelegd voor me. Ook nog wat andere boeken maar die waren minder interessant. Ja, oke, soms moet ik een paar maanden of jaren wachten maar alles komt een keer…

   11.2
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.