WantToKnow.nl

Asperge tegen kanker.

De Asperge is een uitermate gezonde groente, dát is geen geheim. Je kunt de Asperge bijna een kruid noemen, zóveel mensvriendelijke eigenschappen heeft deze plant. En als het niet zo lekker was dat hij als groente werd gegeten…

Het onderstaande artikel is gebaseerd op een Engels artikel over deze krachtige werking van asperges. De bijzondere krachtige eigenschappen van deze groente, staan hieronder in het artikel. Maar wist je dat van de 12 meest opgediende bruidsmaaltijden in China, asperges te vinden zijn in 10 ervan..?

Uit de hele lijst met indrukwekkende eigenschappen, is in het onderstaande artikel, de kankerwerende werking die óók aan asperges wordt toegeschreven de voorgrond gehaald. De verantwoordelijke stof die aan deze eigenschap ten grondslag zou liggen, is het met name het enzym ‘Glutathione’ een uiterst krachtige anti-oxidant, die voor het immuunsysteem van de mens van wezenlijke ondersteuning is.

Natuurlijk zou het zo zijn, dat wanneer asperges een bewezen anti-kankermiddel zou zijn, het door iedere patient 2x daags genuttigd zou worden. Iets kan alleen ‘bewezen’ zijn als het onderzocht is natuurlijk!

Er is dus aan de andere kant ook de mogelijkheid, dat een eenvoudige groente als asperge nooit GOED IS ONDERZOCHT op deze uitermate belangrijke eigenschap. Wij vinden het in ieder geval belangrijk hier de plaatsing van het artikel NIET tegen te houden…! Baat het niet, dan schaadt het niet natuurlijk.

Waarom is deze belangrijke aanwijzing nog niet onderzocht? Begint wetenschap immers niet bij ‘nieuwsgierigheid’, het uitvinden van ‘waarom’, bij juist die zaken die een sterk vermoeden doen rijzen? Voorlopig staat dit artikel daarom hier op de site.

* * *

* * *

X

Asperge tegen kanker

(verscheen ook in Frontier magazine sept/okt 2009)

Auteur: Simon Holmes Vertaling: Roger Oomkens

XX

‘Mijn moeder heeft 4 maanden lang asperges uit een pot gegeten, die zij pureerde en waarvan ze 4 eetlepels ’s ochtends en ’s avonds nam. Zij is aan de chemokuur voor longkanker in het derde stadium, met pleurale aandoening en haar kankercel telling zakte deze week van 386 naar 125. Haar oncoloog vertelde haar, dat zij pas na drie maanden weer voor controle moest terugkomen’.

Een paar jaar geleden kwam ik een man tegen, op zoek naar asperges voor een vriend, die aan kanker leed. Hij gaf mij fotokopie van een artikel met de titel: “Asperge tegen Kanker’; gepubliceerd in het Cancer News Journal, datum onbekend.
Ik wil deze info met jou delen, zoals het ook mij is aangereikt : ik ben biochemicus van beroep en heb mij al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in dieetvormen m.b.t. de gezondheid.

Een paar jaar geleden las ik over de ontdekking van dr. Richard R. Vensal (link HIER) in relatie tot het gegeven dat de asperge in staat zou zijn kanker te genezen. Vanaf die tijd heb ik met hem aan dit project gewerkt. Wij hebben hierover een aantal bijzondere kankergevallen verzameld.

Een paar voorbeelden .

– Geval nummer 1: Een man met een vrijwel hopeloos geval van de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker), die qua gezondheid volledig uitgeschakeld was. Een jaar nadat hij begonnen was met de aspergetherapie, bleken zijn artsen niet meer in staat enige vorm van kanker vast te stellen en was hij inmiddels weer bezig met een schema van zware lichaamsoefeningen.

· Geval nummer 2: Een succesvolle zakenman van 68, die al sinds 16 jaar leed aan blaaskanker. Na jaren van medische behandeling, inclusief bestraling zonder resultaat, begon hij aan de aspergetherapie. Binnen drie maanden (!) gaven onderzoeken aan, dat zijn blaastumor verdwenen was en dat zijn nieren weer normaal functioneerden.

· Geval nummer 3: Een man met longkanker. Op 5 maart kwam hij op de operatietafel terecht, waar de chirurgen constateerden dat zijn longkanker zover uitgezaaid was, dat hij niet geopereerd kon worden. De chirurg maakte de operatiewond dicht en verklaarde dat dit een hopeloos geval was. Op 5 april kwam de patiënt in aanraking met de aspergetherapie en begon deze onmiddellijk toe te passen. Ergens in augustus vertoonden röntgenfoto’s, dat ieder symptoom van kanker was verdwenen! Hij is nu weer volop aan het werk.

· Geval nummer 4: Een vrouw, die al jaren leed aan huidkanker. Uiteindelijk ontwikkelden zich verschillende soorten huidkanker, die door een oncoloog als een ernstige vorm werden aangeduid. Drie maanden nadat zij aan de asperges begonnen was, vertelde haar huidspecialist dat haar huid er gezond uitzag en alle huidbeschadigingen verdwenen waren. Deze vrouw rapporteerde dat de aspergetherapie tevens haar nierziekte had genezen, dat zich in 1949 had geopenbaard. Zij had al 10 operaties voor nierstenen achter de rug en ontving een uitkering van de overheid i.v.m. haar niet te opereren, terminale nierziekte. Zij schreef haar totale genezing van haar nieren toe aan de aspergetherapie.

Ik was niet verbaasd door deze resultaten, aangezien ‘De Elementen van de Materia Medica’, in 1854 samengesteld door een professor aan de universiteit van Pennsylvanie, aangaf, dat asperges als een gewilde therapie werd toegepast tegen nierstenen. Hij refereerde zelfs aan experimenten in 1739, betreffende de krachtige genezende werking van asperges bij het oplossen van nierstenen.

Wij hebben nog andere medische gevallen ter voorbeeld, maar het medische establishment heeft dwars gezeten bij het verkrijgen van bepaalde rapporten. Ik doe hierbij een beroep op eventuele lezers om dit goede nieuws te verspreiden en ons te assisteren om een groot aantal gevallen te verzamelen, die in staat zullen zijn de septische, medische wereld te overtuigen van deze ongelooflijk eenvoudige en natuurlijke geneeswijze.

Hoe te gebruiken?

Voor de beste resultaten dienen de asperges gekookt te worden en daarom voldoen asperges in blik of glas even goed als vers gekookt. Ik heb met twee belangrijke Amerikaanse producenten van asperges in blik gecorrespondeerd, Giant en Stokely, en ik ben gerust gesteld dat deze merken geen pesticiden of conserveermiddelen bevatten. Stop de asperges in een blender om ze te pureren en bewaar het vervolgens in de koelkast.

Geef de patiënt 4 volle eetlepels per dag, 2 eetlepels ’s ochtends en ’s avonds. Patiënten vertonen meestal binnen 2-4 weken een verbetering van hun conditie. Het kan met water worden verdund en als een koude of hete drank worden genuttigd. De aanbevolen dosering is gebaseerd op de huidige resultaten, maar een grotere dosering kan zeker geen kwaad en kan zelfs noodzakelijk zijn in sommige gevallen.

Asperges die met een enorme vitaliteit de grond uitkomen, geladen met uiterst menslievende stoffen.

Als biochemicus heb ik een uitgebreide studie van alle kankeraspecten gedaan en van allerlei naar voren gebrachte therapieën. Met als resultaat, dat ik het aspergeverhaal het meest vind overeenkomen met de laatste theorieën omtrent kankerbestrijding.

Asperge bevat namelijk een flinke hoeveelheid eiwit-histonen, die verbonden zijn met de regulering van de celgroei. Om die reden, geloof ik dat asperge een substantie bevat, dat ik een ‘celgroei-regulator’ noem. Deze functie zou verantwoordelijk zijn voor de uitwerking op kanker en dient tevens als een algemene lichaamstonicum.

In ieder geval is asperge, los van theorieën daarover, een volstrekt onschuldig middel. De Food and Drug Administration (FDA) in Amerika kan de toepassing ervan niet verbieden en het kan gewoon een uitstekend middel voor de gezondheid zijn.

De US National Cancer Institute heeft aangegeven, dat asperge de hoogste hoeveelheid glutationen van alle voedingsmiddelen bevat, welke als een van de meest effectieve lichaamsstoffen wordt beschouwd i.v.m. anti-carcinogene- en antioxydant werkingen!

Verspreid dit belangrijke nieuws! Als blijk van onbaatzuchtigheid kan men iedere vorm van ontvangen behulpzaamheid aan anderen doorgeven. …

De geneeskrachtige werking van Asperges:

· Heeft een sterk waterafdrijvende werking.

· Werkt ontzurend · Stimuleert de nierwerking.

· Versterkt de ogen en goed tegen nachtblindheid.

· Versterkt de slijmvliezen.

· Heeft een gunstige invloed op het stressmechanisme.

· Goed tegen concentratieproblemen.

· Activeert de stofwisseling van eiwit, vet en koolhydraten.

· Verhoogt de kwaliteit van de huid, het haar en het bi ndweefsel.

· Goed bij slaapprablemen · Werkt celverjongend.

· Stimuleert de bloedvorming en zuurstofverzorging.

· Versterkt de immuniteit en heef1 een antiseptische werking.

· Goed tegen darmverstopping en trage darmwerking.

Door zijn sterk onzurende en waterafdrijvende werking helpt asperge bij zwaarlijvigheid, oedeemvorming, hartprablemen, blaas- en nierklachten. Als u asperges eet, geniet dan niet alleen van deze prachtige groente maar besef ook zijn opvallende genezende werking.

Bronnen:

o.a. godlikeproductions.com (hier)

informatie over Glutathione HIER

blog over asperges en kanker HIER

69 Reacties op Asperge tegen kanker.

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Jan Bouten

  Beste lezer,
  Deze week 2 juni 2016 heb ik verhalen gehoord over asperge tegen kanker. Een grootte aspergeteler in Noord-Limburg is 10 jaar geleden opgegeven aan deze vreselijke ziekte. Hij heeft toen aspergeconsentraat gemaakt en eet elke ochtend een theelepeltje (is 1 kg. Asperge) van deze consentraat. Hij is nu 10 jaar verder en zijn arts in Amsterdam vertelde dat hij nog nooit zo’n dossier heeft gehad van een pacient.
  Voor het maken van het consentraat wordt 100 kg. Asperge samen geperst tot 1 ltr. Vocht.
  Dit kan met bewaren in de diepvries. Elke week wordt er een kleine hoeveelheid uitgehaald en bewaard in de koelkast en vandaaruit elke ochtend gegeten. Velen hebben dit de laatste jaren gebruikt met verbluffende resultaten. En de prijs. € 25.00 ( op dit moment) hier kun je 100 tot 150 dagen mee vooruit. Op deze manier kun je dit het hele jaar gebruiken.

  37
  • Marijke hendrickx

   Hi Jan ik volg nu al 4 jaar het recept van twee eetlepels asperges s’morgens en twee eetlepels s’avonds . En m’n lymfklierkanker neemt niet toe ,is zelf verkleind maar het is ongeneeslijk is mij al meteen na de patscan gezegd . En aangezien de zes chemo kuren niets hebben geholpen klamp ik me hier helemaal aanvalt al moet ik eerlijk zeggen dat het me tegen staat ik neem ze zelfs nog als ik in de maand november in Spanje zit ,en omdat ik straks weer ga heb ik wel interesse in dat extract waar jij het over hebt .indien mogelijk meer info bvb mijn dank Marijke

   37.1
 • Marijke Hendrickx

  Carpe Diem ! Ja hier ben ik dan weer met mijn uitslagen van de oncoloog . Ja hoor ,mijn oncoloog zei wow en maakte met haar hand een zegeteken zo van we gaan het maken ! En dat was ik eerlijk gezegd ook van plan ,we hebben nog even over koetjes en kalfjes gepraat heel gezellig allemaal ze liet me ook nog even haar handlotion proberen ,hele goede trouwens ,en toen mocht ik naar huis met de goede wensen voor oud en nieuw een briefje voor bloedonderzoek tot 16 maart geen scan joepie voor alle K Patiënten en niet K patiënten een gezond en gelukkig nieuwjaar dat moet lukken met de asperge kuur groetjes en liefs van een gelukkige Marijke

  36
  • Dennis

   hoi Marijke, super je verhaal over de asperges, wij zijn er ook mee begonnen in onze strijd tegen kanker! Ook maken we gebruik van salvestrolen supplementen, heb je hier ervaring mee? Grtjs Dennis en Ann

   36.1
 • Marijke

  Hoi ,hoi ,gisteren bij de oncoloog geweest .hoi hoi ,alle bloed uitslagen weer fantastisch goed ,eerlijk gezegd kneep ik ‘m een beetje omdat ik een weekje koortsig was geweest ,maar goed dat ik geen tijd heb om ziek te zijn omdat ik het druk heb met leuke dingen te doen ,dus luitjes vertel tegen iedereen dat asperges tegen kanker wel degelijk helpen ,ik vind het jammer dat er zo weinig mensen hiervan op de hoogte zijn ,dus iedereen die dit leest vraag ik aub zeg het voort ,begin dec moet ik weer in de scan en laat ik weer van me horen ,ik ga nu een eindje wandelen lekker in het zonnetje ook heel gezond ! Doei marijke

  35
 • lucy ankersmid

  Mijn man is begin 2013 kanker ontdekt. Eerst zou het kanker zijn met uitzaaiing
  naar de longen maar naar veel onderzoeken kwam er toch uit longkanker Daar kregen we te horen dat hij 2014 niet zou halen ze wilde eerst helemaal niet behandelen maar omdat hij zo sterk en te jong was 59 jaar hebben ze toch chemo gegeven .Dat is toen goed aangeslagen maar in December was het weer terug gekomen Dus weer nieuwe chemo Toen zijn we naar Amsterdam gegaan .Maar daar konden ze ook niets extra voor ons doen Vanaf half februari zijn we met de asperger kuur begonnen en nu zijn we vandaag weer terug geweest 21 juli
  de kanker is stabiel en de bloedwaarde zijn goed ik weet natuurlijk niet of het door de kuur komt maar het zet je wel aan het denken Ik wil niemand valse hoop geven .Maar het is het proberen waard groetjes Lucy

  34
 • jannie v d heijden

  myn schoonmoeder heeft jaren 2maal in de week epo spuiten gehad hielpen niet meer toen elke maand bloedtransfusie gehad sinds 15maanden geen transfusie meer gehad omdat ik ze 2maal in de week asperges heb gegeven vanmorgen bloed geprikt was weer goed ze is 92jaar heeft een soort beenmergkanker.heb het ziekenhuis gebeld kreeg als antwoord leef ze nog ja dank zy asperges niks meer van gehoord. myn man is suiker patient eet sinds een maand asperges en de suiker is al heel wat gedaald.groetjes jannie

  33
 • Marijke hendrickx

  Zojuist terug over de bloeduitslagen bij de oncoloog, zoals jullie uit vooraf gaande verslagen van mij weten heb ik Lymfeklierkanker diagnose ongeneeslijk: nu 2. Jaar nadat ik met mijn gepureerde asperge kuur ben begonnen heb ik de bloeduitslagen gekregen onderzocht is:
  EB, DIF,HB,HT,LEU,TRO,B85
  FL,GLU
  HEB,AFOS,ALT,BIL,KR,LD. Super goede uitslag gezonde mensen hebben geen betere uitslagen ! Dus jullie begrijpen wel waarom ik de ruitenwissers voor mijn ogen heb moeten aanzetten ,maar dat was van blijdschap en dan is het goed .ik hoop dat ik in september weer met zulk goed nieuws kan komen ik zou zeggen vertel dit aan de mensen met kanker waarom zou ik die enkeling zijn bij wie het werkt .ik denk zelfs dat de mensen die geen kanker hebben het op deze manier voor kunnen blijven maar ja wie ben ik ,ja een gelukkig mens met een mooie uitslag iedereen alvast bedankt voor het door geven van deze tip met lieve groetjes marijke ,

  32
 • Marijke hendrickx

  Zojuist terug over de bloeduitslagen bij de oncoloog, zoals jullie uit vooraf gaande verslagen van mij weten heb ik Lymfeklierkanker diagnose ongeneeslijk: nu 2. Jaar nadat ik met mijn gepureerde asperge kuur ben begonnen heb ik de bloeduitslagen gekregen onderzocht is:
  EB, DIF,HB,HT,LEU,TRO,B85
  FL,GLU
  HEB,AFOS,ALT,BIL,KR,LD. Super goede uitslag gezonde mensen hebben geen betere uitslagen ! Dus jullie begrijpen wel waarom ik de ruitenwissers voor mijn ogen heb moeten aanzetten ,maar dat was van blijdschap en dan is het goed .ik hoop dat ik in september weer met zulk goed nieuws kan komen ik zou zeggen vertel dit aan de mensen met kanker waarom zou ik die enkeling zijn bij wie het werkt .ik denk zelfs dat de mensen die geen kanker hebben het op deze manier voor kunnen blijven maar ja wie ben ik ,ja een gelukkig mens met een mooie uitslag iedereen alvast bedankt voor het door geven van deze tip met lieve groetjes marijke ,

  31
 • jannie vd heijden

  myn schoonmoeder van 92jaar kreeg jaren epospuiten 2maal in de week hielpen niet meer daarna elke maand bloed transfusie.sinds verleden jaar april 2 maal in de week asperges en sinds dien geen transfusie meer gehad.

  30
 • Alex Van de Voorde

  Groenten zijn gezond, maar beweren dat ze kanker kunnen genezen, is een brug tever. Groenten kunnen kankerwerend zijn, maar zijn geen therapie tegen kanker. Dus: alle voorbeelden van kankergenezing door asperges, graag in de vuilnisbak !

  29
  • jannie vd heijden

   ik ben het niet met je eens ik woon met myn schoonmoeder van 92jaar heeft jaren epospuiten gehad van 1600 euro in de week hielpen niet meer dan maar elke maand bloedtrandfusie sinds een jaar niet meer gehad 2 maal in de week asperges gegeten en der bloed is nu goed. heeft beenbergkanker dus die vuilnisbak blyft by ons leeg laat de artsen eens luisteren ze zyn zeker bang dat ze zonder werk komen te zitten.ik verzorg ze al 10jaar met liefde en plezier groetjes jannie

   29.1
  • Miranda

   Alex dat je hier niet voor open ‘wil’ staan zegt, meer iets over jou.

   29.2
 • Marijke hendrickx

  Zo daar ben ik weer ,maandagmorgen naar de oncoloog geweest . grandioos goed nieuws gekregen lymfomen kleiner geworden bloedwaarden helemaal oke Marijke en patrick helemaal gelukkig ,misschien zijn er lezers die weten hoe dat voelt .nu ik weet het dus nu ook . daarna moest ik bij de longarts zijn voor de uitslag ook alles verbetert ,daar verteld dat ik de asperge kuur streng volg en hij geloofde wel dat het mogelijk was want er zat ook veel verbetering in de longen zonder gebruik van medicijnen dus vertel het voort asperges tegen kanker ik ben het bewijs ,anders zou mijn oncoloog me niet pas over 6 maanden pas weer een scan laten maken !en mijn longarts zei kom maar over een jaar weer voor controle. Op 13 juli 2011 diagnose non hodgkin ongeneselijk . Maandag 10 maart 2014 lymfomen kleiner bloedwaarden helemaal goed ! Ik hoop dat hun geweten is gaat denken dat er meer is als chemische middelen tegen kanker

  28
  • Sun

   Beste Marijke, wat een mooie verhaal! Inspiratie voor velen die nu het gevecht tegen kanker doormaken. Bedankt voor het delen!

   28.1
 • Marijke hendrickx

  Daar ben ik weer,tijdje niets van me laten horen ! Maar dat komt omdat ik het te druk heb gehad met genieten dat is nu mijn belangrijkste werk om te doen ,en ja hoor recepten verzinnen voor mijn porties dagelijkse asperge variaties genoeg te bedenken ik ben ook weer lekker een maand naar Spanje geweest mijn jongste zoon is ook 16 dagen gebleven maar ja die moest weer aan het werk vorige week van de oncoloog te horen gekregen dat alles stabiel is in mijn geval betekend dat ,dat het niet groeit en ik me goed voel . Dus driemaal hoera voor de asperges iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2014 marijke

  27
  • Agnes

   Hi Marijke,
   Bedankt voor je reactie en jij ook fijne feestdagen en een goed en gezond 2014!
   Groetjes Agnes

   27.1
 • Agnes

  Gaat deze aspergetherapy ook samen met tabletten, tegen hogebloeddruk, bloedverdunners, medicijnen tegen maagklachten, paracetemol en/of andere medicatie?

  26
  • Marijke hendrickx

   Ik gebruik ook bloedverdunners en andere medicijnen ,en ik heb echt baat met die twee porties asperges per dag ik verwerk ook veel kurkuma in mijn eten .echt een aanrader om te proberen .ik voel me veel beter als 30 maanden geleden toen ik te horen kreeg dat ik kanker had groetjes en fijne feestdagen en hopelijk een gezonder 2014

   26.1
 • interesado65@hotmail.com

  Zeer Interessante artikel!
  Maak het uit of het witte of groene asperges zijn?
  De asperges in blik of pot zijn meestal gekookt denk ik,
  is het beter als je ze rouw neemt?
  Met vriendelijke groet

  25
 • Marijke hendrickx

  Hi luitjes zoals beloofd kom ik hier weer met de uitslag van de oncoloog lymfomen stabiel bloedwaarden 9.5 zijn waarschijnlijk nog nooit zogoed geweest eindelijk eens goede rapport cijfers ,zou mijn moeder blij mee geweest zijn nu ik ben dolblij dus ik ga echt door met de gepureerde asperges ik heb ze zojuist gegeten in een kop met bouillon vind ik lekkerder en nu ga ik lekker genieten van het mooie weer. Ik zeg maar zo carpe Diem dat nemen ze me mooi niet meer af een blije patiënt

  24
  • ellen

   MRI moeten ondergaan wgs ‘verontruste signalen linkerborst’… In afwachting van afspraak hiervan, mij 1 mnd een zelfsamengesteld regime opgelegd met o.a. extra supplement Kurkuma, Gluthanion (in asperges + dagelijks vers, want aspergeseizoen), uitgeperste citroen enzo en voilà, gister positieve uitslag = normale MRI, dus niks aan de ‘hand’… Geen idee of dit heeft geholpen, maar toch…

   24.1
  • Ellen

   Zegt het voort! We zijn dolblij met de uitslagen van Marijke!

   24.2
 • marijke hendrickx

  ik denk het wel want daar zijn ze voor ,maar ikzelf denk dat je ze als kuur tegen kanker beter gepureerd kunt eten,ik denk namelijk dat er dan stoffen vrij komen die beter werken tegen kanker .ik doe nu wel de gepureerd asperges in de groentensoep s’morgens 2 eetlepels en s’avonds 2 eetlepels ik vind dat lekkerder groetjes marijke

  23
 • marijke hendrickx

  hi allemaal daar ben ik dan weer, ben net terug van de oncoloog,en ja hoor de uitslag HIEP HIEP HOERA het was allemaal goed op een kleine ontsteking na (hoef daar geen medicijnen voor te gaan gebruiken),en ja hoor het was ook kleiner geworden ze wilde alleen niet beamen dat het door de asperges zou kunnen komen dat is niet te bewijzen .misschien kan ik op deze asperge kuur nog jaren mee. genezen is niet mogelijk maar als ik zo nog een tijdje mee kan gaan is dat mooi meegenomen over 3 maanden ga ik weer in de scan en ik laat dan wel weer van me horen lang leven de asperges in mei alweer verse te koop doei groetjes marijke

  22
 • kohlen

  hallo ,,, mogen asperges ook gewoon geeten worden zonder in de blender te doen , groetjes

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.