WantToKnow.nl

Chemotherapie maakt kanker heftiger…!

Fred Hutchinson Cancer Research CenterChemotherapie is niet alleen nutteloos in de strijd tegen kanker, het stimuleert zelfs de groei van kankercellen in een tumor.. Dit heftige bericht komt van het ‘Fred Hutchinson Cancer Research Centre’ in Seattle (VS). Onderzoekers melden dat ‘chemotherapie compleet waardeloos is’ en dat mensen die kanker hebben er goed aan doen de chemische middelen helemaal te laten staan’..!

Het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat chemotherapie een tumor stimuleert om te groeien, zo ontdekten de onderzoekers; dit komt door stimulans op het eiwit WNT16B, dat kankercellen prikkelt om te overleven en te groeien. Het eiwit gaat een verbinding aan met de kankercellen, deze cellen prikkelend om te groeien en gezonde cellen binnen te dringen, waarbij ook nog eens behandeling in een later stadium wordt bemoeilijkt, zo laten de onderzoekers weten. Naar hun zeggen is ‘Chemotherapie compleet waardeloos..’  (Bron: Natural Medicine, 2012; 18: 1359-68).
x

* * *
X

Chemotherapie maakt kanker heftiger…!

2013 © Natural Society – Anthony Gucciardi
vertaling © 2013 WantToKnow.nl/be – Guido Jonkers
Bron o.a. HIER en HIER

x

Een team van wetenschappelijke onderzoekers, die op zoek waren naar oorzaken waarom kankercellen zo hardnekkig te bestrijden zijn, stoten bij toeval op een veel heftiger ontdekking. Terwijl zij met dit onderzoek bezig waren, ontdekte dit team dat chemotherapie feitelijk gezonde cellen dusdanig heftig aanvalt, dat het deze lichaamscellen prikkelt om een eiwit aan te maken en te verspreiden in het lichaam, dat ervoor zorgt dat kankercellen nieuwe brandstof krijgen en kunnen overleven. Daarenboven zorgt dit eiwit er ook nog eens voor dat de tumor hoog-resistent wordt tegen toekomstige kankerbehandelingen..

chemospuitDeze wetenschappers hebben hun bevindingen gepubliceerd in het medisch tijdschrift ‘Nature Medicine’.Volgens de wetenschappers waren deze onderzoeksresultaten ‘volledig onverwacht’. Ze vonden bewijs voor significante schade die aan het DNA van weefsel was toegebracht, van mannen die aan prostaatkanker leden, door de effecten van chemotherapie.

Deze onderzoeksresultaten zijn een keiharde klap in het gezicht van de grote medische organisaties die chemotherapie al jaren aan het ‘pushen’ zijn, als enige optie om de levens van kankerpatiënten met jaren te verlengen..

Dit schrikbarende nieuws komt vlak nadat ander baanbrekend wetenschappelijk onderzoek had aangetoond dat zeer dure anti-kankermedicijnen niet alleen volledig falen in de bestrijding van tumoren, maar deze kankercellen feitelijk sterker maken.. Deze kankermedicijnen bleken tumoren overdadig te prikkelen en ervoor te zorgen dat ze -na inname van het ‘medicijn’- enorm groeiden. Het kwam erop neer dat deze medicijnen ervoor zorgden dat kankerpatiënten vroeger overleden dan zonder het dure medicijn..

chemotherapy

x

De stof die voor deze explosie van kankercellen zorgt, het eiwit WNT16B, wordt door het menselijk lichaam aangemaakt, als reactie op een behandeling met chemotherapie. Volgens wetenschappers zorgt dit eiwit ervoor dat chemotherapie dus feitelijk levens sneller beëindigd, dan verlengt. Co-auteur van het artikel en het wetenschappelijk onderzoek, Peter Nelson van het ‘Fred Hutchinson Cancer Research Center’ in Seattle legt het uit:
“WNT16B gaat, wanneer het door lichaamscellen wordt aangemaakt, een verbinding aan met kankercellen die in het lichaam aanwezig zijn en zorgt ervoor dat deze kankercellen sterker worden, waardoor ze groeien, andere cellen binnendringen en het allerbelangrijkst, ervoor zorgen dat toekomstige therapie weinig zin meer heeft.”

Het onderzoeksteam sluit hun bevindingen af met hun eigen woorden:  “Onze onderzoeksresultaten geven de indicatie dat de schade-response van gezonde cellen inde buurt van de kankercelleln.. direct bijdraagt tot de dynamiek van sterkere groei van tumoren”

kurkumaNatuurlijke en goedkope middelen wachten op en schreeuwen om erkenning..
Inmiddels blijk keer op keer uit ander wetenschappelijk onderzoek, dat uiterst goedkope, makkelijk verkrijgbare en vooral natuurlijke middelen, zoals gember en Kurkuma (of geelwortel) aantoonbaar effectief blijken om tumoren te doen krimpen en de verspreiding van kankercellen in het lichaam tegen te gaan.

Uit een peer-review van 11 wetenschappelijke studies, waarbij de resultaten en onderzoeksmethoden worden bekeken van de onderliggende studies, kwam onlangs naar voren dat het goedkope Kurkuma-kruid in staat is om kankergroei volledig stop te zetten! Onlangs kwam een vrouw in het nieuws die volledig van borstkanker genezen bleek, nadat zij als kankerpatient elke dag geelwortel in haar dieet was gaan opnemen.

Conclusie
Deze toevallige ontdekking door wetenschappers inzake de bijwerkingen van chemotherapie toont het schrikbarende gebrek aan ECHTE wetenschap aan, achter de werking van behandelingen via het ‘oude paradigma’. Dit ondanks alle mooie woorden die autoriteiten in de gezondheidszorg je trachten te doen geloven.
De essentie van de zaak is dat natuurlijke alternatieven, geen tot heel weinig ondersteuning krijgen vanuit wetenschappelijke hoek, om de simpele reden dat deze natuurlijke middelen niet winstgevend genoeg zijn. Er is nauwelijks plaats voor een ‘winstgevend plaatje’..

Wanneer iedereen Kurkuma als specerij in hun dieet zou gebruiken, evenals Vitamine D, dat het immuunsysteem aandrijft, dan zou kankerpreventie daar dusdanig mee gediend zijn, dat Big Pharma het zouden afleggen met hun dure en gepatenteerde medicijnen. Medicijnen die niet alleen niet werken, maar ook nog eens  precies het tegenovergestelde blijken te doen, dan geclaimd..!

Aanvullende bronnen:

Pubmed/21775121

Pubmed/19138983

 

 

101 Reacties op Chemotherapie maakt kanker heftiger…!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • a.m.boon

  Vergeet THC niet.

  26
 • Gert

  Goede onderzoeken zijn dit, de vraag moet zijn gaan wij winnen van de farmaceutische industrie. Er gaat veel geld om in de goedkopen. Chemicaliën. Hopelijk gaan we het eens beseffen.

  25
 • Yvon

  Klopt het dat je Kurkuma samen met zwarte peper moet gebruiken omdat anders de kurkuma niet of nauwelijks door het lichaam word opgenomen?? Zo ja, wat is dan de verhouding?

  24
 • Puppy

  Waarom kappen jullie niet met dit soort onzin

  23
 • josephine

  Nonsens.Zonder chemotherapie was ik er al niet meer geweest. Kurkuma gebruik ik al jaren en heeft mij nog niets geholpen!! Helaas zit de genezing niet in het eten. Was het maar waar!

  22
  • GuidoJ.

   Een boel statements en niet één onderbouwd verhaal..?

   22.1
  • DeWaarheidboventafel

   Daarnaast, men beweert hier dat ALLE varianten van kanker te verhelpen zijn met kurkuma, terwijl de twee verslagen toch echt alleen spreken over een “In Vitro” (In glas) proces, waarbij het getest is op een variant van hersenkanker (glioblastomas, kanker op het ondersteunende weefsel van de hersenen) en “and suggest that curcumin can serve as an effective therapeutic agent in tumors that overexpress alpha(6)beta(4).”
   Nadruk op het woord “Suggests”, vertaald naar het Nederlands als “Suggereert”. Suggereren kan ik op geen enkele manier rijmen met “Lost makkelijk kanker op”.

   22.2
  • Bird

   Zeker!

   22.3
 • Candor

  Drie behandelmethode tegen kanker , chirurgische ingreep , radioactieve vloeistof via infuus toedienen , chemotherapie .
  Twee van de drie zijn radioactief en radio activiteit veroorzaakt Kanker !
  Hoe kun je met iets dat in de eerste plaats kanker verwekkend is kanker bestrijden ?!

  Een grote overzichtstudie gemaakt door Australische onderzoekers van gerandomiseerde studies geeft aan dat chemotherapie bij volwassen patiënten met 22 verschillende soorten kwaadaardige tumoren (kankerpatiënten dus) slechts een geringe effectiviteit heeft op de vijfjaars overleving. Slechts 2,3 % in Australië en 2,1 % in de USA meer vijf jaars overlevingen werden aangetoond, gerelateerd aan de effectiviteit van chemokuren. De onderzoekers concluderen dan ook dat dringend een evaluatie is gewenst van de verhouding tussen kosten en beschikbaarheid en effectiviteit van chemokuren op de uiteindelijke overleving van kankerpatiënten en op de kwaliteit van leven. Wij vertaalden voor u het volledige abstract van deze studie welke toch wel heel schokkend zijn te noemen o.i.

  Hier kunt u zien dat de mensen zelf niet nadenken en onderzoek doen en dus gewoon luisteren naar de reguliere Doktoren. Breng het lichaam oa in een toestand waar het zichzelf kan genezen en dat doe je niet door het nog meer te vergiftigen !
  Wat je hier leest zijn statistieken en gezond verstand . Gezond verstand is niet de gewoonste zaak van de wereld voor velen .

  21
  • Rianne

   Beste Candor,
   U houdt een heel betoog over iets waar u weinig kennis van heeft. Dat blijkt wel uit de eerste zinnen. Ik zou u graag uit willen uitleggen waarom radioactiviteit wel degelijk effectief is. Daarbij adviseer ik u niet elk onderzoek te geloven, maar kijk verder. Kwaliteit van onderzoek verschilt sterk. Maargoed, radioactiviteit zorgt o.a. voor DNA breuken (cel gaat dood). Dit wordt zo veel mogelijk gericht op de kankercellen. Echter, als teveel gezonde cellen blootgesteld worden hieraan kan op de lange termijn hier kanker ontstaan door mutaties. Ik hoop hiermee u enige verlichting te hebben kunnen geven. Ik heb het zo eenvoudig en kort mogelijk geprobeerd uit te leggen.

   21.1
  • Saperien

   Interessant hoe iemand ervan overtuigd is dingen te kunnen uitleggen door een totaal banale verklaring op te lepelen die iedereen al 4578 keer heeft kunnen lezen in de Viva.

   Heb je wat tijd over en wil je echt iets leren over wat kanker (en ziekte in het algemeen) nou eigenlijk is? Google “Ryke Geerd Hamer”. En dan niet blijven hangen op de gebruikelijke paniekerige “Houdt de schapen bij elkaar” moddergooi pagina’s, maar snuffel eens wat verder.

   21.2
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.