WantToKnow.nl

Christine Lagarde (IMF) betaalt geen belasting..

x

Christine Lagarde (IMF) betaalt geen belasting..

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Zoals je wellicht weet is Christine Lagarde de ‘grote baas’ van het IMF geworden, na de eskapades van haar voorganger, DSK, oftewel Dominique Straus Kahn, in een New Yorkse hotelkamer. Deze vrouw komt deze week heel bizar in het nieuws, doordat zij enerzijds de Grieken oproept om vooral hun belastingen te betalen, terwijl nu blijkt uit diverse bronnen, dat haar inkomen als voorzitter van het IMF, volledig ONBELAST wordt opgestreken door haar… Hoezo een ‘dubbele moraal’…? We hebben het uiteraard niet over haar ‘rechten’, waar elke grote directeur-in-krijtstreeppak het tegenwoordig over heeft, maar dus over morele verantwoordelijkheid..

Volgens officiële bronnen geniet ze een inkomen van US$ 467.940 per jaar, waarbij dan nog eens een soort onkostenvergoeding wordt verstrekt van US$ 83.760,- per jaar..  Lagarde is 56 jaar en verdient met dit salaris méér dan de president van de VS, Barack Obama, en deze betaalt over zijn inkomen wél belasting.

Overigens geldt het niet betalen van belasting ook voor bijna alle medewerkers van de Verenigde Naties geldt dat zij belasting betalen over hun inkomsten.. Het is zelfs een afspraak die gemaakt is in artikel 34 van de Conventie van Wenen (1961) over diplomatieke relaties, die door 187 staten is getekend. ‘Een diplomatieke agent zal worden vrijgesteld van alle belastingen en vorderingen, persoonlijke of stoffelijke, nationaal, regionaal alswel wereldwijd’..

Nog 4 jaar dit salaris en onkostenvergoeding.. Hoeveel is dat dan allemaal bij elkaar..?

Volgens het contract van Lagarde heeft ze bovendien op 1 Juli van elk jaar het recht op een salarisverhoging, gedurende de looptijd van haar 5-jarige contract. Voor internationale diplomaten variëren salarissen van US$ 46.000 tot US$ 80.521. Salarissen voor ‘senior-medewerkers’ liggen al snel tussen de US$ 95394 en US$ 123.033 en deze worden aangevuld met vergoedingen voor ‘levensonderhoud’ in de landen waar de VN-diplomaten gevestigd zijn. En natuurlijk is dit afhankelijk van de kosten van de plaats of stad waar je wordt gevestigd als diplomaat.
Dit betekent dat VN-diplomaten in Parijs een onkostenvergoeding kunnen ontvangen van meer dan 100% van hun salaris, maar dat in Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan, één van de armste plaatsen in de wereld, de VN-diplomaat nog steeds een onkostenvergoeding ontvangt van 53% van zijn salaris..!

En natuurlijk zijn er méér voordeeltjes aan het diplomaten-leven.. Vergoedingen voor het goedkoop lenen van geld, vergoedingen voor het laten studeren en ‘begeleiden’ van kinderen, reiskostenvergoedingen en transportvergoedingen en natuurlijk praten we ook over vergoedingen voor medische kosten.. Vele jaren lang is dit belastingonderwerp van diplomaten van het IMF, de wereldbank en de VN een doorn in het oog van een steeds grotere groep internationale belastingbetalers.

Tijdens de economische conferentie van Bretton Woods in 1944, waar het IMF werd opgericht, was er grote onenigheid over de salarissen die bureaucraten zouden dienen te ontvangen. Britse diplomaten, waaronder een van de kopstukken van de conferentie, John Maynard Keynes, beschouwden het Amerikaanse voorstel voor dit soort salarissen als ‘monsterlijk’, maar zij moesten uiteindelijk het onderspit delven tegen de meerderheid van stemmen.
Evenals in het bedrijfsleven, wordt door officials van de genoemde organisaties vaak het argument gebruikt, dat deze hoge salarissen en ‘secundaire voorzieningen’, nodig zijn om talent aan te trekken uit de privé-bedrijfssector.. Maar feitelijk zijn de meeste senior-medewerkers gerecruteerd uit posten bij de verschillende overheden..!

* * *

130 Reacties op Christine Lagarde (IMF) betaalt geen belasting..

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Richard Y

  Broche is misschien Eastern Star..?
  vrouwelijke Freemasons

  15
 • marcel w wederom in 5d

  @ dirk III
  Volgens mij is ze gewoon fan van patrick ster uit de spongebob fimpjes . In mijn optiek heb je dus helemaal gelijk dat het een zeester betreft , wat lidmaatschap van om het even welke occulte of satanistische groep verder niet uitsluit .Maar ook zeker niet bevestigt.

  14
 • Leon

  Wel wel, waar ik kan ik solliciteren…
  Ik zal wel mijn integriteit en geweten moeten inleveren om nog in de spiegel te kijken, mijn karma zal op een negatieve wijze beinvloed worden. Maar ja een dikke vijf ton, weliswaar US Dollars, het geeft te denken… je ziel verkopen aan de mammon.

  13
 • karel Appel

  met zo een lelijk gezicht mag je al wat voordeel in natura hebben :-)

  12
 • Harm Witteveen

  Wat heeft ze een mooie ster op de borst, wat betekende die ook al weer?!?!?

  11
  • Dirl III

   Wat betekent deze ster? Iemand?

   11.1
  • Dirl III

   Betekent het symbool een groep waar deze mevrouw lid van is? Betekent het dat ze een bepaald geloof aanhangt? Betekent het dat ze een bericht wil afgeven aan een ieder die de foto ziet en weet wat het betekent?

   Zo ja, welke groep, geloof, bericht…

   Iemand die deze kennis voorhanden heeft?

   In mijn optiek is het een zeester maar je kan er met alle geweld ook de kop van het beest in zien met de twee horens, oren en sik. Ik zou het echt niet weten maar een paar reageerders hierboven menen het wel te weten dus ik hoop dat ze mij wat duidelijkheid kunnen geven.

   11.2
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.