WantToKnow.nl

Europees patent: Aspartaam gebruikt E-coli..!

aspartaam toxic

x

Europees patent openbaart: Aspartaam gebruikt E-colli..!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Rumsfeld verkocht eerst als Searle-directeur, het merk Aspartaam aan Monsanto. Later deed hij hetzelfde met de war-on-terror aan het Amerikaanse volk.. Reden genoeg voor deze spotprent.

Donald Rumsfeld verkocht eerst als Searle-directeur, het merk Aspartaam aan Monsanto. Later deed hij hetzelfde met de war-on-terror aan het Amerikaanse volk.. Reden genoeg voor een spotprent.

Het Europese patent van aspartaam is nu online beschikbaar. Het bevestigt wat al een tijdje rondzong; namelijk dat deze kunstmatige zoetstof is gemaakt van een afvalproduct van gemodificeerde E.Colibacteriën. Al is 1999 werd dit feit gerapporteerd en er werd niet veel aandacht door de media aan gegeven, noch door haar producent, een bedrijf dat we inmiddels wel kennen, namelijk Monsanto..! Er werd in die tijd al genetisch-gemodificeerd aspartaam toegevoegd aan softdrinks in Groot Brittanië. (Zie HIER een artikel uit de Independent uit 1999)

In het patent wordt gesproken over ‘gekloonde micro-organismen’, hetgeen later onthult werd als genetisch gemodificeerd E.Colibacteriën. En ze zijn gemodificeerd, om een speciale peptide te produceren, die weer nodig is om aspartaam te maken. Een peptide is een molecuul dat bestaat uit een kleine keten van aminozuren, die onderling zijn verbonden door middel van een peptidebinding. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in het molecuul, maar kan zelf dienen als bouwsteen voor een eiwit.

De gecultiveerde en volgevreten bacteriën, produceren een aminozuur/eiwit-achtige stof, die het phenylalanine-aminozuur (aspartaamzuur) produceert, dat nodig is om de synthetische zoetstof te maken. Het afval van de bacteriën wordt daarna gebruikt om de grote peptide om te vormen tot een dipeptide, o.a. door middel van een carboxyl-groep. Daarna worden deze dipeptides behandeld met alcohol en methanol om tot het definitieve eindproduct ‘aspartaam’ te komen.

Het bijzondere in relatie tot onze gezondheid blijf toch hoe je als overheid een giftige stof kunt toelaten onder het mom:

 “Het is veilig, zolang je er maar niet te veel van neemt, want dan is het wél giftig”…!?

Welk gezond mens is in staat zijn dagelijks hoeveelheid aspartaam bij te houden, alsook in meer dan 6000 producten dit smerige goedje al wordt toegepast…

Onnodig om hier te zeggen dat we bij de naam Monsanto al onze wenkbrauwen dienen te fronsen, getuige de handelwijze van deze gigant op het gebied van genetisch gemanipuleerd voedsel en het gifgas ‘Agent Orange’, dat officieel werd gebruikt als ontbladeringsmiddel in de oorlog van de VS in Vietnam. Coca Cola liet onlangs nog een promotiecampagne draaien om de veiligheid te benadrukken van het aspartaam in haar producten (naast Coke o.a. ook Fanta en Sprite). Zie het filmpje hier.. CocaCola probeert zich ook te verdedigen tegen de sterker wordende aanwijzingen, dat light-drankjes mensen juist hongerig maken, omdat hun insuline-niveau erdoor wordt beïnvloed.
Opvallend is daarbij dat één van de presentatrices van de show roept:“Ik krijg inderdaad altijd honger als ik een light-drankje heb gedronken’..  (zie HIER een artikel erover)

Over E951: Aspartaam
Aspartaam (ook wel bekend als E951) is een kunstmatige zoetstof die bijna 200 x zoeter is dan suiker. Het wordt onder verschillende namen op de markt gebracht: Nutrasweet, Candarel en Equal, om eer een paar te noemen.. Meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd gebruiken elke dag aspartaam, want het zit in duizenden producten. Een aantal dat nog steeds stijgt want het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in dieet (‘light’) producten zoals frisdrank en tafelzoetjes. Maar daarnaast ook in fruitsappen, fruitconserven, ranja, yoghurt, kwark, yakult, taart, snoepjes, kauwgom, graanproducten, chips, peutertandpasta, enz. Het wordt echter ook steeds vaker in medicijnen en vitamine-preparaten toegepast…Het is een van de meest controversiële onderwerpen uit de wetenschap en het zorgt al meer dan 25 jaar voor grote onrust.
x
Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid publiceerde 167 redenen om geen aspartaam te gebruiken en toch is de stof door de FDA, de Amerikaanse warenautoriteit goedgekeurd… Wetenschappelijk onderzoek laat o.a. de volgende klachten zien: leerproblemen, hoofdpijn, migraine, depressie, angstaanvallen, chronische vermoeidheid, verlammingen, beschadiging van oogzenuw en netvlies, diabetes, vetzucht, epileptische aanvallen, hartkloppingen, etc. En daarnaast beschadigt het de hersenen en het centrale zenuwstelsel, en is het al kankerverwekkend bij doseringen ver beneden de in Europa gestelde ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname) van 40 mg/kg.

Het resultaat van een prvié uitgevoerde aspartaamproef bij ratten. (Zie ons eerdere artikel, klik op de foto)

Tumorontwikkeling; het resultaat van een privé uitgevoerde aspartaamproef bij ratten. (Klik voor ons artikel)

In 1965 vroeg de Searle company in de VS toestemming aan de FDA (Amerikaanse Food en Drugs Administration) om aspartaam op de markt te brengen, maar die classificeerde het onmiddellijk als een giftige stof en verbood het. Uit onderzoek bleek dat het sterk kankerverwekkend was en hersentumoren veroorzaakte bij proefdieren. Apen die aspartaam kregen toegediend overleden hieraan. Dus.. Waarom, als aspartaam zo gevaarlijk is, wordt het toch op de markt toegelaten?

Omdat Donald Rumsfeld, ex-minister van Defensie en toenmalig CEO van de Searle Company miljoenen dollars doneerde aan de verkiezingscamapgne van Ronald Reagan. Uit dank werd Rumsfeld, inderdaad, de latere minister van Defensie, in Reagan’s team opgenomen. Kort na het aantreden van Ronald Reagan werd een nieuwe aanvraag ingediend die onmiddellijk werd goedgekeurd door de nieuwe directeur van de FDA, (u raadt het al) een vriendje van Rumsfeld en Reagan.

Er worden wereldwijd honderden miljoenen dollars verdiend aan aspartaam door bedrijven als Monsanto. Ondanks het feit dat in de VS het aantal gevallen van hersentumor(en) sinds de introductie van aspartaam op de markt met ruim 10% is gestegen. Blijkbaar is dat onvoldoende reden om het te verbieden. Brussel durft geen vuist te maken tegen de Amerikaanse belangen en luistert alleen naar de honderden lobbyisten van de chemische industrie die met pseudo-wetenschappelijke rapporten die door diezelfde industrie worden betaald proberen aan te tonen dat aspartaam een onschuldig product is.

Binnenkort verschijnt van de hand van Drs. John Consemulder het boek ‘De Zoete Wraak’, een boek dat geheel is gewijd aan de geschiedenis en de uiterst giftige eigenschappen van aspartaam. Het boek verschijnt binnenkort bij Frontier publishing. Maar het boek is vanaf vandaag al te koop via John Consemulder rechtstreeks! (€ 25,- ; 400 pagina’s boordevol bewustmaken en belangrijk en actueel gezondheidsnieuws, waarbij ook alle donkere geheimen van de farmaceutische – en voedingsindustrie aan het licht worden gebracht). Je kunt het boek bestellen door John een mailtje te sturen: info@healingsoundmovement.comx

Of klik op de cover hieronder voor een lead naar de wanttoknow-bookshop!

De zoete wraak cover

 

45 Reacties op Europees patent: Aspartaam gebruikt E-coli..!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • GJ

  Laat ik voorop stellen dat ik geloof/denk/weet/vermoed dat aspartaam rommel is.
  Wat bovenstaand artikel wellicht wat zwak maakt:
  * Geen bronvermeldingen bij verhaal over eerst afkeuring en daarna goedkeuring door FDA en rol van Rumsfeld/Reagan daarin
  * Commercieel belang dat er lijkt te zijn door reclame voor boek Consemulder.

  Verder, bedankt voor de info

  22
  • Drs. John Consemulder

   De ironie wil dat het volledige antwoord op je eerste kritiek puntje nu juist te vinden is in het boek ‘De Zoete Wraak’ waarnaar je refereert in je tweede punt…

   Een artikel kan natuurlijk nooit zo uitvoerig alle zaken aan de orde brengen als een boek dat hier speciaal en uitvoerig voor geschreven is. Lijkt mij gezien het enorme gezondheidsbelang dus alleen maar goed dat mensen weten waar deze overige informatie over juist dit specifieke onderwerp volledig aan bod komt.

   22.1
 • Drs. John Consemulder

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/07/het-schokkende-verhaal-achter-de-goedkeuring-van-aspartaam

  Als mensen meer willen weten over de vermeende ‘veiligheid’ (van het aantoonbaar genetische gemanipuleerde, neurotoxische, kankerverwekkende en vele ziekte veroorzakende of verergerende) Aspartaam en MSG… dan kun jij mij benaderen om over dit onderwerp een professionele lezing/presentatie over te geven. Ontdek alle ware feiten, de werkelijke geschiedenis, de valse wetenschap met dubbele standaarden en natuurlijk de echte onafhankelijke studies die allemaal de ‘veiligheid’ van deze giftige excitotoxine in twijfel trekken!

  Ook in juli en augustus zijn er nog dagen in te boeken… Lees meer over Aspartaam en MSG in het boek ‘de Zoete Wraak: Aspartaam en het Ware Gezicht van de Farmaceutische – en Voedingsindustrie’ (Drs. John Consemulder)

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.