Advertentie

Het ‘Vrije Onafhankelijke Land’: doe je mee..?


certificaat van medeeigendom Eurostaete

Luca van Dinter is een van de zeven ‘gouverneurs’ op de Federatie van Soevereine Staten van ‘EuroStaete’, want van het totale vrijstaatgebied van Eurostaete zijn er zeven gebieden overgedragen aan soevereine beheerder van een deelstaat. Die van de initiatiefnemer Luca van Dinter  en zijn medestanders heet Wonderland. Een uitermate intrigerend verhaal, want puur formeel zijn er in Europa dus -sinds afgelopen weekend- een aantal staten in een nieuw land bijgekomen..!

Al eerder werd de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van het grensconflict, met o.a. het aanbieden van een visitekaartje aan D’66-fractievoorzitter Alexander Pechtold, die met wat dedain de woordvoerder van EuroStaete de titel van koning of president toedichtte. Hij nam het gewoon niet serieus, wat na afgelopen zondag anders blijkt te liggen. EuroStaete kan zich namelijk ontpoppen als een serieuze concurrente voor het belastingparadijs van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat wordt wel even slikken meneer Pechtold..!

Verder nodigen sympathisanten van dit EuroStaete iedereen uit om zich aan te sluiten bij een van de soevereine deelstaten op het grondgebied van de EuroStaete. Zie daarvoor de brief met aangezochte organisaties die de afbraak van de sociale bescherming door de Nederlandse overheid niet meer pikken. Om juridisch iets te kunnen ondernemen met bijvoorbeeld een WOB-verzoek aan een overheidsinstantie om uitleg te krijgen over het bestuur en  besluiten, is volgens de Nederlandse Algemene Bestuurswet een direct belang vereist van diegene die een rechtsprocedure aanspant.

Mede-eigenaren van een deelstaat zijn principieel en altijd belanghebbende, omdat zij als mede-eigenaar van de grondgebied in het aanpalende buitenland in alle gevallen voldoen aan de conditie van belanghebbende. (Zie daarvoor ook deze uitnodigingsbrief)

Voordat we het verhaal van Luca van Dinter laten lezen, hieronder een inleiding van Dr. G. Beukeveld over wat dat ‘Eurostaete’ nu eigenlijk is.. Van een stuk land IN twee landen naar een land TUSSEN 2 landen. Eurostaete, aangenaam..! Wil je de aanvullende presentatie zien van dhr. Beukeveld, die hij deed afgelopen zondag -zie hieronder het artikel hierover van Luca van Dinter-, dan kijk je even op deze link.

 

coevorden eurostaete

 

x

Doe jij ook mee met het nieuwe Vrije Onafhankelijke land?

2015 © Luca van Dinter/WantToKnow.nl/be

x

Logo, Soevereine Mens, cirkelvormig oranjeVanuit de Reünie van Vrije Mensen wordt hard gewerkt aan het oprichten van een onafhankelijke staat op het strookje ‘niemandsland’ tussen Nederland en Duitsland ter hoogte van Coevorden (Drenthe). In dit nieuwe landje is een groep mensen bezig om de Mens weer centraal te stellen. Dat gebeurt o.a. door de mensen over alles in dat ‘land’ mee te laten beslissen. En ja, daarom noemen we het land ook  ‘Wonderland’.

Het is immers heel gemakkelijk om ‘als stuurlui aan de wal’ kritiek te hebben op Nederland, Duitsland, Amerika, Rusland of welk land dan ook op onze wereld. Maar om daadwerkelijk in een eigen staatje zelf het goede voorbeeld te geven is een enorme uitdaging. Die uitdaging gaan wij als Vrije Mensen aan! En wij zien niets liever dan dat dit initiatief door jou en veel andere mensen ondersteund wordt.

Juist niet door te klagen wat in Nederland of in de EU allemaal fout gedaan wordt, maar het samen in het nieuwe landje beter te DOEN! Dit is mogelijk, omdat het internationaal Staatsrecht (Verdrag van Montevideo) slechts eist:

  1. Een gedefinieerd grondgebied (oftewel, een omgrensd, afgepaald grondstuk).
  2. Een grondwet (die de initiatiefnemers zelf schrijven mogen, zoals bijvoorbeeld in IJsland )
  3. Een volksvertegenwoordiging (2 of meer wijze mensen, die het land ‘regeren’)
  4. Een bevolking (niet perse mensen, het staatsrecht kent alleen Natuurlijke en Rechtspersonen; dus er hoeft fysiek niemand te wonen: als hij of zij maar ‘burger’ is van Wonderland.

De eerste bijeenkomst..
Afgelopen zondag 9 augustus, kwamen een aantal vertegenwoordigers van de alternatieve media in het Duitse plaatsje Salzbergen bijeen, om te brainstormen over dat onafhankelijke landje, dat een respectabele oppervlakte heeft van een ruwe 300 m². Van Duitse zijde waren er vertegenwoordigers uit de ‘Montagsdemonstrationen’ en de ‘Staatliche Selbstverwaltung’, sommigen waren zelfs vanuit Zuid Duitsland gekomen.

De bijeenkomst -die plaats vond op initiatief van de Reünie van Vrije Mensen- werd door mij, Luca van Dinther ‘voorgezeten’ en als je het tweetalige welkomstwoord, met toelichting over het programma wilt bekijken, kijk dan even naar deze opname..

Het is bijzonder te noemen dat de deelnemers er ook wonderwel in slaagden om af te zien van hun stokpaardjes en instinctieve reacties om ‘protest’ aan te teken tegen… Wonderland is en blijft een initiatief wat op niets of niemand kritiek levert, maar zuiver en alleen bezig is om zelf in alles het goede voorbeeld te geven. Het moge duidelijk zijn dat dit geen geringe opgave is. 🙂

De aanwezigen konden zich prima vinden in het stappenplan dat gepresenteerd werd om kort na de speciale Wonderlanddag van 30 augustus tot het daadwerkelijk uitroepen van de onafhankelijkheid van Wonderland te kunnen komen. De gedane suggesties en aanvullingen maken dit stappenplan alleen maar sterker. Wil jij je als bezoeker van WantToKnow ook aansluiten en/of meewerken aan Wonderland? Noteer dan de speciale ontmoetingsdag ‘Wonderland’ van 30 augustus in je agenda en meldt je aan via www.dereunie.info/index.php/ontmoetingsdag

Heb je nog vragen, opmerkingen, suggesties? info@vrijstraat-wonderland.org Samen zijn we met velen en met elkaar verbonden staan we sterk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.