WantToKnow.nl

Mark Rutte en z’n ‘onwaarheden’ over Brexit..

x

x

Mark Rutte en z’n ‘onwaarheden’ over Brexit..

2016 – WantToKnow.nl/be
(Bron: zie HIER, HIER en HIER)

x

Vorige zondag was Mark Rutte te gast bij praatprogramma Buitenhof. Mark Rutte meende met veel aplomb te kunnen spreken over de negatieve gevolgen van de BREXIT voor de Engelsen. Want er zouden al vele schadelijke gevolgen zijn voor het UK, van deze komende verandering. Zijn woorden waren: “Kijk gewoon naar Engeland en hoe het daar nu voorstaat met Brexit. Hoe schadelijk is dat voor dat land; hoezeer het pond is ingestort en hoezeer de economie inzakt.”

Mark Rutte bij CNN afgelopen week; de zender die volgens Trump ‘fakenieuws’ verkoopt.. Een teken aan de wand?

Natuurlijk probeert Rutte deze vermeende feiten via deze uitspraak te verkopen om te laten zien hoe belangrijk hij het voor Nederland vindt, om wél in de EU te blijven. Want zo is zijn gedachte: in internationale structuren sta je samen sterker dan alleen.Maar of hij dat VINDT, of dat het ZO IS, is natuurlijk een groot verschil. En een mening voor feiten verkopen, is zo oud als de weg naar Rome, maar gewoon liegen, keihard ‘onwaarheden’ verkopen, terwijl de waarheid overal om ons heen ligt, is kennelijk helemaal nieuw..?

Het is bekend dat Mark Rutte teleurgesteld is over de uitslag van het Britse referendum en dat het in zijn ogen belangrijk is om daar rustig en stap voor stap een stabiele oplossing voor te zoeken. Met name voor de gevolgen van de economie. Hij hoopte steeds (HIER) dat het ‘blijf-kamp’ in Groot-Brittannië zou winnen en wees er continue op dat Groot-Brittannië een belangrijke partner is voor exportland Nederland. Recht tegenover Rutte staat Geert Wilders (PVV) met de wens om in Nederland een referendum over een nexit (HIER) te organiseren,

En dan begint Rutte met allerlei vreemde verdraaiingen en zegt in één adem door: “Ik heb niet het idee dat daar in Nederland nu heel veel belangstelling voor is. De meeste Nederlanders snappen dat, voor een open economie als de Nederlandse, samenwerken met andere landen in een gemeenschappelijke markt van levensbelang is”. Daarbij draait Rutte continue hetzelfde verhaal af rondom de exit van het Verenigd Koninkrijk (UK) uit de EU. Het land staat er zwak voor en is daardoor extra kwetsbaar en die kwetsbaarheid zal alleen maar groter worden. Is dit angstzaaien naar Nederlanders of wat is bedoeling. Want Mark Rutte, waar haal je je info vandaan..? Klop je verhaal wel..? Laten we gewoon eens naar wat feiten kijken!

Wat zijn de feiten?
Sinds 23 juni, de dag waarop de Britten voor uittreden stemden, is het Engelse Pond (GBP) inderdaad fors gedaald ten opzichte van de US-dollar. Toen had, op 22 juni het GBP nog een waarde van US$ 1,47 dollar. Nu is er inmiddels een daling van het GBP waar te nemen van 16%. (1 US$ = 1,23 GBP) En ook tegen de euro is het pond gedaald; bijna 12% om precies te zijn.. (Op 22 juni € 1,30 en nu ca. € 1,15 euro) Een forse daling, die je voor een groot deel mag toeschrijven aan ‘onzekerheid en voorzichtigheid’, want handelaren overal ter wereld hebben een hekel aan ‘dreigende gevaren’.

Het Britse pond is dus inderdaad fors gedaald, maar Mark Rutte, als je nu gaat beweren dat het GBP is ‘ingestort’ is dat gewoon niet waar. Immers, bij een échte valutacrises zijn er dalingen die veel groter zijn. Dan liggen deze vaak boven de 50%! En ja, dat zwakkere Britse pond heeft gevolgen voor de Britten. Zoals buitenlandse vakanties die duurder zijn geworden en ook de invoer van producten en diensten wordt dus duurder. Maar dat is allemaal betrekkelijk, want het is voor Britse bedrijven die exporteren natuurlijk wél lekker.. Zij verkopen dus méér van hun goederen en diensten in het buitenland, als het Engelse pond daalt, omdat die producten en diensten goedkoper worden, ten opzichte van hun Europese concurrenten. Meer export dus..!

En wat zouden economische gevolgen kunnen zijn van de Brexit?
Veel economen gingen ervan uit, dat er een economische terugval in Groot Brittanië zou optreden, ná het referendum. Maar niks blijkt vooralsnog minder waar. De economen stellen nu hun verwachtingen naar boven bij..! Daarbij verklaarde het IMF deze week, dat de Britse economie in 2017 met 1,5% zal gaan GROEIEN… En dat is bijna een half procent MEER dan men eerder had voorspeld. En ja, daar is een stukje waarheid die via het IMF naar buten komt.. Ook het IMF erkent dat de Britse binnenlandse economie ‘na de Brexit-verkiezingen veel beter standhoudt dan was verwacht’ Mark Rutte dient zich dus minimaal JUIST TE INFORMEREN VOORDAT HIJ ZIJN PRAATJES GAAT VERKOPEN..

Even dan toch ook de vergelijking met de Nederlandse economie? Zo eerlijk is dat toch wel? Die groeit dit jaar volgens datzelfde IMF met zo’n 1,6%. Dus als pinokkio Rutte werkelijk gelooft en meent wat hij zegt, dat dus de Britse economie op dit moment inzakt, moet hij daarbij vertellen dat er maar een miniem -nauwelijks statistisch- verschil is, in vergelijking met de Nederlandse economie..!! Een half jaar geleden lag, volgens de meetmethode van Eurostat, de Britse werkloosheid op 4,9%,.

En volgens de  meest recente Eurostatcijfers lag in november jl. de Britse werkloosheid op 4,8%. (En dus ook nog steeds een stuk lager dan de Nederlandse werkloosheid van 5,6%, die in een zwaar herstellend economisch klimaat zou zitten!!). De Britse economische groei daalde evenmin hard na het referendum. In de twee kwartalen voor het referendum groeide ze met 0,4 en 0,7 procent, in het derde kwartaal (dus juni-september) met 0,5 procent.

Mark Rutte kletst dus maar wat uit zijn nek..!!
Jazeker, het Britse pond is met 1/6 gedaald, maar écht niet ingestort. En het vooral de Britse economie, de praktijk van alledag, die de toon zet. Die Britse economie zakt niet in. Natuurlijk zijn er allerlei gevolgen voor het uittreden van de Britten uit de EU, maar in deze globale, open wereld, is het maar de vraag of de Engelsen zoveel last zullen hebben van het op ‘eigen benen’ komen te staan.

Mark Rutte lijkt de leugenachtige politiek uit de VS als eerste volledig te hebben omarmd. Leugens, leugens en nog eens leugens.. En wat is zijn beloning..?? Hij wordt premier van Nederland…!

En ja, er zijn bedrijven die aangekondigd hebben, dat ze naar de EU zullen verhuizen, bijvoorbeeld uit het hart van de financiële wereld, de Londense City. UBS-bank waarschuwde mogelijk banen weg te halen uit Londen en ook de HSBC-bank doet dit. Zij zullen 20% van het personeel van Londen naar Parijs verhuizen, ten gevolge van de Brexit.

Maar het verhaal van Mark Rutte is onjuist. Hij kletst gewoon in zijn straatje, met opnieuw leugens, want hij had ook de cijfers van het economisch bureau van de EU, Eurostat, kunnen opvragen en bekijken.. Nee, onze Mark maakt liever goede sier met leugens kennelijk.. Maar op het World Economic Forum in Davos bond Rutte afgelopen donderdag al in. Daar sprak hij alweer anders: “De economische groei in het UK zal negatief geraakt worden door de Brexit”. Kijk ineens zijn de feiten verwachtingen geworden.

Conclusie
Mark Rutte.. Wordt het niet eens tijd om eens stil te worden..? Jezelf eens af te vragen, waarom burgers het inmiddels spuugzat zijn. Vooral het gekonkel en gehuichel met feiten. Het 5 x klemtoon leggen in één zin… Dan het keiharde liegen, het bedrog, manipulaties en politieke spelletjes, de van de burger verborgen achterkamertjespolitiek. Het gaat daarbij continue over vooral DE MINACHTING van de burgers die oorspronkelijk VOOR de EU stemden. En ja, dat Rutte zijn verwachtingen voor de toekomst van de EU, zónder Groot Brittanië mag uitspreken is vanzelfsprekend. Maar laat hij dan niet doen dat dit verhaal telkens een absoluut feitelijke beschrijving is van de actuele situatie.. Het blijkt dat het checken van feiten, even wat anders tevoorschijn tovert, dan de leugens, eh onwaarheden, die hij bij Buitenhof verkondigde, 4 dagen ervoor..

 

25 Reacties op Mark Rutte en z’n ‘onwaarheden’ over Brexit..

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Genies of Death

  The EU foreign ministers answer to their employer, the Rothschild Rockefeller Bilderberg group, until this group is prosecuted for their crimes against humanity, their employees will continue to attack those that are not fully in their control, such as Russia, Belarus, and China. Read The Creature From Jekyll Island to start your education.

  https://sputniknews.com/politics/201705161053647862-eu-foreign-ministers-russia-sanctions/

  In de EU kennen ze het lijstje van de Russen blijkbaar niet. Ik wel! Het is iets anders dan mijn lijstje.

  De mijne: Londen, Parijs, Israel, ?
  De Russen: Londen, Brussel, Washington, ?

  12
 • Annelies

  Gisteravond Eva Jinek Even erg als Jules deeler Rutte blijft gewoon doorpraten ondanks beleefd verzoek van Eva resecties van Mark Rutte.
  Opgelicht van Jaap Jongbloed was van twee keer hetzelfde. Notoire oplichters noemen ze dat die geloven alleeen in hun eigen waarheid!
  Groet Annelies Kusmic

  11
 • marcel wiersum

  Is er nou verder helemaal niemand die doorheeft wat er ,naar aanleiding van het vermeende hackvermogen van met name de Russen, duidelijk is geworden ?
  We moeten nu opeens de stemmen weer met de hand gaan tellen want de russen kunnen het anders hacken….Voor mij is het duidelijk waar dus al die VVD stemmen vandaan kwamen , als namelijk nu de russen kunnen hacken , kon men dat voorheen ook al. Ik herinner mij nog de geruststellende woorden die naar aanleiding van vragen over de stemmachines werden geuit.Ook weet ik nog van de zogenaamde spookstemmen bij de provinciale verkiezingen, vreemd genoeg reageerde daar niemand op en was het verhaal een week later door een ieder vergeten.
  Er kan maar één conclusie zijn stem niet ! Geef geen wettelijke basis aan die uitzuigers .

  10
 • arnold

  Rutte ontspringt wederom de dans en kan gewoon aanblijven.
  Niet alleen van der Steur heeft zich schuldig gemaakt aan onfrisse praktijken in verband met de Teeven deal maar ook Mark Rutte heeft vuile handen.Nu Ard van der Steur opgestapt is vergeet de kamer (zo het zich laat aanzien) de rol die Rutte heeft gespeeld en is alle aandacht op het opstappen van van der Steur gericht en vergeet men het aftreden van Rutte te eisen wat echt onbegrijpelijk is.
  http://www.newsjs.com/url.php?p=http://nos.nl/liveblog/2154986-kamer-wil-weten-is-kamer-misleid-door-premier-en-minister.html

  9
 • madeloes

  Zet de vvd deze tactiek in?

  Op de site van irma schiffers

  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/heb-jij-een-link/comment-page-87/#comment-14552

  een reaktie
  Hallo
  Hierbij geen link, maar wel een ervaring wat mijn verraste. Ik was vanmorgen erg vroeg ( om 5 uur) wakker en ging achter de comp zitten.Ik keek bij AD krant waar Rutte zijn reclame verhaal vertelde voor zijn partij???? Verhaal was alleen vragen. Daarna kreeg ik energeties Rutte voor me te zien en die stuurde een energie golf naar mijn toe. Dat had ik niet verwacht. Heeft iemand anders een soortgelijke ervaring gehad? Het was iets wat ik niet waardeerde. Ik ga hier open en blood met mijn verhaal. Maar dit was mijn ervaring.Blijkbaar gebeurd het ook op die manier. En Irma grote dank dat je nog steeds je links blog zonder reclame en cookies beheerd. Het kost wat waar men vrij gebruik kan van maken. En wederom verdere sterkt
  Warme groet

  8
  • Sub Rosa

   Arnold 7.6 :
   Dank voor de tip. Zoals U kan zien is de wereld klein. Men komt praktisch overal dezelfden tegen. U zal nu ook begrijpen waarom de waarheid het licht niet mag zien over al deze terreurdaden. In België is de “bende van Nijvel” ook zeer nauw verbonden met de “duivel..!!!”. Het toppunt van cynisme is dan een duivel die “tolerantie” predikt.

   8.1
 • arnold

  Niet alleen Rutte verteld onwaarheden maar ook van der Steur kan er wat van.
  Belangrijke informatie verzwijgen en liegen en bedriegen is de slogan van de VVD en de rest van de kamer slaapt gewoon door op af en toe een motie na (wat uiteraard toch geen gevolgen had tot nu toe).
  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/654510/ard-van-der-steur-loog-tegen-kamer-over-bonnetjesaffaire.html
  Opstelten is afgetreden ook ivm leugens en dat doet mij dan weer denken aan de Demmink affaire waarvan deze leugenaar zei er is niets,er was niets en er zal nooit iets zijn .
  Omdat nu naar buiten komt dat de hoogsten constant liegen en elkaar de hand boven het hoofd houden is misschien het tegenovergestelde wel de waarheid.
  Demmink is wegens gebrek aan bewijs nog steeds op vrije voeten.
  Demmink was een hoge baas bij justitie,Teeven was zelfs officier van justitie,Opstelten was minister van justitie en dat is van der Steur nu ook.
  Alleen al het feit dat dergelijke lieden op zulke hoge posities telkens opnieuw in opspraak raken zou toch alle alarmbellen moeten doen rinkelen ipv ze als verdachten van praktijken die niet deugen ze de kans te geven wet en regelgeving aan te passen en mogelijk rechters te vervangen want dan is de kans namelijk groot dat zij wetten aanpassen in het belang van criminelen en niet om misdaad te bestrijden.
  Logisch dan ook dat ik afgelopen weekend dienders bij All you need is love zag zitten want als je toch de waarheid niet mag vinden moet je toch wat.http://tv.blik.nl/all-you-need-is-love/aflevering-1-7 dan weet u ook gelijk waarom ze niet zoveel met aangiften doen en mogelijk uit verveling dan maar bonnen gaan uitschrijven om dan toch de schatkist maar te vullen zodat die criminelen aan de top lekker kunnen blijven graaien en criminelen (Kees H) via belastingontduiking,witwassen crimineel geld (4,7 miljoen)kunnen geven.

  7
 • Bernhard Schat

  Ohm namo narai !
  THEO rie over duivelse zielen en satanische geesten: Mensen die satan verkiezen en praktiseren zullen satan verworden en satan verblijven .

  Alle mensen krijgen bij geboorte in meer of mindere mate diverse eigenschappen aangereikt door God en  500.000 verschillende Engelen. Dit zijn de normale eigenschappen die bij iedereen voorkomen. Mensen die satan verkiezen en praktiseren worden door God en alles [500.000 Engelen] verlaten en hebben dus zo hun ziel aan de duivel verkocht. Ze zien dan volgens eigen zeggen flitsen in hun hoofd en veranderen in totaal andere personen. Hun 500.000 menselijke eigenschappen worden zo vervangen door 100.000 duivelse geesten.
  Een verschil van 600.000 menselijke karakter eigenschappen. De eigenschappen die in meer of mindere mate het gedrag van mensen bepalen. De normale eigenschappen aangereikt door van Gods Engelen zoals: liefde , compassie , betrouwbaarheid , eerlijkheid , humor , kundigheid , luisteren , rechtsgevoel , moed , creativiteit en nog vele anderen , worden ingeruild voor satanische eigenschappen waardoor de desbetreffende personen verander in : Onbetrouwbare , liefdeloze , compassie loze , sadistische karakters die veel vragen maar niet luisteren , geen antwoord geven ,  kijken maar niet willen zien . Vragen maar niet willen weten .
  Ze argumenteren dan over het algemeen met hun onwetendheid , hun onbegrip, hun onkunde en hun onwil. Kortom ; vals kijken , vals vragen , vals hebben , vals willen en vals antwoorden. Bijna altijd gaat daar dan hun onontkoombare sorry en een hoop verontschuldigingen aan vooraf. Alles wat ze dan doen, zeggen, hebben en willen is dan van a tot z gelogen. Kort gezegd het zijn de mensen die de leugen doen en liefhebben. Ze willen niet weten en willen niet zien .
  Zo verworden gewone mensen tot duivelse zielen en satanische geesten en zullen zodanig in de door hun verkozen satanische eenheid verblijven. Vroom gelovigen en mensen die de ‘diepste gronden van de satan hebben doorstaan’ , [de slachtoffers van satanisten] kunnen gewoon doorgaan voor de uiteindelijke Goddelijke eenheid. Zoals dat vanaf het begin van de schepping eigenlijk al de bedoeling is geweest volgens mij.
  Groeten !

  Sri sri Magnitude [ AardbevingsGroninger ]

  6
 • marcel wiersum

  Waar zijn de pek en de veren als je ze nodig hebt, of hooivorken…..

  5
  • jenne

   Marcel, nou helaas zijn wij toch beschaafde mensen, normaal wordt dit type mens, buitengesloten, horen niet thuis tussen mensen, en echt begrijpen is onmogelijk, wat bezielt dit soort.
   Filmtje op You Tube, de Engelse stad, Birningham toen 50 iger 60 iger en nu, we stevenen op iets heel heel ernstigs toe.
   Groet Jenne

   5.1
 • Sub Rosa

  Rutte is gewoon een instrument in handen van de machten achter de NWO, aan wie hij zijn ziel heeft verkocht zoals Faust de zijne aan de duivel . Hij moet gewoon de leugens herhalen die hem opgedragen worden, ook al moet hij zich hierbij dan onsterfelijk belachelijk maken. Een psychopaat heeft hiermee geen problemen, deze geloven immers hun eigen leugens.
  Rutte is dus enkel bezig met de NWO belangen, en dus niet met deze van zijn partij of deze van Nederland. Of duidelijker gezegd = gewoon hoogverraad!! Dit laatste gebeurt dan ook wetens willens.
  De analyse is dan ook eenvoudig, mits het juiste woordgebruik.

  4
 • Madeloes

  Rutte in Davos volgens NRC

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/19/rutte-frankrijk-en-italie-moeten-hervormen-a1542073

  iemand zich afgevraagd waarom in Davos? aangezien de rothschild family zich daarheen heeft verplaatst en het vaticaan zich hier thuisvoelt. Het is zogezegd een onderonsje welke lakens er uitgedeeld gaan worden en wat er naar buiten gecommuniceerd gaat worden.

  3
 • marinus

  deze man leeft in een andere wereld.
  al heb ik er geen verstand van ik vond de brexit geweldig en een goede stap om uit de bende van de eu te stappen.
  maar in plaats het volk te vertegenwoordigen zijn ze alleen maar bezig om de eu te vertegenwoordigen.
  ik zou zeggen verlaat het zinkende schip.

  2
 • arnold

  Je zou bijna gaan denken dat hij ook aan de drank zit want eerst zegt hij het ene en later spreekt hij zichzelf weer tegen.
  Landsbelang kan hij niet boven VVD partijbelang stellen (gezegd in TV programma afgelopen zondag) Maar begrijpt hij dan niet dat dat eigenlijk de verkeerde discussie is want als je zegt als partij het land te dienen dan zouden de belangen van de partij overeen moeten komen met het landsbelang.
  Het gekke bij hem is wel dat hij zelfs (volgens hemzelf dan) het belang van de VVD aan de kant zet omdat hij dan ineens het landsbelang voorop stelt in verband met het tekenen van het associatie verdrag met Oekraine.
  Dan zou men toch gaan vermoeden dat de VVD andere belangen dient dan dat wat goed zou zijn voor Nederland.

  1
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.