Advertentie

Opstelten vervolg op ‘Er was en is niets’…


opstelten foto close up

x

Prinsjesdag 2013, dinsdag 17 september:
x

Ivo Opstelten: “En in het geval van de heer Demmink is er niks aangetoond,

en er zal ook niks aangetoond worden”.

x

“….en er ZAL ook niks aangetoond worden”.

 

x

x

Opstelten vervolg op ‘Er was en is niets’…

2014 WantToKnow.nl/.be

x

Teletekstbericht 15 april, waarin blijkt dat Ivo Opstelten druk in de weer is met een pro-Demmink-PR-campagne.. Een bizarre taak voor een 'neutrale' minister van Justitie en Veiligheid..
Teletekstbericht 15 april, waarin blijkt dat Ivo Opstelten druk in de weer is met een pro-Demmink-PR-campagne.. Een bizarre taak voor een ‘neutrale’ minister van Justitie en Veiligheid..

Volgens NRC hebben 6 voormalige gevangenisdirecteuren aangifte gedaan tegen minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie (VVD). De aangevers vinden dat deze bewindsman een ambtsmisdrijf heeft gepleegd, want hij zou nalatig hebben gehandeld rondom de beschuldigingen van zijn voormalige hoogste ambtenaar Joris Demmink inzake pedofilie.. In de aangifte staat dat zij Ivo Opstelten schuldig vinden aan ‘het vertragen in plaats van voortvarend afhandelen van aangiften tegen Demmink’. De aangifte zou ook al verstuurd zijn naar de Tweede Kamer en de procureur-generaal bij de Hoge Raad..!

De gepensioneerde justitiefunctionarissen beschuldigen het Openbaar Ministerie ervan “op een ontoelaatbare manier te beïnvloeden en een juiste uitvoering van de wet te frustreren”. De Kamercommissie voor Verzoekschriften en Burgerinitiatieven wordt gevraagd om de procureur-generaal bij de Hoge Raad opdracht te geven minister Opstelten strafrechtelijk te vervolgen.

x
“Het was niks, het is niks en het zal niks worden”…
x

Joris Demmink was sinds 1 november 2002 secretaris-generaal van het ministerie van Justitie.
Joris Demmink was sinds 1 november 2002 secretaris-generaal van het ministerie van Justitie.

De ondertekenaars van dezE aangifte zijn uitermate boos op Ivo Opstelten. Namelijk dat hij ná de verhoren in Utrecht in april over de zaak-Demmink verklaarde: “Het was niks, het is niks en het zal niks worden”. Met deze en andere uitspraken frustreerde Opstelten, zo staat in de aangifte, de tenuitvoerlegging van de wet of internationaal bindende verdragen:

Nederland ondertekende in 2007 het ‘Verdrag van Lanzarote’. En daarin is bepaald, dat strafrechtelijke onderzoeken en procedures betreffende seksueel kindermisbruik prioriteit moeten krijgen! En dat deze, zonder onnodige vertragingen, door de lidstaten dienen te worden uitgevoerd!

Door geen gedegen onderzoek naar de zaak Demmink te laten uitvoeren, zet Ivo Opstelten als minister van Veiligheid en Justitie, volgens deze aangevers, de integriteit van de strafrechtspleging in Nederland op het spel. De aangevers lieten in de aangifte deze zin opnemen: “Wanneer de minister hier geen verantwoordelijkheid neemt en erger, de boodschappers van het plaats gevonden kwaad en public laat weten dat er niets aan de hand ‘was en is’ frustreert hij intentioneel de uitvoering van de wetten die aan zijn ministerie zijn opgedragen”.

De vier aangevers die we nog niet noemden, zijn Kees Boeij, Peter Scheffelaar Klots, Jos Poelmann en Klaas de Graaff. “Er zijn zes aangevers maar het hadden er 30 kunnen zijn”, zegt Molenkamp om de omvang van verontwaardiging onder justitiemedewerkers te schetsen. Op het ambtsmisdrijf (art. 355 Strafrecht) staat een maximale straf van drie jaar.

Kijk tot slot nog een keer naar de video van het korte interview dat de mensen van ‘WeAreChange’ hadden met Ivo Opstelten, waarin hij deze uitspraak doet:

x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.