WantToKnow.nl

Syrië: ‘n ‘humanitaire oorlog’ gebaseerd op leugens en bedrog!

 

Het wereldwijde imperialisme is springlevend, nooit weggeweest.. Maar waren het in de jaren 1950 – 1990 de sluwe daden van de Amerikaanse CIA die regeringen omver wierp, tegenwoordig gaat het allemaal wat sluwer en ‘efficienter’.. Geen vermoordde Salvador Allende meer, een democratische verkozen leider, die niet naar de pijpen van de CIA wilde dansen, geen onwettige Amerikaanse interventies meer zoals feitelijk Vietnam, Irak en Afghanistan waren; het gaat er tegenwoordig dus ‘efficienter’ aan toe..  Er worden nu andere spelletjes gespeeld, maar gewoon nog wel met hetzelfde doel: imperialisme, de machtswellustige manipulatie van volkeren en geografische landen.

Srdja Popovic is de voormalige student die met z’n maatjes Miloseviç ten val bracht in Servië. Zijn kennis, ervaring en inzichten worden omgezet in ‘revolutie-adviezen’ aan ‘geschikte landen’, en gefinancierd vanuit de Verenigde Staten..! (klik voor artikel)

We schreven het hier op de site al een paar keer: het wereldwijde bedrog rond de berichtgeving van de ‘volksopstanden’. Een documentaire op de Oostenrijkse televisie die nog net kon worden uitgezonden, maar niet meer te zien was op de Oostenrijkse variant van ‘Uitzending Gemist’ legt het eigenlijk allemaal haarfijn uit: Er is een wereldwijde samenzwering van naties om leiders als Ghadaffi van Libië, Moebarak van Egypte en Assad van Syrië van hun leidende positie te stoten. En let wel, voor het geval je mocht twijfelen, deze revoluties zijn dus door krachten van buiten al deze landen in gang gezet, zoals in de Oostenrijkse documentaire te zien is, bijvoorbeeld in Egypte..! DIT IS DUS BEWEZEN..

In het geval van de grote media-manipulatie rond Syrië, plaatsten we een paar weken geleden het verslag van een Belgische priester die in Syrië woont en dit verhaal nog eens -van binnenuit dus- bevestigd! Kijk voor zijn verhaal HIER.
Opnieuw bewijs van een opgevoerd drama, dat preciés weer de ‘omgekeerde waarheid’ toont dan welke je te zien krijgt via de ‘main stream media’.. En dat we daar tegenwoordig ook de ‘linkse en neutrale’ pers, zoals VARA en NOS-journaal onder dienen te verstaan geeft ernstig te denken. De Pauw & Wittemans laten kennelijk liever Mr. Bram Moskowitz aan het woord over zijn nieuwe boek, dan dat ze  achtergronden verstrekken over deze wereldwijde manipulaties..

Wij vragen aan jou, om niet met  de mogelijk woede-van-onmacht te blijven zitten, het artikel dóór te sturen aan hen, waarvan jij denkt dat ze beleidsbepalers zijn, wellicht zelfs aan Tweede Kamerleden en/of beleidsbepalers op het politieke vlak. Anders zal deze naaimachine iedereen, inclusief jou en mij, oren blijven aannaaien..!

 

* * *

x

x

Syria: de volgende ‘humanitaire oorlog’ gebaseerd op leugens en bedrog!

Een mini-documentaire toont de imperialistische expansie aan, door middel van de zg. ‘humanitaire interventionisme’..

2012 © Tony Cartalucci
2012 © vertaling: WantToKnow – Guido Jonkers

x
Het in Parijs gevestigde Centrum voor Interventie Studies (CSI) en Julien Teil, de directeur van ‘Leugens achter de humanitaire oorlog in Libië: Er is geen bewijs!’ (HIER) hebben onlangs een korte documentaire vrijgegeven waarin te zien is hoe een kartel van Westerse landen en hun Arabische partners, met opzet chaos aan het stichten zijn in vooraf gekozen landen, en zich onder het mom van ‘humanitaire hulp’ een alibi verschaffen om leiders en regeringen omver te werpen, en deze te vervangen door marionetten die onder hun controle staan..!! Op deze wijze zijn deze machten in staat de nationale soevereiniteit van landen te ondermijnen.

Deze documentaire focussed in het bijzonder op Syrië en laat beelden zien van leden van de Syrische oppositie, terwijl ze aan de ‘ronde tafel’ zitten van een bijeenkomst van het NED, het  National Endowment for Democracy (NED. Het woord ‘Endowment’ betekent zoveel als ‘financiële ondersteuning. En door wie werd deze bijeenkomst gefinancierd? Door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken..! Het is met name de in Washington wonende Syrische ‘activist’ Radwn Ziadeh, die aan het hoofd staat van een groep mensen die feitelijk hun land verraden én hun Syrische landgenoten. Allemaal in het belang van de grote corporaties die de directeuren van de NED sponsoren..

De groep wereldwijde bedrijfsconglomeraten, die achter het NED ‘schuilgaat’, zegt feitelijk al genoeg.. Wat hebben deze mensen in hemelsnaam te maken met een Syrische ‘opstand van het volk’..? Anders dan het creëren van ‘nieuwe kansen’ voor hun ‘bedrijfsacitiviteiten..!

Op het plaatje hiernaast zie je enkele van de welbekende bedrijven uit de financiers van het NED, waarin zij dus feitelijk vertegenwoordigd worden door de directie van de NED. En deze NED?
Die doet niets anders dan en heeft het dus vreselijk druk met, het ten uitvoer brengen van haar mission statement natuurlijk.. Haar ‘koers’ om het zomaar te noemen. En deze mission statement praat over het doel om ‘vrede over de hele wereld te ondersteunen’…!
Kortom een belachelijke dekmantel, die overduidelijk dient om de groei van wereldwijde bedrijfsexpansie te verzekeren. En wat is er dan ‘slimmer’ om onder de dekmantel van ‘promotie van democratie te rechtvaardigen van wat feitelijk ‘globale imperialistische verovering’ genoemd zou kunnen worden.

En natuurlijk zal het je niet verbazen dat dezélfde club, met dezelfde ‘smoelen’ van de Westerse ‘organisaties’ achter de verwoesting van Libië zat, de ‘verschrikkelijke dictator Ghadaffi’ aldaar verdreef en -want daar ging het natuurlijk allemaal om- een marionetten-regering in het zadel te zetten, die weer wordt gesteund onder het mom van ‘de verantwoordelijkheid om te beschermen’… Al met al een geraffineerde media-naaimachine aan het werk..! Kijk maar eens naar dit artikel, waarin je de nieuwe ‘leider’ van Libië kunt bekijken.. Ook al op het NOS-journaal gezien? Nee toch? Noch de achtergronden van de man dus..

In het geval van Syrië gaat het, of je nou vóór of tégen Assat bent, feitelijk om een schandalig inmenging van buiten in de soevereiniteit van een land..! Daarbij metéén maar voor de oppositie keizend, omdat Assat zijn volk met tanks en militair geweld onder de duim wil houden..?? We treden internationale afspraken met het grootste gemak, ongeacht of Assat nou ‘fout’ of ‘goed’ is.. Niemand, maar dan ook niemand heeft het recht om opstandelingen-zonder-duidelijk-doel te gaan steunen. Iedereen heeft wel de plicht om door de fake-news-media-coverage heen te kijken en zichzelf de vraag te stellen of het allemaal wel klopt wat hier ten TONELE wordt gevoerd.

Het is heel belangrijk om te beseffen dat deze agenda van neo-imperialisme wordt voorgestuwd door de belangen van de wereldwijde financiële conglomeraten die in Londen en vooral in New York/Wallstreet  hun basis hebben. Zij willen een wereldwijde ‘open gemeenschap’, niet gehinderd door grenzen of internationale instituten die hen alleen maar hinderen in hun machtswellust en geldgeilheid.
Er wordt in de documentaire onderscheid gemaakt tussen de oppositie die Westers is opgeleid en helpt met het faciliteren van de wereldwijde ‘blitzkrieg’ vanuit het ‘wereldbeeld dat het Westen heeft van de Arabische landen’ en anderzijds de klassieke visie van de  internationale wetsmakers en diplomatieke relaties die voor ‘de rest’ van de wereld geldt. Nogmaals: humanitaire interventie is simpelweg het institutionaliseren van een moderne, wereldwijde imperialistische veroveringstocht.
Dit is de korte documentaire (Engelstalig) waarin de sleutelfiguren aan het woord komen die aan de basis staan van het artikel van Carlucci.

X

25 Reacties op Syrië: ‘n ‘humanitaire oorlog’ gebaseerd op leugens en bedrog!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • dirk wesselink

  de wereld word al eeuwen door psygopaten (kerk en kapitaal) bestuurd met medewerking van zijn labielen volgelingen,egypte irak libanon syrie, al die mooie culturen werden opgeofferd om om meer lebensraum fur die juden te creeren.
  communisten, facisten, teoristen allemaal ontsproten door een ziekelijke brein die nu zijn pijlen richt op rusland met zijn enorme gaswinning en de olievelden in de poolvlakte, allemaal onder het mom van dat zijn de slechterikken.
  het kapitaal regeerd de politiek, de politiek regeerd de media.
  de wereldeconomie is aan het herstellen, om je dood te lachen, met leugens en achterhouden van de juiste gegevens over de wereld olievoorraden is er een te groot tekort aan olie en zullen de olie preizen gigantisch toenemen met als gevolg, alles word duurder de wereldcrisis neemt gigantische vormen aan,in pakweg medio 2015, vandaar het gedoe met croatie, oorlog en verderf.
  dan nog iets over de euro, de europese unie is gedoemd om te sterven met een munt die niet aan inflatie gekoppeld is en waarvan de uitgave door coruptie groter zijn als wat er binnenkomt, de gezamelijke wereld schud is zo,n 125 triljoen, daar komen we nooit meer van af zonder de grote boem ( inflatie)s,avonds met een ton naar bed en s,morgens met een euro wakker, en dus weer opnieuw beginnen, dat met een euro waarvan af het begin geen devaluatie ingecalculeerd is.
  maak de broekriem maar vast wan ik voorspel in 2015 een crisis die zjn weerga niet kent.

  14
 • Jaap Eringa

  Welk belang is er om chaos te stichten in een land? De financiele markten hebben toch vooral belang bij stabiliteit? Ik begrijp dit zogenaamde complot dus niet.

  13
  • GuidoJ.

   Dag Jaap, wanneer je eerst een land in chaos veranderd, kun je er toch sneller je regime uitrollen, dan dat je een land wilt/gaat innemen met bruut geweld.. Is toch niet zo heel moeilijke rocket science..? Of je heb wel het idee dat meneer Khadaffi nog wel over de onmetelijke olierijkdom van het Libische land waakt.. Geloof je wel dat Libië (en Irak en Afghanistan) beter af zijn nu..?

   Kijk voor de grap eens naar dit artikel en kijk naar de film/documentaire. Kijk eens naar die meneer, Gene Sharp.. Werkt, daar ben ik van overtuigd, voor CIA/Geheime diensten, om landen te déstabilliseren. https://www.wanttoknow.nl/overige/media/midden-oosten-revoluties-spontaan-mooi-niet/

   Ik wens je wijsheid Jaap, maar vooral een gezonde mind. Want je weet, die heeft de overeenkomst met een parachute, dattie pas werkt als ie open is..

   13.1
 • Wim Warbout

  De Arabische-Islamitische landen die wel rijk, groot en machtig zijn
  hadden al lang kunnen en moeten ingrijpen in Syrie.

  Nu klagen ze steen en been dat de westerse wereld niet ingrijpt.
  Dat zagen we met Irak. Eerst zijn de Amerikanen de lang verwachte bevrijders en daarna noemden zij hen de bezetters.

  Conclusie: Het is een wespennest en die dictator had al weg moeten zijn.
  Helaas kennen de Arabische staten geen democratie.

  12
 • 2e hans

  “Wat gaan ‘we’ er aan doen?”
  Constateren is 1, oplossingen is 2.
  Wie/hoe/wat?
  Ik weet het niet, vandaar deze – eerlijke – vraag.

  11
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.