Advertentie

Smart-pill verlost je van alle zorgen..?


Een bericht van afgelopen 17 Mei.. Het nieuws is dat de ‘Smart-Pill’ is geboren.

Wéér zo’n ontwikkeling waarvan je je afvraagt, wat gebeurt er als er misbruik van gemaakt wordt? Dat geldt vanzelfsprekend voor veel zaken, maar als het gaat om deze pil, die ingeslikt dient te worden, waarna deze vrolijk uit te lezen is, gaan de wenkbrauwen de lucht in.

De ‘smart-pill’ geeft dan welliswaar netjes allerlei data door, over de fysieke constitutie van de ‘patient’, maar wat kan ‘ie nog meer..?

Hij meet  jouw medicijngebruik fysiek wordt geabsorbeerd, de restanten van niet-opgenomen medicijnen en wie weet, kunnen ze nog wel veel meer ‘interessante zaken’ doorgeven, die verdraaide ‘smart-pillen’…

Is het wachten op een pandemie, waar absoluut een wettelijke noodzaak voor inname van de ‘smart-pill’ noodzakelijk is. ‘In het belang van de volksgezondheid’..
Misschien wordt het zo langzamerhand tijd dat we ons afvragen of het middel niet erger aan worden is dan de kwaal..!

* * *

De nieuwe ‘slimme-pil’ is er om New ‘smart pill’ to track adherence

17 Mei 2010 Bron: HIER.

Deze nieuwe ‘smart-pill’ is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Florida, en stelt dokters in staat om beter in de gaten te houden of patienten de medicijnen wel innemen die hen voorgeschreven zijn..

De slimme pil heeft de vorm van een standaard capsule en bevat een microchip en een ‘verteerbare antenne’, die de gevraagde informatie doorgeeft, nadat deze capsule is ingeslikt.

Volgens een rapport in het ‘American Medical News’ begint de microchip in de pil de antenne te gebruiken voor het uitzenden van informatie naar een apparaat dat de patient bij zich draagt. Vervolgens zend dit apparaatje de data via een laptop of mobiele telefoon naar de huisarts of naar familieleden, ten bewijze van de inname van het medicijn door de patient in kwestie.

Deze ontwikkeling volgt op de steeds groter worden afhankelijkheid van mensen van ‘een recept van de dokter’.. Volgens de onderzoekers kan deze nieuwe capsule nu gaan bijdragen tot een hogere effectiviteit van klinische tests, waarbij onderzoekers nu een methode hebben om te zien

Volgens assistent professor Rizwan Bashirullah, uit het vakgebied electronica en computerontwikkelig, is de pil reeds succesvol getest op kunstmatige modellen en kadavers.. De Universiteit van Florida heeft een bedrijf opgericht dat tot doel heeft de nieuwe pil op de markt te gaan brengen. Allereerst is het daarbij noodzakelijk dat de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit, de FDA, haar toestemming geeft. Nadat het bedrijf deze toestemming heeft gekregen, kan het nieuwe ‘product’ vrij op de markt worden aangeboden.

Jon Hoeksma

* * *

De foto die door Philips werd rondgestuurd, in 2008 al, van de 'slimme pil'.. Een pil met een microchip, antenne en.. batterijtje!

Tot zover het bericht op E Health Europe, maar wij kwamen uit 2008 al een bericht tegen, waarbij ons ‘eigen’ Philips bekend maakte dat zij een ‘smart-pill’ hadden ontwikkeld. (Zie deze lead HIER)

Wat in dit artikel opvalt, is dat Philips netjes melding maakt van het feit, dat in deze ‘smart-pill’ ook een batterijtje zit..! (Logisch natuurlijk, want er moet toch een energiebron zijn, om het signaal uit te zenden..!)

Gaat het zover komen, dat je niet meer voor vol aangezien wordt, als je een gewone pil genomen hebt, terwijl je ‘voor hetzelfde geld’ ook een slimme pil had kunnen nemen..?!

Wij zijn wel erg benieuwd wat jij van deze ontwikkeling vindt?!


19 gedachten over “Smart-pill verlost je van alle zorgen..?

  1. Hoop dat ie beter werkt als een vinger aan de pols, aan de ene kant kan je er dus ook andere leuke dingen ermee doen…

    Tijd dat het ioCob dat maar eens uitgebreid ter hand neemt voor een geduchtig onderzoek.

  2. hm…. Ik heb altijd van m’n moeder geleerd dat ik geen batterijtjes mocht inslikken…

    Wel handig als je straks wilt checken of psychisch/mentaal afwijkenden (lees: dissidenten) wel op tijd hun ‘medicijnen’ innemen…

    Groet,

    N.

  3. Of nee, wacht even…. DIT wordt natuurlijk Deel 2 van het chipplan:

    Degenen die zich tot nu toe niet hebben laten vaccineren, krijgen hiermee alsnog de mogelijkheid om hun lichaam van een ‘slimme microchip’ te voorzien.

    Zou er ook GPS in zitten? (Stiekem?)

    Groet,

    N.

    1. Jazeker! Er komt een losse Tom-Tom-bril bij, die aan de binnenkant de kortste route laat zien, naar de new world order!

  4. Wat is dat voor een rare test die ze gedaan hebben op kadavers en kunstmatige modellen. Moet daaruit blijken dat dit werkt bij ons levende wezens?
    Ik vind het zorgwekkend. Hoorde van de man van Philips die bij binnenhof was dat er aan een nieuwe thuiszorg gewerkt wordt. Via een kastje en een monitor thuis kunnen we de dokter bezoeken en worden we gecontroleerd. Lijkt op het eerste gezicht erg leuk, maar is ook een stap naar een vorm van controle die alle kanten op kan gaan.
    Ik ben er niet zo blij mee. Ook het menselijk contact, voor zover die mogelijk is op dat gebied verdwijnt hiermee.
    Heeft natuurlijk als altijd ook goede kanten maar ja, wat doet de mens ermee en wat is de intentie.

    1. Heel simpel, Philips gaat ervan uit dat er binnenkort alleen zombies rondlopen.
      😕

  5. Ik neem aan dat tie toch ook weer uitgepoept wordt, of blijft dit ergens hangen?? Of is het de bedoeling dat je deze “pil”3x per week in moet nemen?
    Machtig het moet niet gekker worden!

  6. Elke medaille heeft twee kanten:

    http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/43041508/
    vr 29-01-2010

    Slimme pillen
    Altijd een digitale vinger aan de pols

    Mobieltjes worden steeds slimmer en staan continu in verbinding met het internet. Voeg nog een paar sensoren toe en je hebt de bouwstenen voor een digitale revolutie in de gezondheidszorg.

    Stel je voor: je slikt een pil door. Maagsappen activeren een minuscuul chipje dat in de pil zit, dat vervolgens signalen begint uit te zenden naar een chip die je op de huid draagt. Je iPhone heeft dat in de gaten en neemt contact op met de computer van je huisarts, die daardoor in een oogopslag kan zien of je de pil op tijd hebt ingenomen.

    Toekomstmuziek, deze medische Big Brother? Nauwelijks. Het Californische bedrijfje Proteus Biomedical heeft deze technologie al ontwikkeld. De Zwitserse farmaceut Novartis legde twee weken geleden 24 miljoen dollar op tafel voor de exclusieve rechten op de techniek. Dus reken er maar op dat deze futuristische pilletjes binnenkort op de markt komen.

    En niet zonder reden. Uit onderzoek blijkt dat een derde tot de helft van alle voorgeschreven medicijnen niet – of niet op tijd – wordt ingenomen. Alleen al in de VS leidt dat tot een medische schadepost van naar schatting 100 miljard dollar per jaar.

    Slimme pillen zijn dan ook voorbestemd om big business te worden. Ook Philips heeft al een aparte divisie opgezet voor de ontwikkeling van intelligente pillen, en het Amerikaanse MicroCHIPS richt zich op implanteerbare microchips. En wat te denken van de waarschuwingsdop van Vitality? Schroef deze dop op je flesje pillen, en je ontvangt een reminder op je mobieltje als je niet op tijd een pil neemt.

    Digitale innovaties
    Slimme pillen zijn slechts een voorbeeld van de digitale innovaties…….

    eindquote:
    Vloek of zegen?

    Topol zou wel eens gelijk kunnen krijgen met zijn voorspelling. De vraag is wel of iedereen daar ook blij mee zal zijn. Want je eigen gezondheid in de gaten houden mag dan leuk zijn, een dokter die 24 uur per dag over je schouder meekijkt is weer een heel ander verhaal. Hoe zal het voelen om een vermanend sms-je te krijgen als je je pil niet op tijd inneemt, of een boze dokter aan de lijn te krijgen als je niet je dagelijkse wandelingetje maakt?

    Om nog maar te zwijgen van de waarde die al deze gegevens voor verzekeraars zouden kunnen hebben. Aan mensen met een gezonde levensstijl kleven immers veel minder financiële risico’s dan aan mensen met een ongezond leefpatroon. Dat onderstreept het belang van de privacy van persoonlijke gegevens.

    Maar er zitten natuurlijk niet alleen schaduwzijden aan de digitale medische revolutie. Met behulp van het monitoren van allerlei lichaamsprocessen kunnen gezondheidsrisico’s al in een vroeg stadium worden vastgesteld. Dat kan veel geld schelen. En nog belangrijker: mensenlevens.

    Bouwe van Straten

    Eric Topol, ‘Transforming medicine via digital innovation’, in Science Translational Medicine, 28 januari 2010.
    ‘Pills get smart: Potential encapsulated’, in The Economist, 14 januari 2010.

    (dikgedrukt door mij)

    1. Ik ben van het bouwjaar 1949 en maakte o.a. dus het wonder van de 1e televisie mee, zwart/wit en één zender met een beperkt aanbod.
      De ontwikkelingen op technisch gebied zitten nu al hélemaal in een stroomversnelling en ik weet niet of ik daar nou altijd zo blij mee ben en vraag me dan ook regelmatig af:
      “Moet alles zomaar kunnen omdat het kan?”

      Vers van de pers:

      http://nos.nl/artikel/158753-kunstmatig-leven-stap-dichterbij.html

      Kunstmatig leven stap dichterbij

      Wetenschappers zijn er voor het eerst geslaagd de controle over te nemen van een levende cel. Deze ‘mijlpaal’ is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

      eindquote:
      Maar volgens critici zijn de gevaren even groot als de potentiële voordelen. Dr. Helen Wallace van Genewatch UK zegt tegen de BBC: “Door ze los te laten in vervuilde gebieden, om daar te helpen bij het schoonmaken, creëer je in feite een nieuw soort vervuiling.” “Hij is god niet”, zegt ze. “We hebben nog geen idee hoe deze organismen zich gaan gedragen in het milieu.”

      Professor Professor Ethiek Julian Savulescu van de universiteit Oxford: “De risico’s zijn ongeëvenaard. We hebben nieuwe veiligheidsstandaarden nodig voor dit soort vergaand onderzoek. En we moeten worden gevrijwaard van misbruik door de defensie-industrie en terroristen.” “Deze techniek kan worden gebruikt om de meest krachtige bio-wapens denkbaar te maken.”

      http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/43501516/

      Daar is de synthetische bacterie
      Leven ‘geschapen’ uit nagemaakte genetische code

      Onderzoekers van het J. Craig Venter Instituut zijn erin geslaagd een ‘lege’ bacterie tot leven te wekken door er synthetisch DNA in te stoppen. Zo herschiepen ze Mycoplasma mycoides, een bacteriesoort die al bestond. Het is een eerste stap naar… ja, wat eigenlijk?

      Dat hij ermee bezig was, wist iedereen. Eigenlijk had de beroemde geneticus Craig Venter zelf verwacht een jaar of drie geleden al klaar te zijn. Maar de uitdaging bleek groter dan voorzien. Nu is het dan toch zo ver: Venter’s onderzoeksinstituut heeft al het erfelijk materiaal van een bacterie vervangen door een in het lab gemaakte sliert DNA, die vervolgens de controle over de cel overnam.

      De zo ontstane bacterie kon zich vermenigvuldigen en is dus de eerste synthetische levensvorm ooit, zou je met een beetje goede wil kunnen zeggen. De mijlpaal, die in Science wereldkundig is gemaakt, onderstreept nog een keer dat DNA de kern van het leven vormt, en dat de mensheid daaraan naar believen kan sleutelen. Het tijdperk van de synthetische biologie is nu echt begonnen, en de mogelijkheden lijken eindeloos.

      Het is natuurlijk niet zo simpel als dat klinkt. Uit het artikel in Science blijkt………

      Het is een eerste stap naar… ja, wat eigenlijk?

  7. Misschien zijn ze wel te hacken, dan kunnen ze de chemische medicijnen vervangen door de juiste trilling frequentie af te geven :-)(of de verkeerde…)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.