Advertentie

Woorden zijn zaadjes!


Met het losbarsten van alle lentekriebels in de natuur, vonden wij dit artikel een waardevolle kijk op de manier waarop wij woorden gebruiken. Woorden als ‘vanzelfsprekend’ gebruiken is er eigenlijk niet meer bij, wanneer je het artikel van Dr. Rebby Straubing hieronder leest.

Het gaat namelijk om de bewuste intentie die je in de woorden legt, het gaat om het planten van de juiste zaadjes: Onkruid-, Fruit- en/of Bloemzaad! Het is het inzicht van de laatste jaren, vooral door het baanbrekende werk van dr. Emoto, die de invloed van onze intentie op water onderzocht, dat we ons gaan realiseren wat voor kracht we in onze woorden kunnen leggen. Dat de woorden van dit artikel in vruchtbare aarde mogen landen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woorden zijn als zaadjes.

Dr. Rebby Straubing

(vertaling Guido Jonkers © WantToKnow.nl 2oo9)

Dr. Rebbie Straubing: woorden zijn zaadjes!
Dr. Rebbie Straubing: woorden zijn zaadjes!

De woorden die je spreekt kun je zien als zaadjes die je zaait in de geest van de luisteraar. Daarbij is het woord dat je vormt de schil van het zaadje en deze schil verbergt het potentieel tot manifestatie in haar kleine, bescheiden uiterlijk. Maar het woord kan ons ook in de maling nemen met haar nederige voorkomen. Zeker wanneer het snel voorbij komt in een gesprek: in een paar lettergrepen uitgesproken is het weg.

Hoewel, net als het zaadje in de aarde, lijkt het alsof het woord uit het zicht verdwenen is, maar dan, daar onder de oppervlakte, begint het transformatieproces; wanneer de omstandigheden maar een beetje gunstig zijn, schiet het woord wortel.

De schil van het woord (de spelling, de toon en de taal) scheurt open in de vruchtbare grond van het bewustzijn en daar stroomt de vibratie van de essentie van het woord in uit…

Drie soorten woorden.

Er zijn natuurlijk nog talloze andere, meer complexere classificaties van woorden te vinden dan in mijn indeling hieronder. Het door mij gebruikte systeempje heeft niets te maken met grammatica of delen van een gesprek. Het sorteert eenvoudigweg alle woorden in drie groepen van zaadjes.

Bloemen. ‘Bloemenwoorden’ fleuren jouw ervaringen op. Wanneer je ze uitspreekt verlichtten ze de mensen die ze te horen krijgen en ze zorgen ervoor dat fijne dingen merkbaar en aanwezig worden. Wanneer je bloemenwoorden uitspreekt, dan ontspringen de zaadjes ervan in een fijne ervaring voor die mensen die er naar luisteren.

Fruit. ‘Fruitwoorden’ zijn woorden die voeden. In moeilijke tijden zorgen deze woorden voor geruststelling, ontspanning en bemoediging en in tijden van inspiratie barstten deze woorden uiteen in een kleurrijk, voedzaam enthousiasme. Fruitwoorden kunnen een leemte vullen met juist dat wat nodig is, omdat ze de luisteraar ondersteunen. Fruitwoorden doen wonderen, daar komt het op neer.

Onkruid. Onkruidwoorden versterken bepaalde gewoontes. Het lijkt erop alsof sommigen van deze woorden er leuk uitzien en een bepaalde functie hebben, maar als je te veel van dit soort onkruidwoorden zaait, hebben ze de neiging om het fruit en de bloemen weg te drukken…

 

Het werk van Dr. Emoto op het gebied van de relatie tussen intenties en onze woorden, is baanbrekend

 

 

 

 

Het werk van Dr. Emoto op het gebied van de relatie tussen intenties en onze woorden, is baanbrekend

Twee soorten aarde

De woorden die over je lippen komen landen op twee plaatsen tegelijk. Natuurlijk bij degene(n) die ze hoort, maar ze landen ook in jou zelf.

Anderen. Nadat je woorden uitgesproken zijn en gehoord, zal de bast van de woorden snel oplossen en zal de vibratie-essentie van de woorden doorklinken bij de toehoorder en zich mengen met zijn of haar ervaringen en zal hij of zij starten met associaties rondom de woorden.

Jij. Wanneer jij je eigen woorden terughoort, doorboren ze op een nieuwe manier jouw bewustzijnsveld met de essentie van de bedoeling waarmee je ze uitsprak. Wanneer het bloemenwoorden waren, dan zal jouw leven opfleuren doordat jij ze uitgesproken hebt. En wanneer het fruitwoorden waren, zul je meer vredig en stabiel voelen nadat ze geland zijn.

We hebben de neiging dagelijks veel onkruidwoorden te spreken en in dat geval blijf jij in de staat waarin je was, zonder dat je een groot voordeel of schade van zult ondervinden. Dus aan jou de keus..

Wanneer de balans van de door jouw uitgesproken woorden dreigt door te slaan naar steeds meer en meer onkruidwoorden, dan zul je de ongewenste resultaten van jouw ‘zaaigedrag’ gaan ondervinden. Terwijl je aan de andere kant juist de opmerkelijke manifestatie en het verschil zult voelen, wanneer je maar een klein beetje meer bloemen- en fruit-woorden gebruikt en de dosis onkruidwoorden beperkt.

Geen woordenboeken. Het is eenvoudig om te vertellen welke woorden waarbij horen, omdat je heel eenvoudig kunt voelen wat woorden doen, als je ze uitspreekt. Daarmee weet je ook wat voor zaadjes je aan het zaaien bent… Je hoeft dus geen woord op te zoeken in het woordenboek om te weten te komen of het een bloem- of een onkruid-zaadje is. Het heeft natuurlijk ook geen zin om een lijstje te maken met fruitwoorden om vervolgens het besluit te nemen om alleen deze te gaan gebruiken.. Omdat gesproken en geschreven woorden jou alleen de buitenkant laten zien van het zaadje, moet je introspectief de woorden wegen bij elke uiting ervan, om te weten wat voor zaadjes jij in de wind gooit.

Hetzelfde woord kan dus, uitgesproken in de verschillende situatie, opbloeien tot volkomen verschillende resultaten.

Directe oogst. Hoewel woorden een creatieproces kunnen aanwakkeren voor lange tijd, is er toch een moment van directe oogst wanneer de woorden zijn uitgesproken. Je kunt de woorden voelen ontkiemen, zelfs voordat je de zin hebt beëindigd. Voel je op dat moment een onkruidzaadje ontkiemen, dan kun je gesprek wijzigen en een bloemzaadje produceren, zelfs voordat je opnieuw ademhaalt…

Een blijde oogst. Aandacht besteden aan wat voor zaadjes je zaait met je woorden heeft niets te maken met de selectie van je woorden; laat gewoon je woorden vloeien. Om een blijde oogst binnen te halen en een vredig leven te leiden, kun je eenvoudig deze drie simpele regels aanhouden, waarbij je de woorden zichzelf laat kiezen:

Een. Laat je op het dagelijkse pad van je bewustzijn leiden door de aandacht voor de dingen waar je van houdt. Naarmate je deze natuurlijke beweging meer zult volgen, zul je des te meer geïnspireerd worden om bloemenwoorden te gaan gebruiken.

Twee. Probeer o in je interactie met anderen, iedereen die je tegenkomt te zien als een uitdrukking van goddelijke levenskracht in een unieke samenstelling. Naarmate je meer instaat bent om de essentie van anderen te observeren, zul je des te meer geïnspireerd worden om fruitwoorden te gebruiken.

Drie. Neem voordat je gaat spreken een korte pauze, misschien zelfs 5 of 10 minuutjes, zodat je daarin kunt controleren wat de intentie is van datgene wat je met woorden uit wil drukken. Je kunt dit zien als korte privé trainingssessies, waarin je in staat zult zijn om een vollere uitdrukking te geven aan datgene wat je wilt vertellen, door middel van fruit- en bloemenwoorden. En je zult dan tevens in staat zijn om de bossen onkruid in je conversatie steeds vaker te vermijden…

Jij bent werkelijk in staat om anderen ook tot grote daden aan te zetten en je kunt jezelf toegang geven tot een steeds groter wordende bron van vreugde. Zorg dat je de woorden die je gebruikt, laadt met je positieve intentie, want dan zul je regelmatig een overdadige oogst van voldoening binnenhalen! Succes met zaaien!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dr. Rebbie Straubing is een spiritueel schrijfster, counselor en leider van workshops. Zij heeft The Yoga of Alignment ontwikkeld, een innerlijk systeem van uitlijning, gebaseerd op de principes van meditatie en een dagelijkse leven vol compassie. Dit is haar website HIER.

4 gedachten over “Woorden zijn zaadjes!

  1. Alweer zo een artikel, het begint hier meer en meer op niburu.nl te lijken waar ook alle outcasts en treehuggers hun ellende menen te kunnen spuien. @Redactie… denk even na voor je dit soort ellende toelaat.

  2. @zucht, een met de juiste woorden gekozen compliment kan de ontvanger doen opbloeien. Kan ervoor zorgen dat de ontvanger dagen lang met een glimlach op zijn/haar gezicht loopt. Zit je diep in de shit, zorgen de juiste woorden ervoor, dat je er weer boven op komt. Ook al was het een zinnetje dat je jaren geleden hebt gehoord.

    Het butterfly effect!

    Even over de treehuggers: bedenk eens hoeveel mensen boswandelingen maken. Hoe voelen ze zich erna?

    Veel liefs Anneke

  3. Mooi artikel. Ik geloof het ook. Het werk van Dr Emoto is onder andere heel pakend beschreven in het boek “ontheemde zielen ontwaken” van Jan Wicherink.

    Een aanrader voor diegene die het grotere perspectief willen zien rondom dit soort verhalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.