WantToKnow.nl

Complotten in de klas? Eindelijk..!!

9-11 complot kwartet

x

x

Complotten in de klas? Eindelijk..!!

2016  © WantToKnow.nl/be

c

In het Tv-programma ‘EenVandaag’ was mevrouw de minister van Onderwijs aan het woord. Jet Bussemakers over het ‘groeiende probleem’… Het ‘blijkt’ dat ‘complottheorieën in de klas’ veel voorkomend zijn en ‘snel om zich heen grijpen’.. Het programma ‘EenVandaag’ stelt de vraag hoe je als docent het gesprek aan gaat? En wie de mensen die belang hebben bij het verspreiden van complottheorieën.. Of zoals EenVandaag het in één moeite door ‘desinformatie’ noemt? Voel je het al waar de desinformatie zit..?!

Directies en docenten maken zich volgens het programma EenVandaag zorgen. Ze zouden een ‘groeiende groep jongeren’ zien, die zich hier niet thuis voelen, jongeren die bovendien allerlei problemen hebben en ‘zich vaak op sleeptouw laten nemen door sociale media’… Volgens de laatste berichten, zou de invloed van deze ‘sociale media’ groot zijn. En.. Wat blijkt..? Daar heeft het onderwijs nauwelijks antwoord op… Tja, vind je het gek, als je als een rigide apparaat achter de MainStreamMedia aanloopt, die in het bezit zijn van dezelfde krachten die politiek en financieel de dienst uitmaken..?? Luister naar Jet Bussemaker:

Daarom heeft het ministerie van Onderwijs ook groot onderzoek gedaan naar ‘afwijkende visies in de klas’. Er wordt niet bijgezegd, ‘in afwijking waarvan’, maar je begrijpt.. Het is afwijkend..? Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker pleit in het Tv-programma ‘EenVandaag’ voor een brede maatschappelijke discussie en ‘meer training voor docenten’.. Inmiddels hebben bijna 600 docenten zich al aangemeld voor een dergelijke training. Wij vinden het geweldig.. Eindelijk zal het complot worden onthuld, dat er geen complotten zijn. Maar dat het complot gelooft wordt, dat er complotten worden gefabriceerd
jeffrey tucker conspiracy believeInternationale aanpak van ‘de complottheorie’..
Daarnaast vertelt in het programma, de Franse Rudi Reichstadt, hoe de overheid in Frankrijk de strijd tegen complottheorieën in de klas aanpakken. En er is een interview met met docent Engels op dezelfde school, Sophie Mazet, die vertelt hoe zij complottheorieën in haar klas bespreekbaar maakt. In Frankrijk bindt de regering ‘de strijd aan tegen deze theorieën’.
Het commentaar van Reichstadt in ‘EenVandaag’: “Dit soort theorieën kunnen heel overtuigend zijn.  Ze bevatten enorm veel argumenten en feiten vanuit zeer verschillende disciplines. Maar je kan ze ontleden en duidelijk aantonen dat ze meestal gebouwd zijn op drijfzand.”

Volgens de overheid zijn veel jonge Fransen gevoelig voor verzonnen verhalen die vooral online worden verspreid. Dat zou onder meer zijn gebleken na de aanslagen van vorig jaar in Parijs en met een ‘bewustwordingscampagne’ probeert de overheid het voor elkaar te kijken, dat jongeren kritischer worden op dergelijke uitingen. Of ze ook kritischer mogen worden op de overheid, die ‘gezond onderzoek’ naar manipulatie van diezelfde overheid tegenhoudt, werd er niet bijgezegd

In Frankrijk proberen ze nu de ‘complottheorieën in de klas’  tegen te houden, aldus Rudi Reichstadt, ambtenaar bij de gemeente Parijs, met een site genaamd ‘Conspiracy Watch’. Deze probeert bewijzen aan te voeren tegen hardnekkige complottheorieën… Is het niet prachtig.?

De complot-ontmaskeraar, die wetenschappelijk waarheid en fictie bestudeert. Niet neutraal, maar spreekt ook over 'complottheorieën', waar simpelweg het woord 'alternatieve theorie' op z'n plaats is.. (Klik voor artikel)

Jan Willem van Prooijen, de Nederlandse wetenschappelijke ‘complot-ontmaskeraar’, die wetenschappelijk waarheid en fictie bestudeert. Niet neutraal, maar met de houding zoals hij die op de foto tentoonspreidt.. Deze man spreekt ook over ‘complottheorieën’, waar hij natuurlijk met respect, simpelweg het woord ‘alternatieve theorieën’ zou moeten gebruiken. . (Klik voor artikel)

Wij geloven dat ze wel hulp kunnen gebruiken van onze Nederlandse bolleboos op het gebied van de bestrijding van ‘complottheorieën’, wetenschappelijk medewerker aan de VU in Amsterdam, dr. JanWillem van Prooijen. We schreven over deze bolleboos al eens een mooi artikel, naar aanleiding van zijn VOLKOMEN ONGENUANCEERDE interview voor Radio1. HIER.

In ‘EenVandaag’ komt ook Jelle van Buuren aan het woord, van het ‘International Centre for Terrorism and Counter Terrorism’. Hij deed onderzoek naar de meest voorkomende theorieën van de afgelopen jaren en promoveert binnenkort op dit onderwerp. Kijk naar de uitzending van ‘EenVandaag’ op deze link HIER

Complottheorieën zijn natuurlijk niet anders dan analyses van informatie, o.a. via het nieuws, die kunnen leiden tot ander inzicht dan die door de media verkondigd worden. Officiële zienswijzen, die het grote publiek dient te accepteren als ‘waarheid’.. Informatie die door journalisten van de media die de officiële zienswijze (zie 11 september 2001!!) bijvoorbeeld nog niet eens ZELF zorgvuldig hebben onderzocht.. Zie de afbeelding bovenaan dit artikel..
Heb jij weleens een fatsoenlijk interview gelezen in NRC, Volkskrant, Parool, via NOS gezien oid, over deze professoren..? Mensen die hun reputatie op het spel zetten, door simpel te zeggen: ‘DE OFFICIËLE VERSIE KLOPT NIET’…!!

De geraffineerde wijze waarop nu ‘complottheorieën’ ontmaskerd dienen te worden is werkelijk tenenkrommend.. Er wordt daarbij met een aantal ‘experts’ gesproken die gebruik maken van pertinente verdraaiingen en het koppelen van deze theorieën aan andere complotten..

De Franse expert op het gebied van weerleggen van complottheorieën komt met dergelijke kromme verbanden, maar geen enkel plausibel argument passeert de revue. De lichaamstaal en lacherige houding van de presentator van ‘EenVandaag’ Pieter Jan Hagens van moet natuurlijk het negatieve stigma ondersteunen, als hij meneer Jelle van Buuren interviewt.. En tegelijk moeten ‘serieuze, integere experts’ het “gevaar van complotdenken” kracht bij zetten.

De staat is bang, mag dat de conclusie zijn..?
De overheden overal in Europa, zijn bang voor de opstand van het ‘gezonde verstand’, van de  zelfdenkende burgers.. Daarom wordt vooral de aanval op de jeugd daarom keihard ingezet, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zo luidt het complot-gezegde.. Een aanval op de jeugd? Gaan we zien dat docenten, media en overheden in gaan zetten op sociale druk op kinderen? Gaan we zien dat kinderen te maken krijgen met sociale buitensluiting of misschien zelfs heropvoeding, bij interesse voor afwijkende meningen?

conspiracy CIAHet ziet er naar uit dat we niet alleen zeer binnenkort de inperking van de vrijheid van meningsuiting gaan zien, maar zelfs inperking van de ‘vrijheid van nadenken’. Wees alert op wat er op de scholen van jouw kinderen gebeurt..! Want we zijn niet de eerste die constateren, dat we steeds verder richting ‘totalitair regime’ afzakken. Een overheid, geregereerd door ‘krachten-achter-de-schermen'(weer zo’n complotwoord), die er alles aan  doen om te voorkomen dat haar duistere machtsbasis verder aan het wankelen komt..

Het drijfzand van Rudi Reichstadt..
Het is natuurlijk voor ons ook essentieel om op de inhoud van de boodschap van dit bericht te reageren. We voelen ons ook op geen enkele wijze aangesproken met de term ‘conspiracy-site’. We zijn an ook heel benieuwd hoe meneer Rudi Reichstadt aantoont dat ‘ze’ op drijfzand zijn gebaseerd.. In dat opzicht is de quote op de afbeelding hierboven voor ons essentieel.. De ‘Conspiracydenker’ en ‘Complotten’ zijn termen die als volstrekt ongefundeerde kwalificatie worden gebruikt voor kritische denkers, om hen buitenspel te houden. Daarbij blijft het eigen onvermogen, onwetendheid en onbelezenheid verbloemd, achter het gebruik van deze termen. (kijk in dit opzicht ook naar de lichaamstaal op de foto van wetenschappelijk complot-onderzoeker Van Prooijen, hierboven)

 

Robin Cook Al Qaeda

 

44 Reacties op Complotten in de klas? Eindelijk..!!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Johan van Dongen

  Oneliners over Roel Coutinho en Ab Osterhaus. zijn natuurlijk makkelijk te genereren. Vaccinfabrikanten zullen zich nooit negatief uitlaten over hun eigen product. Maar dat eenvandaag zich zo gemakkelijk laat inpakken is ten hemel schreiend. Syphilis en Tuskegee is slechts één voorbeeld en ik kan deze zo met honderden andere wetenschappelijk artikelen (onderbouwde) aanvullen. Bijvoorbeeld met excuses van de Australische premier, na experimenten op Maori’s in Australië. En dan alle onderzoeken met arsacetin op “Humanrats”? Eenvandaag? Riooljournalistiek van de bovenste plank. Vandaar de link met informatie die met duizenden empirische stukken wordt onderbouwd. Géén lekengezeur dus en geschreven door een medisch biologische wetenschapper na 40 jaar research.

  http://secretsofaidsandebola.blogspot.nl/

  24
 • bert [maathuis]

  Wat betreft Jelle van Buuren en Willem A.;

  1]
  http://www.quotenet.nl/Nieuws/DJ-koning-Willem-Alexander-Dit-gaat-ons-niets-opleveren-154626

  2]
  http://www.ad.nl/ad/nl/10784/Koning-Willem-Alexander/article/detail/4055655/2015/06/05/Hoe-werd-onze-koning-danceliefhebber.dhtml
  Dus herkent Willem-Alexander heus de Achtste van Beethoven – hij zette als Leidse student graag een klassieke cd op – maar omarmt ook popartiesten van heel divers pluimage. René Froger, wijlen Solomon Burke (soulzanger), Rufus Wainwright (singer-songwriter) en Golden Earring. En dan is er natuurlijk nog die publiekelijk beleden liefde voor top-dj Armin van Buuren, die toevallig ook in Leiden studeerde. Toen Van Buuren op uitnodiging na de inhuldiging optrad, klom Willem-Alexander óók als surprise het podium op.

  3]
  http://www.scholieren.com/werkstuk/22488
  2: Willem is 4 keer getouwd geweest. Hij trouwde waarschijnlijk niet uit liefde. Waarom trouwde hij juist met deze 4 vrouwen?

  2: Willem is 4 keer getouwd geweest. Hij trouwde waarschijnlijk niet uit liefde. Waarom trouwde hij juist met deze 4 vrouwen?

  Waarom???
  Anna van Buuren – Willem was op het geld uit en omdat Anna erfdochter van de rijke man Maximiliaan van Buren was.
  Anna van Saksen – Lelijk van uiterlijk en boos van humeur. Waarom Willem met haar getrouwd is, zou zijn door de vele steun die de Saksen Willem zouden geven in die tijd van crises.
  Charlotte de Bourbon – Charlotte was een Franse prinses die het te saai vond in het nonnenklooster en daar ontsnapt is. Ze is naar de Nederlanden gegaan om te trouwen met Willem.
  Louise de Colligny – Hoewel dat Willem een stuk ouder is als zijn bruid is het geen ongelukkige paar.

  4]
  http://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/complotten-in-de-klas-eindelijk/
  In ‘EenVandaag’ komt ook Jelle van Buuren aan het woord, van het ‘International Centre for Terrorism and Counter Terrorism’. Hij deed onderzoek naar de meest voorkomende theorieën van de afgelopen jaren en promoveert binnenkort op dit onderwerp. Kijk naar de uitzending van ‘EenVandaag’ op deze link HIER

  http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/66545/complottheorie_n_steeds_groter_probleem_in_de_klas
  In de studio is Jelle van Buuren van het International Centre for Terrorism and Counter Terrorism. Hij deed onderzoek naar de meest voorkomende theorieën van de afgelopen jaren en promoveert binnenkort op dit onderwerp.

  http://www.universiteitleiden.nl/medewerkers/jelle-van-buuren
  (http://nos.nl/op3/artikel/2012496-is-live-bij-de-gijzeling-wel-zo-verstandig.html)

  Jelle van Buuren, Minerva-lid geweest?
  Wellicht zelfs familie van Willem A.? (Zie punt 3].)

  23
 • jenne

  Nog even dit wij hebben het hier over kinderen, onbeschreven prachtige bijna volledig uit liefde bestaande mensen kinderen, het is het mooiste wat de hele mensheid bezit, en kijk eens, als ze niet lichamelijk worden misbruikt en vermorzelt, gebeurd dit wel met hun liefde volle esprit, ik schaam me er soms voor een volwassen mens te zijn, een zoon, een vader en grootvader, wat een droevige planeet, Jenne

  22
 • jenne

  Mijn generatie, met zijn enorme rijkdom aan herinnerringen, wordt constant weggeveegd, no problem de tijd draaid door, wij vinden het belangrijk dat kinderen een mooie evenwichtige vreugdevolle jeugd hebben, geen expirimenten met systemen, psycho spelletjes, gewoon lekker bloemetje bijtje, vlinderende gedachten hier en daar even rusten op iets mooi’s.
  Als ik lees dat de minister zegt ze tussen die geestelijke puinhoop op het internet moeten gaan zoeken, waar na ?, op dat ze nog vroeger ontdekken wat een prut zooi ze te wachten staat, als ze de verkeerde weg kiezen.
  Wij zijn via de griffel en kroontjes pen tot een persoonlijke schrijfwijze gekomen, voor ons was goed duidelijk en indien mogelijk fraai schrijven een must, kinderen moeten proeven, toetsen en aanraken, zo wordt hun intuïtie mooi gevoed en blijft in evenwicht en wordt volwassen !
  Wij kwamen tot een oproer, om dat net als nu er geen rekening met de inwoners van het land werd gehouden, wij moesten ze provoseren, en toen kwamen ze onder hun steen van daan, maar zo als altijd de meesten vonden het maar niks, en gingen mee in het opgeroepen beeld door de media van een ludieke door jonge schelmen opgezet straat oproer, het heeft alles een beetje veranderd dus het heeft geholpen, nieuw denken en doen, maar later hebben we er vaak over gediscusseerd, inwezen sta je voor lul, je steekt je nek uit, voor wie en wat, zelfs onze vaders die toch vaak links waren, vonden het een beetje griezelig, ik schrijf dit, om dat ik weet dat ik/wij ook hier weer voor lul staan, andere tijden andere zeden, ook hier wordt critiek niet graag vernomen, ieder één praat voor zich, en zo ook gaat dit tijdperk ten einde mompelend op hun schermpje kijkend naar de geestelijke afgrond, groeten Jenne

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.