WantToKnow.nl

Fracking meneer Kamp: risico’s zijn NIET beheersbaar..!

Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren 'olie- en gaswinners' bezig zijn geweest met fracking..!

Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren ‘olie- en gaswinners’ bezig zijn geweest met fracking..!

x

Meneer Kamp: risico’s fracking zijn NIET beheersbaar..!

2013 © wanttoknow.nl/.be

x

Wij lopen dan een aantal dagen rond met de tekst van VVD-minister Henk Kamp, dat de risico’s van schaliegasboringen ‘beheersbaar’ zijn.. Allereerst is de vraag wat hij onder die term verstaat, om hem zo ruim mogelijk te kunnen interpreteren, maar al gauw komen we tot de conclusie dat deze man maar wat woorden de ruimte in loodst.. Want hoe kun je boringen die plaatsvinden op zo’n 3 km diepte, waarbij miljoenen liters water met chemicaliën in de boorgaten wordt gespoten om de bodem op die diepte te vermorzelen, nou überhaupt kwalificeren met de term ‘beheersbaar’..? Dat kan dus niet..

Maar laten we eerst even naar het uitgestreken gezicht van de minister kijken, wanneer hij in alle onschuld meldt dat het allemaal best meevalt.. Want de risico’s zijn immers ‘beheersbaar’ en de procedures zeer zorgvuldig..! Uit dit fragment tekenen we nog graag even, als bewijs, de woorden van VVD-minister Henk Kamp (Economische Zaken) op. Hij zegt dat het de uitkomsten zijn van een onderzoek dat hij overigens zelf liet uitvoeren. Als een slager die zijn eigen vlees mag laten keuren bij een goede vriend.. Maar, Henk Kamp is toch kritisch.. Zo maken we op uit de woorden: “Er zijn altijd risico’s verbonden aan gaswinning. De risico’s bij schaliegas zijn beheersbaar.”

x

x

Vervolgens lopen we dan tegen het filmpje hieronder aan, waar we eigenlijk al een tijdje naar op zoek waren. Gewoon, om te laten zien wat fracking voor een feitelijke manier van gaswinning is. Gewoon om te laten zien dat fracking een verwoestende werking heeft op de bodem, op de diepte waar je naar het schaliegas boort, maar VOORAL nadat het boren voorbij is. Want wat gebeurt er met de chemicaliën en de miljoenen liters afvalwater die NIET worden teruggehaald uit de boorputten..? Nou simpel dus, dat blijft achter. ‘Beheersbaar’ kennelijk..
En die achtergebleven mix van water en chemicaliën is geen kattepis, want we praten over maar liefst 50 tot 75% van de frackingvloeistof, miljoenen en miljoenen liters vervuild water. De chemicaliën vermengen zich met het grondwater en het bedrijf dat de boringen heeft verricht, vertrekt inmiddels met stille trom.. Op naar een nieuwe boorput.. Want daar moeten er nogal wat van gemaakt worden..! Zie het filmpje hieronder en de foto hierboven..!

En vervolgens, want daar praten we hier continue over, zal het principe van de omgekeerde bewijslast gaan gelden.. Dat wil zeggen dat bij ernstige gezondheidsklachten en/of verwoestende invloeden van het fracken op de natuur, de bewijslast bij degene ligt, die de schade geleden ‘meent te hebben’…! Meestal zijn dat dus simpele burgers, zoals wij allemaal. En de bewijslast ligt bij die burgers, omdat de voorstudie had uitgewezen dat bij het winnen van schaliegas ‘de risico’s beheersbaar waren?’

Vooraf dus een rapport dat mooi weer speelt en achteraf mooi weer spelen, maakt dat je als ‘slachtoffer’ maar moet bewijzen dat het helemaal niet zulk mooi weer IS..! En dat kost je een procedure tegen de staat en de puissant rijke bedrijven die zich met de schaliegaswinning bezig houden.. Ga d’r inderdaad maar aan staan. Wellicht dat dit filmpje mag bijdragen aan meer bewustwording omtrent de techniek van het schaliegas-boren en de NIET-BEHEERSBARE risico’s..!!

x

x

clean_glass_fracking_cartoon_051220115

x

 

12 Reacties op Fracking meneer Kamp: risico’s zijn NIET beheersbaar..!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

  • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
  • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
  • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
  • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.