WantToKnow.nl

Orbs, zie jij ze ook vliegen..? (+ updates!)

Orbs, wat zijn nou weer ‘Orbs’..?
x

Wikipedia schrijft over deze Orbs:
‘Orbs is de populaire naam die gegeven wordt aan typische cirkelvormige witte, of doorzichtige vlekjes die verschijnen op foto’s. Het woord orbs komt van het Latijns woord Orbis, dat kring of cirkel betekent.  ‘Orbs’ blijken ballen, diamanten, of vegen van licht te zijn, met een afwisselende grootte op de afbeelding van een golfbal tot een basketbal. Soms laten ‘orbs’ een spoor na zodat het lijkt of ze in beweging zijn.’

Verklaring

De eerste denkwijze bekijkt het als een heel duidelijk gevolg van een flits reactie op stofdeeltjes, insecten of vochtdruppels in de lucht die voor de camera komen. Het zijn dus natuurlijke oorzaken die voor de vertekening van de foto zorgen. Dit verschijnsel komt vooral voor bij camera’s met ingebouwde flitser, doordat de flitser dicht bij de lens zit.

De tweede denkwijze is totaal tegenovergesteld; de ‘orbs’ zijn een paranormaal verschijnsel en niet van natuurlijke oorzaak. Sommigen beweren dat orbs enkel op een bepaalde plek verschijnen, of aangetrokken worden door menselijke activiteiten (zeker als deze activiteiten rond kinderen draaien).

Op publieke plaatsen, overal waar mensen foto’s kunnen nemen zouden dus orbs verschijnen.De mening is al fel verzwakt dat men enkel orb-foto’s kan nemen in verlaten huizen (spookhuizen), toch zijn er strekkingen die beweren dat ‘orbs’ een soort ‘toestellen’ zouden zijn van vreemde wezens die het menselijk gedrag observeren.

* * *

x

Orbs, zie jij ze ook vliegen?
x

(klik voor lead naar Bol.com)

Volgens Diana Cooper & Kathy Crosswell, die het boek schreven: ‘Verlichting door Orbs; lichtbollen op foto’s – wat komen ze ons vertellen?’ , zijn Orbs:

‘Energiemanifestaties die ons voorbereiden op de spirituele transformatie in 2012. Op weg naar verschuiving naar de 5e dimensie en hemelvaart (Ascension)”. Ze lijken vooral te verschijnen bij fijngevoelige mensen en spirituele, kunstzinnige gebeurtenissen met een hoogfrequente energie, waar de sluiers dun zijn. De Orbs kunnen vaak ook worden opgeroepen door alleen al de intentie’.

In het boek wordt bij 40 kleurenfoto’s van krachtige lichtbollen door de schrijfsters een uitleg gegeven, ten aanzien van hun identiteit en hun betekenis met onderscheid naar frequentie en sterkte.
De zwakste Orbs zijn lichtlichamen van elementalen, zoals feeen, en geesten van overledenen. En de sterkste Orbs zijn engelen (die zo de aandacht vestigen op hun aanwezigheid), Opgevaren Meesters of incidenteel een wezen uit andere galactische dimensies dat op reis is.

Een andere soort orb draagt gecodeerde (symbolische) boodschappen uit onzichtbare werelden, die soms als een soort inter-dimensionale gateway deuren openen naar andere werelden en verre sterrenstelsels. Veel oefeningen, gebeden en aanroepingen leren de lezers zelf contact te maken.’

Foto’s
Hoe de verklaring van Orbs ook is, de vraag is of het er eigenlijk toe doet, om ervan te mogen en kunnen genieten..! Op onze oproep, hier op WantToKnow, of lezers weleens Orbs hebben gezien en/of gefotografeerd, kwamen een aantal mails binnen met foto’s. Deze plaatsen we hieronder en we zijn bijzonder onder de indruk; het zijn werkelijk prachtige plaatjes die een verbazingwekkende impressie van de dagelijkse aanwezigheid van Orbs tonen.

De plek waar de Orbs gefotografeerd worden, is vaak zodanig, dat je er wél een intelligentie achter kunt vermoeden, zonder er al te wetenschappelijk naar te hoeven kijken en dit te meten. Kijk hieronder bijv. naar de foto van de kat die slaapt en waar de Orb zich rustig bovenop genesteld lijkt te hebben. Of naar de foto van de kinderen op de bank, waar het juist lijkt alsof de Orb op het zwarte T-shirt is gedrukt! Orbs lijken zich juist buiten ons spectrale lichtwaarnemingsveld op te houden, waardoor wij ze niet met het blote oog kunnen waarnemen. (Tot op heden hebben we ook nog niets kunnen lezen van mensen die ze wél kunnen zien!)

Oproep
Dit artikel is een dynamisch artikel, waarbij we ook jou oproepen om foto’s te bekijken, die je wellicht hebt liggen en waarvan je denkt of weet dat er Orbs op staan. Stuur ze naar ons toe met de mail (contact@wanttoknow.nl) en we plaatsen ze, bij gebleken geschiktheid, bij de bestaande foto’s hieronder. Hier zijn de foto’s:

Frank K.: “De foto is gemaakt op een ochtend in Winterberg Duitsland. Die ochtend, een paar uur voor het maken van deze foto, had ik in mijn gedachte een wens uitgesproken om eens iets bijzonders te fotograferen. Met het blote oog was op dat ogenblik niets te zien doch later bij thuiskomst vielen mij deze……tja vreemde verschijnselen op. Ik maakte de foto en voor mij kwam de wind van links!”

Orb boven rechterschouder Alex Collier, foto uit ons artikel over de maan. (klik voor artikel)

Monique O.: Op de dansvloer tijdens een feestje; hoe later op de avond en hoe gezelliger, hoe meer orbs er op de foto’s verschenen…”

Carola RvD – Orbs bij bloesemflesjes

Ierland elvenkring – Orbs

maurice vdw – orb

maurice vdw bijgesneden detail

Orbs – Ineke van L

Orb – Margareth L

Anne – 2x Orbs tijdens klussen

Anne – Orb in deuropening (klik op foto voor hele serie in huis)

Orbs thuis donkere wolken – Anna vdH

Orb tijdens huisinspectie Turkije – Anna vdH

Orb op vliegveld Antalya – Anna vdH

Orb bij vlieg – René B

Orbs in huiskamer bij stoel en onder tafel – Pieter J

Orbs – Viviane D

Lia K – Orbs in Peru

Lia K – Orbs in lucht tijdens terugvlucht uit Peru

Lia K – Orbs bij waterval Turkije

Lia K – Orb in Marokko

Bloem en orb – René B “Mijn mooiste orb foto voor u. Tijdens het maken van de foto zag ik de orb al in mijn zoeker en heb ik daarop scherpgesteld. Het lijkt net als een schematische weergave van het zonnestelsel met bollen in orbit.”

Orbs in graancirkel Standaarbuiten 2010 – Martiin H

Jeannet V: “1994 Frankrijk; opname met analoge camera. Zie de grillige witte vlek bij mijn hoofd, hij lijkt transparant want ter hoogte van mijn shirt is het ´fenomeen´ ook blauw. Er lijkt een soort ´uitloper ´links bij mijn schouder te zijn. Het ´fenomeen´ is ook op het negatief te zien. Een technische fout of natuurlijke oorzaak lijkt er niet te zijn. Mocht iemand hier een nadere verklaring voor hebben dan hoor ik het graag.”

Michael Roads – Orb tijdens presentatie

Herman vdB – orb huiskamer

Michael B – orb

Orbs kathedraal – Angelique V

23 4 2008 van Dijk – Orb

Jan J – Orb 2 schoolfoto

Jan J – Orb op T-shirt

Ina S – Orb op onze kat

Richard P Orbs boven het ijs

Richard P Orb op het ijs (2)

Anne D Tuinfeest in de avond

Anne D tuinfeest foto enige seconden later.

Renate K Schiermonnikoog 2007

Renate K Mei 2010

Renate K Mei 2010 (2)

Renate K mei 2010 (3)

&nsbsp;

Boekentip(s) bij dit artikel:

Klik op de cover van de boekafbeelding voor meer informatie over het artikel

174 Reacties op Orbs, zie jij ze ook vliegen..? (+ updates!)

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Magda

  Heel duidelijk te zien de orbs op filmpje genomen in living waar ik al de lichten heb uitgedaan!

  49
 • Jacqueline Franssen

  Ik altijd blauwe bollen zowel links als rechts van mijn hoofd op ooghoogte. Wat betekent dat?

  48
 • Dick

  Helaas heb je een stofje op of dichtbij de lens gefotografeerd. Want in werkelijkheid zijn dat de ronde cirkels die orbs genoemd worden. Niets bijzonders dus. Als wetenschappelijk onderzoekje zou je eens wat foto’s kunnen maken met een 3D fotocamera. Als orbs echte zwevende bollen zouden zijn, kun je ze zodoende zwevend in 3D vastleggen. Maar als ze echter slechts maar aan één kant van de camera in 2D te zien zijn, dan is het dus een stofje.

  47
 • Roos

  Ja. Eergister was ik overdag in een park in Amsterdam. Op een gegeven moment kwam ik bij een meertje en aan de zijkant groeide riet, bloemen enz. Ik vond het daar zo mooi maar en begon daarom zomaar in het rond foto´s te maken met mijn mobieltje. Wie schetst mijn verbazing toen ik thuis aangekomen het resultaat van de foto´s wilde bewonderen.

  Op 1 van de foto´s in het riet zweeft een felgroene, perfect ronde, bijna fluorescerende lichtbol. Zo opvallend dat het meteen opvalt, alsof iemand met een lampje daar aan het schijnen is. Tot nu toe breek ik mijn hoofd over hoe het bolletje terecht is gekomen in het riet.

  46
 • Yvonne Kardinaal

  Ik heb honderden orbs op foto’s.
  Iedere avond zijn ze er.
  En gewoon in de tuin bij ons.
  Er zitten ook vaste orbs bij.
  Groeten: Yvonne Kardinaal

  45
  • Dick

   Orbs zijn slechts fotografische verschijnselen. Als je ze met een stereocamera probeert vast te leggen, blijken ze helemaal niet op beide lenzen zichtbaar te zijn. Dat zou beslist wel gebeuren als ze ook echt in de ruimte aanwezig zijn. Wat ze wel zijn? Stofjes, dicht bij de lens.

   45.1
 • annie.sybers

  Een tijdje geleden had ik een bericht gestuurd,dat ik orbsen zag.
  Ben nu er 100 procent van overtuigd,dat het niets met het spiritueele te maken heeft.Het zijn insekten.Niet meer en minder.Zie ze zowel overdag als snachts Bij kaarslicht kan ik ze heel goed bekijken.Het is een bol van ongeveer 4cm (je hebt ook kleinere)in die hoofdbol zit een kleinerebolletje en in dit kleinere bolletje zit een zwart insektje
  Dus mensen blijf met beide benen op de grond.

  44
 • Jacqueline

  Ik zie met grote regelmaat zowel binnenshuis als buiten veel blauwe bollen. Ik zou graag willen weten wat de (spirituele) betekenis hiervan is.

  43
 • annie.sybers

  Eerst zag ik alleen orbsen op mijn camera.
  Maar na een heel ingrijpende gebeurtenis in 2013,zie ik ze zonder camera.
  Overdag en als het donker is.
  Ze zijn altijd aanwezig,bij wat ik ook doe.
  Als ik mijn vinger op steek,reageren ze door direkt naar me toe te komen.
  Er bestaan ook hele kleine bolletjes,maar die zijn meestal op vloerhoogte,
  wat is dat dan?Graag zou ik hier een reaktie over krijgen.annie

  42
 • Marco Pothuizen

  Een orb is niets anders dan een energie. Op mijn site krijgt de lezer daar ook een duidelijke onderbouwing van middels o.a. foto`s.
  http://www.marco-pothuizen.nl
  Tevens laat ik middels een video zien dat je die energie bewust kunt sturen.

  Wil je reageren? Doe dit dan aub zonder geloofsovertuiging, en met een wetenschappelijk onderbouwd antwoord. Of laat het anders.

  41
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.