WantToKnow - Zo kan het ook

Windwokkels.. 2200 jaar oud en beter dan huidige..

x

Windwokkels.. 2200 jaar oud en beter dan ‘onze’ windmolens..

2012 – WantToKnow.nl/.be (bron iSNnet)

x

Zij-aanzicht van de Archimedes windturbine. Het lijkt een kwestie van tijd of jij hebt er ook een op je dak staan.. Wellicht in samenwerking met de buren..

Zij-aanzicht van de Archimedes windturbine. Het lijkt een kwestie van tijd of jij hebt er ook een op je dak staan.. Wellicht in samenwerking met de buren..

Ondersteund door oude documenten van de Griekse wijsgeer Archimedes, is het bedrijf ‘The Archimedes’ erin geslaagd het werk van deze Griekse wiskundige te gebruiken voor het produceren van een nieuw type windmolen. Er werden nieuwe theorieën opgesteld en dienovereenkomstige technieken bedacht, die natuurlijker de wetten van fysica en energie benaderen. Archimedes, zo blijkt steeds weer, was een van de grootste wetenschappers en filosofen van de oude Griekse beschaving. Hij leefde van 287 v. Chr. tot 212 v. Chr. en heeft veel fundamenteel wetenschappelijk werk achter gelaten, waarop hedendaagse wetenschappers zó op voort kunnen borduren.. Zo ook de firma ‘The Archimedes’..

In ICDuBo, het ‘Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen‘ in Rotterdam, is nu voor het eerst een model van deze nieuwste generatie windmolens te zien; de ‘Archimedes Windmill’. Er zijn momenteel nog slechts twee prototypes; de andere staat in Zuid Korea. Het is vooral het hogere rendement in combinatie met de lage investeringskosten, die deze windmolens zo aantrekkelijk zullen maken.

Deze windmolen bestaat een spiraal, waardoor een driedimensionale conische turbine ontstaat. En deze bijzondere constructie zorgt ervoor dat wind wordt aangezogen en de draaiing wordt geïntensifeerd. Het gemiddeld rendement ten opzichte van een normale urban propeller windmolen ligt maar liefst 5 tot 8 keer hoger.

Een voorbeeld van hoe eenvoudig de Archimedes-windmolens kunnen worden geïnstalleerd in Midden- en Kleinbedrijf en op huishoudelijke schaal.

Een voorbeeld van hoe eenvoudig de Archimedes-windmolens kunnen worden geïnstalleerd in Midden- en Kleinbedrijf en op huishoudelijke schaal.

“In mijn afstudeerscriptie heb ik vergelijkend onderzoek gedaan naar verschillende typen windturbines”, zegt bedenker Richard Ruijtenbeek. “Daaruit bleek dat zeven Archimedes-turbines van 30 meter hoog evenveel energie opleveren als drie moderne turbines van 124 meter hoog. Die zeven Archimedes-turbines zijn echter wel veel goedkoper, hebben veel minder effect op het landschap en zorgen voor minder geluidsoverlast. “

Technologie is natuurlijk een essentieel onderdeel in het ontwikkelen en vernieuwen van alternatieve energiebronnen. Vooral de stijgende energieprijzen, die gebaseerd zijn op de doodzieke olie-technologie, én de problemen op Aarde met CO2-emissies, zorgen ervoor dat technologische oplossingen, zoals deze Archimedes-windmolen, een revolutie veroorzaken in de wereld van energie-winning en -voorziening. Deze ‘Archimedes’-windmolen is bedacht en ontwikkeld door 2 Nederlanders, ir. M. Mieremet en Richard Ruijtenbeek. Hun bedrijf ‘The Archimedes’, dat in 2006 werd opgericht, is gebouwd op het opnieuw doorrekenen van formules, technische tekeningen/schetsen en principes die Archimedes bedacht. “In het geval van het produceren van schone energie, kijken we naar wat de Aarde aanbiedt op dit gebied. De nieuwe windmolen is niet alleen geschikt voor grootschalig gebruik; juist voor huishoudelijk gebruik lijkt de ‘The Archimedes’ windturbine een grote toekomst tegemoet te gaan.”

Inmiddels is het bedrijf ‘GreenYield’ al begonnen met de verkoop van de Archimedes windmolens. HIER

27 Reacties op Windwokkels.. 2200 jaar oud en beter dan huidige..

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Dawi

  Tot mijn verbazing lees ik dat er maar 2 van zijn begin 2013 werden deze molens al aangeboden op alibaba met div. Verschillende type generators het lijkt dat iemand het wiel weer op nieuw heeft uitgevonden een maakt er een nu een groot verhaal over om nu de aandacht te krijgen voor verkoop van deze molens de bewering van zelf ontwerp komt mij dus nu heel vreemd over een poosje gelden werd ons zo molen aangeboden voor 1700 euro deze was een jaartje oud dus veel roepen en en veel publiceren dat we het wiel op nieuw uitgevonden gaat er bij mij dus niet in

  18
 • M.Brockhus

  Waar en wanneer te koop?

  17
 • jenne

  Ik heb het al wel 100 keer verteld, butaan gas winnen uit de sloot naast je huis, vroeger in ons dorp hadden veel mensen een gasvat in de sloot staan op het tuitje een slangetje naar je huis, koken en verwarmen, ook werden de sloten gebaggerd voor laag veen turf, zwart van kleur, brand goed maar laat meer as achter als bruine hoogveen turf, een zelf gesneden propellor in de tuin die een dynamo aan dreef, en bij voldoende Wind had je s’avonds 12 volt verlichting om te lezen, mensen waren self supporting en vindingrijk, ieder één en alles ruilde tegen wat nodig was, in Rusland leven de mensen nog vaak zo, je bent een echt vrij mens!

  16
 • P.A. de Jonge

  leuk die wokkel, graag hoor ik de prestaties en de garantie
  bedankt alvast.

  15
 • Solar Techniek Brabant

  Geachte M,
  Deze windmolen zou juist passen in ons concept co2balans waarin wij zowel electro als gas energie voor woningen en mkb industrie winnen uit duurzame energie systemen als zon en wind.

  indien er interresse is voor een bijeenkomst email ons dan.

  Met vriendelijke groet ,
  Toine Bloks 0612126816

  Solar Techniek Brabant

  14
 • Coos Schouten

  Graag verkrijg ik meer info op schrift waar de prestaties , garanties en prijs en de voorwaarden voor montage (constructieve krachten) in duidelijk worden.

  13
 • jenne

  De Friezen gebruiken deze schroef van Archimedes al heel lang in hun kleine liggende water molens de Tjasker genoemd, ook de grote hout boren asegaren genoemd berusten op deze schroef.

  12
 • c.p.steeman

  De wokkel spreekt mij aan en ik wil er meer over weten en mij erin verdiepen.

  11
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.