WantToKnow - Zo kan het ook

Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!!!

Hoewel ook aan zonne-energie en windkracht-energie nadelen verbonden zijn, is alternatieve energie met een onstuitbare opmars bezig.. Ook al gaat de zon niet altijd op en waait de wind weleens uit ‘een andere hoek’..

x

x

Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!!!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Het ziet ernaar uit dat we stilzwijgend, zonder veel kabaal een volledig nieuw tijdperk zijn binnen getreden, in het kader van ‘alternatieve energiebronnen’.. We spreken hier over de revolutie in het kader van energiewinning via ZONNE-ENERGIE.. De afgelopen 2 maanden blijken de kosten van zonnepanelen en aanverwante apparaten, te zijn gedaald, waarbij je bijna kunt spreken over ‘instorten’.. Het truukje schijnt namelijk zó makkelijk te zijn, dat vele, vele fabrikanten en gebruikers, zonnepanelen omarmen als de nieuwe Bron..

Het ziet er ook allemaal uit alsof het zo gaat blijven. “Er is”, zo zegt Frank Wouters, directeur van ‘Masdar Clean Energy, “geen enkele reden aan te nemen dat er weer sprake zal zijn van prijsstijgingen.” En inderdaad, als overheden en maatschappelijk ‘vernieuwers’ op deze wijze blijven doorgaan met het installeren van meer en meer zonne-energie apparaten, dan lijkt Wouters’ statement volstrekt logisch. In de afgelopen 5 maanden zijn de prijzen voor solarpanelen met zo’n 25% gezakt..! Dit blijkt uit offertes die worden uitgebracht door grote solarpanelfabrikanten op de wereldmarkt.

De mega-oppervlakte van de  daken van de IKEA-warenhuizen is natuurlijk een uiterst perfecte locatie voor zonnepanelen..! IKEA gebruikt haar initiatief ook meteen om haar duurzaamheidsbeleid aan de wereld te tonen.

Zo vraagt een Chinese fabrikant (HIER) omgerekend US$ 0,46/kW voor een 500MW zonne-energiecentrale en in Dubai (HIER) komt een prijs tevoorschijn van US$ 0,023/kWh voor een centrale met een opbrengst van 1.2 GigaWatt. Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag liggen aan deze mega-prijsdalingen. In China wordt door de overheid, mede natuurlijk om de mega-luchtvervuiling tegen te gaan, zonne-energie enorm gepromoot. Ook de prijzen van grondstoffen die nodig zijn om de zonnepanelen te maken, zijn behoorlijk in prijs gezakt.

Simpele zonne-energie bespaart het aanleggen van kostbare en niet-efficiënte energiecentrales in dunbevolkte gebieden.

En natuurlijk is het in Abu Dhabi zo, dat zonnepanelen een veel hogere opbrengst geven, dan deze panelen in de rest van de wereld. Maar Abu Dhabi is niet de enige plek in de wereld waar ideale condities zijn voor solar-energiecentrales. Zo is vorige jaar in Costa Rica een ongelooflijk record bereikt, doordat 299 dagen van het jaar, energie betrokken werd van alternatieve bronnen, dan olie-gestookte (HIER)  Onafhankelijk van de ligging van een bepaald land, zijn steeds meer overheden zonne-energie als belangrijke energiebron aan het steunen.

In Nevada gaat een nieuw solarproject van 100MW (HIER) energie leveren voor een prijs van US$0,04/kWh. Ook Chili (HIER) en India (HIER) maken dergelijke efficiency-sprongen. Het punt waar nu veel aandacht voor is, is het opslaan van deze zonne-energie voor de avond, wanneer de zon natuurlijk verdwenen is. Er zijn gelukkig al veel bedrijven die met oplossingen voor dit vraagstuk komen. Een van die oplossingen is de Tesla Powerwall (HIER) die op het moment van lanceren al een doorslaand succes was. Het apparaat, dat vorige jaar werd geïntroduceerd, is inmiddels volledig uitverkocht en men verwacht voor dit jaar een omzet rond de US$ 1 miljard..!! (HIER).

Het systeem van de uitvinders van TESLA is zó ontworpen, dat er altijd energie is, ook wanneer het electriciteitsnet uitvalt.. Een hele industrie is inmiddels operationeel, wereldwijd, om zonne-energie nóg efficienter te maken en nog toegankelijker voor het grote publiek. En terwijl dit gebeurt, is een energy-efficiente wereld, meer en meer betaalbaar geworden.

Inmiddels de industrie die veel, heel veel banen biedt..!
Solar energie houdt inmiddels in de VS meer mensen aan het werk, datn de traditionele energie-industrie GEZAMENLIJK..! Dus meer mensen werken in de alternatieve zonne-energiesector, dan die in de gas-, olie- en kolenindustrie sámen..! Daar gaat Donald Trump’s argument dat groene energie-ontwikkelingen niet goed voor de economie zou zijn…

Het laatste rapport van het Amerikaanse ministerie van Energie (Department of Energy (DOE)) Dit rapport (HIER pdf) onthult dat het grootste deel van werknemers in de electriciteitssector werkzaam is in de solar-energie, met windenergie op de 3e plaats. Er waren in het jaar 2015-2015 maar liefst 374.000 mensen aan het werk in deze zonne-energie-sector, wat 43% van het arbeidpotentieel is in de energiesector.

Traditionele fossiele energiewinning zet slechts 22% van dit potentieel aan het werk, namelijk 187.117 personen, aldus het rapport. De enorme groei in de zonne-energiesector, wordt grotendeels veroorzaakt door de enorme bouw van nieuwe zonne-centrales en thuis-installaties, waardoor vorig jaar maar liefst een stijging genoteerd werd van arbeiders in deze industrie van 25%, terwijl dat in de windindustrie zelfs op 32% lag. Bij het arbeidspotentieel in de zonne-energiesector, gaat het om bijna 40% van de arbeiders dat in deze bouwsector bezig is. Daarna komt arbeid in de groothandelsindustrie, dan de productie van zonnepanelen en -apparaten en dan de professionele dienstverlening in deze sector.

In het teken van de belofte van deze booming business, zeggen werkgevers in deze industrie, dat zij verwachten dat de komende jaren een groeipercentage van 7% haalbaar is. Niet zo gek, als je bedenkt dat voor de burgers, zonne-energie steeds goedkoper wordt; in feite de GOEDKOOPSTE VORM van energie is geworden, aldus economisch persbureau Bloomberg’s New Energy Finance. De grens is nu definitief OP GROTE SCHAAL overschreden, waarbij zonne-energie goedkoper wordt dan de kosten van traditionele manieren van energiewinning. (HIER).

 

Donald Trump de spelbreker..?
De nieuwe VS-president heeft zich nogal neerdunkend uitgelaten over ‘alternatieve energie’ en het ongeloof van Trump in deze nieuwe energie-opwekking heeft ertoe geleid, dat hij in zijn plannen een ‘Energy revolution’ presenteerde, gebaseerd op volledig ‘oude koek’. Volgens Trump zou Amerika erin kunnen slagen ‘US$ 50 biljoen aan onaangeroerde olie, schaliegas en natuurlijke gasreserves ‘aan te boren’, met daar bovenop nog eens ‘ruim 100 jaar van schone kolenreserves’.. We gaan het allemaal zien waar dit in de VS toe leidt. Elders in de wereld gaat de race naar het openen van gratis zonne- en windenergie gewoon door.  Trump schijnt zelfs als een moderne Don Quichote gezegd te hebben: “Ik haat windturbines en ik zal alles doen om hen te bevechten.”

x

* * *

x

Het zijn met name dit soort solarenergie-isntallaties, die het substantieel kantelen van de prijzen van zonne-energie voor hun rekening hebben genomen. Arbeidsplaatsen als bijkomende factor zijn méér dan substantieel; ze zijn fundamenteel!!

x

38 Reacties op Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!!!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Willy vd Akker

  Ben benieuwd wanneer de volgende generatie zonnepanelen wordt geïntroduceerd. Panelen die > 500Wp gaan opleveren per paneel. Zodra deze er zijn en het gecombineerd kan worden met een betaalbare opslag van minimaal 15Kwh en een kleine fluisterstille windturbine op het dak dan is het bijna net neutraal zonder in te leveren op de dagelijke ´energie luxe´ in huis.
  Waarom het zo lang duur voor dergelijke pakketten aan huishoudens wordt aangeboden is me een raadsel, in combinatie met een onderhoudsabonnement ook een leuke inkomstenbron voor installatiebedrijven.
  Wie pakt de handschoen op?

  12
 • jenne

  Kattegrid Schepperisme, whats in a name zeggen de Engelsen.

  Ja wat je schrijft is juist, voor hen is het de bakens verzetten, en alles blijft zo als het is.

  Ik merk het duidelijke, zit terzijde in Athérische olieën handel.
  Om Homeopathiese geneesmiddelen mee te doen ontstaan.
  Het is merkbaar de grote jongens zitten op de markt, en schuimen alles af, het zal niet zo lang meer duren, of bepaalde oliën gaan enorm in prijs omhoog.
  Wij moeten nu al bepaalde oliën uit Madagaskar en Idië halen, en die zijn niet zo rein als van onze oude producenten.
  Groet Jenne

  11
 • Kattegrid Schepperisme

  “Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!!!”

  Dat komt omdat de rockefellers al hun bezittingen in olie hebben verkocht en omgezet in moderne vormen van energie , dus ook zonne-energie.

  Same shit , different day! 😉

  10
 • lezer

  Zo werkt het dus niet. Het is net als biologisch voedsel een marketingtruuk om uw geld uit de zakken te kloppen. En waarom het niet vaak in het nieuws komt daarvoor heb ik een reden.
  Deze business wordt zwaar gesubsidieerd vanuit overheid met uw belastingcentjes.
  En dat laatste moet je vooral niet aan de grote klok hangen.
  Zonder die zware subsidie haken al die investeerders af.
  Dus in wat voor vorm wordt deze business gebracht niet veel anders als de ouderwetse koehandel.
  En weer zwicht de mensheid voor spiegeltjes en kraaltjes dat ze het nog beter krijgen dan hun voorgangers. Laat je toch niet in de maling nemen?
  Schaamt u zich diep technologie is plagiaat van natuur. Want die perfecte natuur is niet te evenaren. Want wat die natuur kan geven heeft niets met creativiteit(technologie) van doen.
  Onderzoek de natuur, vertrouw die natuur en alles wordt u toegeworpen.
  Technologie is alleen voor zakkenvullers die de macht over uw spelen omdat zij iets hebben wat uw niet hebt. Snapt u dat?
  Een voorbeeld voor niets gaat de zon op en door zonnetechnologie moet je nu voor de zon betalen?
  Klinkt dat niet dwaas. Nog erger het is zelfbedrog of volgens de hoofdwerker in zijn cryptisch taalgebruik: cognitieve dissonantie.

  De groeten van ‘daar heb je die zeikerd weer’.
  Ik ben alweer weg. Nu kruip ik maar weer onder mijn steen, want daar bevalt het me prima.

  9
  • mc

   Hoi Lezer, lang geleden, een weer een ware reactie.
   Het is zeker zo, dat met de leuzen van ‘het is niet meer weg te denken, dat is de toekomst, we komen er niet onderuit…’ moeten ‘stimuleren’ in wat de gehele wereld in mee moet. Maar het is niet meer dan een visie van enkelen over de wereld en de toekomst, niet van iedereen, daar ligt de valkuil, volgens mij. Alle goeds.

   9.1
  • GuidoJ.

   Een steen waaronder kennelijk geen zonlicht komt, een lichtje ‘op kan gaan’ en duistere zaken altijd aan de orde van de dag zijn.. 😉

   9.2
  • lezer

   Ik heb dus niet gezegd wat voor een steen.
   Een kristal is ook een steen waar zeker licht doorkomt. Dat kun jij zelf niet ontkennen?
   Groet.

   En til eens voor de gein een steentje op uit je tuin en zie hoeveel leven(natuur) zich daaronder afspeelt allemaal om die onmens( overloper van de natuur) de weg te wijzen!
   En elk leven onder die steen zegt niet dat gaat om mijn belang maar in ieders belang.
   Maar die onmens blijft dwaas dat die dat al niet meer begrijpt in ruil voor wat spiegeltjes en kraaltjes.

   9.3
  • jenne

   Heel juist Lezer, en er bestaan stenen, halve en hele edelstenen, en dan nog die van de wijzen, en dan al die stenen waar die ezels (lees mensen) zich aan stoten.
   Verder moet je er in blijven geloven, anders krijgt die Olifant die als maar denkt dat hij de grootste heeft, toch nog gelijk, groet Jenne

   9.4
  • mc

   Grootste artificiële zon ziet het levenslicht…
   Waterstof kan verbranden zonder dat daarbij koolstofdioxide vrijkomt. Dat maakt het een schone brandstof voor bijvoorbeeld auto’s en vliegtuigen. Die stoten dan alleen wat waterdamp uit.
   http://www.demorgen.be/wetenschap/grootste-artificiele-zon-ziet-het-levenslicht-b7837cdc/
   wellicht een artikel waard op wtk?

   8.1
  • jenne

   Heel heel lang geleden, prenteerde Ford auto compagny, zijn automobile met een waterstof motor, de film acteur Jack Nicholson, nam een slok van het condens water uit de uitlaat, weet je hoeveel gepatteerde uitvindingen er in de brandkast liggen, van de belanghebbenden, of mensen die verdwijnen, zo als Tesla, en ingenieur Diesel op weg van hoek van Holland naar Engeland verdwenen met zijn nieuwste vinding.
   De wereld staat in brand van wege de fossile brandstof, dat is niet weg te denken, de halve wereld economie draait op fossile brandstof, en de rest op drugs en wapen handel, nice world to live in, Jenne

   8.2
  • mc

   Ja Jenne, dat is ook een van de redenen waarom de regeringen altijd net ernaast zitten als het om de echt grote vraagstukken gaat. We worden bewust voorgelogen en op het verkeerde pad gestuurd.

   8.3
  • jenne

   mc, weet je dat ik soms problemen heb om te begrijpen, wat ze nu eigenlijk met ons willen, waar sturen ze op aan.
   Je mag gewoon geen mooie illusies meer hebben, of een mooie ideologie
   van een betere en mooiere wereld, en wij de mensheid schijnen niet capable om onze ideéen te verwerkelijken, je zou haast wensen dat er zich een ramp voltrok, zo dat de mensheid op nieuw en op hun manier een wereld zouden kunnen créeren, groet Jenne

   8.4
  • marcel wiersum

   @ Jenne
   We moeten gewoon even geduld hebben en wachten tot de elite zich , met remsporen in de onderbroek, angstig terug trekken in hun bunkers , en dan beton eroverheen , zand erover en zelf beginnen. We hebben het potentieel als we willen.

   8.5
  • mc

   Jenne, dat zal je wel interessant vinden en sluit mooi aan.
   “Putin Delivers Speech on Moral Crisis of Western States”
   https://www.youtube.com/watch?v=tlaHubJ-fKk

   8.7
  • Vlad The Man 😉
   Hopelijk annexeert hij Kaaskoppistan ook nog een keertje 😀

   8.8
  • marcel wiersum

   In het kader van “liever een rus in de keuken dan een raket in de achtertuin”Ik ben voor!

   8.9
  • jenne

   mc, en anderen natuurlijk, Putin is een roepende in de woestijn, jammer een groot man en heel wijs, als je de moeite neemd en je leest alles over Trump en zijn door en door verziekte land, kun je niet anders als tot de conclusie komen, dat dit alleen maar heel verkeerd kan gaan aflopen, en naar het schijnt is ons Europa hier volkomen mee vergroeid dus, plus wij hebben geen leiders meer met een gezonde kijk op de zaak, het schijnt dat ze allemaal lang geleden al zijn ingepakt door de CIA, via pedofillie of andere chantage mogelijke schandaden, hoe het zij ze zijn niet mondig, en een echte goede menselijke basis voor een sociaal denken ontbreekt volkomen, jammer zonder illusies kan geen mens leven, dan wordt het kakkietrap, Jenne

   8.10
  • jenne

   Ter verduidelijking, the USA – CIA hebben nog steeds 32000 Nuclair Warheads, klaar staan en gericht op Rusland en China, ’t zou kunnen
   dat het noodzakelijk wordt voor Rusland – Putin om over te gaan tot de eerste klap is een daalder waard, want de omsingeling gaat voort en neemd toe, zij de Khazaren die uiteindelijk het laatste woord hebben in de USA – CIA, willen en zallen Rusland vernietigen, het nieuwe bastion van het gezonde verstand, en herleving van het Christendom, Jenne

   8.11
 • mc

  Vergeet die stomme E-auto’s (nwo droom)…de toekomst behoort de schone brandstoffen…
  http://www.stw.nl/nl/content/cyclox-diesel-uit-plantenafval-voorkomt-uitstoot-van-stikstofoxiden-%C3%A9n-roet

  7
 • Riet

  Waarom kopen we niet een agregaat wellicht eentje op zonne energie?
  Zijn we niet meer afhankelijk van grote energie bedrijven.

  6
  • marcel wiersum

   @ riet
   Een agregaat op zonne-energie?Een agregaat draait op diesel of benzine en levert elektrische stroom,zonnepanelen leveren onder de goede voorwaarde( als er voldoende licht op valt) ook stroom.

   6.1
  • jenne

   Marcel, het woord Agregaat of Agregate is de benaming voor een werktuig, zegt verder niets over hoe en op wat voor wijze, maar onze aanname is dat het iets is wat energie opwekt, en dan met een brandstof.
   Dus het zou kunnen, stroom op wekken hoe met een wat voor apperaat, “zonnecollector” dus, het zijn van die vast geroeste aannames, waar je haast niet om heen kunt.
   Jenne

   6.2
  • marcel wiersum

   @Jenne
   Ik zie geen zonneenergieaggregaat.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Aggregaat_(generator)

   6.3
  • jenne

   Marcel, dat geef ik toch ook aan, maar met Wind, en met zon en met batterijen heb je energie, het perpetum mobile bestaat, kijk naar onze planeet, ik weet op Google kun je alles vinden, maar het gaat er om met onze menselijke denk energie tot andere oplossingen te komen, ik zit te kijken hoe op deze mooie voor uit strevende site, oorlogsspelletjes worden aan geboden, ik bedoel maar, nou je werd even lekker in de watten gelegt door Madeloes, dat gebeurd je niet iedere dag, groet Jenne

   6.4
  • marcel wiersum

   @ Jenne
   Ik ben ervan overtuigd dat vrije energie bestaat en door een kleine groep word gebruikt, en verborgen word gehouden.En ach in de watten gelegd , dat valt wel mee hoor een bedankje niets meer.( wel fijn toch)groet Marcel

   6.5
 • Madeloes

  Nikola Tesla – Everything is the Light
  Interview with Nikola Tesla from 1899

  http://www.stankovuniversallaw.com/2015/05/nikola-tesla-everything-is-the-light/#more-17368

  5
  • Sub Rosa

   Madeloes 5 :
   Nicolas Tesla is één der meest miskende geniën… Een van de belangrijkste uitvindingen was de draadloze overdracht van energie.Hij overleed op 07.01.1943 en enkele uren later al opende het FBI zijn kluis en nam zijn archieven mee.
   Over Tesla en de bankier JP Morgan :
   http://www.veteranstoday.com/2014/04/22/prophet-or-profit-nikola-teslas-vision-vs-j-p-morgans-greed/
   met citaat :
   “Morgan is said to have turned against Tesla’s work when he realized the scale of its revolutionary implications. The financier, who was a conduit between the Rothschild banking family’s European and American interests, complained famously that Tesla’s technological innovations were problematic because it was not clear how meters could be imposed for the buying and selling of energy.
   Morgan could easily see that Tesla’s main motivation was not to make money. Rather it was to emancipate humanity with new forms of technology that would liberate people from darkness, drudgery, and various forms of top-down oppression. Neither Morgan nor the class he represented shared Tesla’s goal of conducting research and development to make life easier and better in ways that operate within, rather than against, prevailing patterns of nature, including what is best in human nature.”
   Dit citaat maakt dan ook veel duidelijk over de belangen die in het spel zijn.

   5.1
  • Madeloes

   @Sub Rosa 5.1

   wat ik al eerder schreef kennis is macht en wordt misbruikt maar is bedoeld om gedeeld te worden zoals Tesla zijn bedoeling was. Het is daarom zo jammer om te zien dat het milieu extra belast wordt wat totaal niet nodig is. Toch blijf ik vol vertrouwen er aan werken dat o.a. deze vorm van energy in de nabije toekomst gedeeld gaat worden voor iedereen.

   5.2
 • Margarita

  Al jaren speelt de volgende vraag: waarom gaan de mensen in Nederland niet en masse over op zonnestroom en probeert de overheid ons hardnekkig wanstaltige, lawaaischoppende, horizonvervuilende windmolens van 1 miljoen euro per stuk op te dringen. De productie ervan is naar verluidt niet echt milieuvriendelijk te noemen
  Zonnestroompanelen kwetteren niet, zijn doorgaans niet zichtbaar vanaf de straat en functioneren ook min of meer bij maanlicht, zo te lezen.
  Er zijn volgens berichten ook flexibele panelen in aantocht met meer toepassingsmogelijkheden, o.m. op ramen.
  Meer zonnestroom betekent ook: minder gas nodig ….

  4
  • Madeloes

   @ Margarita

   misschien gaan mensen nog niet over omdat men weet dat een andere oplossing weldra een aanvang kan nemen zoals o.a. nulpuntenergie.

   4.1
 • jenne

  Ik denk dat we voorlopig nog even het lijdend voorwerp zijn, heb enige jaren geleden op aanraden van mijn ecologische kinderen, een warmte wisselaar aangeschaft om het huis te verwarmen, kosten 23 000 EU,
  plus een fixe electriciteit rekening van 3600 EU, per jaar, kreeg 5 000 EU subsidie op instalatie, had met een nieuwe pomp enz, voor mijn olie kachel +/- 1000 kwijt geweest met lekkere goedkope olie, maar goed, gedane zaken enz. dus ik zit met de ecologische brokken, een vriend die niet is aangsloten op het electriciteits net, start s’avond zijn generator op, en heeft dan 12 of 24 electriciteit, beetje omslachtig, maar wel heel goedkoop, en je vindt alles bij de camper winkels, bedoel maar, er zijn hier diverse mensen die hun zonnepanelen al weer van het dak hebben gehaals, veel te omlachtig, en als je iemand nodig hebt, zijn ze net even niet thuis.
  We zijn ontzettend verwend, en dat kost heel heel duur.
  Toen ik zo’n 35 jaar mij hier vestigde, had ik buren die één lichtpuntje in de keuken hadden, rest met kaarsen, een ander had de helft van zijn grote huis laten verzegelen, dan betaalde je er geen belasting over, systeem D heet het je hier op andere manieren bedruipen, dan de voorgeschreven wettelijke manier, putain de huishoudsters, ruilen onderling van producten, varkentje, kippen, konijnen, maar het is hart aan het verdwijnen, de grote potten soep boven het haardvuurtje is bijna verleden tijd, een groep jonge Algerijntjes terroriseren de mensen, heb me er bezig mee gehouden, met anderen te samen, maar boter aan de galg.
  Niets is voor eeuwig, en van de oude garde zijn er niet veel over, die vermaken zich ergens anders hoop ik !
  Groet Jenne

  3
 • koekje

  Ik denk dat de zonnepaneel explosie er sowieso gaat komen. Alleen al vanwege de al dan niet echte onafhankelijkheid.
  Het is de vraag hoe hoog de fabricage kosten en de recycle kosten zijn. Opslag, vervoer van de opgewekte energie. Allemaal problemen eh, uitdagingen die vragen om een passend antwoord.

  Het tesla tijdperk is, denk ik, voorlopig nog een brug te ver voor het plebs. Geen idee hoe ver ze zijn in de zogenaamde black projects.

  2
 • Madeloes

  Zonnepanelen en windenergie zijn beide vervuiling van het milieu en gezondheiden doen afbreuk aan het landschap. Krijgen wij deze vorm van energie als zgn. doekje voor het bloeden? Zonnepanelen bevatten vele schadelijke stoffen gaan kort mee aangezien capaciteit afneemt. Worden ze gedumpt in India of andere armlastige landen waar de kinderen over de afvalberg van zonnepanelen ze weer uit elkaar mogen prutsen om onderdelen eruit te halen net zoals met onze computers?

  Hopelijk mag deze vorm van energie ook snel tot historie worden genoemd. Waarom wordt hetgeen tesla heeft uitgevonden niet toegepast?
  It’s all about the money. Zoals Tesla zei;

  “Electric power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world’s machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels.
  Kzal geen link plaatsen maar onderzoek zelf

  1
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.