Advertentie

Project Landschapsheling Dronten..


Wat: De natuur in Dronten is na de droogmakerij erg gepland en ingekaderd, en de moderne, vaak vierhoekige straten en gebouwen houden het leven en de elementwezens die haar dragen op een laag pitje. Je kunt dit voelen als een stuk vlakheid in de stad. De engel van het landschap die over het oorspronkelijk geplande deel van Dronten de energiestromen beheert, en dat is inclusief het huidige centrum, kan maar moeilijk aangrijpen op de doodse structuren.

Ze heeft moeite om geheel in het landschap te incarneren en goed haar werk te doen. Deze engel heeft hulp nodig van ons mensen. In dit project willen we de elementwezens die voor haar (de landschap engel) het landschap energetiseren, elk naar zijn eigen element, stimuleren (helpen). Dit doen we door in hen te gaan dansen en gebaren.

Wat heb je na deze dag ervaren/geleerd: Je leert in dit project de landschapsengel op haar drie punten kennen, zodat je dat ook op andere plaatsen leert herkennen. Ook leer je makkelijker de elementwezens in hun werk herkennen door gewoonweg in hen te doen en zo met hen mee te bewegen. Hun wereld is een doe-wereld, en zij vinden het altijd heel fijn als mensen zich met hen gaan bemoeien en willen samenwerken. Een volgende keer zullen ze zich makkelijker voor je openen. Dit project staat als helingswerk op zichzelf. Er zijn ook mogelijkheden om je zintuigen nog meer te verfijnen en gerichter de verschillende groepen van elementwezens waar te nemen en met hen samen te leren werken. (Zie HIER onder ‘opleidingen’.)

Het Jaspis-team

Wie: Nicolaas de Jong, landschapsheler, verzorgd de begeleiding van deze dag.. Hij heeft meer dan 25 jaar gewerkt aan de uitkristallisering van hoe de vrije scheppende liefdeskracht zijn weg vind door de werelden van kosmos, aarde, natuur en mensheid. Hij heeft scholings-methoden uitgewerkt, die in o.a. deze workshops en opleidingen worden uitgewerkt. Resultaat is een dynamische synergie van een kosmisch-geestelijke wetenschap, objectieve kunstbeoefening, en moreel technische applicaties. Het bied substantiële werkwijzen om jezelf en de wereld te leren kennen waarbij de beleving centraal staat als weg daartoe.

Zo ook om jezelf in een samenklank met de wereld te manifesteren. Hij is de genius van de inzichten omtrent Gaia en de Landschapskrachten, alsook het bewuster werken ermee. Zijn verhaal voor deze dag: “Om dit in de praktijk uit te voeren heb ik een ritueel ontworpen, op elk van haar drie landschapspunten (een instroom -, transformatie -, en een uitstroompunt). We gaan eerst die landschapspunten waarnemen, ieder op zijn eigen wijze. Dan voeren we met elkaar dit ritueel uit, en zo energetiseren we alle drie de punten. Na elk landschapspunt en\of ritueel bespreken we met elkaar wat we hebben waargenomen.”

Waar: Dronten, vanuit paviljoen De Rede op het Meerpaalplein.

Wanneer: zaterdag 4 november, van 10 – 17 uur. De organisatiebijdrage is € 50,- (eventuele reductie in overleg). Met betrekking tot de lunch: Om deze dag betaalbaar te houden stellen we voor een potluck te doen. Neem iets lekkers mee wat je elkaar toewenst.

Aanmelden/informatie:  landschapsheling via:

  1. Nicolaas M. de Jong jaspisschool@gmail.com (06 – 4022 87 69)
  2. Jos Kox mail@joskox.nl (06 – 2117 7341)

Sluiting datum aanmeldingen zondag 24 oktober 2017. (Doorsturen van deze mail naar vrienden en/of kennissen wordt erg op prijs gesteld).