Advertentie

Medische praktijken tijdens zwangerschap en geboorte..


Wat: ‘De realiteit van medische praktijken tijdens zwangerschap en geboorte’. Jeanice Barcelo geeft een tweede presentatie bij ‘De Lezing’ in Heemstede. De titel van deze lezing zegt eigenlijk genoeg.

Het brengen van een nieuw leven in deze wereld is niets minder dan sacraal. En idealiter houdt dit een bewuste en liefdevolle conceptie in, een zorgzame zwangerschap en een veilige geboorte. Maar de medische gemeenschap heeft onder de paraplu van ‘veiligheid’
dit hele proces veranderd in een technologische benadering. En nu doen artsen wat ze weten… maar weten ze wat ze doen? Daarbij blijkt als zo vaak het leitmotiv: ‘Kennis is macht’…

Jeanice Barcelo

Geboortecoach Jeanice Barcelo richt zich op het voorlichten van zowel professionals in de gezondheidszorg, als aanstaande ouders en grootouders omtrent de feitelijke uitkomsten van deze technologische routines. De negatieve effecten van deze technologische routines, ‘protocollen’ genaamd, worden gewoonlijk niet met de zwangere koppels gedeeld, en wie deze bekritiseert, wordt vaak gemarginaliseerd, genegeerd of belachelijk gemaakt.

Het brengen van nieuw leven in de wereld, is niets minder dan sacraal… Welke positie je in dit proces ook inneemt: Wees dus op de hoogte van alle aspecten daarvan! Voor meer info: HIER op De Lezing-website.

Wie: Jeanice Barcelo (M.A.), educator en activiste. Auteur van ‘Birth Trauma and the Dark Side of Modern Medicine’

Wanneer: zaterdag 25 november, van 10:00 – 17:00 uur. Zaal open: 09:45 uur.

Waar:  Stormvogelweg 1, 2016 DA Heemstede

Bijdrage: € 24,00 p.p. (incl. 4x koffie/thee/water en koekje) Eigen lunch meenemen.

Reserveren doe je door het bedrag over te maken vóór zaterdag 25 november 2017 op rekening: IBAN: NL10 INGB 0004 4605 79 t.n.v. Desire & Give te Voorhout o.v.v.  Jeanice Barcelo De betaling is bevestiging van deelname.