Advertentie

Earthing: Gezond met je voeten op de grond! (10% korting!)


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

aarden

x

* * *

Alles over het begrip/fenomeen ‘Earthing’
X

Aarden, met je voeten op de grond..!

x
2020 © WantToKnow.nl/.be

x

Grounded-Print-poster_dec10

In 2013 kwam de film ‘The Grounded’ uit; hierin wordt verslag gedaan van de wonderlijke werking van ‘Aarden’, ‘Grounding’ of ‘Earthing’. Daarbij staan in de film, de inwoners van een klein dorpje in Alaska centraal. De mensen in dit dorp leden eerst iedere winter aan veel lichamelijke pijnen. De meeste mensen hadden rugklachten, spierpijnen en allerlei andere stress-achtige verschijnselen. Steve Kroschel, de maker van de film, woonde ook in dit dorp, had dezelfde soort klachten en besloot om te gaan experimenteren met Earthing, een methode waarbij je gewoon met blote voeten contact maakt met de aarde. En zo, als vanzelf, lichamelijke spanningen loslaat. En wat blijkt? Het werkt! Heel down to earth..!

Hoewel het contact maken met de aarde, tot de meest natuurlijke dingen horen die mensen, dieren en planten kunnen doen, is er toch een echte pionier geweest die dit weer terug heeft geherintroduceerd. En dat in de ‘moderne maatschappij’ die letterlijk haar contact met de Aarde heeft verloren. Clint Ober is de pionier die in de jaren ’90 als gepensioneerde kabeltelevisie-exploitant begon na te denken, over de reden dat elektronische apparaten vaak elektrisch worden geaard. En.. of dit aarden misschien ook niet gunstig zou kunnen zijn voor het functioneren van de mens..!

Ober experimenteerde eerst op zichzelf en zijn eigen klachten en deed vanaf 2000 samen met een team onderzoeken met vele tientallen proefpersonen. En… het combineren van elektrotechnische principes, natuurkunde en biologie bleek te werken! Clint Ober heeft sindsdien veel informatie beschikbaar gemaakt over Earthing. Zijn boek,Earthing, The most important health discovery ever?’ is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel: ‘Earthing, Je lichaam aarden.’

Hoe werkt Earthing?
Lees je een aantal wetenschappelijke onderzoeken en ervaringsverslagen, dan kom je snel tot de conclusie dat Earthing een geweldig iets, dat we gewoon vergeten zijn sinds we van de grond af zijn gaan wonen. En… rubberen, isolerende zolen zijn gaan dragen onder onze schoenen. En wat blijkt? Sinds we elektrische wisselspanning in ons huis en op het werk als stroomtoevoer hebben, is de noodzaak voor Earthing alleen maar toegenomen.!

Op het internet is enorme hoeveelheid filmpjes te vinden waarin mensen met een multimeter (ingesteld op AC Volt) thuis de verschillen in spanning op de huid meten wanneer men wel of niet geaard is (HIER bijvoorbeeld). Zodra je bij je pc een snoeren-spaghetti hebt, in de muur bij je hoofdeinde van je bed een stroomkabel hebt, een laptop op schoot hebt of buiten onder een hoogspanningskabel doorloopt, dan zie je de spanning op het lijf oplopen wanneer je niet geaard bent..!

Gegrepen door deze wonderlijke informatie was het een aantal jaren geleden, Berend Watchus die voor WantToKnow in gesprek ging met de Nederlandse Earthing-expert en oprichter van ‘Earthing Nederland’, Jan van Stiphout:

Jan van Stiphout
Jan van Stiphout

Wie bent u en wat doet u voor werk?
Mijn naam is Jan van Stiphout; ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht in wiskunde. Na een tijd te hebben gewerkt bij een verzekeringsmaatschappij, heb ik een boerderij in Friesland verbouwd tot een retraite centrum. Twee jaar geleden kwam ik in Amerika op het spoor van Earthing, of ‘Aarden’ en zag ik de geweldige resultaten ervan en ben ik het bedrijf Earthing Nederland gestart.

De missie van Earthing Nederland is het promoten van het contact maken met de energie van de aarde als een eenvoudige en natuurlijke manier om een gezondere wereld te creëren, door je lichaam laag-elektrisch te verbinden met de natuurlijk spanning van de aarde. Tevens omvat onze missie het aanbieden van betaalbare producten van goede kwaliteit, zodat mensen zich effectief kunnen aarden binnenshuis en tijdens de slaap. De belangrijkste producten hiervoor, zijn het Aardingslaken, van katoen en zilverdraad, voor op bed. En de Aardingsmat, voor gebruik bij de computer en/of bij de Tv.

Is het zo dat je door je te verbinden met de aarde en hetzelfde DC voltage aanneemt als de aarde en dat je dan met je lichaam een soort (Faraday kooi) schild vormt voor EMF straling?
Ja, de EMF straling die voortkomt uit ons elektriciteitsnetwerk, dus met een lage frequentie van 50 Hz, heeft door het aarden geen vat meer op je en kan nauwelijks of geen wisselspanning meer op je lichaam creëren.

Online heb ik in video’s gezien dat zodra je met een laptop op schoot zit, in de buurt bent van elektriciteitskabels of buiten onder hoogspanningskabels doorloopt, er een enorme verhoging van AC voltage op het lichaam te meten. Zodra je met een aardingsmat of met blote voeten op het gras verbinding maakt met de aarde, zie je deze door EMF veroorzaakte AC spanning weer neutraal wordt. Wat doet deze verlaging van spanning van het lichaam?

Een mens is een onlosmakelijk onderdeel van de Aarde; hij maakt hier deel van uit, op een intensere wijze, dan hij vaak wil toegeven!
Een mens is een onlosmakelijk onderdeel van de Aarde; hij maakt hier deel van uit, op een intensere wijze, dan hij vaak wil toegeven!

Dit klopt inderdaad. Het aarden zorgt voor veel minder spanning en dus veel minder stress op je lichaam. Deze AC spanning, wisselspanning, is onnatuurlijk voor je lichaam en zou niet meer mogen bedragen dan 100 mV. Als je niet geaard bent, zie je vaak, dat deze wisselspanning wel enkele Volts ofwel enkele duizenden mV bedraagt. Deze continue stress op je lichaam zorgt ervoor, dat je lichaam continu in de Vecht of Vlucht stand komt, waardoor de energie wegtrekt uit je organen en naar je ledematen gaat (klaar om te vechten of te vluchten).

Je metabolisme gaat minder goed werken, je immuunsysteem, het kost veel energie dus je wordt eerder moe en het creëert extra vrije radicalen, die chronische ontstekingen veroorzaken. (* 100 mV=100 milli Volt=0,1 Volt) De energie van de aarde is niet constant en heeft een 24 uurs (circadiaans) ritme. Daar is je lichaam op afgestemd. Daarom is het erg belangrijk als je naar verre oorden reist, om op de bestemming zo snel en zo veel mogelijk te aarden.

Als ik naar of van Amerika reis, zorg ik altijd dat ik geaard slaap en zo mogelijk nog even buiten aard voordat ik ga slapen. Ik heb eigenlijk nauwelijks last van een jetlag, terwijl het tijdsverschil soms wel 9 uur is.

Wat is een gezond niveau van lichaamsvoltage? Meet je dat met AC of DC? Kan je lichaam ook van polariteit veranderen, dus van min naar plus?
Als je veel aardt, dan neemt je lichaam de meest natuurlijke lichaamsspanning aan. Ik weet niet wat gezonde lichaamsspanningen zijn en ik denk dat die bij iedereen verschilt. Bij Earthing zijn ze ook niet bezig met het meten van de lichaamsspanning. Wat ze wel meten is de wisselspanning op het lichaam. Die moet zo laag mogelijk zijn, maar in ieder geval minder dan 100 mV. Dat bereik je door binnenshuis zo veel mogelijk te aarden. Wanneer je statisch geladen bent, kun je wel enkele duizenden Volts opbouwen aan spanning. Wanneer je dit voelt met een schok, kan dat wel 3000 tot 5000 Volt zijn geweest.

aarden 2Hoe verhoudt dit zich tot de subtiele verschillen (enkele volts / millivolt) in voltage waarover gesproken wordt als het gaat om earthing en gezondheid?
Statische elektriciteit is geen wisselspanning. Die ben je na het aanraken van iets geaards of zelfs een deurknop (van een auto) of een andere persoon vaak meteen kwijt en komt dan niet meteen weer terug. Het grote probleem is de wisselspanning (los van allerlei straling van mobiele netwerken, mobiele telefoons e.d.) op je lichaam, die gecreëerd wordt door ons elektriciteitsnetwerk en elektrische apparaten. Dat is een onnatuurlijke door mensen gecreëerde spanning en geeft stress.

Iedere meter hoger (ongeaard) boven de grond, verhoogt het lichaamsvoltage enorm, namelijk zo’n 100 Volt per meter, je komt dan al snel op 1000 Volt in een appartement. Dit verklaart kennelijk ook het gigantische verschil in aantallen mensen met bijvoorbeeld een beroerte: er is statistisch een 40% hogere kans op beroerte bij mensen die meerdere verdiepingen van de grond af wonen.

Nogmaals, je moet de ene spanning niet vergelijken met de andere spanning, dus de elektrische potentiaal van 1000 Volt op je lichaam kun je niet vergelijken met enkele volts/millivolt in wisselspanning op je lichaam. De elektrische potentiaal die ontstaat doordat je hoger van de grond af bent, is iets natuurlijks. Zelfs als je op de grond staat heb je een elektrische potentiaal van gemiddeld 200 Volt. Het is wel zo, dat hoe hoger je ongeaard bent, dus in flatgebouwen, hoe hoger de elektrische potentiaal.

Deze hogere elektrische potentiaal worden ook aangenomen door alle stofdeeltjes op die hoogte en die kunnen bij botsing met je lichaam of in je lichaam (bijv. je longen) zorgen voor een verhoogde aanmaak van vrije radicalen, die dan weer zorgen voor een slechter functionerend lichaam. Dat laatste is misschien de oorzaak van de hogere kans op een beroerte. Door veelvuldig te aarden, als je in een appartement woont, zul je de verhoogde aanmaak van vrije radicalen weer kunnen neutraliseren.

Dan ben ik meteen gekomen bij misschien wel het belangrijkste voordeel van aarden: het binnenstromen van vrije elektronen in je lichaam, die het overschot van vrije radicalen kan neutraliseren. Het gevolg is een lagere chronische ontstekingsgraad. En chronische ontstekingen zijn de oorzaak van bijna alle chronische ziekten en ziekten van onze moderne tijd.

Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons. Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun-respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking. Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door antioxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken. Om ontstekingen in ons lichaam onder controle te houden, hebben we voldoende aanvoer van antioxidanten, ofwel vrije elektronen nodig. Aarden is de eenvoudigste manier om hier aan te komen.

Bekijk ook deze prachtige samenvatting van Jan die te gast is bij Juglen Zwaan van aHealthylife:

* * *

Achteraf reflecteerd Berend op zijn ontdekkingen:
Persoonlijk ben ik weer een stuk wijzer geworden door de uitleg van Jan van Stiphout van Earthing Nederland. Dus samengevat, als je helemaal in de middle of nowhere bent, zonder wisselstroom in het huis, dan nog heeft je lichaam contact nodig met de aarde om elektronen in het lichaam aangevuld en in balans te krijgen. Dit is het belangrijkste aspect van Earthing.

earthing nederlandDaarnaast is het geweldig als een soort reset of calibratie van je biologische klok, zeker bij het reizen door tijdzones om een jetlag (bijna volledig of geheel) te voorkomen. Je zet als het ware je eigen klok weer gelijk met ons grotere hemellichaam: de Aarde! Zo ben je als het ware ‘in tune’ of resonant met de aarde, want ook de aarde heeft haar eigen 24 uurs ritme. Mogelijk fluctueert de lage spanning van het oppervlak van de aarde in een 24-uurs ritme en is dit de klok waar we ons aan ‘gelijkstellen’. In ieder geval werkt het net als zonlicht en net als de Schumann Resonantie (straling) als een ‘zeitgeber’ die onze biologische klok beïnvloedt.

Elke meter die je hoger van de grond af woont, is des te meer reden om te aarden, omdat er een elektrisch veld om de aarde aanwezig is (als onderdeel van het geheel aan geo-elektriciteit en atmosferische elektriciteit) dat per ongeaarde meter omhoog 100 Volt extra potentiaal spanning op het lichaam veroorzaakt. Hoewel deze potentiaal spanning in de lucht niet verward moet worden met spanning in het stopcontact of in een batterij, is ook dit een gezondheidsissue. Als mensen geaard zouden slapen in flats en appartementen, zou dit voor deze doelgroep veel schelen op gezondheidsgebied.

Tot slot is het mooi meegenomen en zeer belangrijk dat we door te aarden, we ons kunnen afschermen tegen de uitstralende wisselspanning in ons huis en op het werk. Los van alle apparaten zijn er ook nog eens allemaal elektriciteitskabels in de muren verwerkt; zelfs in de muur bij het hoofdeinde van het bed.

 

* * *

En met deze kennis,
de WantToKnow-aanbieding:
x

De ‘Earthing Nederland’-aanbieding

(let op: geldig t/m 3 maart)

Al lang wilden wij eens samenwerken met Jan van Stiphout en zijn bedrijf ‘Earthing Nederland’. En nu is het dan zo ver! En daar zijn we heel blij mee. want Earthing Nederland is al jaren Nederlands beste maker van aardende tools. Prachtige producten, die je helpen om echt op de grond te staan. Daarom mogen we je nu, speciaal voor jou als lezer van WantToKnow, de populairste earthing-artikelen =ter kennismaking= aanbieden met 10% korting op het assortiment!

Deze Earthing-tools vonden we voor je:

1. Universele ‘Topper’ voor op stoel, bureau, schoot en bed.
De topper is uniek omdat het vervaardigd is van roestvrij staal in plaats van zilver. De flinterdunne roestvrijstalen vezels zijn verweven in een canvasmateriaal, gemaakt van gelijke delen katoen en polyester voor sterk verbeterde duurzaamheid.
Door de zeer sterk geleidende werking kan de topper worden gebruikt om op te zitten met (katoenen) kleding aan. Vocht van de huid creëert binnen enkele minuten geleiding door je kleding heen.

Het is het perfecte product voor op de bureaustoel, op de bank, in de auto, in de mand van uw huisdier of als reisgenoot om na een vliegreis een jetlag te verminderen.

De topper bestaat uit twee lagen dikke stof en is aan beide zijden geleidend.
Afmetingen: 48 x 60 cm.
Het weegt minder dan 250 gram en wordt heel klein verpakt.
Komt met 2 jaar garantie.

Verkrijgbaar in de kleuren grijs, donkerblauw en wijnrood.

Prijs Topper: € 69,30
(Normaal € 77,-)

 

2. Universeel Aardingsonderlaken – 50% zilverdraad!
Het universele aardingsonderlaken wordt met een speciale aansluitkabel verbonden met de aarde, om zo je lichaam te aarden tijdens je slaap. Dit is een ideale tijd om te aarden, omdat tijdens je slaap je lichaam zich het beste kan herstellen. Zo kun je op een natuurlijke manier klachten verminderen en het zelfhelend vermogen verbeteren.

Door te slapen op een aardingsonderlaken vermindert de stress in je lichaam, slaap je dieper, snurk je minder en word je beter uitgerust wakker. Hierdoor ga je je beter voelen en ga je er beter uitzien!

50% zilverdraad
Het geleidende deel van dit aardingsonderlaken is 100x190cm en is gemaakt van maar liefst 50% zilverdraad van hoge kwaliteit en 50% duurzaam Tencel. De hoeveelheid zilverdraad is 15 tot 30 maal zo hoog als in de traditionele aardingslakens, waardoor het onder het eigen hoeslaken gelegd kan worden.
Zo kunt u uw eigen favoriete lakens blijven gebruiken!
Als u op uw eigen hoeslaken met daaronder het aardingsonderlaken ligt, bent u minstens zo goed geaard als wanneer u rechtstreeks op een traditioneel aardingslaken ligt (waarin 3-5% zilverdraad is verwerkt).
Aan beide uiteinden zit een instopstrook van meer dan 70cm lang, deze is van 100% katoen.

Zilverdraad bestaat uit een nylondraad bedekt met 99,99% puur zilver,  is van hoge kwaliteit en wordt in Frankrijk geproduceerd.
Tencel (of Lyocell) is een volledig natuurlijke grondstof, en wordt in Oostenrijk gemaakt uit eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. Ook het productieproces is zeer milieuvriendelijk. Tencel is zo zacht als zijde, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen.

Twee jaar garantie op slijtage- en productiefouten en op het goed functioneren van het aardingslaken
Earthing Nederland geeft op dit aardingsonderlaken 2 jaar garantie op slijtage- en productiefouten op voorwaarde dat de onderhoudsvoorschriften, die zijn ingesloten in de plastic hoes van het onderlaken, zijn opgevolgd.

Prijs Universeel Aardingsonderlaken met 50% Zilverdraad:
100 cm bij 190 cm
€ 202,50 – (normaal € 225,-)

140 cm bij 200 cm
€ 265,50 – (normaal € 295,-)

160 cm bij 200 cm
€ 292,50 – (normaal € 325,-)

180 cm bij 210 cm
€ 310,50 – (normaal € 345,-)

 

3. Aardingsgrondpin (30cm met 12m snoer)
De aardingsgrondpin is 30 cm lang en dient buiten helemaal in de grond gestoken te worden. Er zit een 12 meter lang snoer aan om naar binnen te leiden, die dan weer wordt aangesloten op het snoer van bijvoorbeeld een aardingslaken of de universele mat.

Deze grondpin wordt gebruikt als er geen geaard stopcontact aanwezig is of als men liever rechtstreeks contact maakt met de aarde in plaats van via het geaarde stopcontact. Met name bij het gebruik van een aardings(hoes)laken om geaard te slapen adviseren wij de grondpin indien mogelijk.

De grondpin heeft één aansluitpunt. Heeft u 2 aansluitpunten nodig, om bijvoorbeeld een kussensloop of een producttester aan te kunnen sluiten op de grondpin, dan heeft u ook een splitter nodig.

Het snoer is maar ongeveer 2 mm dik, zodat hij meestal door een raam naar buiten kan, ook al is het raam gesloten (vaak is er een tochtstrip die wel meegeeft). Eventueel kan men een klein gleufje aanbrengen in het kozijn.
Als dit alles niet mogelijk is en men toch graag de grondpin wil gebruiken, kan er een klein gaatje in het kozijn geboord worden, het snoer doorknippen en door het gaatje leiden en dan in huis weer goed aan elkaar maken, zodat het snoer weer goed geleidt.

Prijs Aardingsgrondpin: € 22,41-
(normaal € 24,90)

x

4. Meditatie aardingsmat met speciale aansluitdraad
Haal meer dan 95% van de elektromagnetische spanning van je lichaam tijdens je meditatie oefeningen met behulp van een Meditatie Aardingsmat!

De meditatie mat is gemaakt van 100% milieuvriendelijk en recyclebare TPE, is van een hoogwaardige kwaliteit en is zeer geschikt voor het beoefenen van meditatie maar is ook te gebruiken voor fitness of yoga oefeningen.
De mat komt met een mooi stevig snoer van 4,5 meter dat magnetisch vastklikt en is anti-slip en geurloos. Hij bestaat uit twee lagen: een geleidende zwarte bovenlaag en een stroeve groene onderlaag, waardoor de mat goed blijft liggen.
Door op de meditatie aardingsmat je meditatie oefeningen te doen ben je geaard tijdens de meditatie! De meditatie mat wordt met een speciale aansluitkabel met magnetisch aansluitstuk op een grondpin of op een speciale EU aardingsstekker aangesloten, die in een geaard stopcontact alleen contact maakt met de aarde (en dus absoluut niet met de stroom!)

(Let op: deze grondpin of aardingsstekker moet je hierboven erbij bestellen als je die nog niet hebt.)

Naast ontspannen bevordert het verbonden zijn met de aarde de rechter hersenhelft, ons creatieve brein, en brengt de linker hersenhelft, ons analytische brein, meer tot rust.
Dat is een prachtige bijkomstigheid bij het beoefenen van meditatie.

Nieuw onderzoek wijst uit, dat het beoefenen van een uur Yoga of meditatie op een geaarde Yoga of meditatie mat de bloedviscositeit verlaagt. Met andere woorden het bloed klontert minder, stroomt beter, waardoor er meer zuurstof naar de cellen wordt gebracht voor meer energie en een betere gezondheid.

Prijs Meditatie aardingsmat: € 67,50-
(normaal € 75,-)

 

5. ‘Erthe’ – Aardingsconnector voor in je schoenen!
Erthe, (uitgesproken als Earth) by Earthling 3.0 is een set van 2 robuuste, elektrisch geleidende plakstrips die geschikt zijn voor elke schoen!

Het is de nieuwste gepatenteerde technologie op het gebied van geaarde schoenen en ontworpen om buiten snel en probleemloos te aarden.
Deze nieuwste versie heeft een verbeterde geleiding en duurzaamheid.

De strips 3 tot 6 maanden mee gaan. Hoe lang de strips exact mee zullen gaan is niet te voorspellen. Het is sterk afhankelijk van de ondergrond waarop ze gebruikt worden, hoe vaak ze gebruikt worden en van de plek op de zool waar de strip geplakt wordt. Zorg er altijd voor, dat ze op een plek van de zool worden geplakt, die het minste slijt (zie hiervoor een van je andere schoenen)!

   

Bij de productfoto’s staan een aantal afbeeldingen van voorbeelden.
Voor ‘plakadvies’ is Earthing Nederland je graag van dienst!

Erthe is erg populair en geliefd bij (top)atleten over de hele wereld die melden dat zij beter kunnen presteren en sneller herstellen!

Prijs Erthe-set: € 22,05
(normaal € 24,50)

x
* * *

“Ja, ik wil graag
deze bijzondere
Earthing artikelen
ontvangen
!”

x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum: dinsdag 3 maart a.s.

x

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,50

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

x
x

Totaal: € -

Advertentie