Advertentie

E-book Lyme Kaj Alexander

Advertentie

Ayurveda: de verbinding tussen Lichaam en Geest!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

De essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken na de sluitingsdatum te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

x

x

De eeuwenoude, krachtige weten-schap
over de heling van lichaam én geest..!
x

=De Ayurveda=

x

In onze zoektocht naar mooie, inspirerende en helende artikelen, kwamen we bij de Ayurveda, de traditionele, eeuwenoude geneesschool uit de Indiase Vedische traditie. Een traditie met een bijzondere ontstaansgeschiedenis en een prachtig, holistisch inzicht in het werkelijke leven van de mensheid én haar bewustzijn in het lichaam hier op aarde. Toch is de Ayurveda, met al haar diepe wijsheden nog lang niet algemeen bekend. Vreemd, vinden wij, zéker in deze tijd van ontwaken! Maar het is met een reden: zonder inhoudelijke kennis van de werking van de vele Ayurvedische kruiden, preparaten en mengsels is het bijzonder lastig om Vedische heling tot je te nemen… Wat de boer niet kent, dat eet ie niet, wordt dan als spreekwoord wel héél praktisch..

Dr. Vasant Lad (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery)

Wij verdiepten ons in de Nederlandse vertaling van het prachtig uitgebreid boek van professor Dr. Vasant Lad, een Indiase hoogleraar in chirurgie en Ayurvedische medicijnen. We bieden je in dit artikel/aanbieding, meer info aan over Dr. Lad. En we geven graag een introductie van de Ayurvedische huisapotheek; ontdek welke unieke introductiepakketten we voor je samenstelden om kennis te maken met Ayurveda.. Geloof ons: het is het wáárd! Gewoon, diep in balans..

Allereerst het woord Ayurveda..!
Dit is afgeleid van het Indiase woord Ayur, leven, en Veda, wat ‘kunst’ betekent.. Tja, en dan heb je dus een levenskunst..! Eentje die streeft naar het in balans houden van de lichamelijke gezondheid en welzijn van de mens. Een 5000 jaar (!!) oude Indiase, natuurlijke wijsheid die ernaar streeft in het dagelijkse bestaan, in harmonie met de natuurwetten te leven.

En hoewel ook ziektes op Ayurvedische wijze worden genezen, is de leer van de Ayurveda om toch vooral een preventieve geneeswijze te zijn. Eentje, die je leert om in balans/gezond te zijn en te blijven. Het gaat dus in de eerste plaatst om het aansturen op een lang, gelukkig en gezond leven. Maar mocht je echter uit balans zijn, dan helpt de Ayurveda je vanzelfsprekend weer die balans te herstellen..!

 

De grondbeginselen van de Ayurveda
In zijn ‘Complete Ayurvedische Huisapotheek’ schrijft Dr. Vasant Lad het volgende:

Een schematisch overzicht van het spel van de energieën in de mens.

“Lichaam, geest en bewustzijn staan in voortdurende wisselwerking met, en in relatie tot, andere mensen en de omgeving. Om gezondheid te bewerkstelligen, houdt Ayurveda rekening met deze verschillende levensniveaus en hun onderlinge verbondenheid. Ayurveda leert dat wij allemaal een constitutie hebben, onze individuele psycho-biologische aard.

Vanaf de conceptie wordt deze individuele constitutie voortgebracht, door de universele energieën: ruimte, lucht, vuur, water en aarde. Deze vijf elementen verenigen zich tot de drie fundamentele energieën, de dosha’s:

 1. Ether en lucht vormen Vata, de energie van beweging;
 2. vuur en water vormen Pitta, het beginsel van spijsvertering of metabolisme, de transformatie van materie in energie;
 3. en water en aarde vormen Kapha, de energie van structuur en lubricatie (smering).

Wanneer het mannelijk sperma en de vrouwelijke eicel bij de bevruchting samenkomen, vormen de in het lichaam van de ouders voorkomende Vata-Pitta-Kapha-factoren die op dat moment het meest actief en overheersend zijn, vanwege het seizoen, de tijd, hun emotionele toestand en de kwaliteit van hun relatie, een nieuw individu met een bepaalde uitgelezen groep van eigenschappen.

Tegenwoordig noemen wij deze blauwdruk van het individu onze erfelijke genetische code; Ayurveda noemt deze al sinds onheuglijke tijden onze prakriti. Het is ons eigen unieke energiepatroon, onze combinatie van fysieke, mentale en emotionele kenmerken en predispositie.”

Téveel van het goede..
Als de drie fundamentele energieën een perfecte, en volgens de Vedische geschriften, goddelijke balans vormen, dan is de mens in een gezonde staat. Bij een absolute balans van het lichaam hoort ook direct de perfecte balans van de geest en dus ook die van de ziel. Zo vormt het lichaam dus de basis van de gezondheid maar ook van de moksha, de spirituele verlichting.

Er heerst onbalans in de mens als één van de drie energieën teveel aanwezig is. Sommige mensen ervaren een toename van Kaph (water en aarde), wat leidt tot aandoeningen zoals verkoudheden, verstopping, niezen en allergische reacties, maar ook tot gehechtheid, hebzucht en bezitterigheid.
En zo kan een persoon met een aanleg voor Pitta (vuur en water) uitermate kritisch, boos of perfectionistisch worden, of lichamelijke symptomen zoals indigestie, brandend maagzuur, diarree, dysenterie, galbulten, uitslag of acne ontwikkelen. Een teveel aan Vata (Ether en Lucht) kan zich als constipatie, zwelling van de buik, ischias, artritis of slapeloosheid manifesteren, in combinatie met psychische symptomen zoals angst, bezorgdheid en onzekerheid.
x
Het balanceren van de elementen, de energieën en de kwaliteiten
Het moge duidelijk zijn dat in de grondbeginselen van Ayurveda alles draait om uitersten en om tegenstellingen. Deze vind je terug in de natuur, in je lichaam en in je voeding. Hoewel de Ayurvedische wetenschap zeer verfijnt is, kun je de volgende vuistregel aanhouden:
 1.  Het gelijke versterkt het gelijke
 2. Tegenpolen zwakken elkaar af

Aan de hand van deze twee basisregels kan al via de voeding, je energieën balanceren en zorgen voor welzijn en gezondheid. Ook is het belangrijk om vast te stellen welke hoofdenergie jij het meest bij je draagt: Vata, Pitta, Kapha. Gezondheid én geluk zijn in de Ayurveda hetzelfde. Of zoals Dr. Vasant Lad het in zijn boek verwoordt:

“Een arts die wel ervaren is in de kennis en behandeling van ziekte, maar zich niet met de geneeskracht van licht en liefde in het hart van zijn patiënt verplaatst, zal niet in staat zijn de patiënt te genezen.”

 

* * *

Daarom deze
speciale WantToKnow:
x

Ayurveda
Introductie-aanbieding
x

Naast het bijzonder introductieboek over Ayurveda, vonden we ook een Nederlandse leverancier en fabrikant van Ayurvedische producten. Deze doet al 30 jaar haar best, de kennis uit oude Indiase geschriften in Nederland te stimuleren. Uiterst deskundig, maar ook via de verkoop van zeer verfijnde Ayurvedische producten die ook in de praktijk bij veel therapeuten worden gebruikt..!

Samen stelde we twee introductiepakketten samen met deze Ayurvedische producten. De pakketten ‘Energie’ en ‘Weerstand’ waarmee je zelf eens kunt aanvoelen hoe het is om te werken met de Ayurveda. Gewone producten met een Ayurvedische dimensie. Diepe kennis is nog niet nodig; je kunt voor voor nu simpelweg het pakket kiezen waar je lichaam het meest om vraagt; dat zegt al genoeg over de onbalans in het lichaam..!  Wil je ook meer leren over de Ayurveda? Dan bieden we ook het fantastische boek van Dr. Lad aan!

 

Pakket 1: Energie
Dit pakket is speciaal samengesteld om je extra energie te geven. Van links naar rechts bevat het: Happy Man – Bio Kruidenmix, Rumaspyro Taila, Vata Prana Dagcrème en Ashwagandha Monopreparaat.

 • Het Happy Man kruidenmengsel (50 gram) verbetert niet alleen de smaak van gerechten, maar is ook gemaakt uit vele werkzame Ayurvedische specerijen. En hoewel de kruiden volgens de traditie vooral bij mannen in de smaak moet vallen, is het mengsel erg goed voor elk mens met behoefte aan een beetje mannelijke power!
 • Rumaspyro Taila (250 ml) is samengesteld uit maar liefst vier ayurvedische kruidenoliën voor op de spieren. Het meervoudige preparaat maakt stijve spieren snel weer soepel en ontspant zwaarbelaste spieren bijv. in schouders en rug.
 • De beschermende Vata Prana Dagcrème verfrist en houdt het vochtgehalte van de huid op peil. Guave versnelt de opname, Zoethoutextract zorgt voor een zachte en gladdere huid en in combinatie met de andere werkzame kruiden is de Vata Prana een natuurlijk UV-filter, vol vitamines A, D en E.
 • Ashwagandha (supplement) wordt ook wel de ‘Indiase Ginseng’genoemd. Net als Ginseng geeft Ashwagandha energie en vitaliteit, maar maakt daarnaast ook ‘stressbestendiger’ en zorgt zo ook voor een gezonde, diepe slaap. Het kruid helpt bij een natuurlijke opbouw van de energiehuishouding. Met deze bron van energie blijft u de hele dag door actief en energiek!

Speciale WTK-prijs: € 79,-

x

Pakket 2: Weerstand
Dit pakket is speciaal samengesteld om je extra energie te geven. Van links naar rechts bevat het: Guduchi Monopreparaat, Ayurvedische Bio Ghee, Aminjal Taila en Granaatappel-Elixer.

 • Van Guduchi (supplement) wordt de hele plant gebruikt om het afweersysteem van de lichaamscellen te bevorderen. De plant ondersteunt de lever en schoont zo het hele systeem! In India is Guduchi hét middel tijdens de koudere, natte jaargetijden.
 • Ghee (450 gram) is ‘geklaarde boter’, waaruit water en melkbestanddelen zijn verwijderd door voorzichtig verwarmen. In de Ayurvedische keuken is ghee onmisbaar en wordt gebruikt bij het bakken, braden en frituren. Ook specerijen worden geroosterd in ghee. Ghee werkt bovendien als een ‘vervoersmiddel’ om de medicinale eigenschappen van het voedsel naar de diepere lichaamsweefsels te transporteren. Deze bijzonder zuivere Ghee bevat geen conserveermiddelen of kleurstoffen. en is uit gecontroleerd biologische teelt.
 • Aminjal Taila (250 ml) is een reinigende kruidenolie voor ontslakking van de hoofdholtes (!!) en de bovenste ademwegen. Aminjal taila reinigt de sinussen en verhoogt de weerstand van het organisme. Uitsluitend te gebruiken voor het hoofd en als neusdruppels.
 • Granaatappel-elixer (500 ml) is een bijzonder verfijnde vorm van granaatappelsap, waarin alle polyfenolen en voedingsstoffen in zeer geconcentreerde vorm bewaard blijven. Modern onderzoek krijgt steeds meer inzicht in de werking van Polyfenolen, iets wat de Ayurvedische traditie al eeuwen weet. Polyfenolen zijn zeer krachtige anti-oxidanten die o.a. werkzaam zijn op de bloedvaten, het zenuwstelsel en de groei van kankercellen remt. Te gebruiken als supplement én als heerlijk ingrediënt!

Speciale WTK-prijs: € 94,-

De Complete Ayurvedische Huisapotheek
door Dr. Vasant Lad

 

In De complete Ayurvedische huisapotheek kan iedere lezer op basis van zijn persoonlijke kenmerken een uitgebreid scala aan geneesmethoden vinden, die de directe kwaal of ontstane onbalans in het lichaam kunnen opheffen. Het boek geeft recepten voor genezende theesoorten en oliën, voedingsrecepten en aanwijzingen voor helende massage, meditatie dan wel yoga.

Je leest hoe ziekte ontstaat en waarom wij ziek worden. Tevens bevat het boek simpele, eeuwenoude methoden om het evenwicht weer te herstellen, jong te blijven en een gezond gevoel van eigenwaarde te creëren. Het boek is zowel voor (Ayurvedische) artsen als voor de niet-medische lezer een waardevol bezit. Je kunt een ‘zwart/wit’-kijkje nemen in de eerste 20 pag. van het boek, door HIER te klikken om de pdf te bekijken. (Foto’s in het boek dus allemaal full color..!)

‘De lezers van mijn boeken zullen dit boek,
een bron van onschatbare waarde vinden.’

– Deepak Chopra, arts

Over de auteur Vasant Lad
Wereldwijd beschouwd als een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de Ayurvedische geneeswijze. Behaalde diverse titels aan verschillende universiteiten in India (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) in 1968, Master of Ayurvedic Science (M.A.Sc.) in 1980).

Dr. Vasant Lad

Was in zijn geboorteland India, 3 jaar werkzaam als geneesheer-directeur in het Ayurvedic Hospital in Pune. En 7 jaar lang werkzaam als hoogleraar in de klinische geneeskunde aan het Pune University College of Ayurvedic Medicine. Zijn omvangrijke studie was gericht op allopathische (westerse) geneeskunde en chirurgie, evenals de eeuwenoude, traditionele Ayurveda. In 1979 maakte hij een reis door de VS om mensen deelgenoot te maken van zijn kennis van de Ayurveda.

In 1981 ging hij in New Mexico les geven in Ayurveda, en vanaf 1984 is hij directeur van de door hem opgerichte non-profitorganisatie ‘Ayurvedic Institute’ in Albuquerque. Het doel: te onderwijzen in de traditionele Ayurvedische geneeskunde. Auteur van 11 boeken alsook van talloze artikelen op het gebied van Ayurveda. Zijn boeken zijn zeer gewild en inmiddels vertaald in meer dan 20 talen..!

Omvang 288 pagina’s
Groot formaat / Full color foto’s /
Hardcover
ISBN: 9789079872947
Prijs: € 51,-

Wij bieden dit boek aan in samenwerking met Succesboeken.nl  Klik HIER of op de afbeelding van het boek, om het rechtstreeks bij de uitgever te bestellen.

En x

En speciaal voor jou in deze
WantToKnow-aanbieding:
x

Bestel je zowel Ayurveda-pakket 1 (Energie)
als -pakket 2 (Weerstand)?

Dan ontvang je 15% korting
op je totaal aankoop!

(Niet € 173,- maar € 147,- !)
x

* * *

“Ja, ik wil graag deze
Ayurvedische Introductiepakketten
ontvangen
!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

Sluitingsdatum: dinsdag 22 januari a.s.
x

Let op!
U bestelt het boek niet via ons.
Maar HIER via Succesboeken.nl
x

* * *

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,-
x

Woon je buiten Nederland, maar wel in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van € 9-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van € 15,-

Meestal zijn wij in staat de levering binnen
2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.
x

Totaal: € -

Advertentie