Advertentie

Carneool & Labradoriet: diepe passie en reflectie…


Dit is weer een van de bijzondere aanbiedingen die we voor je hebben samengesteld. Met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service van WantToKnow met producten die veelal ook uit het buitenland komen, bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. En vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en daarmee zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het opzet van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

 

x

WTK-aanbieding:

Het spectrum van
diepe passie en reflectie…

 

Carneool & Labradoriet

 

– Let op: aanbieding loopt t/m 16 juli –

x

We weten dat natuurlijke stenen een eigen, specifieke frequentie hebben, waardoor elke steen dan ook een specifieke werking heeft, door de eigenschappen die bij die trilling horen. Dat wij als mensen deze specifieke frequenties/eigenschappen kunnen gebruiken voor heling en welzijn, is ‘natuurlijk’ al eeuwenlang bekend.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de krachtige (berg)kristallen, die in AL onze elektronische apparaten zitten. En die zelfs onze quartzhorloges tot op de seconde super zuiver laten lopen..! Maar ook spelen deze natuurlijke frequenties een essentiële rol in ons lichamelijk en geestelijk welvaren. Iedere steen, zo vond de mens uit, heeft een invloed op specifieke aspecten van het lichamelijke, spirituele en mentale welzijn. En deze mineralen werden daardoor liefkozend ‘edelsteen’ genoemd..!

Maar ook in heelkunde staan veel mineraalfrequenties centraal. Daaruit blijkt dat stenen kunnen meewerken aan heling en welzijn! Wij vonden twee stenen, die elk een eigen dynamiek in zich dragen, die complementair is aan de ander: lees hoe Carneool bij kan dragen aan jouw innerlijke passie en warmte en hoe Labradoriet je helpt om een vruchtbare innerlijke rust te vinden…

De carneool komt in verschillende tinten voor in de natuur; van helder geel, een warm oranjerood, tot een diep bruin. Carneoolstenen wordt zelden in één enkele kleur gevonden en bevatten vaak een rijk, vloeiend spel van de verschillende tinten oranje/bruin. De steen wordt ook weleens aangeduid als ‘bloedagaat’ of ‘kronalijn’, omdat de steen de karakteristiek heeft van de dieprode Kornoelje kers. (Zie de illustratie hierboven)

De naam ‘Carneool’ is afgeleid van het Latijnse woord: carno, carnis (‘vlees’) of carneus (‘vleeskleurig’).. Carneool ervaren als steen, maakt vrolijk en opwekt. De steen maakt pragmatisch en praktisch, en is dus goed voor mensen met concentratieproblemen. Door de eeuwen heen blijkt carneool een geliefde sier- en heelsteen te zijn geweest.

Op vele plaatsen ter wereld werd of wordt de steen nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden. Bij de Egyptenaren was de carneool vaak een persoonlijke beschermsteen, die werd ingezet bij bloedarmoede. De steen zou in dat opzicht ook hevig bloedende wonden helpen stelpen. Men noemde het carneool (die in de Egyptische hitte nog vuriger rood werd) het ‘Bloed van Isis’, de Egyptische godin van vruchtbaarheid, leven en de dood. Isis wordt ook vaak afgebeeld met een gordel van carneool.

De verwarmende ‘bloedsteen’..
In Oud Mesopotamië werd carneool gebruikt bij klachten aan bloed en spieren, en bij ontstekingen. De Oude Grieken en Romeinen maakten ringen met carneool, die een persoon dienden te beschermen tegen pech en ongelukken. De vrouwen vlochten carneolen kralen door hun haar of droegen haarbanden met carneool steentjes ingeweven. Hier zag men het rode carneool als symbool voor de helende en verwarmende werking van de zon.

Ook in het islamitische Midden-Oosten wordt carneool nog steeds gebruikt tegen ongeluk en de boeddhistische monniken in Tibet gebruiken de helende kracht van het carneool tegen hoofdpijnen. Tegenwoordig ziet men carneool in energetische verbinding met het heiligbeenchakra. Op alle chakra’s kan de steen worden gelegd, maar vooral het basis/wortelchakra, het heiligbeenchakra en de zonnevlechtchakra, worden door de karakteristieke werking van deze steen beïnvloedt.

* * *

Labradoriet is familie van de veldspaatmineralen en wordt geprezen om haar magnifieke, speelse lichtreflectie, die zelfs een eigen naam kreeg: ‘labradorescence’. Deze reflectie, die van diep blauw-goud tot groen-rood kan gaan, is te zien omdat de steen is opgebouwd uit dunne laagjes sediment die in een lamellenstructuur zichtbaar zijn. De steen heeft haar naam te danken aan de plaats Labrador in Canada, waar de steen in 1770 voor het eerst is benoemd.

Voordat het in Europa in de 18e en 19e eeuw een populair sieraad werd, werd de steen al genoemd in de eeuwenoude vertellingen van het Inuit-volk of de Eskimo’s, zoals wij ze vaak noemen. De steen is, volgens de verhalen, uit het bevroren vuur van de aurora borealis gevallen, waarvan ze nog steeds een deel in zich draagt. In een van de verhalen wordt verteld hoe een Inuit-krijger langs de kustlijn liep en plotseling zag dat een deel van het noorderlicht vast was komen zitten in de stenen aan het water.

De krijger wist, met een zwaai van zijn speer, het licht te bevrijden. De steen waarin ‘het licht van de voorouders’ had gezeten was het labradoriet. De steen is daarmee een soort brug tussen het ‘normale steen’ en de ongeziene werkelijkheid. En ook tegenwoordig wordt labradoriet nog gezien als een zeer magische steen. Vele sjamanen, healers en zieners gaan een dankbaar contact aan met de steen.

Hoe toe te passen..
Als labradoriet in de natuur verweert en verpulvert, dan levert het een zeer vruchtbare klei-aarde op. Deze vruchtbaarheid is ook terug te zien in de vele manieren waarop de helende toepassingen van de steen worden ingezet. Zo wordt labradoriet gebruikt om de fysieke vruchtbaarheid te stimuleren. Ook wordt de steen metafysisch gebruikt om de creativiteit en de fantasie te stimuleren. Vooral in de edelsteentherapie wordt labradoriet gebruikt als beschermsteen tegen negatieve gedachten, invloed van anderen en energetisch vampirisme.

x

x

“De familie-steen…
Op zielsniveau kan de labradoriet de geschiedenis van de familie langzaam maar zeker losweken en oplossen.
Trauma’s, oude verhalen, overtuigingen kunnen zo op een zachte manier naar boven komen en geheeld worden.
Hierdoor worden de lijnen verbroken, die van generatie op generatie worden doorgegeven.
Kinderen kunnen hun eigen weg in de familie vinden.
Ook het volwassen ‘kind’ kan met hulp van de labradoriet zijn eigen creatieve, fantasievolle weg vinden.
De energetische balans in de familie kan veranderen en dit komt de sfeer in huis ten goede.”

Carneool en Labradoriet komen samen
Als je het bovenstaande leest, dan valt je waarschijnlijk op dat deze twee edelsteensoorten totaal verschillende eigenschappen hebben, die elkaar niet in de weg zitten, maar eerder complementair aan elkaar zijn. Alsof ze twee uiterste van een spectrum vertegenwoordigen. Zo is Carneool een steen van passie, warmte en de individuele drift om te spelen in het leven. Het Labradoriet daarentegen vertegenwoordigt collectieve introspectie, de rust, fantasie en -via de connectie met onze voorouders- de verbinding met al het andere. Het Carneool is opgewekt en individualistisch, waar het Labradoriet je bewust maakt van het koele en rustige collectieve.

Elk mens draagt deze verschillende eigenschappen van nature in zich mee, maar het is heel goed mogelijk om door omstandigheden door te slaan in een van deze neigingen. Zo zou een onderkoelde wetenschapper best wel wat Carneool-eigenschappen kunnen gebruiken en kan die ene vriendin die altijd driftig bezig is in haar eigen wereldje, best de rust van de Labradoriet-eigenschappen gebruiken..!

Zo helpt het om het gesteente in je omgeving te hebben, maar de twee stenen kunnen ook worden gebruikt in allerlei vorm, zoals in meditatieve of rituele zin. Op drukke dagen maak je simpelweg even contact met de ‘geest’ van het Labradoriet en op verstarde dagen leef je op met het Carneool..
x

Alles in balans brengen is goed,
alles in harmonie brengen is beter

* * *

x

Speciale WTK-aanbieding

Kom in balans met..

Carneool & Labradoriet

x
(geldig t/m dinsdag 16 juli)

Met de geweldige kennis van het bovenstaande artikel in ons achterhoofd, meenden we er goed aan te doen een mooie edelstenen-aanbieding te verzorgen. We vonden een leverancier van bijzonder mooie gesteentes, die we je hierbij aanbieden. We mochten voor deze aanbieding, een reservering maken, tot zolang de aanbieding geldig is. Dit zijn de steenvormen die we voor jou selecteerden:

1. Grote Carneool-stenenset
Wij selecteerden de mooiste stenen voor je, met de hand gepolijst en vuistgroot (formaat 4 – 9 cm – zie de verhouding op de foto in vergelijking met het carneool armbandje). In elke set zitten 4-5 stenen binnen het totaal van 1 kg..!

Grote Carneool-stenen
1 set – € 39,-
2 sets – € 74,-
(€ 4,- korting)
3 sets – € 109,-
(€ 8,- korting)
x

x

2. Carneool Puntjes
Net als met de andere edelstenen, komt ook Carneool in alle soorten en maten. De stenen hierboven zijn steeds ‘bolvormig’ gevonden, maar carneool ontstaat ook in langwerpige punt-vorm!

In deze puntvorm (+/- 5 cm lang) kan de steen ook erg gefocust worden gebruikt, bijv. tijdens healingssessies, op een altaartje of op het nachtkastje. Daarnaast komen bij het polijsten van deze stenen, de mooie natuurlijke lijnen van het mineraal éxtra naar voren.

Carneool-punt
€ 19,- per stuk

 

3. Grote Labradoriet-knuffelstenen set
Wij selecteerden de mooiste stenen voor je, met de hand gepolijst en vuistgroot (formaat 40-65mm). In elke zitten 10-13 stenen binnen het totaal van 1 kg..!

Grote Labradoriet-stenen
1 set – € 39,-
2 sets – € 74,-
(€ 4,- korting)
3 sets – € 109,-
(€ 8,- korting)
x

x

4. Labradoriet ‘Vlammen’
Ook Labradoriet komt voor in vele maten! Deze kleinere stenen (20-30 mm) zijn met de hand verder geslepen, in de vormen die ze van nature al hebben.

In deze blad/vlam vorm zijn de stenen ideaal voor oplegging en stuk voor stuk prachtig om naar te kijken, omdat de natuurlijke kwaliteiten van het mineraal juist hier perfect tot hun recht komen.

Labradoriet-vlam
€ 9,50- per stuk

x

x

4. Grote set Carneool & Labradoriet
Bestel je een combinatie set van 1 set Carneool en 1 set Labradoriet, dan geven we je graag een mooie korting!

Deze aanbieding is natuurlijk bedoeld om je kennis te laten maken met de eigenschappen van zowel het Carneool als het Labradoriet en te laten zien hoe deze twee gesteentes elkaar aanvullen..!

Combinatie-set Carneool & Labradoriet
€ 70,-
(normaal € 78,-)

 

* * *

“Ja, ik wil graag deze
bijzondere Edelstenen
ontvangen
!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum: dinsdag 16 juli a.s.

* * *

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,-
x

Woon je buiten Nederland, maar wel in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van € 9-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van € 15,-

Meestal zijn wij in staat de levering binnen
2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.
x

Totaal: € -

Advertentie