Advertentie

Colloïdaal ijzer: energie voor een nieuwe lente!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

De kracht van de colloïdaal methode, of:

x

Leven in vitaliteit!

Nano-ijzer

x
2021 © WantToKnow.nl/.be

(Edel)mineralen worden al sinds de oudheid door vele volkeren gebruikt; zilver om voeding en drank te conserveren, zink werd gevonden in de oudste ontdekte medicijnen voor zeelieden (150 BC), goud en platina werden gebruik in het drinkgerei van de Farao’s om zo hun mentale capaciteiten te versterken. (Het is natuurlijk wat, zo’n piramide bouwen…) En wist jij dat in de medische wereld zilver vanaf circa 1800 werd ingezet als ‘natuurlijk antibioticum’..? En met goede reden! In de oudheid voegde men vermaald zilvergruis toe aan drinkwater; het bleek een zeer actief middel tegen verscheidene ziektes!

Nooit gerealiseerd waarom specifiek ZILVER wordt gebruikt voor bestek..? Misschien het familiezilver weer tevoorschijn halen..?

De wetenschapper Carl Nageli toonde in 1893 voor het eerst aan dat zeer fijne deeltjes, of ‘colloïdaal’ zilver een zeer effectief antibioticum is, dat tevens erg veilig was. Want de zeer fijne colloïdale deeltjes die nu in 1893 konden worden gemaakt waren -in tegenstelling tot maalgruis- klein genoeg om het lichaam weer te kunnen verlaten, waardoor geen toxiciteit plaats vond. Het colloïdale zilver werd in de Verenigde Staten algemeen ingezet door artsen en was zelfs een geregistreerd geneesmiddel..!!

Colloïdaal ijzer
IJzer heeft de langste en best beschreven geschiedenis van de micronutriënten. En dat is geen wonder! Het mineraal is namelijk een sleutelelement in het metabolisme van vrijwel alle levende organismen. Voor de mens is ijzer een essentieel onderdeel van honderden eiwitten en enzymen.

Desondanks is een ijzertekort (wereldwijd!) een van de meest voorkomende tekorten in onze voeding. Vooral bij jonge kinderen en menstruerende of zwangere vrouwen, sporters en ouderen komt het tekort veel voor.

Wanneer een dieet onvoldoende ijzer bevat, wordt de opslag van ijzer in het lichaam gebruikt. Ongeveer 65 tot 75% van ijzer in het lichaam zit in het bloed in de vorm van hemoglobine; een eiwit in de rode bloedcellen dat zuurstof naar de weefsels (bijv. de spieren en de hersenen) transporteert! En Myoglobine, de stof die zuurstof naar de spiercellen brengt, vereist ook ijzer. Daarnaast is ijzer betrokken bij reacties in het lichaam die energie produceren. Overtollig ijzer wordt opgeslagen in het lichaam als reserve. Als ook die voorraad opraakt, dan zakt het hemoglobinegehalte in ons bloed, wat we bloedarmoede noemen.

Bloedarmoede veroorzaakt symptomen zoals vermoeidheid, een gezwollen tong, een zwakker immuunsysteem, verminderd mentaal functioneren, een lagere sociale ontwikkeling van kinderen en een verstoring van lichaamstemperatuur. Het ijzertekort vermindert de capaciteit om zuurstof naar de cellen van de spieren te transporteren via myoglobine.

In alle gevallen veroorzaakt een tekort aan ijzer problemen in de energiehuishouding en de ontwikkeling van de hersenen, maar bij mensen op leeftijd bestaat er ook risico op zogenoemde ijzerstapeling. Deze aandoening krijgt men, wanneer het lichaam tijdens het ouder worden het vermogen verliest om ijzer op te nemen. Het ijzer dat niet benut kan worden stapelt op in de lever, hetgeen kan resulteren in ernstige leverklachten en zelfs leverfalen!.

Ondertussen ontstaat er een ijzertekort, dat ook alle bovengenoemde klachten geeft. Door de diëtisten wordt er vooral in die gevallen een IJzer-supplementen in colloïdale vorm voorgescherven, omdat het lichaam die veel gemakkelijker op kan nemen. Zo neemt het tekort af en kan de ijzerstapeling zich niet verder ontwikkelen.

De oorzaak van het IJzertekort..
Dit komt grotendeels door de verarming van de bodem. In de laatste 10 jaren is het mineraalgehalte van de landbouwgrond behoorlijk gedaald. Gezonde, vruchtbare grond bevat normaal de juiste hoeveelheid mineralen in relatie tot calcium, waarbij de stoffen afhankelijk zijn van elkaar. Helaas is er bij uitputting van de landbouwgrond een onbalans tussen de verschillende stoffen, waarbij de mineralen uit de grond verdwijnen en het calcium achterblijft. Zo raakt ‘natuurlijk’ ook de verhouding calcium op mineralen in het voedsel, zoals IJzer, Zink en Koper, uit balans.

En -logischerwijs- zit je dan vervolgens met een tekort! Kijk eens naar deze tabel, hoe mineralen en vitaminen een dramatisch daling vertonen in hun aanwezigheid in een paar van de meeste gegeten groenten en fruit. Kijk ook eens naar de enorme daling van Vitamine C in appels en spinazie..!

IJzertekort is een wereldwijd groot gezondheidsprobleem
IJzertekort is een veel voorkomende oorzaak van bloedarmoede bij mensen van alle leeftijden. Wereldwijd ondervinden maar liefst 1,2 miljard mensen hinder door een gebrek aan ijzer, voornamelijk kinderen en vrouwen in hun vruchtbare levensfase. Bloedarmoede door ijzertekort komt het meest voor in minder bevoorrechte groepen, waaronder migranten en vluchtelingen, en in lage en middeninkomenslanden. In Nederland zijn er geen algemene cijfers bekend onder volwassenen, maar wel bekend is dat één op de tien peuters er last van heeft en één op de vijftig tieners. Bovendien wordt geschat dat één op de zes tot tien zwangere vrouwen in Nederland kampt met een ijzertekort. “Kortom, ijzertekort is een niet te onderschatten probleem dat wereldwijd, onder alle bevolkingsgroepen speelt.”, zegt Dorine Swinkels, hoogleraar Experimentele Klinische Chemie aan het Radboudumc en laatste auteur van de publicatie.

Waarom nano-mineralen
Zoals wij hierboven al beschreven zijn er veel voordelen aan het gebruik van colloïdaal mineraalwater, in plaats van een algemenere supplementen zoals je die koopt. Hieronder vindt je alle voordelen nog eens op een rijtje:

 • Nano-mineralen wordt grotendeels opgenomen via de slijmvliezen en is niet afhankelijk van het maag/darmkanaal voor opname.
 • Nano-mineralen zijn daarom 100% biologisch beschikbaar en wordt veel sneller opgenomen.
 • Van nano-mineralen in water heb je minder nodig dan van een vaste vorm van het mineraal, voor een vergelijkbaar of zelfs beter resultaat, omdat het vele malen efficiënter wordt opgenomen in het lichaam.
 • Nano-mineralen is een elementair mineraal met een hoge trillingsfrequentie, dat zorgt voor een hoge energetische waarde.
 • Nano-mineralen is 100% zuiver en vrij van hulpstoffen.
 • Nano-mineralen is smaak- en geurloos en daardoor dus ook heel geschikt voor kinderen.
 • En niet onbelangrijk: nano-mineralen worden met zeer positief resultaat gebruikt door de redactie van WTK..!

Het verschil tussen nano ijzer en andere ijzersupplementen
Nano ijzer bevat alleen ijzer, in elementaire vorm welteverstaan. Elementair betekent simpelweg dat het ijzer niet gebonden is aan een andere stof. Gebonden ijzervormen zijn ijzersulfaat, ijzerfumaraat en ijzergluconaat. IJzersulfaat is de goedkoopste vorm van ijzer en wordt erg slecht opgenomen door de darmen. IJzerfumaraat gaat iets beter, maar de opname is nog steeds niet optimaal. De bekende staalpillen kunnen beide vormen bevatten. Hier kleven echter grote nadelen aan, die bijna iedere gebruiker zal herkennen.

Denk aan misselijkheid, zwarte ontlasting en verstopping. Het ijzer dat niet wordt opgenomen en dus in de darmen achterblijft, zorgt daar voor allerlei vervelende klachten! Daarnaast tast het achtergebleven ijzer de goede darmbacteriën aan, waardoor je darmflora uit balans raakt, wat voor een scala aan gezondheidsproblemen kan zorgen. En de candidagist is dol op ijzer. Deze voedt zich hiermee en kan dus allerlei candidaklachten geven. IJzergluconaat staat bekend als een beter opneembare vorm. De bestaande vloeibare ijzers bevatten ijzerfumaraat en ijzergluconaat. Bijwerkingen zijn minder dan met staalpillen, maar komen zeker nog voor.

IJzer uit voeding en supplementen bindt zich gemakkelijk aan stoffen in koffie, thee (zwart, groen, rooibos), granen en zuivel (looizuur, fytinezuur en calcium). Hierdoor kan ook een tekort ontstaan. Vitamine C bevordert opname van ijzer, evenals vitamine B12, foliumzuur/folaat, vitamine A en vitamine B2. Nano ijzer wordt al in het slijmvlies van de mond opgenomen waardoor de kans op binding met andere voedingsstoffen veel kleiner wordt. Om die reden raden wij aan om nano ijzer vóór de maaltijd in te nemen.

Vrouwen die zwanger zijn en borstvoeding geven
Vanaf het tweede trimester van de zwangerschap bestaat er een verhoogde behoefte aan ijzer, omdat een zwangere vrouw circa 2 liter meer bloed produceert. Ook is er extra ijzer nodig voor de aanmaak van de placenta en voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van het ongeboren kind. Vrouwen verliezen in verschillende mate bloed tijdens de bevalling, maar ook een miskraam of curettage kan veel bloedverlies geven. Moedermelk heeft als basis het bloed van de moeder. Als een vrouw borstvoeding geeft, wordt het aanwezige ijzer eerst beschikbaar gesteld aan de baby.

Menstruatie
Tijdens de menstruatie verliezen vrouwen ijzer. De hoeveelheid hangt af van de mate waarin bloed verloren wordt. Hierdoor ligt een ijzertekort op de loer. Meisjes in de puberteit zijn extra kwetsbaar, omdat zij ook nog groeien. Vrouwen na de overgang hebben beduidend minder kans op een tekort.

Jong én Oud
In perioden van groei en ontwikkeling is er een verhoogde behoefte aan ijzer. Een ijzertekort bij kinderen komt veel vaker voor dan je denkt. Dit kan klachten geven als:

 • Vermoeidheid
 • concentratieproblemen
 • Lusteloosheid
 • Bleekheid
 • Kouwelijkheid
 • Verminderde ontstekingen.
 • Gevoeligheid voor ontstekingen.

Ook niet goed geaarde kinderen of kinderen die weinig vlees eten kunnen hier baat bij hebben. Het voordeel van nano ijzer is dat het gewoon naar water smaakt en er makkelijk in gaat bij kinderen.

Ouderen zijn minder goed in staat ijzer op te nemen uit de voeding. Dit komt vooral door een verminderde maag- en darmfunctie en het frequent slikken van maagzuurremmers. Bepaalde medicijnen (vooral NSAID’s) veroorzaken dagelijks bloedverlies via de ontlasting en kunnen dus een tekort geven. Gevolgen van ijzergebrek kunnen zijn:

 • Spierzwakte
 • Duizeligheid
 • Verhoogde neiging tot vallen
 • Cognitieve stoornissen
 • Verhoogde kans op degeneratieve hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer

Het toedienen van een hoog gedoseerd ijzersupplement kan bij ouderen leiden tot een ijzerstapeling in de lever. Nano ijzer is vele malen lager gedoseerd en is dus een veilig alternatief.

* * *

Dit is de
Speciale WantToKnow-aanbieding:

x
– De Nano-edelmetalen
van The Health Factory

Van eeuwenoude wijsheid,
naar moderne gezondheid.
X

(let op: deze actie sluit op dinsdag 13 april)

In samenwerking met The Health Factory, de makers van bijzondere en zeer zuivere mineraalsupplementen vonden wij een perfecte hulp bij het afschudden van de donkere mantel van de winter en het meegaan op de geweldige golf van de nieuwe lente-energie! De wereld wilt open én wij willen mee! En dat moet zeker lukken met dit gezonde steuntje in de rug…x

De mensen van ‘The Health Factory’ zijn met hun unieke, zelf-ontwikkelde productiemethode, ‘state-of-the-art’-leiders op het gebied van de productie van colloïdale mineraalwateren. Voor degenen, die zich in de technische details van nano-zilver interesseren melden we, dat dit uiterst zuivere mineraalwater, in het geval van colloïdaal zilver, geproduceerd wordt met mono-atomisch-, di-atomisch- en nanocluster-zilver.

Het colloïdaal zilverwater is gemaakt van zuiver osmose-gedestilleerd water, met daarin 15 ppm (parts-per-million/deeltjes per miljoen) positief geladen zilverdeeltjes, die tussen de 1 en 5 nanometer groot zijn. Het resultaat is essentieel-cruciaal voor de optimale werking van de nanoclusters zilver in nauw luisterende verhoudingen (deeltjesgrootte en ppm) .

The Health Factory verpakt haar producten bovendien in een speciaal hoogwaardig, donkerviolet glas, dat alleen positieve infrarood- en ultraviolet-straling doorlaat. Hierdoor ontstaat een veel langere houdbaarheid, dan de minimale 1 jaar die wettelijk op de fles moet worden vermeld. Het is bewezen dat violet glas de inhoud van de fles beschermt, waardoor deze veel langer goed blijft, hetgeen de prestaties van het product aanzienlijk vergroot. Voor de beste houdbaarheid bewaar je de fles op een donkere, droge en koele plek, zoals bijv. het medicijnkastje. Het water bevat geen allergenen.

xx

We bieden je de losse flessen
Nano-ijzer  van 200 ml en 1 liter aan,
maar we vonden dit speciale

IJzer/Koper suplement in pil-vorm.
x

Oligobiane FeCu: IJzer met koper, in een jasje van gist voor optimale opname
Naast ijzer zit in dit supplement ook koper omdat koper helpt het ijzer op te nemen in de hemoglobine. Bovendien zou er een kopertekort kunnen ontstaan wanneer enkel ijzer gesuppleerd wordt. Het lichaam kan zelfs ijzer in de cel vast houden bij een tekort aan koper waardoor de bloedwaardes van ijzer niet omhooggaan. Het “jasje” van gist zorgt voor een betere opname vanuit de darm en voorkomt irritatie aan de slijmvliezen.
x
Normaal gesproken worden ijzer en andere metalen in de darm opgenomen via metaalkanalen. Bij ijzer gaat dat om het DMT1 kanaal. Oligobiane FeCu zit echter verpakt in een laagje gist waardoor het in grotere kanalen opgenomen kan worden met minder competitie. HCP (Heam Carrier Protein) kanalen. Deze gepatenteerde formule van PiLeJe heet Guanylor. Guanylor heeft in klinische studies laten zien dat het de ijzervoorraad in het lichaam 2 tot 3 keer kan verhogen met 2 capsules per dag, binnen 6 maanden. En dat met slechts 14 mg ijzer per capsule, zonder bijwerkingen.

x

Speciale WantToKnow Aanbieding:

Én…


Én…

* * *

“Ja, ik wil graag van deze aanbieding gebruik maken
en
dit Nano-ijzer ontvangen!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum is dinsdag 13 april a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
En woon je buiten Nederland? Dan geld er een andere
bijdrage voor handling/verzending.

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.
We houden je uiteraard op de hoogte, over de exacte levertijd,
mocht deze afwijken van de geplande/vermelde levertijd van 2-3 weken.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
bijvoorbeeld als cadeau voor collega’s, personeel o.i.d.?

Ons bestelsysteem laat dit niet toe?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

Totaal: € -

Advertentie