Advertentie

De Kristallen Bol: kraakhelder venster naar binnen


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2020 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

 

* * *

 

x

De spiegel van de innerlijke wereld,

gebruikt door eeuwenoude zieners

en moderne helderzienden.

x

‘De Kristallen Bol’

2020 © WantToKnow.nl/.be

x

Het is een bekend beeld uit vele culturen: een wijs oud vrouwtje, met een zigeuner-achtig uiterlijk, zittend in een schemerig, naar wierook ruikend kamertje; mompelend gebogen over haar bol. Afwezig, maar tóch gefocust.. Op uiterst complexe dingen. Ze kijkt op en weet al wat je komt doen, vóórdat je ook maar een woord hebt gezegd. Gaaf en spannend, maar wel een geraffineerd ‘uitgemolken’ Hollywood-plaatje… Al helemaal omdat er juist al eeuwen een diepe inzicht aanwezig is, in de krachtige werking van de kristallen bol als hulpmiddel bij helderziende waar-nemingen.

Wist je dat er bewijs is, dat oude volkeren als de Inca’s, Egyptenaren, Chinezen en de Kelten al gebruik maakten van de kristallen bol en andere, krachtig reflecterende voorwerpen bij hun waar-nemende of divinatie rituelen (Latijns ‘divinare’ = geïnspireerd door een god). Zo maakte de Keltische druïden-bollen van speciale mineralen die doorzichtig werden door deze stenen te slijpen/polijsten. Deze vroege helderzienden kwamen met behulp van hun bol in een meditatieve trans, van waaruit zij hun onderbewustzijn konden openen voor verleden, heden en toekomst.

Een middeleeuwse kristallen bal, in een metalen frame (Zie ook de afbeelding hieronder op het schilderij uit 1902..)

Ook in de middeleeuwen bleef het gebruik van de kristallen bol populair door heel Europa. Rond deze tijd werden kleinere kristallen ballen ook op het lichaam gedragen als symbool van kracht en als bescherming tegen het kwaad. Deze bollen werden zelfs terug gevonden in de graven van de Engelse adel, wat in verband wordt gebracht met de opkomst van de natuurgodsdiensten (Peganisme) uit die tijd. Het is ook in deze tijd dat de term ‘Scrying’ (‘kristal kijken’) werd opgenomen in de Engelse taal..

Met de psychologische ontdekking van het hogere-, normale – en onderbewustzijn is het duidelijk geworden waar het paranormale proces van het kristalkijken nu precies plaats vindt. Men schreef in de middeleeuwen het merendeel van het magische proces aan de bol zelf toe. De bol zou functioneren als een magisch geladen portaal naar een andere wereld en hoewel er door veel moderne ‘Scryers’ wel verschillende energetische eigenschappen worden toegekend aan de verschillende heldere mineralen, speelt het proces zich bijna volledig af in de ‘kristalkijker’ zelf; in degene die schouwt. De kristallen bol is daarbij een prachtig-krachtige katalysator.

John William Waterhouse: The Crystal Ball (with the skull) – 1902

Het kijkproces, zoals beschreven door ervaren ‘Scryers’, begint vaak met een schoningsritueel.  De bal wordt onder stromend water schoongespoeld, afgedroogd en gepoetst met een fijne doek, waarna de kamer wordt vrijgemaakt van enige vreemde energie. Dan wordt de ‘kristallen’ bal (=kristalhelder glas) vervolgens neergezet op een rustige plek in de kamer, zodat er zo min mogelijk afleidende reflecties in te zien zijn.

Dan neemt de Scryer plaats en doet een meditatieve ontspanning, maakt contact met de bal en visualiseert de vraag die hij beantwoord wilt krijgen. Daarna staart de Scryer, met de ogen ‘off-focus’ (dus zónder de ogen scherp te stellen), in de bal, totdat er een ‘mist’ in de bal verschijnt. Als de Scryer dan de ogen sluit ervaart hij/zij als vanzelf een aantal beelden en symbolen, die ‘uit de mist opdoemen’.

De Scryer maakt met het kijkproces ruimte in zijn geest waardoor het onderbewustzijn kan verschijnen voor de normaal-bewuste zintuigen die waarnemen. De beelden en symbolen komen voort uit het (collectieve) onderbewustzijn en vaak moet deze symboliek nog worden ‘ontcijfert’, om de gestelde vraag volledig te beantwoorden. Zo is het kijken in de bol dus een discipline van zowel het wakkere en het onderbewustzijn.

Het mogen duidelijk zijn: de kristallen bol is een krachtig-prachtig middel om inzicht te krijgen in de wereld achter het direct waarneembare; de wereld ook waar de eeuwenoude mysteriën huizen. Daarom is het ook niet gek dat zoveel beschavingen er gebruik van hebben gemaakt én dat nog steeds doen! De kristallen bol als fantastische weg naar binnen én naar buiten..!

x

* * *
X

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

– De ‘Kristallen Bol’-
X

(let op: deze actie sluit op dinsdag 18 augustus)

x

Wij vonden voor jou een klassieke heldere glazen bol van krachtig kwartsglas. De bol heeft een doorsnede van 15 cm en is perfect geslepen en wordt geleverd met een mooie rood-houten standaard, bekleed met rood fluweel, zodat de bol stevig ligt en niet beschadigd. Een prachtige object om helderziendheidstalent mee te oefenen/ondersteunen of om op te mediteren. Maar natuurlijk net zo’n aantrekkelijk, fascinerend object in jouw huis als in het huis van de waarzegger..!

De bol én standaard worden geleverd in een fraaie, stevige rode doos, die ook als cadeauverpakking bewondering zal oogsten. (En volgens veel helderzienden is het sowieso goed de bal tussentijds in het donker te bewaren.) Een waardevol instrument dus..!

Prijs: € 79,-

* * *

x

“Ja, ik wil graag deze
handvervaardigde
Kwarts-bol in huis hebben!”

x
Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum dinsdag 18 augustus a.s.

* * *

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,50
x

Woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handling/verzending.

Meestal zijn wij in staat de levering binnen
2-3 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie