Advertentie

De magische Obsidiaan-spiegel: inzicht in verborgen zelf…


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

Humanist, hermetisch filosoof, wiskundige,

alchemist, geograaf, astroloog én…

adviseur van Queen Elizabeth I
x

– John Dee
X

2021 © WantToKnow.nl/.be

In het Engeland van de 16e eeuw, waren er maar weinig geleerden als John Dee. Sterker nog: zelfs in onze huidige wereld in de 21e eeuw, zullen nog maar weinig wetenschappers in de buurt komen van Dee’s alomvattend kennis en inzichten! Zo gaf hij al op jonge leeftijd lezingen over geometrie en op latere leeftijd werd hij dé expert op het gebied van navigatie en astronomie. Let wel, we spreken hier over 400 jaar geleden..!

Wat zeker bij heeft gedragen aan John Dee’s genialiteit, is dat hij -zoals veel tijdgenoten- geen onderscheid maakte tussen ‘wetenschap en magie’. Al zijn werk en onderzoek kwam voort uit een holistisch wereldbeeld, een ’totaal-kijk-op-de-wereld’. Zo was het zijn heilige overtuiging, dat men niet enkel de wiskunde kan bestuderen, zonder ook in contact te komen met het heilige van de wereld; of, de ‘Heilige Geometrie’ zoals we die nu noemen.

John Dee werd getrokken door ‘de zoektocht naar een transcendent begrijpen van de heilige vormen die onder de zichtbare wereld schuil gaan.’ Dee noemde dit ‘de pure waarheden’.

Het was dan ook de zoektocht naar deze pure waarheid die hem op latere leeftijd samenbracht met de helderziende alchemist Edward Kelly. En dáár waar John Dee vooral zijn diepe inzichten had bereikt, door de wetenschappelijke methode toe te passen op de fysieke wereld, was het Edward Kelly die eerder een man van het onstoffelijke was. Van de spirituele wereld. Het was door deze samenkomst van ‘fysiek’ en ‘etherisch’ dat deze twee mannen elkaar op essentiële gebieden het nodige te bieden hadden. Sterker nog: de beide mannen kregen door middel van het uitvoeren van rituelen, mogelijkheden om contact te maken met etherische sferen en daar o.a. engelen te ontmoeten.. Aldus geschiedde..!

 

x
Kelly functioneerde tijdens deze rituelen als het medium, de doorgever van de informatie, terwijl Dee dan druk aantekeningen maakte en gerichte vervolgvragen stelde aan Kelly. En hij legde deze vragen dan weer voor aan de engelen en entiteiten aan ‘de andere kant’ van de sluiter.. ‘De andere kant’ is symbolisch én letterlijk, omdat de heren gebruik maakte van een bijzonder soort spiegel.

Er is geschreven, in historische geschriften, dat John Dee verantwoordelijk was, voor de ondergang van de enorme Spaanse armada, die onderweg was naar Engeland en met geen mogelijkheid meer tegen te houden was; Engeland zou onder de voet gelopen worden door de Spanjaarden. Maar plotseling stak een storm op, waarvan de intensiteit alleen al deed vermoeden, dat dit geen ‘gewone storm’ was.. En het gebeurde niet één keer; John Dee zou tot 2x toe deze storm hebben geïnitieerd..

De spiegel van John Dee, zoals nu te zien in The British Museum

Terug naar de Obsidiaan..
Dee had deze spiegelende, puur vulkanisch glas-obsidiaan in handen gekregen, nadat dit artefact was gevonden in een Azteekse tempel in Midden Amerika. Op het eerste gezicht leek en lijkt dit artefact niet meer dan een ‘rokerige spiegel’, maar voor de helderziende Kelly functioneerde de steen met de intensiteit van een televisie..! Het bijzondere karakter van de obsidiaan wordt door kenners ook omschreven als:

een steen die sterk kan reinigen door het stimuleren van sterke persoonlijke inzichten. Ze brengt de waarheid, de kern van dingen (of ziekte) naar boven en brengt verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar de voorgrond. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is. Maar de obsidiaan kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen.’

De steen vermindert angst, blokkades, en beperkende gedrags- en denkpatronen. Ook beschermt Obsidiaan tegen psychische aanvallen. Hij vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op.

De steen bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.’

En inderdaad: als je de steen in je hand neemt, of op een centrale plaats op tafel of op een bureau neerzet, voel je direct het krachtige karakter van de obsidiaan. En… Al snel komt de realisatie, dat de diepte die je ervaart van jezelf is..!

x

Wil je meer weten over het leven en werk van John Dee?
Luister dan hieronder naar een bijzondere lezing van Terence McKenna…

xhttps://www.youtube.com/watch?v=jy-3jzZzBuM

* * *

En met deze kennis,
de WantToKnow-aanbieding:

x

De Obsidiaan-spiegel

x
(let op: geldig t/m 27 juli)

 

Wij vonden drie bijzondere obsidiaanspiegels; elk een prachtig ‘portaal’ om contact te maken met de diepere lagen van je essentie/bestaan. Het neutrale en eerlijke object reflecteert en verheldert de verborgen energieën en laat je zo kennismaken met nieuwe aspecten van jezelf. Elke obsidiaanspiegel is daartoe perfect glad gepolijst. Zo kijk je jezelf helder in de ogen..!

Deze Obsidiaanspiegels vonden we voor je:

1. Obsidiaan Amulet
Deze handzame Obsidiaanspiegel van Ø 4 cm, aan een hangertje van zuiver sterling-zilver, is niet alleen een prachtig instrument om mee te werken, maar ook een wonderschoon sieraad!

Ook in de oudheid droegen mensen met een spirituele gave vaak amuletten. Obsidiaan staat op die manier al ruim bekend als een steen die bescherming bied tegen een overvloed aan impressies en ons terugbrengt naar ons ware zelf in het midden. Een korte blik in de steen helpt je om het belangrijke van het onbelangrijke te onderscheiden en stelt je instaat om tot rust te komen.

Dit wonderlijke amulet wordt geleverd met een stevig koord van zwarte stof en een bewaarzakje.

Prijs Obsidiaan Amulet: € 19,-

 

2. Grote Obsidiaanspiegel
Deze grote en glanzend gepolijste Obsidiaanspiegel heeft een afmeting van Ø 15 cm wordt ook geleverd met een stevige standaard en het boekje van 12 pagina’s waarin uitleg en de oefeningen staan.

Een ronde spiegel kent geen ‘grenzen’, wat zorgt voor een natuurlijk open karakter. Dat betekent dat de grens er is, meteen zodra jij hem maakt..! Dit, in combinatie met de aangename grote van de spiegel, maakt ze niet alleen bijzonder geschikt voor gebruik tijdens rituelen of in een praktijk, maar ook voor korter dagelijks gebruik.

Het boekje van 12 pagina’s geeft een heldere uitleg van de werking van het obsidiaan en bevat een aantal opluchtende en openende oefeningen. Tijden meditaties en oefeningen met obsidiaanspiegels wordt vaak ook gebruik gemaakt van een andere steen (bijvoorbeeld bergkristal als lichte tegenpool) om zo een ‘dialoog’ of spanningsveld aan te kunnen bekijken, ervaren én herkennen.

Prijs Obsidiaan Spiegel: € 59,-

 

x

 

x
* * *

“Ja, ik wil graag
deze bijzondere
Obsidiaan artikelen
ontvangen
!”

x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum: dinsdag 27 juli a.s.

x

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

x
x

Totaal: € -

Advertentie