Advertentie

Herstart je Gezondheid Kaj jaarbanner 2019

Ganesha, creatief in tegenspoed…


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2018 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

x

x

x

Ganesha,
creatief in tegenspoed

x
2018 © WantToKnow.nl/.be

x

Ganesha is in het Hindoeïsme de deva of de god van kennis en wijsheid, de verlosser van hindernissen en de beschermheilige van reizigers. Mensen herkennen hem vooral als de deva met het olifantenhoofd. Er wordt in het Hindoeïsme tot Ganesha gebeden, als er een nieuwe ‘reis’ wordt begonnen, zoals een nieuwe baan of bij een verhuizing. In India vind je dan ook regelmatig een beeld van de god op splitsingen van wegen, zodat hij de reizigers kan helpen als ze een keuze moeten maken en een nieuwe weg gaan inslaan. Zo staat Ganesha altijd aan het begin van iets, een eerste impuls.

Het verhaal van Ganesha
Er wordt in vele verschillende vormen verteld over de geboorte van Ganesha, maar er is wel één algemene lijn in dit verhaal te ontwaren. De ouders van Ganesha, Shiva en Parvati, kunnen worden gezien als de twee goden die samen symbool staan voor de eenheid van alles.

Volgens de overlevering hechtte Parvati waarde aan haar privacy als zij zich baadde. Om te voorkomen dat Shiva onverwachts binnen kon komen, maakte zij van haar afgewassen vuil en huidcellen een poppetje dat zij tot leven bracht met haar goddelijke kracht. Zij noemde hem Ganesha en schonk hem alle macht en kracht vanuit haar goddelijke wezen. Zo was Ganesha dus wel haar zoon, maar niet geboren uit de gemeenschap met Shiva.

Ganesha is een uitvloeiing van Parvati; een goddelijke zoon die bestaat vanuit de wil, het lichaam en het bewustzijn van zijn moeder. Parvati gaf de jonge Ganesha de opdracht om haar vertrek te bewaken terwijl zij baadde, maar toen Shiva thuiskwam en haar betrek wilde betreden ontstond er een conflict. Shiva, zich niet bewust dat Ganesha zijn zoon was, wist met een list en de hulp van zijn halfgoden de wakende Ganesha te onthoofden.

Parvati was woedend en Shiva realiseerde zich dat hij zijn eigen zoon had gedood. Er ontstond een conflict waar de hele godenwereld bij werd betrokken, totdat Brahma als heilige bemiddelaar optrad. Toen de vrede was teruggekeerd beval Shiva zijn dienaren om hem het hoofd te brengen van het eerste levende wezen dat met zijn hoofd richting het noorden aan het slapen was.

De symbolische betekenis van Ganesha
Na enige tijd keerde zij terug met het afgehakte hoofd van een olifant. Shiva bevestigde de olifantenkop op het lichaam van zijn zoon die terug tot leven kwam en gezegend werd door alle goden al de halfgod Ganesh. Vanzelfsprekend is dit een symboliek, die we terugvinden in de etymologie van de naam Ganesha.  Gan’ betekent dan ook groep, waarmee wordt gedoeld op het groeperen van de verschillende atomen en energieën in het universum tot ‘dingen’.

Zonder de samenhang die Ganesha vertegenwoordigt, is er chaos in het universum. We zien dit terug in de olifantengestalte van Ganesha. De twee kwaliteiten van de olifant zijn wijsheid (begrijpen hoe het universum samenhangt) en moeiteloosheid (de ordelijke harmonie en balans). Olifanten lopen niet om obstakels heen, stoppen niet, maar lopen er moeiteloos doorheen.

Ganesha wordt afgebeeld met een grote buik, die staat voor vrijgevigheid en acceptatie. De geheven hand van de god wijst op bescherming. “Vrees niet, ik ben met je.” Zijn andere hand is geopend met de palm naar boven, wat wijst op het eindeloze geven en een uitnodiging is om te buigen voor de kennis dat alles ooit weer terug zal keren naar waar het vandaan kwam. Veel mensen die mediteren op- en werken met Ganesha beschrijven hoe het een symbolisch werken is met onze eigen rol in het maken en verwoesten.
x

‘Ganesha is een welwillende leraar,
die je kan laten zien hoe je de obstakels van het leven,
op een creatieve manier kunt overwinnen.’

x

* * *

x

Daarom deze speciale WantToKnow-aanbieding

x

Uniek handwerk uit Nepal:

x

x
– De bronzen Ganesha –

X

– let op: deze actie sluit op dinsdag 24 april –
– Slechts 3 stuks beschikbaar! –

x

Speciaal voor jou vonden wij dit bijzonder fijne handwerk beeld van Ganesha. De beeldjes worden met de hand gemaakt in een atelier in Nepal. De kunstenaars gieten een zuiver brons in een mal, waarna het ruwe beeldje zorgvuldig wordt opgepoetst. Door het brons is het beeldje redelijk zwaar. Het is echter niet volledig massief; onderop vind je een holte. Na oppoetsen van het brons worden de kleinere details, zoals je die kunt zien op de slurf en handen, met de hand in het beeldje gegraveerd, waarna elk beeldje wordt ingelegd met fijne edelsteentjes. Een leuke bijkomstigheid is dat elk beeldje een uniek stenenpatroon heeft.

Afmetingen: 9 x 9 x 5 cm

 

 

Aanbiedingsprijs: € 109,-

(Normaal € 139,-)
x

x

* * *

“Ja, ik wil graag deze unieke
bronzen Ganesha ontvangen
!”


Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 24 april a.s.

x

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 8,50
x

Krijg je een bevestiging?
Dan is één van de 3 unieke beeldjes van jou!

x
(Anders natuurlijk uw geld terug..!)
* * *

x

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl
x
* * *

x

Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van €12,-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van €16,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

 

 

Totaal: € -

x


Advertentie