Advertentie

E-book Lyme Kaj Alexander

Handlijnkunde: Kijken in de binnenwereld én het heelal..!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor jou, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar ook, dat we deze postorderservice hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

Via de palm van je hand..
naar de samenhang van het heelal
:

x

– Handlijnkunde

X
2018 © WantToKnow.nl/.be

Van de kunst van het lezen van de handlijnen, is de mensheid vanaf oude tijden al op de hoogte; zo was het in het oude India al gebruikelijk om regelmatig je hand(en) te laten lezen op de vooravond van een belangrijke gebeurtenis. En in de Vedische geschriften gaat de handlijnkunde zelfs letterlijk ‘hand in hand’ met de astrologie. Kijk eens naar deze afbeelding van de handlijn-instructie-replica, waarop je duidelijk de verschillende planeet-lijnen ziet lopen. En zelfs in de Christelijke bijbel vinden we verwijzingen naar handlijnkunde; zo vertelt het boek Job: “De lengte van dagen is in haar rechterhand, in haar linkerhand rijkdom en eer.”

De handlijnkunde verspreide zich in de oudheid vanuit India naar het oude Egypte. Hier vandaan, namen ook de Grieken en Romeinen de methode over en maakte Julius Caesar hiervan graag gebruik, om zijn frontmannen te beoordelen. Maar zoals met zovele oude ‘wijsheden’, werd ook het beoefenen van handlijnkunde in de vroege middeleeuwen, door de katholieke kerk, tot duivelsaanbidding uitgeroepen. De Roomse kerk wilde kennelijk geen ándere waarheid verspreid zien, dan de ‘waarheid’ die zij verspreidde..!

Het heeft dan ook een hele tijd geduurd tot het ‘handlezen’ weer op de kaart werd gezet. Het waren mensen als de Paracelsus (Zwitsers Theoloog, 1493-1541) en Fludd (Britse Mysticus,1574-1637) die ervoor hebben gezorgd dat de handlijnkunde kon meegroeien met de genetica, psychologie en forensische wetenschappen van de renaissance.

Van handlijnkunde naar handlijnkunst..!
Omdat handlijnkunde zo’n oude geschiedenis kent, wordt de ‘kunst van de lijnen’ met een hoop stereotypes geassocieerd, zoals het beeld van de carnavals/kermis-artiest die, in een paar minuten en voor een paar dukaten, de handlezing geeft, die je altijd al had willen horen en beloofd dat de liefde van je leven toch echt snel zal komen opdagen.

Gelukkig weet ook een grote groep mensen, dat deze handlijnkunde veel complexer en diepgaander is dan dit kermis/circusbeeld. De handlijnkunde is namelijk een exactere methode, waarbij de getrainde handlijnkundige eerst een heleboel andere dingen aan de hand moet onderzoeken, vóórdat er naar de binnenkant wordt gekeken! Daarbij spreekt men over Chirognomie en Chiromantie.

Chirognomie zegt iets over het soort mens, wat al aan de buitenkant van de hand te zien is. Zo geeft de vorm van de hand al informatie, maar ook de kleur, de warmte van de hand, het huidpatroon (grof, fijn), het soort handdruk die iemand geeft, hoe de handen bij binnenkomst worden gehouden, de lengte van de vingers en de duim, de hardheid van de hand, weinig of geen lijnen in de hand, de duidelijkheid van de lijnen, een slanke hand of juist niet, de soepelheid van de hand en nog veel meer.

Chiromantie zegt iets over de individualiteit van de mens en heeft vooral te maken met het duiden van de binnenkant van de hand, de heuvels, de lijnen, de huidpatronen, bijzondere tekens, enzovoorts. Zo geeft de algemene vorm van de hand al een eerste hint naar de persoonlijkheid van de persoon:

  • Een vierkante hand duidt op een praktisch ingesteld persoon, met een voorkeur voor kracht, betekenis en een vermogen om successen te behalen.
  • Een spitse hand wijst eerder op een kunstenaar, die enthousiast, gevoelig en joviaal van aard is.
  • Een ‘spade-vormige’ hand wijst op een energieke eigenaar, die ook tijdens het stilzitten innerlijk in beweging is naar het positieve.
  • Een bijzonder puntige hand behoort toe aan een idealist, vaak met een hang naar de schoonheid van het onhaalbare.
  • De laatste vorm is de knoestige hand, die verwijst naar het filosofisch denkende karakter van de persoon.

De meeste mensen hebben een mengel van twee of meer van deze klassieke vormen. Naast vorm is ook de flexibiliteit van belang (stijve handen wijzen op een koppig karakter) en wordt er ook gekeken naar de plaatsing van de vingers op de handpalm (open of gesloten) en de lengte van de vingers (lange vingers wijzen op een voorliefde voor detail, waar korte vingers wijzen op een karakter met minder geduld.)

En zo hebben we hier nog maar een ‘handvol’ lijnen en karaktertekens besproken. De ware handlijnkundige leest al deze tekens én meer, om met behulp van de vele vlakken, bobbels, lijnen en patronen, en de eindeloze combinaties daarvan, uiteindelijk tot een uniek persoonlijk inzicht te komen. Het zijn juist deze oneindige en steeds unieke samenstellingen van lijnen die de handlijnkundige brengen tot een diep inzicht in de mens, zijn aard en diens plek in de samenhang der dingen… Wist je dat er in Nederland meer dan 50 handlijnkundigen een actieve praktijk hebben?

x

 

* * *

Daarom deze unieke
WantToKnow-aanbieding:

x

De Handlijnkunde
Introductie-set

x
(let op: geldig t/m 3 juli)

 

Met deze introductie-set maak je een stevig en goed onderlegd begin aan jouw avontuur in het veld van de handlijnkunde. De set bevat allereerst de ‘bijbel’ op het gebied van de handlijnkunde, het ‘Handboek Handlijnkunde’ van Christine Kaspers. Een 518 pagina’s dik meesterwerk, dat meeneemt, vanuit de basisprincipes, naar de kleinste nuances van het vak. Met de hand op het hart, beloven we, dat je je hart zult ophalen aan dit handlijnkundeboek..!

Het boek begint met een diepe beschrijving van de verschillende vormen van de hand, zoals hierboven al even genoemd werd, en wijdt vervolgens uit over de vinger-, de handlijnen en verschillende andere uiterlijke kenmerken van de hand(en). Vervolgens duik je met het boek de diepte in, door deze kenmerken te koppelen aan de verschillende symbolen van de astrologie. En biedt het boeiende boek verschillende aanpakken om advies te kunnen geven/vinden op specifieke vragen, door te putten uit de vele verschillende onderwerpen die daarvoor eerder zijn behandeld. Het boek is verfrissend helder geschreven en maakt gebruik van vele grote illustraties (bijna A4 formaat).

Prijs: € 15,-

Daarnaast bevat de introductie set deze replica van een handlijnenmodel.
Een handig en bijzonder mooi steuntje in de rug.. De hand is gegraveerd met aantekeningen over de betekenis van de verschillende plekken op de hand. Helemaal bijzonder is dat deze hand is ontworpen door de Britse kunstenaar David Lawrence; dezelfde ontwerper die de ‘Green Man’-sculpturen ontwierp, die we een paar maanden geleden aanboden..!

De hand is een intrigerend kunstwerkje, met een afmeting van 23,5 cm bij 7 cm. Groter dan de gemiddelde menselijke hand en daardoor opvallend en helder leesbaar..! Deze sculptuur is aan de achterkant voorzien van een speciaal gaatje, waardoor je de hand ook eenvoudig aan de muur kunt ophangen. Het materiaal van de sculptuur is een harde epoxy-hars, die is afgewerkt met een speciale techniek. Hier krijgt deze hand een ivoor-uitstraling.

Prijs: € 34,50

x

– Speciale WantToKnow-aanbieding –

Volledige set van
het boek + handlijnenmodel

€ 39,- (i.p.v. € 49,50!)

x

* * *

x

“Ja, ik wil graag deze
Handlijnkunde-set ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 3 juli a.s.

x

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten per zending van € 5,-
x
* * *
x

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl
x
* * *

x

Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van €7,50,-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van €10,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

Totaal: € -