Advertentie

Je voorbereiden op ‘het ergste’? Als jij dat wilt!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Maar de vraag is, ook volgens Loesje hiernaast, of het allemaal wel zo snel moet allemaal..

Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *x

x

x
Goed voorbereid, ‘voor het geval dat’..

– Zo leg je een noodrantsoen aan! –

2022 © WantToKnow.nl/be
x

Ten tijde van rampen, lockdowns door uitbraken van virussen, stroomuitval of andere noodsituaties is er –naast drinkwater– niets zo belangrijk als eten, en dan vooral om de voedingswaarden die het bevat. Helaas is veel voedsel dat je in de supermarkt kunt kopen, niet  of nauwelijks geschikt om voor écht langere tijd op te slaan, waardoor het eigenlijk van groot belang is, een noodrantsoen aan te leggen en zeer lang houdbaar voedsel in te slaan. Of je nu zorgen hebt over een natuurramp, stroomuitval of pandemie, het aanleggen van een lang houdbare voedselvoorraad is nooit verkeerd om te doen. Maar voor sommige mensen gaat dit veel te ver, waarbij ons advies is: sla deze aanbieding ook gewoon over, als je het allemaal een tikje té ver vindt gaan.

Maar ook overheden raden aan een noodpakket van flessen water en houdbaar eten aan te leggen (HIER). In een maatschappij waar je op ieder moment van de dag voedsel en drinken kunt kopen, is het deze SCHIJN-vanzelfsprekendheid waar maar weinig mensen zich van bewust zijn. Totdat, tot die vanzelfsprekendheid ophoudt. Dus als je nog geen noodrantsoen hebt dan wordt het tijd om ermee aan de slag te gaan. Als je wacht tot je het ooit nodig hebt, ben je per definitie al te laat.x

Het is daarom verstandig om altijd wat achter de hand te hebben. Wil je beter voorbereid zijn op noodsituaties met een noodrantsoen, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste dingen om op te letten, als je een noodrantsoen aanlegt. Én we hebben voor jou als WantToKnow-lezer dus ook meteen een speciaal aanbod gemaakt, in samenwerking met een producent van lang houdbare voeding, waarmee je voor een extra scherpe prijs een compleet 7-daags noodrantsoen in huis hebt.

Wat is een noodrantsoen?
Een noodrantsoen is vaak zeer lang houdbaar voedsel, dat langdurig kan worden opgeslagen en waar mensen op vertrouwen in geval van nood. Deze voedselvoorraden zijn essentieel als je voorbereid wil zijn op noodsituaties en zijn bedoeld om meerdere dagen (of zelfs weken) mee te gaan. Het rantsoen is bedoeld om mensen te helpen overleven totdat er hulp komt. Het opslaan van lang houdbaar voedsel en water kun je in dit geval zien als het afsluiten van een verzekering.

Je krijgt misschien nooit te maken met een economische crisis, pandemie of natuurramp, maar als dat wel het geval is, dan wil je voorbereid zijn. Een noodrantsoen en andere benodigdheden kan dan van onschatbare waarde voor jou en je gezin zijn. Voordat je aan de slag gaat met het inslaan van lang houdbaar voedsel, is het belangrijk om een doel te stellen.

Vier tips om op te letten als je een noodrantsoen voor jezelf aanschaft!

1. Hoeveel eten wil je opslaan?
Om dat te bepalen wil je weten hoeveel calorieën je per dag nodig hebt. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk lengte, gewicht, leeftijd, geslacht en hoeveel je op een dag beweegt. Voor vrouwen wordt 2000 kcal per dag als gebruikelijk gezien. Bij mannen ligt dit aantal op 2500 kcal. Om achter je dagelijkse caloriebehoefte te komen, kun je je BMR berekenen (HIER). Deze is gebaseerd op een formule waarmee je je dagelijkse benodigde calorieën kunt berekenen. Op basis daarvan kun je een basis noodrantsoen voor jou en je gezinsleven samenstellen met voldoende voedsel en water voor een periode van laten we zeggen 3 weken.

2. Zorg voor een goede opslagruimte!
Alles valt of staat met een goede ruimte om je overlevingsproducten in op te bergen. Het vinden van een goede plek om een noodrantsoen voor noodgevallen op te slaan kan een behoorlijke uitdaging zijn. Vooral als je in een klein huis of appartement woont wil je creatief zijn. Maak eens een wandeling door je woonruimtes. Welke plekken zijn nog onbezet? Vaak zien we lege ruimte over het hoofd omdat er niet naar omkijken. Je kunt bijvoorbeeld extra planken plaatsen boven deuren of bureaus.

Maar veel beter is het, om een kelder of voorraadkast te gebruiken, als je die ruimte hebt. Kelders werden vroeger vooral gebruikt om eten koel te bewaren (de gemiddelde temperatuur van een kelder is 11 °C). Dit werd overbodig met de komst van koelkasten en diepvriezers. Het allerbelangrijkste is dat je rekening moet houden met de opslagomstandigheden, ongeacht waar je een noodrantsoen aanlegt.

Een te hoge temperatuur, luchtvochtigheid, zonlicht en ongedierte zijn je grootste vijanden als het gaat om het bewaren van lang houdbaar voedsel. Ook laat zonlicht voedingsproducten sneller bederven en tast de voedingswaarde, smaak en kwaliteit van voedsel aan. Dit geldt vooral als het gaat om vet oplosbare vitamines (vitamine A, D, E) en eiwitten. Ook kunnen bacteriën in water onder invloed van zonlicht en warmte groeien. Dit kun je testen door aan het water te ruiken. Water en voedsel dat bedorven is ruikt erg muf en zit vol met bacteriën.

3. Houd ook multivitaminen op voorraad!
Een noodrantsoen kan leiden tot een eenzijdig voedingspatroon als je niet goed oplet. Dit is gevaarlijk want een eenzijdig dieet kan zorgen voor een mogelijk tekort aan voedingstoffen. Multivitamines zijn daarom belangrijk in een noodsituatie en zijn een waardevolle aanvulling op je dagelijkse voeding. Met het slikken van een goede multivitamine krijg je onmiddellijk een portie binnen van vitaminen en mineralen die je waarschijnlijk in je dagelijkse voeding mist. En dat is zo’n beetje het grootste voordeel dat je met multivitamines kan hebben.

4. Vergeet niet om medicijnen in te slaan!
Hoewel voeding en water natuurlijk de primaire levensbehoeften zijn, is het geen slecht idee om ook een stevige EHBO-basis in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan voldoende pleisters en gaas, maar ook aan pijnstillers en desinfecteermiddel. Zo voorkom je dat kleine ongelukken, in tijden van nood, uitlopen tot grotere en langdurige ziekte. Daarnaast schaffen steeds meer goed voorbereide ‘preppers’ jodiumdruppels/tabletten aan, die een neutraliserend effect hebben op stralingsvergiftiging. Zo ben je ook in het geval van een stralingsincident, bijv. een ongeluk met een kerncentrale in Nederland, voorbereid om gezond te blijven!

* * *

x
In één keer alles in huis,
gevriesdroogd,
en daarmee 25 jaar houdbaar!
x

– ’n compleet, gevriesdroogd Noodrantsoen –

(Aanbieding geldig t/m 25 mei!)x

Geleverd in een compacte, stevige, licht- en luchtdichte plastic draagbox (40 x 26 x 28 cm)

In samenwerking met een van Nederlands grootste houdbare voeding producenten stelde wij voor jou, als WantToKnow-lezer, een compleet ‘preppakket’ samen. Daarmee ben je in één keer voorbereid voor de komende 25 jaar, want zo lang zijn de gevriesdroogde producten houdbaar! Het pakket komt in een stevige, waterdichte bewaarbox, gevuld met typische Nederlandse maaltijden en dranken. En de maaltijden zijn zo ontworpen, dat ze te bereiden zijn door enkel (heet) water toe te voegen aan de individueel verpakte voedingsproducten.

Dit 7-daagse noodrantsoen bevat in totaal 14.000 Kcal. Een royaal gemiddelde van 2.000 Kcal per dag dus. Precies wat een volwassene nodig heeft, voor 7 dagen. Ook aan vitaminen ontbreekt het niet door de toevoeging van een complete multivitaminen. Het complete pakket bevat gevriesdroogde verpakt:

 • 1 zakje multivitamine 100% ADH (aangeraden dagelijkse hoeveelheid) tabletten 7 dagen
 • 1 maaltijd stamppot andijvie
 • 1 maaltijd stamppot boerenkool
 • 1 maaltijd stamppot hutspot
 • 1 maaltijd nasi
 • 1 zakje pannenkoekenmix voor 5 pannenkoeken
 • 1 zakje macaroni (gevriesdroogd) voor 4-5 porties
 • 1 zakje witte rijst (gevriesdroogd) voor 4-5 porties
 • 3 zakjes maaltijdkoekjes, totaal 24 koekjes
 • 2 zakjes krokante muesli + melkpoeder, totaal 6 porties
 • 2 zakjes 7-granen ontbijt + melkpoeder, totaal 8 porties
 • 1 portie instant pudding, vanille, &
 • 1 portie instant pudding, aardbeien

 Een complete voorbereiding in een handzame, lucht- en lichtdichte verpakking die je zo in de kast zet!

Aanbieding prijs: € 180,-  (normaal: € 190,-)

x

En speciaal voor jou als
WantToKnow-lezer:

x
Bij elk pakket leveren wij gratis,
een flesje Jodium 6.5mg kaliumjodide
(t.w.v. € 29,95)
!

Eerste hulp bij gevaarlijke stralingen!

 

x

 

* * *
“Ja, ik wil graag dit complete & gevriesdroogde
Noodrantsoen voor 7 dagen
ontvangen
!”
x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de
sluitingsdatum:
woensdag 25 maart a.s. om 16:00 stipt!

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-
Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

 

 

Totaal: € -

Advertentie