Advertentie

Lapis Lazuli: ‘de stralende hemel en schitterende zon’


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

x

 

Alsjeblieft, onze:

‘Lapis Lazuli‘ – aanbieding

(geldig t/m dinsdag 25 mei)
X

Fascinerend, dat de verschillende aardse (edel-)steensoorten elk een eigen effect hebben op de planten, dieren en mensen, waarmee ze in aanraking komen. Vele mensen kunnen de energie van deze stenen ook (aan)voelen, en het is een van oudsher bekende heling, om met kristallen kwalen en klachten te verhelpen.. De krachtigste kristallen, met name bergkristal, blijken een bewustzijnsvorm in zich dragen, die niet alleen liefdevol dienstbaar is, als krachtige genezer/heler, maar die ook voor bekrachtiging van intenties kan zorgen. Het mineralenrijk vormt een levensfundament voor het planten- en dierenrijk. Maar vooral ook voor de mens!

Andersom gezegd: het mineralenrijk komt pas tot levens uitdrukking als het zich ‘ten dienste stelt aan’. Vooral aan de planten-, het dieren- en het mensenrijk, die er ‘boven’ zijn gesteld. En ja, dat wij ze ‘edelstenen’ noemen, zegt natuurlijk ook genoeg.. Je weet waarschijnlijk dat kristallen van mineralen van oudsher gebruikt worden in de radio-technologie. En wat daarbij opvalt is dat kristalontvangers geen energie nodig hebben om signalen te ontvangen.

De oorspronkelijk ‘ouderwetse’ radio-kristal-ontvanger (HIER) is feitelijk de voorloper van de nog steeds volop gebruikte kristallen in de computertechnologie. Maar wist je ook, dat onze hersenen een soort kristalontvangers zijn, waarbij er miljoenen kristalfragmentjes in onze hersenen als ontvanger/zender dienst (kunnen) doen..!? Daarbij speelt onze pijnappelklier een sleutelrol, doordat deze ons verbindt met het kosmische ‘Zijn’. (HIER)

x

 

De geschiedenis van een heilige steensoort
De naam ‘Lapis Lazuli’ betekent letterlijk ‘blauwe steen’. Lapis is het Latijnse woord voor ‘steen’ en Lazuli is afgeleid van Middellatijns lazulum, een verbastering van het Arabische lãzaward. Dat woord is ontleend aan het Perzisch Lãžward, de naam van de vindplaats van dit blauwe mineraal. Het ligt niet voor de hand om een steen nog eens expliciet lapis te noemen, zou je zeggen.

In de Middeleeuwen is dit woord expres toegevoegd, om de steen te kunnen onderscheiden van pulvis lazuli, ‘blauw poeder’. Dat is (meestal) gemalen lapis lazuli en werd gebruikt om blauwe verf te maken. In het middeleeuwse Frankrijk werd de kleur azur of asur (‘blauw’) ontleend aan deze edelsteen. De beginletter van lazuli verdween uit de kleurnaam omdat men in het Arabische woord lazaward de letter l als het Franse lidwoord ‘l’ opvatte.

De benaming azuur voor blauw wordt nog steeds gebruikt in de heraldiek (familiewapens en wapenschilden). Al in het neolithische tijdperk werd Lapis Lazuli vanuit Afghanistan door de Mediterraanse en Zuid Aziatische wereld verspreid, via eeuwenoude handelsroutes. Zo werd ook in de Indusvalei en de Noordelijke Mesopotamische streek kralen gevonden van het bijzondere blauwe materiaal. Ook in zuid west Iran werden o.a. een dolk, een kom, amuletten, kralen en gezichtsversiering gevonden in de Koninklijke Tombes in de Sumerische stad ‘Ur’ uit het derde millennium v.Chr.

In het oude Mesopotamië werd Lapis vooral gebruikt in zegels en sieraden van de rijke huizen van adel, zoals blijkt uit het bekende Gilgamesj-epos waarin de blauwe steen meerdere malen wordt benoemd. Vooral in Egypte werd Lapis Lazuli gezien als een uiterst bijzonder gesteente dat vooral (spiritueel!) bruikbaar was voor belangrijke ornamenten, zoals amuletten en scarabeeën.

Dat het gesteente een bijzondere status had, blijkt ook uit het kunstig gebeitelde illustraties op de muren van de tombe van Farao Thutmose III, waarop wordt afgebeeld hoe de farao Lapis Lazuli ontvangt als een vererende gift. Cleopatra zou later Lapis Lazuli laten verbreizelen en vermalen tot poeder, zodat zij het kon gebruiken als een soort oogschaduw. Geïnterpreteerd als een vorm van make-up, kunnen we ons ook voorstellen, dat het blauw maken van de ogen een bepaalde spirituele symboliek had.

In het vroege Jodendom kwam Lapis Lazuli symbool te staan voor ‘het stralen van de hemel en het schitteren van de zon’, waardoor men Lapis begon te dragen als symbool voor succes en geluk. Het gesteente zou later, in het vroege christendom, vanuit allerlei heidense stromingen het symbool worden van de moeder en de Heilige Maagd Maria. Ook het oude testament staat vol verwijzingen daar dit wonderlijke gesteente. Zo beschrijft Exodus 24:10: ‘En zij zagen de God van Israël, en onder zijn voeten was het als geplaveid met Lapids Sapphiri’…

Spirituele betekenis van Lapis Lazuli
Volgens kenners is Lapis lazuli een bijzonder spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.

De Lapis Lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keelchakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt Lapis Lazuli klachten te helen, van de keel, het strottenhoofd, de schildklier en stembanden. Lapis heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Het kan ondersteunt bij het herstel na een herseninfarct of TIA.

* * *

Met de kennis van het bovenstaande artikel
in ons achterhoofd, vonden we deze
Lapis Lazuli-exemplaren,
deze ‘juweeltjes’, om aan te bieden!
X

x

1. ‘Monad’ torus- hanger van Lapis Lazuli
Met het gat in het midden, dat een afspiegeling is van de ronde omlijning van de gehele hanger, lijkt deze Shungiet torus op het teken dat de Pythagoreïsch filosofen gebruikte om de ‘Monad’ aan te duiden. De Monad symboliseert ‘het eerste ding dat was’. De monade brengt de twee-heid voort, die op haar beurt de getallen baarde. De nummers kregen punten, die de lijnen voortbrachten. Uit lijnen kwamen tweedimensionale entiteiten voort, die lichamen vormden.

Uit de lichamen ontstonden de vier elementen aarde, water, vuur en lucht waaruit de rest van de wereld is opgebouwd. De monade was dus een centraal concept in de pythagorese kosmologie, die ervan uitging dat de wereld – letterlijk – opgebouwd was uit geometrie. Niet zomaar een symbool dus..!

In de theosofie van Helena Blavatsky komt de monade (de ‘vonk’, de pelgrim) overeen met het atman, die uiteindelijk in de ‘universele overziel’ opgaat, zonder ‘individualiteit’ te verliezen. Atman is ‘het enige onsterfelijke en eeuwige beginsel in ons’ en het eerste van de zeven beginselen in de mens. Deze Monad-hanger mag de naam ‘AAA Lapis Lazuli’ dragen omdat deze is gemaakt van de hoogste kwaliteit Lapis. Deze felbegeerde soort is het meest helder en diep blauw en heeft volgens kenners de sterkste werking op ons energielichaam. Het medaillon heeft een doorsnede van 4,5 cm en komt geleverd met een natuur-bruin en een lak-zwart halssnoer van leer.

Prijs: € 49,-

* * *

2. Vierkant medaillon van Lapis Lazuli
Zoals je weet representeert het vierkant of de vierhoek, en de kubus de aarde, de aarding van de Ziel en het aardse bestaan. Dit in tegenstelling tot de driehoek, dat het hemelse voorstelt. Het getal ‘4’ staat in verband met het universum dat zich uitstrekt in de vier hemelrichtingen. Vier is ook het getal van de geschapen wereld van de vier elementen, maar ook van de vier jaargetijden en de vier levenstijdperken. In Openbaringen (21:16) meet het nieuwe Jeruzalem even lang als breed als hoog.

Dit medaillon is gemaakt van hoge kwaliteit Lapis Lazuli (A-B), heeft een doorsnede van 4 cm en komt geleverd met een natuur-bruin en een lak-zwart halssnoer van leer.

Prijs: € 26,-

* * *

3. Ovale ‘Lenssteen’ amulet van Lapis Lazuli
Het ovaal kent in de spiritualiteit de betekenis van het het ei, dat in doorsnede overal rond is en als geheel gezien wordt als ovaal houdt in zich de “vesica piscis” gevangen. Deze ‘vis-vorm’ is het oersymbool van de schepping, een uitdrukking van de scheppingskracht en komt onder anderen vaak terug in als onderdeel van de heilige geometrie. Zo is de welbekende ‘flower of life’ feitelijk opgebouwd uit ovale ‘cellen’ die elk hun eigen levenskracht waarborgen.

Deze Lenssteen is gemaakt van hoge kwaliteit Lapis Lazuli (A-B), heeft een doorsnede van 2,5x4cm en is voorzien van een gaatje (2,2mm) waardoor de bijgeleverde snoeren passen van natuur-bruin en een lak-zwart leer.

Prijs: € 29,-

* * *

4. Lapis Lazuli in ‘Navetta’ slijping

Een navetta-slijping, ook wel ‘Marquise’ slijping genoemd, is een typisch klassieke vorm waarin kostbare stenen al sinds de oudheid worden geslepen. De Lapis Lazuli past geweldig in deze elegante slijpstijl, de navetta, die door haar simpele mathematische ellips-vorm een natuurlijke rust en schoonheid uitstraalt.
X
De navetta is vooral bedoeld als een hele mooie vorm. De techniek werd in de 18e eeuw uitgevonden door de diamantslijper vna Koning Lodewijk XV, die zijn juwelier de opdracht gaf om een steen net zo elegant te slijpen als de lippen van zijn geliefde minnares. Een schoonheid..!

Deze Navetta-steen is gemaakt van hoge kwaliteit Lapis Lazuli (A-B), is 45 mm lang en is voorzien van een gaatje (2,2mm) waardoor de bijgeleverde snoeren passen van natuur-bruin en een lak-zwart leer.

Prijs: € 29,-

x
* * *

En speciaal in deze WantToKnow-aanbieding
mochten we selecteren en reserveren, deze :

Deze zeven unieke
en zeer grote stukken…


Elk met een eigen karakter & werking,
van topkwaliteit Lapis Lazuli.

Voor elke steen is een mooie
hardhouten standaard vervaardigd.

De Lapis Lazuli staat daar vrij in
en is daardoor ook los te gebruiken..!

1. & 2.  Chakora & Dola
Chakora, hier links, is vernoemd daar de legendarische kraai-fazant uit het Hindoeïsme. Chakora was een vogel die haar huis had op de stralen van de maan en de boodschapper is van Krishna. Zo vertelt de Mahabharatam over Kuchela die Chakora tegenkomt op zijn lange reis naar Krishna. Na het zien van de legendarische vogel overkomt Kuchela een reeks ‘toevalligheden’ waarna hij als een rijk man aankomt bij het huis van Krishna. Sindsdien wordt Chakora geassocieerd met goed geluk en gezondheid.

Een Dola is een onzichtbare goede bosgeest uit de heidense, voor-christelijke religies van de Slavische landen. Volgens de overlevering heeft elk persoon zijn of haar eigen Dola-geest die de mensen vanuit de hogere wereld vaardigheden, trekjes en vermogens ingeeft. Zo is er een mythische vertelling over een mislukte handelaar die er na een lange zoektocht achter komt dat zijn Dola een boer is. En op het moment dat hij zijn boeren ‘geest’ of temperament aansprak veranderde zijn bestaan. Door een beroep te doen op zijn ‘hogere ik’, begon zijn leven te floreren en werd hij vele male rijker (en gelukkiger) dan hij ooit had kunnen worden als handelaar. Zo staat Dola voor het in contact komen – reikend naar de hogere wereld – met ons hogere ik. Het is de rechtersteen in de vorm van een menhir.

Chakora:
(14 x 13 x 5 cm & 1.42 kg)
€ 145,-

Dola:
(7 x 19 x 4,5 cm & 1.69 kg)
€ 160,-

x

* * *

x

3. & 4. Ariël en Beltane
ARIËL de aartsengel is de beschermer van dieren, het milieu van onze planeet in totaliteit. Ariël betekent –vertaald uit het Hebreeuws– niet voor niets de ‘Leeuwin van God’, met de traditionele naam ‘Het Licht van God’. Als beschermster van dieren is Ariël betrokken bij de heling van wilde dieren, vooral de dieren die in en rond het water leven. In een blijspel van Shakespeare, ‘The Tempest’, wordt Ariël afgeschilderd als een complexe geest en als zinnebeeld van natuurkrachten. Ariël staat voor levenskracht; of zoals Johan Wolfgang von Goethe schreef: ‘Wanneer het leven zich over het leven verheugt/loopt het verleden door/de toekomst is al zichtbaar/het moment wordt eeuwigheid’. .

BELTANE (rechts) Bij ‘vuur’ denken we snel aan kaarslicht, maar vergeet niet dat het heetste vuur blauw brand..! Beltane is vernoemd naar de Pegan jaarviering met dezelfde naam en dat 3e Vruchtbaarheidsfeest wordt gevierd op 30 april-1mei. De viering van Beltane staat in het teken van vruchtbaarheid van het zaad en het nieuwe leven dat hierdoor wordt gevormd. Het is het feest van de groeikracht en het opengaan van de natuur. Beltane betekent vuur of Bel Fire. Bel Fire verwijst naar de Keltische God van het Licht. Gedurende Beltane werden en worden ‘Beltane Vuren’ aangestoken. En vlak voor de viering, dus vlak voor zonsondergang, worden dan alle vuren gedoofd. Hierboven is het een kleinere steen (rechts), dus ideaal voor rituelen en altaarstukken.

Ariël:
(16 x 9 x 5 cm & 1.83 kg)
€ 170,-

Beltane:
(8 x 8,5 x 4 cm & 0.39 kg)
€ 160,-

* * *

5. Emere
In de spirituele traditie van de Yoruba stam in West-Afrika vinden we Emere als een kindergeest die tussen de spirituele en de fysieke werelden kan reizen. Zo wordt Emere ook in het dagelijkse leven gebruikt als een plagende bijnaam voor een speels kind dat niet wilt luisteren naar haar ouders en steeds stiekem op avontuur gaat.

In de Yoruba cultuur gelooft men dat een kind een Emere wordt wanneer het zo graag toegang wilt krijgen tot hogere werelden dat het in beide werelden tegelijk komt te staan. Zo heeft een Emere grote wijsheid en energie in pacht, maar heeft het soms het gevoel dat het nergens écht thuis is… De bijzondere vorm van déze steen, in combinatie van de steenlagen intrigeert ons..

Emere:
(16 x 12 x 6 cm & 1.92 kg)
€ 175,-

 

* * *

x

6. & 7. Fylgja & Garuda
Fylgja (Oudnoors voor ‘metgezel’) is een bovennatuurlijk wezen of dier in de Noorse mythologie dat een persoon helpt om in contact te komen met lot en fortuin. Fylgjur verschijnen meestal tijdens de slaap in de vorm van een dier, maar volgens de sagen kunnen ze ook verschijnen terwijl iemand wakker is. Bij een strijdlustig of opstandig persoon is de fylgja zeer waarschijnlijk een wolf of een beer. Bij een rustig en geduldig persoon zal de fylgja waarschijnlijk de vorm van een hert, maar zelfs een plant of steen kunnen aannemen. Wanneer fylgjur verschijnen als vrouwenfiguren, dan zijn ze te beschouwen als gidsen voor mensen of hun familie (ættir). De FYLGIA is de steen links.

Garoeda is de naam van de rechtersteen. Het is een mythologisch wezen: deels mens, deels vogel. Hij is het rijdier van de hindoegod Vishnoe. Garoeda is ook de koning der vogels en diens gloed oogverblindend. De Garoeda wordt vaak afgebeeld als een wezen met kop, bek, vleugels en staart van een arend. Je kent hem vast wel van het symbolische gebruik van de vogel bij luchtvaartmaatschappij Garuda Airways. De Garuda heeft de romp en de ledematen van een mens, een wit aangezicht, rode vleugels en een goudkleurig lichaam. Wij vinden deze naam voor de rechtersteen uitermate van toepassing.

Fylgja:
(13 x 9 x 5 cm & 1.43 kg)

VERKOCHT

Garuda:
(15 x 12 x 5 cm & 1.54 kg)
€ 150,

x

* * *

X

* * *

“Ja, ik wil graag de prachtige
Lapis Lazuli
sieraden/stukken
ontvangen!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de
sluitingsdatum: dinsdag 25 mei a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 7,-

Woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

* * *

Mooie, bekrachtigende edelsteenhangers: Positieve energie!x
x

 

Totaal: € -

Advertentie