Advertentie

Ook dit wifi-stralingslek in huis? Doe er wat aan..!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken na de sluitingsdatum te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

 

x

* * *

Toch straling in huis door
ongeziene invloed van ‘hogerhand’..?

Hoe je huis tóch vol WiFi kan zitten,
zonder dat je het zelf weet..!

2020 © WantToKnow.nl/.be

htt

Ben jij een bewust gebruiker van WiFi? Misschien wil je helemaal géén straling in huis en doe je alles met (internet)kabeltjes. Of misschien gebruik je de WiFi zo min mogelijk. En zet je hem s’ nachts ook uit om te genieten van een écht ongestoorde nachtrust. We doen allemaal ons best, om de nieuwe technologie dienstbaar te maken aan ons, maar wist je dat je zomaar onderhevig kunt zijn aan een sterk wifi-netwerk, dat uit jouw ‘internetkastje’ komt en waar je helemaal geen controle over hebt..?

In 2013 begonnen grote serviceproviders zoals Ziggo, UPC en KPN met de uitrol van een landelijke wifi-netwerk. En dat deden ze ook via de modems van breedbandklanten. Ze gingen ervan uit, dat je modem de meeste tijd niet volbelast zal zijn; sterker nog: meestentijds helemaal niet gebruikt zal worden. Bijzonder aan dit netwerk was dat er geen extra masten geplaatst hoefden worden. De bedrijven hadden namelijk een handige list bedacht; waarom een berg geld investeren in nieuwe masten als 99% van alle huishoudens in Nederland een eigen zendstationnetje in huis heeft?! Ja, ook jij. Wanneer je klant bent bij een provider die je dit ‘kunstje’ flikt..

Zonder nadrukkelijk toestemming werden, na een aantal tests in de provincie Groningen, landelijk alle PRIVÉ-modems automatisch omgezet naar een netwerk van zg. ‘WifiSpots’, vrij toegankelijke netwerken die worden gestraald vanuit de ‘internetkastjes’, bij mensen thuis dus. Nou kun je denken ‘Slim bedacht!’, maar als je op de hoogte bent van de grote risico’s (HIER o.a) die je met de wifi-technologie in huis haalt, dan is deze ontwikkeling nogal schokkend.  Zeker omdat het veelal met de zg. ‘negative option’ bij mensen is opgedrongen. Wanneer je daarbij géén expliciet bezwaar maakt, ben je gewoon de pineut, ehh… een extra-netproviders-knooppunt.

Daarbij is het natuurlijk helemaal schandálig, als blijkt, dat dit tweede netwerk in jouw huis soms niet eens kán worden uitgezet. En als het afgezet is, soms plotseling van buitenaf weer holadijee aan wordt gezet! Daarbij natuurlijk ook nog eens  de nodige privacyrisico’s met zich meebrengt..! En we dachten wel zo bewust om te gaan met al die straling… Hier in deze video, legt een van de  grootste providers in het land, de firma Ziggo, het zelf even uit, in een informatiefilmpje via hun YouTube-kanaal:

Eerst de privacyrisico’s
Je vergist je er gemakkelijk in, maar jouw data is een hoop geld waard. Zelfs (of juist!) de data waar je niet te veel bij stilstaat. Toen Facebook onlangs WhatsApp overkocht van de originele ontwikkelaar van de chat-app, betaalde zij circa $ 50,- per gebruiker! Dat enorme bedrag was niet voor de dienst zelf, maar voor de grote hoeveelheid gebruikers en de data die zij meebrachten. Dat deze gegevens veel waard zijn blijkt ook uit een rapport van de Amerikaanse organisatie RAND. In een door hun gepubliceerd rapport (HIER) blijkt dat op de zwarte markt tussen de US$ 16 en $ 325 wordt betaald voor een recent gestolen/gehackt Twitter Account; data is dus big business!

Waar ze die data allemaal voor gebruiken, dat blijft vooralsnog een raadsel.. Maar ga ervan uit dat op jóuw naam een hele map vol info bekend is. Een soort kapstokje waaraan alles hangt rondom jouw persoon, dat te allen tijde toegankelijk is voor onderzoek, gebruik (voor allerlei doelen) en vérdere verkrachting van jouw privé-veld. Bijvoorbeeld door het kruisen van diverse persoonlijke data. (HIER)

Met de paplepel..!

Ook op kleinere schaal wordt er steeds vaker data afgetapt, bijvoorbeeld wanneer je gebruik maakt van het internet in een cafeetje of gewoon bij je thuis! Het gebeurt steeds vaker dat een ‘data-visser’ gebruik maakt van zwakke of verouderde netwerkbeveiliging en zonder moeite al het data-verkeer (register) in het hele café of bij je thuis kopieert. Met een hengeltje aan de sloot gaan zitten is dan nog meer werk…

Wil je zeker zijn dat jouw data niet wordt afgetapt? Dan kan je het best gebruik maken van de goede oude kabel! Maar hier komt dan het addertje van het landelijke Wifi-netwerk onder het gras uit. Want het kan zomaar zijn dat je jouw netwerk gewoon goed hebt uitgezet én een twééde netwerk in huis hebt waar een data-visser gewoon bij kan..!

Dan de gezondheidsrisico’s waar je soms niets aan mag doen!
Over de wifi-gevaren hebben wij al veel geschreven hier op de site (o.a. HIER). Dus voor meer achtergrondinformatie verwijzen wij je graag naar dit of andere artikelen. Maar wat je misschien nog niet wist is dat Europese telecom-providers steeds vaker modems/routers/internetkastjes gebruiken met een extra antenne!! Hiermee kan het landelijke ‘WifiSpot’-netwerk in stand wordt gehouden. Precies zoals is beloofd door de genoemde (en andere) service-providers. De implementatie van dit extra zendertje verschilt vaak per provider, maar gaat bijna altijd gemoeid met de aantasting van ons recht op een stralings-vrij huis..!

Een typisch voorbeeld van ‘negative option’. Dit wil zeggen dat een bedrijf iets doet, totdat jij zegt dat het NIET meer mag…! Ziggo Hotspots gebruiken dus honderdduizenden routers van mensen thuis, die niet ‘UIT’ staan, om zo één groot netwerk te creëren.. Feitelijk een schandalige ontwikkeling..! Baas in eigen huis, maar niet over je router..?!

Al met al, zijn mensen in het ergste geval, zich niet bewust van deze extra antenne en worden ze er ook niet over ingelicht. Zeker zij, die dan denken zonder een ‘stralend’ wifi-netwerk in huis te leven, komen dan van een koude kermis thuis..! Dus ook wanneer jij bijvoorbeeld jouw eigen netwerk goed uit hebt gezet, dan NOG BLIJFT DIE EXTRA ANTENNE GEWOON DÓÓR-STRALEN. De enige manier om er dan achter te komen of er straling in huis is, is door zelf te meten of door contact op te nemen met de provider en het ze eerlijk te vragen en ook een EERLIJK ANTWOORD TE EISEN. Als je het ons vraagt, is dit een niet écht ethische zaak!!

In andere gevallen zijn/worden mensen wel geïnformeerd over de extra antenne én is het mogelijk om de extra antenne uit te zetten. Maar wat blijkt dan? Dat deze van tijd tot tijd automatisch toch weer opnieuw aan wordt gezet en/of aan gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer het apparaat automatisch wordt geüpdatet én zichzelf opnieuw aanzet zonder de oude instellingen te behouden. Die worden dan vrolijk gewist/overschreven..! Heb je het internetkastje achter in de meterkast staan? Dan kan het zomaar zijn dat je al een langere tijd een wifi-netwerk aan hebt staan in huis zonder dat je daar erg in hebt, terwijl je het netwerk ooit wel heel nadrukkelijk hebt uitgezet!

Ophef uit de goed hoek
Gelukkige zijn er in de afgelopen jaren veel partijen ontstaan die zich inzetten voor de rechten van de bewuste Wifi-gebruiker. Organisaties, zoals het Franse E.P.E. Conseil waarmee wij samenwerken, zetten zich in voor de vrijheid van de Europese burger om zelf te kiezen of er een Wifi-netwerk in huis is of niet. Het is dan ook deze Franse club die een bijzonder rebelse oplossing heeft gevonden voor het gebrek aan controle over die éxtra ongewilde straling in huis… De creatie van een soort ‘elektro-magnetisch’ fort in je eigen huis.. Met een -wellicht ken je het verhaal nog- zogenaamde kooi van Faraday. (HIER) Een kooi’ die je natuurlijk ook zelf kunt maken, zoals deze studenten lekker kneuterig deden met zilverfolie en metaal draadwerk. HIER.

 

* * *

Speciale WTK-aanbieding,
in samenwerking met:

x
De ‘Wifi Afsluitzak’

(let op: geldig t/m 31 maart)
x

Met de belangrijke kennis van het bovenstaande artikel in het achterhoofd, gingen we op zoek naar een praktische manier om die ongevraagde extrá netwerk straling te kunnen controleren. Zodat je in ieder geval wéét waar je aan toe bent. IN JE EIGEN HUIS! Maar ook op kantoor of ergens waar je bijvoorbeeld op vakantie bent! We vonden uiteindelijk wat we zochten bij een bedrijf waar we al tijden mee samenwerken! Het is het Franse bedrijf EPE-Conseil, dat al jaren eenvoudige en bijzonder degelijke stralingsmeters en -blockers maakt. Vooral omdat zij zicht net als wij, inzetten voor ‘Elektrosmog-bewustzijn’.

Samen selecteerden wij de onderstaande ‘Wifi-afsluitzak’: een hoes gemaakt van stof waarin metaal is gevlochten. Op die manier maakt de zak een Faraday-kooi, een natuurkundig verschijnsel dat straling bijna volledig neutraliseert (hier meer achtergrondinformatie). Je zet het internetkastje simpelweg in de zak en de wifi verdwijnt waar je bij staat!

 

(KLIK VOOR GROTERE AFBEELDING (in nieuwe tab))

Een uitkomst als je wel én/of geen wifi gebruikt:

  1. Deze Wifi-afsluitzakken zijn perfect voor mensen die geen interesse hebben in de wifi-functionaliteit van hun modem, router of andere apparaten en er zeker van willen zijn dat ze geen straling produceren, nu niet en nooit niet!
    Gebruik je internet kabels in huis, dan laat je die simpelweg uit de opening in de zak lopen. Zo weet je zeker dat het netwerk niet per ongeluk weer aan staat na een update én je blokkeert eventueel de extra ongewilde antenne en de privacyrisico’s die daarmee gepaard gaan.
  2. Maak jij wel (bewust) gebruik van de wifi-funtionaliteit van jouw router, dan kan je deze zak gebruiken om de Wifi écht af te sluiten. Bijvoorbeeld voor de gezondheid wanneer je slaapt en geen straling aan je lijf wilt of wanneer je op vakantie gaat en er zeker van wilt zijn dat jouw wifi niet kan worden gezien door ongewilde data-vissers.

De zakken zijn gemaakt van 93% duurzaam Polyester en 7% Polyamide verzilverd en is gemakkelijk te sluiten met een metalen sluiting. De werking is veelvoudig getest door het Emitech-laboratorium in Frankrijk, waar bleek dat de zakken tot wel 86% van de schadelijke frequenties blokkeert!

Herkomst van de stof: Duitsland. Gemaakt in Frankrijk.

Speciaal voor jou als WantToKnow-lezer:

Het Kleine model (25 x 34cm)
€ 35,-
(normaal € 39,-)

en

Het Grote model (40 X 50cm)
€ 49
(normaal € 54,-)

x
* * *

“Ja, ik wil graag deze unieke
Wifi-afsluitzak
ontvangen!”

x

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum: dinsdag 31 maart a.s.

* * *

Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Per bestelling geldt een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,50

Maar woon je buiten Nederland?
Dan geld er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

 

x

* * *

xx

Totaal: € -

Advertentie