Advertentie

Met verbeterde technologie: Elektrosmog en radio-activiteit-meters: straling in beeld..!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2-3 weken, na afloop van de aanbieding, te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service van dienst te zijn!

 

* * *

Eindelijk inzicht in
Electro-Smog

Verborgen krachten in huis,
die vermoeien en ziek maken..!

x
2023 © WantToKnow.nl

x

De Europese Commissie wil koploper worden in de volgende generatie draadloze technologie: 5G. “Handig!” aldus veel mensen. Want gadgets, snufjes en luie hulpmiddelen alom, die met deze nieuwe techniek kunnen worden bediend. Maar, wat veel mensen niet weten, of zelfs niet mógen weten van de telecomgiganten, is dat diezelfde Europese Commissie een waslijst aan mogelijke gezondheidsrisico’s onder de mat veegt. Want wat blijkt: mensen krijgen steeds vaker ‘schijnbaar onbestemde’ gezondheidsklachten, die gerelateerd zijn aan elektro-magnetische straling.

Jeromy Johnson tijdens een TED-talk in Berkeley, Californië.

Zo zijn er ondertussen vele duizenden gevallen bekend, van mensen die over de hele wereld plotseling last krijgen van gezondheidsklachten door elektromagnetische straling of ‘elektro-smog’. Zo beschrijven slachtoffers dat ze last krijgen van stekelige hoofdpijnen, slapeloosheid, gewrichtspijnen en een zwaar wollig gevoel in het hoofd. Een continue ‘druk’ is daarbij uiterst dominant aanwezig.

Ken je het bekende verhaal van Jeromy Johnson, ingenieur uit de hightech Silicon Valley-industrie, die na jaren te hebben gewerkt met computers, van de ene op de andere dag last kreeg van de typische symptomen van elektro-sensitiviteit. En wat bleek? De huisbaas had 23 draadloze smart-meters geïnstalleerd op de meterkast van zijn appartementencomplex, eigenlijk pal onder zijn bed! (Lees het verhaal van Jeromy HIER op de site)

‘Wakker’ geschrokken begon Johnson een gedegen onderzoek naar de effecten van straling en sindsdien spreekt hij over de hele wereld over de gevaren van draadloze technologie en de gevolgen voor mensen met elektro-sensitiviteit. En dit is maar een van de vele ervaringen die mensen sinds de invoering van mobiele telefonie hebben meegemaakt. De website ‘Stop UMTS’ verzameld sinds 2000 ervaringsverhalen (HIER) van slachtoffers van de elektro-smog

Zoals het verhaal van een dame die flinke gezondheidsklachten opliep na aanschaf van een elektrische Tesla-auto. Zij was eerst blij met haar nieuwe hypermoderne en milieubewuste auto, maar na een korte tijd begon ze lichamelijke klachten te krijgen van alle draadloze snufjes in het voertuig. Ongezond natuurlijk én met een zwaar hoofd ook een gevaar in het verkeer..! (In overleg met een specialist wist ze toch iets te doen aan de straling. Daarover hieronder meer.)

Helaas lijken ook dieren behoorlijk last te hebben van de nieuwe beïnvloedingen van hun leefgebied waarin wij zo vrolijk ronddartelen… Zo schreven we eind vorig jaar al een artikel (HIER) over de vraagtekens die worden gezet bij de plotselinge dood van honderden spreeuwen in de omgeving van het nieuwe 5G-netwerk in Den Haag. En dat dieren ook vatbaar zijn voor de schadelijke gevolgen van mobiele straling bleek onder anderen uit een langdurig onderzoek (HIER) naar ratten dat werd uitgevoerd door het Cesare Maltoni Cancer Research Center in Italië en dat in 2018 werd gepubliceerd in het gerespecteerde ‘Journal for Environmental Research’.

Meer dan 2000 ratten werden gedurende twee jaar gemonitord in kooitjes, die rond een standaard gsm-zendmast waren geplaatst. En het kan haast niet anders: de ratten hadden gemiddeld meer last van een vergroot hart en specifieke soorten kanker aan de hersenen en de voortplantingsorganen. Precies de soorten zware aandoeningen die ondertussen de ‘normale’ gevolgen zijn van langdurig en constant met deze soort straling bij… mensen.

De rattenkooien die werden gebruikt, bij het 2-jarig onderzoek in Italië.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de heftige en zelden belichte stralingsproblematiek in de EU, en over hoe het zo ver heeft kunnen komen en welke partijen er allemaal betrokken zijn bij deze krankzinnige ‘ratrace’ binnen de telecom? De Groene Amsterdammer schreef begin dit jaar een daadkrachtig mooi artikel (HIER) dat je verder up-to-date brengt in de huidige (ongelukkige) stand van zaken.

De samenstelling van ‘Elektro-Smog’
De term ‘Elektro-Smog’ is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende vormen van elektromagnetische straling. Zo vallen laag frequente magnetische velden, laag frequente en hoog frequente elektromagnetische straling allemaal onder deze noemer.

Hierboven schreven we al over die laatste, de hoog frequente straling die door steeds meer apparaten om ons heen wordt afgegeven. De wifi waarop computer, telefoons en allerhande smart-apparaten functioneren vallen hieronder, maar ook het steeds intensievere mobiele 5G netwerk.
Wat veel minder mensen weten, is dat ook laag frequente stralingen een invloed hebben op de mens. Deze stralingen, met een lange golflengte, komen we tegen op alle plekken waar elektriciteit wordt gebruikt of getransformeerd. Denk maar aan de intensiteit waarmee een transformatorhuisje kan zoemen op piekmomenten in de avond. We kunnen deze lage stralingen weer opdelen in twee soorten: Magnetische velden en Elektro-magnetische straling.

Vooral rond hoogspanningsleidingen vinden we Magnetische Veld-straling, die wordt gemeten in ‘NanoTesla’. De grootte van het magnetisch wisselveld hangt af van de stroomsterkte. Hoe groter de stroomsterkte, des te groter is ook het magnetisch veld. Zo produceren sommige hoogspanningsleidingen van 380.000 volt nog op 100 meter afstand waarden van meer dan 400 nanoTesla terwijl alles boven de 50 nanoTesla al ziekmakend kan zijn, zoals het RIVM onderstreept (HIER).

De lijst van ziektes die met hoogspanningsleidingen en de daarmee verbonden magnetische wisselvelden in verband worden gebracht is omvangrijk. Het lastige is dat er nog geen wetenschappelijke verklaring is gevonden voor het gemeten verhoogde risico op Leukemie in kleine kinderen en de verhoogde kans op Alzheimers bij ouderen (HIER). Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de World Health Organisation laagfrequente Magnetische (veld)Straling het gevaar als ‘2B’ heeft bestempeld, wat “Houd rekening met de mogelijke gevaren” betekent…

Elektro-magnetische straling, de andere vorm van Laag Frequente straling, komen we het meest tegen in Transformators en wordt gemeten in V/m (volt per meter). Meestal onopvallend ingebouwd, zorgen Transformators in en aan elektrische apparatuur voor het omzetten van een hoge in een lage spanning. De elektronica van een wekkerradio werkt niet met de spanning van 220 volt zoals je die uit het stopcontact kunt halen, maar bijv. met 5 volt. Om deze reden vindt je in en aan elektrische apparatuur bijna altijd transformators, die het voltage naar beneden schroeven.

Helaas is Elektro-magnetische straling een bijproduct van dit proces. En zit er geen blok aan, dan zitten transformatoren vaak ingebouwd! Vooral wetenschappers in de bouwbiologie zijn druk met deze vorm van straling in huis. En dat is niet gek, als je bedenkt dat op deze manier ook een wekkerradio een enorm grote magnetische wisselvelden kan maken. Het is daarnaast een vorm van straling die makkelijk kan worden getest, door eens een nacht te slapen in een kamer waar alle stekkers uit het stopcontact zijn getrokken. Bouwbiologen beschouwen een waarde onder de 15 v/m als normaal.

Wat kunnen we doen?
Het moge duidelijk zijn dat elektronische apparatuur een invloed uitoefent op onze lichamen en daarmee onze rust en gemoedstoestand beïnvloed. Nu is er een groot verschil tussen het enorme krachtveld rond een hoogspanningsleiding en het kleinere veld van de koperdraden in de muur thuis, maar de manier waarop het ons beïnvloed is dezelfde.

In onze moderne tijd zijn we niet anders dan gewend aan de continue, doodvermoeiende belasting op ons lichaam, zoals we hierboven zagen en die ons, in het ergste geval, dodelijk ziek kan maken. Het blijkt dus dat we erg veel kunnen weerstaan, maar even rustig op adem komen doen en kúnnen we eigenlijk veel te weinig. Gelukkig is Elektro-Smog ook waarneembaar te maken én te meten, waardoor we een kijkje kunnen nemen in de verborgen vermoeiende krachten in huis. Om zo slimmer rekening te houden met plekken die niet écht gezond voor je zijn..!

x
En WantToKnow is ook nog de eerste in Nederland
die je de nieuwe en verbeterde Cemprotec 34 mag aanbieden!

x
Lees hieronder snel verder!
x

x
* * *

Speciale WTK-aanbieding,
in samenwerking met:
x

x

Elektro-Smog-meters:

Een opzienbarend kijkje in een onzichtbare wereld..
x
(let op: geldig t/m donderdag 28 september)


X

Met de belangrijke kennis van het bovenstaande artikel in ons achterhoofd, gingen wij opzoek naar een praktische manier om belastende straling te kunnen meten, zodat je weet waar we aan toe bent in je huis, kantoor of ergens waar je bent op vakantie bijv.! Zo kwamen we een jaar geleden in contact met het Franse bedrijf E.P.E. Conseil, dat al jaren eenvoudige en bijzonder degelijke stralingsmeters maakt. Vooral omdat ze zich inzetten voor ‘Elektrosmog-bewustzijn’.

Samen selecteerden wij de onderstaande twee stralingsmeters: Het gloednieuwe volledig model, waarmee iedereen eenvoudig de invloeden in zijn omgeving in kaart kan brengen! Waar je ook bent. Bij vrienden, familie en/of kantoor of THUIS..! Ook vonden we een meter voor radio-activiteit, waarmee je gemakkelijk kunt checken of objecten in jouw leefomgeving een schadelijke en vermoeiende invloed hebben op je lichaam. Twee gemakkelijke én professionele instrumenten!

Hieronder een demonstratief filmpje waarin het Volledige model wordt geïntroduceerd

vx

Zoals je kunt zien werkt het apparaat eenvoudig:
Je beweegt het simpelweg door de ruimte en daar waar de lampjes uitslaan en het apparaat piept is straling aanwezig. Wat met ‘rood’ wordt aangeduid is de grens waar straling schadelijk wordt, zoals is bepaald door de Woonbiologen van E.P.E. Conseil. Zij gebruiken daarvoor strikte adviezen, zoals die zijn aangegeven door diverse wetenschappers. De bronnen waar vandaan deze begrenzingen komen, vind je ook terug in de handleiding. Daarnaast ondervonden wij, dat het ‘indringende’ piepje op het apparaat, heel eenvoudig kan worden uitgeschakeld..!

Het Volledige model (de oranje versie, hieronder) is naast deze hoog frequent-stand ook voorzien van
een laagfrequente magneto-meter, een meter voor laagfrequent elektro-magnetisme,

een zeer fijngevoelige hoogfrequente mode (perfect voor 5g!) ÉN een zeer gevoelige elektrische mode.

(Met die laatste check je bijvoorbeeld eenvoudig of jouw apparaten wel échtuit staan, wanneer je denkt dat je ze ‘uit’ hebt gezet. (Je zult verbaasd staan kijken als je gaat meten..! Want niets blijkt heel vaak minder waar..!)

De eigenschappen van de meter op een rijtje:

 • Meet gelijktijdig elektrische, magnetische en hoog frequente elektrosmog.
 • Meet, in tegenstelling tot vergelijkbare meters, het complete spectrum van 1 MHz tot 10GHz en van 10Hz tot 5Khz.
 • Een precisiemodus, waarmee ook de richting en uitstraling apparaten secuur kan worden gemeten (bijv. door de muur van een kinderkamer).
 • Een geluidsmodus waarmee gemakkelijk kan worden gemeten op basis van klank en snelheid van geluiden.

De Cemprotec 34 heeft een langer ontwerp dan zijn dikkere voorganger, zodat er ruimte kon worden gemaakt voor een lange ‘high-performance’ antenne. Zo is het nieuwe model gevoeliger én meet het een breder spectrum. Uit onafhankelijke tests is dit model als het beste meet in zijn betaalbare prijsklasse. (Een stap daarboven vinden we de bijzonder dure apparatuur van radio en 5G monteurs). Daarnaast heeft dit model een reeks heldere lichtjes, die corresponderen met de meetindex van organisaties voor elektro-sensitieve mensen. Zo meet je dus gemakkelijk, zonder een zware studie in de natuurkunde..! Zo worden de meters van E.P.E. Conseil ook al jaren aangeraden door therapeuten, maar wordt de meter ook gebruikt door professionals!

En door onze goede band met de producenten,
mogen wij jou op WantToKnow als eerste
de nieuwe en verbeterde versie van de Cemprotec aanbieden!
x
Met een speciale display die
nog gemakkelijke te lezen
&
nauwkeuriger is!
x

Speciale WantToKnow-prijs: € 210,-
(normaal € 246,- !)

Technische informatie:

 • Detectie spectrum:
 • HF : 1 MHz tot 10GHz
 • LF: 10Hz tot 5 KHz
 • Komt met een uitleg van de meetwaarden van de corresponderende LED lampjes.
 • Formaat: (HxBxD): 180 x 50 x 30 mm
 • Standaard 1 year garantie van de leverancier!
 • Gewicht: 90g (zonder verpakking).
 • Inclusief 9V batterij (gemakkelijk te vervangen!)

 

En voor het eerst weer beschikbaar
in Nederland, in deze
WantToKnow-aanbieding:
x

De Terra-P gamma-straling meter
Het komt je misschien wat vreemd en wellicht té gespecialiseerd over, voor een aanbieding op WantToKnow. Toch zijn er genoeg redenen, om ook een persoonlijke ‘Geigerteller’ te hebben. Een geiger- of gamma-stralingsmeter dus. Deze geeft ons namelijk niet alleen inzicht in gevaarlijke niveaus van straling, maar deze meter kan ons ook laten zien, waar de ‘achtergrondstraling’ hoog is en van bedenkelijk niveau.

Hoewel nucleaire straling direct doet denken aan problemen met kernreactoren en Hollywood beelden, is de realiteit natuurlijk véél genuanceerder. Wist je dat het een feit is, dat we altijd bloot staan aan een natuurlijke hoeveelheid ‘nucleaire’ straling. Daarmee bedoelen we dus niet een natuurramp of een röntgenfoto bij de tandarts, maar de natuurlijke aardstraling die vrijkomt van verschillende objecten.

Er is kosmische straling, waaraan de Aarde continue blootstaat, maar wist je bijvoorbeeld dat ook bananen, strandzand en graniet een lage hoeveelheid gamma-straling loslaten..!? Zodoende kan het voor verschillende mensen fijn zijn, vanuit hoog-gevoeligheid bijvoorbeeld, om ook  inzicht te hebben in deze laag van het elektromagnetische spectrum. Want elektro-sensitiviteit bij mensen, kan ook komen door invloeden BUITEN het traditionele hoogfrequente en laagfrequente spectrum..!

Daarom vonden wij deze TERRA-P ‘dosimeter’, die gemakkelijk kan worden gebruikt om je huishoudelijke omgeving te controleren. Het makkelijke gebruik en de kleine vorm maakt het een fantastische tool om mee te werken. Zo meet je gemakkelijk of aardappels ermee zijn bestraald (HIER), of er sprake is van verhoogde achtergrond-straling in je tuin en/of gevaarlijke straling op je werkplek (wat te denken bijvoorbeeld in de bouw).

De TERRA-P wordt gemaakt voor E.P.E. Conseil door een beroemde producent uit Oekraïne. Zo staat hun ‘EcoTEST’ label al sinds de Chernobyl-ramp in 1986 bekend als dé Oekraïnse standaard. En hoewel een Gamma-meter gelukkig niet een noodzaak is in Nederland, is het wel een uitkomst voor mensen die inzicht willen krijgen in de vermoeiende stralingen die we dagelijks trotseren, van bekende en vooral ONbekende bron.

Speciale WantToKnow-prijs: € 340,-
(normaal € 370,- !)

Hieronder een korte demonstratie van de TERRA-P in actie in de omgeving rond Fukushima:

x

Twee gemakkelijke
en bijzonder heldere
meetinstrumenten

 

 

* * *

“Ja, ik wil graag die unieke
Elektrosmog-meters
ontvangen
!”

 

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

Aanbieding is geldig tot
woensdag 20 september a.s.

* * *

Nog aanvullende vragen?
Mail even naar aanbieding@wanttoknow.nl

* * *

Porti/handelingskosten:
per bestelling geldt een bijdrage van € 7,-

Woon je buiten Nederland?
In dat geval geldt er een andere bijdrage voor handeling/verzending.
Zie hiervoor hieronder in het besteloverzicht de bedragen per land.

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *
x

x

 

Totaal: € -