Advertentie

Herstart je Gezondheid Kaj jaarbanner 2019

Oranje Calciet: magische steen opent nieuw perspectief..


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2017 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

 

* * *
x

x

x

Reinigend, vitaliserend
en een bron van vreugde!

x

Oranje Calciet,

een uniek mineraal..
X

2018 © WantToKnow.nl/.be
x

Al in de oudheid, ontdekte de mens, dat Calciet een bijzonder aantrekkelijk mineraal is. De oudste calciet-vondsten stammen uit de Romeinse Tijd. Maar al rond 14.000 v.Chr. werd de steensoort als decoratie gebruikt in vloeren en op wanden en ook de oude Egyptenaren gebruikte grote blokken van het mineraal voor de bouw van de piramides, en kleinere stukken calciet voor de mozaïeken binnen in. De Duitse mystica Hildegard von Bingen (1098-1179) schreef in één van haar werken, dat ze bij het behandelen van wonden en ontstekingen, het liefst gebruik maakte van ‘gebrand calciet’, een gekookte pap van gemalen calciet.

Ook de alchemisten van de middeleeuwen experimenteerden maar al te graag met dit wonderlijke calciet. Zij beschreven het calcineren, ofwel het ‘verkalken’ van grondstoffen, als een van de eerste stadia van het zuiveren van ertsen. Deze eigenschap werd ontdekt door tijdens het verhitten van calciet een flinke hoeveelheid lucht toe te voegen. Het calciet veranderde op deze wijze, door de grote hitte, in zuiver witte kalk, wat men interpreteerde als het ‘vrij maken van de geest van de materie’.

Een hele tijd later, tussen 1743 en 1822, was het opnieuw het calciet dat zorgde voor de ontdekking van een nieuw natuurkundig principe. De Franse mineraloog René-Just Hauy formuleerde zijn theorie over de structuren van verschillende kristalsoorten, naar aanleiding van uitgebreid onderzoek naar het calciet.

Dat deed hij, doordat hem was opgevallen, dat wanneer een stuk calciet kapot valt, de ‘scherven’ dezelfde kristalvorm hebben als het oorspronkelijke exemplaar. Dezelfde eigenschap die je bij een hologramafdruk ziet op een glasplaat, of in een kristal. Breekt dat, dan is de hele afbeelding zichtbaar, in ELK van de kleine stukken glas/kristal. Dit werk van Hauy vormt de grondslag van het nog steeds gebruikte systeem van zeven kristalstructuren.

Een dubbele waarneming
Deze trigonale kristalstructuur zorgt naast deze unieke manier van breken ook voor een ander bijzonder verschijnsel: volgens de overlevering gebruikten de Vikingen een doorzichtig calciet voor de navigatie op zee. Deze sólarsteinn (‘zonnesteen’) maakte het mogelijk om, ook bij een dik bewolkte hemel, de plaats en stand van de zon te bepalen. Door een stip te zetten op een zijde van de steen kon met een handige truc, met een zekerheid van 2 graden, de zon aan de hemel worden geplaatst. Kijk naar dit filmpje over dit bijzondere principe:

Metafysische effecten
Dit vermogen tot ‘dubbel kijken’ zien we ook terug in de effecten van de steen, waarvan vele mensen dankbaar gebruik maken. De steen hoort bij heiligbeen chakra en is een uitstekende muze voor creatievelingen. Mensen die veel met stenen werken, gebruiken calciet om emotionele blokkades op te laten lossen en om ‘de sluizen van de inspiratie’ open te zetten. Vooral oranje calciet beweegt door het hele lichaam, verbind en bereid voor op het volgende avontuur. Je kunt stellen dat de spreuk van de steen “ook dit zal voorbij gaan” is, vanuit de activerende vreugde die uit deze wijsheid spreekt.

Praktische toepassing
De Oranje Calciet-steen doet zijn ‘werk’ als hij wordt gebruikt, dáár waar steun nodig is en energetische ‘blokkades’ dienen te worden opgeheven. Wanneer je water, dat in contact is geweest (via stenen in karaf, of onderzetter ónder karaf) met Oranje Calciet, gebruikt, zal de energetische uitstraling van de Calciet het water bekrachtigen. Ons lichaam neemt deze energetische energie op uit het drinkwater en dat zal voelbaar zijn als een (herstel van) hogere vitaliteit. Vooral energetische klachten als oorzaak van buik-, spier-, en hartenpijn, zullen positief worden beïnvloedt door het de oranje calciet.

x

* * *

x

Daarom deze
‘Oranje Calciet’- aanbieding

x
(geldig t/m dinsdag 26 juni)
X

Met de kennis van het bovenstaande artikel in het achterhoofd, gingen we op zoek en vonden we een aantal bijzondere ‘Oranje Calciet’-producten, die wij zelf importeren van een van onze buitenlandse producenten. Zo kan je oranje calciet én de bijzondere eigenschappen van deze prachtige steen opnemen in je dagelijkse leven.
Alleen de aanblik van deze oranje calciet-stenen is al méér dan de moeite waard. Dit zijn de unieke Calciet-artikelen:

1. De oranje calciet ‘vlamsculptuur’.
Deze bijzondere ‘vlamsculpturen’ worden met de hand geslepen door de kunstenaars in het atelier van onze Duitse leverancier. Zij gaan hierbij uit van de natuurlijke vorm van de betreffende steen, zoals die aanwezig is als deze uit de grond komt. Als de vorm uit de steen is gebeiteld, wordt deze gepolijst en glanzend afgewerkt en opgepoetst tot een mineraalstuk waar wij enkel ‘u’ tegen kunnen zeggen…! In één woord, een juweel.. Alle sculpturen hebben elk een hoogte van ca. 16 cm, met een basis van ca. 6 cm ∅

Prijs: € 77-

2. Hart van oranje Calciet
Calciet is een relatief zacht gesteente, dat zich dus ook graag laat verleiden tot andere vormen. Dit handgeslepen hart is ongeveer 10 cm bij 10 cm groot en vormt daardoor een sterk symbool in de ruimte. En deze calciet zal het menselijk hart de blije overwinningsmoed laten voelen. Een prachtig cadeau-idee..?

Hart van oranje Calciet
Prijs: € 44,-

x

3. Bol van Oranje Calciet
Een groot stuk calciet laat zich ook vrij eenvoudig en handmatig slijpen tot een perfecte bol. Met een doorsnede van 15 cm is deze bal een indrukwekkend object om in je huis/kantoor te hebben. Wellicht zelfs met meerdere exemplaren op één schaal. Maar vanzelfsprekend -door de bolvorm- ook uitermate geschikt om in de handen of op het lichaam te leggen voor bijv. rustgevende en/of therapeutische sessies..

Bol van Oranje Calciet (15 cm ∅)
Prijs: € 99,-

4. Piramide van Oranje Calciet
Zoals ook de oude Egyptenaren dat al voor ons deden, hebben de kunstenaars in het atelier gote stukken calciet met de hand perfect geslepen tot een piramides met gelijke zijdes. De piramides hebben een basis-afmeting van 10 bij 10 cm.

Piramide van oranje Calciet
Prijs: € 55,-

 

5. Set van 6 onderzetters
Een van de gemakkelijkste manier om de energie van een steensoort op je in te laten werken, is door water te drinken dat is opgeladen door de steen. Je kunt dit eenvoudig doen door de stenen in de buurt te leggen van een glas of karaf, maar het is natuurlijk nog gemakkelijker als je een fles of glazen op deze onderzetters van calciet zet..! Elk ‘calciet-plaatje’ heeft een afmeting van 9,5 x 9,5 cm. Leg je de plaatjes tegen elkaar, dan heb je een vlak van bijv. 19 x 27 (de maat van bijna een A4-tje)

Set van 6 onderzetters van oranje Calciet
Prijs: € 33,-

6. Vierkante schaal van oranje Calciet
Nu zijn er natuurlijk meer manier om een mineraal op je in te laten werk. Je kan bijvoorbeeld ook voedsel op een Calciet-schaal leggen..! Wat te denken van het opdienen van deze schaaltjes, met bijvoorbeeld een toetje van sinaasappelijs..!  Of plaats één van de bovenstaande calcietbollen in het schaaltje! De afmeting van schaaltje/bordje is 12 x 12 cm.

Schaal van Oranje Calciet
Prijs: € 33,-

* * *

“Ja, ik wil graag het krachtige
Oranje Calciet in huis hebben!”

x
Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 26 juni a.s.

x

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 4,50

* * *

x
Heb je nog aanvullende vragen?
Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl
x
* * *

x
Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van €7,50 –

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van €10,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie