Advertentie

Herstart je Gezondheid Kaj jaarbanner 2019

Reflexologie in het ‘blote-voeten-seizoen’..


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor je, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen. Bij kleine, vaak ambachtelijke leveranciers vandaan. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. We kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2018 fors hebben uitgebreid – van dienst te zijn!

 

* * *

x

x
Inzichten voor in het blote voeten seizoen..

x

– Reflexologie –

x
2018 © WantToKnow.nl/.be
X

Reflexologie is de eeuwenoude holistische massagemethode, die is gebaseerd op oud-Chinese gebruiken. Hierbij worden inwendige organen gunstig beïnvloedt, door middel van het stimuleren van de specifieke energiebanen die in ons lichaam aanwezig zijn. Met het inzicht dat alle organen in het menselijk lichaam corresponderen met drukpunten, zoals we die bijvoorbeeld onder de voeten hebben, is het begrijpelijk dat massage van deze punten, bijdraagt aan het stimuleren van de energie in de betreffende organen en lichaamsdelen. Preventief toegepast is gerichte reflexologie ook een methode die het lichaam balanceert én dieper dieper doet ontspannen. Even wat anders dus, dan ‘zomaar’ een voetmassage, waar natuurlijk op zich ook niks mis mee is..


De theorie achter reflexologie heeft haar vroegste wortels ook al in de kennis van de oude Egyptenaren. In de afbeelding hierboven, zien we een prent uit een tombe in Saqqara, waarop in de hiëroglyfen de specifieke helende werking van de voet- en handmassage wordt geprezen. Nadat deze kennis zich als een lopend (!) vuurtje door het Romeinse rijk van het oude Europa had verspreid, is het daarna, een lange periode in de vergetelheid geraakt.

Dr. William Fitzgerald, ontwikkelde de moderne reflexologie

Met veel dank aan Dr. William Fitzgerald..
Het heeft nog tot 1917 geduurd, voordat deze inzichten opnieuw mainstream-kennis werden. Het was
de Amerikaanse Dr. William Fitzgerald, die met zijn boek ‘Relieving Pain at Home’ deze kennis weer beschikbaar maakte. Has was heftig geïnspireerd geraakt door deze weten-schap/wijsheid uit de oudheid. En nadat hij jaren had geëxperimenteerd met pinnen, kammen, klemmen en elastiekjes, was deze William Fitzgerald tot zijn, nu baanbrekende ‘zone-therapy’ gekomen.

Baanbrekend, zoals later bleek! Want dr. Fitzgerald had het simpele feit ontdekt, dat het toepassen van druk op specifieke zones van het lichaam, niet alleen pijn kan verlichten, maar in veel gevallen ook de onderliggende oorzaak aanpakt! Tegenwoordig zeggen we dat organen en lichaamszones worden gestimuleerd om de levensenergie te stimuleren om in balans te gaan stromen. Zijn inzichten samenvattend opende hij zijn eerste boek met deze quote:

 “Humanity is awakening to the fact,
that sickness, in a large percentage of cases, is an error
of body and mind.”

vertaald:

“De mensheid ontwaakt in de wetenschap dat ziekte,
in een hoog percentage van de gevallen,
een ‘misstap’ is, van het lichaam en de geest.”
x

Hoe reflexologie werkt
Kort gezegd kunnen onze
energiebanen verstopt/geblokkeerd raken. Door bijvoorbeeld een overmaat aan verkeerde voeding (suiker!) of teveel belasting, in de vorm van stress. Hierdoor treden deze blokkades op in het lichaam. Deze kunnen op hun beurt weer tot ziekte leiden. Zoals je begrijpt is het beter om het allemaal niet zover te laten komen. Daarom dien je jezelf en de mensen van wie je houdt, goed te verzorgen. Reflexelogie is hiertoe eigenlijk een verrassend eenvoudig middel. Hoe gaat dit in zijn werk?

Zoals Dr. Fitzgerald herontdekte, zijn onze voeten in het klein een perfecte weergave van ons lichaam, waarin alle organen en lichaamsdelen duidelijk worden ‘weerspiegeld’ in de voeten. Wanneer de reflexen op de voeten worden gestimuleerd, lokken deze in het lichaam een onwillekeurige reactie uit met het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. De reflexpunten op de voet kunnen dus een grote invloed/bijdrage hebben op een gebalanceerde gezondheidstoestand.

Deze reflexologische methode kun je ook toepassen op de handen, het oor en zelfs op de iris van het oog, omdat die ook deze energiebanen tonen. Maar de voorkeur gaat dan toch uit naar de voeten, omdat deze een groter oppervlakte beslaan en daarmee eenvoudiger toegankelijk zijn. Reflexologie is zeer eenvoudig te leren.. In de oudheid werd het ook al door veel mensen beoefend. En ja, je kunt zelfs je eigen voeten behandelen; maar gezien de ongemakkelijke houding, werkt het echter vaak beter, om de behandeling op een ander uit te voeren.

In het kort: een cusus reflexelogie..
Begin met het opwarmen van de voeten, zodat de energie- en bloedcirculatie op gang komt. Dit kan ook door bijv. een voetenbad, een warme handdoek of door de voeten in de zon te leggen. Vervolgens start je met een volledige voetmassage, zónder duidelijke aandacht op één plek; de voeten worden zo volledig gevoelig en geactiveerd en zal het hele lichaams-energiesysteem ‘wakker’ worden geprikkeld. Dan kunnen de specifieke energiepunten worden aangesproken.

Door middel van een stevige ‘puntvorm’ wordt op elk te behandelen reflexpunt, zo’n 10 tot 30 seconden stevig gemasseerd. In een vloeiende beweging met de klok mee.

Een stylus voor energiepunt-reflexelogie

Die puntvorm kunnen de vingers/knokkels zijn, maar ook een houten of speciaal daartoe vervaardigde (edel)stenen pen werkt makkelijk! Mocht een reflexpunt te gevoelig zijn (al een teken van blokkade!), dan verkort je de massagetijd en kom je later nog eens terug op dezelfde plek.

Let op: een massage mag echter nooit pijn doen. Het is dus de kunst om binnen de te verdragen druk te blijven en deze langzaam te verhogen. Een veelgebruikte behandeling focust op de organen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken van de gifstoffen in het lichaam (nieren, lever, blaas, galblaas en longen). Ook als er geen specifieke klachten zijn is dit een fantastische basisbehandeling.

De masseur geneest niet, dat doet het lichaam zélf..!!
Voor de goede orde: natuurlijk is het niet de reflexoloog die geneest, dat doet het lichaam. Met deze methode breng je enkel het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang. Deze reflexbehandeling is dus een onderhoud van, en een investering in je lichaam. Een reflexbehandeling heeft het vermogen om stressknopen los te trekken en diepe ontspanning op te roepen.

Door balans en energie te brengen naar die delen van het lichaam die dat het meest nodig hebben en hier dus eigenlijk om ‘vragen’. Hierdoor krijgt het lichaam de kans beter te functioneren; de bloedsomloop verbeterd, gifstoffen worden afgevoerd en zuurstofrijkbloed aangevoerd. Door een behandeling kunnen verschillende effecten opgewekt worden. Over het algemeen voelt mensen zich kalmer en energieker na een reflexologische behandeling. Beter slapen is ook een veelgehoord resultaat. Als het behandelde lichaam echter langere tijd veel stress of gifstoffen vast heeft gehouden, dan kunnen daarnaast ook andere reacties volgen. Meer en/of donkere urine, transpiratie, vaker ontlasting, vaginale afscheiding en diepe tijdelijke vermoeidheid zijn mogelijk..

Buiten alle fysieke systemen, zoals ons lymphe- en zenuwstelsel, lopen deze energie-meridianen door ons lichaam.

Wat de reactie ook is, het hoort bij het reinigings-/genezingsproces en is altijd van voorbijgaande aard. Als algemeen advies is extra water drinken na een behandeling een must. Regelmatige voetmassages kunnen door hun rustgevende uitwerking het lichaam helpen in balans te komen én te blijven. De optimale tijd tussen de behandelingen kan van mens tot mens verschillen, dus zoals dat gaat met bijna alle dingen in het leven is het ook hier goed om (naar je lichaam) te luisteren..!

x

* * *

x

x

En met deze kennis..
x

Alsjeblieft: onze
Reflexologie aanbieding!

x
(geldig t/m dinsdag 14 augustus)
X

Met de kennis van het artikel hierboven in ons achterhoofd, stelde wij voor jou een aanbieding samen, waarmee je in staat wordt gesteld, op een degelijke manier jezelf, óf een ander reflexologisch te behandelen. Wij vonden deze artikelen bij verschillende handwerk ateliers in Europa.

1. Grote Reflexologie voetmodellen
In het kader van reflexologie, representeert elke voet, links en rechts, energetisch een apart deel van ons lichaam. Deze oud-Engelse instructieset van de linker- én rechtervoet, lijkt zo uit de antieke spreekkamer van dr. Fitzgerald te komen. Ze geven een overzichtelijke weergave van de verschillende reflexpunten. Ze zijn ontworpen naar een antiek voorbeeld, door ’n Engelse kunstenares en vervaardigd uit een stevige poly-resin, waardoor deze modelvoeten tegen een stootje kunnen.

De lijnen op de voeten zijn gegraveerd in het materiaal, waarna er verf in deze groeven is gewreven. Hierdoor zijn de lijnen niet alleen duidelijk zichtbaar en slijtvast; deze voeten krijgen hierdoor ook de uitstraling, alsof ze van steen zijn gemaakt. Op zich al een sieraad in je woning/werkkamer!

Tijdens de productie van deze voeten in het atelier, wordt er ook een uitsparing gemaakt aan de achterkant van de beide voeten. Hierdoor kun je ze ook eenvoudig met ’n spijker of haakje aan de muur hangen. De voeten hebben een afmeting van 23 cm bij 9 cm, waardoor ze een ‘ware grote’ hebben.

Prijs: € 35,- voor dit paar als set

2. Set van drie massage styluses
Vanzelfsprekend kun je een houten of kunststof stylus gebruiken, om reflexpunten te stimuleren. Maar deze set van 3 magnifieke, met de hand gevormde en gepolijste stenen massage-pennen/’styluses’ zijn het ideale werkmiddel voor een reflexologische behandeling.

Want deze set is namelijk gemaakt van 3 verschillende edelsteensoorten, die van oudsher al worden ingezet, voor hun kalmerende werking. Links zie je de llichte Magnesiet-steen, in het midden de paarse Amethist-quartz en rechts de diep-blauwe Sodaliet (ook afgebeeld op de afbeelding hierboven). Deze ‘styluses’ hebben elk een afmeting van 10 cm bij 1,5 cm en worden geleverd in een mooie, stevige bewaardoos.

Prijs: € 35,- (voor deze set van 3)

 

 

 

Alleen bij de WantToKnow Aanbieding:
x

Bestel je twee artikelen..?
(1 van elk of 2 dezelfde)
x
Dan ontvang je deze uitgebreide en zeer gedetailleerde
x
Reflexologie-poster op A3 formaat (29,7 cm x 42 cm)

GRATIS!

 

x

(Winkelwaarde € 5,- )

 

* * *

“Ja, ik wil graag deze

Reflexologie-set(s) in huis hebben!”

x
Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 14 augustus a.s.

x

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 5,-
x
Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van € 7,50-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van € 10,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat ?

Of heb je evt. nog andere vragen?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan z.s.m. weten hoe we jouw bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie