Advertentie

candida banner april 2019

Runen-edelstenen: taal van het universele onderbewuste..


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen. WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. Wij hopen je met deze service van dienst te zijn!

* * *

 

x

Runenstenen, zoals ze nog worden gevonden in ‘het wild’

x

x

Symbolen van wijsheid,

het alfabet van de Germanen

en door Odin ‘in zichzelf’ gevonden:

x

Het Runenschrift

x
2018 © WantToKnow.nl/.be
X

Het runenschrift is, zover de kennis erover nu reikt, het eerste schrift dat is ontstaan onder antieke Germaanse volkeren. Maar vergis je niet: de runentekens staan voor veel méér dan de ‘kale’ letters van het alfabet, zoals wij dat vandaag de dag gebruiken. Het Germaanse woord ‘runo’ betekent zowel letter als fluistering. Hierdoor heeft élke rune de symboliek van een kosmologische wet waarmee ‘de uitvinder’ direct contact maakte.

Uruz, rune van de wilde os

Elke rune heeft daarbij een naam, die verwijst naar de filosofische en magische symboliek van zijn vorm. Zo lijkt de ‘U-rune’, met de naam Uruz, op de hoorn van de machtig wilde oeros die tot de 18e eeuw in de bossen van Noord-Europa leefde. Zo staat déze rune dus voor de ‘U/OE’ klank, maar bovenal voor de oorspronkelijke en primitieve levenskracht. Uruz staat voor de vruchtbare creatie-kracht, voor de vastberadenheid en voor de verbinding met het hogere spirituele.

Het runenalfabet wordt ‘Futhark’ genoemd, naar de eerste zes runen (Fehu, Uruz, Thurisaz, Ansuz, Raidho, Kaunan), zoals ‘ons’ alfabet ook haar naam van ‘Alpha’ en ‘Bèta’ heeft gekregen.. Het volledige Oud Noorse Futhark kent 24 runen en dook op tussen 1000 v.chr en 400 na chr. Runen werden zelden met inkt op papier geschreven; traditioneel werden de symbolen in voorwerpen van steen, hout, metaal gekerfd. Dit verklaart het scherpe en hoekig gevormde ontwerp van de symbolen.

Het prachtige symbolische verhaal van Odin: jezelf aan jezelf offeren. Overgave? Een wijze les!

De ontdekking van het runenschrift wordt toegeschreven aan oppergod Odin (ook wel Wodan genoemd). Het epische gedicht Hávamál (‘Het lied van de Hoge’) uit de 9e eeuw, vertelt hoe Odin de runen en de magie ontdekte, toen hij ‘zichzelf aan zichzelf offerde’. Odin hing zichzelf aan zijn enkels in de boom Yggdrasil, die in de Noorse mythologie het centrum van het universum vertegenwoordigt. Verwond door zijn eigen speer en zonder voedsel tuurde Odin in het water aan de wortels van Yggdrasil ‘totdat hij niet levend of dood was’. De runen verschenen in het water op het moment dat Odin ‘zijn zelf’ losliet, anders gezegd, Odin kreeg toegang tot de scheppende kracht van het al, toen hij zichzelf er niet meer los van zag..! Door het loslaten, herinnerde hij zich de oerverbinding..

Hoe gaat het gooien van Runenstenen..?
Net zoals bij andere voorspellingsmethodes is het wijs, om het werpen van de runen in een rustige omgeving te doen. Degene die de Runestenen gooit, ontspant en komt tot zichzelf, zoekt het innerlijke rustpunt en brengt dan zijn/haar focus op het onderwerp waar de worp iets over mag onthullen.. Daarbij is het belangrijk dat er een connectie is tussen de werper en de stenen. Ervaren runenwerpers dragen eigen Runestenen, regelmatig of altijd, bij zich in een eigen bewaarzakje en werpen de stenen consequent op dezelfde wijze. Vergelijkbaar met mensen die pendelen, ook altijd een pendeltje als raadgever in de zak/tas hebben.

Er zijn veel verschillende soorten stenen en experts vertellen dat sommige Runensets ‘socialer’ zijn dan anderen, wat wilt zeggen dat het merendeel van de stenen zijn verbonden met één werper. De stenen die wij kozen zijn halfedelstenen, waardoor hún karakteristiek het proces van de eigenaar zal bekrachtigen, wanneer deze stenen bewust gekozen zijn. Je kunt ook heel goed de stenen voor een ander gooien/leggen, mits die persoon er toestemming toe geeft en de werper zich ‘leeg’ maakt. Het is dan wel gebruikelijk om de stenen te laten schudden door de niet-gooiende persoon, zodat de stenen de energie van deze persoon kunnen oppikken.

Runenstenen van hout, gebruikt in combinatie met tarotkaarten

Hoe gaat dat dan verder met die Runen…?
In de pdf handleidingen die bij de runen-sets horen, staat uitgebreid te lezen over achtergronden en natuurlijk de manieren waarop je met de stenen werkt. Want Runen laten zich op vele verschillende manieren werpen en trekken. Bij sommige methodes wordt zelfs de héle runenbuidel met 24 steentjes leeggegooid boven een kleed, maar het is net zo krachtig als je de stenen een-voor-een trekt zoals je dat bij een dek kaarten zou doen. (Zo kun je bijvoorbeeld ook snel zelfs één steen trekken voor algemeen advies..!)

Populairder is echter ‘het werpen van de Nornen’: de lotsgodinnen uit de Noorse mythologie, die als drie zusters worden afgebeeld en verleden (Urd), heden (Verdandi) en toekomst (Skuld) vertegenwoordigen. Men werpt/trekt, met steeds dezelfde beweging, drie stenen en plaatst die van rechts naar links in een rechte lijn (het Futhark alfabet werd van rechts naar links gelezen). Als een steen ondersteboven ligt, dan draai je die om zoals je een bladzijde van een boek om zou slaan. Dan staat daarbij de eerste steen voor het verleden van de gestelde vraag. De tweede staat voor het heden en het pad waar de vraag nu op loopt. En dan is de derde steen een verwijzing/hint/inzicht naar de toekomst en de meest waarschijnlijke uitkomst.. Als er niets aan de situatie veranderd.. ‘Het werpen van de Nornen’ is een eenvoudige methode die ook aan een beginnend runenwerper krachtige inzichten kan geven.

Een andere veelgebruikte methode is ‘het Keltische Kruis’, waarbij zes stenen worden gelegd. Maar er zijn nog vele andere manieren waarop runen kunnen worden gebruikt. Door hun archetypische lading zijn de stenen ook zeer geschikt om zelfs op te mediteren en door hun eenvoudige ontwerp is het ook gemakkelijk om de tekens als talisman op een object te zetten. De runen staan zo dus voor de subtiel gewoven krachten van het bestaan en geven ons inzicht in de diepere delen van onszelf, áls we kunnen lezen en schrijven (werpen) natuurlijk..!

Het zakje met rozekwarts Runen (-stenen)

* * *

x

Links de set bergkristal-Runen en rechts de rozenkwarts-uitvoering.

x

* * *

“Ja, deze luxe
Runenstenen-set(s) ontvangen

(Incl. handleidingen in pdf)!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
rond de bestelling af, VÓÓR de

sluitingsdatum

dinsdag 23 oktober a.s.

x

Per bestelling geldt
een bijdrage porti/handelingskosten van € 6,-

* * *
Woon je buiten Nederland, in de Benelux?
Dan geld er een bijdrage voor handling/verzending van € 9,-

Woon je buiten de Benelux?
Dan geld er een voor handling/verzending een bijdrage van € 15,-

* * *

Wil je een andere/grotere bestelling plaatsen,
dan ons bestelsysteem toelaat?

Stuur dan even een berichtje naar aanbieding@wanttoknow.nl
We laten je dan snel even weten hoe we je bestelling kunnen aannemen/verzorgen.

x

* * *

Totaal: € -

Advertentie