Yoga-Actie: Kom actief tot ware rust!


WantToKnow probeert voor jou regelmatig bijzondere aanbiedingen te organiseren, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2017 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

x

* * *

x

Vanuit het oude India,

een wereldwijde hit..!
X

-Yoga-

 

2017 © WantToKnow.nl/.be

Vraag aan een willekeurig iemand op straat: “Weet u wat Yoga is?” Dan komt er vast een antwoord als: “Dat zijn al die moeilijke rekoefeningen!” Veel mensen weten weinig van de rijke geschiedenis en de diepe levensfilosofie waaruit de yoga in Azië is ontstaan. Dat is zonde, want de yoga blijft zo voor veel buitenstaanders het terrein van de fanatieke sporter en stuk minder dat van de brahmanen uit het Hindoeïsme. Laten we je daarom even de ontstaansgeschiedenis van yoga in vogelvlucht vertellen.

De geschiedenis van yoga kan worden teruggebracht naar het oude India van vijfduizend jaar geleden. De eerste beschrijvingen, de Veda geschriften, stammen uit de Vedische tijd, 3 eeuwen voor het begin van de christelijke jaartelling. Vroege Vedische priesters, de Brahmanen, hielden zich aan een aantal strenge rituelen om zo dichter bij het goddelijke te kunnen staan. Ze hadden een totale zelfbeheersing, onthielden zich van genotsmiddelen en beoefende de yajna, een aantal ingewikkelde meditatiehoudingen waaruit, volgens moderne wetenschappers, de yogaleer is voortgekomen.

Het woord Yoga stamt uit het Sanskrit (Yuj) en betekent ‘eenwording’ of ‘toetreden’. In die betekenis klinkt al het hoofddoel van de yoga door: het in contact komen met de innerlijke geest, die is verbonden met de universele geest of God. Yoga vormt een balans tussen lichaam en geest om zo te komen tot de verlichting van het zelf. In het Mahāyāna boedhisme werd de moderne notie van yoga als spirituele en meditatieve oefening ‘Yogachara’ genoemd. Deze yogachara kende acht achtereenvolgende stappen van meditatie die leidde naar rust en inzicht. ‘Yoga’ kwam langzaamaan te staan voor een duidelijke kern van ideeën die onder verschillende geloofsstromingen bekend was.

Deze kern bestond uit:

  • het analyseren van de eigen perceptie,
  • het begrijpen van de wortel van het lijden en
  • het gebruik van meditatie om deze pijn op te lossen.

Het doel was om het bewustzijn te verruimen. Daarnaast kende de vroege yogaleer een hang naar het mystieke, met teksten die beschrijven hoe yogi’s bovennatuurlijke krachten ontwikkelden. Sommige yogi’s konden zweven, terwijl anderen een ongelofelijk scherp gehoor kregen. De yogi’s waren er vaak niet van onder de indruk en zagen dit alles als onderdeel van de mystieke beproeving.

In 1890 trokken de hindoe monnik Swami Vivekananda door Europa om het hindoeïsme verder te verspreiden. Het duurde tot de jaren 1980 totdat Hatha yoga (de moderne vorm van yoga) ook bekend kwam te staan als een sport die goed is voor lichaam en geest. Vele wetenschappelijke onderzoeken toonde aan dat het beoefenen van yoga niet alleen goed is voor de geest, maar ook fantastisch bijdraagt aan een gezonde bloeddruk, depressies en angsten tegengaat, de spieren versterkt en chronische pijnen kan verlichten.

Yoga staat ook vandaag nog bekend als een fantastisch systeem waarin wetenschap, filosofie en kunst samenkomt. Het is niet alleen een discipline die geweldig werkt op het lichaam, maar ook een van de meest effectieven manieren om de geest onder controle te krijgen en de hoogste golven van het zielsgeluk te ervaren.
Aan het begin van het nieuwe Yoga-seizoen, bieden we jou deze Yoga-items aan. Een mooie set (met korting) of een van deze items los; aan jou de keus. Let op de geldigheid van deze aanbieding.

 

* * *

x

X

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

Actief tot innerlijke rust met Yoga:

x
– De Essentiële Yoga-set –

X

(let op: deze actie sluit op dinsdag 19 september)

x
De vakantie is zo goed als achter de rug en dit betekent dat we in de aanloop naar de herfst weer goed voor onszelf moeten gaan zorgen. Je weerstand is een mooi en dankbaar onderdeel van je lichaam! Veel mensen gaan met die gedachte ook weer starten met hun Yoga-lessen/bijeenkomsten. En precies daarvoor hebben wij een prachtig-degelijke yoga-set samengesteld!
Zo maak je een goede start met het nieuwe Yoga-seizoen en/of
pak je de draad gemakkelijk weer op voor je eigen Yoga-oefeningen. Want zélf aan de gang gaan met Yoga is zeker net zo vervullend.  Wij vonden voor jou de volgende degelijke artikelen:

x

1. Zachte EKO-Yogamat

x

Deze comfortabele mat is 1 cm dik en daarmee ideaal voor elke ondergrond. De mat is gemaakt van luchtig en isolerend ‘Eko-TPE’ Deze mat is superzacht en een echte aanrader voor Hatha-yoga en andere meditatieoefeningen, waarbij je languit op de mat ligt. Het formaat is 183 x 61 cm.

Prijs: € 30,50 | Bestelcode: MAT

* * *

2. Bijzondere schoudertas voor (ook grote) Yogamatten

x
Deze prachtige schoudertas is niet alleen super handig, maar ook lust voor het oog. Deze tassen worden gemaakt in een atelier in Bali en zijn bedrukt met afbeeldingen van planten en vogels en versierd met een kleurrijk stiksel. Het ontwerp is uitgevoerd in een zacht, maar stevig katoen.  Binnenin de tas is een ritszakje genaaid, waar je sleutels en geld in kunnen. Deze tas kan worden dichtgeknoopt met de veters, zoals op de foto getoond. Ideaal ook voor een dikkere mat, zoals die hierboven.Geen geprop, maar lekker comfortabel.

Prijs: € 20,- | Bestelcode: TAS

x

* * *

3. Warm en Zachte Meditatiedeken

x

 

Een heerlijk zachte deken. Ideaal dus voor een warme meditatie. De zachte acryl-wol maakt deze deken ook ideaal als omslagdoek. Deze bij de set passende doek, heeft een maat van 210 x 110 cm en is ook groot genoeg om te gebruiken als een recreatiekleed. (in het park of op het strand).

Wasvoorschrift: Handwas op 30 graden

Prijs: € 27,50- | Bestelcode: DEK

 

* * *

4. Meditatiekussen met geborduurd patroon

Dit meditatiekussen is gemaakt van kreukherstellend polyester-katoen en gevuld met gezuiverd kaf van boekweit. Het kussen heeft een stevige, maar vooral handige, katoenen binnenhoes met rits. Natuurlijk kun je zo het kussentje simpel even wassen.. Maar je kunt ook het kussen eenvoudig bijvullen of iets leger maken, wanneer je té hoog zit.
Dus helemaal naar wens te maken. Het stevige boekweit en deze ‘verstelbare’ hoogte, maken het kussen comfortabel voor grote en kleine yogi’s! Het kussen heeft een makkelijke handgrip (foto) en heeft een doorsnede van 30 cm en het meet 13 cm in hoogte:

Prijs: € 33,50- | Bestelcode: KUS

x

* * *

4. De complete Yoga-set

x

Deze complete set bevat alle bovenstaande artikelen:

  • De Zachte Eko-Yogamat t.w.v. € 30,50
  • De Grote Yogamat-tas t.w.v. € 20,-
  • De Zachte Meditatiedeken t.w.v. € 27,50
  • Het Prachtige Meditatiekussen t.w.v. € 33,50

De totale bijpassende set met totale waarde van € 111,50

bieden we je aan voor € 99,- | € 12,50 korting!
(Bestelcode: ‘
SET’)

 x

* * *

 

“Ja, ik wil graag bestellen!”

Vul hieronder de gevraagde persoonlijke gegevens in en
verstuur de bestelling VÓÓR de

sluitingsdatum van dinsdag 19 september a.s.


Maak tegelijk het bedrag
van de bestelling over, d.w.z.:


Per bestelling komt een bijdrage porti/handlingskosten

€ 8,50

Maak het totaalbedrag van je bestelling over op:

IBAN: NL35INGB0004313174

ten name van:

Dolphins & Whales publishing bv in Heemstede.


Vermeld ook bij je betaling duidelijk welke artikelen je wilt ontvangen.

Je ontvangt de bestelling in de week van 12 september.

(Heb je vragen? Mail dan even naar aanbieding@wanttoknow.nl)

* * *

Woon je in België of elders in Europa?

Betaal dan een bijdrage voor porti/handlingskosten van € 25,-
per bestelling op rekening:

IBAN: NL35INGB0004313174
met evt. de Bic code: INGBNL2A


Advertentie