Zechsal Magnesium: Gebalanceerd het nieuwe jaar in!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor jou, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2017 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

 

x

De grote stuurman van lichamelijke processen:

 

Het edele Magnesiumzout..!

 

2017 © WantToKnow.nl/.be

 

Voglens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) haalt zéker 20% van de volwassenen in West-Europa de dagelijks benodigde magnesium-inname niet. En volgens onderzoekers in de VS krijgt daar zelfs 60% (!) van de Amerikanen te weinig magnesium binnen. Dit komt vooral door het ongezond eten; het eten dus van voeding op basis van veel geraffineerde koolhydraten, zoals witmeelproducten. Deze bevat nauwelijks magnesium. Resultaat is buikje vol en magnesiumtekort. Mensen die bloot staan aan veel stress/spaning, zijn grootverbruikers van dit mineraal. Ook mensen die dagelijks zwaar lichamelijk werk verrichten of vaak intensief sporten. Daarnaast kunnen medicijnen, zoals de anticonceptiepil en maagzuurremmers, voor een slechtere opname of verhoogde afvoer van het magnesium zorgen.

Het is bijzonder tekenend dat een magnesiumtekort invloed heeft op het HELE lichaam.. Van de hormoonspiegel tot de opbouw van botten en spieren, van stofwisseling tot het functioneren van je lichaamscellen. En toch zijn maar weinig mensen zich ervan bewust er genoeg van binnen te krijgen. Laat staan dat er kennis is, over een lichamelijk tekort aan magnesium! Is dit de reden dat veel mensen een tekort aan magnesium hebben? En wat zijn dan de gevolgen van zo’n tekort?

Er is weinig gedeelde kennis over het feit dat magnesium één van de grote ‘verkeersagenten’ in ons lichaam is.En helaas worden artsen nog steeds niet voldoende onderwezen in de relatie die voeding tot gezondheid kan hebben dus je huisarts zal je  niet snel wijzen.op een mogelijk magnesiumtekort. Het is ook niet zomaar met een simpele bloedtest te meten,doordat magnesium vooral wordt opgeslagen in spierweefsel en lichaamscellen. Magnesium is maar voor minder dan 1% aanwezig in je bloed..! Een magnesiumtekort is daarom het makkelijkst te herkennen aan één of meer van de volgende symptomen:

  • Kramp, spierpijn
  • snel en chronisch vermoeid, futloos
  • Hoofdpijn en/of migraine
  • koude voeten
  • een gestrest of onrustig gevoel
  • prikkelbaarheid
  • duizeligheid
  • hartkloppingen

Waarmee natuurlijk niet gezegd kan worden, dat waneer bovenstaande symptomen zich voordoen, dit ook direct betekent dat je een magnesiumtekort hebt. Maar het zijn echter wel degelijk veel voorkomende symptomen in het geval van een magnesiumtekort. Zo draagt magnesium dus bij aan het evenwichtige ritme van het hart, een goede werking van spieren en gewrichten, de energiehuishouding in het lijf, ons dag/nacht ritme en aan honderden andere processen. Die sámen bijdragen aan een goed werkend, gezond lichaam.

Microscopisch vergrote magnesium-zoutkristallen in al hun pracht.

Het bijzondere is, dat ons lichaam magnesium niet zelf aanmaakt, net zoals dat ook niet gebeurt bij een andere éssentiële stof, namelijk Vitamine C. En net zoals we zuurstof en water van ‘buiten’ moeten halen, krijgen we magnesium ook alleen maar binnen, via bronnen buiten ons, zoals ons voedsel. Alleen.. Veel mensen krijgen via die weg onvoldoende magnesium binnen..!

De oorzaak van magnesiumtekort..
Dit komt grotendeels door de verarming van de bodem. In de laatste 10 jaren is het magnesiumgehalte van de landbouwgrond behoorlijk gedaald. Gezonde, vruchtbare grond bevat normaal de juiste hoeveelheid magnesium in relatie tot calcium, waarbij beide stoffen afhankelijk zijn van elkaar. Helaas is er bij uitputting van de landbouwgrond een onbalans tussen de twee stoffen, waarbij de magnesium uit de grond verdwijnt en het calcium achterblijft. Zo raakt ‘natuurlijk’ ook de verhouding calcium op magnesium in het voedsel uit balans.

En -logischerwijs- zit je dan vervolgens met een magnesiumtekort. Daarbij helpt overigens ook het eten van de juiste groenten ook dan niet altijd, omdat juist het magnesiumrijke voedsel, vaak weer veel magnesium-gebonden calcium bevat. Kijk eens naar deze tabel, hoe mineralen en vitaminen een dramatisch daling vertonen in hun aanwezigheid in een paar van de meeste gegeten groenten en fruit. Kijk ook eens naar de enorme daling van Vitamine C in appels en spinazie..!

De effecten van magnesiumtekort
Die zijn (niet schrikken!) bijna eindeloos, doordat magnesium aan de basis staat van vele, zeg maar honderden, biochemische processen in het lichaam. De meest voorkomende verschijnselen bij een matig magnesiumtekort zijn: spierkrampen (meestal in kuiten of nek) of gespannen spieren, spierzwakte, lusteloosheid, menstruatiepijn, geprikkeldheid, een verlaagd libido, hoofdpijnen, koude handen en voeten door slechte bloedsomloop en zenuwachtigheid.

Maar wanneer er sprake is van een groot en langdurig magnesiumtekort in het lichaam, kan dit de oorzaak zijn van, of aan de basis staan van hartkloppingen, spasmen, spijsverteringsproblemen, een spastische darm, chronische vermoeidheid, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en een verhoogde kans op botontkalking bij vrouwen na de overgang. Het is een sluipend tekort, want magnesium wordt door het lichaam dus ‘verbruikt’ en dient derhalve te worden aangevuld, bij voorkeur via gezonde voeding.

Een magnesiumtekort is dus niet niks.
Gelukkig zijn we ons tegenwoordig meer en eerder bewust van de tekorten in ons lichaam en zijn er veel bedrijven die daarbij goede voedingssupplementen -van hoge kwaliteit- op de markt brengen. In het geval van magnesium, zijn er bijv. magnesiumpillen. En hoewel er op zich niets mis is met pilletjes, blijkt uit onderzoek, dat naar schatting, 60 tot 70% van het ingeslikte magnesium uit de pil, niet wordt benut door het lichaam.

Dit komt doordat het magnesium puur via de spijsvertering binnenkomt en de maag, simpelweg, maar een beperkte hoeveelheid kan verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren, waardoor er vaak sprake is van dunne ontlasting bij het gebruik van pillen. Magnesiumchloride is namelijk een zoutverbinding en zoals je wellicht weet, kan hiervan de maag makkelijk van streek raken.

Via de huid, veel simpeler kan het niet..!
Een super-simpele manier om magnesium met je lijf in contact te laten komen, is via de huid! Door de huid in te smeren met magnesiumolie (Eigenlijk geen ‘olie’ is, maar het voelt wel zo!) Simpel dus het smeren van magnesium-olie op de huid of door het nemen van een (voeten)bad met magnesiumkorrels of magnesiumolie erin. Voordeel is dat men het niet hoeft in te nemen en dat de magnesium direct door de huid wordt opgenomen. Dat kan bijvoorbeeld door magnesium op te lossen in heerlijk warm water, voor een weldadig, voedend voetenbad..!

Men kan het ook heel lokaal gebruiken op bijvoorbeeld een pijnlijke plek op de rug. Een spray met magnesiumolie bevat ongeveer 15 mg magnesiumchloride. Voor 400 mg magnesium heeft men dan dus ongeveer 25 pompjes per dag nodig. En dat smeert werkelijk heel gemakkelijk uit op de huid. Maar een voetenbad een paar keer per week kan natuurlijk ook. En dat is nog eens heerlijk ontspannend. Op de wanttoknow-redactie zijn we al enige tijd bezig met onze eigen magnesiumbehoefte en zijn erg enthousiast geworden over magnesiumzout..

Dat is ook waarom we je het volgende gaan aanbieden, in samenwerking met ‘Zechsal’, één van de betere magnesiumleveranciers in Nederland!

* * *

x

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

Het meest zuivere magnesium van Nederlandse bodem:

x
– Magnesiumchloride van ‘Zechsal’

X
(let op: deze actie sluit op dinsdag 16 januari)

x
Het magnesium van Zechsal wordt gewonnen in het plaatsje Tripscompagnie, dat vlakbij Veendam ligt (HIER). Daar werd in 1982 begonnen met het winnen van een unieke magnesium-zoutlaag uit de Zechsteinzee; een zee die 250 miljoen jaar geleden is ingedroogd. In 2008 ontdekten wetenschappers de zuiverheid ‘Zechstein zout’ of bischofiet en erkenden het als het meest zuivere en edele magnesiumzout. Zechsal heeft bijzondere afspraken gemaakt met het mijnbedrijf, Zechstein Minerals, dat het magnesium delft. Hierdoor mogen zij deze superzuivere vorm van magnesium exclusief aanbieden aan therapeuten en consumenten. En daar maken we u graag op attent..!

Zechsal maakt van dit zuivere magnesiumzout o.a. pure magnesiumolie, badzout en doucheproducten. Deze voldoen aan de scherpste kwaliteitsborging voor natuurcosmetica (BDIH) Het blijkt dat de beste manier om magnesium binnen te krijgen, de huid is! Opgelost magnesium dringt via de huid rechtstreeks door in het intercellulaire vocht, waardoor het zich snel verspreid in het lichaam. En zo is het meteen beschikbaar voor de cellen.

Deze uitwisseling via de huid werkt doordat er aan het einde van de zweetklieren groepjes cellen zitten, die actief magnesium terugwinnen als het (via urine of zweet) het lichaam wilt verlaten. Deze cellen houden niet alleen magnesium tegen, maar nemen het ook op als er voldoende op de huid aanwezig is. De huid als optimale sluiswachter dus.

Zechsal kan worden opgelost in een voetenbad of op de huid worden gesprayd in olie-vorm.

* * *

 

‘Ja, ik wil graag bestellen!’

Doe dit dan voor de sluitingsdatum van:
dinsdag 16 januari a.s.


Met 10% korting bestellen? Dat gaat zo:

Ga naar de website van Zechsal
en maak zelf je keuze uit hun ruime assortiment.

(Kun je niet kiezen tussen olie of zout? Probeer dan het zelfdiagnose-pakket!) 

x

Vermeld vervolgens voor het afrekenen
links bij ‘kortingscode’ de actiecode:

‘ WTK ‘

x

x

Naar de ZECHSAL website?

Klik op dit logo om in een nieuwe tab,

direct naar hun website te gaan:

Nog vragen? Neem gerust contact op met ons,
via aanbieding@wanttoknow.nl

 


Advertentie