Zechsal Magnesium: Weg met onbalans!


WantToKnow organiseert regelmatig bijzondere aanbiedingen voor jou, met producten die je niet zo snel in de winkel zult tegenkomen. Een service met producten die veelal uit het buitenland komen, van kleine, vaak ambachtelijke leveranciers. Vanzelfsprekend kiezen we producten die passen in de sfeer van de website en dus zullen aansluiten op jouw smaak. En we kijken zeker ook naar het duurzame karakter van de producten (en diensten).

Het essentie van deze aanbiedingen is zódanig, dat wij de aanbieding een beperkte geldigheidsduur moeten geven. Wij werken namelijk niet met voorraden en bestellen daarmee de producten aan de hand van de bestellingen die wij van de lezers van WantToKnow krijgen. Daarom duurt het leveren van de producten vaak iets langer dan een ‘paar dagen’. Meestal zijn wij in staat de levering binnen 2 weken te verzorgen.

WantToKnow heeft niet zo heel veel mogelijkheden tot inkomsten, vandaar dat we deze postorderservice ook hebben ontwikkeld. Zo snijdt het mes dus aan twéé kanten. We hopen je met deze service – die we in 2017 fors zullen uitbreiden – van dienst te zijn!

x

De grote stuurman van lichamelijke processen:

 

Het edele magnesiumzout..!

 

2017 © WantToKnow.nl/.be

 

Het is bijzonder tekenend dat een magnesiumtekort invloed heeft op het HELE lichaam.. Van de hormoonspiegel tot de opbouw van botten en spieren, van stofwisseling tot het functioneren van je lichaamscellen. En toch zijn maar weinig mensen zich ervan bewust er genoeg van binnen te krijgen. Laat staan dat er kennis is, over een lichamelijk tekort aan magnesium! Is dit de reden dat veel mensen een tekort aan magnesium hebben? En wat zijn dan de gevolgen van zo’n tekort?

Er is weinig gedeelde kennis over het feit dat magnesium één van de grote ‘verkeersagenten’ in ons lichaam is. Zo draagt het bij aan het ritme van het hart, de goede werking van de spieren en gewrichten, de aanmaak van energie, ons dag/nacht ritme en aan honderden andere processen, die samen bijdragen aan een goed werkend lichaam. Het bijzondere is, dat ons lichaam magnesium niet zelf aanmaakt, net zoals bij een andere essentiële stof, Vitamine C. En net zoals we zuurstof en water van ‘buiten’ moeten halen, krijgen we ook magnesium binnen, via bronnen buiten ons. Alleen.. Veel mensen krijgen onvoldoende magnesium binnen..!

De oorzaak van magnesiumtekort..
Dit komt grotendeels door de verarming van de bodem. In de laatste 10 jaren is het magnesiumgehalte van de landbouwgrond behoorlijk gedaald. Gezonde, vruchtbare grond bevat normaal de juiste hoeveelheid magnesium in relatie tot calcium, waarbij beide stoffen afhankelijk zijn van elkaar. Helaas is er bij uitputting van de landbouwgrond een onbalans tussen de twee stoffen, waarbij de magnesium uit de grond verdwijnt en het calcium achterblijft. Zo raakt ook de verhouding calcium op magnesium in het voedsel uit balans. En -logischerwijs- zit de mens dan met een tekort aan magnesium. Het eten van de juiste groenten helpt dan niet altijd, omdat juist het magnesiumrijk voedsel ook weer veel magnesium-gebonden calcium bevat.

De effecten van magnesiumtekort
Die zijn (niet schrikken!) bijna eindeloos, doordat magnesium aan de basis staat van honderden biochemische processen in het lichaam. De meest voorkomende verschijnselen bij een matig magnesiumtekort zijn: spierkrampen (meestal in kuiten of nek) of gespannen spieren, spierzwakte, lusteloosheid, menstruatiepijn, geprikkeldheid, een verlaagd libido, hoofdpijnen, koude handen en voeten door slechte bloedsomloop en zenuwachtigheid.
En een groot en langdurig magnesiumtekort, kan de oorzaak zijn van hartkloppingen, spasmen, spijsverteringsproblemen, een spastische darm, chronische vermoeidheid, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en een verhoogde kans op botontkalking bij vrouwen na de overgang.

Magnesium-zoutkristallen in al hun pracht.

x

x

Een magnesiumtekort is dus niet niks.
Gelukkig zijn we ons tegenwoordig meer en eerder bewust van de tekorten in ons lichaam en zijn er veel bedrijven die voedingssupplementen van hoge kwaliteit op de markt brengen. In het geval van mageneisum, zijn er bijv. magnesiumpillen! En hoewel er op zich niets mis is met pilletjes, blijkt uit onderzoek, dat naar schatting, 60 tot 70% van het magnesium niet wordt benut door het lichaam, als het puur via de spijsvertering binnenkomt. Simpelweg, omdat de maag maar een beperkte hoeveelheid kan verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren, waardoor er vaak wordt geklaagd over dunne ontlasting bij het gebruik van pillen.

Magnesiumchloride is namelijk een zoutverbinding en daar kan de maag makkelijk door van streek raken..! Een super-simpele manier om magnesium met je lijf in contact te laten komen, is via de huid, bijvoorbeeld door magnesium op te lossen in heerlijk warm water, voor een voetenbad..! Op de wanttoknow-redactie zijn we al enige tijd bezig met ons eigen magnesiumtekort en daarbij erg enthousiast geworden over magnesiumzout.. En daarom gaan we je het volgende aanbieden, in samenwerking van één van de beste magnesiumleveranciers, Zechsal.

* * *

x

Speciale WantToKnow-aanbieding:

x

x

Het meest zuivere magnesium van Nederlandse bodem:

x
– Magnesiumchloride van ‘Zechsal’

X

(let op: deze actie sluit op dinsdag 17 oktober)

x

Het magnesium van Zechsal wordt gewonnen in Tripscompagnie, een plaatsje vlakbij Veendam (HIER). Daar werd in 1982 begonnen met het winnen van een unieke magnesium-zoutlaag uit de Zechsteinzee; een zee die 250 miljoen jaar geleden is ingedroogd. In 2008 ontdekten wetenschappers de zuiverheid ‘Zechstein zout’ of bischofiet en erkenden het als het meest zuivere en edele magnesiumzout. Zechsal heeft bijzondere afspraken met het mijnbedrijf, Zechstein Minerals, dat het magnesium delft. Hierdoor mogen zij deze superzuivere vorm van magnesium exclusief aanbieden aan therapeuten en consumenten.

Zechsal maakt van dit zuivere magnesiumzout o.a. pure magnesiumolie, badzout en doucheproducten. Deze voldoen aan de scherpste kwaliteitsborging voor natuurcosmetica (BDIH) Het blijkt dat de beste manier om magnesium binnen te krijgen, de huid is! Opgelost magnesium dringt via de huid rechtstreeks door in het intercellulaire vocht, waardoor het zich snel verspreid in het lichaam. En zo is het meteen beschikbaar voor de cellen. Deze uitwisseling via de huid werkt doordat er aan het einde van de zweetklieren groepjes cellen zitten, die actief magnesium terugwinnen als het (via urine of zweet) het lichaam wilt verlaten. Deze cellen houden niet alleen magnesium tegen, maar nemen het ook op als er voldoende op de huid aanwezig is.

Zechsal kan worden opgelost in een voetenbad of op de huid worden gesprayd in olie-vorm.

* * *

 

“Ja, ik wil graag bestellen!”

Doe dit dan voor de sluitingsdatum van:
dinsdag 17 oktober a.s.


Met 10% korting bestellen? Dat gaat zo:

Ga naar de website van Zechsal
en maak zelf je keuze uit hun ruime assortiment.

(Kun je niet kiezen tussen olie of zout? Probeer dan het zelfdiagnose-pakket!) 

x

Vermeld vervolgens voor het afrekenen
links bij ‘kortingscode’ de actiecode:

‘ WTK ‘

x

x

Naar de ZECHSAL website?

Klik op dit logo om naar de website te gaan:

Vragen?
Neem contact op via aanbieding@wanttoknow.nl

 

(Let op: je kunt dus NIET BESTELLEN
via het formulier hieronder..!)

 


Advertentie