Economie

WTK.nl behandelt het informatiecentrum Economie vanuit een aantal gezichtpunten. Allereerst is het belangrijk inzicht te krijgen in de oorzaken voor de ineenstorting van ons finaniële stelsel in 2008. Geld speelt een grote rol in ons leven, maar eigenlijk weten we er maar weinig van. Om de kloof tussen arm en rijk te dichten en mondiale financiële stabiliteit te creëren, is het belangrijk andere keuzes te maken. WTK.nl biedt een inkijk in de positieve mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben. Hieronder zie je in welke categorieën Economie is opgedeeld.

(Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, meer volgt snel!)

‘Geld-geld’: macht, hebzucht en egoïsme liggen ten grondslag aan de huidige kredietcrisis. WTK.nl geeft inzicht in de – voor veel mensen onbekende – werking van ons huidige financiële systeem.

Rijk en Arm: in 2007 hadden de twee rijkste mensen op aarde hebben meer geld dan het BBP van de 45 armste landen bij elkaar (bron: National Geographic). WTK.nl belicht onderwerpen die de controverse tussen rijk en arm helpt op te lossen.

Duurzaam: onder dit kopje vind je informatie over de vernieuwing in onze financieel-economische wereld. Deze inspiratie zit vooral in de ongelooflijke kracht van de ontwikkeling van een duurzame economie. Grote economen vinden deze ontwikkeling vergelijkbaar met de komst van de stoommachine en de computer!

Commentaar: onder dit kopje vind je een actuele beschouwing van een van onze redacteuren over een bepaald onderwerp in de categorie ‘Economie’.

‘Geld-geld’

Onze zustersite WTK.info heeft een hele pagina gewijd aan doofpotschandalen in de financiële wereld. Wist jij bijvoorbeeld dat de Federal Reserve (centrale bank van VS) noch daadwerkelijk federaal is en noch een volledige reserve heeft? Zij staat niet onder beheer van de Amerikaanse overheid, en wordt niet door de Amerikaanse regering gecontroleerd. Het feit dat de woorden ‘United States Federal Reserve System’ afgedrukt staan op ieder Amerikaans bankbiljet, roept serieuze vragen op.

‘Als de dollar valt’ – van journalist en economieverslaggever bij RTLZ Willem Middelkoop – is ook een aanrader om meer inzicht te krijgen in de oorzaken van de kredietcrisis. Het boek beschrijft de risico’s van ons op schulden gebaseerde financiële systeem.

Of lees het artikel van onafhankelijk onderzoeker Rudo de Ruijter: De geheimen van geld, rente en inflatie.