Advertentie

Premtime over ‘Verhuis je geld’!!


Prem Radhakishun zoals we hem vaak zien bij DWDD.

Afgelopen donderdag 3 November zat ik in de auto te luisteren naar de onnavolgbare Prem Radhakishun. Wat een heerlijke uitzending en wat een heerlijke kerel die Prem. Ik geeft toe dattie ook af en toe hoogst irritant kan zijn, mensen niet uit laat praten enz. Maar wat hij afgelopen donderdag presteerde was werkelijk geweldig in onze ogen!

Prem heeft donderdag ’s ochtends een radio-uitzending vanuit Den Haag en de afgelopen keer, 3 November dus, ging het over de macht van ons geld. Over hoe we zélf sukkels zijn en onze grootste macht in dat opzicht uit het oog zijn verloren: Wij zijn de mensen van wie het geld IS. En daarmee maken de banken grote sier. Als we dus in staat zijn om onze -zoals Prem het noemt-  ‘Huili-huili’ achterwege te laten, en niet armoedig op het Beursplein gaan kamperen, maar gewoon KORDAAT ons geld WEGHALEN bij deze grote banken, dan zou je eens moeten zien hoeveel BETER er dan wel naar ons geluisterd gaat worden.

x

De macht van ONS geld!

Guido Jonkers – WantToKnow.nl

x

Je snapt dat wij van WantToKnow hier wel oren naar hebben. Vanuit zelfbekrachtiging en zelfwaardigheid alleen al, dienen we actief om te gaan met ons geldelijk bezit. Weliswaar kwam in de uitzending naar voren dat er maar liefst 4 miljoen mensen zijn in Nederland die helemaal geen spaargeld hebben, en dus ook niet een vuist kunnen maken. Maar het gaat niet alleen over spaargeld, besef dat goed. Ook al heb je een uitkering of een pensioentje, TOCH is het geld dat je dan hebt, en de handelingen die je ermee doet, voor een bank van levensbelang; het is hun bloed dat je beheert..!

Je hoort in de uitzending van een half uur o.a. Professor Kleinknecht aan het woord komen die de voor ons prachtige woorden spreekt, dat banken in hun rats zitten wanneer hun klanten (spaar)geld weghalen! Want door het wereldwijde banksysteem, mogen banken voor ELKE EURO die ze aan spaargeld ontvangen maar liefst € 10,- ‘MAKEN’. Dat wil zeggen dat ze dus € 10,- mogen uitlenen, wat ze feitelijk niet hebben..

Het systeem van geldcreatie op basis van écht geld, links, blijft altijd achter de feiten hollen van terugbetalen-met-rente. Het kan per definitie NIET in balans komen..!!

Andersom gezegd betekent dit natuurlijk ook, dat wanneer wij geld overhevelen van de ene naar de andere bank, wij de eerste in verlegenheid brengen, doordat deze in liquiditeitsproblemen komt. Kijk eens naar de bankrun die bij DSB op gang kwam, (al dan niet veroorzaakt door een gerucht van DNB, onder leiding van Nout Wellink en consorten) en ervoor zorgde dat DSB simpelweg over de kop ging..!!

Inleiding van Radio 2:
Het is een nationaal mantra: de klaagzang over het gedrag van de banken. Ze lenen niet genoeg uit, de rente is te laag en de bestuurders graaien en hebben alleen oog voor hun eigen portemonnee. Maar wij, de spaarders, voorzien de banken van een groot deel van hun benodigde geld.

Professor Alfred Kleinknecht: “Banken zitten in hun rats als mensen hun spaargeld overhevelen naar andere banken”..!!

Banken zitten te springen om een deel van de honderden miljarden euro’s die de Nederlandse spaarder ter beschikking stelt. Waarom laten wij ons als makke lammetjes gebruiken door de bankiers? Geld is macht, en de hoeveelheid spaargeld groeit gestaag. Moeten we deze macht niet gebruiken om banken te laten doen wat wij willen?’

De uitzending.
In deze uitzending sprak Prem over het weghalen van je spaargeld, met Rob van Eeden en Hanneke van Veen van de onvolprezen website VerhuisJeGeld.nl, en de reeds genoemde Professor Alfred Kleinknecht. Hij is hoogleraar Economie van Innovatie aan de TUDelft.

Een van de prachtige zaken die deze professor aankaartte is het feit dat de banken, waarvan hun clienten overstappen, genoodzaakt zullen zijn om hun tarieven te verhogen, waardoor natuurlijk nóg meer klanten zullen opstappen.. Zo leg je dus feitelijk NOG meer druk bij deze banken en maak je je boodschap, zo je die hebt uitgesproken, nóg duidelijker verstaanbaar!

Aktie: 650.000 Amerikanen verhuisden hun geld al!
Het ‘Move Your Money project’ in de Verenigde Staten is een nonprofit campagne, die individuen en organisaties/instituten aanmoedigt  om weg te gaan bij de grootste WallStreet-banken en hun bankzaken voortaan te regelen via kleine, lokale banken. Er is in hun ogen namelijk weinig tot helemaal niets gebeurd, na de bankencrisis van eind 2008. Bovendien vindt deze organisatie het schandalig dat het Amerikaanse congres de leiding van de grote banken niet aanpakt. Daarom raadt deze ‘Move-Your-Money-club’ iedereen aan om de kracht weer in eigen handen te nemen, door héél simpel met hun geld te kiezen, in plaats van hun stembiljet. Niet langer bij te dragen aan een financieel systeem dat het land naar de afgrond leidt. Échte, concrete actie die je kunt uitvoeren, om een gezondere en stabiele geldsysteem te creëren bij jouw in de buurt.

Het kleine artikel dat in diverse grote kranten en op internet verscheen. (klik voor link naar de MYM-website!)

In oktober 2011 hebben 650.000 Amerikanen hun geld van grotere banken verhuisd naar kleinere, lokale banken. De Credit Union National Association (CUNA) heeft dit onderzocht. In één maand zijn er daarmee net zoveel overstappers als er in heel 2010 waren!Dit meldt ThinkProgress.

Occupy roept steeds vaker op om ‘met je geld te stemmen’ en de banken te raken waar je ze het gevoeligst zijn. Immers elke ingelegde dollar (of euro) kan een bank tienvoudig uitlenen. Dus haal je € 10.000 van je bank, dan raak je die bank voor maar liefst een ton. Occupy in Amerika had 5 november uitgeroepen tot  ‘Bank Transfer Day.’

We raden je aan even dit halfuurtje naar de uitzending van Prem te luisteren, hieronder op de player en even te genieten van jouw vergeten macht en kracht..?! Plezier!

x

x

 

68 gedachten over “Premtime over ‘Verhuis je geld’!!

 1. ‘armoedig op het Beursplein kamperen?’hmmm ik ben er gisteren zaterdag nog de hele middag geweest en de sfeer was gezellig en constructief!Zoveel mensen bij elkaar en geen ‘ongemakkelijkheden!’ De hele alternatieve ‘scene’ kan een v.b. daaraan nemen,en vooral wat DaadKracht Betreft.

  zelf een bank beginnen en geschoeid op de methode van Silvio Gesell dat zou een oplossing kunnen zijn, een van de vele!

  1. @Madeliefje, ik heb alle sympathie voor de mensen op het beursplein. Maar ze worden niet helemaal serieus genomen volgens mij. En dat is uiteindelijk toch de bedoeling van hun inzet. Niemand wordt serieus genomen op deze wereld. Het is zelfs zo dat alles dat macht heeft maar net doet alsof alles goed komt, (behalve de wakkere burgers) terwijl er een kernbom gereed staat en een heel land in rep en roer is terwijl het helemaal niks misdaan heeft. Toch niet erger dan de bedreigers. Is helemaal mijn mening en ik ben ook nog al pissig op het moment. Genoeg is genoeg. Maar die blinde vinken zien alleen maar kansen om geld en olie in te pikken.

  2. Het gaat niet om wie een loser is, het gaat er om wat het beste werkt ladies..! De bank treffen op haar hoofdproduct, geld, is natuurlijk DE beste remedie. En Occupy werkt ook.
   Prem heeft het over ‘huili-huili doen’, maar goed, Prem is Prem snappie?

 2. Goed initiatief van Prem om dit onderwerp te behandelen in z’n radioprogramma!

  Zelf vorig jaar april al overgestapt van betaalrekening van ING naar Triodos. Heeft wel aardig wat voeten in aarde gehad maar wel blij dat ik het heb gedaan.
  Spaargeld ook niet onaangetast gelaten; van bijna het hele bedrag heb ik ’n zga waardevaste investering gedaan:)

 3. Het beetje dat ik heb zit in een jampot de rest blijft staan voor de lopende rekeningen. Goeie omschrijving trouwens. Lopende. 🙂
  Ik kan me voorstellen dat mensen met (veel) spaargeld het laten staan waar het staat.
  Investeren is beter maar dan moet je wel weten wat waardevast is. En wie kun je nog vragen om betrouwbaar advies. Er lopen meer oplichters rond in de financiële wereld dan eerlijke lui. Dat hebben ze ondertussen wel bewezen lijkt mij. Een bank als Triodos is een oplossing maar niet iedereen zal dan rustiger slapen. Net zo makkelijk als je niks hebt. Echt waar. Ik lig nooit wakker over geld.

 4. Ach, het maakt niet uit of we nu door de kat of de hond gebeten worden! Het is toch onvermijdelijk dat het hele geldsysteem in elkaar gaat storten! Gebeurt het niet vroeger dan wel later! Het hele geldsysteem is gebouwd op lucht! Als er straks 1 gaatje wordt geprikt in die luchtballon, dan loopt hij sissend leeg! Het meeste spaargeld zit denk ik in de pensioenpotten en die zijn dan ook niets meer waard! Ik zou al mijn spaargeld zetten in het kopen van een huisje en een stukje grond, waar ik mijn eigen moestuintje kan inrichten! Wat er ook gebeurt, onze primaire levensbehoefte is toch eten en drinken en onderdak! De rest is allemaal bijzaak!

  1. N.B. Ik heb nu geen spaargeld, alleen maar flinke (hypotheek)schulden! Maar die zijn gelukkig ook niets meer waard als het geldsysteem in elkaar stort!

  2. Trouwens, er zijn helemaal geen TEKORTEN. De Aarde geeft in OVERVLOED! Er is alleen geen BALANS! En dat heeft inderdaad met de HEBZUCHT van de mens te maken en dan met name met de machssystemen die doelbewust dat in tact houden! Ik heb daarom al mijn VERTROUWEN in welke vorm van macht dan ook verloren! Om alle machtsstructuren in elkaar te laten vallen is het daarom van het allergrootste belang dat het hele GELDSYSTEEM in elkaar stort. Dat gaat weken als een katalysator op weg naar werkelijke vernieuwing! We gana dan wel eerst door een proces van chaos, ook in ons eigen leven, maar als we in onze eigen KRACHT blijven staan, dan komen wij en de gehele mensheid en de aarde hier veel beter uit! Dan kan de natuurlijke balans tussen Hemel, Aarde, planten, dieren en de mensen weer herstellen!

 5. Tja, ik ben geen bekendheid maar dat roep ik ook al tijden; wij hebben de werkelijke macht als we dat willen. Ook met bv de hoge benzine prijzen. Allemaal!! een week de auto laten staan, moet jij eens opletten hoe snel je een omwenteling kunt bewerkstelligen. Gewoon de boel echt lamleggen, niet staken of protesteren, maar stoppen met het consumeren van hetgeen ons in de tang houdt.

 6. Als ineens iedereen goud voor geld zou kiezen, dan zou blijken dat de goudprijs onderdrukt wordt. Er is zoveel naaierij op alle fronten.
  Dit begint al bij de ijzerboer die zijn ijzer vasthoudt tot de prijs stijgt.
  It’s all in the game. Vraag en aanbod. Vroeger zeiden ze dat antiek een goede belegging was. Blijkt voor vele items helemaal niet te gelden.
  Tapijten van 25.000 gulden zijn nu nog geen 1000 euro meer waard. Goede belegging. Of een kast van 20.000 gulden die nu nog geen 5000 euro meer waard is. Wauw.
  De mensheid wordt altijd geflest als die zelf niet oplet en wakker is.

  1. Martijn, en toch is mijn leerschool dat prijs niet meer en ook niet minder is dan een ‘ontmoetingspunt’! Een punt tussen vraag en aanbod.
   De WAAR-DE is datgene wat jij als koper/verkoper het WAAR(DE) vindt..! Snap je. Feitelijk is het een hartstikke SUBJECTIEF begrip, die prijs, maar het lijkt af en toe wel of er niks dan logica achter zit. Lulkoek! Dat zit er dus niet..!! EEN PRIJS IS LETTERLIJK WAT DE GEK ERVOOR GEEFT.. (vraagt)
   Als je je prijs krijgt/betaalt is het dat WAAR(D) voor DIE koper..

   Een tekst als ‘de huizenprijzen stijgen/dalen’ gaat van een gemiddelde uit…! Geen enkele relatie met de toekomst. En door ons gelóóóf in dat gemiddelde blijft die prijs rondom het gemiddelde hangen. Totdat.. Totdat er iets heftigs gebeurt. Oorlog, overschot, tekort, alternatieven, enz.

   En daar gaan de effectenbeurzen ook op hun reet.. De prijs die je ziet, is de prijs die een aandeel/effect even geleden opbracht.. Geen ENKELE relatie naar de toekomstige prijs, alleen sentiment en subjectieve beoordeling. Zie de cartoon van Fokke & Sukke die ik regelmatig gebruik op WantToKnow. Het is alleen maar papier dat wij wat WAAR(D) vinden..

  2. Precies Guido, daar ik echt al 8 jaar een onderneming heb in allerhande roerende goederen, van antiek en design tot prullaria van 3 voor een euro, weet ik precies hoe dit kan zakken en stijgen. Een Porsche heb ik zelfs verkocht van meer dan 30.000 euro. Je wilt het niet weten.
   Inderdaad, vraag en aanbod, daar draait het om. Sommigen in deze wereld zijn hier heel handig mee en maken daardoor de grootste groep van de mensheid tot slaaf. Achter de schermen wordt wat geklooid, oh oh.

  3. @Guido, er is helemaal geen tekort Guido. Alle tekorten zijn gecreëerd.
   Overvloed is en hoeft niet gecreëerd of naar je toegehááld te worden (overvloed niet te verwarren met overschot).

   Interessant te lezen ter oriëntatie en inspiratie:
   – Het boek van Fransje de Waard met de titel ‘Tuinen in Overvloed’
   http://hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=58
   http://www.equi-transitie.nl

   Zodra je beseft dat Overvloed IS, ga je heel andere en levenGevende keuzes maken en besef je ook dat het ‘verhuizen van geld’ een oplossing is binnen het huidige oude, maar niets vernieuwends brengt.
   Ook voor de meelezers: veel leesplezier en inspiratie gewenst van de aangereikte linken.

  4. @Martijn

   Kiezen voor goud als geld of tegenwaarde van geld is oud en onnodig.

   Jijzelf bént de waarde. Werkelijke waarde staat niet ten opzichte van iets… Werkelijke waarde is bronkracht en heeft aan zichzelf genoeg.

   Dat is ook de reden dat Equi maandelijks voor eenieder &750,00 creëert. Dat zijn geen inkomsten, er is geen tegenwaarde nodig: jij creëert de &750,00 gewoon zelf. Zodat jij onvoorwaardelijk fysiek in leven kunt zijn.

   Echt onvoorwaardelijk: je hoeft niet eerst dit, voordat dat…

   Vanuit onvoorwaardelijke toegang tot leven, ontstaat vanzelf een andere levengevende vorm van samenleven.

  5. @Guido

   Zodra alles vrij kan en mag stromen, ontstaat er vanzelf een logische balans in vraag en aanbod. Waarde wordt dan niet via allerlei constructies of van buitenaf bepaald maar van binnenuit gevoeld. Zowel bij de ‘vrager’ als bij de ‘aanbieder’.

  6. Mascha, wat zit je nu hier de wijsneus uit te hangen. Ik snap precies wat je zegt, alleen sta ik waarschijnlijk even met één been in de praktijk en één been in de theorie. Jouw systeem is nog steeds theorie, dwz dat het nog geen praktijk is..!! Snap je.
   ER ZIJN DUS WEL TEKORTEN..! Omdat jouw systeempje (wat ik natuurlijk begrijp) nog niet werkt. En in principe is een tekort ook niet volledig gedefinieerd.. Het gaat bijna ALTIJD om een kosmisch tijdelijk tekort.
   Daarbij probeer ik je te vertellen (en Martijn) dat het tekort wordt gecreëerd door vooral de VRAAG. En die wordt wereldwijd op dit moment bepaald door angst = hebzucht..!!

   (Doe me ajb ook een plezier door gewoon álles in één reactie te schrijven ipv in 3 of 4 onder elkaar! Zo ontstaat namelijk een tekort aan overzicht.. 🙄 )

  7. @Guido Equi sluit aan bij de werkelijkheid van het Hier-en-Nu.
   Sluit de mens ook aan bij het Hier-en-Nu?

   Als antwoord op jouw vraag of ik rekening wil houden met overzicht op je website, omdat er anders een tekort aan ontstaat? Hahahaha…

  8. Dus je bevestigt nu toch dat je je tijd vooruit bent, als jouw systeem en niet de mensen aansluiten op het Hier en Nu..?! De mensen zijn allemaal verloren en jou systeem is bij de tijd. Bij de pinken.. Zoiets? Niets is vast en zelfs dat niet. Maar voor jou kennelijk wel of niet, wat jij wil Mascha, wat jij wil; alle goeds!
   En idd door zo lekker uit te wijden, krijgen we OP DIT MOMENT OP DEZE PAGINA een tekort aan WIT.. Omdat je met zwart schrijft, snappie… 🙄

 7. Wat maakt ons kwetsbaar we hebben geld nodig voor voedsel onderdak etc. Het is ook bekend inmiddels bij velen dat we leven in een tijd van verhoogde vibratie. Ons dna veranderd als ons licht lichaam geactiveerd is dan leven we van het licht, alles wat we nodig hebben manifesteert zich dan van binnen uit manipulatie van buitenaf werkt dan niet meer.. Ons huis is dan het Universum. Er zijn al mensen die leven van het licht.
  Jasmuheen
  http://nl.odemagazine.com/doc/0026/leven-van-licht-ii/

  http://www.youtube.com/watch?v=tbGaN02yNV0

  1. @Janee
   Lichtvoeding is mooi voor degenen die daar vanuit zichzelf voor kiezen. In zichzelf een verlangen voelen over te gaan tot het niet meer tot zich nemen van vaste voeding en veelal ook geen vloeibare.

   Ieder individu heeft hierin een vrije keuze. Overgaan op lichtvoeding is niet voorwaardelijk aan het in leven mogen zijn.
   We Zijn er gewoon al. Dat is voldoende.
   In het Hier-en-Nu kunnen we elkaar onvoorwaardelijk en onbelast(end) toegang tot Leven bieden, schenken.

   http://www.equi-transitie.nl

  2. @Janee

   Behalve lichtvoeding, dat vrij beschikbaar is, is er in de vrije natuur heel veel te vinden dat vrijelijk beschikbaar is én niet te patenteren.

   Veel wat de vrije natuur ons biedt, komt meer overvloedig beschikbaar indien het benut/gebruikt wordt. Kijk bijvoorbeeld maar naar (on)kruiden. Juist door ze te plukken, wordt hun groei en bloei gestimuleerd. Vergelijk dat eens met onze eigen levensenergie (onze sexuele energie) en onze (natuur)talenten. Laat alles vrij stromen en er ontstaat als vanzelf schoonheid.

   Ter inspiratie:
   http://www.equi-transitie.nl
   http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?menu_id=2
   http://www.verbalicious.nl/ en dan met name pagina http://www.verbalicious.nl/index.php?hoofd_id=118 waar je o.a. een verwijzing vindt naar het boek van Fransje de Waard ‘Tuinen in Overvloed’

   Veel leesplezier en inspiratie gewenst.

  3. @ Marcha, jij reageert op Martijn, dat een ruilmiddel op basis van goud oud zou zijn. Jouw denkwijze vind ik ook oud! Heb ik jou al eerder verteld! Volgens mij sta jij alleen open voor jouw visie, en dring je dit zo op aan anderen, heb je nu nog geen blauwe tenen van die voet die iedere keer tussen de deur zit, omdat hij dicht gegooid wordt?

   Jouw denkwijze kan op den duur ook overslaan naar scheve machtsverhoudingen, naar mijn idee. Het is en blijft een systeem! Mijn energie wil niet aan een vals new-age puntensysteem vastzitten, maar vrij stromen…Daar heeft een ziel volgens universele wetten naar mijn mening geen punten voor nodig! OP den duur doe je iets voor punten en niet omdat je het zelf echt wilt, omdat je op een armoede puntengrens zit! Precies hetzelfde als geld, maar dan zonder dekking.
   Waarom zou iemand trouwens bepalen dat medemensen of ik maar 750 punten waard zou zijn. aaaaaarh het stuit mij tegen de borst stooooooooop Marcha, laat de mensheid in zijn waarde aaaaalstjeblieft!

  4. @mirakel multi D

   De hoogte van de maandelijkse & is afhankelijk van wat jij (wij) nodig hebben om fysiek in leven te zijn. Blijkt dat je daarvoor maandelijks &500,00 nodig hebt, dan ontvangen we állen &500,00. Blijkt dat je daarvoor &1200,00 nodig hebt, dan ontvang je die hoeveelheid. Daarmee is alle onderscheid opgelost mirakel. Iedere maand opnieuw ontvang je namelijk weer dat wat je nodig hebt.

   @OP den duur doe je iets voor punten en niet omdat je het zelf echt wilt, omdat je op een armoede puntengrens zit! Jouw genoemde voorstelling klopt niet. Snap je?
   Al deze informatie is terug te lezen via http://www.equi-transitie.nl en het e-book.

   De eerste vraag is: hoe wil je samenleven? Voel je innerlijk het verlangen elkaar onvoorwaardelijk en onbelast toegang tot leven te schenken? Is het antwoord JA dan vind je jezelf in Equi. Is het antwoord NEE, dan niet. Ook goed. Vanuit Equi is er geen (be)sturing, controle of whatever. Gewoon vrije stroming. Vanuit evenwaardigheid en gelijkwaardigheid.

  5. @mirakel multi D @laat de mensheid in zijn waarde aaaaalstjeblieft

   Kun je (in)zien dat zodra je vanuit Equi-bewustzijn leeft je dat juist doet? Elkaar in waarde laten (be)staan?
   Kun je dat (in)zien mirakel multi D?

  6. Nee Marcha dat kan ik niet, omdat dit niet meetrilt/resoneert met mij!
   Wel met jou, maar niet met mij!

  7. Dat wens ik jou ook toe, want je zult het wel niet heel breed hebben.

 8. ’t Is waar, de banken zijn als de dood voor een bankrun. Tijdens de vorige crisis in 2008, werd er zelfs van overheidswege gewaarschuwd voor de rampzalige gevolgen van een bankrun. Voor de banken dan, wel te verstaan. Dus : hoe kunnen wij én de banken én de overheid naar ons doen luisteren ? Juist ! Zelfs het dreigen alleen al met een bankrun moet volstaan om de arrogante financiële wereld een toontje lager te laten zingen en naar ons te doen luisteren.
  Ergens deze zomer had AA Michael het in een boodschap – ik meen met Steve Beckow – ook over het belang van NEE te leren zeggen. NEE als een manier om in je kracht te gaan staan en zodoende je menselijke waardigheid terug te eisen.

  1. @Guido
   Wat ik schrijf, is dat Equi (als vorm) aansluit bij de WERKELIJKHEID van het Hier-en-Nu.
   En dat, beste Guido, kan alleen doordat ook ik aansluit bij de WERKELIJKHEID van het Hier-en-Nu. Snap je?
   Ook voor jou alle goeds.

  2. Jouw werkelijkheid Mascha, jouw werkelijkheid. Alsof er een objectieve werkelijkheid (van het Nu) bestaat, die jij het beste kunt voelen en in staat bent in daden uit te drukken?
   Er is geen absolute werkelijkheid Mascha, en dat is een beetje de toon die je verhaal draagt, de toon die de muziek maakt. Ik ben het in zoverre met Miranda eens en er zijn geloof ik meer mensen die de tonen van deze muziek niet zo’n warm hart toedragen.. Let it be! (neem aan dat je hier nu ruimte maakt voor je reactie, terwijl die voor onze gedachtenwisseling bedoeld was..? Was er tekort aan ruimte daar?)

  3. @Guido Een vraag aan jou: wil je reactie 10.1 en 10.2 en deze verplaatsen als reacties onder 8.8? Dat komt het overzicht op deze pagina ten goede 😉
   Verder hoe jij mijn woorden interpreteert, is aan jou. Ik voel me verantwoordelijk voor wat ik zeg (schrijf) maar niet voor jouw uitleg. Snappie?

  4. Ik kom op Wikipedia bij equi niet verder dan een term uit de paardensport terwijl swaffelen er wel in staat . Is het wel zo’n goed idee om een bij de keukentafel verzonnen idee te gaan doodpromoten op een andermans website ? Bij mij heeft het tot nog toe averechts gewerkt .

  5. Ik was bezig om je reacties te corrigeren, maar zag alweer dat er alweer een nieuwe reactie bovenaan stond… Het zal de bedoeling zijn neem ik aan. Bovendien kán ik niet eens onder jouw naam corrigeren naar een andere plek. (Maar 4x fout..? 4x aan dezelfde steen?) We laten het hierbij Mascha. Hopelijk snap je het gevoel dat een aantal mensen, waaronder ik, met je proberen te delen!!

  6. @Guido
   Tja je kunt op jouw website niet goed zien op welke reactie je reageert en zó kwam mijn reactie, die bedoeld was onder 8.8 onder 10 te staan. Snappie?
   Vandaar mijn vraag en aansluitend op jouw behoefte aan overzicht op je website 😉
   LOL
   Maar het is nu, ook voor de meelezers, wel helder waar wat op aansluit. En dát geeft dan weer overzicht.

   Maarre, beste Guido, heb je je wel eens afgevraagd met welke reden ik ‘ruimte’ inneem en aandacht vraag voor Equi of welk ander vrij en ander onbelast(end) ruilmiddel (wat er niet is volgens mij, maar als jij ze kent, vermeldt ze hier dan a.u.b. er is alle ruimte voor vrije en onbelast(end)e ruilmiddelen)?
   Anyway, ik schrijf voor degenen die in zichzelf het verlangen voelen vrij en onbelast(end) sámen te willen leven.
   Dankjewel Guido voor de door jouw geboden ruimte via je weblog. Genoeg ruimte ingenomen nu op WTK.

  7. Er is een nieuwe reactie op Premtime over ‘Verhuis je geld’!!.
   Link naar de reactie: http://www.wanttoknow.nl/economie/geld/premtime-over-verhuis-je-geld/comment-page-1/#comment-70471
   Auteur: GuidoJ.
   Reactie:
   Ik was bezig om je reacties te corrigeren, maar zag alweer dat je het opnieuw boven zette. Het zal de bedoeling zijn neem ik aan. (4x aan dezelfde steen?) We laten het hierbij Mascha. Hopelijk snap je het gevoel dat een aantal mensen, waaronder ik, met je proberen te delen.
   Permalink: http://www.wanttoknow.nl/economie/geld/premtime-over-verhuis-je-geld/
   Beheer je abonnementen: http://www.wanttoknow.nl/comment-subscriptions?sre=mascha.roedelof%40hetbewustepad.nl&srk=bde87bddcfb520ba8770c47367737b9a

   Goh, ik ontvang per mail deze tekst als jouw reactie en lees dan hier op WTK een andere tekst. Kun jij jouw eigen reacties wel wijzigen nadat je ze geplaatst hebt? Het zou fijn zijn als van latere wijzigingen een melding gestuurd wordt per mail. Het komt op mij nogal raar over dat teksten/reacties gewijzigd kunnen worden en dat daarvan geen melding komt.
   Waar blijft het overzicht dan hè Guido en de transparantie? In je gewijzigde reactie lees ik 4x fout… Euh…? Ah, je bedoelt de reacties 10.1 en 10.2… Nah, dat heb ik nu toch wel opgehelderd, hoop ik?
   Mijn overige reacties staat gewoon daar waar ze bedoeld waren 😉

  8. Ben ik niet de enigste hier ooit geweest die het zelfde heb opgemerkt, niet getreurd ik pas ook niet door Guido’s zeef heen, blijf ook continue hangen en spartel met een glimlach steeds een beetje tegen. Equi of niet, nu is de chaos alom, zelf hoop ik ook dat het hele geld systeem lekker in elkaar dondert en dat de hele boel weer eens gereset kan worden, fris, frank en vrij, van alle rommel af. Pech voor al die lui met hun monopoly geld op de bank en andere zogenaamde papieren instinkers. Enigste wat heel belangrijk is als die 001% maar niet door de oog van de naald heen kruipt vind ik persoonlijk alles best.

  9. Ja ik kan mijn eigen teksten wijzigen, wat is daar fout mee..? En ik kan een reactie niet verplaatsen van hen die een reactie op een foute positie plaatsen. Dáár gaat het om Mascha. Niet inhoudelijk maar de positie dus in combinatie met de tenaamstelling van deze reactie. Wil je mijn pincode ook nog..? Wat een gemuts.

   Daarenboven zijn we 2 weken geleden verhuist van host, die nieuwe ‘zeef’-woorden schijnt te hebben, ook bij ONZE reacties.. Hyper was daar al achter. Gewoon doorademen, komt vanzelf weer boven water.. 🙄

  10. @Guido Ah, je mist de essentie en dat verbaast me dan weer niks.
   Ik lees bij de reactie van Paul in 2011 dat hij de essentie van dat wat ik plaatste niet gemist heeft. Hij geeft zelfs aan eenzelfde soort ervaringen te hebben. Fijne avond Guido!

  11. Wat een gezanik weer. Dat Equi is het toch ook helemaal niet, is wat anders als niet helemaal. Niet eens zin om dit uit te leggen of er moet heel hard om geschreeuwd worden.

   Toch een goedenavond hoor, Mascha Roedelof

  12. Martijn , hihi , maar ik heb het wel voor elkaar gekregen dat iedereen nu equi met swaffelen associeert 😉

  13. Toptraining:

   Training ‘vier het Leven, ontdek jouw Goddelijk Zelf’
   Driedaagse training (data in overleg) op individuele basis* Bij meerdere personen 10% korting € 450,00

   http://www.hetbewustepad.nl/index.php?menu_id=7

   Gaat dat lekker? Niet nodig hier zo’n training maar goed. Kan me indenken dat rijke zoekenden hier wel in voor kunnen zijn.

   Krijgen ze dan een bed of moeten ze op de grond slapen? Of gewoon naar huis en de volgende dag weer komen? Zijn zo van die dingetjes die mij interesseren.

   Groetjes, Martijn

  14. @Cozmic, swaffelen is ook net zo oninteressant als je al 9 jaar getrouwd bent. 😉

  15. Nee, dat is niet waar, swaffelen is soms best leuk, nee, de rest ga ik toch maar niet vertellen…

  16. @Martijn Dankjewel voor de gratis reclame. Maarre staat er op mijn website nu een € of een & ?
   Gebruik gewoon een ruilmiddel waarvan voldoende is en alle onderscheid arm – rijk is opgelost.

  17. Staan toch echt €’s voor of ben ik nou zo simpel?

   *Zodra ik voor mijn Body Grounding voldoende euro-bijdragen ontvang (euro 750,00) kun je mijn activiteiten, afhankelijk van jouw waarde-beleving, vergoeden in Equi of in euro. Tot dat moment vind energie-uitwisseling plaats in euro.

   http://www.hetbewustepad.nl/index.php?menu_id=7

  18. Equik , Equek en Equak liepen tijdens de equinox in een equivalent van het grote swaffelbos van Equidor…. en wat ze daar allemaal beleefden zeg , nou dat willen we niet weten hoor !
   Binnenkort verkrijgbaar in de betere stripboekenwinkel .

 9. Ik voer al jaren ´aktie´ op mijn manier.
  Heb al mijn woekerpolissen terug gehaald en omgezet in deels edelmetaal. Ik weet dat dit een momentopname is maar had binnen een maand al meer rendement dan in 10 jaar dat het in die woekerpolis zat…..
  Ik hoor in het radiofragment spreken over 2 of 2,5 % rente hier of daar. Als je spaargeld EN een hypotheek hebt waarom zo wikken en wegen over een half procentje rente?
  Mensen vergeet niet dat wanneer je spaargeld en een hypotheek hebt je meer rendement op je spaargeld maakt als je je hypotheek aflost met dat geld! Je betaalt al gauw 5% rente op je hypotheek, je ontvangt 2% op een spaarrekening, de inflatie(ontwaarding spaargeld!) is officieel 3% maar ik denk dat met deze cijfers geknoeit wordt en in de realiteit hoger is. Tevens betaal je in box 3 ook nog eens 1,2% rente over je spaargeld!(minus de belastingvrije drmpel)
  Daarnaast voer je DUBBEL aktie. De bank verdient minder op je hypotheek EN is je spaargeld kwijt.
  Laat je niet misleiden door wat mensen zeggen dat je hypotheekrente terugkrijgt van de belastingdienst dus niet aflossen! Je krijgt maar een deel terug, de meesten in nederland zo een 30% van het betaalde rente bedrag, 70% betaal je gewoon zelf! Als belastingadviseur weet ik dat veel mensen niet precies weten hoe dit in elkaar zit.

  Daarnaast, mocht de hele boel in gaan storten verdwijnt je spaargeld niet in de bodemloze put maar heb je het in je eigen woning veilig gesteld. Want ik durf ook mijn handen niet in het vuur te steken voor de garanties van onze overheid!
  Houdt je geld in eigen beheer! Neem je verzekeringmap ZELF door en zie hoeveel dingen dubbel verzekerd zijn…

  Wanneer ik mijn polis of rekening opzeg stuur ik ook nog een aangetekende brief naar de directie met de reden er van en wens ze heel veel plezier met de nog plattere tv dan die van vorig jaar die ze gekocht hebben van hun kerstbonus…
  Dat kost moeite en is dan wel weer een beetje lullig van me…maar stiekem geniet ik er ook een beetje van 🙂

  1. Dat is inderdaad een goeie manier, zoals je omschrijft.

   Ik was er bij mijn Ex getuige van hoe ze der cursussen ging doen tbv de door haar te verkopen woekerpolissen , De cursussen.
   Hoe wordt wordt ik een RAT en Welkom in het riool, gedoceert door J. schipper op De Baak van VNO-NCW. Jawel die.
   Begrijp je gelijk waarom er van rijkswege zo weinig wordt ondernomen om die ‘gestolen 25 miljard te retourneren. ‘We moeten ophouden met zeuren hierover” zegt onze NOUT.

   GEWOON GELEGALISEERDE misdaad.

   Let op met Goud e.d. de Government hates competition. Onder Th Roosenvelt is er voor 6 jaar een verbod geweest op handel en bezit van edelmetalen. De edelmetalenbeurs in Londen was 6 jaar gesloten. De Fedral officers kwamen aan de deur je Goud halen.

   De AFM krijgt er ook steeds meer grip op. En heeft middels P.de Vries het deel van W. van MIDDELKOOP opgekocht.

 10. hahaha niet serieus genomen??groepjes van mensen worden wel degelijk serieus genomen!
  waarom anders krijgen die ‘groepjes van mensen’ dan zoveel belangstelling van de diverse ‘overheids-instanties?’
  1 individu is instaat om een ‘hele organisatie’ te gronde te richten,laat staan als er een groepje mensen is die met Verstand en Hart,Ziel te werk gaat.
  Waarom wordt de burger zo in de gaten gehouden,waarom mag de burger niet vrijelijk denken en handelen?

  hmm terug naar het topic,

  de mensen die occupy-en al zou het alleen maar hun eigen bewustzijn zijn zijn geen geen Losers en zij inspireren, mensen die bij voorbaat al zeggen ;’er wordt niet geluisterd ….’ mogen zich bedenken wat zij zijn! Wat is het Zelf-beeld, Eigenwaarde..

 11. De eerste vraag is: hoe wil je samenleven? Voel je innerlijk het verlangen elkaar onvoorwaardelijk en onbelast toegang tot leven te schenken? Is het antwoord JA dan vind je jezelf in Equi. Is het antwoord NEE, dan niet. Ook goed. Vanuit Equi is er geen (be)sturing, controle of whatever. Gewoon vrije stroming. Vanuit evenwaardigheid en gelijkwaardigheid.
  En het woord Equi kun je vervangen door ieder ander woord dat vrij en onbelast(end) sámen Leven uitdrukt.

  Er is niets anders dan dit:
  – we zijn vrij mens, en
  – er zijn vrije ruilmiddelen

  Wat betekent dat we ons systeemloos tot elkaar verhouden in inter-(on)-afhankelijkheid. Verder is er geen enkel verhaal. En dit alles deel ik ter informatie en inspiratie. Doe ermee wat je wilt. Je bent welkom!
  We Are All Connected and We Are All Invited.

  1. Mascha ga nou ajb eens ophouden over die Equi, is het niet genoeg om mensen naar het prima artikel te verwijzen HIER op de site..? Wat een gepiel joh! En telkens op een andere plaats…

 12. Dit is inderdaad geen tijd om geld op de bank te hebben je kan beter schuld hebben !
  Maar als je geld hebt stop het in een kluis dat zal ze leren !!!!!
  Heb dit ook verteld aan mensen die echt geld hebben maar ja…… ze doen het toch niet denk ik. Maar het zou heel leuk zijn als de verstandige mensen hun geld in huis gingen bewaren de rente stelt toch niets voor wat zullen die machtsmisbruikers (banken ) het moeilijk krijgen denk dat de hypotheek rente dan alsnog meer omlaag gaat en vele andere dingen ook om maar klanten te behouden. Maar ja het is maar afwachten toch ?

 13. Ik heb een half jaar geleden al mijn geld al van de bank gehaald.
  Die belachelijke banken die weet ik veel wat allemaal met MIJN gespaarde geld doen…
  Nou dacht het dus even niet he!
  Inderdaad een goed idee als zoveel mogelijk mensen dit doen, hoe sneller alles heerlijk kapot gaat en we met zijn ALLEN opnieuw kunnen beginnen!

 14. valt me op dat er meer spaarvergelijkingssites zijn die zich bezig houden met sparen voor de hoogste rente maar tegelijkertijd rekening houden met transparantie, bonussen, mensenrechten en andere belangrijke maatschappelijke kwesties.

  De website http://www.hoogsterente.nl werkt met een ethiekscore gebaseerd op input van de eerlijke bankwijzer. Verhuisjegeld.nl werkt met rapportcijfers. Zijn er nog andere goede vergelijkingssites die gericht zijn op de meer bewuste spaarders?

 15. Ik ben al afgehaakt na het lezen van de intro. Het geld is namelijk niet van jou of van de bank. Elke cent die je verdient is van de Nederlandse overheid. Je hebt alleen de illusie dat je iets hebt. Zoals ze je nu willen dwingen om kje overwaarde van het huis op te eten alsbetaling voor de zorg. Dus wie het goed doet moet meer betalen, wie een zooitje maakt van zijn leven wordt verzorgdt. Zo is het ook al mogelijk bij wet om het geld dat je in Euro´s op de bank hebt staan kunnen worden opgeëist door de overheid. De garantie van 100.000 is er dan ook voor de overheid. Wanneer alles instort, wat uiteindelijk ook gebeurd immers de wet is zo aangepast dat particulieren strenge aan strenge eisen bij de bank moeten voldoen maar overheden ondanks grote schulden vrolijk mogen doorlenen en schulden(door wanbeleid) met meer schulden oplossen. Waarbij de rentelast steeds hoger wordt. Uiteindelijk met alle garanties ondertussen al meer dan 100 miljard(De jager dit is geen echt geleend geld en dus daarom niet in de boeken. Echter bij failiet van Griekenland direct een post op de begroting en in de boeken) Die 100.000 garantie op spaargeld is er dus voor de overheid. Men heeft het geld niet voor deze garanties. Echter wanneer het fout gaat is het omdat landen omvallen. In dit gevak moet uw geld op de bank staan zodat de overheid dit geld kan confiskeren. Hiemree direct schulden kunnend aflossen. Degene die niet begrijpt dat een land met schulden als Nederland (momenteel 65% en oplopend met 70 miljoen per dag) helemaal geen garanties kan afgeven moet nodig eens een jaartje op vakantie om alles eens te overdenken.

  Het wordt tijd een s te stoppen met wijzen naar banken, maar te kijken naar degene die dit alles hebben mogelijk hebben gemaakt via wetgeving. Vraag een s aan opa en oma waarom in het verleden je enkel geld kon krijgen met onderpand en een goede verantwoorde financiele huishouding, en wie dat via wetgeving heeft veranderd. De schuld ligt niet bij de banken, maar bij de wetgevers die het vangnet hebben gecreeerd op kosten van de belastingbetaler.

 16. Daarbij ben ik het eens met Prem die ongewild en waarschijnlijk onbewust uitlegt hoe een echte vrije markt werkt.

  Na 40/50 jaar de socialistische gedachte kan de gemiddelde Nederlander niet meer voor zichzelf denken(kijkend naar de Nederlandse Heilstaats is er geen andere conclusie mogelijk, immers de zogenaamde rechtse partijen hebben zonder problemen aan deze heilstaat meegewerkt). Daarom blijven we stemmen op partijen die zoveel mogelijk voor onse regelen. Zaken waar we de overheid helemaal niet voor nodig hebben. Zaken die we zelf perfect zonder extra kosten en groeiende overheid of wetten kunnen regelen.

  We hadden in het verleden een geweldig gezegde; Wie betaald, bepaald!

  Indien je het niet eens ben met het product dan stop je met afnemen. Niet raakt een bedrijf of service aanbieder harder dan het stoppen met de geldstroom. Waarom is mobiel bellen zo goedkoop geworden? Of het internet? Of wat dacht u van uw energierekeing, niet eexplosief gestegen, nu zult u denken nou niet die van mij. Doe deze berekening eens en haal de diverse overheidsinningen en belastingen vanaf. Wat is dan uw rekening? Brondstof zoveel duurder? Kijk eens naar de jaarlijkse inflatie bereken deze in een vat olie met de prijs startend in 1995? Wat zoien we die is helemaal niet duurder geworden. Echter wederom de overheid die de markt verstoort met haar aczijnsen en belastingen over aczijnsen). De lijst is lang waar producten eigenlijk niet duurder zijn geworden door concurrentie en vrijemarkt, echter alles lijkt duurder door de constant hoger wordende belastingen.

  Echter Prem legt zijn vinger op de perfect op de juiste plek. De burger heeft de macht, die macht zonder tussenkomst van de overheid maakt dat zaken kunnen veranderen. Je bent het niet eens met een product verander van aanbieder, verdiep jezelf in de materie en laat de aanbieder voelen wat er gebeurdt wanneer het product niet voldoet en de kosten te hoog zijn. Je verliest simpelweg inkomsten. Dit is de ware vrijemarkt. Je gaat als bank failiet so be it! Immers de bakker op de hoek gaat ook over de kop als zijn prijs kwaliteit hem uit de markt prijst. Niets of niemand is te groot om te falen, zolang er maar consequenties zijn, deze zorgen ervoor dat men geen onverantwoorde risico´s neemt en wordt afgerekend op falen. Dit werkt beter dan overheidsregels(die ten grondslag liggen aan de bankencrisis en de schuldencrisis, veroorzaakt door overheden zelf en niet door banken) die enkel de marktontwrichten en de consequenties uit het spel halen en het risico leggen bij de belastingbetalende burger die een steeds hogere schuld voor zijn kiezen krijgt. Opgebouwd door de blijkbaar overduidelijk aanwezige onkunde bij die overheden.

 17. Ben het helemaal met Prem eens !!!! Als ik geld had dan zou ik het in mijn sok verstoppen ! Ik heb het niet heb alleen maar schulden dus wat dat betreft OK !!
  Maar heb tegen mijn vrienden die wel geld hebben gezegd neem alles op en doe het in godsnaam in een sok want de banken gaan binnenkort sluiten het raakt op !!! Ja of ze luisteren is een tweede maar heb wel het advies gegeven ! Ik zou het lekker in mijn kluisje doen maar ja we zijn allemaal anders toch ? Je hebt de diehards die nog geloven in de banken en je hebt de stumperds zoals ik die nergens meer in geloven !!! ieder zijn deel !!!

 18. prem?? een zeer goede sugestie van jou om het geld daar weg te halen waar het te gevaarlijk licht de BANK;mijn vrouw isook al zo,n slimmerik die zegt telkens tegen mij haal dat geld wat we nog overhebben van de bank laat alleen de automatiche afschrijvingen staan dan kunnen ze van ons geld niets meer afnemen .t,kost ons nu zo,n E 150 per jaar aan rente en daar zijn ze helemaal niet lekker van want zij willen nog liever zo als je zegt rijker van worden onze E .maar ook van mij mag die bank en de overheid liever vandaag dan morgen ineen storten .dan maar het land wëër opbouwen en dan ?? zoals het hoort .want je kunt niet iets weg geven wat je niet hebt .EN DAT GELD VOOR DE REGERING EN VOOR DE BANKEN!dus prem 1-0 voor jou

 19. Het lijkt logisch, maar ik denk als de banken hun geld zien verdwijnen naar andere (ahum dochterondernemingen), ze machtig genoeg zijn om te zorgen dat geld ontwaardigd wordt.
  Zie een paar jaar geleden de avonturen in Argentinië. Niet pinnen, geld niets waard. Mensen hadden van de een op de andere dag NIKS!!
  Ja, geld op de bank en geld in de oude sok, om naar te kijken.
  Wat is de echte oplossing?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.