Regelmatig komen we zaken tegen, zoals informatie, filmpjes, foto's e.a., waarvan we geloven dat de essentie waardevol is, om te bekijken. Dan is het niet nodig, daar een heel artikel aan te wijden. En daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen. Een simpele klik op de rubriek 'Gewoon effetjes snel kijken' en je ziet wat het actuele aanbod is. Ook zijn de vorige publicaties binnen deze rubriek snel terug te kijken. Veel genoegen met de informatie rondom deze nieuwe rubriek..!

 

Advertentie

De onvolprezen Martin Bosma…


*
*

De onvolprezen Martin Bosma…

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Je vraagt de postbode ook net op welke partij die stemt, als je een brief van hem aanneemt toch? Het gaat om de boodschap, om de inhoud zogezegd. In dat kader willen we hier geen oproep doen om PVV te stemmen of iets dergelijks. Maar we willen je aandacht vragen voor de inhoud van een paar recente boodschappen van PVV-er Martin Bosma. Wat een kanjer en eloquent spreker. Een erudiete man vinden wij, die té weinig aandacht krijgt in de ‘MSM’, omdát hij kennelijk  van de PVV is..

Maar nogmaals, let op de inhoud. Het eenvoudigst dit je aan te reiken, doen we met onderstaande Tweets. Luister en geniet van deze man, die zijn zaakjes voor elkaar heeft, uiterst goed en gefundeerd voorbereid.. Martin Bosma veegde donderdag 19 januari in de Tweede Kamer de vloer aan met het misbruik van de term ‘complottheorie’ om afwijkende denkbeelden in diskrediet te brengen. Hij bracht het perféct.. ’Ik geloof zelf in diverse complottheorieën.’

Tijdens het debat over de staat van de rechtsstaat (HIER) sprak CDA-minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en zei zich zorgen te maken over ‘de aantrekkingskracht van complottheorieën’. Ze wil de verspreiding ervan tegengaan. Bosma herinnerde de minister eraan dat het eerst de term ‘nepnieuws’ was die werd gebruikt om onwelgevallige, maar feitelijk juiste informatie onder dezelfde noemer te scharen als aantoonbare onzin.

D66 is geraffineerd bezig met extremisme..
Met name de stelling van Bosma, dat vooral D66 de meest gevaarlijke extremistische partij is, dient hierbij onze aanbeveling te krijgen. Maar jij bepaalt zélf wat je ervan vindt natuurlijk. In dat debat in de TweedeKamer afgelopen week, liet Bosma in een interpellatie horen, aan de hand van talrijke voorbeelden dat het D66 is, dat als ‘extreemrechts’ omschreven kan worden. “Het zou voor deze partij eens goed zijn om in de spiegel (zie ook HIER) te kijken.”

Hij wijst er dus onder meer op dat D66 een partijverbod wil en ook de partij die de ‘andersdenkende omroep’ Ongehoord Nederland kapot wil maken. Ook benoemt hij het openlijke racisme van de partij richting blanken, dat bijvoorbeeld geraffineerd tot uitdrukking kwam, toen een vertegenwoordiger van D66 in de Tweede Kamer zei dat er ‘te veel witte gezichten op de ministeries zijn’...! Bosma staat hierin overigens niet alleen met dit standpunt; het is Ronald Plasterk, die in De Telegraaf (HIER) D66 donderdag ‘veruit de grootste bedreiging voor de vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting’.

Kijk en luister..

Genoeg complottheorieën kloppen
Martin Bosma is glashelder in zijn betoog; zo meldde hij minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties:

“Er zijn genoeg complottheorieën die kloppen. Wie is de staat om te zeggen dat sommige complottheorieën niet kloppen en sommige weer wel? Hebben Nederlanders niet gewoon het recht om in complottheorieën te geloven? Dat zijn een paar heel serieuze vragen en ik krijg daar graag antwoord op. Kan de minister een opsomming geven van welke complottheorieën niet kloppen?”

“Ik geloof zelf in diverse complottheorieën, bijvoorbeeld dat de EU erop uit is om onze nationale soevereiniteit te vernietigen. Ik geloof ook dat D66 complotteert om onze democratie te ondermijnen. Ik geloof ook dat mevrouw Leijten een complot leidt samen met de heer Omtzigt om de toeslagenaffaire tot een goed einde te brengen. Is dat een theorie waar ik niet in mag geloven? De vraag der vragen is: wie is de staat om uit te maken wat wél een koosjere complottheorie is en wat niet?”

Minister Bruins Slot antwoordde (HIER):

“Complottheorieën gaan vaak hand in hand met wantrouwen in traditionele media, wetenschap en overheid. Achter het verspreiden van complottheorieën zitten vaak geen kwade intenties, maar zorgen of vragen. Het is dus niet altijd met opzet. Het is niet aan mij om te bepalen welke theorie wel of niet een complottheorie is. Ik zie op dat vlak vooral een rol voor de onafhankelijke media en de onafhankelijke factcheckers.”

Bosma gaf deze repliek daarop:

“De staat zegt dus niet bij monde van deze minister: hierbij stel ik officieel vast dat de ene complottheorie niet klopt en de andere complottheorie wel klopt? Het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt vooralsnog niet omgevormd tot een ministerie van Waarheid, om het maar in 1984-termen te gieten?”

Bruins Slot had het laatste woord:

“De AIVD waarschuwt ervoor dat complottheorieën soms een aanjagende werking hebben op bepaalde mensen, een kleine groep, die daarin aanleiding zien om extremistisch gedrag te vertonen. Dat is iets anders dan de rol van Binnenlandse Zaken die bepaalt wat wel en wat geen complottheorieën zijn.”

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.