Advertentie

‘Baking Soda’, de schrik van Big Pharma…!


baking soda 50 uses

Wat als er een natuurlijke, ge­zond­heids­be­vor­de­ren­de stof zou bestaan, die goedkoop is, vrij ver­krijg­baar en waarschijnlijk al in je keukenkastje aanwezig is? Zo’n stof is er. Hij heet na­trium­bi­car­bo­naat, hoewel je hem misschien als Baking Soda kent. Jarenlang werd na­trium­bi­car­bo­naat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingen in het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend van de volledige genezende mo­ge­lijk­he­den ervan.

Baking Soda staat bekend met een lange geschiedenis van gebruik als effectief huismiddel. Maar ook speelt het een simpele rol die na­trium­bi­car­bo­naat bij het bereiken van een optimale zuurgraad speelt; dus bij het hand­ha­ven van een goede gezondheid. Lees hieronder hoe natriumbicarbonaat, en het effect ervan op de zuurgraad, mensen die aan een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals nieraandoeningen, schim­mel­in­fec­ties, verkoudheid en griep, tand­vlees­aan­- doe­nin­gen, hoge bloeddruk en zelfs kanker lijden, tot voordeel kan strekken.

Ook speelt het een essentiële rol bij de behandeling van vergiftiging door radioactiviteit, chemicaliën en zware metalen besproken. Door het bieden van een moderne benadering van een aloude remedie, illustreert dit de noodzaak om Baking Soda in een geheel nieuw licht te zien. Natriumbicarbonaat bevat krachtige ei­gen­schap­pen die veilig, eenvoudig en effectief zijn, en die je kunnen helpen je systeem in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden.

Baking soda is zuiveringszout. Het is dus GEEN bakpoeder! Bakpoeder bevat een aantal stoffen, meestal alleen een carbonaat en een zuur. Als een carbonaat met water en een zuur in aanraking komt, zal het ontleden in verschillende componenten, waarbij ook koolzuurgas ontstaat. En precies om dat koolzuurgas is het bij bakpoeder om te doen. Het doet het baksel rijzen, tijdens het bakken.. Hierbij ontstaan geen andere geur- en smaakstoffen, de smaak van het product zal dan ook niet aangetast worden.

Baking soda is soda-bicarbonaat en dus GEEN bakpoeder, dat je simpel kunt vertalen met ‘baking powder’ in het Engels. Het zijn allebei chemisch samengestelde producten. Dus even duidelijk: bakpoeder (Baking powder) zorgt er vooral voor, dat er gas gevormd wordt (om een rijzing tot stand te brengen). Baking soda heeft een gashoudend effect, m.a.w. het gevormde gas wordt vastgehouden. Het zuiveringszout is in elk geval verkrijgbaar bij de drogist. Tot zover even deze inleiding met het oog op de zuivere definitie en onderscheid met bakpoeder..!

x

* * *

uses-of-baking-soda

x

x

x

Baking Soda of zuiveringszout:

x
de wérkelijke opponent van Big Pharma..

x
2014 © WantToKnow.nl/.be

2014 © vertaling Guido Jonkers (origineel hier en hier)

x

baking_soda_nl_bakingsoda02Niemand zal bijna kunnen geloven, dat iets wat zó goedkoop en simpel is, zoals Baking Soda dat in feite is, in staat is om de effectiviteit van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar ver achter zich te laten.. En als je het niet gelooft, laat dit artikel dan je gids zijn in dezen. Het is vooral in de VS als volkswijsheid bekend, dat Baking Soda of zuiveringszout in staat is een algemene verkoudheid effectief te bestrijden, náást het bijdragen in de bestrijding van allerlei andere kwalen en kwaaltjes..

Maar waarom is alle informatie rondom dit product min of meer in de doofpot aan het belanden..?  Een van de auteurs van de vele artikelen over zuiveringszout, kwam een aantal mensen tegen, die hem bezworen, dat het spul had geholpen om hun kanker te overwinnen, waarna hij op deze hints ging zoeken. Hij kwam daarbij de volgende informatie tegen:

“Wanneer je zuiveringszout (baking soda) oraal inneemt, met water met een hoog magnesiumniveau, én wanneer je het transdermaal (via de huid dus) laat inwerken in een medicinaal bad, dan wordt het een eerste klas medicinale behandeling van kanker, nierziekte, diabetes, griep en simpele verkoudheden. En niet in de laatste plaats, vormt het een belangrijke buffer voor blootstelling aan straling, waarbij je niets anders kunt concluderen, dat baking soda door iéderéén gebruikt zou moeten worden”…

bakings soda boekMark Sircus
Eén van de mensen die absoluut overtuigd is van de werking, de hoog-potentiële werking van baking soda of zuiveringszout, is Mark Sircus (AC., OMD). De informatie die je in zijn boek ‘Sodium Carbonate, rich men’s poor men’s cancer treatment’, vindt, vormt voor mensen met een ‘open mind’, een onbevooroordeelde geest, simpelweg heel belangrijke informatie. Het kan voor anderen weer té ver van hun bed zijn, maar het zuiveringszout is niet de énige simpele en natuurlijke remedie tegen heftige aandoeningen, waar de medische wereld over wil praten..!

Er zijn 1000 redenen om baking soda te gebruiken, aldus Mark Sircus, maar volgens hem is de belangrijkste constatering dat sodium bicarbonate een natuurlijk middel is, dat nog onszelf, noch onze kinderen en het milieu nadelig beïnvloedt, doordat het geen chemische middel is, dat de natuur schaadt in een of andere negatieve manier. Zuiveringszout wordt overal in de natuur gevonden, in zeeën en in de aarde, in ons natuurlijk voedsel en in onze lichamen.

Feitelijk is de belangrijkste functie van het zout de neutraliserende eigenschap ervan, waardoor het buitengewoon effectief als medicijn is, in deze tijden van vervuiling en ‘vergiftiging’. Dat is ook preciés de reden dat zuiveringszout, ‘Baking Soda’ of Sodium bicarbonate wereldwijd voor vele doelen wordt gebruikt, sinds tientallen jaren. Maar de kennis rondom zuiveringszout lijkt steeds meer vergeten te worden. Vooral, zo blijkt volgens Sircus vaak, omdat mensen niet (meer) kúnnen geloven dat het simpele goedje zo effectief werkt..

Zuivering en ontgifting
Zuiveringszout wordt routinematig al door velen gebruikt bij het voorkomen van een té hoge invloed van het gif van bijvoorbeeld chemotherapie en straling op mensen. De invloed van deze negatieve zaken op de nieren bijvoorbeeld is verwoestend. Een manier om dit te voorkomen, is het innemen van zuiveringszout volgens de aanbevolen hoeveelheden. In relatie tot Bicarbonaat, blijkt feitelijk dat miljoenen mensen wereldwijd, óf deze stof consumeren via de bicarbonaat-ionen in het drinkwater, óf ze zijn ermee behandeld in medische centra, ziekenhuizen en/of EHBO-afdelingen. Het komt erop neer dat ‘baking soda’ dagelijks de levens van veel mensen redt.

Levensbedreigende astma kan bij kinderen bijvoorbeeld resistent zijn voor behandeling met bronecho-dilatoren en systemische corticosteroïden. Maar recent onderzoek toont aan dat toediening van zuiveringszout intraveneus (IV) significant kan bijdragen tot een goede PH-balans en PCO2-waarde in het lichaam van kinderen met een levensbedreigende astma.

Zuiveringszout of Baking Soda' is gewoon in veel winkels te koop, zoals deze bij 'De Tuinen'..
Zuiveringszout of Baking Soda’ is gewoon in veel winkels te koop, zoals deze bij ‘De Tuinen’..

Baking Soda en de behandeling van kanker…
En aan de ‘University of Arizona’ is men bezig met onderzoek naar het gebruik van zuiveringszout bij de behandeling van kanker. Robert J. Gillies en zijn collega’s hebben bewezen dat een voorbehandeling van tumoren bij muizen, door middel van sodium-carbonaat, resulteert in een mindere verzuring in het gebied rondom de tumoren.  (Raghunand 2003) Het blijkt volgens de onderzoekers, dat een dergelijke behandeling bijdraagt aan het ‘anti-tumorgedrag van het lichaam’..

Zuiveringszout bij de was, maakt dat er ook daar 'zuivering' plaatsvindt.
Zuiveringszout bij de was, maakt dat er ook daar ‘zuivering’ plaatsvindt.

En dit jaar zijn dezelfde onderzoekers tot de conclusie gekomen dat zuiveringszout de PH-waarde van de tumor zélf verbetert (meer alkalisch) en daarbij ook nog eens spontane metastases voorkomt..! Metastases zijn uitzaaiingen van het tumorweefsel. (Robey 2009). Zij toonden specifiek aan dat het oraal innemen van sodium bicarbonaat/zuiveringszout/baking soda de ph-waarde van tumoren verbetert en daarbij de formatie van uitzaaiingen voorkomt, bij muizen die met borstkankercellen waren geïnduceerd. Daarbij werd ook nog eens een aanmerkelijke vermindering van de aantasting van lymfklieren geconstateerd..!

Tot groot ongenoegen van veel voedseldeskundigen en orthomoleculair experts, is de laatste tientallen jaren een heftige toename waar te nemen van de ongezonde zuurtegraad (pH-waarde) van het menselijk lichaam. En zoals je weet, is een pH-waarde die uit balans is, de oorzaak van het verstoren van de cel-activiteiten en -functies tot extreme niveaus, wanneer de neutrale pH-waarde verder zakt.

Excessieve zuurtegraad leidt onherroepelijk tot cellulaire afbraak, die op haar beurt weer zorgt voor serieuze gezondheidsproblemen, zoals kanker, diabetes, vaat- en hartafwijkingen, botontkalking en een brandend gevoel in de borst. Het blijkt dat biologisch leven het best tot zijn optimale werking komt, wanneer het in een niet-zure omgeving (Basisch), waarbij opnieuw duidelijk wordt, wat voor een belangrijke rol Baking Soda/Zuiveringszout hierin kan spelen.

tandpast baking sodaKeer op keer blijkt dat ‘Baking Soda’ één van de meest nuttige middelen is op de planeet, waarbij het ook duidelijk wordt, dat farmaceutische bedrijven wereldwijd niet willen, dat mensen en vooral medische personeel hiervan op de hoogte raakt. Maar alle simpele mensen zijn op zoek naar alternatieve behandelingen voor kanker, nierziekten en andere aandoeningen, waarbij zuiveringszout voor hen een belangrijk medicijn in deze situatie kan zijn. Maar pas op voor verontreinigde ‘Baking Soda’; vanzelfsprekend dat je biologisch zuiveringszout dient te gebruiken, waar dus GEEN aluminium in aanwezig is..!

Dr. Boris Veysman is gespecialiseerd in ‘nood-medicijnen’, die snel toegediend moeten kunnen worden en vanzelfsprekend effectief zijn. Hij is werkzaam in het ‘Robert Wood Johnson University Hospital’ in New Jersey en beschrijft één van de indringende voorbeelden/ervaringen uit de zijn praktijk in de nood/EHBO-kliniek: “Op onze afdelingen noodgevallen is het altijd rumoerig, maar vandaag klonk het schreeuwend uit de mond van de dienstdoende zuster, toen ze ‘NIET ADEMEN” schreeuwde en naar ons toerende, terwijl we een rolstoel duwden. Een witte, magere vrouw is omgezakt en ziet volledig grijs. En zonder enig bewijs van ‘Niet bij bewustzijn brengen’, is er geen enkele twijfel.

‘Click en ‘klang’ en daar heeft de patiënt al een buis in haar keel, binnen enkele seconden. Ik ben bezig met de borstkas-ademhaling. Op de monitor is niets anders te zien bij haar hartslag dan een vlakke lijn.. Geen hartslag te bekennen.. Ik probeer de kunstmatige beademing te synchroniseren met de woorden die ik mezelf hoor uitspreken, en die roepen om een externe hartslagregelaar.. Ik pomp haar borstkas met mijn handen, terwijl ik denk: ‘Hartstilstand…. Nadát ze binnen kwam lopen… met kanker… met chemo in haar lijf’….

Deze kunstmatige ademhaling gaat volstrekt niet volgens het boekje.. ‘Geef me 2 ampullen bicarbonaat’ roep ik tegen de zuster. Via het keelpijpje is het binnenbrengen van dit middel met water een kwestie van enkele seconden. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het extreme zuurgehalte van het bloed, gecorrigeerd wordt.  En dat zuurgehalte is in mijn gevoel, precies de oorzaak van het wegraken van deze vrouw. Uiteindelijk arriveert ook de externe pacemaker en kunnen we met elektrische schokken van 80 slagen per minuut, haar hart weer gaan stimuleren om te gaan kloppen. Vervolgens is het allemaal achter de rug; de patiënt is stabiel..!”

Een gloednieuw boek over 'Baking Soda' of Natrium Carbonaat. (klik voor lead naar succesboeken!)
Een gloednieuw boek over ‘Baking Soda’ of Natrium Carbonaat. (klik voor lead naar succesboeken!)

ONMISBAAR..!
Baking soda (sodium bicarbonate) doet zijn naam en faam als ‘eerste hulpmiddel’ voortdurend eer aan. Het is het ultieme werkpaarden-medicijn waarvan feitelijk ELKE ouder en/of gezondheidsprofessional op de hoogte zou moeten zijn. En… routinematig zou moeten (LEREN) gebruiken.Wanneer het dan ook nog eens gebruikt wordt, met andere natuurlijk middelen, zoals magnesium-chloride en iodine, heeft iedereen een ’triniteit van medicinale superhelden’ bij de hand, die borg staan voor de uitvoering van ‘medische wonderen’ in één enkele handeling..

En feitelijk hebben we het over een ‘serieus medicijn’, als we spreken over sodium bicarbonate. Het blijkt ook dat zuiveringszout uiterst voordelig werkt bij hartmassage. Het vroegere en meer frequente gebruik van sodium bicarbonate wordt in verband gebracht met hogere overlevingskansen en met betere lange-termijn uitkomsten op het neurologische vlak, tijdens noodgevallen. En dat is vanzelfsprekend, als je bedenkt dat bicarbonaat aanwezig is in bijna alle lichaamsvloeistoffen en -organen en daarbij een belangrijke rol speelt in het handhaven van de zuurtegraad..!

Een tekort..!?
Dat betekent ook dat een TEKORT aan bicarbonaat in het lichaam, één van de meest ondergewaardeerde medische diagnoses is, op deze planeet, hoewel het wellicht één van de meest voorkomende is..!  Naarmate een persoon dus een hogere zuurtegraad heeft, of een relatief tekórt aan bicarbonaat-ionen, dan zal dit zijn tol eisen op de gehele menselijk fysiologie. ELKE biochemische reactie is gevoelig voor pH-waarde (zuurtegraad) van het lichaam, waarbij met name de enzymen in ons lichaam hier extra gevoelig voor blijken..! En ons voedingspatroon speelt ook hier weer een essentiële rol, om de goede zuurtegraad in ons lichaam te behouden. Het meeste welvaartsvoedsel geeft aanleiding tot verzuring van het lichaam, of in andere woorden, tot ‘ongezonde waarden van de pH-graad in het lichaam’.

Een 'voetenbad' met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..!
Een ‘voetenbad’ met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..!

Dr Eric Chan (Pangaea Clinic of Naturopathie in Richmond) hierover: ‘Ik gebruik altijd bicarbonaat op een intraveneuze wijze, als natuurlijke manier om patiënten te behandelen, die consequent negatief en/of allergisch reageren en/of chemische overgevoeligheid hebben. Het is een uitgelezen therapie om de allergische reacties van mensen, in de herfst en winter mee te behandelen.

Het is bijzonder om te zien, hoe deze baking soda of bicarbonaat in staat is, bijna diréct een allergische reactie of astmatische aanval te stoppen. Om de hele simpele reden, dat deze reacties niet kunnen voortduren in een alkalische omgeving. Sommige van mijn patiënten hebben ook baat bij het nemen van een alkalisch drankje, voordat ze gaan slapen, om de negatieve reacties op chemische symptomen te verminderen. En in deze toedieningen zie ik bijna geen distolerantie bij mijn patiënten. 

Toediening van een alkalische buffer in het weefsel van zieke patiënten, maakt dat zij zich bijna altijd een stuk beter voelen. Dit is met name het geval, zoals gezegd, bij gevoelige patiënten, die chemische stoffen in het lijf hebben. Daarbij is baking soda/zuiveringszout een middel om het lichaam de gelegenheid te geven, zich te herstellen van de giftige prikkels van buiten. Meestal geef ik intraveneuze injecties met zuiveringszout met een regelmaat van 2x per week, gedurende een periode van 4 tot 5 weken. Sodium Carbonaat is dus een erg effectieve manier om DIRECT op cellulair niveau gezondheid te verbeteren.”

Tot slot
Sodium bicarbonaat is daarmee een door de tijd gelouterde methode om het bicarbonaat-niveau van het lichaam terug te brengen naar normaal niveau. Het is anorganisch, erg alkalisch en ondersteunt, evenals veel andere minerale stoffen, een enorme lijst van biologische functies van het menselijke lichaam. Sodium bicarbonaat is dus een fysiologische basis voor lichamelijk welzijn..

Ga zelf op zoek op het internet naar de mega-toepassingen van Baking Soda, in en om je huis, voor je welzijn en letterlijk 'de balans van je lichaam'..!
Ga zelf op zoek op het internet naar de mega-toepassingen van Baking Soda, in en om je huis, voor je welzijn en letterlijk ‘de balans van je lichaam’..!

Het boek van Mark Sircus is een vraagbaak op het gebied van sodium bicarbonaat. Bijdragen van universiteiten, ziekenhuizen en klinisch artsen, maken het plaatje compleet rondom dit in de vergetelheid dreigend te geraken middel. ‘Baking soda’ is dus simpelweg een essentieel medicijn, waar geen enkele intensive car-afdeling noch eerste-hulp-afdeling van zonder zou kunnen.

CO2… Rommel of onmisbaar..?
Het boek van Mark Sircus besteedt een groot deel aan het begrip rondom de fraude van het etiketteren van CO2 als ‘giftig gas’.. Carbon Dioxide (CO2) blijkt een essentieel onderdeel te zijn van de werking van het ‘geheim’ van sodium bicarbonaat (baking soda), dat zich in de menselijke maag tot CO2 omvormt, wanneer het wordt vermengd met water. Zoals je merkt zijn sodium bicarbonaat, CO2 en zuurstof (O2) allemaal met elkaar verbonden. En alle  drie deze stoffen zijn essentieel voor het biologische voortbestaan op onze planeet Aarde. CO2 is net zo min giftig als water dat is..!

Sodium bicarbonate (Baking Soda) is waarschijnlijk een van de meest nuttige stoffen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat farmaceutische bedrijven willen dat kennis van zuiveringszout, uitermate beperkt blijft; dat het middel wordt afgeschilderd als ‘kwakzalverij’ en ‘volkswijsheid’… Baking Soda, zuiveringszout of Sodium Bicarbonaat, hoe je het ook wilt noemen, is een BELANGRIJK MEDICIJN, van het veiligste soort, en blijkt ESSENTIEEL bij de behandeling van kanker, nierziekten en andere aandoeningen..!

Advertentie

ON NL Banner

394 gedachten over “‘Baking Soda’, de schrik van Big Pharma…!

 1. Stond vroeger bij mijn ouders in het medicijnkastje.
  De huisarts van het dorp wist van de werking, hij adviseerde over het gebruik. Dat is al heel wat jaren geleden.

  1. Ik gebruik het altijd als ik maagpijn heb en spijsverteringsklachten.
   Deze klachten zijn dan heel snel verleden tijd. Super goed middel!!

 2. Was het niet die italiaanse arts die tumoren inspoot met baking soda?
  Hij werd bestempeld als kwakzalver door de reguliere medici en pillen-boeren. En dat allemaal met bewijzen van verdwijnende tumoren en bewijzen van de werking van Baking Soda. Daarna werd het uiterst stil over de beste man.

  1. Tullio Simoncini is uit zijn ambt gezet wegens onzorgvuldig medisch handelen de dood tot gevolg hebbende. Ook is hij veroordeeld voor bedrog.

  2. @Monika

   Wat ik hiermee wilde zeggen is dat Tullio Simoncini uit zijn ambt is gezet wegens onzorgvuldig medisch handelen de dood tot gevolge hebbende; tevens wilde ik ermee zeggen dat hij veroordeeld is voor fraude (oplichting). Ik vergat er overigens nog bij te zeggen dat hij niet alleen uit zijn ambt is gezet maar ook veroordeeld is tot 4 jaar gevangenisstraf. Die hoefde hij niet uit te zitten omdat Berlusconi kort daarvoor een algemene amnestie had afgekondigd voor gevangenisstraffen t/m 4 jaar.

   Mogelijk verklaren deze zaken dat het “uiterst stil” geworden is over Simoncini. Hij werkt overigens nog steeds, dat wil zeggen hij spuit nog steeds zuiveringszout in bij kankerpatiënten. De tarieven voor zijn behandelingen beginnen bij ongeveer 10.000 euro.

  3. Jo,
   Aha, dan is die man dus goed bezig geweest…
   dwz had die geen ‘aanklacht’ gehad dan had ik me eerder zorgen gemaakt dat die een oplichter is. 😉
   Wees niet ongerust, Dr. Simoncini heeft genoeg wijze mensen die zijn werk voortzetten.
   In ieder geval vertrouw ik deze man meer toe, dan de gemiddelde Dr. Stumper die wel een goedkeuring heeft…

  4. ha ik wilde al in de comments vragen hoe het met dr. simoncini was ‘afgelopen’, omdat hij eerst zijn wonderlijke verhalen op televisie deelde en daarna van de radar verdween.

   http://www.curenaturalicancro.nl/video-schimmel-hypothese-2010a.html

   Ik ga dit eens kijken.

   Persoonlijk denk ik dat er allerlei oorzaken bestaan voor kankers. Baking Soda is niet te patenteren.. Maar misschien werkt het soms wel.

  5. Heel goed Monica,

   JennyJo geeft precies aan wat de msm voorschotelde. De leugen. Tegen de door de pillenboeren gesubsideerde advocaten kun je het niet opnemen al heb je harde bewijzen. Het zou mij ook niets verbazen als de desbetreffende rechter ook was omgekocht of afgeperst.

   Zelf heb ik de ervaring dat een arts zelfs boos werd als je hun reguliere kwakzalver pilletjes af wijst. Tja daar ging dan zijn 20% commissie. Da’s dikke pech zeg!!!

  6. @Monika,

   Aha, dan is die man dus goed bezig geweest…
   dwz had die geen ‘aanklacht’ gehad dan had ik me eerder zorgen gemaakt dat die een oplichter is.

   Het is maar wat je goed bezit zijn vindt. De veroordeling tot 4 jaar gevangenisstraf heeft hij gekregen omdat hij een patiënt opereerde in diens buik. Hij ging daarbij onoordeelkundig en zeer lomp tewerk en veroorzaakte zoveel schade dat de patiënt aan interne bloedingen overleed. De veroordeling voor oplichting was omdat hij zich rijkelijk liet betalen voor een onwerkzame behandeling.

   In ieder geval vertrouw ik deze man meer toe, dan de gemiddelde Dr. Stumper die wel een goedkeuring heeft…

   Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

  7. Wat was het verhaal van de zijde van dr. Simoncini over dit incident?

   (waar geopereerd wordt, sterven weleens mensen, zeker las ze al ziek zijn…)

   Ik ben niet pro Simoncini, maar verhalen eenzijdig belichten helpt ook niet altijd.

  8. @Berend,

   Er zijn meerdere incidenten geweest. In 2002 heeft Simoncini 3 patiënten behandeld die allen overleden als direct gevolg van zijn behandeling. Eén van die patiënten liep daarbij een geperforeerde darm op, hetgeen de oorzaak was van zijn overlijden. Deze man had ongeneselijke darmkanker, maar overleed voortijdig als gevolg van de knullige operatie door Simoncini. Voor deze drie sterfgevallen is hij in 2003 uit zijn ambt gezet. In 2008 is hij daarvoor veroordeeld tot bijna 4 jaar gevangenisstraf. Simoncini had 20 getuigen opgeroepen die allen beweerden dat zij van kanker waren genezen dankzij Simoncini’s behandeling. Simoncini liet echter na om concrete bewijzen te overleggen en ook ontbraken de medische dossiers van deze getuigen.

  9. klinkt niet best, zal ook wel zonder vergunning zijn, want voor medische missers wordt je niet zomaar strafrechtelijk veroordeeld

  10. Is het niet zo gezellig meer bij crypto’s blogje , of heb je ons gewoon zo erg gemist Jennyjo? Of ben je weer op zoek naar een verhaaltje om op dat blogje te vertellen ? We zullen het maar even weer in de gaten houden. Niets is immers wat het lijkt nietwaar?

  11. niet echt open minded sceptisch of wel?
   eerder sceptisch..

  12. JennyJo
   Hoeveel duizenden mensen zijn er vroegtijdig overleden door chemotherapie, terwijl ze ongeneeslijk ziek waren? Te veel om op te noemen. Dat is pas kwakzalverij. 3 mensen gaat helemaal nergens over.

  13. Jo,
   Idd dat mag ik helemaal zelf weten.
   Maar om nog even je verhaal af te maken…
   Er is een lange lijst van mensen die een andere kijk op de ‘gevestigde orde’ hadden en out of the box dachten. Ze werden aangeklaagd en veroordeeld, en menig als oplichter neergezet. o.a. Dr. Wilhelm Reich, Dr. Johanna Budwig, Dr. Ryke Hamer, Dr. Josef Issels, Dr. Emanuel Revici, Dr. H.E. Sartori, Dr. Cornelis Moerman, Royal Raymond Rife, Harry Hoxsey…..
   Allemaal omdat ze een andere kijk op kanker hadden en daardoor andere behandelingen toepasten.
   Wat is jouw visie omtrent kanker en de behandeling ervan?
   Hoe denk je dat iets kan veranderen als men alleen de plat gelopen wegen bewandeld? Hoe kan überhaupt ooit iets veranderen?
   Maar goed, je mening verbaasd me niets…netjes, braaf en safe als gewone goeburger, de gewone weg gaan, want we doen het zo als het hoort, gewoon gewoon dus.
   Pfff, de mens is voor zichzelf de grootste bedreiging….denk ik dan.

  14. Berend, Volgens mij zijn GTST, Coronation Street, Zeitgeist en de Fabeltjeskrant ook allemaal 1 en dezelfde. 😉
   Zeitgeist staat bol van de fouten, in de eerste paar minuten heeft de maker de geloofwaardigheid al verloren.

  15. Monica en anderen,

   Jo probeert al jaren om Simoncini én baking soda, wat als geneesmiddel in te zetten is bij kanker, te ondermijnen.

   Word je nog steeds betaald Jo? Of wat is je belang om zo op baking soda te jagen in negatieve zin?

  16. Zuiveringszout heeft nog nooit ook maar één kankergeval genezen en zal dat ook niet doen, want het heeft geen effect tegen kanker, dat is een bewezen feit. Het is meerdere keren grondig onderzocht en daaruit bleek elke keer weer dat het niets doet tegen kanker. Dat had Simoncini overigens zelf moeten doen, maar vreemd genoeg heeft hij dat consequent nagelaten. Nou ja, niet zo vreemd natuurlijk, want dan zou onomstotelijk gebleken zijn dat hij onzin vertelt.

   Overigens, als je het over “betalen” hebt: eerst mensen aanraden om zuiveringszout te gaan gebruiken voor hun kanker en vervolgens de zieken en nabestaanden – tegen betaling uiteraard – ondersteunen bij het stervensproces en de rouw- en verliesverwerking, wat moet ik daar eigenlijk van denken?

 3. Baking soda gebruik ik sinds anderhalf jaar voor diverse doeleinden en ben erg tevreden met de resultaten.
  Kijk maar eens op Baking-Soda.nl, daar vind je uitgebreide informatie en toepassingen beschreven. Het is via hen heel erg gemakkelijk verkrijgbaar.

 4. Als herstellende kankerpatiënt – herstellend via natuurlijke methoden – is natriumbicarbonaat (zuiveringszout) voor mij een van de middelen die het lichaam minder zuur maken, en zo de kanker terugdringen. Kankercellen gedijen niet in een meer basische omgeving – ze gaan dan letterlijk dood. 3x Daags een half theelepeltje in een glas water verbetert aanzienlijk de zuurgraad van het lichaam (ik meet dat zelf met Blema-strips). Ook een bad met natriumbicarbonaat en zeezout doet in dit opzicht wonderen. Een aanrader voor iedereen met chronische ziekten. En nog goedkoop ook! Zie ook http://www.kankerhoeverder.nl

  1. Anneke,

   Waarom raad je iedereen met chronische ziekten natrium(bi)carbonaat aan? Volgens je eigen website is dit namelijk een e-nummer met code rood.

 5. Super spul!
  Ik doe een klein beetje door mijn drinkwater,
  poets er mijn tanden mee,
  gebruik het als deo (werkt absoluut beter dan wat dan ook 🙂 )
  en gebruik het i.p.v. zeep (flesje water met flink wat natriumbicarbonaat vervangt prima ieder ander ‘schoonmaak’ middel, alleen nu lekker zonder chemische bestandelen)

 6. Naast baking soda kun je ook vruchten azijn gebruiken. Ik geloof zelfs dat je het kunt combineren.

  Ik heb met een zeer oud chinees recept van rauwe scharreleieren 5 dagen geweekt in vruchten azijn wonderen zien gebeuren en ook in mijn eigen lichaam het effect gezien. Wat er dan gebeurd is dat de haarvaatjes worden ontdaan van aderverkalking. Hierdoor kan de zuurstof weer beter in de cellen komen.

  Het grote probleem zijn echter de giftige ultrafijne partikels van verkeer en industrie waar nog weinig over bekend is. Deze partikels komen in het bloed en kunnen de cellen, hersencellen en het zenuw gestel aantasten. Het lichaam reageert hierop met bloedvat vernauwing en stroperig bloed. Daardoor wordt ook de zuurstof levering aan de cellen vertraagd. Dit verklaart de enorme hoeveelheid chronisch zieken in gebieden met ernstige luchtvervuiling. In Noord Italië spreken ze van de triangle of death.

  Ik ondervind dit al jaren aan de lijve en kan om die reden niet meer in Nederland wonen. Het is mij nu eindelijk gelukt om luchtfiltering te realiseren waarmee ik die ultrafijne partikels kan elimineren. Daarmee is mijn doorbloeding weer normaal.

  1. (moest zijn aderverkalking)

   Kleine correctie:

   Wat ik zei over mainstream klopt niet. Het voedingscentrum zegt dat je gewoon aan een gevarieerd dieet genoeg hebt.

   Het zijn vaak de orthomoleculair biologen die suppletie aanraden, dat is niet echt mainstream, maar wel wetenschappelijk. Zo bedoelde ik het…

 7. Mooi verhaal over de schimmige informatie die de pharmalobby in stand houdt en toepassingen van baking soda die zelfs door fabrikanten als twijfelachtig worden bestempeld. Twijfelt de consument, dan heeft men een middel hun product er door te drukken.
  Wij, Baking Soda NL, hebben dit aloude Amerikaanse product op internet gepromoot en aangeboden aangezien het voor ons als bedrijf geen probleem is pallets hiervan aan te bieden. Ook het aanbod in prijs elders stoorde ons enorm aangezien ze soms 5 keer over de kop verkocht worden en wij vinden dat een goed aanbod en een normale prijs zoals die in Amerika en Engeland gehanteerd wordt normaal dat hier in Nederland evenzo te bieden.
  De bewustwording van het gebruik van biologische baking soda van Arm & Hammer zien we duidelijk weer vormen aannemen zoals dat 100 jaar geleden ook als gemeengoed werd aangenomen.
  ps. Biologische baking soda is die grondstof die in de natronlagen van bijv. Wyoming voorkomen en daaruit ontgonnen worden. Verward u zich niet met de baking soda die met de licentie van Arm&Hammer gemaakt wordt in China, want die wordt gemaakt d.m.v. een chemisch (solvay)proces. De houdbaarheidsdatum is een aanduiding hiervan; dat scheelt 2 jaar!

  Bedankt en graag tot ziens op onze website: http://www.baking-soda.nl

 8. In Australië is het heel normaal en in iedere keuken te vinden.
  Elk bakrecept heeft backing Soda in de ingrediënten.
  Mijn kinderen, die daar wonen en hierop bezoek waren, kochten het voor mij in het openluchtmuseum in Arnhem.

 9. Ik heb weleens gelezen dat je maagzuur niet zonder reden een bepaalde zuurtegraad heeft en dat het bijvoorbeeld voor het eten onverstandig is om baking soda oraal te nuttigen.

  Verder is de alkaline ’theorie’ nog wel controversieel, toch?

  *Ik geloof zeker dat het veel mensen goed kan helpen en wellicht zelfs bij bepaalde soorten kanker.
  Het is niet patenteerbaar, dus niemand gaat dit via de mainstream weg wetenschappelijk testen, geen ROI…

  Of zie ik dit verkeerd?

  1. Sport: ‘SODA DOPING’ 🙂
   Some modern-day swimmers and runners swear by “soda-doping,” which means ingesting baking soda to shave precious seconds off their times. By increasing blood pH, baking soda may reduce the acid produced by athletes’ muscles, allowing them to keep on trucking.

   http://www.acsm.org/about-acsm/media-room/acsm-in-the-news/2011/08/01/soda-doping-raises-ethical-issues-as-performance-enhancing-aid

   http://healthyliving.azcentral.com/baking-soda-athletic-performance-10953.html

   http://www.youtube.com/watch?v=Tc0z-GOgqEo

   http://mentalfloss.com/article/26055/10-unbelievable-performance-enhancing-substances

 10. Over natriumbicarbonaat is al heel veel geschreven. Natuurlijk zit Big Pharma niet op zoiets te wachten. Er is geen droog brood mee te verdienen. Maar net zoals bij vitamine C (asorbinezuur) zijn er toch de nodige studies die wijzen in een richting die nader onderzoek zou moeten verdienen. Alleen KWF ed steunen uitsluitend de reguliere, door de farmacie gedicteerde geneesmiddelen. Doodzonde, want een aanpak met BICA van kanker zou wel eens heel effectief kunnen zijn. Bicarbonaat wordt dan opgelost in ahornsiroop met water. Het effect is te vergelijken met een Petscan. De kankercellen hechten zich aan de zoetheid van de ahornsiroop en worden dan vernietigd door de bicarbonaat, bij de Petscan vindt ook zo’n binding plaats, maar alleen met doel de kankercellen zichtbaar te maken. En hoopvolle methode, die natuurlijk niet hoeft te rekenen op de steun van oncologen. Jammer! En eigenlijk schandalig. Maar hetzelfde geldt voor hennepprodukten.

  1. De FDA beschouwt dit als ‘unapproved drug’:
   http://anh-europe.org/news/injectable-vitamin-c-branded-an-%E2%80%9Cunapproved-drug%E2%80%9D
   http://www.fda.gov/drugs/drugsafety/ucm248280.htm

   The FDA action has caused the suspension of several trials evaluating the efficacy of IV/C. Apparently, halting the cancer trials is the most obvious hidden agenda behind the FDA’s sudden interest in going after vitamin C. http://www.thefreelibrary.com/The+FDA+is+targeting+vitamin+C%3A+the+agency+has+banned+commercial…-a0258828790

  2. VitamineC intraveneus> inderdaad Guido..
   Ik vraag het me ook af, ze hebben er zulke mooie dingen mee bereikt..

  3. liposomaal, ook cool, maar das weer wat anders dan intraveneus

 11. Mag ik U aanraden ; le blog de vahine, daar waar zuiveringszout of zoetigheid niets mee uitstaande heeft, mensen levend verbrand, door de nieuwe neo Nazi’s, en ieder één zwijgt hier over, we moesten ons schamen, het kan ons morgen ook gebeuren, de wereld kleurd zich rood,
  ben net terug uit een land waar dit soort kwaad op de mensen hun gezicht is geschreven, het zijn hun ogen die spreken, want met hun mond durfen ze nog steeds niet de waarheid te zeggen, was in de oude stad Trebizone, 30 jaar geleden was de oude stad nog aanwezig, eens de meest culturele en artistique’ste stad van het oude Byzantium, bij de verovering tot de laatste inwoner uitgeroeid, maar de gebouwen en huizen lieten hun heritage zien, dat is nu ook weg, de culturele genocide is nog in volle gang, en toen en ook nu maakt niemand er zich druk om, het vervelende is wij zijn misschien morgen aan de beurt.

  1. Beste Jenne, Waar ben je zo bang voor?, Heb je geen vertrouwen? Laat die zware en vuile energie los. Waar dient hij je voor? Nergens meer. Religie, oorlog enz. het is een Bewustzijns-crisis van de Mens, niets anders. Laat het los.

  2. Hallo ODETTE, en hallo beste COZMIC,
   Ja ik had dit ook niet moeten plaatsen, het is te gevoelsmatig, te veel met mijn verleden verbonden, ja leeftijd speelt vaak een rol in het denken, daarom reageren ouderen ook anders, en kom je ook anders over, het zou allemaal zo mooi kunnen zijn, moet veel aan René Margritte denken, om dat hij je een spiegel voor houdt, waar in je dan niet je zelf ziet, maar je verleden je heden, en je toekomst.

  3. “Jenne” verleden en toekomst zijn verbonden door het heden. Causaliteit is redelijk lineair, zo het lijkt. Echter, wie in het heden het verleden in een breder context weet te plaatsen veranderd daardoor de visie op het verleden en dus ook de causaliteit naar de toekomst.
   Het zal je wel weer niks zeggen maar toch heb ik gezegd.

  4. Jawel COZMIC, zegt mij wel degelijk wat, mooie opening in het René Margritte denken van mij, t’is goed om over dit soort onderwerpen te fylosoferen denk ik, je kunt van je zelf ook veel leren!

  5. Mooi woord dit causalitei, oorzakelijkheid; verband tussen oorzaak en gevolg, morgen maar verder over dit gezegd!

  6. Haha, allemaal jongvolk wat ‘ad-viezen’ geeft.
   Nou Odette, ‘zware en vuile energie’…?? Klinkt ook niet echt positief, toch 😉

  7. Monika jij blijkt nog het groene broekie hier te wezen op dit moment…

  8. Wist niet dat Jenne al kaal was… weer wat amikaals geleerd vandaag. 🙂

  9. Monika, begin maar weer bij bladzijde één in de Akasha. Alles kom reg. 😉

  10. T’is eigenlijk zinloos je gevoelens of bedenkingen op het internet te zetten, het wordt in no time onder het karpet geveegt, en dan begint het dansen op het kleed, jammer !
   En dan vraadt ODETTE waar ben je bang voor, of wij de WTK ers op mount Olympus leven, gaat de réaliteit van het dagelijkse leven ons dan niet aan, maar goed houdt mijn gevoelens voor mij zelf, en blijf vrolijk mee huppelen, nou denk het niet!

  11. @ Jenne
   Vastklampen /veel aandacht geven aan negativiteit doet je in negativiteit terecht komen.Alles wat je aandacht geeft voed je , maak je groter. Dat wil niet zeggen dat je niet mag opmerken dat er dingen scheef zitten, maar merk het op en laat het los en concentreel je vervolgens op hoe je het wel hebben wilt. Dat heeft niets met onder het tapijt vegen te maken! Je kreeg imo een wijze les van odette iets waar je wel wat aan hebt, maar dat verwerp je nu door je vast te klampen aan de door jou opgemerkte negativiteit. Nouja lees het allemaal nog eens rustig door en zie maar wat je ermee doet.

  12. Ach kom op Jenne, laat je niet zo naar beneden trekken. Je verteld zelf altijd geniet van wat de natuur je bieden hebt. En als Ik wil dansen of zingen Doe ik dat inplaats van de mineur uit te hangen. De dag dat ik geboren werd, was dit ook nieuws.
   The QH-50 DASH (Drone Anti-Submarine Helicopter), a drone that could be guided by remote control, made its first successful unmanned landing, descending upon the USS Hazelwood.
   Zo lang bestaat dat al… Van mij hoef je niet te dansen, ga lekker een frisse neus halen, doet ook goed. 😉 Groet, Odette

  13. sJah Jenne, onze geliefde zelf benoemde zeer edel gestrenge politieke politie brigade agente Ma-Dame O. met de snor trapt kennelijk vol in de wijd verbreide happy slaven stieren retoriek van de new age nwo uitwerpselen laat maar waaien fabriek, Jenne nog bedankt voor http://vahineblog.over-blog.com/ bloggo sfeer tip; proberen wat gallisch vroeg Gaelic keltisch occitaans Frans te leren, met hulp van google translator en franse vertaal slag wiktionaire, gecombineerd met Latijn en oud hoog Duits veel etymologische linken naar het Engels, vergaarbak taal, soort engelen meta taal feitelijk, en veel meer interconnected verweven verbonden dan de verwrongen Pruisische middelbare school taal dociele curriculum centen asbakjes ons plegen te tonen, mooie gewelfde ronde klassieke bak die olympische germaanse blitz bliksemse general motors opel rekord kaptein bak http://www.opel-p1.nl/all%20models/olympia.jpg ;

   “New” Age Bullshit And The Suppression Of The Sacred Masculine
   http://www.youtube.com/watch?v=umaHY7XGDUc

  14. Heel goed gevoel al jullie goed bedoelde réactisch te lezen, net wat COZMIC zegt over het heden, maar ik heb toch wel wat hele vervelende herinneringen aan de laatste oorlog, dat zal de reden zijn dat ik mij moeilijk los kan maken van dit geweld tegen burgers, en dan ook nog door Nazi’s samen met een zooie rijke Joden, die altijd maar jammeren over het hun aangedane geweld, en nu toch weer even hun ware gezicht laten zien, nou ik ben hier nu niet direct vrolijk van, ben de gods ganse dag buiten bezig, ik zit dit te schrijven in de tuin, Odette zegt veel frisse lucht, en MARCEL heeft het over mijn negativiteit, ja juist MARCEL, al eens in de binnen landen van Turkije geweest, nou echt waar je kunt daar niets anders als negatief van worden.
   MONIKA ja, en wat een ontkenning van het Westerse politieke elite denken,en dan dat op hitsen van de (verdedegings) organisatie de NATO, wat een agrisiviteit, bbbrrr.

  15. Mon cher Hyper Alert, talen ja daar drukken wij onze gevoelens en denken mee uit, op het zelfde moment is het een cultuur wapen, net als verkrachten van de overwonnen volkeren, maar daar zit een addertje onder het gras, de DNA streng wordt door de vrouwen door gegeven, Klein denk foutje van die woestelingen.
   Hier wordt nog heel weinig OC Citaans gesproken, de Catalanen en Basken houden het meer in eere.
   Het oud Engels heeft veel oud Fries overgenomen, de Friesen waren al vroeg op de handels vaart, en hadden overal comptoirs waar ze hun handel verkochten, vooral veel Laken gemaakt van de Friese schapen wol, hoe zuidelijker hoe gevaarlijker, daar waren de Sarrasenen die plunderden en slaven maakte van de kust bewoners, een ware plaag.
   Die Opel olympia sterk eenvoudig autotje, ooit gekocht van een kleermaker voor 1000 F.fr, mijn dochter heeft er jaren heerlijk mee rond getuft.
   Nou groetjes

  16. JaNee, prachtige sfeer volle muziek, wat mooi dat je daar hebt mogen wonen, ken het gebied heel goed, ben er vaak zo maar even de athmosfeer onder gaan, het is een gelukkig en tegelijker tijd een dood ongelukkig gebied, door het uitmoorden van een groep goedwillende mensen, het schijnt nooit te stoppen dit kwaad.

  17. Mon cher JaNee, klinkt altijd mooi, ook Mon Cher Ami, ja mooi gebied vele mooie tijden meegemaakt daar, wij waren veel in Prades, veel Hippies, gezellig, en als Pablo Casals de snaren van zijn Cello beroerde werd het dood stil zelfs de vogels voelden het, de Muses daalden neer op aarde, en dan lekker eten veel drinken, en de vrouwen niet te vergeten, en de volgende dag gingen alle ulisies in rook op, maar wel een lekkere rook, beetje pikant, waar al die hippe figuren zijn gebleven Ibitsa misschien, India ook, en natuurlijk veel in Hotel California waar je nooit meer weg komt, ik weet niet hoe het komt maar er werd wat afgefeest, er was altijd geld voor handen, nou we waren ook niet alleaal echt arm.

  18. Jammer, ik ontken niets, waar is dat gelezen van mij? En laat maar waaien is zeker niet mijn insteek . Jammer dat je zo grof bent Monika, maar dat is de aap die dan uit de mouw komt nietwaar, dame? Is voor jou een weet wat dat is, voor mij ook geen raadsel. Je bent wie je bent.

  19. Heb er ook een mooie tijd gehad jenne woonde in het huis van Antonin Gadal, schrijver van het boek; Op weg naar de Heilige Graal. In die tijd deed ik veel aan speleologie, ging samen met een Fransman een paar keer per week diep de berg in. We bezochten in de berg na veel tijgeren en klauteren onderaardse meren en warmwaterbronnen.
   Zal nooit vergeten de enorme rust diep in de berg je vergeet er gewoon even de tijd.
   We deden vaak onze lampen uit het was zo donker dan. Was ook een enorme confrontatie met jezelf stilte en donkerte, het wonderlijke was het leek wel alsof je ineens het licht in jezelf ontmoette.

  20. JaNee, ja dat moet mooi zijn, heb een vriend hij is in de leeftijd van mijn zoon omstreeks de 50, die zit vaak in grotten, ben er te oud voor en, heg een toch Klein beetje ruimtevrees, niet ernstig maar toch.
   Dat boek van die schrijver gaat precies over wat, en wanneer leefde je daar in de Ariège, Wonder mooi gebied, met nog veel stille plekjes te ontdekken.
   Een kennis met zijn vrouw woonde aan de zijde van de Canicou, mooi altijd sneeuw en ijs op de top, de berg heete de Sint Anne, ze hielden geiten, waren onderwijzers uit Parijs toen der tijd zaten die zuid Franse gebieden vol en nog met hippie achtige mensen, goed soort!

  21. Ongeveer 25 jaar geleden jenne woonde ik daar.Het is wel even wennen in grotten.
   Soms moet je hele stukken door nauwe doorgangen wringen om weer in hele grote onderaardse zalen te belanden. Je moet ook steeds precies weten waar je bent anders kun je er verdwalen. Dus wel weten wat je doet en altijd iemand laten weten bovengronds dat je de grotten aan het bezoeken bent voor het geval dat.
   Het is al weer enige tijd geleden dat ik het boek gelezen heb vandaar een citaat;
   Op weg naar de Heilige Graal
   Op innige en indringende wijze wordt de weg van inwijding (de weg der sterren, de transformatie van de ziel) beschreven zoals die door de noviet van de oude kathaarse broederschap werd gegaan, waarbij hij vier jaar lang verbleef in de heiligdommen van Ussat-Ornolac, de nog steeds geheimzinnige grotten in het dal van de Arige in Zuid-Frankrijk. Deemoedig bewandelt Matheus het pad dat voert tot de diepte van zijn eigen wezen, om daar zijn ware lot te grijpen en deze draad te volgen. A. Gadal (1877-1962) heeft zijn leven gewijd aan de studie van het katharisme, en wordt door de rozenkruisers gezien als de patriarch der katharen. Dit verhaal is weliswaar fictie, maar zeer overtuigend; de auteur put uit door hem verzamelde gegevens en getuigt van zijn diepe eerbied voor de zuivere inwijdingsweg van de katharen. Na hun inwijding trokken de purs, parfaits of bonshommes, zoals ze genoemd werden het land in, en verkondigden het pure evangelie. De bevolking stond massaal achter hen. Later werden deze goede christenen, ook wel albigenzen of katharen genoemd, medogenloos vervolgd en uitgeroeid door de middeleeuwse inquisitie. Een zwarte bladzij in de geschiedenis van het christendom. Dit boekje doet recht aan het zuivere christendom van de katharen; het verhaal doet ze als het ware herleven.

  22. JaNee,
   Ik heb van twee belangrijke oude familie leden, van hele oude families uit het gebied, mij laten vertellen dat de Katharen nooit helemaal zijn uitgeroeid, en nog steeds bestaan als vrienden kring,
   heeft mij alijd aangesproken die Parfaits, het kwam ergens uit het oosten, een voorloper van het socialisme op voet van geloven in, en dat kan heel goed samen gaan.

  23. Mooi dat je dit opmerkt jenne toen ik daar was had ik er ook magische herkenning met mensen die daar woonde. Een bepaalde blik zei al genoeg!

 12. Heb gelijk vanochtend een pot (1 kilo) Jacob Hooy zuiveringszout gekocht. Tanden mee gepoetst, die lekker schoon aanvoelen en een glas met 2 theelepels zz gedronken.
  Bedankt voor het onder de aandacht brengen van dit zuivere product.

 13. Interessant artikel, zou Baking soda ook werken tegen chemische bloeddruk verlagende middelen,i.v.m met al zijn bijwerkingen,. ik heb daar namelijk last van ik probeer zo weinig mogenlijk die tabletten nodig te hebben. help het soms ook bloeddruk verlagend?
  groet Irene

  1. Hallo Irene, Naast dit echt fantastische middel! heb ik ook nog even doorgezocht. Trek je eigen conclusie/verantwoording. Misschien dat iemand hier meer over kan beoordelen?
   A word of caution – before using baking soda One of the precautions in using sodium bicarbonate is its sodium content and it is thus advised for patients with high blood pressure to refrain from taking it. Sodium bicarbonate along with citrate and phosphate salts do not raise blood pressure to the extent that sodium chloride does. Table salt is a refined salt containing about 97 to 99 percent sodium chloride. We know for a fact that processed (‘table’) salt does raise blood pressure in only those sensitive to it. But, obviously – hypertension is caused by much more than just the use of table salt. A study on mineral water containing sodium bicarbonate confirmed the absence of any effect on elderly individuals’ blood pressure. But, as usual, consult with a trusted healthcare provider – to discover the safest way to use sodium bicarbonate – based on individual needs. – See more at: http://www.naturalhealth365.com/natural_healing/baking_soda.html#sthash.Jhf2zrHb.dpuf
   Dit is de website:
   http://www.naturalhealth365.com/natural_healing/baking_soda.html

  2. ODETTE, fijn dat je dit even plaatst, hoe meer je weet hoe duidelijker het wordt, wij nemen nu elke dag een beetje verdunde Appel azijn, maar of dat voor ons met onze ouwe aderen wel zo goed is, en dan dit baking soda, wel of niet?, groet!

  3. Jenne, je kan het wellicht met mate proberen, zoals alles in het leven 😉

 14. wanttoknow bedankt voor dit artikel, meteen een kilo gehaald bij de tuinen. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is twee theelepels met een vloeistof naar keuze. Het kost 14 euro per kilo van Jocab Hooy.
  Ik heb het acht uur geleden ingenomen en leef nog, ben wel hyperder geworden. Volgens mij is het oke. Negeer die pharma industrie met die leugens. Alle geneeskracht zit in de natuur.

 15. Irene, hoge bloeddruk komt door stress en heeft met de nieren te maken.
  Als je op dieet gaat moet je deze dingen vermijden: aardappelen, frisdrank en brood. Suiker, Zout, vet vermijden. Je hebt waarschijnlijk onderdrukte gevoelens. Afvallen dus. Bij mij help af en toe en een jonge jenever te nemen en dan zie je de bloeddruk afnemen omdat je hart gaat spreken. Iedereen gaat een keer dood, maar je moet bij je eigen positieve bron blijven. Laat je hart spreken en je zal genezen.

  1. Beste Annet sinds 15 december 2012 is de zgn. Codex alimentarius inwerking getreden. Dat betekend dat niet wetenschappelijk onderbouwde medische beweringen niet vrij toegankelijk mogen zijn voor “Jan” publiek. Eigenlijk alles wat uit de planten/kruidenhoek komt mag dus niet meer verteld worden zo op internet. Boetes beginnen bij 31.000 euro als je het toch doet en kan oplopen tot 400.000 Echt dit is geen grap.

 16. Ik lees hier tot mijn verbazing dat men Baking Soda bij Jacob Hooij voor €14 per kilo koopt. In de plaatselijke toko haal ik hier een pond voor €2,49 van het merk Arm&Hammer.

  1. wat een afzetters die toko waar jij komt Cozmic. In de toko bij ons kost Arm en Hammer slechts 1,40. 🙂

  2. Cozmic, Arm&Hammer is schijnbaar geproduceerd in een fabriek, dat andere merk (= biologisch) wordt zo uit de grond geschept. Vandaar dat het kostbaarder is. Zie het linkje van Odette ergens verderop.

  3. Aantal Omschrijving Per stuk Totaal
   Baking soda hammer 454 gr € 1,35 € 1,35 X
   Herberekenen
   Subtotaal inclusief BTW € 1,35
   Totaal exclusief 21% BTW € 1,12
   BTW 21% € 0,23
   Subtotaal € 1,35
   Verzendkosten € 7,75
   Totaal € 9,10
   😆

  4. tja, dan is het handig als je een toko in de buurt hebt. 🙂

   @Odette, bedankt voor de link mbt uitleg. Ik gebruik het ook al jaren om mijn haren mee te wassen. Ik heb het onlangs uitgeprobeerd als deo. Heel simpel beetje kokosolie en een beetje bakins soda; en het werkt echt. Geen luchtjes meer eind van de dag. super!!!! 🙂 🙂 🙂 en ook goedkoper dan de gemiddelde bio-deo!!

  5. Echt winkelen blijft ook gezelliger, kijken, proeven, ruiken, voelen en passen en af en toe goedkoper 🙂

 17. Wees er voorzichtig mee, 2 theelepels in een glas zou ik niet doen! Dat is gewoon te veel. Zelf maak ik er tandpasta van en was mijn haar ermee. Eerst waste ik mijn haar er elke keer mee, nu doe ik dat 1 keer per week. Ik merk dat mijn haar er erg droog van werd. Gebruik ook appelcider azijn als spoeling.. Nooit mee klitten!
  Het werkt heel goed, zoals met alles gebruik het met mate.
  Je kan het ook bestellen via internet. Hier kopen we het voor 3 euro per kilo… ( Ireland..)

  Fijne dag! x Willing.

  1. De ene theelepel is de andere niet. Stomme Engelsen spreken over a teaspoon als maat. Google zelf maar even de verwarring. Aantal grammen of milligrammen zou duidelijker zijn.

  2. Hallo Gerry,

   Ik lees dat je verwijst naar mijn kruidenwebsite voor wat betreft de dosering baking soda. Ik heb voor het artikel op mijn website een bron gebruikt (staat ook vermeld).

   Inmiddels merk ik zelf uit ondervinding dat de dosering geheel individueel is en je niet heel gauw een overdosering aan baking soda gebruikt.

   Je kunt baking soda ook gebruiken tijdens het fermenteerproces van je waterkefir. Of als ‘gist/rijsmiddel’ in je brood of cake bijvoorbeel.

   Ook kun je baking soda gebruiken om je tanden te poetsen
   http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=14

   (Ik zal de tekst op mijn website aanpassen voor wat betreft de dosering.)

  3. Stomme Engelsen spreken over a teaspoon als maat. Google zelf maar even de verwarring. Aantal grammen of milligrammen zou duidelijker zijn.

   De “stomme” Amerikaanse/Engelse teaspoon is altijd 5 milliliter, het is namelijk een standaard inhoudsmaat: http://www.botanical.com/botanical/cvcookix.html Ook in Nederlandse recepten wordt vaak verwezen naar “theelepels”, “eetlepels” enz.
   Er zijn speciale lepelsetjes voor, nooit gezien?

   Het gewicht van de inhoud van een teaspoon (of andere lepel) hangt van de stof af: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/amerikaanse-maten-cups.html

   Succes met de dosering.

  4. Jenny Jo know it all. Bijvoorbeeld 3/8 teaspoon blijft toch een vage doseringsmaat. In geval van zuiveringszout zou dat 3 gram zijn.

  5. @Cozmic

   Jenny Jo know it all. Bijvoorbeeld 3/8 teaspoon blijft toch een vage doseringsmaat. In geval van zuiveringszout zou dat 3 gram zijn.

   Iemand die 3/8 teaspoon aanraadt zou ik niet serieus nemen.

  6. zo JennyJo, indrukwekkend. Hoe doe je dat met de blauwe balk? Gebruik je code of heb je een admin login? Vertel eens, hoe zit dat? Of zie ik iets heel simpels over het hoofd?? 🙂

  7. [bluequote]Ik doe precies hetzelfde bij jou als jij bij mij. :-)[/bluequote]

  8. “Jij” moet zijn “jullie”.

   De suggestie dat iedereen die iets zegt dat tegen jullie overtuigingen ingaat, daarvoor betaald wordt, vind ik een buitengewoon infantiel en kortzichtig non-argument.

  9. @ Sun, vraag het maar even aan een nerd, het heet bluequote van wordpress. Niet te vaak gebruiken ajb mant meestal wordt dat door een bepaald type reageerders gebruikt. Asjebegrijptwattikbedoel 😉

  10. @Sun

   zo JennyJo, indrukwekkend. Hoe doe je dat met de blauwe balk? Gebruik je code of heb je een admin login? Vertel eens, hoe zit dat? Of zie ik iets heel simpels over het hoofd??

   Het zijn html-codes. In mijn reactie aan Monika zat ik overigens te knoeien. De code om iets een blokje te zetten is blockquote. Aan het begin van de tekst die je wil citeren doe je

   (maar dan zonder de spaties die ik nu gebruik). Aan het einde van de tekst doe je:

   (maar dan weer zonder de spaties. De spaties doe ik omdat je anders alleen de tekst te zien krijgt en niet de codes). Wil je iets cursiveren dan doe je :
   en aan het einde van het tekstdeel Zonder spaties weer! Een schuine streep naar voren (forward slash) geeft altijd het einde van je code aan. Je kunt ook tekstgedeeltes vet maken, dat doe je met de b van bold: tekst Weer in het echt zonder spaties.

  11. @Cozmic, ach Coz, sommige mensen kunnen zich niet voeldoende profileren, bang (angst is de slechtste raadgever) dat ze niet gezien worden 😉

 18. Het gebruik van baking soda/natrium bicarbonaat voor de behandeling van kanker wordt gepromoot door een aantal alterneuten, zoals de Italiaanse heer Tullio Simoncini (ooit was het Dr, maar zijn licentie werd ingetrokken wegens kwakzalverij) http://scienceblogs.com/insolence/2014/01/03/a-fungus-among-us-in-oncology-2014-edition. Maar google eventjes “sodium bicarbonate hoax” en eventueel zijn naam, lees met een open geest wat je dan vindt, en je komt tot de conclusie dat natrium bicarbonaat helemaal geen ‘wondermiddel’ is.

  Er zijn inderdaad een aantal studies die aantonen dat het een (beperkt) effect zou kunnen hebben. Het artikel hierboven verwijst bijvoorbeeld naar “Robey 2009” Dit is te lezen op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2834485 . Maar het was enkel een studie met muizen, er was in deze studie zeker geen ‘genezing’ van kanker, en de auteurs zelf concluderen dat het heel wat beperkingen zou hebben indien het medisch zou toegepast worden bij mensen.

  Trouwens, ik snap niet waar de bewering vandaan komt dat de Big Pharma niet zou willen dat men hierover geïnformeerd wordt: er valt gewoon over te lezen in verschillende vakbladen, de resultaten blijken wel niet echt overtuigend, en ik zie nergens enige indicatie (ook niet in het artikel hierboven) dat de Big Pharma hier dus schrik van heeft. Ik heb eerder de indruk dat de farmaceutische industrie er gewoon niet mee bezig is.

  1. Ik heb nog eerder de indruk dat de farmaceutische industrie er wél mee bezig is geweest; geprobeerd heeft de moleculaire structuur te kopiëren, maar dat het té doorzichtig was en/of onpatenteerbaar.

  2. Waarop is je indruk gebaseerd als ik vragen mag? De chemische structuur hoeft helemaal niet “gekopieerd” te worden, zuiveringszout wordt al sinds de 18e eeuw door mensen gemaakt. Begin 1860 is een zeer zuivere productiewijze ontwikkeld die nog steeds wordt gebruikt. Misschien weet je niet veel van scheikunde?

   Zuiveringszout is een nuttige stof die vele toepassingen kent. Kanker genezen hoort daar helaas niet bij.

   Overigens is er wel degelijk een maximum dosering voor mensen; de hoeveelheid die de muizen in een aantal onderzoek kregen toegediend, zouden omgerekend voor mensen dodelijk zijn.

  3. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar een mogelijk effect van zuiveringszout op kankercellen, zowel in vitro als bij muizen. De resultaten waren dermate teleurstellend dat er geen redenen waren om verder onderzoek te doen. Het zou vreemd zijn als veel geld zou worden gestoken in het onderzoeken van een stof die al heeft aangetoond geen noemenswaardige werking te hebben tegen kanker. Daar komt bij dat het beweerde werkingsmechanisme onwaarschijnlijk is: er is nog nooit aangetoond dat kanker wordt veroorzaakt door candida albicans, zoals Simoncini beweert, noch worden er in grote getale kankertumoren waargenomen die bedekt zijn door deze schimmel, noch zijn alle kankergezwellen wit, zoals Simoncini beweert. Het zijn allemaal zaken die bewezen onjuist zijn. Het is een stof die meerdere keren is onderzocht op kankerwerende eigenschappen en elke keer weer waren de resultaten dermate teleurstellend dat de uiteindelijke conclusie is dat er geen grond is voor verder onderzoek.

  4. Ho Jenny Jo,
   Ik heb er voor de duidelijkheid en de verificatie van je verhaal nog een paar vragen…
   ‘kanker genezen, hoort daar helaas niet bij’….
   Hoe weet je dat? Wat is kanker? Had je zelf ooit kanker, indien ja, welke soort? Had je ooit een behandeling in een ziekenhuis, operatie…?
   Wat voor soort voedingsmiddelen eet jij gemiddeld op een dag?

  5. Simoncini wordt helaas (on)bewust verkeerd geciteerd.

   Hij zegt dat deze therapie alleen bij kanker van de ‘zachte delen’ helpt. Dus niet bij b.v. botkanker. Of je behandelt direct de tumor met een directe injectie, of wanneer de tumoren niet te bereiken zijn,gaat het dan via het bloed intraveneus.
   In Italië zijn er mensen die niet door Simoncini worden behandeld maar door artsen die de ingreep doen, onder de supervisie en het letterlijke sturen van de behandeling vanuit een andere ruimte door Simoncini.
   En dat ze hem zijn titel hebben afgepakt, spreekt alleen voor de werking van zijn behandelingen. Bigpharma is daar niet blij mee. That’s it.

  6. Jenny Jo,
   Is dat dan ook weer niet goed, dat hij bestraling adviseert? Hij is een oncoloog met jaren ervaring met tumoren en het verloop ervan. Hij weet echt wel waar hij het over heeft. Het is, als je de patenten hebt gelezen, bewezen dat ‘baking soda’ antiviraal, antifungal, anti-bacterieel is. Het helpt sowieso als ondersteuning bij een kankertherapie en helpt eventuele uitzaaiingen in weke delen te voorkomen of te behandelen.
   De meeste mensen (omdat ons systeem zo in elkaar steekt) gaan pas met alternatieve behandelingen beginnen, als de reguliere niet (meer verder) aanslaan. Er wordt immers geen reclame voor zo soort behandelingen gedaan in een regulier ziekenhuis. Dus.
   En weet je al een antwoord op een van mijn vragen, b.v. wat is kanker precies?

  7. Jenny Jo, ik kwam toevallig een oude reactie van je tegen…respect, je bent er al jaren mee bezig 😀

   Terug in de tijd:

   JennyJo

   Netherlands
   7 Posts

   Posted – 05/24/2008 : 18:01:19 Show Profile Reply with Quote
   In Italy, Simoncini was convicted for manslaughter: 3 people died while being treated by him. He also was accused of fraud. Because of his conviction, he is no longer allowed to practise medicine.
   He fled Italy and is currently working as a docter in a private clinic in The Netherlands. A woman suffering from breastcancer died there while being treated by him (October 2007).
   There is no evidence whatsoever that cancer is a fungus and that cancer can be cured with sodium bicarbonate. Simoncini’s treatments are extremely dangerous and very expensive.
   He is a a very dangerous man, completely callous, suffering from megalomania, please do NOT NOT NOT let yourself be treated by him, it may cost you your life, it will cost you a lot money and it will certainly not cure you.

   reactie van ene Fanta:
   Fanta

   Netherlands
   7 Posts

   Posted – 05/26/2008 : 20:40:10 Show Profile Reply with Quote

   never mind this silly person Jenny Jo and her mate Peter. They must be paid by big pharma to blacken Dr. Simoncini’s name and his good work.

   http://www.curenaturalicancro.com/cancer-therapy-video.html

   http://www.cancerfungus.com/simoncini-cancer-fungus.php

   I wonder why Jenny Jo and Peter don’t put a stop in holland to kill unborn babies. Go to the abortion and euthanasia forum, there is a lot you can do. So Jenny Jo and Peter stay away from here and sort out your problems in your own country. Terminal ill patients should have a say in whatever treatment they want!

   Moderator stop those two people putting slanderous messages on this forum. GIVE THEM A BAN!

   Een ban krijg je hier op wtk niet zo snel 😉
   Het is altijd handig om zich uit te wisselen…

  8. Goed werk MONIKA, of ze betaald worden sommige is buiten kijf, er is zoveel geld beschikbaar, voor het lobbyen, en daar valt dit ook onder, soort Blackwater killers van het internet, daarom is het goed zo als wij doen beetje in de familie blij, groet!ven

  9. @Monika

   Jenny Jo,
   Is dat dan ook weer niet goed, dat hij bestraling adviseert?

   Ik denk dat je me niet begrijpt; je zei het volgende: Hij (Simoncini) zegt dat deze therapie alleen bij kanker van de ‘zachte delen’ helpt. Dus niet bij b.v. botkanker.Maar dat zegt hij niet, op zijn eigen website staat een protocol voor de behandeling van botkanker.

   (…) Hij is een oncoloog met jaren ervaring met tumoren en het verloop ervan. Hij weet echt wel waar hij het over heeft.

   Dat betwijfel ik.

   Het is, als je de patenten hebt gelezen, bewezen dat ‘baking soda’ antiviraal, antifungal, anti-bacterieel is.

   Hier een overzicht van het medicinaal gebruik van natriumbicarbonaat: http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_bicarbonate , medical uses.

   Het helpt sowieso als ondersteuning bij een kankertherapie en helpt eventuele uitzaaiingen in weke delen te voorkomen of te behandelen.

   Dat is onzin, het voorkomt noch geneest uitzaaiingen.

   De meeste mensen (omdat ons systeem zo in elkaar steekt) gaan pas met alternatieve behandelingen beginnen, als de reguliere niet (meer verder) aanslaan.

   Gelukkig maar. Zouden ze meteen met kwakzalverij beginnen dan zouden er vrijwel geen kankerpatiënten overleven.

   Er wordt immers geen reclame voor zo soort behandelingen gedaan in een regulier ziekenhuis.

   Nee, natuurlijk niet.

   En weet je al een antwoord op een van mijn vragen, b.v. wat is kanker precies?

   https://www.kanker.nl/bibliotheek/kanker/wat-is/792-wat-is-kanker

  10. Mooie opmaak, inhoudelijk valt het dan weer tegen 😉

   Ja, je hebt gelijk…ik begrijp je idd niet.

   Maar ik begrijp het volgende wel…

   ‘In 1983, Simoncini treated an Italian man, Gennaro Sangermano, who had been given months to live with lung cancer. A few months later he wasn’t dead, he was back to health and the cancer was gone. More success followed and Simoncini presented his findings to the Italian Department of Health in the hope that they would begin scientifically-approved trials to show that it worked. But he was to learn the true scale of medical manipulation and deceit.

   The authorities not only ignored his documentation, he was disbarred from the Italian Medical Order for prescribing cures that had not been approved. Yep, I really said that – for prescribing cures that had not been approved. He was subjected to a vicious campaign of ridicule and condemnation by the pathetic media and then jailed for three years for causing ‘wrongful death’ to patients he had treated. From all angles the word was out – get Simoncini.
   The medical establishment said that his claims about sodium bicarbonate were ‘crazy’ and ‘dangerous’. One ‘leading doctor’ even ludicrously referred to sodium bicarbonate as a ‘drug’.
   All the time millions of people were dying from cancers that could have been treated effectively. These people don’t give a shit.’

   Bron: David Icke http://www.milieuziektes.be/Cancer%20Is%20A%20Fungus%20…%20And%20It%20Is%20Curable%20-%20David%20Icke%20Website.pdf

  11. JennyJo,
   Nog even, ik wist niet meer waar ik het tegenkwam, maar heb het naar zoeken gevonden 😀
   ‘Simoncini geeft nu toe, dat er een valkuil is. Er is een goede bloedverzorging nodig, om rijkelijk bicarbonaat naar de tumor te brengen. Uit zacht weefsel bestaande primaire kankers en metastasen hebben gewoonlijk een voldoende bloedverzorging. Metastasen aan het bot waarschijnlijk niet.’
   http://www.gesundheit-wissen24.de/ernaehrung/krebs/news/natron-gegen-krebs-1/

  12. Het maakt niet uit Monika, want het is allemaal kletskoek. Kanker is geen schimmel en ook als dat wel zo was: zuiveringszout doet niks tegen schimmelinfecties – en ook niet tegen kanker. Het is complete onzin op alle fronten. Maar het staat je volkomen vrij om te geloven wat je wil. En als je ooit kanker krijgt staat het je ook geheel vrij om je door Simoncini te laten behandelen met natriumbicarbonaat. Het is tenslotte jouw lijf en jouw leven.

  13. Ja ja kletskoek 🙄
   Je hebt een keuze en daarom is zulke kennis als die van Simoncini en collega’s ook belangrijk.
   Ga bewust met je lichaam om, zorg er goed voor, vooral profylactisch.

  14. JennyJo 25.2
   Je zegt:
   “Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar een mogelijk effect van zuiveringszout op kankercellen, zowel in vitro als bij muizen. De resultaten waren dermate teleurstellend dat er geen redenen waren om verder onderzoek te doen. Het zou vreemd zijn als veel geld zou worden gestoken in het onderzoeken van een stof die al heeft aangetoond geen noemenswaardige werking te hebben tegen kanker.”

   Ik zou het dan zelf zo kunnen lezen, gezien de belangen van de pharmacie bij eigengemaakte brouwsels:
   “De resultaten waren dermate indrukwekkend, dat de uitkomsten een grote bedreiging zouden vormen op een noodzakelijke patenteerbare vorm.”

  15. @Anna11

   Ik zou het dan zelf zo kunnen lezen, gezien de belangen van de pharmacie bij eigengemaakte brouwsels:
   “De resultaten waren dermate indrukwekkend, dat de uitkomsten een grote bedreiging zouden vormen op een noodzakelijke patenteerbare vorm.”

   Dat zou je kunnen doen ja. Maar dat zou je alleen kunnen doen als je het gegeven negeert dat het bij octrooien op (mogelijke) geneesmiddelen niet altijd alleen gaat om een octrooi op de stofsoort, zoals hier steeds wordt gesteld. Naast nieuwe en inventieve bereidingswijzen kunnen ook nieuwe samenstellingen, formuleringen, toedieningsvormen en toepassingen van bekende, chemische stoffen in aanmerking komen voor een octrooi. Zo is er nog niet zo lang geleden een nieuw octrooi verleend voor de toepassing van acetylsalisylzuur (aspirine) als middel voor de behandeling van huidletsels.

   Zoals je hebt kunnen zien in een reactie van Monika zijn er meerdere octrooien verleend voor de toepassing van natriumbicarbonaat voor de behandeling van verschillende aandoeningen. (Kanker staat daar overigens niet bij.) Natriumcarbonaat als (kanker)medicijn zou een nieuwe toepassing zijn en daarop kan octrooi worden aangevraagd en verleend.

   De farmaceut die het middel vervolgens op de markt brengt als medicijn, is dan de enige die dit mag doen tot het octrooi verlopen is.

   Als natriumbicarbonaat inderdaad effectief zou zijn tegen alle vormen van kanker, zoals Simoncini beweert, zal de farmaceut die dit op de markt brengt – nadat hij de exacte werking, bijwerkingen, juiste doseringen en toedieningswijzen voor de verschillende kankersoorten grondig heeft onderzicht – heel veel geld kunnen gaan verdienen. Het is een misvatting om te denken dat aan een bestaande stof niets meer te verdienen valt. Ook zal de ontdekker ongetwijfeld de Nobelprijs krijgen, want wie een middel ontdekt dat alle soorten kanker kan genezen, kan die prijs niet ontgaan.

   Daarom begrijp ik niet waarom Simoncini nooit een octrooiaanvraag heeft ingediend voor de toepassing van natriumbicarbonaat als kankermedicijn als hij zo zeker is van zijn zaak als hij altijd zegt.

  16. De heet Simoncini beweert dat kanker niet veroorzaakt wordt door genetische veranderingen in het DNA van menselijke cellen, maar door de schimmel Candida albicans. Wat is zijn bewijs daarvoor? NIETS! Op zijn eigen website geeft hij dat zelf toe: “mijn IDEE is dat […] kanker gewoon een simpele schimmelinfectie is…” (www.curenaturalicancro.com/en/why-cancer-is-candida). Verderop spreekt hij wel over zijn “ervaringen, observaties,…” maar hij verklaart nergens wat hij daarmee bedoelt. Dus geen enkel bewijs. Een leek zal daar dan misschien wel in trappen, maar iemand met zelfs maar een klein beetje medisch-wetenschappelijke kennis zou dan toch moeten inzien dat deze man gewoon lucht verkoopt. En dan beweert hij verder dat het behandeld moet worden met bicarbonaat. Maar candida-infecties kun je daar niet echt mee behandelen. Je kunt het wel behandelen met luconazole, echinocandin of Amphotericin B.

   En hij heeft natuurlijk wel een aantal beschrijvingen van patiënten die genezen zijn. Met lekker veel ingewikkelde woorden en foto’s zodat een leek er niks van begrijpt en onder de indruk is. Maar besef wel dat dergelijke casuïstiek maar een heel mager bewijs is, zeker als het in tegenspraak is met letterlijk tienduizenden medisch-wetenschappelijke studies die het tegendeel bewijzen.

 19. This Clears Up the Confusion, Yes?

  In a nutshell, if you just skimmed all my words and ended up here at the bottom hoping for a quick and easy wrap-up:
  •Baking soda does not contain aluminum, regardless of whether or not the package says “aluminum-free.”
  •Arm & Hammer (and other similar brands) use a chemical process that turns trona ore into soda ash and then reacts carbon dioxide with the soda ash to produce baking soda. This is not necessarily bad, per se, but it’s not the same as …
  •Brands like Bob’s Red Mill and Frontier procure their sodium bicarbonate directly from the ground, in its natural state.
  De website;
  http://www.crunchybetty.com/the-great-baking-soda-anti-hoax

 20. LS…

  Sinds jaar en dag poets ik mijn tanden met bicarbonaat aangelengd met een sol van Himalaya zout en water. Super voor witte tanden en een bacteriologisch gezonde mond. Kost geen dr#l ! Voor de smaak doe ik er een beetje goedkope tandpasta bij zonder Fluor. Een artikel over Fluor (puur oorlogsgif) en Himalayazout of Keltisch zout zou misschien aardig zijn. Kom je onverhoopt toch nog thuis met een maagzuuraanval na het nuttigen van een giftige Mac Donalds hamburger of een ander verdachte burger van een bekende keten. Flinke schep bicarbonaat in water en je bent weer helemaal opgeknapt.

 21. Ik gebruik het al jaren, ik voel me eigen véél beter,’en, ik zie er beter uit, omdat ik het 2 x per week gebruik ik t als scrub (echt een top product

  Ik neem 3x in de week een half (kunststof eierlepeltje) in met water, even goed roeren, en direct opdrinken.

  WEL UITKIJKEN ALS JE EEN HOGE BLOEDDRUK HEBT.

  Echt een wondermiddel

  1. Rita: je gebruikt het, en je voelt je goed. Maar hoe weet je dat het ene het andere veroorzaakt? Ik gebruik het niet en voel me ook goed. En wellicht zijn er ook mensen die het wel gebruikten en zich niet beter voelden en dan maar terug gestopt zijn.

   Aantonen dat het ene het andere veroorzaakt is niet zo eenvoudig, en het is naïef om te denken dat het wel zo is!

  2. Feniks,

   Ok, ik gebruikte het niet en voelde met niet goed. Gebruik het nu wel en voel me wel goed.
   Zo beter ?

   O ja, ik heb daarvoor heel wat medicijnen en supplementen gebruikt waar ik me niet goed door voelde. Dus wel vreemd dat enkel die baking soda dat placebo effect op me heeft en medicatie die er specifiek voor dient dan weer niet.

   It’s a strange world.

  3. Stijn, deze ‘Feniks’ komt nog uit de oude trollendoos 😉 dus weinig kans op een reactie. Maar fijn dat je goed voelt want dat telt!

  1. Mooi gevonden Monika!
   De samenstelling geeft dus al aan hoe belangwekkend dit natrium bicarbonaat is 😉

  2. Coz, het verschil tussen SODIUM en natrium is dat het een in KAPITALEN staat en het andere in onderkastletters.
   Vraag maar na bij Paul, want die heeft een grafische opleiding achter de rug 😉

  3. Als ik zo bezig ben voor mij zelf vandaag, echt alles op je zelf terug Voeren, kreeg ik op eens de inval, allemachtig er lopen 6 milliard van dit soort rond op deze planeet met ronkende breinen, van wat te doen en willen, al hun kleine en grote zorgjes, liefdes gevoelens, antipathien, beetje beangstigend dat wel, je merkt dan dat je helemaal niet zo uniek bent, en wat doet het weten er dan nog toe, heb je kinderen is je taak volbracht, en wat is eigenlijk de boodschap, als we er niet meer zijn, gaat alles zo als die gaat, moet er nog eens rustig over na denken, de zin van dit alles, groet!

  4. SODIUM is dus voor kapitalisten en Natrium voor de onderkaste?
   Sodomieters zeg, mot nie gekker worden. Straks komt Bicarbonaat ook nog van bisexuele varkens.

  5. Mooi gezegd Coz, zover was ik dus niet eens.
   Vakblindheid 😉
   Daar heb ik jou dan weer voor haha.

  6. Dat zouten een zeer belangrijke rol spelen in ons lichaamlijk leven, absoluut een punt om eens nader uit te lichten.
   Te beginnen met zeezout, samenstelling als menselijk bloed…

  7. salt & sun is het krachtigste levenselixer volgens Santos Bonacci en Genesis Sunfire en evenredig aan bloed

  8. Jenne,
   Moet het even toelichten…
   Als kind werd ik overweldigd door dit soort gedachten.
   Tevens bewust van al het leed, wat toen voor mij leed was, niet wetende dat het nog veel erger kon en niet wetende dat het tot op de dag van vandaag gewoon doorgaat.
   Gewoon…?
   Doorgaat…
   Onbevattelijk.
   Wat ik als kind niet kon beseffen kan ik als volwassene nog steeds niet beseffen.
   Mijn zoektocht sinds jaren gaat oa over dit thema.
   En heb zeker antwoorden, althans, waar ik iets mee kan.

  9. laatst las ik ergens dat geluid een bubbel is, misschien is het leven bubble gum, je kan er op kauwen en het opblazen, en je kan je er in verslikken of het valt uit 1 in draden die je niet meer los krijgt, moraal; maak er een bolletje van, kauw er op, maar nooit uit elkaar trekken buiten je mond en zeker niet zomaar doorslikken, 1 keer uitgespuugd op de vuile straat geen weg terug, lost case? en wanneer is de smaak er af, en tot hoe lang geeft het nog net geen braak neigingen, dat soort dingen, wrede wroegingen netjes bespiegelingen genoemd

   dit nummer kwam net voorbij, god gaf antwoord kennelijk, over wat het leven is;

   The Rolling Stones – Bitch (Live) – Official
   http://www.youtube.com/watch?v=3N0A2b7nbdM

  10. Doet ik ook ff een duit in het zakje ( geen knoop) http://www.youtube.com/watch?v=ewDAgKKzsSE&feature=kp
   “Selling The Drama”

   And to love: a god
   And to fear: a flame
   And to burn a crowd that has a name
   And to right or wrong
   And to meek or strong
   It is known; just scream it from the wall

   I’ve willed, I’ve walked, I’ve read
   I’ve talked, I know, I know,
   I’ve been here before, yeah

   Now we won’t be raped
   Hey, now we won’t be scarred like that
   Hey, now we won’t be raped
   Hey, now we won’t be scarred like that…
   etc>> http://www.azlyrics.com/lyrics/live/sellingthedrama.html

  11. Beste vrienden cq innen, Anna, Odette, van tijd tot tijd krijgen we denk allemaal van dit soort gedachten, hoe ouder hoe fréquenter dit voorkomt, je vraagt je af, zou ik meer moeten doen voor die ander ?,
   het gevoel is ook eenzaam maar niet alleen ( koningin Wilhelmina ),
   alles is niet uitspreekbaar, je blijft slikken, en daar door ontstaat een geestelijke colique/opstopping, sommigen kunnen dit uiten en anderen niet, maar goed voor anderen is dit al gauw onbegrepen geleuter, net als die oorlogs trauma’s waar velen van mijn generatie mee rond zeulen, en die door dat Anne Frank gedoe echt niet verholpen worden, misplaatse aandacht, het is zo’n grote brain f..k, de jonge Nederlanders hebben een volkomen vertekend beeld van het verleden, en daar door ook die van de toekomst, nou ik stop maar, begin door te draven, Vr. Groet.

  12. AnnaII, geef eens enkele van die gevonden antwoorden, misschien helpen ze mij ook om meer te begrijpen?, Vr Groet Jenne.

  13. COZMIC,29,20
   Veel van onze moderne Dichters scheppers van poëtisch gevoelens en gedachten vind je in de muziek, ben altijd in de ouwe hap blijven hangen waarom weet ik niet echt, past misschien beter bij mijn gedachten wereld, maar veel van de nieuwe teksten kunnen een echte openbaring zijn, maar vergroten ook de generatie whole, moeilijke discussie met mijn Klein kinderen, maar ik probeer ze te begrijpen, alhoewel hun benadering heel anders is, maar ze zijn zeker niet gek te noemen, Groet.

  14. en toch Odette vind ik saliva Sodium veel interessanter dan Natrium overkomen, beetje lafjes zouteloos, dat gedroogde natrium

   ‘when good dogs go bad, there is one man that is their best friend’ , Cesar (Keizer) Milan, large area network, de sleutel tot de mind breaker van does it really matter mensen probleem, totally stressed out over any detail vanwege het feit dat het baasje z’n schaduw angsten met een gekunstelde nep maskerade krampachtig posteert en bij 1 probeert te houden als valide boeket, daar waar een doggie dwars doorheen prikt, nervositeit angsten en onzekerheid kunnen voor doggies niet opgesmukt worden tot interessant doenerij en dubbelspel, bad attitude is verbogen ongeloof van het baasje, twijfel, verkniptheid, uitgewasemd door angstzweet en met geknakt hangend hoofd en kromme rug niet rechtstreeks zich kunnen manifesteren van Here I Am 100% real zonder trucs en terugtrekkende bewegingen, body language en zo, schijnt Cesar nogal scherp op te zijn, moet wel met die klappende kaken van die bull dogs, kwestie van kijken, gestoorde honden bestaan vrijwel niet, wel slechte aangeleerde manieren, ongestoorde mensen bestaan nauwelijks in deze eindtijd, welke mind module maakt ons zo tegenstrijdig gek, zen koan vraagje tussen vervaarlijke neus en opgetrokken lippen door, even wat blikkerend geslagen ivoor als test case;

   Bull-Whipped
   http://www.youtube.com/watch?v=t0SXAq7NFJM

  15. Monika: een patent is geen bewijs dat iets werkt. Het is enkel een idee van iemand. Als (naderhand) aangetoond wordt dat het werkt dan zal die persoon er het alleenrecht op hebben om er geld mee te verdienen. Als het niet werkt, dan heeft die er eigenlijk niks aan verloren. Trouwens, dit patent vermeldt kanker helemaal niet.

 22. De talrijke toepassingen en heilzame werkingen van “Baking soda” ken ik reeds van mijn grootmoeder. Ik maak er dus al heel lang gebruik van.
  Ben blij dat er nu terug ruchtbaarheid rond gemaakt wordt. Hoop op veel navolgers! Wil graag mijn ervaringen hieromtrent meedelen!
  AADI http://www.aadi.be

  1. Beste Aadi,

   Ik vermoed dat je een verkeerde link hier hebt geplaatst. Geen ervaringen te vinden namelijk, wel een mooie site die je mogelijk meer bekendheid wilt geven?
   Subtieler is om dan daadwerkelijk de juiste link mbt baking soda te plaatsen en als dat aanpsreekt voor de lezer volgt vanzelf wel of niet meer bekendheid voor jouw site.

 23. “Er zijn 1000 redenen om baking soda te gebruiken, aldus Mark Sircus, maar volgens hem is de belangrijkste constatering dat sodium bicarbonate een natuurlijk middel is, dat nog onszelf, noch onze kinderen en het milieu nadelig beïnvloedt, doordat het geen chemische middel is, dat de natuur schaadt in een of andere negatieve manier. Zuiveringszout wordt overal in de natuur gevonden, in zeeën en in de aarde, in ons natuurlijk voedsel en in onze lichamen.”

  Deze alinea vind ik dus onzinnig en zelfs misleidend
  Hier wordt gesteld dat omdat het een natuurlijk middel is dat het daarom niet schadelijk kan zijn. Dat is natuurlijk onzin, de natuur zelf brengt ook de meest giftige stoffen voort die je maar kunt bedenken, volledig natuurlijk maar o zo dodelijk. En geloof me van een overdosis “baking soda” ga je net zo dood als van een overdosis van welke andere “natuurlijke stof” dan ook, zelfs van een overdosis water.
  Ook de bewering dat het niet chemisch is slaat nergens op.
  Alles is chemisch, alle stoffen op aarde zijn terug te brengen naar hun chemische componenten waaruit ze bestaan.

  Hiermee wil ik niet zeggen dat “Baking soda” wel of niet effectief is tegen de gestelde klachten en/of kwalen.

  1. Nou Sjoerd, het spijt me, maar ‘chemische reacties’ zijn feitelijk ingrepen van de mens. Elke natuurkundige reactie tussen natuurlijke componenten is een ‘fysische reactie’.. Leuk geprobeerd, ws. om chemie als ‘natuurlijk’ te verkopen.. ‘Alles is chemisch’.. Tja, da’s wellicht pas ‘onzinnig’..?! Laten we gewoon stellen dat chemie het uithalen van
   En natuurlijk kun je doodgaan aan een overdosis water..

   Wil je het nog allemaal nog eens nalezen? Dan verwijs ik je naar de Wikipedia, dé vraagbaak voor iedere moderne blogger..

   ‘Een chemische reactie is een proces waarbij bepaalde verbindingen (moleculen) of atomen via niet-fysische weg worden omgezet in andere verbindingen via het vormen dan wel breken van chemische bindingen.’

  2. Ja, alles is chemie. De grootste chemische “fabriek” is de natuur, planten bijvoorbeeld zijn fulltime bezig met atomen en moleculen te mixen – en het ergste gif dat ooit is ontdekt (botuline-toxine), komt van een simpele en natuurlijke bacterie en is het resultaat van een chemische reactie in die bacterie.

   Het maagzuur dat in onze maag wordt geproduceerd, brengt een aantal belangrijke chemische reacties tot stand waardoor ons voedsel optimaal verteerd kan worden, onder andere doordat schadelijke stoffen worden afgebroken. Dat zijn volkomen natuurlijke chemische reacties.

   Zonder chemie hadden wij niet eens bestaan, de eerste atomen door de natuur geproduceerd waren waterstofatomen, die onder grote druk fuseerden tot helium. En de rest is geschiedenis.

   Allemaal chemie Guido, en allemaal natuur.

  3. Een bliksem inslag kan een chemische réactie te weeg brengen, ook de inslag van hemel lichaam kan dat bewerstelligen, en beiden zijn natuurlijk te noemen.

  4. De liefde is ook een chemie te noemen tussen twee mensen 😉

  5. Ik twijfel GUIDO, fysische réactie, ik ken het woord fysi, en ook fysiek, het een heeft te maken met de kracht van de natuur, en de ander met het lichaam.

  6. Nee, van een fysisch proces wordt gesproken als de materialen die het proces ondergaan maar tijdelijk veranderen, bijvoorbeeld het bevriezen of verdampen van water. Als de temperatuur stijgt of daalt, verandert het ijs of de damp weer in water.

   Bij een chemisch proces, of een chemische reactie, is de verandering die de materialen ondergaan niet tijdelijk. Zie weer het voorbeeld van twee waterstofatomen die fuseren tot een heliumatoom: deze verandering is blijvend.

  7. Guido (32.1) ik heb nog eventjes verder lezen op de Wikipedia die jij zo aanbeveelt: “De uitdrukking chemische stof is een pleonasme aangezien elke stof in principe chemisch genoemd kan worden”. Dus als je het hebt over een chemisch middel (=chemische stof), dan heb je het gewoon over een middel. En dan is de tekst “sodium bicarbonate[… ] geen chemische middel is” fout. Dus Sjoerd63 heeft wel degelijk gelijk.

   JennyJo: bij een fysisch proces verandert de chemische samenstelling niet. Water blijft water (H2O blijft H2O) of het nu ijs, vloeibaar of damp is. Het heeft niks te maken met ‘tijdelijk’. Bij een chemische reactie veranderen de moleculen, bijvoorbeeld olie (CnHm) die verbrandt. Verbranden is een reactie met zuurstof (O2), en dat geeft koolzuurgas (CO2) en waterdamp (H2O).

  8. @Feniks,

   Ik reageerde op wat Guido stelde:

   (…) maar ‘chemische reacties’ zijn feitelijk ingrepen van de mens. Elke natuurkundige reactie tussen natuurlijke componenten is een ‘fysische reactie’..

   Het klopt wat jij zegt. Maar wat Guido zegt, nl. dat “chemische reacties” menselijke ingrepen zijn en “fysische reacties” niet, is gewoon niet juist.

   In de scheikunde (zoals het vak bij mij op school heette) wordt van een fysisch proces gesproken als de materialen die het proces ondergaan maar tijdelijk veranderen. Voorbeeld: als een mengsel van water en alcohol wordt verhit gaat het verdampen. Omdat water en alcohol verschillende kookpunten hebben, verdampt alcohol bij een lagere temperatuur dan water, zo kun je dus het mengsel scheiden. Als water en alcohol weer afgekoeld zijn en bij elkaar gevoegd worden, ontstaat het weer oorspronkelijke mengsel: de verandering is dus maar tijdelijk geweest. Bij een chemisch proces, of een chemische reactie, is de verandering die de materialen ondergaan niet tijdelijk.

   Bij het voorbeeld van water en verandert de chemische samenstelling niet, maar stoffen kunnen bij verschillende temperaturen wél heel verschillend gedrag vertonen.

   Voor zover ik weet zijn scheidingsmethoden nog steeds onderdeel van chemie. 😉

  9. @Feniks

   Ik vermoed dat Guido de informatie op Wikipedia niet goed begrepen heeft, dan wel niet correct heeft geparafraseerd, want het is zeker niet zo dat chemische reacties uitsluitend als gevolg van menselijk handelen tot stand komen.

  10. Jenny Jo,
   Chemie is scheikunde…de kunde van het scheiden. Alles ontleden tot de kleinste deeltjes 🙄
   De algemene definitie van het woord chemie is dat iets ‘niet natuurlijk’ is. Zoals b.v. de benoemingen ‘chemische toevoegingen’, ‘chemische bestrijdingsmiddelen’ etc.
   Als we nu de chemie gaan splitsen in ‘natuurlijke chemie’ en in ‘chemische chemie’ oftewel in ‘in de natuur voorkomende (niet toxische) stoffen’ en in stoffen, die met onnatuurlijke toxische stoffen zijn geproduceerd, zoals bv pvc en andere kunststoffen.

   Zo gezien en met de kennis van al de positieven effecten op mens, dier en planten mag gerust gesteld worden dat het zich bij zuivere natrium-bicarbonaat oftewel ‘baking soda’ (geen bakpoeder) om een natuurlijke stof handelt (dus niet chemisch, in de zin van hoe de definitie van het woord ‘chemie’ in het algemeen wordt geïnterpreteerd).

  11. @Monika,

   Je stelling dat chemie altijd altijd door de mens gemaakt en “dus” altijd slecht, is feitelijk onjuist.

   Scheikunde of chemie is de wetenschappelijke studie van de samenstelling en bouw van stoffen, de chemische veranderingen die plaatsvinden onder bepaalde omstandigheden en de wetmatigheden die daaruit zijn af te leiden. Het is absoluut niet zo dat scheikunde/chemie uitsluitend betrekking heeft op zaken die “niet natuurlijk” zijn, ik begrijp eerlijk gezegd niet hoe je daarbij komt.

   Ik vind je betoog onzinnig, een gekunsteld verzinsel om toch maar vooral de mythe in stand te houden dat alles wat uit de natuur komt per definitie veilig is en “chemie” altijd door mensen gemaakt en “dus” slecht. Er is zeer veel pure chemie in de natuur waar geen mensenhand aan te pas komt. Ik heb al eerder verwezen naar planten, die onder invloed van zonlicht, water en koolstofdioxide omzetten in glucose en zuurstof. Voor geval je twijfelt aan het chemische gehalte van dit volkomen natuurlijke proces geef ik hier de chemisch formule ervan: 6 CO2+6 H2OC6H12O6+6 O2. Dat is een puur chemisch proces en dat doen die planten helemaal alleen, zonder enige inbreng of hulp van mensen en dat deden ze allang voordat er mensen waren.

   Ik vind ook dat je er niet alleen mee laat zien dat je bar weinig kennis hebt van het onderwerp, maar erger nog: dat je zelfs niet bereid bent om die kennis op te doen. Eerlijk gezegd vind ik het verbijsterend dat iemand die zo in de weer zegt te zijn met alles wat “natuurlijk” is, zo weinig van die natuur wil weten.

   Er zijn stoffen in de natuur, tot stand gekomen door chemische processen waar geen mensenhand aan te pas gekomen is, die in zeer korte tijd dodelijk zijn en veel van die stoffen worden geproduceerd door wilde planten.

   Zuivere “baking soda” ofwel natriumwaterstofcarbonaat heeft altijd exact dezelfde samenstelling: NaHCO3, ongeacht de herkomst. Als de samenstelling anders is, hebben we te maken met een andere stof. Zo is het gewoon, of je dat nou leuk vindt of niet.

  12. @Monika,

   Kort samengevat: chemie is chemie. Het onderscheid “chemische” chemie (slecht want door mensen tot stand gekomen) en “natuurlijke” chemie (goed want door de natuur tot stand gekomen) is onzinnig, want beide “soorten” chemie kunnen zowel toxische als niet-toxische producten tot stand brengen. Radioactief verval bijvoorbeeld is een natuurlijk proces en de productie van zware gifstoffen als botulinetoxine, cicutoxine, curare en nog veel meer zijn allemaal producten van “natuurlijke” chemie.
   En ondanks wat veel mensen ons willen doen geloven, is er wat chemische samenstelling betreft geen enkel onderscheid tussen een stof in de natuur geproduceerd of in het laboratorium.

 24. Heel interssant en meteen wou ik het aanschaffen. Bij de apotheker kent men alleen het chemische en in de dieetwinkel valt men uit de lucht dus waar het biologische aanschaffen onder welke naam of firma?graag antwoord.

 25. Mijn moeder zweerde bij zuiveringszout. Als ik misselijk was of ik voelde mij niet lekker, zuiveringszout kwam dan uit de medicijnkast. Heb je last van je lever. Een opgeblazen gevoel, neem zuiveringszout. Nu ben ik in de zestig. In mijn medicijnkast staat zuiveringszout. Had veel last van mijn lever toen ik cholesterol tabletten slikte. Zuiveringszout verzachtte het. Nu ik gestopt ben met die tabletten, heb ik ook het zuiveringszout niet meer nodig.

  1. Hierbij de instructies:

   Dingen die je nodig hebt:
   Zuiveringszout te koop bij drogist of pure natrium bicarbonaat van Arms&Hammer te koop bij iedere toko.
   Maatlepels.
   Glas water.

   1. Om je zuurtegraad in je lichaam te verlagen, neem 1/4 theelepel natrium bicarbonaat opgelost in een half glas water op een lege maag, een keer in de ochtend en weer voor het slapen gaan. Zuurgraad en alkaliteit wordt gemeten door pH die varieert van 0 tot 14 met 7,0 neutraal, een pH boven 7,0 is alkalisch en lager dan 7,0 is zuur. Zuiveringszout heeft de hoogste pH van 14. Maak een gezond lichaam door het houden van uw lichaam pH tussen 7.1 en 7.5.

   2. Drink natrium bicarbonaat en water aan het begin van verkoudheid of griep symptomen, zoals een loopneus of niezen, dit helpt bij het doden van de virussen. Houd uw lichaam alkalisch door het verhogen van verse groenten en fruit in uw dieet.

   3. Ben je een atleet of fanatiek sporter, drink een glas water met 1 theelepel natriumbicarbonaat met water om melkzuur opbouw te bufferen en je sportprestaties te verbeteren. een tot twee uur voor het evenement, en drink veel water.

   4. Drink een glas water met een halve citroen of limoen geperst in het twee keer per dag als je niet in staat om zuiveringszout en water te nemen zijn. Citroenen en limoenen zijn zuur, maar worden alkalisch in je lichaam.

   5. Mocht je nu eens een slechte dag hebben qua eten dus veel zuurmakende dingen gegeten en gedronken. Wat wel eens gebeurt op een feestje of Bbq, vooral alcohol en dierlijk eiwitten zijn een boosdoener, neem dan voor het slapen een glas water met 1 theelepel natriumbicarbonaat met water en je pH level is de volgende dag weer goed.

   6. Hoe meet je nu je pH waardes in je lichaam dat kan met een meetstrip google op pH meetstrip en je vind ze in diversen prijs klasse. Of kijk bij Vitavie.

   En zoals altijd geloof niet alles wat ik zeg en ga altijd zelf op onderzoek uit en trek je eigen koers. Ik ga op onderzoek uit, en hoop dat jij dat ook doet.

  2. Om je lichaam te ontzuren, neem je 3 x daags een teelepel baking soda of Natron of Bulrich (allemaal het zelfde) in een glas water!

  3. Gezond? Jongensjongens en dames. Maagzuur heeft een Ph waarde van 2 a 3 en daar moet je niet teveel aan gaan sleutelen want dan krijg je problemen met de vertering en de natuur doet dit niet voor niets. Ik wil geen maagzuur hebben met een ph waarde van 6-7 want dan heb je wel delijk een groot probleem.

   Hier is de mythe tussen base en zuur… http://www.ahealthylife.nl/de-mythe-van-de-zuur-base-theorie/

   http://www.ahealthylife.nl/18-manieren-om-te-zorgen-voor-de-juiste-ph-balans-van-maagzuur/

 26. Dat natriumbicarbonaat kanker kan genezen gaat me toch wel wat te ver.
  Zelf gebruik ik het ook als ik bijvoorbeeld last heb van brandend maagzuur. Maar daar houd het wel zo’n beetje mee op.

  Verder zit in natriumbicarbonaat helemaal geen magnesium zoals de auteur hier zit te opperen. Dus de slogans op verpakkingen zoals magnesium free is pure bullshit. Bij onafhankelijke onderzoeken van vele merken die natriumbicarbonaat verkopen zijn geen sporen van magnesium aangetroffen

  CO2 (koolstofdioxide) niet te verwarren met koolstofmonoxide is in hoge concentraties vanaf 8% of hoger wel degelijk een giftig gas. Na 5 tot 10 minuten raakt men bewusteloos, na 30 minuten gevolgd door de dood.
  Daarbij draagt CO2 alleen in grote hoeveelheden bij tot het broeikas effect.

  1. Niet alles klakkeloos geloven en voor waar aannemen Roy.
   Niet alle verhalen die je hier en ergens anders leest zijn 100% waar.
   Over het algemeen zijn het meningen en veronderstellingen.
   Te goedgelovig zijn kan ook gevaarlijk zijn hoor.
   Maar Natriumbicarbonaat heeft zeker een paar goede eigenschappen en toepassingen. Vergeet daarbij niet dat wanneer je op een natrium-arm dieet bent dit absoluut niet moet gebruiken. In je lichaam zet natriumbicarbonaat zich om in o.a. natriumchloride (keukenzout). Ik denk dus dat het ook niet heel erg goed is voor je bloeddruk als je last hebt van hoge bloeddruk.

   En denk er aan. Wondermiddelen die alles kunnen genezen bestaan gewoonweg niet.

 27. jen baking soda gebruikr 1 mAND GELEDEN VOOR HET RESULTAAT VAN MIJN ONDERZOEK BEKENT WAS, NU HET RESULTAAT BEKEND IS WIL IK DE KUUR WEER DOEN KAN DAT ZO SNEL ACHTER ELKAAR

  BEDANKT

 28. Wees voorzichtig met baking soda voor de behandeling van kanker, hier zijn absoluut nog geen bewijzen voor. Wel kan het gebruik van bepaalde stoffen onbedoelde effecten hebben op de werking van reguliere behandelingen. Bespreek dit eerst met je behandelend arts voordat je baking soda gaat gebruiken in combinatie met andere behandelingen.

 29. Lijd aan gewrichtsreuma met als complcatie een chronisch ontstoken hartzakje,wordt op dit moment behandeld ,middels infuus remicade en prednison ,hebt u een suggestie voor mij
  B.v.d

  1. Gerda, je wordt behandeld voor je medische problemen.
   Het is nooit raadzaam om zomaar dingen te gaan proberen zonder eerst ter rade te gaan bij de medici die je nu al behandelen.
   Sommige stoffen kunnen de werking van de medicatie die jij nu krijgt beïnvloeden en als jou behandelende artsen hier niks van weten kunnen ze daar ook niet op inspelen.

   De mensen die hier publiceren zijn geen van allen medisch geschoold en/of kennen jou medisch dosier niet. Zomaar advies vragen is dan ook niet handig.

   Alles wat over deze of andere “alternatieve” behandelmethodes wordt geschreven komt van niet medici of zijn op zijn minst niet echt onderzocht.

   Je gooit jezelf in het diepe en brengt misschien wel je gezondheid in gevaar als je klakkeloos beweringen gaat aannemen en je kunt niet weten wat de consequenties voor jou gezondheid hiervan zullen zijn.

   Bespreek het in ieder geval eerst met je behandelend arts alvorens je “alternatieve” manieren gaat uitproberen.

   Hier advies vragen is m.i. niet verstandig omdat die meestal op meningen zijn gebaseerd en niet op bewezen feiten.

 30. Baking Soda is wat heel anders dan bakpoeder. Baking soda is Sodium bij carbonaat en heet ” ZUIVERING ZOUT ” in Nederlands. Het is een zeer effective schoonmaak middel en vooral gebruikt wordt voor wit was. Half beker Baking Soda en half beker wit azijn in het gootstein van keuken gooien en een liter heet ( kokende water )er op gieten , keuken verstopping wordt binnen een paar minuten over.

 31. Bakingsoda is ook wel bekend onder de naam:
  – natriumbicarbonaat
  – sodiumbicarbonate
  – Bica
  – bicarbonaat
  – zuiveringszout
  – baking soda
  – E500
  – NaHCO3

  De volgende 75 toepassingen gebruiken zuiveringszout om andere redenen dan het zacht en luchtig maken van een muffin.

  Gezondheidstoepassingen

  1. Gebruik het als een maagzuurremmend middel.
  2. Gebruik het als een deodorant door het onder de arm aan te brengen met een poederdons.
  3. Meng een halve theelepel met een waterstofperoxidepasta en gebruik het als tandpasta.
  4. Gebruik het als een gezichts- en lichaamsscrub.
  5. Voeg een kop toe aan het badwater voor een zachtere huid.
  6. Verlicht jeuk van insectenbeten en pijn van een zonnebrand.
  7. Verwijder sterke geuren van je handen door ze in zuiveringszout en water de schrobben.
  8. Doe twee eetlepels in het badwater van de baby om luieruitslag te helpen verlichten.
  9. Breng het aan op uitslag, insectenbeten en irritatie.
  10. Neem een zuiveringszoutbad om huidirritatie te verlichten.
  11. Last van brandend maagzuur? Neem een theelepel zuiveringszout gemengd met een half glas water.
  12. Verfris je mond door met een halve theelepel zuiveringszout gemengd met water te gorgelen.
  13. Verlicht de pijn van aften door het als een mondspoelmiddel te gebruiken.
  14. Gebruik het om bijensteken te verlichten.
  15. Gebruik om verbranding door wind te verlichten.
  16. Breng het aan op kwallenbeten om het gif te onttrekken.
  17. Open een verstopte neus door een theelepel zuiveringszout aan een verstuiver toe te voegen.

  Voor in huis

  18. Houd gesneden bloemen langer vers door een theelepel zuiveringszout toe te voegen aan het water in de vaas.
  19. Blus kleine brandjes op kleden, stoffering, kleding en hout.
  20. Zet een open bakje met zuiveringszout in de koelkast om geurtjes te absorberen.
  21. Strooi het in de asbak om vervelende luchten en smeulen te voorkomen.
  22. Strooi het in je sloffen, laarzen, schoenen en sokken om vieze geuren te verwijderen.
  23. Verander zuiveringszout in modeleerklei door het te combineren met 1 ¼ kop water en 1 kop maïzena.
  24. Veeg het shirt van je baby na het voeden schoon met een natte doek, bestrooid met zuiveringszout om geurtjes te verwijderen.
  25. Behandel de voorruit ermee om regen af te stoten.
  26. Verbeter de geur van theedoeken door ze in zuiveringszout en water te laten weken.
  27. Zuig het op met de stofzuiger om geurtjes te verwijderen.
  28. Verfris de lucht door zuiveringszout te mixen met je favoriete badzout. Doe de mix in een klein zakje.
  29. Herstel verharde kwasten door ze te koken in een oplossing van 2 liter water, ¼ kop azijn en 1 kop zuiveringszout.
  30. Zet het onder de gootsteen en in kelderramen om sprinkhanen en mieren af te weren.
  31. Strooi zuiveringszout rond het bloembed om te voorkomen dat konijnen de groenten eten.
  32. Maak de tomaten zoeter door zuiveringszout te strooien op de aarde om de tomatenplanten.
  33. Strooi het in de kattenbak om vervelende luchten te absorberen.
  34. Sprenkel het over de kam of borstel van je huisdier om zijn vacht en huid reukloos te maken.
  Bij het koken
  35. Gebruik het als en vervanging van ‘baking powder’ door het te mengen met wijnsteenzuur of azijn.
  36. Was er groente en fruit mee.
  37. Wanneer je een kip kookt, voeg dan een theelepel zuiveringszout aan het water toe. Veren zullen makkelijker loskomen en het vlees is schoner en mooi wit.
  38. Week gedroogde bonen in een zuiveringszoutoplossing om ze makkelijk verteerbaar te maken.
  39. Verwijder de karakteristieke smaak van wild door het in een zuiveringszout oplossing te weken.
  40. Maak een sportdrank door het te mengen met gekookt water en zout.
  41. Verwijder de visachtige geur van de visfilets door ze een uur lang in de koelkast te laten weken in een zuiveringszoutoplossing.
  42. Maak luchtigere omelets door een halve theelepel zuiveringszout per drie eieren toe te voegen.
  43. Verlaag het zuurgehalte van op tomaten gebaseerde recepten door ze met een snufje zuiveringszout te besprenkelen.

  Schoonmaak doeleinden

  44. Voeg een kop toe aan het toiletwater en laat het voor een uur staan, spoel dan door. Het maakt het toilet schoon en absorbeert geuren.
  45. Gebruik het om wasbakken, douches, plastic en porselein mee schoon te schrobben.
  46. Spuit het op muren, spiegels en werkbladen.
  47. Voeg een volle lepel toe aan het afwaswater om het schoon schrobben van de afwas makkelijker te maken.
  48. Verwijder vet van potten en pannen.
  49. Reinig kleden en gestoffeerde meubelen door er zuiveringszout over te strooien en het zacht in te borstelen. Laat het een uur of een nacht zitten en zuig het dan op.
  50. Versterk de werking van je wasmiddel door een handvol over de was te strooien.
  51. Combineer het met water om een pasta te maken die roestvast staal en chroom polijst.
  52. Verwijder krassen en krijt van vinylvloeren en muren.
  53. Maak je schoenen ermee schoon.
  54. Maak de vuilnisbakken ermee schoon.
  55. Gebruik het om luiers mee te wassen.
  56. Maak de koelkast ermee schoon.
  57. Week borstels en kammen in een zuiveringszout oplossing.
  58. Meng het met water om voedselbakjes en drinkflessen mee te wassen.
  59. Doe drie eetlepels in een liter warm water, gebruik het mengsel om marmeren meubels mee schoon te maken.
  60. Absorbeer het met een vochtige spons en maak er dan formica werkbladen mee schoon.
  61. Gebruik het om muffe geurtjes in koelboxen en thermoflessen te verwijderen.
  62. Laat je koffiezetapparaat een keer doorlopen met een zuiveringszoutoplossing, daarna doorspoelen met water.
  63. Combineer het met heet water om babyflessen mee schoon te maken.
  64. Strooi het over de barbecuegrill, spoel het daarna af.
  65. Strooi het op de vettige garagevloer, schrob de vloer en spoel het weg.
  66. Verwijder aangebrand eten van een pan door het 10 minuten te laten weken in een zuiveringszoutoplossing voor dat je het afwast.
  67. Maak de asbakken schoon met een zuiveringszoutoplossing.
  68. Houd de afvoeren schoon door er elke week vier eetlepels zuiveringszout in de doen. Spoel ze door met heet water.
  69. Maak douchgordijnen schoon door ze in zuiveringszout en water te weken.
  70. Doe het op een kleine borstel om canvas handtassen schoon te wrijven.
  71. Gebruik het om gesmolten plastic van een broodrooster te halen. Strooi de zuiveringszout op een vochtige doek, wrijf dan over de broodrooster.
  72. Gebruik het om piercings en kunstgebitten schoon te maken.
  73. Maak een dikke pasta van zuiveringszout en water en gebruik het om geëmailleerd gietijzer en roestvast staal te schrobben.
  74. Meng vier eetlepels zuiveringszout in een liter warm water en gebruik het om het binnenste deel van een oven mee schoon te maken.
  75. Gebruik het om gaskachels te ontstoppen.
  Het meest verbazende ding over zuiveringszout is dat het erg goedkoop is. Je kan al deze dingen voor een klein bedrag doen. Zuiveringszout is echt een wonder middel, of het nu gebruikt wordt om te bakken of niet.

  Je kan het kopen bij:
  http://www.baking-soda.nl/
  http://www.shopamerica.nl/nl/arm-ham…454gr-usa.html

  1. Mijn tandarts raadt mij aan op,te passen met zuiveringszout. Het jan het tandglazuur aantasten .

  2. @ Gerard: je tandarts kletst uit haar of zijn nek: na water is natriumbicarbonaat de minst eroderende stof voor tandglazuur.

   http://www.healingteethnaturally.com/toothpaste-alternatives.html

   http://www.healingteethnaturally.com/baking-soda-sodium-bicarbonate.html#baking-soda-as-tooth-powder-for-cleaning-teeth

   Quote:
   Na water is baksoda het minst eroderend voor de tanden en kiezen volgens de volgende index:

   Toothpaste / tooth powder RDA values (abrasiveness index)

   4 brushing teeth with water

   7 baking soda

   8 Arm & Hammer Tooth Powder

   15 Weleda Salt Toothpaste

   30 Elmex Sensitive Plus

   35 Arm & Hammer Dental Care

   42 Arm & Hammer Advance Whitening / Peroxide

   44 Squiggle Enamel Saver

   45 Oxyfresh

   48 Arm & Hammer Dental Care Sensitive

   49 Tom’s of Maine Sensitive

   49-52 Arm & Hammer Peroxicare Regular

   51 Crest with Scope

   53 Rembrandt Original, Closys

   57 Tom’s of Maine Children’s

   60 Biotene Gel

   63 Rembrandt Mint

   68 Colgate Regular

   70 Colgate Total, Arm & Hammer Advance White Sensitive, Colgate 2-in-1 Fresh Mint, Colgate Total

   78 Biotene

   79 Sensodyne

   80 AIM, Close-Up, Biotene Paste with Fluoride

   83 Colgate Sensitive Max Strength, Tooth and Gum Care

   87 Nature’s Gate

   91 Aquafresh Sensitive

   93 Tom’s of Maine Regular

   94 Rembrandt Plus

   95 Crest Regular

   97 Oxyfresh Powder

   101 Natural White

   103 Mentadent

   104 Sensodyne Extra Whitening

   106 Colgate Platinum, Arm & Hammer Advance White

   107 Crest Sensitivity

   110 Colgate Herbal, Amway Glister

   113 Aquafresh Whitening

   117 Arm & Hammer Advance White Gel, Arm & Hammer Sensation Tartar Control

   120 Close-Up with Baking Soda

   124 Colgate Whitening

   130 Crest Extra Whitening

   133 Ultra Brite

   144 Crest Multicare Whitening

   145 Ultra Brite Advanced Whitening Formula, Colgate Baking Soda Whitening

   150 Pepsodent

   155 Crest Rejuvenating Effects

   165 Colgate Tartar Control

   168 Arm & Hammer Dental Care PM Fresh Mint

   175 Colgate Luminous

   176 Nature’s Gate Paste

   160-190 Crest Pro Health Formulas

   200 Colgate 2-in-1 Tartar Control / White

   As you can see, the winner is: baking soda! Sodium bicarbonate is not only the gentlest, least abrasive substance one could use (apart from water) but it also removes stains, whitens teeth, raises the saliva pH and kills germs involved in tooth decay and gum disease.

   http://www.healingteethnaturally.com/toothpaste-abrasiveness-index.html

  3. Nee, die tandarts praat nu eens niet ‘helemaal’ uit de nek…

   Natriumbicarbonaat/Zuiveringszout

   Meng een heel klein beetje bicarbonaat met water en giet het over je tandenborstel voordat je begint met poetsen. Of breng het aan met je vingertop en laat het ongeveer een minuut zitten. Bicarbonaat kan wonderen verrichten met je tanden, maar gebruik het niet te vaak want het kan het glazuur aantasten.

   http://www.ahealthylife.nl/14-natuurlijke-huismiddeltjes-tegen-gele-tanden-zonder-giftige-fluoride/

   Met mate!

 32. Zuiveringszout kun je beter in Duitsland kopen. Daar staat dat bekend onder de naam Natron Kaiser en koop je 6 zakjes a 50 gram in één verpakking inclusief uitgebreide gebruiksaanwijzing voor 1,29 euro. De winkel waar ik het koop heet DM.
  https://www.google.nl/search?q=kaiser+natron&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WHsEVLGzL4K_ygPPq4D4BQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=632

  Als je het als bakpoeder gebruikt moet je er wel een zuur aan toevoegen, citroensap of appelazijn vlak voordat het brood gebakken wordt, tijdens de laatste kneedbeurt.

 33. Sodium is Engels woord voor natrium.

  Natriumbicarbonaat is een algemeen gebruikt woord. De werking is heel simpel. Natriumbicarbonaat verandert zuren in ons lichaam tot:
  01. water dat uitgescheiden wordt door beweging en zweten.
  02. koolzuurgas wat we uitademen.

  http://www.devoedingsdokter.nl Lukas Tjan
  Dagelijks gebruiken. Dit werd me 30 jaar geleden in Zwitserland al aangeraden, maar was dit weer vergeten. Dus nu weer opnieuw doen.

  In ochtend, na opstaan. 1 theelepeltje in glas water. Smaakt brak.
  Beetje perediksap toevoegen als je wilt. Appeldiksap is te zuur.
  In Belgiè staat natriumbicarbonaat gewoon bij de kruiden en het zout in de super. Onder andere om de nare geur van bloemkool en spruitjes tijdens het koken te verminderen.
  In diverse toko´s ook als E 500.
  http://www.brouwland.com levert goedkope verpakkingen.
  Gebruik bij kanker en andere ellende weet ik niet. Beter een arts raadplegen die open-minded is.

 34. wat is bio baking soda?
  hoe weet ik of er geen Aluminium in mijn baksoda zit?
  ik koop mijn baksoda in de toko, gebruikt het ook voor mijn deo zelf te maken. toen ik dat las van dat aluminium schrok ik wel even. het is toch een natuurlijk zout, hoe komt daar dan aluminium in?

  1. Maria, het schijnt dat je biologische baking soda moet kopen, daar zit geen aluminium in

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.