Advertentie

Hoe Dr. Hamer kanker genas en daardoor ’n paria werd!


Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom.

Dr. Ryke Geerd Hamer is de man, die ontdekte dat niet alleen kanker, maar alle andere ziekten, getriggerd worden door onverwachte shocks en trauma’s, die het lichaam in korte tijd even volledig over toeren doen raken. Al snel werd Hamer benaderd door ‘krachten-achter-de-schermen’, die hem bedreigden met uiterst onplezierige zaken, wanneer hij zijn ontdekkingen wereldbekendheid zou gaan geven. Dokter Hamer liet zich niet ontmoedigen en ging door, moest op de vlucht en werd zelfs gevangen gezet. Hij werd een getekend man!

Maar zijn methode vond uiteindelijk weerklank. Het bewijs voor zijn toch voor de hand liggende theorie, die hij dus met wetenschappelijke bewijzen wist te onderbouwen, ligt natuurlijk in de -door de wetenschap- betwiste relatie van het lichaam en de geest. Maar sinds de oudheid wordt hier al over gesproken en elke arts wéét, dat als een patient niet meer in zijn genezing gelooft, het vechten tegen de bierkaai is. E

n omgekeerd, wanneer een persoon opgewekt is, vol optimisme zijn genezingsproces tracht te bevorderen, dit een langere levensverwachting tot gevolg heeft, vaak zelfs volledige genezing als resultaat.
Kijk hieronder naar de documentaire, waarin de vele, vele patiënten aan het woord komen en in beeld zijn, die kankers overleefden als gevolg van het volgen van de methode van dokter Ryke Hamer.

“Dankzij de revolutionaire ontdekkingen van Dr. Ryke Geerd Hamer zullen we voortaan anders kijken naar wat wij ‘ziekte’ noemen. Wanneer we zouden leven in een wereld die fair is, en rechtvaardig, zou Dr. Hamer de Nobelprijs voor geneeskunde dienen toegekend te worden, voor zijn revolutionaire bevindingen..”  Gilbert Renaud  Ph. D

* * *

x
Dr. Hamer genas kanker en werd ’n paria!

by Stephen Coleman  (henrymakow.com)

vertaling Guido Jonkers © WantToKnow.nl/.be

“Het vinden van dit ‘Biologische Speciale Programma van de Natuur’ was voor inderdaad een openbaring. Alleen het leven zélf is in staat om een dergelijk drama te schrijven..!
Zonder de dood van mijn zoon, en de kanker die ik vervolgens kreeg, zou het ware karakter van ziekteverschijnselen waarschijnlijk pas over tientallen jaren zijn ontdekt. Met name ook omdat de traditionele geneeskunde steeds verder verwijdert raakt van dit ‘geheim’.”

Ryke Geerd Hamer

x

Dr. Ryke Hamer, kapot gemaakt door het farmaceutisch-industrieel complex..!

Het is het jaar 1978 en de zoon van dokter Hamer, Dirk, is dodelijk gewond bij een schietincident, waarbij de kroonprins van de Italiaanse koninklijke familie betrokken was. Dirk overleed zo’n 4 maanden later. 6 Maanden daarná werd bij Dr. Hamer zélf kanker aan de testikels gediagnosticeerd. De tumor werd chirurgisch bij hem verwijderd.

Omdat Dr. Hamer nooit ernstig ziek was geweest in zijn leven, vroeg hij zich op een dag af, of de dood van zijn zoon, die hij als zeer traumatisch had ervaren, mogelijkerwijs de kanker had getriggerd toe te slaan.. Hij werkte op dat moment in een grote kankerkliniek en besloot om kankerpatiënten te gaan onderzoeken, die dezelfde aandoening hadden, als hijzelf onder de leven had gehad.

Niet lang daarná, zat hij met uiterste verbazing op een dag naar de resultaten van dit onderzoek te kijken! Want wat bleek: voordat de diagnose teelbalkanker bij de onderzochte patiënten was gedaan, bleken zij allemaal een serieus ‘conflict’ en/of het verlies van een geliefde te hebben moeten incasseren.

Toen verlegde hij zijn onderzoek naar de afdeling van de kliniek waar vrouwen met baarmoederhalskanker werden behandeld. Daar ontdekte hij eenzelfde ziektebeeld: vrouwen die leden aan deze vorm van kanker, hadden een significant aantal traumatische ervaring achter de kiezen, met het verlies van een familielid of goede vriend/vriendin. Op de universiteit had hij diverse gesprekken met hoogleraren en deze leerden hem dat de testikels van de man en de baarmoeder/eierstokken van de vrouw in het embryo DEZELFDE oorsprong hebben, en later worden gevormd in de definitieve vorm van het vrouwelijke of mannelijke wezen dat uit het embryo groeit..!

Dokter Hamer ontdekte op CT-scans van de hersenen van deze patiënten met eierstok- of testikelkanker, dat ALLE patiënten een donker vlekje in hun hersenen hadden, op dezélfde plaats. Hij concludeerde dat niet alleen kanker, maar alle ziekten worden getriggerd door een mentale shock en/of trauma. En later scherpte hij deze conclusie aan, ná onderzoek, waarbij hij ontdekte dat verschillende emotionele triggers kunnen cumuleren over de jaren in een menselijk lichaam, en dat het 10-tallen jaren kan duren voordat deze emotionele trauma’s zich als ziekte manifesteren in het lichaam.

Het was 1981 en dokter Hamer had zijn bevindingen samengevat in een postdoctoraal proefschrift, dat hij indiende bij hoogleraren van de Universiteit van Tubingen in het toenmalige West-Duitsland. Binnen een paar dagen na het indienen van zijn eindversie verschenen er bij hem thuis een paar zware jongens, die hem bedreigden. Het kwam erop neer dat dokter Hamer zijn bevindingen rondom zijn kankeronderzoek terug moest trekken, anders zouden er vervelende dingen met hem gebeuren. Hij weigerde, want Dr. Hamer WIST dat hij een enorme ontdekking had gedaan en dat hij deze uiterst goed gefundeerd had bewezen.

Dirk Hamer, de op 19-jarige leeftijd overleden zoon van dr. Hamer. Zijn dood zette het denkproces bij dr. Hamer op gang. En dat niet alleen..

Inmiddels werden dokter Hamer en zijn vrouw het doelwit van constante bedreigingen door de machtige Italiaanse Savoy-familie, die feitelijk verantwoordelijk waren voor de dood van zijn zoon. Dokter Hamer is ervan overtuigd, dat de continue bedreigingen, verantwoordelijk waren voor de dood van zijn vrouw in 1985.
Een paar maanden ná haar dood, kreeg dokter Hamer van de universiteit van Tubingen te horen, dat zijn thesis was afgewezen, zonder dat daar ook maar één test of andere serieuze analyse aan werd verbonden..
De hoogleraren die hem begeleiden, weigerden het verband te accepteren tussen de psychische trauma’s en de daarop volgende ernstige lichamelijke klachten. Dokter Hamer besloot het er niet bij te laten zitten, en bracht deze casus naar de rechtbank. Hij werd in het gelijk gesteld: de universiteit werd verplicht gesteld om de bevindingen van dokter Hamer te testen. Ondanks dit vonnis heeft de universiteit het verplichte onderzoek nooit uitgevoerd..!

Het omgekeerde gebeurde echter, hoe vreemd het ook mag klinken.. Dokter Hamer werd in 1986 voor de rechter gesleept, met de beschuldiging dat hij weigerde zijn ontdekkingen te herroepen. Het onmogelijke gebeurde: dokter Hamer’s artsenlicentie werd ingetrokken, de rechtbank droeg hem op om ander werk te gaan doen en waarschuwde hem zelfs, dat hij NIET met enige kankerpatiënt mocht spreken over zijn bevindingen.

Desalniettemin is dokter Hamer in zijn vak gebleven. Hij werd directeur van een noodlijdende kankerkliniek, en slaagde erin om het ongelooflijke genezingscijfer te halen, bij door deze kliniek geopereerde patiënten, van maar liefst 92%..! De kliniek opereerde meer dan 200.000 personen en dokter Hamer heeft aanleiding gezien in dit succes om de hedendaagse officiële methode van kankerbehandeling als barbaars, wreed en volledig onnodig te kwalificeren..!
Hij had nooit de wijze van het behandelen van teelbalkanker op hemzelf laten toepassen, als hij destijds de gegevens had gehad, over het verband tussen het persoonlijke trauma en de lichamelijke kankerreactie.

Op CT-scans van de hersenen zijn bij getraumatiseerde personen duidelijk de donkere vlekjes waarneembaar (zie ringenfocus), die duiden op een conflict-actieve fase.

Dokter Hamer werd echter nog steeds achtervolgd door rechterlijke processen. Deze werden zo intens, dat hij de wijk moest nemen naar Spanje. Uiteindelijk werd hij daar toch gearresteerd en op valse gronden in de gevangenis gedumpt. Dokter Hamer werd naar Frankrijk uitgeleverd en daar werd hij veroordeeld voor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van maar liefst 3 jaar, op volledig gefalsificeerde gronden.

Na zijn vrijlating werd dokter Hamer bevriend met Dr. Claude Sabbah, een oncoloog. Hamer trainde deze arts in de methode, die nu NGM wordt genoemd. Dit staat voor New German Medicine. Claude Sabbah slaagde erin om de methode Hamer snel onder de knie te krijgen en het logisch-onvermijdelijke gebeurde: hij haalde dezelfde genezingspercentages als Dr. Hamer had gehaald in zijn eigen praktijk. Sabbah besloot om zoveel mogelijk artsen, die voor deze NGM openstonden te onderwijzen met deze methode.

Het blijkt dat vooral veel Joodse artsen en chirurgen hun Joodse patiënten helpen met deze NGM-methode. Maar deze artsen deden dit ook in combinatie met de praktisch volledig nutteloos gebleken, moderne hedendaagse therapieën. Dokter Hamer wees hen meermalen op deze hypocriete houding. Op basis van het conflict tussen dokter Hamer en veel Joodse artsen, wordt hij té vaak als antisemiet gekwalificeerd. Desalniettemin heeft dokter Hamer van veel Joodse gemeenschappen via de rabbi’s al excuses ontvangen voor veel van deze aantijgingen. Maar er blijft met vuil naar hem worden gegooid; veel door Illuminatie-gesponsorde websites zorgen voor een onophoudelijke stroom van afwijzingen en denigrerende opmerkingen aan zijn adres.

Veel individuele artsen en medische groepen plagiëren de ontdekkingen van dr. Hamer, zónder hem daarbij de credits te geven. Er zijn zelfs Christelijke groeperingen die in de ontdekkingen van Hamer aanleiding zien, verbanden vanuit de Bijbelse schrift aan te halen. Vanuit verschillende hoeken komen goede en slechte berichten over deze manier van benaderen. Zeer waarschijnlijk is de onduidelijke wijze van benaderen, debet aan dit resultaat, en omdat deze groeperingen niet de moeite nemen het werk van Hamer diepgaand te bestuderen voor een beter begrip van de relatie fysiek lichaam en mentaal proces.

En last but not least, is er het medisch-farmaceutisch, industrieel complex van de Illuminatie, dat haar best  doet om de ontdekkingen van dr. Hamer onder tafel te schuiven. Maar met de openheid van het internet, is het hen niet meer gegeven deze ontdekking te ontkrachten.

Volgens vele, open-minded artsen, die hebben gewerkt en nog werken met de methode van Dr. Ryke Hamer, verdient hij de Nobelprijs voor Geneeskunde. Maar in plaats  van de Nobelprijs, kreeg dokter Hammer gevangenisstraf toegekend. Hij is als een vluchteling van land naar land gereisd, om de heftige vernederingen en vervolging te ontlopen, van het industrieel-medisch complex. Dokter Hamer heeft zijn leven en zijn beleving opgeofferd om waarheid in deze wereld te brengen. Vandaag de dag verblijft dokter Hamer nog steeds op een geheime locatie, in een land dat geen uitleveringsverdrag heeft met Duitsland.

Kijk hier naar de uiterst indrukwekkende documentaire over het levensverhaal van dokter Ryke Hamer.

Kan deze NGM de huidige medische wetenschappelijke visie op ziekte veranderen?
Het is zeer waarschijnlijk dat de visie van dokter Hamer de medische wetenschap VOLLEDIG op zijn kop zet. Het beeld van de wetenschap op ziekte is, dat het ontstaat door bacteriën, door virussen, in ieder geval iets FYSIEKS, dat het menselijke lichaam penetreert en daar de oorzaak vormt voor allerlei ziekten. Volgens de visie van dr. Hamer stopt de kanker wanneer het traumatische conflict stopt in het betreffende lichaam. Een trauma is daarmee dus niet een alleen psychisch fenomeen, maar het werkt psyche-somatisch. Hetgeen wil zeggen dat de energetische werking van het trauma doorwerkt op de lichaamscellen!

De ongelooflijke kracht van onze geest is in staat het lichaam op slot te zetten; de sleutel hebben we echter altijd in bezit om onze geest te bevrijden..

Natuurlijk werkt de traditionele medische kennis prima op het gebied van fysieke klachten, zoals botbreuken, brandwonden en dergelijke. Het werkt prima in het geval van plastische chirurgie. Maar volgens de visionaire dokter Hamer, is het mogelijk dat maar liefst  95% van de medische procedures, die in de Westerse ziekenhuizen wordt behandeld met traditionele methoden, kan worden geschrapt..! Zijn ‘New German Medicine’, NSM, zorgt ervoor dat vele bestaande methodes medische en wetenschappelijk volledig onnodig zijn geworden…!

Wanneer je dit ongelooflijk vindt, bedenk dan dat het een revolutionaire gedachte is, om áf te stappen van de virus- en bacteriëntheorie. Het gaat erom een VOLLEDIG nieuwe gedachte te omarmen, die uitgaat van een onverbrekelijke band tussen de geest en het lichaam. Een gedachte dat ‘angst’ en ’trauma’ een diepe energetische wond nalaten in de geest en daarmee in het lichaam.
De volgende voorwaarden zijn daarbij van belang:

 1. De betreffende persoon heeft een subjectief, uiterst zware conflictbeleving doorgemaakt.
 2. Deze persoon heeft dit uiterst dramatisch en vooral acuut beleefd en het is dus als een blikseminslag binnengekomen. En als laatste punt
 3. Hij heeft deze traumatische ervaring NIET kunnen uiten, niet kunnen delen met zijn medemensen. Deze persoon heeft het voorval opgevreten en is daarin geïsoleerd geraakt.
Voor het geval je nog mocht twijfelen..

Volgens dokter Hamer is het omkeren van deze volgorde tevens de oplossing voor de heftige knoop waarin het lichaam verzeilt is geraakt. De hersenen dienen als het ware te worden herprogrammeert, er dient een code te komen, waarmee de patiënt het conflict in zichzelf mag stoppen.. Dan stopt ook de betreffende kanker in het lichaam. Zo toont zijn onderzoek keer op keer aan en tonen al zijn nog levende patiënten aan!!

Dokter Hamer dient vernietigd te worden, zijn denkbeelden zijn waanzin!
Je begrijpt dat deze revolutionaire ontdekking van dokter Hamer de nekslag is voor het miljarden verdienende industrieël-farmaceutische complex. Het wordt tijd dat de gewone burger zijn eigen kracht terugneemt, beseft dat geen dokter iemand KAN beter maken. Dat een dokter PER DEFINITIE alleen het zelf-genezend vermogen van een mens kan ondersteunen. Feitelijk maakt een mens zichzelf dus ziek EN BETER!

De revolutionaire gedachte wordt door andere ondersteunt.
We raden je aan in het kader van dit artikel ook het verhaal te lezen over de energetische consequenties van orgaandonatie. Ook in orgaandonatie is al jaren de discussie gaande, of organen een ‘energetische lading’ hebben van de donor. Hier op WantToKnow kun je uitgebreide informatie vinden over de juistheid van deze gedachte. Organen van de ene persoon SLAAN SPECIFIEK ENERGETISCHE PATRONEN op en deze beïnvloeden de ontvanger van het betreffende orgaan (Hart, nieren, lever, longen). HIER en HIER.

Daarnaast hebben we het revolutionaire werk van Christiane Beerlandt, waarover we hier op de site ook al eens uitgebreid aandacht besteedden. HIER?  De titel van haar boek..? ‘De sleutel tot zelfbevrijding’..!

* * *

Wil je het boekje bestellen over de Germaanse geneeskunde, klik dan op deze cover van het boekje hiernaast en je bent op de site van de vereniging voor verspreiding van de GNM onder Nederlandstalige. Daar is dit boekje eenvoudig en voordelig te bestellen en tref je nog veel meer uiterst diepgaande informatie aan over deze revolutionaire geneeskunst.

Mocht je interesse hebben een volledig presentatie van deze GNM te lezen, dan klik je HIER voor een .pdf met een verhaal van dokter Hamer.

93 gedachten over “Hoe Dr. Hamer kanker genas en daardoor ’n paria werd!

 1. Ik heb De Helende Reis van Brandon Bays gelezen en hoewel ik bovenstaande video’s nog niet heb kunnen kijken lees ik dezelfde manier van behandelen als in de helende reis.

  Brandon Bays zegt dat ze zelf op dit idee is gekomen, maar als ik lees hoelang deze meneer Hamer al hiermee bezig is, denk ik dat hij degene is die Brandon op ideeën heeft gebracht. Of ze zijn beiden op hetzelfde idee gekomen.

  1. @Ienimini. Dat gebeurt dus vaak hè, dat meer mensen op hetzelfde idee komen.
   Zo wordt de theorie ook bevestigt als aannemelijk. Laten we het er dus maar op houden dat Brandon zelf op het idee is gekomen tot iemand eventueel het tegendeel ontdekt.
   Het is voor mij een positieve ontdekking die mensen die een alternatief zoeken er een mogelijkheid bij geven om in overweging te nemen.

  1. Hieronder haar boodschap aan de lezer, dat voor in haar boek staat.

   XXX

   Boodschap aan de lezer.

   Wanneer wij onze bijzonder mooie planeet Aarde voelen kreunen onder het lijden, het oorlogsgeweld, de pijnen, het machtspel, dienen wij dan niet, elke mens voor zich, verantwoordelijkheid op te nemen? Het heeft geen zin wonden te helen of voedsel te droppen, wanneer de onderliggende oorzaken van de ellende niet worden opgelost.

   De wereld verandert van binnenuit, vanuit het innerlijke bewustzijn van elke mens. Ziekten, zowel als gebeurtenissen, zijn slecht een gevolg van wat er IN de mens gebeurt. Kunnen wij deze wereld niet meer ‘veranderen’, laat ons dan, elk op zich, bouwstenen leggen voor een nieuwe wereld, waar het Leven in zijn waarden zal worden begrepen, in Vreugde. Het heeft geen zin te schreeuwen tégen, te vechten tégen, op straat te komen tégen: ware transformatie begint bij de uitzuivering van negatieve overtuigingen van de mens omtrent zichzelf.

   De werkelijkheid is slechts een afspiegeling, een gevolg, van onze onbewuste en bewuste verwachtingen van het leven. De toekomst ligt niet vast, evenmin is het leven een triestig, toevallig gebeuren. Wij creëren voortdurend, persoonlijk en in massa, onze leefwereld, wij staan in dialoog met onze planeet zelf. Wij hoeven niet te wachten tot een Engel, een Deus ex machina of een Ufo de wereld zal ‘redden’. Wij zijn in staat met de kracht van het levende Zelf een nieuw huis op te bouwen, op een aarde, die nooit zal vernietigd worden, omdat wij haar Levend wensen.

   Dit kan wanneer wij, in de overtuiging van ons liefdevolle ‘IK BEN’, elk onze verantwoordelijkheid opnemen en de oorzaken voor ziekte en ellende niet langer bij de ander zoeken. Wanneer de mens op zich harmonie creëert in zijn bestaan, dan is deze positieve invloed voor gans de mensheid een feit. Wij staan immers niet los van elkaar. Er is meer dan materie alleen; energieën werken steeds krachtiger door, ook de energieën die wij ‘emoties, bewustzijnskrachten, gedachten’ noemen.

   Laten wij deze energieën op een Zelfbewuste wijze hanteren, in de groei naar gezondheid, naar genezing, maar ook in creatie van een nieuwe Aarde, waar tenslotte geen pijn, honger of dood zal zijn. Laat ons, met de voeten op de grond, zonder zweven, het heft in handen nemen en ons bewust worden van de mogelijkheden die elk Mens in zich draagt, om zelf zijn bestaan om te buigen naar iets moois en op deze wijze bij te dragen aan de opbouw van een festijn in de natuur van Moeder Aarde.

   Wij dienen komaf te maken met valse determinaties, zoals het onszelf opzadelen met straffen van karma en erfzonden. Zelfbevrijding leidt tot bevrijding van Aarde en Mensheid. De Sleutel die de poorten naar Vreugde opent, vind je in je Zelf.

   Christiana Beerlandt, 17 juni 1993!!!

  2. Volgens mij staat het boek al onderaan het artikel genoemd Anneke.. Maar beter ’n keer teveel dan helemaal niet..!

  3. Oeps, had nog maar 1 kopje koffie op vanmorgen, sorry GuidoJ, maar zoals je schrijft, nog een keertje kan geen kwaad.

   XXX

 2. Waarom staat het boekje “Beknopte inleiding in de Germaanse geneeskunde” niet onderaan dit artikel. Lijkt me toch voor de hand liggend. Heel interessant om te lezen.
  @Guido, naast dat lelijk kijkende plaatje staat in gebiedende wijs wat er met Dr. Hamer zou moeten gebeuren.
  Negatieve woorden hebben grotere gevolgen dan wij kunnen overzien.
  Had daar bijvoorbeeld niet beter gestaan; Tegenstanders van Dr. Hamer wensen hem te vernietigen. Nu springt er een vervelend citaat naar voren. Zo ervaar ik het tenminste.
  Van mijn kant alleen maar goeds voor die man. Ik kan niet beoordelen of hij het in alle gevallen goed heeft natuurlijk. Maar als je je verdiept in het hoe en wat sta je verstelt van de dingen die je terug kan voeren als oorzaak. Iedereen heeft natuurlijk lastige bagage. De één heeft sterkere schouders dan de ander en sommigen zelfs spekgladde schouders, lijkt me wel lekker handig trouwens. En misschien ook veel gezonder.

  1. Dank Selene voor je terugkoppeling; heb je advies gevolgd en het artikel dienovereenkomstig gewijzigd. Dank voor je waardevolle aanvullingen!

 3. Een wijs en moedig man ! Toch denk ik dat er kanker en kanker bestaat. Geen enkel ziektepatroon is identiek, zoals elke mens uniek is. Dat emotionele schade een van de belangrijkste oorzaken van kanker is, wordt algemeen erkend. Toch zijn er vele andere oorzaken. Denk aan langdurige blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. Ook parasieten en schimmels kunnen, doordat zij cellen beschadigen, op termijn kanker veroorzaken. Wat zijn behandelingsmethode betreft vind ik dat zij complementair zou moeten zijn aan andere methodes, zoals MMS, visualisatie en dergelijke meer en niet uitsluitend psychologisch. Goed dat de criminele praktijken van de farma-maffia nog maar ’s blootgelegd worden.

  1. knipoog, het gaat om de vatbaarheid voor.. Waarom krijgt de ene griep en de andere niet..? Omdat het lichaam van ‘die ene’ nou juist vatbaar was, ‘ruimte maakte’ voor de griep. De griep is voor elke reguliere (zelfs) huisarts al een teken dat het lichaam rust nodig heeft, VRAAGT om rust. Ipv het gejaagde gedrag van ‘de laatste tijd’. Kortom, het lichaam spreekt weer namens de geest.
   Dit geldt ook voor schimmels, virussen enz. Het lichaam maakt of geeft ruimte aan een ziekte, zo zie ik het. En dus spreekt het lichaam via de ziekte over die ‘ruimte’.

  2. Hallo Knipoog, kanker is altijd een reactie van het organisme. Dat heeft Dr. Hamer niet waarschijnlijk gemaakt, maar keihard wetenschappelijk (reproduceerbaar) bewezen.
   Kankerverwekkende stoffen bestaan niet en schimmels, bacteriën en zelfs parasieten zijn ondersteunende organismen in het genezingsproces. Ook dat is bewezen.
   Kanker is niet iets wat door een verzwakking van het immuunsysteem ontstaat (dat is ook een dogma), maar elke orgaanverandering is een zinvol biologisch proces dat er samen met het psychisch dwangmatig denken erop gericht is om tot een oplossing van de ontstane conflictsituatie te komen.
   Je hebt gelijk, geen enkel ziektepatroon is identiek, omdat we in de conflictsituatie allemaal volgens onze eigen waarheid reageren. Als men gelooft dat kanker een dodelijke ziekte is, dan zal men in het geval dat men zelf de diagnose krijgt overeenkomstig reageren, namelijk met een doodsangstconflict, met als gevolg een longkanker (toename van de longblaasjes). Omdat men meent te moeten sterven (stikken), probeert men door het vermeerderen van de longblaasjes toch nog voldoende zuurstof op te kunnen nemen. Doordat men doorgaans van deze gedachte niet meer weg komt, blijven de longblaasjes groeien en groeien.
   In de natuur heeft het hert bijvoorbeeld ook een doodsangstconflict, als hij wordt gejaagd. Door deze conflictsituatie krijgt hij organisch meer lucht en heeft meer kans om aan zijn jager te ontkomen. Deze conflictsituatie duurt echter maar een paar minuten. Na de jacht komt het dier kort in de genezingsfase en de oude toestand is na korte tijd weer normaal. Dat is biologisch zinvol, in dit geval voor het overleven van het individu.
   Vaak reageren we in een conflictsituatie met verschillende conflictinhouden, wat inderdaad elk ziekteproces uniek maakt. Maar haalt met de kluwen uit de war, dan blijven er afzonderlijke conflict over, die vaak elk hun aandacht vragen in de oplossing van het conflict.
   Dr. Hamer gaat niet echt uit van een ‘behandelmethode’. Hij is een praktisch man. Eerst de oorzaak vinden en dan handelen. En elk conflict bij elk individu vraagt zijn eigen ‘(be)handeling’.

  3. @ Guido en Casper. Ik zie nu in dat Dr Hamer het bij het rechte eind heeft. Omstandigheden maken dat je lichaam het laat afweten en je de deur voor ziekten open zet.

  4. Ik heb het plaatje met de vrouw met het bordje er express weer bijgezet; het is de quintessens van het hele verhaal!!
   We are not human beings having a spiritual experience.
   We are spiritual beings having a human (physical) experience.

   En zo is het.

 4. Grappig, zo noem ik ze ook altijd, Pharmaffia.
  Maar serieus, er zijn velen die soortgelijke ideen hebben, kijk maar naar Louise Hay.
  En ook alle energie behandelings methoden sluiten hierbij aan.
  Ziek zijn heeft bijna altijd een innerlijke oorzaak.
  Omgekeerd natuurlijk maken we ons zelf ook vaak ziek door bijvoorbeeld ongezond te eten. Dat doen we dan uit stress en onbehagen. Want voelen we ons niet beter nadat we iets zoets hebben gegeten, of iets vets.
  Dus aan de ene kant zijn er psychische oorzaken die ons direct ziek maken doordat ze energetische blokkades veroorzaken, aan de andere kant maken we ons zelf ook vaak ziek door psychisch leed met een panacee te verzachten.
  Een echt genezings proces zal altijd tot gevolg hebben dat een energie blokkade opgelost wordt, en omgekeerd het oplossen van een energieblokkade zal tot genezing leiden.

  Wat ik erg goed vindt van deze dokter Hamer is dat hij onderzoek gedaan heeft naar wanneer het probleem ontstaan is en hoelang daarvoor er een conflict was. Dat maakt het goed mogelijk om met een patient naar de ontstaans oorzaak op zoek te gaan.
  Zodat de patient het conflict kan verwerken en de energieblokkade kan oplossen.

 5. Gevaarlijke kwakzalver met zijn Neue Germanische gedachtengoed! Van nabij meegemaakt. Mensen komen naar bijeenkomsten en krijgen de meest wanstaltig onwetenschappelijke nonsens voorgeschoteld. En dan zit je daar een tijd later als weduwnaar of weduwe. Geen nazorg. Nee, als je dood gaat is het je eigen schuld, moet je maar trauma’s verwerken of positief denken, want meneer Hamer heeft ALTIJD gelijk. Ook al heeft hij geen enkel bewijs.
  En zo zijn er velen totaal gedesillusioneerd achtergebleven. Zoek maar eens op internet. Er zijn reacties genoeg Wie dit dan nog een positieve ontdekking vindt heeft waarschijnlijk zijn brein voorgoed laten verpesten door allerlei esoterische prietpraat.
  Deze man moet levenslang krijgen voor de talloze doden die hij door zijn ‘positieve ontdekking’ op zijn geweten heeft! Jomanda is er niets bij.

  1. Een volledig onsamenhangende reactie, een onduidelijk verhaal. Lekker dokter Hamer zwart maken? Heb je inhoudelijk nog iets te melden, of blijft het bij indirect beschuldigen en je aansluiten bij de huilende (big pharma) wolven in het bos..?? Ohja, de reactie ‘Zoek maar eens op internet’ is de handtekening onder je onmachtige reactie naar mijn idee.
   Enne… die dokter Hamer heeft al levenslang gekregen..! Van Big Pharma en TPTB!

  2. David. Ik zal je vertellen wat ik heb meegemaakt. Ik heb jarenlang aan stervensbegeleiding gedaan. Daar kwam ik halflevende, rottende kadavers tegen die van de pijn kronkelend in hun bed dagelijks werden bezocht, thuis, want ze waren tenslotte opgegeven omdat de kanker woekerde, door haastige verpleegkunden die aan wondverzorging deden, wat op zich al een pijnlijke hel was voor de stervende. Ik heb de tumoren gezien, de wanstaltige wonden die een bestraling, hetgeen een prachtig vermomwoord is voor verbranding, nalaten. De zwart geblakerde huid die van het menselijke lichaam afvalt als verbrand krantenpapier dat door de lucht dwarrelt na een fel uitslaande brand. Ik heb het pus, het bloed, de van pijn en wanhoop opengesperde monden gezien van hen die stierven door de marteling van chemo en snijden en branden. Mensen, die hoopten en vertrouwden op hun slagers die zeiden dat het dit was of de dood. Ik heb hem gezien en gevolgd, de man die dol was op zijn vrouw en neergesabeld werd door angst en tumoren op zijn strot, in zijn strot, zijn stembanden aan vretend. Maar hij kon praten, communiceren ook al staarde de dood hem van de andere kant glimlachend en welwillend aan. Ze zeiden hem dat hij nog een paar maanden extra zou krijgen als hij zich nogmaals op zijn strot liet bestralen. Dat hij dan nog een paar maanden meer zou hebben om met zijn geliefde vrouw te praten, te genieten van elkaar. Ze brandden zijn hele keel naar de hel en hij heeft nooit meer een woord kunnen zeggen tegen zijn geliefde. Ik zie hem nog voor me, op zijn bed voor het raam liggend, met zijn schrijfblokje aan mij, een wildvreemde “fucking mantelzorgster ik haat dat woord” schrijvend hoe wanhopig en razend hij was omdat hij zijn vrouw niet meer kon toefluisteren hoeveel hij van haar hield want ze hadden ALLES gesloopt met hun middeleeuwse verbrandingstechnieken die niets anders beloven dan oncontroleerbare percentages ‘overlevingskansen’. Hij ging gillend van de pijn, fysiek en emotioneel, dood, een strijd die in mijn hart gegrift staat en de goden zij dan tot op de dag van vandaag mijn bloed doet kolken. Ik zie haar nog voor me. Beide borsten geamputeerd, een wondgebied achterlaten waar zelfs een door de wol geverfde vrijwilligster als ik kotsneigingen bij kreeg. Ik hees haar uit haar bed omdat ze zo graag nog zelfstandig wilde poepen. En daar zat zij, op de postoel, daarin gehesen door een vreemde kots mantelzorgster bij wie ze zich de eerste keer natuurlijk niet op haar gemak voelde, wie zou dat wel voelen.. en zij ging, volslagen gedrogeerd door medicatie omdat de gevolgen van de ‘behandeling’ een complete marteling was. Mijn vuist kan alleen nog maar de lucht in als ik hoor over de Horror verbranding, de horror snijtoestanden en de horror vergiftigingen die het mainstream regiem heeft te bieden. Ik heb een eindeloze rij mensen de dood in zien schuifelen, kruipen en storten nadat ze gebruik maakten van het reguliere aanbod. Dus ik ben volstrekt niet onder de indruk van jouw idee dat er zoiets als alternatieve onwetenschappelijke nonsense zou bestaan. Ik pleit met heel mijn hart of mijn wezen voor EERLIJK en OPRECHT onderzoek en delen van ervaringen voor ziekte en gezondheid. Dr. hamer heeft helemaal niet altijd gelijk. Wat een gelul. Hij beweert dat ook niet. Do you research, god damn! Hij zoekt en leert en onderzoekt en constateert en stelt bij en heeft op die manier, met vallen en opstaan, een enorme hoeveelheid informatie vergaard, ervaringen verzameld die MEER dan de moeite van het onderzoeken waard zijn. Dus geef mij maar de links door van al die verhalen, waarvan jij zegt dat aangetoond wordt dat hij talloze doden op zijn naam heeft staan. En wel graag nu want volgens mij kun je er niet 1 aandragen die wetenschappelijk deugt. Challenge me. Als ik het fout heb ben ik de eerste die haar beeld zal bijstellen.

  3. @eugenie
   Wat vreselijk om dit van zo dichtij mee te maken en dan niets kunnen doen voor deze arme mensen. Het spijt mij allemaal zo erg van het leed dan ze moeten ondergaan. Alleen maar omdat ze hun vertrouwen aan de verkeerde hebben afgegeven. Niet voor niets heeft de artsengilde een eed aan de goden afgegeven (hippocrates).

   Het embleem van de naald en de slang spreekt boekdelen voor diegene die het begrijpt. De mensen in het wit zijn er niet voor de menselijkheid. Maarja hoe kun je mensen wijsmaken dat de reguliere zorg een monsterlijke zorg is uitgevoerd door gevoelloze zielen die alleen maar kunnen snijden, hakken, verbranden en prikken?

   Het is het systeem dat ons heeft geleerd niets in twijfel te trekken wat een autoriteit je verteld. Maar alle autoriteit moeten wel ALTIJD in twijfel trekken anders loert hebzucht en corruptie om de hoek. Er zijn natuurlijke genezers van kanker (weedolie, abrikoospitten, etc.) Snijden en verbranden is zo ‘oude tijd’ ik hoop oprecht dat de nieuwe tijd aan het licht brengt hoe wij natuurlijk kunnen gaan genezen zodat het onnatuurlijke op de vuilnishoop gaat waar het hoort.

   Zelf heb ik twee mensen van zeer dichtbij meegemaakt die rond dezelfde tijd terminale kanker kregen. De een was bang en klampte aan alles vast wat de artsen konden geven. De andere (een vrouw) had geen interesse in behandeling, zij kreeg 2 maanden van de artsen. De man werd bestraald en uiteindelijk was dat niet goed gegaan waardoor hij zijn slokdarm moest verliezen, een hoop bloed en pijn. Gevoed door draden en onderdrukt met de zwaarste pijnstillers. De man was een levende dode en is vreselijk aan zijn einde gekomen. De vrouw heeft uiteindelijk 8 maanden geleefd, zelfs tot op het laatste helemaal psychisch zichzelf en zelfs sterker, ze was er geestelijk klaar voor. Een wereld van verschil. De een ging vredig en de ander op een misselijke manier.

   Dit voorbeeld heeft mij duidelijk doen inzien dat wij onzelf al dit leed aandoen. Als je dit van een afstand bekijkt en weet dan voelt het zo machteloos dat je mensen niet kunt overtuigen welke weg ze zullen gaan. Achteraf hebben ze spijt maar er is geen weg terug, en dan komt het besef dat ze handelde vanuit angst en dat juist de angst ze deed wegkwijgen als zielige hoopjes ellende.

  4. Sorry, natuurlijk zijn er uitzonderingen in de regel en niet alle artsen zijn gevoelloze monsters. Echter het systeem erachter en de onzichtbare laag is dat wel.

  5. Nou dan kom ik je halen onverschrokken op mijn Keltisch 8 benige paard Sleipnir schrijlings voorover gekiept achter de zadelknop en nou niet tegenstribbelen want dan gaat z’n staart gemeenlijk zwaaien, als een dief in de nacht…

   ” Toen de dondergod Thor in het noorden reuzen aan het vernietigen was, kwam een vermomde vorstreus zich aanbieden in Asgaard. Op voorwaarde dat hij de zon en de maan krijgt en Freya tot zijn vrouw mag maken, zal hij in zes maanden tijd de vernielde muren van Asgaard herstellen. De goden gingen akkoord, ervan uit gaande dat deze reus die zware taak nooit op zo’n korte tijd zou kunnen volbrengen. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Sleipnir

   Steeleye Span – Seven Hundred Elves (1974)
   http://www.youtube.com/watch?v=–gpp4K-AbU

 6. Ik vind dit soort verhalen altijd zeer de moeite waard om te lezen. Ik heb wel al heel lang een maar… bij de redenatie dat ziekte zij oorsprong heeft in trauma, gedachten, levensovertuiging etc etc. Mijn maar is hoe zit het dan met kleine kinderen die ziek worden? En met dieren? Hoewel ik er zeker van ben dat optimisme zeker zal bijdragen aan de genezing, blijft de vraag en kleine kinderen en dieren dan, me toch altijd kwellen en ik heb nog geen bevrediged antwoord gekregen of gevonden.

  1. @Ineke, kleine kinderen kunnen zeker trauma’s oplopen en dieren die kunnen zelfs niet klagen.
   Alles wat emoties kent kan trauma’s oplopen.
   Van nature nuttig in het geval van dieren in het wild.
   Bij mensenkinderen zou het nuttig moeten zijn maar wordt volgens mij vaak niet herkend als een waarschuwing dat de dingen misschien anders moeten?
   Het is daarom heel belangrijk dat andere geneesmethodes als deze wijds bekend worden gemaakt.
   Hoe meer je weet als ouders bijvoorbeeld, hoe meer je voor je kind kunt doen.
   We hebben zo lang op de reguliere zorg vertrouwd terwijl het waarschijnlijk op zijn minst deels ten onrechte was.

  2. Kleine kinderen kunnen toch ook trauma’s oplopen zelfs in de baarmoeder, mijn kleindochter is zo’n kind, omdat toen mijn dochter een onderzoek moest ondergaan, ze een dikke nekplooi constateerden, dus misschien werd het een kindje met Down syndroom, mijn dochter en haar man hebben wekenlang in de zorg gezeten voor bleek dat dit niet waar was. Het kind mankeerde niks. Al die stress krijgt de ongeboren baby mee, en het is merkbaar aan het kind.

  1. Gezonde mensen Henk.. Een 15 jaar geleden besloot Big Pharma dat ze het anders moesten aanpakken.. Niet meer de doelgroep ‘zieke mensen’.. Want… Die zouden ze toch niet verliezen..! Maar veel slimmer (sluwer) is het om ‘gezonde mensen’ tot je doelgroep te rekenen.. Deze zijn natuurlijk met een veel grotere groep, ruim 96% van de bevolking..! Dusss..
   Het verhaal/motto van Big Pharma werd ‘gezond houden’… Dus vaccineren die hap, zodat je ‘niets te vrezen’ hebt..! Gezond kunt blijven..! Neem een prik en je hoeft niet meer bang te zijn dat je ziek wordt.. Vaccinaties zijn de grootste winstmaker van BigPharma. Geen specifieke doelgroep te selecteren, gewoon een hele bevolking.

  2. Las pas dat in België de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker een groot succes kent. Eén op drie meisjes uit de doelgroep is al gevaccineerd. De campagne werd ook door de centra voor leerlingenbegeleiding van de scholen intensief gepromoot.
   Ik houd mijn hart vast voor de desastreuse gevolgen binnen enkele jaren.

  3. Guido, inderdaad. Echter moet je wel erg naïef zijn (vooral onwetend) om mee te gaan in de door hen genoemde veronderstelling dat “wanneer je niets te “vrezen” hebt er niets valt te “verliezen”.”

   Een oplettend en gezond persoon weet dan ook dat je niets geen externe troep geïnjecteerd zou hoeven krijgen om gezond te blijven. Je doet het immers voor het merendeel helemaal zelf.

   Velen laten zich nog beïnvloeden door de media en propagandareuzen en zijn nog niet goed verbonden met hun hogere zelf. Dat iedereen dit juist nog mag ervaren zou geweldig zijn.

 7. Gelukkig, Nederland wordt wakker gemaakt.
  In 2007 leerde ik in Baden-Baden (Duitsland) de luidsprekers kennen die door Mundus GmbH geproduceerd worden, de zgn NATURSCHALLWANDLER.Bij de producent leerde ik ook de GNM kennen van Dr. Ryke Hamer. Met ontzag en diep respect heb ik zijn boek over de ontdekking van de Nieuwe Duitse Medicijn gelezen. Toen ik hierover in Nederland aan diverse mensen vertelde werd ik heel gek aangekeken. Ik moest maar oppassen dit verder te vertellen. Helaas zijn familileden en goede vrienden doof gebleven voor deze therapie. Ik spreek de hoop uit dat kankerpatienten bij hun artsen naar deze therapie gaan vragen. Dan kunnen ze er niet meer onderuit!
  De menssen die Dr. Hamer zwart willen maken moeten goed bij zichzelf te rade gaan of het wel juist is wat zij doen. Kijk maar eens diep in je hart voordat je hem Dr. Hamer, de grond in boort.
  Ja, deze man verdient de Nobelprijs, zeer zeker!

 8. Hoe kom je achter namen van artsen die behandelen en de juiste kennis hebben van de GNM.
  Als ik hierover begin met mijn oncoloog dan is het gesprek tot het nulpunt gedaald.

  Wie weet een ziekenhuis die hier open voor staat en ook nog van het protocol mag afwijken.

  Groet Ria

 9. Schitterend deze methode, ik ben er zelf ook altijd vanuitgegaan dat ziekten ontstaan door je psychische houding/toestand. Maarrr……zonder dat ik iets af wil doen aan de methode blijft bij mij de vraag in mijn hoofd dreinen: en baby’s dan die kanker hebben en honden die bij mij een heel fijn leven hebben maar toch kanker ontwikkelen? Mijn vraag is serieus bedoeld en ik hoop dat iemand mij bovenstaande kan verklaren.

  Groet
  Remy

  1. @Remy
   Die vragen die jij steld over baby’s en dieren die ook kanker kunnen krijgen, heb ik ook.
   En Hamer zegt dat kankerverwekkendestoffen niet bestaan.
   Maar als je met radioactieve stoffen in aanraking komt, dan weet ik zeker dat je er kanker van krijgt.
   Dus hoe zit dat dan?

   Groet,
   Max

  2. @Remy,
   Met die vragen zit ik ook over baby’s en dieren die kanker kunnen krijgen.
   En Hamer zegt ook dat er geen kankerverwekkende stoffen bestaan.
   Maar als je met radioactieve stoffen in aanraking komt, dan weet ik zeker dat je er kanker van kunt krijgen.
   Hoe zit dat dan?

   Deze reactie/vraag heb ik al eerder erop gezet. Maar is niet geplaatst. Nu hopelijk wel.
   Groeten, Max

  3. De meeste baby’s komen met geweld de wereld op omdat de geboortemachine niets weet van werkelijk bevallen en dus de ritmes, de onvoorspelbaarheid, de liefde niet respecteert
   maar alleen het eigen ingrijpen in bevallen kent en meet. Er is geen verloskundige of gynaecoloog die een echt gezonde, normale bevalling heeft gezien want hun aanwezigheid sluit dat uit. De enorme hoeveelheid interventies die tegenwoordig als normaal worden gezien, zijn vrijwel allemaal erg geweldadig dus pijnlijk en laten een diepe imprenting achter in de hersenen van de baby. Zo ook in de moeder, als denkt ze dat ze is gered door het systeem van haar eigen gevaarlijke, onbetrouwbare lichaam.

  4. Ja Ria, allemaal erg onnatuurlijk zoals dit er aan toe gaat momenteel. Allemaal uit onbegrip, onwetendheid en ook nog brainwashing technieken van de elite. Er speelt nog veel, maar we gaan het era tegemoet en zeer snel vanaf nu dat dit allemaal tot het einde kan gaan behoren. Het MOET ook anders hebben we geen gezonde en natuurlijke ervaringen meer zoals het goddelijk verordend zou moeten zijn.

 10. DE MENS MAAKT ONS ZIEK ZO ALS DE CHEMIEMAFFIA EN HET GERUZIE OM NIETS ??
  DE NATUUR MAAKT ONS BETER .dr hammer heeft dus volkomen gelij in zijn uitspraak maar mag daar niets over naar buiten brengen omdat de fharma ghemie anders niets ?? meer kan verdienen .ALS WIJ?? DE MENS NU EENS MET Z,N ALLEN ZOUDEN ZEGGEN !! BIG FHARMA gaat elders spelen dan doen wij ons en goed recht t,is dan alleen jammer voor de ge,ente mensen die naar alle waarscheinelijkheid niet ?? meer beter kunnen worden gemaakt ;maar dat ze die zgn professoren maar eens moeten oppakken en in de FEMA KAMPEN moeten zetten om dat zij DE MENS ZIEK MAKEN met hun ghemie troep .
  IK ZOU ZEGGEN ;ODE AAN DR HAMER!

  1. @garriet60 Dat is het nu net. Hoe krijgen we alle handen op elkaar.
   Maar als je echt iets mankeert en afhankelijk van dokters bent die je de medicijnen verstrekken die je nodig hebt om te kunnen functioneren?
   Dan is het niet eenvoudig om je vertrouwen bij iemand te leggen die iets heel anders wil. Iets wat je misschien helemaal niet aandurft.
   En dat is ook te begrijpen.
   Zolang je (relatief) gezond bent kun je bij de (huis)arts wegblijven.
   Als je iets gaat mankeren dat al zovelen hebben gaan de meest toch dezelfde weg als al die anderen.
   We zijn er nog niet maar gaan gestadig vooruit, moeten we maar denken.

  2. @Selene: Ja ik begrijp ook jouw woorden helemaal. Het lijkt vaak makkelijk als je niets ernstigs mankeert, om te zeggen dat je ook niks met die troep van de conventionele farmacie te maken wilt hebben. Ik ben wel sterk van mening en ik voel dit ook echt in me dat zelfvertrouwen en een gezonde geest houden heel erg veel positieve invloed kunnen brengen. In feite creeër je alles met je eigen zijn en je houdt jezelf gezond, althans dat zou de bedoeling zijn.

   @Garriet60: Ik kan je gevoelens weten, want ik ben er ook doorheen gegaan. Maar ik zeg je een ding. Geweld valt nooit met geweld op te lossen. Een dergelijke uitspraak van Einstein die ooit ook zei dat je een dergelijk probleem nooit in een soortgelijk bewustzijn kan oplossen. We zullen hiervoor dus moeten overstijgen en spiritueel groeien. Maak je niet druk, stuur liefde, blijf liefde, zo houd je je eigen lichaam ook het beste gezond!

   Ik stond verbaast te kijken van Anita Morjani (www.anitamorjani.com) die gezwellen zo groot als meloenen had in haar lichaam. Na een uittreding zag ze haar lichaam en na 4 dagen was ze compleet kankervrij. Wetenschappers (Schetenwappers) en doktoren natuurlijk opnieuw voor een raadsel, omdat ze niet verder kijken dan de materie. Maar wij weten wel beter, toch?

 11. Het verhaal van dr. Hamer laat mij maar niet los, zo toepasselijk is het bij de situatie die ik nu van dichtbij meemaak bij een vader die ook kanker heeft. (en toeval bestaat niet, dus het heeft een doel dat ik dit heb gelezen)

  Maanden geleden lag deze vader plotseling op de intensieve care in angst om dood te gaan. Op een avond komt de verpleegster naar hem toe en verteld hem dat zijn zoon heeft gebeld (de zoon die het contact met hem heeft verbroken) en deze verpleegster zegt dat zijn zoon naar hem heeft geinformeerd maar dat hij hem echt niet zelf wilde spreken. Dit was voor de vader een complete shock; zelf op het moment dat hij in doodsangst ligt wil zijn zoon hem niet spreken! Is dit dan het definitieve afscheid zonder liefde van je zoon die je altijd onvoorwaardelijk lief hebt gehad en nooit kwaad hebt gedaan. Daar lag hij dan daarna de hele nacht alleen, niemand om deze shock mee te bespreken. Tevens is hij ook iemand die alles binnenopkropt en niet in staat is om emoties te bespreken.

  Nu heeft hij dus kanker en hij voldoet aan alle voorwaarden die dr Hamer in zijn verhaal noemt. Hij rookt dan wel, maar kankerverwerkende stoffen bestaan niet volgens dr. Hamer en de veroorzaker van kanker is altijd het traumatische conflict dat je hebt meegemaakt.

  Is zijn zoon dan de veroorzaker van zijn kanker?

  Nu hebben ze weer geprobeerd om contact te krijgen met de zoon, maar heeft hij ze opnieuw keihard afgewezen (zelf terwijl hij ook weet wat de kracht van de geest is op het lichaam).

  Is deze zoon dan straks ook verantwoordelijk voor zijn dood?

  Hoe kan deze zoon dan beweren dat hij reizer in vrede is en van iedereen onvoorwaardelijk houdt? Of probeert hij, door dit steeds maar weer te beweren, hiermee, tegen beter weten in, zichzelf te overtuigen?

  Het laat mij maar niet los!

  1. Schelden doet wel pijn en is niet ongevaarlijk, het is een vorm van occult afkillen, er zijn vele vormen van scheld geweld, impliciet expliciet, passief negeren is regeren en ook in potentie zeer beproefd bewezen gewelddadig, dus uiteindelijk is het de intentie onder het zogenaamde beleefde oppervlak van (a)sociale interacties die veel schade kan aanrichten aan het brein

   Zoals die zoon doet tegen z’n bloed eigen vader dat is wat ik 20 keer in mezelf per dag beleef.

   Daarom verlang ik van mijn potentiële ‘geliefden’ dat ze eerst kunnen doorstaan wat in mij is, mijn beschadigde delen, dat is de sleutel van Salomo voor mij, en ik ben vast niet de enige in deze…

  2. Voel het verhaal mee Hyper. Van jezélf houden.. Als je niet van jezelf houdt, hoe kun je dan, hoe kan diegene, dan van een ander houden.. Dan is DAT pure projectie van zelfliefde. En dus nepperdepep.
   Het verhaal over de vader en de zoon gaat hier ook over, m.i. De zoon heeft geen zelf-liefde van zijn vader geleerd, hoe kan die dan nu naar zijn vader? De persoon die het diepst in zijn hart zit, en DUS het meeste liefde zou willen geven.. Dat gaat niet, want hij kan er niet bij! En ‘dus’ issie boos op z’n vader: omdat die niet van zichzelf houdt, en het daardoor niet aan zijn zoon heeft geleerd, die zijn diepste liefde (zoons eigenliefde) nu niet terug kan geven aan zijn vader..!

  3. Ik ben het met Hyperalert en Guido eens dat in het verhaal dat jij verteld de oorzaak ook terug te herleiden is in het gebrek aan zelf-liefde zowel bij de vader als bij de zoon. Wanneer je niet van jezelf kunt houden en niet jezelf als eigen individu (los van anderen) kunt accepteren kan je, met name op de momenten dat het belangrijk is en er verantwoording van je verwacht wordt, niet van de ander(en met name je dierbaarsten) houden en hun liefde geven. Het is de onmacht en het vastzitten in het ego en dat veroorzaakt de kwaadheid.

   Alleen gaat het op dit soort momenten niet om de schuldvraag maar juist om de vraag hoe kom je uit deze vicieuze cirkel en zorg je ervoor dat jouw kinderen jouw weer niet als voorbeeld nemen en daardoor ook niet leren om van zichzelf te houden en ware liefde te geven aan anderen?

   Voor de zoon is dit het moment om deze cirkel te doorbreken en hierdoor wellicht daardoor nog de kanker in het lichaam van de vader te stoppen. Misschien is het goed om “de reiziger in vrede” dit artikel eens te laten lezen om hem te ogen te openen.

   Opvallend dat de zoon zich reiziger in vrede noemt, gebruik hij deze naam om een verbondenheid weer te geven met de bekende overleden reiziger in vrede; Jan ter Laak? Bij hem zie hetzelfe: aan de buitenkant een man die vanuit de gedachte van vrede veel goed werk heeft verricht, maar wel uit de katholieke kerk is gezet vanwege sexueel misbruik, dus van binnen helemaal niet goed was. Ik denk dat je gelijk hebt dat in jouw voorbeeld de zoon ook aan de buitenkant aan iedereen wil laten zien hoe vol van liefde hij zit, alleen maar om zichzelf te overtuigen en zijn onvermogen tot het geven van liefde in de praktijk te verbloemen. Iedereen heeft goed en kwaad in zich en dat zoekt dan toch de balans.

  4. Bedankt voor jullie reacties; het gaat inderdaad nu niet om de schuldvraag, maar dit was wel iets wat mij een aantal dagen bezighield door dit artikel.

   Het lijkt inderdaad wel dat het komt door onvermogen om echte en ware liefde te geven door een gebrek aan zelf-liefde. Je ziet het ook terug bij zijn andere zonen. Zij zijn ook niet in staat om (volledig) van zichzelf te houden en een liefdevolle en evenwichtige relatie aan te gaan maar zij hebben gelukkig nog wel contact met de vader.

   Al met al een zware levensles voor iedereen die hier nu bij betrokken is.

   Liefdeslicht;
   Ik weet niet waarom hij de naam “reiziger in vrede” gebruikt, ik heb met hemzelf geen contact maar ik zie het steeds terugkeren bij zijn reacties op het internet. Volgens mij is het meer een verpersoonlijking van zijn goede/gewenste kant en heeft het geen directe relatie tot Jan ter Laak.

  5. Naar mijn idee is de zoon niet nodig om te kunnen genezen, hoewel de liefdevolle hulp van de zoon wel erg behulpzaam zou zijn. Het gaat om het accepteren van verliezen, als die verliezen er zijn. Het huilen, er over praten, alles wat nodig is om van binnen te kunnen blijven stromen.

  6. Eugenie; bedankt voor je reactie, maar het laten stromen en erover praten is juist voor deze vader zo moeilijk, zeker nu hij steeds meer last krijgt van zijn ziekte en de behandelingen. Praten wordt voor hem steeds moeilijker. Het verlies van het contact met zijn oudste zoon vreet hem nu nog steeds letterlijk en figuurlijk op van binnen. Een beetje liefdevolle hulp van zijn zoon zou hem zo kunnen helpen maar, zoals eerder al gezegd, deze zoon kan niet meer bij de ware liefde die in hem zelf zit komen, hij zit volledig vast in zijn wrok en negativiteit vanuit het ego. Dit wordt ook nog gevoed door zijn partner die hem obsessief helemaal alleen voor zichzelf wil hebben uit angst om de controle over hem te verliezen.

   Ik las deze week een stuk op Argusoog en daarin werd ook aangegeven dat angst de grootste blokkade is voor het in contact komen met een zuiver hart. Mensen die van jongs af aan al zodanig zijn beschadigd dat zij daardoor hun hart volledig hebben afgesloten, zijn door hun van buitenaf opgedrongen trauma’s klaar gestoomd om als werktuig te dienen voor de demonische krachten, die anderen hebben gedreven hen tot slachtoffer te maken. Het slachtoffer/daderpatroon is een psychologisch fenomeen dat zich centreert rond het thema onmacht en macht. Het is een uiting van de perverse neerwaartse spiraal van arrogantie, afbraak en egocentrisme. Eigenlijk zijn zij die in deze spiraal gevangen zitten net zolang slachtoffer, totdat bij hen het besef doorbreekt van hun eigen werkelijke kracht.

   Ik moest toen gelijk aan deze situatie denken en ik hoop dan ook dat bij de zoon snel het besef doorbreekt van zijn eigen werkelijke kracht zodat hij daarmee niet alleen zichzelf maar ook zijn vader kan helpen. Het zou toch mooi zijn als zijn vader in de laatste fase van zijn leven in vrede en liefde kan leven en van daaruit vredig kan overgaan naar het onbekende.

   Liefdeslicht; ik heb met nog eens verdiept in het verhaal van de reiziger in vrede en ik weet nu dat de naamkeuze geen toeval is maar een bewuste verwijzing naar Jan ter Laak. Toeval bestaat niet en zeker niet in dit geval, hij en zijn partner zijn heel bewust bezig met symbolen, verwijzingen en het gebruik van namen en teksten om daarmee bepaalde mensen aan te spreken.

  7. Leefhetleven; Toch ben ik het wel met Eugenie eens; Wanneer je anderen niet kunt veranderen kun je alleen de manier waarop je daar zelf mee om gaat veranderen en daarmee jezelf helpen. De sleutel voor de oplossing ligt altijd in jezelf.

   Liefde van zijn zoon zou de vader ontzettend kunnen helpen, maar hij weet nu dat zijn zoon hier niet toe in staat is en daarom kan hij het maar beter werkelijk los laten, ook al doet dit in eerste instantie pijn. Het beste is om deze pijn niet op te kroppen en weg te stoppen maar juist dit te uiten (op wat voor manier dan ook) en daardoor het in het lichaam te laten stromen en blokkades daardoor weg te werken.

   De zoon zal zelf ook moeten leven met zijn daden en bijbehorende gevoelens. Daden tellen meer dan woorden. Het gaat niet om wat je zegt/schrijft maar het gaat om wat je doet. Dat heeft echte waarde in leven. Werkelijk leven vanuit positiviteit en liefde geeft positiviteit en liefde terug. Leven vanuit lege woorden en negativiteit, arrogantie, verongelijktheid en wrok geeft dan ook alleen maar negativiteit etc. etc. terug en je zult dan nooit ware liefde bij anderen vinden.

   Wanneer je (zoals deze zoon) zegt dat anderen mensen jou maar niet willen begrijpen en veroordelen, geef je daarmee zelf aan dat je deze anderen ook niet wilt en kunt begrijpen en daarmee anderen ook zelf veroordeeld. Het zou mooi zijn wanneer je juist contact zoekt met deze anderen en openstaat voor wat zij jou willen vertellen zodat er weer dialoog en daardoor begrip ontstaat en liefde kan bloeien en je zelf op zielsniveau kunt groeien. Alles wat je voedt en aandacht geeft zal gaan groeien en bloeien. Porbeer daarom niet in lege woorden maar juist in daden heel veel positieve aandacht te geven aan je naasten maar ook aan alle anderen die op je pad komen. Het klinkt misschien allemaal heel soft maar het werkt echt! Het heeft mij gelukkig gemaakt ondanks dat ook ik het niet gemakkelijk heb gehad in mijn leven (maar wie heeft het nou wel gemakkelijk gehad??)

   Leefhetleven; heel veel sterkte in de komende periode!

  8. Aloude ruzie als courante omgangsvorm op het forum platform, jah das waar, zo gingen we ‘normaal’ gesproken met elkaar om, dat je de ander voor rotte vis uitmaakt, stumper dit en dat, want jij bent de bom die z’n feiten op een rij heeft, ach het zal z’n functie wel hebben, op zich niet zo erg, Alleen, nou Alleen dat het voor mij een andere ruimte was geworden, deelachtig aan de verzoeking om de zoek tocht naar een geheim van een graal in de grachtengordel, of een sleutel..

   Al was je een pubertje die nog bij z’n ouders woonde, wat zou dat mooi zijn voor jou, alle ruimte om te doen en niet te doen en te laten en nog kunnen kiezen en dat je nog ouders hebt, hoe bijzonder vooral zolang je ze nog hebt, Al zou je in een god geloven of into Sensei vredige gevechtskunsten, Al zou je iets doms gezegd hebben, een plaatje praatje over de hemel de hel en de helende verdoemenis, Al bid je nog steeds drie keer per dag met een katholiek kruisje, wat zegt dat over wat voor een mens je bent, heel weinig, Al die externe kenmerken, Als kerst ballen in een naald boom met lampjes en kaarsjes en een scherpe glimmende conische taps toelopende piek voor de ontvangst van je persoonlijke god.

   Al schreeuwde je tegen mij en schelden bovendien, Als ik jou zie zitten in mijn gefantaseerde vizier dan is schelden ook nog fijn, op de koop toe, Als het maar goed zit diep down daar beneden, in de grond en in de kern. Verlatings angsten, Als ik haar aanroep dan zal ze me niet zomaar laten barsten, dat heeft indruk gemaakt telkens weer, Al was het vast niet zo gepland, maar het gebeurde keer op keer, dat ze aanspreekbaar was, Alleen als het echt niet anders kon, vanwege redenen buiten bereik, meer praktisch van aard, daar ben ik wel Al van doordrongen, met Al haar beperkingen dat ze ook maar doet wat in haar bereik ligt, als gewone sterveling met blauw bloed, voor zover mogelijk, redelijk en soms het onmogelijke als het echt moet, voor de meest naaste naasten en dus ook nazaten, niet onbelangrijk,

   Al zijn het maar woorden, die zo leeg lijken te zijn en dat soms ook wel zijn, maar de lading waar het om ging en gaat is niet leeg maar loodzwaar en vraagt niet om een specifiek aantal vertegenwoordigende woorden, dat kunnen er 3 zijn of veel meer, drie maal drie is negen en daar weet Mirakel inmiddels ook genoeg van, dat het steeds weer gebeurt. Komeet Elenin als boodschapper numero 33 in numerologische veeltallige getal vorm als anu anagram of verlichte optelsom.

   Ouwere jongeren die verzuurd raken, niet meer Basisch genoeg dusz ver beneden de ideale 7.2 zuurtegraad op de schaal van PoeHaa. Abrikozen pitten en Appelazijn, alles ga ik slikken om nog jong te kunnen zijn, Al is het maar geestelijk, voor zover mogelijk, grauwende grommende grumpy ouwere jongere mannen. Ik heb eens opgezocht die ‘reiziger in vrede’, een complete bio op het net, een hele uitdraai van politiek correcte sociaal aanvaarde baby boem daden, counter maar toch volledig gevestigde elitair establishment, een soort hoofd redacteur van het humanitaire vredes Journaal, Notoire Onnozele Stupiditeit en dan als slagroom toetje bovenop z’n indrukwekkende woorden en daden iets met een Pastorant, niet een woord dat ik zo herken, een stagiair zonder e, in de godsdienst wetenschappen, kennelijk een jong mannetje in de kracht van z’n adolescente aanstormende bestaan die even ‘ontgroend’ dusz geknakt moest worden aan het kruis begrijp ik er uit. Zeker z’n hele leven netjes getrouwd met een vrouwspersoon? Zo dubbel allemaal, gelukkig ben ik voornamelijk geobsedeerd door vrrrr ouwelijkheid..

   Ontheemd, leeg, alsof het 30 jaar geleden is, het is nog maar 3 dagen geleden, dat ik haar naam zag, mijn tijdsbesef is anders dan wat de kalender nu aangeeft, een rite een passage, ergens moet ik doorheen inclusief barrières en brede rivieren met krokodillen, 3 dagen, dat ik zonder probeer te doen, het gaat op zich wel, veel handwerk haalt me uit m’n hoofd, poetsen en schoonmaken, maar dan erg grondig, uit de kopzorgen, en een autie achtig rtl show ventje gezien die ‘soo jij denkt dat je can dansuh’ auditie deed, iets met electro popping technisch gesproken in het jargon, nou de te knappe over het paard getilde trendy brunette jury met kromme tenen onder krom getrokken wenkbrauwen van het niet vlottende intro gesprek met de van binnen trillende snaak van een jongeman, net iets te bleek in het gezicht, die stond met een bek vol tanden, briljante uitvoering, dat had ze niet verwacht van die supersukkel waar je niet mee voor de dag kan komen bij je college van criminele show collega’s, want hij kon niet veinzen zoals die donkere opgezwollen wijds blossende knappe dans dame voor hem;

   als een geroutineerde sollicatie formulering semi spontaan maar toch opgezegd kunstmatig ‘jaaaahaaaa ik kom hier voor mijn persoonlijke ontwikkeling´ bbbwwwwaaaaak heb U een bakkie voor mij dacht ik meteen, ik zeg dat staat ze te simuleren als geleerd socio ‘spontaan’ parafraserend echo gedrag, zo moet je ook op je sollicitatie voor je boekhoud baantje praten, je moet het maar kunnen willen, dan is de sky de limiet, dan wel, omdat het zo uitkomt…

   LiefdesLicht en LeeftHetLeven, veel herkenbaar, en sjaaah die patstelling van als ik weet dat ie niet kan geven wat ie niet heeft, daar heb je soms een leven voor nodig om de verscheuring die dat veroorzaakt aan elkaar te lijmen, 2 delen die volledig uiteendrijven in iemand, omdat ie geleerd heeft dat zwijgen een hoog goed zou zijn, dat zijn eerwaarde waardige verzetshelden van toen, praten dat was voor stommelingen, dusz vanuit 70 jaar niet mogen praten vanuit het verzet komt er een nieuwe vijand in zicht, in jezelf, het deel van jou dat er niet mocht zijn, zoiets is het wel..

   Shjjit ik mis haar, maar wil niet haar naam zomaar te pas en te onpas roepen, alleen als ik echt niet anders kan, ik moet flink zijn, schreeuwen om m’n gekunstelde maar oozoo echte mammie, toverfee, verzetsheld, superbrein, barbie, tango twin sister, moeder marie en zuster theresa in 1 en m’n Alleszz in barre tijden. De blauwe blue Kachina zou Elenin (Nine Eleven, briljant Johan) zijn, en de rode dode infrarood star zou de kruisende dwerg ster planeet zijn. Het Kruis als teken van magie en nog veel meer betekenissen. De zwarte zon, etcetera.. A New Dawn (soort dwang ik moet toch haar naam noemen, ik mis haar, en ze mag er zijn van mij, dat is zo’n uitdrukking.

   Shhjjoet, schiet me ineens te binnen, zou ze ook een Dark VAder hebben?! Ik wil wel en dan zorg ik dat er een wonder kan gebeuren dat het het rond gaat. Ik wil haar redden omdat ik m’n vader altijd wilde redden, ik weet dat ik het kan.

   Iron and Wine – Woman King
   http://www.youtube.com/watch?v=3Rx4CbWTd3o

  9. liefdeslicht, was het allemaal maar zo gemakkelijk. Ik weet ook wel dat de oplossing in hem zelf zit, maar de pijn en de verscheuring blijft en je moet het maar kunnen; erover praten en emoties uiten. Niet iedereen is daar goed in en deze vader is daar zeker niet goed in en de tijd is nog maar beperkt. Hij loopt nu volledig vast; de psychisch problemen door alles wat hij nu moet meemaken zijn nog zwaarder dan de lichamelijke problemen. Zo vreselijk om dit lijden me te maken.

   Ik begrijp daarom ook de reactie van Hyperalert: Of het nu Asja (de reiziger in vrede) of Mascha is; Ze hebben het maar over onvoorwaardelijke liefde en hoe goed en liefdevol ze zelf wel niet zijn (veel beter en op een veel hoger niveau dan jij, jij bent in hun ogen maar een simpele ziel die maar druk is met het aardse bestaan). Alleen zijn het maar lege, arrogante en kille woorden, in de praktijk houden ze alleen van zichzelf en kun je ze niet betrappen op maar een daad van werkelijk medeleven naar een ander, zelfs niet naar hun naasten op het moment dat zij het echt nodig hebben. Inderdaad allemaal bla bla, leegte, kilheid, arrogantie, zelfverheerlijking en narcisme maar geen echt gevoel, geen echte, werkelijke liefde voor anderen. Zij zullen je gevoel vertrappen en misbruiken als ze daar zelf beter van kunnen worden of daar geld aan kunnen verdienen omdat ze alleen maar onvoorwaardelijk van zichzelf houden. Walgelijk is het. Ik ben blij dat ik zelf dit soort mensen niet in mijn directe omgeving heb en alleen indirect daarmee nu te maken heb, maar voor deze vader blijft het keihard wat zijn zoon hem nu aandoet.

   Zo… ik ben mijn negatieve energie weer kwijt! Dat was het toch; negativiteit niet opkroppen maar het laten stromen en uiten. Nu is het weer tijd om in mijn simpele aardse bestaan liefde te geven en misschien ook nog wel ontvangen.

  10. @Leefhetleven bericht 17.10
   Mag ik hierop even reageren? Je hebt het hier over “onvoorwaardelijk houden van zichzelf”, maar volgens mij is het zo dat als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, automatisch van de ander houdt.
   Misschien heb je het hier over Narcisme of andersoortig ego-istische liefde?
   “Liefde”, vooral het woord wordt te pas en te onpas gebruikt en daardoor misbruikt. Ik denk dat je dat tegen de borst stuit.
   Er wordt veel onder de noemer liefde gebracht dat het predikaat liefde niet verdiend, dat ben ik volledig met je eens. Somtijds handelen mensen uit onliefde wat ik als onwetendheid beschouw. Haat is iets anders dan onliefde, wat toch een vorm van liefde is, want als je geen haat kan voelen, dan voel je ook geen liefde. Dat is nog steeds dat aardse paradoxale. En haat maakt vooral jezelf kapot.
   Er overheerst nu nog (wat ik het oude paradigma noem) de geconditioneerde liefde, dan moet je eerst aan regeltjes van anderen en vooral die van jezelf voldoen, om van jezelf te houden. Terwijl je goed bent zoals je bent. Dus mijns inziens is onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe het mooiste wat er is want dan kan je het onvoorwaardelijk delen.
   Hartegroet Alice

  11. Leefhetleven;

   Ik begrijp je frustratie maar al te goed, ik ben zelf namelijk wel te vaak in aanraking geweest met mensen die de term liefde en andere mooie woorden steeds gebruiken maar hier, als het er op aan komt, niets van laten zien in het echte leven. Nu herken ik dat soort mensen direct en stop ik daar geen liefde/energie meer in; de Mascha’s en Asja’s van deze wereld! Zij die de term onvoorwaardelijke liefde gebruiken voor hun narcistische liefde voor het in stand houden van hun eigen ego.

   Ik weet dat niet voor iedereen gemakkelijk is om emoties te uiten en dat dit niet alle pijn wegneemt van het verdriet. Maar het zou wel mooi zijn als hij wel een manier vindt om zich te uiten; dit hoeft niet praten te zijn maar je kunt ook op zoek gaan naar een andere manier die beter bij hem past.

   Nogmaals veel sterkte!

  12. Leefhetleven; voor jou nog even een passend muziekje:

   http://www.youtube.com/watch?v=GTaDDAnqTpM

   This purity is a lie…………

   So sit us down, buy us a drink, tell us a good story
   Sing us a song we know to be true
   I don’t give a damn that I never will be worthy
   Fear is the only enemy that I still know

 12. Het meest belachelijk uit het verhaal van deze geweldige man is dat zijn theorie gevalideerd werd, dat wil zeggen dat andere mensen met dezelfde methode precies dezelfde conclusies konden trekken, dat is noodzakelijk in de wetenschap. Nog nooit eerder werd een validatie teruggedraaid, in zijn geval wel.

 13. Ter aanvullende informatie bij dit item en zonder stelling te nemen als voor- of tegenstander van de GNM, het onderstaande.

  Op zondag 8 maart 2009 organiseerde de landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK) wederom een bijeenkomst (Amersfoort). Wij nodigden daarbij personen uit die een lezing konden verzorgen. Op genoemde zondag was dat ondermeer Casper Rutten, voorlichter van de GNM.

  Ondanks dat wij altijd rekening hielden met mogelijke infiltranten, was onze verbazing toch groot toen bleek dat onder de aanwezigen ook een afvaardiging was geweest van Tros-Radar, die met een verborgen camera opnamen hadden gemaakt. Een en ander bleek tijdens de uitzending van Radar op 30 maart 2009.

  Betreffende uitzending Tros Radar bij deze link: http://player.omroep.nl/?aflID=9213471&kanaal=tvopjepc.nl (GNM onderwerp begint op ongeveer 4.30 minuten. Casper Rutten is in de studio aanwezig evenals oncoloog Prof. Dr. Sjoerd Rodenhuis van het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en Prof. Dr. Johan Legemaate, woordvoerder van het KNMG. Hun (negatieve) uitlatingen liegen er niet om maar trek uw eigen conclusies.

  Ton Claessen (65), lid/ mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK) en tevens webmaster van: http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.com/ die ook op die bijeenkomst was.

  1. Ton, dank voor dit bericht. Ik wil echt waarschuwen voor deze kwakzalverij.
   GNM heeft geen oog voor al die mensen die gewoon doodgaan en gedesillusioneerd achterblijven. Dr. Hamer heeft altijd gelijk (NOT!).
   Nogmaals, ik heb het van nabij meegemaakt. Het doet nog het meest denken aan en christelijke secte waarin je wordt verteld (lees gehersenspoeld) dat je geloof niet groot genoeg is omdat je ziek bent en dood gaat. Mensen geloof graag dat ze zich zelf kunnen genezen, net zoals ze zich graag zelf in de hemel in willen werken.
   Al die mensen hier denken dat de mens onsterfelijk is en geen ziektes kan krijgen. Get real!
   Maar ook hier wordt graag een loopje genomen met de waarheid: met name omdat die wel eens pijnlijk is.

  2. Jammer vind ik het dat Dr. Hamer door dit artikel voor kwakzalver wordt uitgemaakt. Het is nu nog zo dat je kan spreken van reguliere en alternatieve geneeskunde. De reguliere is gestoeld op de wetenschap van Newton en Descartes, die lichaam en geest als gescheiden behandeld, (dus verouderd,) daarom zijn er gelukkig doktoren die verder kijken dan deze wetenschap en kennis meenemen vanuit persoonlijke en werk-ervaring. Deze arts Dr. Hamer is geen kwakzalver maar heeft een andere kijk, een zienswijze die buiten de nu nog gebruikte medische wetenschap valt. De geneeskunde is nu nog sterk gesplitst, dit komt omdat de mens als afgescheiden wordt gezien, terwijl iedereen verbonden is met alles wat er leeft, (een natuurlijke eenheid) We leven nog steeds in dualiteit. En wat de geneeskunde en onze gezondheid betreft is dit erg jammer, het zou n.l. zo fijn zijn als de reguliere en de natuurgeneeskunde samen gingen werken, elkaar aanvullen waar mogelijk. Beter voor de patiënten en dan kunnen de kosten wat de zorgverzekering betreft vast naar beneden. Dit komt ons algemeen welzijn ten goede, het heet toch gezondheidszorg!!!!??

   Hartegroet Alice

  3. Pjotr,
   ‘al die mensen hier denken dat de mens onsterfelijk is en geen ziektes kan krijgen’ …. Ik ben namelijk één van die mensen èn denk zeker niet dat wij onsterfelijk zijn. Ik weet zeker dat Dr Hamer dat ook weet. Heel vervelend dat je het van nabij meegemaakt hebt. Dat heb ik ook met de Westerse Geneeskunde, incl sterven en chemotherapie.

   Ik ben medisch geschoold en als je je verdiept in de Germaanse Geneeskunde zul je merken dat er veel raakvlakken zijn. Dr Hamer verbindt de hersenen (bekend in de geneeskunde), de psyche (minder bekend bij de geneeskunde) en de organen (zeer bekend in de geneeskunde) met elkaar en komt ECHT met verbazingwekkende synchroniteiten. Alles functioneert en communiceert met elkaar, met onze psyche als aandrijver/motivator. Die bepaald wat het lichaam moet doen. Het is werkelijk fantastisch en daar moeten we heel zuinig op zijn en deze Germaanse Geneeskunde verdient écht veel meer aandacht.

   En geloof me, ook met alle kennis vd Germaanse Geneeskunde gaan we uiteindelijk dood.

  4. Richard, ben jij arts en heb jij alles van dr. Hamer grondig door gewroet? Ik heb zoveel vragen nog en wil de antwoorden graag sneller dan dat ik al die sites af moet grazen. Hoe diep ben jij er in gedoken?

  5. Eugenie,

   Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn in de (top)sport als inspanningsfysioloog en sporttherapeut. Ik hou mij al jaren bezig, puur voor mezelf en mijn eigen gezin, met de Germaanse Geneeskunde in het kader van je eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik heb me echt niet, volgens Pjotr, aangesloten bij een sekte, enkel mijn gezonde verstand gebruikt.

   De Westerse Geneeskunde is zeer kundig in de mechanische kant van alle lichaamsfuncties. Zij kunnen ‘zieke mensen’ lang laten ‘leven’. Er wordt alleen geen aandacht besteed aan de oorsprong. Dat is ook niet interessant voor hun, omdat ze daar ‘hun’ medicijnen voor hebben. Er ontstaat een tumor, daar kunnen we wat aan doen middels operatie, bestraling en chemo.

   De Germaanse Geneeskunde heeft bewezen dat overal een verklaring voor is en dat is voor veel mensen iets te ver van mijn bedshow en kan dan ook nog eens heel vervelend neergezet worden, zie Tros Radar uitzending. Daar moeten we ook niet tegen vechten, dat is zinloos.

   Het beste is om zoveel mogelijk informatie te verspreiden zoals hier op WantToKnow. Ik vind ook dat er heel veel positieve berichten zijn en dat is mooi.

   Je zal je toch echt moeten verdiepen in de materie, Eugenie, ik wil je wel helpen waar je de informatie kan zoeken… Het is echt belangrijk dat mensen het gaan inzien wat geweldig deze geneeskunde is.

   Groet
   Richard

  6. Ik heb me er in verdiept maar het is ZOVEEL! En als ik dat wil terugbrengen naar klachten waar we hiermee zitten dan duizelt het me. Kun jij niet een keer alles vertellen wat je weet, dan neem ik het op en zetten we dat op Youtube. En als dat wat teveel van het goede is wil ik wel graag eens met je bellen of mailen want ik leer sneller via luisteren dan lezen. Zou dat kunnen?

 14. Dank voor deze publicatie. Al reeds in 1993 hoorde ik in de USA al van Dr Hamer die vervolgd werd nadat hij ruim 10.000 kanker gevallen succesvol had behandeld. Inmiddels heb ik uitgevonden, getriggerd door dit artikel, dat er gelukkig velen (zowel medici als niet-medici) zich bezighouden met het verspreiden van de kennis van Dr Hamer. Feitelijk is de westerse medische studie van de laatste decennia volledig overruled en ingehaald maar wordt gut-ge-gut doorgezet want het levert miljarden euro’s en dollars op, of daar nu honderdduizenden mensen onmenselijk voor moeten lijden (chemo..) doet niet ter zake. De pharma, de röntgentechnologie en de ziekenhuizen (lees inkomens van artsen) floreren geweldig bij het in stand houden ervan. Ik zou graag een ieder oproepen om de volgende link zo veel als mogelijk te verspreiden. Het is een geweldige documentaire van ruim 4 uur (!) die het nieuwe denken super helder uiteen zet. (in Duits en ondertiteld in Engels)
  http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI&feature=player_embedded

 15. Zonder een hele discussie te willen gaan starten.. Deze man is geen dr (nooit gepromoveerd), en ook geen arts sinds zijn vergunning is ingetrokken. Het is drs. En wetenschappelijk? Welke peer-reviewed gepubliceerde artikelen zijn er.

  Of hij gelijk heeft of niet, of er waarde it in zijn theorie is niet zeker. Hij doet een niet verifieerbare stelling, die ook niet falsifieerbaar is. De waarheid ligt in het midden.

  1. @ jim
   Of hij gelijk heeft of niet, of er waarde it in zijn theorie is niet zeker. Hij doet een niet verifieerbare stelling, die ook niet falsifieerbaar is. De waarheid ligt in het midden.
   Helaas als je niet duidelijk bent start je ongewild een draadje! Zijn stelling is niet na te gaan en niet te vervalsen?????En daarom ligt de waarheid in het midden….???
   You’ve got me with this one….. I’m flabbegastred!

  2. @ Jim: met respect voor je reactie. Wat wil je nu hiermee zeggen? 100% zeker is dat duizenden mensen levensreddend baat hebben (gehad) bij de benadering van Dr(s) Hamer. Het resultaat telt toch? Is het zo langzamerhand niet eens tijd dat de “reguliere geneeskunde” eens ophoudt mensen, die daadwerkelijke oplossingen voor genezing aandragen, publiekelijk belachelijk te maken omdat hun ego gekrenkt is? Dat hun enige verweer is: om zich heen slaan en “vergunningen intrekken”, alsof dat het wetenschappelijke wederantwoord geeft….
   Ziekenzorg is inderdaad wat het is: zorg wat ziek maakt. Geneeskunde is iets wat al zo oud is als de mensheid zelf (of tenminste 4-5000 jaar bewezen zoals TCM) en daar kan de 30-40 jaar oude chemische medicijnkunst uit het westen niet tegen op. Het draait om macht, geld en ego’s. Niet om heelkunde.
   Wellicht heb je de kans gegrepen om deze documentaire te bezien, zo niet doe dat dan alsnog en kom dan weer terug met een nieuw statement

   http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI&feature=player_embedded

 16. Niets verwonderd mij, je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet ze aan het werk, de vijanden van de mensheid, op alle niveau’s en in alle vakken en hoedanigheden.
  En het erste is je kunt het zien voelen of onder gaan, maar verder kun je er weinig tegen doen, wat blijft is het uitdragen.

 17. Hallo,
  Met veel interesse heb ik jullie artikel gelezen. Echter, als ik op het logo van het boekje klik, dan wordt ik niet naar een website geleid. Waar moet zijn?
  Weten jullie overigens of er ook een ‘erkende’ (door dr Hamel) opleiding op dit gebied bestaat?
  groet,
  Suzanne

 18. Geerd Hamer’s Nieuwe Geneeskunde is één van de grootste ontdekkingen van de twintigste eeuw. Dat de meeste mensen er geen bezwaar tegen hebbne chemomartelingen ed. te ondergaan, dat is hun zaak. Maar waarom mag het wat intelligentere, niet met de kudde meeblatende individu niet zelf bepalen wat hij denkt dat goed voor hem is? Het moet eens afgelopen zijn met de kwakzalverjacht op alles en nog wat.

 19. Buitengewoon interessant artikel.

  Naar aanleiding van een verhaal van een kankerpatient (acute leukemie)
  en zijn pleidooi voor goede voeding om er weer bovenop te komen (waarin
  hij slaagde) ben ik verder gegaan met mijn verkenning naar de oorzaak van kanker en mogelijkheden voor bestrijding.

  Ik las een aantal artikelen waardoor bij mij de gedachte over kanker veranderde. Kanker is net als koorts, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol enz. een reactie van het lichaam op een onderliggende ziekte.

  M.a.w. je richten op tumorgroeibestrijding is in beginsel zinloos zonder de onderliggende oorzaak te kennen.

  Mijn indruk is dat kanker iets te maken heeft met disbalans in het lichaam (lees ziekte) als gevolg van toxische stoffen virussen of andere ziekmakende ´elementen´. Ten dele is dit al bekend en bewezen bijvoorbeeld bij baarmoederhalskanker die door een virus ontstaat.
  En ons immuunsysteem kan ons tot op zekere hoogte hiertegen beschermen.

  Lees ook maar eens op internet over ´cancer a fungus´ ?

  De centrale vraag is dus : is kanker een ziekte of een reactie op een
  onderliggende ziekte ?

  De huidige wetenschap gaat van de eerste veronderstelling uit.
  Misschien net zo fout als dat koorts in vorige eeuwen als ziekte gezien werd.

  En ´Meten is weten´ toch ? Als we niet de juiste zaken meten in het lichaam en ons uitsluitend richten op de tumorgroei, dan komen we er ook niet achter wat de oorzaak is. Laten we beginnen met zaken van het lichaam te meten, te bekijken die verschillen tussen mensen die kanker hebben en gezonde mensen. Bijvoorbeeld de zuurgraad in bepaalde delen en weefsels van het lichaam, de concentratie van toxische stoffen of andere schadelijke ´elementen´.

  Maar ook mentale ´ziekten´ zoals een niet goed verwerkt trauma kunnen het kennelijk kanker veroorzaken zoals ik dit artikel lees. Voor mij begrijpelijk.

  De metale disbalans gevoed door een trauma leidt wellicht tot een lichamelijke disbalans (psychosomatische verstoring) en aantasting
  van het immuunsysteem en daardoor uiteindelijk tot kanker.
  Dit als laatste reactie van het lichaam.

  Het gaat om het functioneren van het hele lichaam. De oude chinezen hebben het mischien helemaal bij het rechte eind gehad.

  Geest en lichaam moeten als een geheel worden gezien dat uit balans kan raken door allerlei beschadigende invloeden van buitenaf,zowel lichamelijk als geestelijk.

  Mijn eigen moeder heeft zeer heftige dingen meegemaakt in haar leven en relatief jong gestorven aan eierstokkanker. Heb altijd al gedacht dat dit iets te maken met alles wat ze heeft meegemaakt.

  Hoop dat ik een keer met een oncoloog hierover kan gedachten wisselen.
  Ik zie de e-mail wel tegemoet.

  1. Het is zo eenvoudig en zo ingewikkeld tegelijkertijd. De vindingen van Geerd Hamer druisen in tegen alles wat we met de paplepel naar binnengekregen hebben en je moet alles omdenken.
   Bijv. de vraag “Is kanker een ziekte?” kan niet beantwoord worden vóórdat het begrip ziekte is gedefinieerd. Daarbij komt dan ook nog dat het woord kanker een heel vaag begrip is.

 20. jammer dat ik de video niet meer kan zien. Is er een andere manier om hem nog te kunnen zien?

  Ik deel de visie zover als ik hem nu heb kunnen lezen en ben ook zelf erg benieuwd naar wat hij deed met mensen, om ze hun eigen ,door trauma getekende, patroon in hun lichaam te doorbreken.

 21. Hallo,
  Met veel interesse heb ik jullie artikel gelezen. Echter, als ik op het logo van het boekje klik, dan wordt ik niet naar een website geleid. Waar moet zijn?
  Weten jullie overigens of er ook een ‘erkende’ (door dr Hamer) opleiding op dit gebied bestaat?En waar men boeken krijgen kan.? Zou het ook graag willen uitdragen. Heb gemerkt aan mijn eigen lichaam dat het gewoon waar is wat ik gelezen heb of op You tube gehoord heb.
  groet,
  Petra

 22. Ik werk al langer met emoties en ik geloof heilig er in dat de opgesloten emoties de oorzaak zijn van de veel ziektes. Op mijn website http://www.hypnohelp.nl kun je lezen hoe ik met het releasen van emoties werk. Na het releasen van emoties zie je duidelijk hoe de clienten zich beter voelen en als de oorzaak van hun problemen weg zijn gaat hun lichaam hen genezen.

  1. ik heb het gelezen,ik heb veel heel veel respect voor deze geweldige onderzoeker,maar het blijkt de wereld is aan het verrotten
   gr v jacques

 23. Petra schrijft op 22 januari, dat de link naar het boekje “Beknopte inleiding in de GERMAANSE GENEESKUNDE” niet werkte…
  Het werkt nu nog steeds niet..?? Boycot?
  Ik ben het volledig eens, met de gedachte dat geestelijke trauma’s en een negatieve levensinstelling ziekten kunnen veroorzaken en ik zou heel graag zien, dat deze gedachte wereldwijd bekend werd!
  Maar de genezing van een vergevorderde vorm van kanker lijkt me moeilijk te genezen, door trauma’s uit het verleden los te laten… Mijn vriendin lijdt aan een snelgroeiende vorm van kanker met uitzaaiingen. Zij heeft inderdaad heel veel trauma’s uit het verleden en is nogal negatief ingesteld.
  Ik doe vreselijk mijn best om haar met positiviteit te benaderen en we praten veel over het verleden. Maar ik denk niet, dat zij genezen kan worden door middel van NGM… Zou het heel graag willen….

  1. …En de youtubefilm kan ook niet worden bekeken…!
   Er wordt dus nog steeds geboycot..!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.