Advertentie

Oogmigraine …WTF ??


migraine

X

Oogmigraine …WTF ??

x

2013 © Jouke van den Berg

 x

Allereerst, dit is geen medische handleiding, maar ‘slechts’ een verslag van mijn eigen zoektocht. Ieder mens is anders en een oplossing van problemen dient op een individueel niveau te worden aangepakt. Ik deel dit verhaal omdat ik erachter kwam dat velen met dezelfde symptomen rondlopen en geen idee hebben wat er aan de hand is; hopelijk is dit dus een handreiking.. 

Jouke van den Berg
Jouke van den Berg

Voor velen zal de term oogmigraine onbekend in de oren klinken. Bij migraine denkt men vrijwel direct aan hoofdpijn, daar zit hem de crux, bij oogmigraine komt namelijk niet perse hoofdpijn om de hoek kijken… Wel komen alle andere symptomen aan bod, zoals verwarring, irritatie, eventueel flitsen in de ogen, draaiduizeligheid, nachtblindheid, onprettig gevoel in winkels en kantoren en ziekenhuizen etc . Ik ben er vrijwel zeker van dat velen die zich HSPer hebben laten ‘labelen’ ook last hebben van oogmigraine.

Terug naar mijn eigen verhaal:
ruim 4 jaar terug begon ik vrij kort na mijn hartoperatie ‘paniekaanvallen’ te krijgen. Het begon met het gevoel van hyperventilatie en concentratiestoornis, een zeer angstig gevoel waar ik niet mee bekend was. Mijn huisarts stuurde me met een kluitje in het riet en dacht dat ik niet op de medische wetenschap vertrouwde en gaf me ‘Oxycepam’, zodat ik kalm kon worden. Maar met zo’n pil achter mijn kiezen kon ik niet eens meer normaal parkeren, dat voelde écht niet goed. In een later stadium begon ik flitsen in mijn ogen te ‘zien’, wat doorzette tot gezichtsverlies tot zeker zo’n 70%..!

Na een paar uur ging dat weer over en bleef slechts de verwarring , niet kunnen slapen en niet wakker kunnen zijn. Aangezien ik geloofde in de diagnose van de huisarts, hield ik mezelf voor dat het een nasleep van de operatie was, weer wat later dacht ik dat het misschien wel een burnout zou kunnen zijn. ‘Rhodiola’-tabletten gaven een tijdelijke opluchting (achteraf niet verwonderlijk want ze werken op het serotonine defect). Geleidelijk aan leerde ik mijn nieuwe grenzen kennen, hetgeen betekende dat ik nog maar een paar % kon zijn van degene die ik ooit was. Dus alle mogelijke stress vermijden, iedere dag nemen zoals die komt, geen koffie drinken, geen afspraken maken, geen autoritten verder dan een paar kilometer, zeer kort in winkels zijn, feestjes ontduiken, geen relaties aan kunnen gaan, pfffff …. Kortom: geen leven dus..!

Maar ik legde me er niet bij neer en bleef op zoek naar een antwoord, want ik snapte het migraine 2verhaal gewoon niet. Op een dag kwam ik thuis met de genoemde flitsen in mijn ogen en ging zo goed en zo kwaad als het kon googlen op de zoekwoorden: ‘flitsen in ogen’ en toen kwam toen ik vrij snel op sites terecht die spraken over oogmigraine: Eureka!!
Blijkbaar heeft ca. 12,5% van de bevolking last van migraine in meer of mindere mate. Volgens de heren medici valt er weinig aan te doen , behalve de ‘migraine-triggers’ te ontwijken, zoals koffie, kaas, chocolade, tabak, alcohol etc. Mijn lijst van favorieten dus.. Ook emotionele stress en computerschermen en irriterend licht stonden op deze lijst. Maar mijn vraag was vooral of je dit allemaal gewoon moet accepteren en de rest van je leven al die triggers zoveel mogelijk te vermijden, of hebben we zelf nog iets te zeggen, zit er een diepere boodschap onder ?

Het mechanisme dat migraine veroorzaakt.
Toen ben ik op zoek gegaan naar het mechanisme dat migraine veroorzaakt. Ik kwam dit tegen: ‘Migraine is het directe en indirecte gevolg van ‘oxidatieve stress’ en een laag niveau aan 5-HT serotonine. Oxidatieve stress is het gebrekkige vermogen van het biologische systeem (het lichaam) om te reageren op de productie van reactieve zuurstof soorten (reactive oxygen species). Dit gebrekkige vermogen kan toxische effecten (vergiftigende) veroorzaken door de productie van peroxiden en vrije radicalen, die proteïnen, vetten en DNA beschadigen.’ (Bron migraineforum.nl)

Kinesiologie werkt o.a. met spiertesten, die onder- en onbewuste lichaamsprocessen openbaren.
Kinesiologie werkt o.a. met spiertesten, die onder- en onbewuste lichaamsprocessen openbaren.

De hele crux zit ‘m dus in de aanmaak van serotonine, het wordt op een genetisch defect gegooid, maar daar geloof ik niet in..! Iedere programmering kan doorbroken worden. Zelf heb ik een flinke stapel diploma’s in toegepaste kinesiologie en heb aan eerste hand ervaren hoe we geprogrammeerd zijn vanaf het moment van conceptie. Waar programmering aan de orde is kan er ook herprogrammering worden gepleegd! Het antwoord bleek te zitten in het gebrek aan serotonine, een neurotransmitter die in de pijnappelklier wordt aangemaakt. (wikipedia.org/Serotonine)

Met behulp van het stofje ‘L-tryptofaan’, een bouwstof voor serotonine, en de hulp van een kinesiologe die het goed in mijn systeem zette, kon ik wonder boven wonder weer functioneren..! Alleen zal het stofje ‘L-tryptofaan’ slechts tijdelijk verlichting geven, emotionele wezens die we zijn, hebben we ooit een blokkade op ons welzijn opgeworpen, en die blokkades hebben op hun beurt onze gezondheid gesaboteerd.

Het mechanisme achter migraine werkt in een notendop als volgt: door wat voor stress dan ook (heftige emoties, voedselstressoren, voedselintolleranties of andere triggers) gaat het lichaam in een vecht/vlucht reactie, en daarbij worden de aderen in de hersenen verwijd om bloedtoevoer te optimaliseren voor de stress-situatie. Dit zou in normale omstandigheden een tijdelijk iets zijn, maar bij migraine-gevoelige personenen blijven deze aderen wijd open staan en drukken op zenuwen en bepaalde delen van de hersenen. Hierdoor worden hoofdpijn en andere stoornissen veroorzaakt. Bovendien lekken die wijd open staande aderen vrije radicalen rechtstreeks in de hersenen, wat de hele migraine-situatie nog verder verergert.

Een goede kinesioloog (met een LEAP-training) kan via de amygdela dit proces omkeren. Zoek de blokkades op en los ze op, heb geen boodschap aan de heren medici die verklaren dat migraine erfelijk is en dat je er mee moet leren leven. Hopelijk heb ik met dit artikel alleen maar 1 mens bereikt, het ging mij om het delen.

Jouke

Advertentie

ON NL Banner

78 gedachten over “Oogmigraine …WTF ??

 1. Heb zelf ook weleens (oog)migraine gehad, stress en beeldscherm overprikkeling (vooral games etc) kunnen triggers zijn. Voor mij werkt gebalanceerd eten (genoeg goede vetten en eiwitten werken goed) en trigger vermijding.
  Er zijn mensen die ‘alternatieve’ middelen gebruiken en er baat bij hebben: biologische proteine shake voor alle aminozuren. Vitamine B complex hoge dosering.
  Vinpocetine (beinvloedt bloedcirculatie) en ook 5-HTP (L-5-Hydroxytryptophaan), verkrijgbaar bij bijvoorbeeld De Tuinen, Griffiona zaadextract) en nog veel meer farmaceutische mainstream medicijnen die de apotheek verkoopt, die zijn meer bekend in de mainstream.

  1. Dat zou eens een mooi artikel zijn; ik heb ergens nog een boekje liggen over mudra’s, waar overigens Buddha ook altijd mee staat afgebeeld..
   Simpelweg bijv. met de wijsvinger en duim van één hand, het tussengebied tussen duim en wijsvinger van de andere hand masseren, zorgt al voor het wegtrekken van ‘dorstgevoel’…
   Maar idd voor het omleiden/afleiden van lichamelijke energieën zal het ongetwijfeld ook een functie hebben..

  2. Wat ik er van begrijp is dat door je handen in een bepaalde stand te zetten acupunctuur punten en meridianen gelijk gestimuleerd worden. Die weer in verbinding staan met ons gehele lichaam en hersenen. Lijkt mij mooi Guido hier een artikel over de techniek is al zeer oud en ook simpel uit te voeren.

  3. JAANEE, ik doe dit al heel lang ” soms “, mijn handen zijn te stijf geworden, om het nog echt mooi te beoefenen, kan het één ieder aanraden.

  4. als je alleen maar met je hoofd bezig bent. Vergeet je je eigen lichaam. Hoe je al die technieken ook mag benoemen. Het is om het even. Het draait constant om bewustzijnsevenwicht. Geef je lichaam daarom de aandacht die het verdient want ook zij is/heeft bewustzijn.
   Als klein kind liep ik op blote voeten over mijn vaders rug als die zich niet lekker in zijn vel voelde. En daar knapte hij van op.
   Louter een ander of je zelf aanraken doet jezelf beseffen ik besta.

 2. Ja, ik ben ook HSP en heb ook oogmigraine gehad. 1e schrok ik me kapot, enge ervaring. Ikzelf heb accupunctuur gedaan en ben nu bezig met ontstoren inentingen. Sindsdien heb ik het niet meer gehad, ook gewone migraine niet meer. Dank je Jouke voor het delen.

 3. Jouke hartstikke bedankt voor het delen van bovenstaande informatie! Jarenlang heb ik geleden aan migraine en mezelf soms 2 -3 dagen van mijn omgeving moeten afsluiten, omdat licht en geluid voelden als messteken achter mijn ogen. Dagen doorbrengen in bed met gesloten gordijnen en vanwege de pijnen nog meer verkrampt raken dan je op het moment van de aankomende migraine al bent. Deze krampen verergerden de pijn dermate, dat je in een uitzichtloze spiraalbeweging terecht kwam. Ik heb lopen brullen van de pijn en mijn gezinsleden wisten ook niet meer wat te doen of wat er nog meer zou komen. Ik heb me diverse keren echt met het beruchte middel diclofenac i.m. (intramusculair) laten behandelen om de spiraal proberen te doorbreken. Het werkte God zij dank, maar je verkeerde in een complete roes en ik vond het wel goed op dat moment. Zeker niet de methode om telkens weer toe te passen (en de toxische invloed van diclofenac, bouwt weer een nieuwe stress in het lichaam op). Het was dus zogezegd een symptomatische behandeling, maar ik wilde de oorzaak zien te vinden. Vanuit de natuurgeneeskunde ben ik begonnen met het ontgiften van mijn lichaam d.m.v. nosodentherapie en homeopathische drainage. Daarnaast het afbouwen van stress en het veranderen van mijn leven (hoewel niet iedereen dit kan/wil begrijpen, maar het zij zo). Deze combinatie heeft me van de migraine bevrijd. Er zijn nu mensen, die zeggen, dat ik een ander mens ben geworden en mij niet meer herkennen als de “oude” Harrie. De migraine heeft mij zogezegd het inzicht gegeven, dat ik meer mag zijn, zoals ik voel, dat ik mag zijn. Zweverig wellicht voor mensen, die niet kunnen/willen begrijpen, dat een ziekte, om het even welke, mede een indicator is om nieuwe/andere wegen in te slaan. Ik heb er net als jij geen moment spijt van het te hebben aangedurfd. Er zijn mensen vanwege mijn persoonsverandering vertrokken uit m’n leven, maar er zijn anderen voor terug gekomen. Zoals gezegd, met respect en Liefde voor een ieder ‘het zij zo’. Maar om jarenlang door helse pijnen te moeten gaan, en dit vaak meerdere keren per maand, behoort tot het verleden en ik ben gelukkiger geworden en kan dit gevoel van geluk delen met een ieder, die hiervoor openstaat.

  1. Hoi Harrie ,
   ik had die helse hoofdpijnen dus niet , soms wel een beetje koppijn . Wat mij het meeste zorgen baarde was het gevoel dat ik dacht gek te worden , letterlijk die ruis in mijn kop , het korte lontje , zo kende ik mezelf niet . Letterlijk mezelf niet meer kunnen vertrouwen want het ging ook gepaard met vette blackouts , totale razernij .
   Toen ik erachter kwam wat de oorzaak was ben ik idd subiet en heel extreem mijn voedingspatroon om gaan gooien , afspraak met therapeut duurde nog effe , wachtlijst . Geen zuivel meer , geen brood ( die verrotte giftige tarwe ) geen koffie of alcohol meer . Ondanks de onttrekkingsverschijnselen ging ik me vrij snel al stukken beter voelen , pure wilskracht was vereist , dat wel . Fruit , rauwe groenten en kruidenthee vormden mijn dagelijkse hap en dat bleek afdoende .
   Het resetwerk bij de kinesiologe bracht veel in beweging , ik weet nog dat ik na de 2e sessie naar huis reed en me ‘dronken ‘ voelde , vreemd , ik kon bijna niet autorijden . De dagen erna ontwikkelde zich draaiduizeligheid waardoor ik als een malloot rondliep , pootje over en tegen de muur aanleunen , dat heeft een week geduurd . Mijn hele lichaam protesteerde tegen de herprogrammering . Bij de 3e sessie gingen we terug in de tijd om een trauma op te lossen , dat was de wortel ; freedom .
   Ik ben nog niet klaar want ik moet nog steeds oppassen om niet over mijn grenzen te gaan , maar ik kan weer functioneren en ook aanvoelen wanneer er ’troep ‘ in mijn kop zit .
   So far for now .

  2. nou COZMIC, dat klinkt heftig, het is natuurlijk wel zo dat we allemaal wel eens heftig reageren op iets, ja en dan vraag je je al snel af, wat een domme lul om zo onvolwassen te réageren?
   Jij zag er dus een ziekte beeld in, en zocht de aanleiding in het voedsel, ja dat zou kunnen, maar ik vind het soms noodzakelijk om eens echt helemaal stomdronken te worden om te volle te kunnen profiteren van mijn créativiteit die diep in me zit, en thans a thans bevrijdt moet worden, door een geestelijke orgasme uitgevoerd in verf op een groot doek, niets commercieels aan, maar voor mij om van te leren, ongebreideld zogezegt.
   Als ik ooit me ga voelen, zal ik zeker weer iets gaan roken, maar nog niet dus!

 4. puike mooie foto van jezelf Cozmic!! speciaal voor jou, als je goed kijkt en oplet zie ze Jouke achter de drums tekeer gaan, wet van behoud van vermeerdering van Energie, E = Cozzie in het kwadraat (min Kees66 + Kees0 + 3Cees),

  Muppet Enter Sandman
  http://www.youtube.com/watch?v=T9Nup-RL75U

  indrukwekkende croiset ‘hellseher’ ogen heb juh overigens, niet te veel aan jezelf twijfelen, ik blijf in je geloven no matter what star wars drama, goed om je een keer frontaal recht in de ogen te kunnen zien, al is het een foto momentopname, groetjes aan broeder PaulLItho;

  http://www.wieiswieinoverijssel.nl/images1/300px/35-02.jpg

  http://www.wieiswieinoverijssel.nl/details2.asp?id=35

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerard_Croiset

  Cees Renckens (Skepsis);

  http://www.skepsis.nl/sn14.pdf

  Oxazepam is toch beruchte “Seresta”, tien duizenden alleenstaande vereenzaamde vrouwtjes in de binnensteden zijn daar tientallen jaren door vernietigd, in die dope kuil, je kan er niet in 3 maanden van afkicken, ze zeggen dat je bijvoorbeeld al in 3 dagen koude kalkoen hell van Heroïne (C21H23NO5)diacetylmorfine afhankelijkheid af kan zijn, Seresta, benzo, oxazepam, schijnt het meest verslavende smerigste verraderlijkste spul ever te zijn, en spot goedkoop, schaam jullie diep huisartsen, Oxazepam mag nooit langer dan 2 weken achtereen gebruikt worden staat op de bijsluiter…

  1. Ja Hyper , die foto was een paperazzi snapshot van Guido tijdens de m&g . Lachen weer met die muppets en perfect ingevoeld , ik droeg die dag een shirt met een afbeelding van Animal .
   Inderdaad , Oxycepam en Diazepam hebben een halveringstijd van een DAG!! De volgende dag ben je nog duf terwijl je er een paar per dag mag nemen . Dan nog maar niet te spreken over het averechtse effect dat ze creëren op de lange duur , juist de pijnappelklier wordt er door aangetast .
   Weg met die Big Pharma bagger , face the music .

 5. Heb mijn hele leven, nou van af stres begin, oogspiegelingen, vlekkerige in facetten uiteenvallend beeld, nog niet zo lang geleden bij het verlaten van een geklimatiseerde supermarché, kon ik mijn oog niet fokussen, het was vreemd om te voelen, ik was niet de baas over een lichaams functie, niet in paniek geraakt, naar mijn autotje gelopen rustig gaan zitten, en naar huis gereden, het is stres, is me al eens overkomen, niet op het moment van grote stres maar er na.

  Mijn zo’n heeft het ook maar met hoofdpijn er bij.

  Het gaat er om denk ik om niet te panieken, blijf rustig ga ergens zitten en neem je zelf terug in de hand.

  1. Oké Jenne , daarom schreef ik ook ; 12.5% van de bevolking heeft dit in mindere of meerdere mate .
   Voor degenen die het in meerdere mate hebben is het een ware levensvergaller . Omat het zo’n onbekend fenomeen is waar artsen zelf geen nota van hebben en de hooggeleerden over zeggen dat het niet oplosbaar is , wil ik de 2 miljoen Nederlanders en 1,25 miljoen Belgen een hart onder de riem steken en ze vertellen dat het WEL oplosbaar is , NIET met een pilletje , maar door diep te gaan en de wortel er uit te trekken .

  2. Nou COZMIC, hoe diep dan wel, bij deze soms oogschittering, heb ik ook nog oorsuizen, opgelopen in een open tweedekker vliegtuig, te veel zuigkracht op mijn oorvliezen denk ik, maar goed ik leef er mee,
   hou me rustig, kom tot mezelf, mediteer een beetje, maar ik heb natuurlijk veel te verduren als oudste van de familie, veel wordt er op mij afgewenteld, maar ik word ouder en heb er moeite mee, van daar niet altijd meer zo happy.

  3. Join the club Jenne , maar ik ben net 46 en heb nog geen zin om bij de pakken neer te zitten na alles wat ik overleefd heb en alle inspiratie die ik nog heb . Alles wat ik op kan lossen zal ik oplossen , de pittbul in mij . Qualiteit van het leven , ook al is het maar 1 dag , daar ga ik voor .

 6. Nee COZMIC ik heb het niet over op geven, maar goed klagen is ook niet op zijn plaats ik heb en wij hebben het beter als menigéén.

  Wat ik wel eens meer heb geschreven de eenvoudige leefpleziertjes worden moeilijk om te beleven, het is vooral het dagelijkse nieuws van de buiten wereld die je je zelf doet afvragen heeft het nog wel zin, je doet je best om positief te blijven, en vooral te handelen, maar je wordt voortdurend links ingehaald, door het kwade wat heerst op dit moment, het is dat voortdurende gebeuk op je leef moraal wat moeilijk verdraagbaar wordt, nou niet te veel door dazen groeten maar weer.

  1. Ook dat is een keuze Jenne , ook al zal je het er waarschijnlijk niet mee eens zijn in den beginne . We kiezen onze eigen realiteit in dit multiversum .Alles is actie>> reactie , zolang je je als een bal op de golven blijft bewegen dan wordt je geleefd , zodra je beseft dat jouw interactie wel degelijk impact heeft op wat er gebeurt ben je een stapje verder . Zodra je realiseert dat we in een holografisch universum leven waarin enrgie/gedachte zich manifesteert zonder oordeel gaat een ander lampje aan .
   Hopelijk volg je me nog . Als niet , maakt niet uit , ik zal er in de toekomst vee op terugkomen , in Jip en Janneke taal , geen pompeus gedoe , alsjebegrijptwatikbedoel .

  2. ik kan het toch ff niet laten , een songtekst

   There are those who think that life is nothing left to chance,
   A host of holy horrors to direct our aimless dance.

   A planet of playthings,
   We dance on the strings
   Of powers we cannot perceive.
   “The stars aren’t aligned
   Or the gods are malign”-
   Blame is better to give than receive.

   You can choose a ready guide in some celestial voice.
   If you choose not to decide, you still have made a choice.
   You can choose from phantom fears and kindness that can kill;
   I will choose a path that’s clear-
   I will choose Free Will.

   There are those who think that they were dealt a losing hand,
   The cards were stacked against them- they weren’t born in lotus-land.

   All preordained-
   A prisoner in chains-
   A victim of venomous fate.
   Kicked in the face,
   You can’t pray for a place
   In heaven’s unearthly estate.

   You can choose a ready guide in some celestial voice.
   If you choose not to decide, you still have made a choice.
   You can choose from phantom fears and kindness that can kill;
   I will choose a path that’s clear-
   I will choose Free Will.

   Each of us-
   A cell of awareness-
   Imperfect and incomplete.
   Genetic blends
   With uncertain ends
   On a fortune hunt that’s far too fleet.

  3. wie weet welke song het is mag de tjoep eronder zetten , Marcel mag niet mee doen .

  4. Ik mag nie meedoen omdat ik ook een fan schijn te zijn van deze band , een ervaring die we in het parachute kampje een rush noemen Oepsie heb ik het nou verraden?

 7. Goed artikel Jouke. Bedankt voor het delen. Herken het zeker. Heb er zelf ook last van. Denk zelf dat trauma/ blokkades grote rol kunnen spelen in het onstaan/aanwezig zijn van oog migraine. Heb laatst een trauma laten weg halen dat op mijn ogen zat. Kwam daar toevallig met een energy healing achter. Blijkt dat in een vorig leven mijn ogen zijn uitgestoken, iets wat gangbaar was in de vroeger middeleeuwen als uitvoering van rechtspreking. (Geen idee overigens wat ik had misdaan, maar dat doet ook niet ter zake, hoef ik ook niet te weten) Romeins recht wel te verstaan. De pijn daarvan kwam kennelijk op dit moment in mijn leven bovendrijven om te worden opgelost. Gaat nu stuk beter gelukkig, maar durf nog niet te hopen dat het voorbij is.

  1. Steeds vaker merk ik dat mensen pijnen en kwalen bij zich dragen, die een energetische band laten zien met een vorig leven.. Als je kijkt naar het artikel over DNA is dat geen verrassing meer natuurlijk..! Maar de ontwetendheid DAT dit kan, dat je er ook wat mee kunt doén, is relatief nieuw.
   Maar DÁT het zo is, toont natuurlijk een nieuw deurtje, waarvan je het bestaan wellicht niet bevroedde.. Een deurtje dat open kan en afgeschuurd en opnieuw in de verf zou kunnen..
   Pro-actief ipv fatalistisch.. Dank voor het delen Burke!

 8. Dankjewel Jouke.
  Heb de laatste tijd vaak last van dezelfde symptomen : flitsen, gefragmenteerde beelden, strepen net als bij een storing op tv etc.
  Ik wijt die toestanden aan het feit dat ons fysiek lichaam zich aan het aanpassen is aan de nieuwe energieën die naar ons toestromen en die ons lichaam flink onder stress zetten.
  Ik weet niet of het bij jou helpt, maar voor mezelf heb ik een doodeenvoudige remedie gevonden die het euvel binnen het kwartier doet verdwijnen. Ik weiger nl. om datgene achterwege te moeten laten waar ik zoveel aan heb : lezen, info op het internet uitpluizen… maar ook koffie, af en toe lekkere zwarte chocolade of een toetje. Ben als vanzelf veel lichter beginnen te eten, maar jezelf verwennen vind ik een mensenrecht. 😉
  Vele migraines of aanverwante kwalen vinden vaak hun oorzaak in een verstoorde leverwerking. Zelf heb ik sinds mijn dertigste geen galblaas meer door twee speldenkopjes van steentjes die mijn galwegen volledig hadden verstopt. Bij mij ligt de oorzaak dus nogal voor de hand.
  Hoe ik mezelf van die ellendige toestand verlos?
  Leverdrainage is het antwoord. Ik neem dan een capsule met mariadistel, paardenbloem en artisjok, BIO welteverstaan.
  Binnen de 15 minuten kan ik gewoon verder gaan met mijn bezigheid!
  Ik deel dit hier omdat ik hoop dat jij misschien, maar ook anderen hiermee geholpen kunnen zijn.

  1. Bis.

   Heb niet direct een boodschap aan wat mij in vorige levens gebeurde. Door HIER en NU zelf het heft in handen te nemen en je kwaal te behandelen, genees je jezelf eveneens van ‘vorige levens’ kwalen.
   Iets uit een vorig leven komt nu terug om deze in het NU, maar ook in het TOEN te genezen. En wie kan ons het beste genezen dan wijzelf?

  2. Hallo ANELLE

   Misschien naam van product voor handen, ik zit ook al heel lang die kant uit te denken.
   Ik kreeg de laatste tijd het probleem van s’nachts 4 a 5 maal te moeten plassen, neem nu capsules olie gemaakt van Pompoenpittenolie, nu 2 maal plasse dat is normaal.

  3. @Jenne

   In België wordt het verkocht onder de naam Cynara forte van het merk Biover. Dit complex zak je in elke goede natuurwinkel, ook in FR, waar je trouwens de beste homeopatische en kruiden middelen vindt.
   (Artichait, chardon Marie, pissenlit, pour vous servir 😉 )

  4. @ Anelle ,
   om de leer in optimale conditie te houden is idd ook een goed idee , immers alle stressoren in het lichaam bij elkaar opgeteld creëren een situatie waarbij door het minste of geringste het lichaam op ‘alarm’ gaat . Persoonlijk vind ik de levereinigingskuur van Hulda Clark wel een goeie . Binnen een etmaal poep je er dan een berg gekleurde knikkers uit waar je U tegen zegt . Ik moet nog even moed verzamelen om dat een keer te ondernemen .

  5. @cozmic 13.6

   http://www.wanttoknow.nl/?s=leverreiniging

   Ik denk dat de zuiveringsfabriek die onze lever toch is, het erg te verduren heeft met onze Westerse levensstijl. Zelfs al letten we op met wat we eten, het vervuilde milieu waarin we moeten leven doet ons lichaam geen goed.
   Ken Hulda’s methode niet goed. Denk dat je daar ook nog een zapper bij nodig hebt.
   Het boek van Andreas Moritz kan een goede hulp zijn bij lever- en galblaasreiniging. Neem mij al een eeuwigheid voor om het te kopen, maar er zijn zoveel andere interessante boeken. 🙂
   Het mag bij mij allemaal niet te omslachtig zijn, dan haak ik af. Denk dat ik morgen toch maar naar de boekhandel ga. 😉

  6. Anelle , bij Hulda Clarks methode is geen zapper benodigd . de zapper vind ik sowieso maar een halfbakken produkt , als je haar boeken hebt gelezen druist het dwars tegen alles in

  7. Reactie in een slapeloze nacht…
   Vrouw in de overgang….
   Coz, heb alles bestudeerd, althans, dacht ik…
   Door Wtk ben ik wel tot andere inzichten gekomen.
   Deze Hulda, ken ik, heb haar boek(en) ook….
   Maar ben wel benieuwd waarom je dit zo ventileerd.
   Ik vind het interessant althans.

  8. Hulda Clarck heeft nooit zelf zappers op de markt gebracht, ze heeft enkel een zapper gebruikt om rrequentie waardes van natuurlijke produkten aan te tonen. Niet om deze met een zapper na te neppen. Hier springen handige charletans op in om hun frequentie speeltjes die niet werken maar verstoren aan de man te brengen. Je kan beter een synthizer kopen daar komen tenminste nog hart beroerrende geluids frequenties uit voort waa je op mee gaat trillen ter zelf bevrediging.

  1. Was het maar zo makkelijk . Ik raak al 20 jaar geen msg aan , eet vegetarisch , liefst biologisch . Door zo’n simpele stelling te maken zet je mensen op het verkeerde been .
   Ieder mens is uniek , als dit voor jou zo werkt , dan proficiat ( ben bijna jaloers in dat geval )

  2. Pasop! want in vegatarisch voedsel zit vaak ook nog enorm veel chemisch toevoegingen in verpakt. ik denk dan aan vegatarische groentenburger en andere kant en klare rommel. je doet er enkel goed aan als je alles zelf kan maken van vers, biologisch of niet als het maar onbehandeld is en vrij van gif. Slim eten neoemen ze dat. Niet alels wat gelijk ook van duurzaamheid in kostprijs is biologisch goed, je moet exact weten waar het vandaan komt en of het betrouwbaar is.

  3. Al die burgers zijn stront met een smaakje , soja is een vette trigger . De media wil iedereen aan de eiwitten hebben , proteinen . Bullshit .In natuurlijke voeding zitten voldoende eiwitten , de extra eiwitten verzieken je lichaam .
   Geloof mij vooral niet , doe wat de advertenties je vertellen te doen . Heerlijke sojaburgers bij AH . \___/

  4. Eet al jaren biologisch en heb de laatste twintig jaar geen glutamaat meer gebruikt (van toen bekend werd dat het ongezond was).
   Niettegenstaande dat kreeg ik enkele maanden geleden pas met de symptomen die Cozmic beschrijft te maken. We worden ook via vele, vaak nog niet ontdekte manieren met allerlei gif en straling. Ik behelp mezelf met kruidencapsule van paardenbloem, artisjok en Mariadistel, met succes overigens.

  5. ANELLE, het grootste probleem voor ons lichaam/geest is stress, niet gezonde opwinding maar langdurig stress denken.

   Ik eet zo gezond mogelijk, en zo smakelijk mogelijk, ik maak er geen fars van, geen gezondheids fobie.

   Ik lees en doe mijn voordeel met de gegeven voorlichting door mede siters.

  6. Een dag werken onder velen tl-balken veroorzaakt bij mij soms de zelfde klachten. Ik slik bewust geen pijnstillers omdat ik dat onnatuurlijk vind. Enkel een massage kan dan de boel redelijk verlichten. Pas na een goede nachtrust is de pijn weg.

 9. Heb zelf sinds mn vroege jeugd veel last gehad van migraine vooral na het nemen van suikers of zeer zoet snoepgoed ging het goed mis, cola was helemaal over en sluiten, Ik klaagde toen inderdaad over precies dezelfde symptomen die hier worden aangehaald, ik had een druk achter de ogen en stekende pijn in die ogen met lichtflitsen en het niet kunnen verdragen van licht zo lag ik soms 3 tot 4 dagen achtereen in een zon donker mogelijke kamer.

  Nu heb ik zon 3 jaar geleden mn amalgaam vullingen laten verwijderen en elke keer vlak na de verwijdering van amalgaam kreeg ik w een migraine aanval, nu mijn amalgaam vullingen verwijderd zijn heb ik sindsdien geen last meer van migraine.

 10. Iets positiefs!

  Net verse rijpe blauwe vijgen geplukt, snijden we in vieren, vast laten zitten, geite kaas er tussen honing er op 15 min in de oven, en smullen maar heerlijk en gezond, mooi glaasje witte wijn bio er bij nou mijn liefje wat wil je nog meer, en dit kan ook heel goed in Holland.

 11. Gewoon mee leven…

  Ik heb hier al last van sinds ik me kan herinneren, idd getriggerd door stress & licht.
  Vooral bepaalde frequenties licht in mijn geval.

  Grootste manco bij mij is, dat als ik hierdoor niet kan werken, mensen vaak denken dat het aanstelleritus is.

  De beste remedie is voor mij is een warme douche (tijdelijke verdoving) en dan zsm slapen…

 12. ben ik dan die ene mens? Zelf heb ik af en toe last van oog migraine. Soms gaat het een hele lange tijd goed en dan bedoel ik maanden. Deze week heb ik echter alweer drie keer last gehad van oog migraine. Nu net weer vadaar dat ik weer aan het googlen geslagen ben en op jou bericht terecht kom…ga het zo nog een keertje lezen..mijn zicht moet eerst nog weer wat rustiger worden. Zelf heb ik het ook gevonden op internet en wist ook lange tijd niet wat dit was, de dokter wist het ook niet en stuurde me naar een oogarts, waar ik nooit geweest ben omdat ik zeker wist dat het niet aan mijn ogen lag. groetjes Jolanda

 13. Een zeer goed stuk boven; het geeft een multicausaal plaatje van een symptoom dat eveneens divers kan uitpakken; RODE draad is meen ik ook een getriggerde zenuw (vgl ook epilepsie) die inderdaad in het wilde weg bloedvaten gaat aansturen; is inderdaad een zenuw die met oog verbonden is; klopt dat licht rol kan spelen; en alcohol (die direct de bloedvaten beïnvloed). Een specifiek zenuwkalmeringsmiddel gericht op die zenuw zou moeten helpen (evt acupunctuur).
  Let wel; een zeer gevaarlijke TRIGGER zijn de vervloekte neonlampjes die ook als burolamp gebruikt worden; meet maar eens het magnetisch veld bij én de generator zelf en rond de lamp; een enorme emissie van straling die ook op de oogzenuw werkt en bloedvaten en tevens het immuunsysteem aantast. Weg met die lampen; pak gewone gloeilampen!!!

  1. Klopt als een bus Aloysius, vooral winkels en kantoren en ziekenhuizen hangen vol met zulke storende lampen. Op een slechte dag hoef ik daar ook niet binnen te lopen want dan gaat alles op alarm.

 14. Ik heb ook oogmigraine, maar van al die andere symptomen die in dit artikel worden beschreven heb ik geen last.

  Meestal komt het als ik een nacht te weinig heb geslapen of te hard gewerkt of zo.

  Heel soms wordt het gevolgd door een lichte hoofdpijn.

  Maar het artikel stopt bij de constatering dat het wordt veroorzaakt door verwijdde aderen in het hoofd.

  Nu had ik graag willen weten wat er dan aan te doen valt, maar het artikel stopt daar dus laat het ons met lege handen achter.

  Graag dan een vervolg waarbij ons de remedie wordt aangereikt.

 15. Mensen die lijden aan hoofdpijnen, met name aan migraine, clusterhoofdpijn of oogmigraine hebben bijna allemaal een verleden van roken, drinken, veel medicijnen en drugs. Deze chemische middelen veroorzaken een reactie op je serotonineniveau. Als je die middelen lang hebt gebruikt of nog steeds dan zie je dat veel gebruikers klachten hebben op neurologisch gebied. Dokters vragen bijna nooit naar je verleden. Om een goede diagnose te kunnen stellen en mensen weer op een gezond niveau te krijgen moet je beginnen met vragen wat gebruik je, drink je veel, rook je veel gebruik je drugs, medicijnen etc. Sommige mensen zijn heel erg gevoelig voor chemische troep waar alle genotmiddelen onder vallen. Je ziet wanneer zij hiermee stoppen hun klachten zo goed als verdwijnen of in ieder geval een stuk minder worden. Vaak hangt het af of de beschadiging erg is. Verder kun je een goede magnesiumtablet nemen en iemand die je adviseert wat je het beste kunt eten zodat je serotonine weer op niveau is.

  1. @HB
   Ik heb zelf jaren last gehad van clusterhoofdpijnen, vanaf rond mn 20ste intensief (2 x daags) tot voorbij mn 30ste, en daarna nog paar keer kortere periodes van een paar maanden. Ik dronk niet (want van alcohol kreeg ik gelijk binnen 10 minuten een aanval) en gebruik(te) geen drugs. Alleen ik rookte, en ik denk achteraf (ben al jaren geleden gestopt) dat dat de hoofdoorzaak was. De mensen die ik nu spreek die nu cluster hoofdpijn hebben roken. Ik kon later (90er jaren) de aanvalleen beheersen met zuurstof en heb sinds 2002 geen last meer gehad (rookte wel weer van 1996-2007)

 16. dank voor je interessante artikel
  Omdat ik veel last ondervindt van migraine, zoek ik geregeld naar nieuwe mogelijkheden voor verlichting van klachten. Jouw inzichten zijn baanbrekend. Kinesiologie LEAP Ik ga het uitproberen!

 17. Jeej net terug van de huisarts nadat ik een uur verblind was door flitsen en n berg pijn achter mn ogen. Oogmigraine. Het gemekker begon een jaar geleden al en heb er een bril voor aangeschaft zonder resultaat. Zou het echt door stress komen? Heb Crohn, Bechterew en n paar Uveitis Anteriors gehad. Zit vrolijk 8 uur per dag naar een pc te kijken en stress me tussen 8 en 5 de dag door 😉
  Deze site is wel fijn want had nooit van oogmigraine gehoord. Buiten mn genoemde lijstje ben ik ook gezegend met oogmigraine…

 18. 1 april jongstleden, heb ik een nieuwe hartklep gehad.
  Ik sluit niet uit! Dat de narcose, morfine, paracetamol codeïne. Acht stuk per dag! Tramadol, op zo nodig. 50 Mg tramadol! Max drie per dag.
  De veroorzaker zijn van mijn oogmigraine. Omdat het na de operatie ontstond en nu nog steeds, dagelijks daarvan hinder ondervind.

  Vriendelijke groet riekie

 19. Goeden avond Jouke van den berg
  Ik las je artikel hedenavond en ik ben erg blij met jouw informatie.
  Ik lijd sinds kort(2 maanden)ook aan Oog migraine,(eveneens paniekaanvallen,angsten,)
  Ik ben sinds 2 jaar alleenstaand na een huwelijk van ruim 36 jaar.
  Ik heb 3 kinderen .alleen uitwonend inmiddels.
  Ik woon nu 2 jaar alleen, dat is moeilijk.
  Mijn oogmigraine aanvallen kondigen zich aan met plots opkomende zwarte vlekken voor mijn ogen, daarna krijg ik lichtflitsen(soort bliksemschichten) in 1 oog, ook soms in beide ogen, ik krijg dan een Tunnelvisie (de lucht word grauw/grijs om mij heen)
  Ik wil dan zo snel mogelijk uit het licht en gaan liggen tot mijn zicht weer helder word(stil beeld)De aanvallen zijn meestal na 1 half uur voorbij,daarna ben ik dagen emotioneel van slag ,gedesoriénteerd en traag in mijn functioneren,mijn emoties zijn dan vlak,
  Ik heb mijn hele leven al last van te fel licht(vooral zon en halogeenlampen) , ben hooggevoelig(snel overprikkeld door omgeving)
  Ik slik sinds kort vitamine D pillen vanwege een tekort aan vitamine D(ik schuw het zonlicht)
  Verder heb ik vaak droge vermoeide ogen ,draag een sterke bril (+ 5 1/2/ beide ogen ,(astigmatisme)
  Ik ben benieuwd hoe ver jij bent gekomen met jouw klachten ,ben jij inmiddels verlost van je Oog migraine ?
  Ter informatie> ik rook,drink koffie, en eet soms chocolade, heel zelden drink ik een glas rode kruidenwijn, zijn dit echt allemaal triggers ?
  Ik hoop op een reactie van jou
  Bij voorbaat dank voor je artikel op de website .
  m vr grt
  Gemma van der Weijden

  1. Beste Gemma, om van (oog)migraine af te komen is een pad van vallen en opstaan. Zelf was ik maanden vrij van enige vorm van oogmigraine en tijdens een heerlijke vakantie kwam het plots terug, het kostte me daarna weken om het weer uit mijn systeem te krijgen.
   Iedere vorm van stress is een trigger voor migraine. Allergische reacties geven ook stress in het lichaam, zoek daarom uit bij een goede kinesioloog waar je slecht op reageert om deze factoren te kunnen elimineren.
   Emotionele stress is ook een grote uitlokker en idd ruimtes met neonlicht en slechte ionisatie ook.
   Als al die factoren aanwezig zijn en blijven, zullen ze zich opstapelen en bij schering en inslag migraine-aanvallen triggeren.
   Let ook op de opbouw van de migraine, dat begint veel eerder dan dat de flitsen zich manifesteren. De dag(en) er voor kan je je al geprikkeld voelen, slechte concentratie, hekel aan teveel gepraat van mensen etc.

   Wat mij hielp was om een tijd zeer puur te leven, voornamelijk groente en fruit, kruidenthee en sapjes ( dus geen noten,koffie, zuivel, alcohol, chocolade en glutenbrood) Na enkele weken voelde ik een wezenlijk verschil en kon dan herkennen wat me wel of niet in de stress zette.

   Last but not least… oogmigraine dwingt mij om een stress-arme, gezonde levensstijl er op na te houden, iets wat ik diep van binnen ambieer en toch meest niet doe.

  2. Ja, wat wil je? Er van af of zo door blijven gaan? Als je je gezond wilt voelen stop dan met roken en probeer stress te vermijden door bijvoorbeeld yoga. Echt het helpt! Alle hoofdpijnen worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl. Veel mensen weten niet eens meer wat goed is, zo verziekt is deze maatschappij. Kijk eens in een winkelwagentje in de supermarkt als mensen afrekenen. Allemaal troep, frisdranken (een en al suiker) diepvries patat, koek, snoep etc. Vraag jezelf eens af wat komt er nog uit de grond in plaats van een pakje of wat groeit er aan een boom. Huh wat bedoel je? Men kijkt je aan alsof je van een andere planeet komt. Toch ben ik blij en verheugd dat er steeds meer mensen inzien dat een gezonde levensstijl je veel levensvreugde biedt en dan kun je de hele wereld aan. Er gaat niets boven je “goed” voelen!

 20. Cozmic, das niet niks wat je hier schrijft, mijn zoon heeft het soms als hij heel stresserig is, poosje op bed in het donker, ik zelf heb het zelden, beetje vlekken ligte hoofdpijn en ik doe net of het er niet is, wat een hele vervelende bijkomstigheid is, dat ik 5o jaar geleden en nu 2 jaar geleden het probleem kreeg dat mijn linker oog omhoog draaide reddeloos verloren ben, de laatste was uit de supermarkt in het volle licht, mijn linker oog nu niet te focussen was hij bleef als een cameratje wild focussen, zeker een kwartier in mijn auto gezeten voor dat ik durfde te rijden, thuis niets gezegt, leef met het idee dat het weer kan gebeuren, nou ja we zien wel, zo zie je staat hier net in alleen beste Jauke, groet!

  1. Beste Robert, oogmigraine speelt zich af in de hersenen.
   Ws beter om jouw vraag elders te stellen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.