Advertentie

E-book Lyme Kaj Alexander

Advertentie

Wereldwijd geen voedselvrijheid meer?


Hoe zou jij het vinden als voor jou wordt bepaald dat al het voedsel dat jij eet, bestraald is? Of dat jouw biefstuk verplicht is behandeld met groeihormonen en antibiotica? Of dat producten als vitaminen en mineralen illegaal worden? Steeds meer mensen maken zich zorgen over de Codex Alimentarius, die alle voedselstromen in de wereld controleert en reguleert. 173 landen doen hier aan mee, ook Nederland.

Je staat er lang niet iedere dag bij stil of datgene wat je eet wel goed is voor je gezondheid. Natuurlijk omdat je soms trek hebt in ongezonde dingen, maar ook omdat je erop vertrouwt dat de levensmiddelen die je in de supermarkt koopt veilig zijn.

In feite moeten alle alarmbellen gaan rinkelen!
In feite moeten alle alarmbellen gaan rinkelen!

Noodbel
Op internet lees ik de laatste tijd steeds meer artikelen over de Codex Alimentarius (Latijns voor ‘voedsel regels’), waarbij aan de noodbel getrokken wordt. Vooral omdat de wet al per 31 december 2009 van kracht zou zijn. Alarmerend is niet de website van de Codex Nederland, hier staat dat ‘de Codex een internationaal forum is, waaraan door 173 landen wordt deelgenomen.’ Even voor de beeldvorming: dat is 98% van de wereldbevolking. Verder staat er: ‘Dit forum ontwikkelt internationale normen voor voedselproducten, met als doel de internationale volksgezondheid te beschermen en de eerlijkheid van de handel in voedselproducten te bevorderen.’

Verenigde Naties
De Codex is een organisatie van de Verenigde Naties (VN), en in 1962 opgericht door de FAO (Internationale Voedsel- en Landbouworganisatie) en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). In Nederland valt de verantwoordelijkheid voor de deelname aan dit internationale forum onder de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dokter Laibow
Ik zie op het eerste oog geen aanleiding om deze Codex nader te onderzoeken. Al helemaal niet omdat het document 16.000 pagina’s telt, waar in meer dan 4000 wetten en regels staat beschreven wat jij en ik mogen eten en drinken. Wat ook meespeelt, is dat ik op school met Geschiedenis heb geleerd dat de VN een betrouwbare organisatie is, die vrede, veiligheid en vrijheid waarborgt. De Amerikaanse arts Dr. Rima Laibow, oprichtster van Health Freedom USA, heeft wel de moeite genomen om het lijvige document uit te pluizen. Haar bevindingen zijn schokkend. Hier kun je haar presentatie bekijken.

Farmaceutische industrie
Ik heb al een paar van haar belangrijkste bevindingen beschreven. In haar presentatie noemt ze nog een aantal onprettige voorbeelden, bijvoorbeeld over genetisch gemanipuleerd voedsel. Laibow is resoluut in haar conclusies: “Het lijkt erom te gaan dat de consument beschermd moet worden. In werkelijkheid gaat het om macht en geld. De farmaceutische industrie spint er behoorlijk wat garen bij. En de farmaceuten verdienen niet aan gezonde mensen! Men wil dat zoveel mogelijk mensen zo vaak mogelijk ziek zijn. Zieke mensen hebben medicijnen nodig, dus het enige wat je hoeft te doen is het voedsel aan te tasten.”

Tros Radar
Maandag 19 mei schonk Tros Radar nog aandacht aan de Codex, omdat ze zoveel verontrustende mailtjes van kijkers hadden binnen gekregen, naar aanleiding van het vurige betoog van Laibow. Op zich goed dat een televisieprogramma aandacht besteedt aan dit nog onbekende onderwerp. Maar op het forum van de website hebben een aantal kijkers het gevoel dat ze de ernst niet wordt ingezien: ‘Het feit dat de EU boetes moet betalen voor het NIET toelaten van vuil vlees uit de US om de burgers van Europa te beschermen laat toch duidelijk zien dat die Codex niet deugt. Ik snap niet dat Radar hier zo luchtig overheen stapt en gewoon zegt dat het allemaal wel goed zit,’ aldus een kijker.

Deze codex zet wereldwijd de voedselindustrie op zijn kop!
Deze codex zet wereldwijd de voedselindustrie op zijn kop!

Jullie mening?
Ik ben wel benieuwd wat jullie lezers van de Codex Alimentarius vinden. Volgens Tros Radar is de Codex geen wet, die aan alle landen wordt opgelegd maar zijn de normen van de Codex vrijwillig. Zelf ben ik nog wat meer op onderzoek uitgegaan.

Zo vind ik een artikel uit 2002 afkomstig uit het Tijdschrift voor levensmiddelen- en productenrecht. ‘De Codex wint politiek steeds meer aan gewicht (…). Voor 1995 was de Codex Alimentarius een op vrijwilligheid gebaseerde organisatie (…). Deze op ‘gentlemen’s agreement’ gebaseerde besluiten zijn, sinds de ‘food standards’ in 1995 binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO), wel degelijk bindend.’

Voedsel is macht
De Codex lijkt een wolf in schaapskleren. Zeker toen ik ontdekte het een geesteskind is van oud-SS’er Frits ter Meer. ‘Voedsel is macht’, was zijn credo. Tijdens WO11 zat hij in de raad van IG Farben, het bedrijf dat bekend is van het cyanide insecticidengas en de slavenarbeid tijdens het naziregime. Verder gaf hij leiding aan concentratiekamp Auschwitz. Tijdens de Nürnberg processen werd hij tot zeven jaar veroordeeld. Invloedrijke vrienden zorgden ervoor dat hij vervroegd vrij kwam. Hij kreeg een topfunctie bij Bayer Farmaceuticals en nam deel aan de Codex Alimentarius Commissie…

Advertentie

82 thoughts on “Wereldwijd geen voedselvrijheid meer?

 1. Deze Codex Alimentarius betekent het wegnemen van onze vrije keuze wat betreft voeding en supplementen.
  Daarvoor in de plaats krijgen we “bewerkt” voedsel dat of bepaalde stoffen bevat of voedsel dat niet meer volwaardig is. Daardoor zullen lichamelijke problemen ontstaan.

  Een mooie stap in de richting van het om zeep helpen van een groot deel van de wereldbevolking.

  En we slapen door en vinden alles maar goed.
  Wanneer worden we wakker? Als het telaat is?

 2. als dit zover komt, ga ik vrijwel niets meer eten….kunnen we er überhaupt nog wél wat aan doen…eind 2009 begin 2010 hebben we indien zover mogelijk niets meer te bepalen wat ons voedsel betreft en alle voedingssupplementen en kruiden??? gaat dat door de Codex ook verboden worden, meer mensen zullen idd meer gezondsheidsklachten gaan krijgen, kunnen we het nog voorkomen dat de Codex geen invloed zal gaan hebben op ons voedsel

 3. En inderdaad Rob er zijn vele mensen die nog slaapende zijn en vinden alles maar goed, gewoon of geloven het niet dat dit mogelijk gaat gebeuren.
  Tja, Wanneer worden we wakker? Als het inderdaad te laat is? Wat doen we dan???

 4. De man van Dr. Rima Laibow heeft jaren lang voor het leger in Amerika gewerkt met expirimenten met mindcontrol!
  De informatie die Laibow geeft is niet zuiver!
  En dat is dan de pest, een van de weinigen die zegt de materie te kennen, en die de indruk geeft er tegen te zijn, is dus niet te vertrouwen!
  waar haal je dan de betrouwbare info???
  Karel en Caroline van Huffelen zijn er erg druk mee, en weten ook van Laibow, en Dr. Rath, met zijn gezondheidsalliantie verdiepen zich er ook erg in.

  Wees gewaarschuwd, er wordt zooveel desinfo rondgestuurd, en daar heb je het: verdeel en heers!

 5. @Mariëlle, weet jij leads die je verhaal over de man van Laibow staven? Lijkt me wel belangrijk toch..? Je roept nogal wat en leads zijn dan essentieel in mijn ogen.

 6. Hoi Marielle en alle anderen.
  Uiteraard is het zaak om alert te blijven op disinformatie, maar het mag geen reden zijn om te stoppen met het inwinnen van die informatie. Wij weten allemaal dat er geen bal klopt van wat de mainstream media ons vertellen. En, alhoewel ik het betwijfel, zou zelfs Dr. Laibow disinformatie kunnen verspreiden. Voorzichtigheid is dus wel geboden. Maar Je noemt het voorbeeld van haar man Generaal Stubblebine, die nu naast haar vecht voor onze voedselbelangen. Hij is te beschouwen als een dissident uit het leger van Amerika. Er zijn meer van deze mensen, wier geweten ging spreken toen ze inzicht kregen, in wat er allemaal achter de schermen werd bekokstoofd om de wereldpopulatie onder controle te brengen van de illuminati en die eruit zijn gestapt. Dat zijn natuurlijk fantastische bronnen van informatie voor ons die willen weten.
  Laten we elkaar alsjeblieft niet meer bestrijden over eventuele waarheid of onwaarheid van het gebodene, maar laten we zelf op onderzoek blijven en de informatie van onze eigen onderzoeken blijven delen. Uiteindelijk komen we dan met zijn allen dichter bij de waarheid. Hoe meer informatie ik verzamelde, hoe meer ik er van overtuigd ben geraakt dat er nog een brok ellende voor de mensheid staat te wachte. Maar daar staat tegenover het groeiende besef, dat de machten en krachten die zich opmaken voor een grote finale, uiteindelijk een fantastische bewustzijnssprong voor de mensheid teweeg zullen brengen. Kijk ook eens op mijn website http://www.jan.istiecool.nl
  Ik heb daar veel video’s verzameld van mensen zoals Dr. Laibow, Alex Jones, Jordan Maxwell David Icke, enz.
  Allemaal onderzoekers die hun leven hebben gegeven en in de waagschaal stellen om via gedegen onderzoek, ons te informeren van wat er werkelijk gaande is. Ieder vanuit zijn eigen beleving en ondezoekshoek.
  Er is niks mis mee om kritisch te zijn, want dat is uiteindelijk de enige mogelijkheid om het kaf van het koren te scheiden als het over informatie gaat.
  Laten we in Godsnaam deze mensen in ere houden. Ook zij zijn begonnen om in het duister te tasten omtrent de ware motieven van de mensen die momenteel in hoog tempo De Nieuwe Wereld Orde door onze strot duwen.
  Zorg dat je niets meer gelooft, niet uit de krant niet uit de film en niet van de televisie, maar doe je eigen onderzoek(en) en breng jouw bevindingen naar buiten en laat ze weten aan een groot aanta; mensen. We zullen moeten samenwerken om de gruwel die staat te gebeuren te voorkomen of om te buigen naar een voor de mensheid positieve uitkomst.
  Groetjes
  Jan Snelders

 7. Ten aanzien van de Codex nog een vraag: Het is de WTO (World Trade Organisation), die deze Codex er door wil jassen in alle deelnemende landen.
  Dat wil zeggen een HANDELSORGANISATIE!
  Een organisatie, waar winst, macht en eigenbelang de grootste rollen spelen. Gelooft u werkelijk, dat die mensen het beste met de consument voor hebben?.
  Als ik u vertel, dat de WTO beheerst wordt door de Illuminati, gelooft u dan dat het uw belangen dient? Als u weet, dat het de bedoeling van deze Illuminati is om de wereldpopulatie tot 1/5 van het huidige aantal terug te brengen, gelooft u dan nog, dat de Codex Alimentarius in het leven is geroepen om de belangen van de consument te dienen, zoals de media u willen laten geloven?
  Ik stel, dat de Codex een wapen zal worden dat vanaf 31-12-2009 tegen uw gezondheid is gericht. Als u ziek bent, kunnen de farmaceutische bedrijven meer medicijnen verkopen. We hebben het hier over miljarden winsten. Bij mij gaat er een alarmbel af als ik weet, dat de voedselregulering in handen is van mensen die grote financiele belangen hebben bij het bepalen van wat u wel en niet eet.
  groetjes
  Jan Snelders

 8. Beste mensen,

  Hieronder een artikel, dat ik bij de film van Dr. Rima Laibow heb geschreven (De film Nederlands ondertiteld te vinden op mijn website http://www.jan.istiecool.nl).

  Tevens heb ik een vertaling gemaakt van 14 punten waarin Dr. Laibow in het kort uitlegd, wat de Codex voor ons consumenten gaat beteken. Het is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid ooit en het ontneemt u uw recht om zelf te beslissen over wat u aan voeding en voedingssupplementen tot u neemt. Ik hoop dat het enigszins bijdraagt aan een verder inzicht in en een groterebereidheid tot aktie bij mensen die willen weten en eraan mee willen werken, dat een en ander zich verder verspreidt. Verspreid alles wat je zelf interessant vind onder zoveel mogelijk mensen. stuur links rond naar artikelen e/of video’s en gebruik het internet, zolang het nog kan, want ook dat staat op de tocht en wordt langzaam maar zeker aan banden gelegd. Doe het nu! Een andere tijd bestaat niet!
  Groetjes
  Jan Snelders

  HET ARTIKEL

  Per 31 december 2009 wordt Codex Alimentarius van kracht. Ieder land dat lid is van de (WTO) Wereld Handels Organisatie, waaronder Nederland, is verplicht deze richtlijnen en normen te volgen. Deze richtlijnen en normen dienen niet de gezondheid! Ze dienen de belangen van: De Farmaceutische industrie De Chemische industrie De Biotechnische industrie De landbouw en De medische wereld De uitzending van Tros Radar over de Codex Alimentarius vind je hier:

  http://player.omroep.nl/?aflID=7048892&md5=eaed7d455d379615980f8ebc62bcf116

  Oordeelt u zelf en doe uw eigen onderzoek voordat u zich weer iets op de mouw laat spelden door de mindcontroldoos die televisie heet. Nu het nederlandse volk (en andere naties) ongerust worden, kunnen de media er niet meer om heen en men volgt een oud patroon: Zoek een “deskundige”, in dit geval Europarlementariër Bart Staes, en laat hem even de “Waarheid” vertellen over de Codex Alimentarius. Dan kunnen we daarna weer gezellig naar De Gouden Kooi zappen met een zak vette chips en kipsticks uit de broedmachines. Europarlementariër Bart Staes heeft zich natuurlijk wel “even” moeten verdiepen in het 16.000 pagina’s tellende document omdat hij er van te voren nog nooit iets over gehoord had. Hij weet er dus niets van.

  Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat een Europarlementariër van zo’n ingrijpend ding als de Codex, die echt al heel lang in ontwikkeling is zo weinig weet. Ook vraag je je af, hoe het komt, dat wereldwijd überhaupt nog nooit iemand iets heeft gehoord over Codex. Zou het kunnen zijn omdat de werkelijke (en buitengewoon machtige) belanghebbenden, zoals de hierboven genoemde miljardenindustrieën dit zorgvuldig uit de belangstelling (en de media) hebben willen houden om ongestoord hun (winst)doelen na te kunnen streven?

  De video hierboven van Dr. Rima Laibow komt echter niet uit de lucht vallen. Dr. Rima Laibow is al een groot deel van haar leven bezig (geholpen door een toegewijd team van wetenschappers, artsen en advocaten) met het in de openbaarheid brengen en aan de kaak stellen van de (verborgen) werkelijke doelen van de bovengenoemde industrieen en de ontoelaatbare praktijken en zelfs gewelddadige middelen die zij gebruiken om hun winstdoelen te bereiken. Zij doet dit onder buitengewoon moeilijke omstandigheden. Uiteraard geven ook de gecontroleerde media in Amerika niet thuis en als er al aandacht aan besteedt wordt, dan wordt ze belachelijk gemaakt en als niet ter zake doend terzijde geschoven.

  Bart Staes is de eerst Europese “deskundige”, die opgevoerd wordt om hier het zelfde spelletje te komen spelen. Niettemin mogen we blij zijn dat dit voor de hele wereldbevolking buitengewoon belangrijke en ingrijpende document enige aandacht krijgt in de media hier. Er zullen allicht een paar mensen zijn die verder willen kijken dan Bart Staes kort is. In dat verband is het voor U die zijn/haar eigen oordeel wil vormen in plaats van de media en hun “deskundigen” na te praten, misschien een goed idee om eens op de uitstekende en zeer informatieve website van haar organisatie te neuzen, die zich niet alleen maar met de Codex bezighoudt, maar ook met o.a gedwongen vaccinaties die op dit moment in Amerika plaats vinden.

  http://www.HealthFreedomUSA.org

  Dr Rima Laibow opereert en vecht, samen met haar echtgenoot General Stubblebine op buitengewoon dappere en wetenschappelijk onderlegde wijze in de hogere echelons van de Amerikaanse samenleving en ver daar buiten, en laat zich overal en wereldwijd gelden op alle plaatsen waar belangrijke beslissingen genomen worden met betrekking tot de Codex en andere voor de gezondheid van de mensheid belangrijke zaken. Bart Staes plant intussen de volgende stap van zijn carriere.

  Des te interessanter omdat deze zaken ook deze kant op gaan komen en zelfs al voor een groot deel gerealiseerd zijn in het steeds meer gecontroleerde Europa. Of waant u zich veilig in Europees Nederland?

  Kijk ook even hier:

  http://it.truveo.com/De-wereld-volgens-Monsanto-vlaamsnederlands/id/2909362443

  en naar de site van Dr. Laibow en General Stubblebine:

  http://www.healthfreedomusa.org

  Protect health freedom from Codex Alimentarius. Website contains information, resources, and calls to action.

  Bescherm uw zeggenschap over uw eigen gezondheid tegen de Codex Alimentarius. De website bevat informatie, bronnen en actie-oproepen.

  De website gaat over uw gezondheid en hoe deze via wetgeving ondermijnd wordt. Wetgeving waarop geen enkele invloed had.

  In Europa is hetzelfde aan de gang.

  Tevens kunt u meehelpen via het tekenen van kant en klare petities die werkelijk effect hebben.

  Hieronder de Codex compact uitgelegd in 14 punten:

  Wordt wakker alstublieft?

  Met vriendelijke groet,

  Jan Snelders

  OVER DE CODEX ALIMENTARIUS: Een rondleiding in 5 minuten
  “Man’s mind, once stretched by a new idea,
  never regains its original dimensions.”

  – Oliver Wendell Holmes
  19th Century U.S. author and physician

  Onderstaande 14 punten vertellen u in het kort waar de Codex Alimentarius over gaat: Het is de grootste bedreiging van uw vrijheid om te kunnen beslissen over uw gezondheid en voor de gezondheidszorg. Er wordt ook uitgelegd wat je er aan kunt doen.

  These 14 points provide you with understanding about Codex Alimentarius – health freedom threat number one. It also explains what to do about it.

  1. De eerste stap die we moeten zetten om de Codex Alimentarius te begrijpen is te bedenken dat de Codex niets van doen heeft met “het beschermen van de consument.” Dat is pure propaganda om de mensen en het congres te bewegen om ten gunste ervan te stemmen.

  2. Wie beweert dat?

  Rima E. Laibow, M.D. is een succesvolle arts in de natuurgeneeskunde die in 1970 is afgestudeerd aan Het Albert Einstein Medisch College. Dr. Laibow heeft de meer dan 16.000 pagina’s van de Codex Alimentarius bestudeerd. Haar conclusie?: De Codex Alimentarius is een zeer ernstige bedreiging voor uw gezondheid en het recht op zelfbeschikking over uw gezondheid. We moeten dit uiterst derieus nemen.

  3. De betekenis van de naam en de geschiedenis van de organisatie.

  Frits ter Meer zat tijdens de tweede wereldoorlog in de raad van IG-Farben. Hij leverde het Zyklon-B gas aan de gaskamers van de concentratiekampen. Later gaf hij leiding aan Auschwitz. Na de oorlog werd hij veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf in de Nürnberg processen. De toenmalige Illuminati zorgden dat hij vervroegd uit de gevangenis kwam. In de gevangenis heeft hij voldoende tijd gehad om na te denken over nieuwe vernietigingsmogelijkheden. Hij werd na zijn vrijlating ingezet in een topfunctie van Bayer Farmaceuticals en was (mede) oprichter van de Codex Alimentarius Commissie (CAC) die nu voor u bepaalt wat u wel en niet mag eten en welke voedselsupplementen u wel of niet mag slikken enz. enz. Zijn lijfspreuk: “Voedsel is Macht”.

  “Codex Alimentarius””betekent “Voedselregels” in het Latijns. De organisatie werd opgericht in 1962 toen de Verenigde Naties De Codex Alimentarius Commissie (CAC) in het leven riep als een “Handels Commissie. Hij werd opgericht om elk aspect van de voedselproductie en van de voedingssupplementenproductie en de verkoop ervan te reguleren en dus te kunnen controleren. Het gaat hier uitsluitend over de hande en de winsten van de multinationals.

  4. Het ondersteunen van de Winsten van de Pharmaceutische Industrie

  Hoe meer natuurlijke gezondheidsproducten de mensen gebruiken, hoe minder medicijnen zij gebruiken. Millioenen gaan steeds meer natuurlijke gezondheidsproducten gebruiken. De grote Pharma(ceutische) bedrijven zijn hier bang voor omdat dit natuurlijk ten koste van hun winsten gaat. De Codex is ontworpen om hun winsten te beschermen door natuurlijke gezondheidsproducten en behandelingen te elimineren. Natuurvoedingswinkels en gezondheidsbedrijven zouden hierdoor harde klappen krijgen

  5. Codex Alimentarius is ONWETENSCHAPPELIJK.

  Codex is onwetenschappelijk omdat het voedingsstoffen als gifstoffen classificeert en het gebruikt “risico calculatie” om zogenaamde “veilige maximumlimieten” voor deze voedingsstoffen te bepalen.

  Het bepalen van “veilige maximumlimieten wordt gebruikt in de Toxicologie, de wetenschap die zich bezighoudt met gifstoffen.

  De juiste wetenschap voor het bepalen van voedingsstoffen is de Biochemie

  De codex gebruikt dus niet de Biochemie.

  6. Codex is gebaseerd op de tirannieke Napoleontische (Legal) Code

  Codex is gebaseerd op de tirannieke Napoleontische (Legal) Code die teruggaat tot de tijd van Bonaparte. Onder deze code is alles wat niet expliciet is toegestaan, automatisch verboden. Onder onze gewone wetten hoeft iets niet expliciet toegestaan te zijn om legaal te zijn.

  De tirannieke Napoleontische Code staat het elimineren van natuurlijke gezondheidszaken gewoon toe. (Dat wil zeggen: Als viatamine C niet op hun lijsten voorkomt, dan is het verboden.)

  7. Sluw en langzaam wordt de temperatuur opgevoerd.

  De Codex wordt wereldwijd effectief op 31 december 2009, tenzij wij, De Mensen, actie ondernemen om dit te voorkomen. Opdit moment worden wij als kikkers langzaam gaargekookt, en de watertemperatuur wordt lanzaam opgevoerd, zodat we er niet uit zullen springen. De Media worden gebruikt om ons te laten geloven dat de Codex er is om de consument te beschermen. Een deel van de media strategie bestaat eruit om de natuurlijke gezondheidsopties aan te tasten door het publiceren van quasi wetenschappelijke studies.

  8. Pas op voor De Codex wolven in schaapskleren.

  Instituten (zoals de NNFA, national nutritional foods association en de CRN, council for responsible nutrition) die vroeger beschermers waren van voedingssupplementen en gezondheidsvoeding zijn ten prooi gevallen aan nieuwe Farmaceutische leden en verspreiden nu disinformatie door te vertellen dat Codex te maken heeft met “bescherming van de consument”. De directies van deze instituten bestonden vroeger uit mensen die voor uw vrijheid en gezondheid vochten.

  9. VMG: Verbiedt onze voedingssupplementen

  Codex bestaat uit vele standaarden voor elk voedselaspect. Eén van deze standaarden is in juli 2005 goedgekeurd: De vernietigende Richtlijnen voor Vitaminen en Mineralen (VMG).De VMG kan en mag de zeer nuttige en klinisch zeer effectieve Vitamines en Mineralen in de ban doen. Bijvoorbeeld: Vitamine C kunnen worden beperkt tot slechts een paar miligram per dosis. Andere voedingsmiddelen zoals aminozuren, worden eveneens bedreigd.

  10. DSHEA, Onze beste legale Verdediging

  De verenigde staten kent een machtig legaal stuk gereedschap om de vrijheid van Gezondheid te beschermen: de DSHEA wet (Dietary Supplement Health and Education Act). Deze wet werd goedgekeurd in 1994, na massale grass-roots actie. (gezondheidsbeweging in Amerika). DSHEA classificeert voedingssupplementen op wetenschappelijke wijze als voedsel en voorkomt beperkingen op toegepaste doses.

  Codex classificeert deze supplementen zeer onwetenschappelijk als gifstoffen en bepaalt daarbij zeer lage doses. de VMG is daarmee in strijd met de wetten van de United States omdat het in strijd is met DSHEA . Wij, de mensen, moeten gezamenlijk DSHEA beschermen, onze sterkste legale verdedigingstroef tegen de Codex Alimentarius.

  11. Er wordt al actie ondernomen vanuit het Congres om DSHEA te ondermijnen

  De farmaceutische industrie maakt gebruik van onverantwoordelijke en corrupte politicie om dit te bewerkstelligen. Om de Codex er doorheen te krijgen is door beïnvloeding van het Congres, zodanig dat wetten die medicijnvriendelijk zijn aan te nemen en ook wetten aan te nemen die vijandig staan tegenover voedingssupplementen, zodat heel lanzaamaan iedereen begint te geloven, dat deze supplementen “gevaarlijk” zijn en medicijnen goed en gezond zijn. Susan Davis (D,CA) en andere politici helpen de Grote farmaceutische bedrijven door wetten te ondersteunen die ontworpen zijn om DSHEA om zeep te helpen.
  12. De regering van de United States ondersteund de Codex illegaal.

  De US Codex Office, (Het US “contactpunt”) staat helaas geheel aan de kant van de Codex. Zoals ook de rest van de regering, inclusief de FDA die achter de Farmaceutische industrieën staat. Dat zou niet zo moeten zijn. DSHEA en andere US wetten zeggen, dat hun steun direct in strijd is met de weten van de USA! Zij handelen in strijd met de wet en ze weten het!

  13. Laten we coordinerende relaties aangaan met Het Congres

  Het Congres heeft de macht om Amerika Codex vrij te houden. Het kan wetten tegenhouden die erop gericht zijn om de DSHEA te vernietigen. Het Congres kan wetten ondersteunen mbt vrijheid van voeding en gezondheid. Het kan de US Codex Office en de FDA tot de orde roepen en terugfluiten. Als we het internet goed gebruiken kunnen we het Congres direct aanspreken en kunnen we een lobbie creëren van het volk, voor het volk. Tenslotte zullen ook de familieleden van het Congres lijden, als de Codex niet wordt tegengehouden.

  14. Oproep tot Aktie

  Dankzij het internet, kunnen miljoenen gezondheidsbewuste Amerikanen zich verenigen om hun gezondheid en de gezondheidszorg te beschermen tegen de Codex Alimentarius.
  We hebben de macht om de Codex in een zegen voor de mensheid om te turnen, als we de Codex met zijn allen gebruiken om aktief te worden, om onszelf te organiseren en op te staan voor onze voedselvrijheid en gezondheidsvrijheid. Samen zullen we de farmaceutische Multinationals laten weten, dat we hun bedrog door hebben en dat we de toegang tot de natuurlijke gezondheidszorg zullen beschermen.

 9. Ik ben biologisch dynamisch tuinder en ik ben van plan om een moestuin (groenten, fruit en kruiden) van circa 2 hectare te gaan onderhouden waar dan zo’n 250-300 personen uit de regio door middel van een jaarabonnement van mee kunnen eten.
  Dat wil zeggen die mensen kunnen naar eigen behoefte op een moment dat het hun uit komt (de tuin is immers altijd toegankelijk) zelf komen oogsten waar ze zin in hebben van de planten/vruchten die er rijp voor zijn.
  Mag dat dan nog wel onder de komende codex alimentarius-wetten?

 10. Mensen,
  We moeten het juist NU van de wakkere zielen hebben om dit te gaan bespreken met uw direkte omgeving. Onze enige kans is als we ons gaan verenigen, organiseren en de overheid en alle instanties blijven bestoken met petities en andere vreedzame anti-activiteiten. Als wij dit niet gaan doen, wie moet je het dan uiteindelijk kwalijk nemen?

 11. @Marion: Nee, dat mag niet.
  De Codex geeft aan wat toegestaan voedsel is, en biologisch dynamisch voedsel zal daar zeker niet onder vallen.
  Idem voor wat betreft voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen.

  Deze Codex zorgt ervoor dat iedere persoon qua kwalitatieve voeding tekort komt en dus uiteindelijk gebreken / ziekten zal gaan krijgen.
  E.e.a. zodat de Farmaceutische industrie weer pilletjes kan verkopen die de ellende alleen nog maar erger maken, maar wat maakt het uit, als er maar WINST wordt gemaakt op die pillen.

  Het enige wat nog gaat helpen is dat de burger massaal opstaat en tegen hun regering zegt het niet meer te pikken, en desnoods de regie weer zelf ter hand nemen door niet luisterende regeringen af te zetten en daar verantwoordelijke personen voor in de plaats te zetten.

  Op dit moment hebben wij in het parlement ook alleen maar overwegend ja-knikkers.

 12. als ik nu al merk met vele E-producten in ons voedsel, wie bepaalt dat doet de Codex daar ook niet aan mee, sinds ik meer en bepaalde E-producten echt vermijd en er veel meer op ga letten voel ik me zeker een stuk energieker en lekkerder in mijn vel, wat ik ook merk is dat je imuumsysteem verbetert en optimaler wordt…je hoort er steeds meer over en wat is waarheid omtrent de bron van concrete informatie

 13. Het schijnt toch écht zo te zijn, dat men, als deze Codex erdoor komt, gecontroleerd en beboet kan worden op “verboden geteelde” producten, ook al is dit op eigen grond… Denk maar aan de papavers en wietplanten..

 14. Antwoorden op kamervragen van Thieme over de Codex Alimentarius

  Kamerstuk, 22 augustus 2008

  De Voorzitter van de Tweede Kamer
  der Staten-Generaal
  Postbus 20018
  2500 EA DEN HAAG

  22 augustus 2008

  Antwoorden van minister Klink, op kamervragen van het Kamerlid Thieme over de Codex Alimentarius (2070825760).

  Vraag 1
  Kunt u naar aanleiding van uw brief van 30 juni 2008 1) uiteenzetten of de consequentie van een maximumdosering voor voedingssupplementen, zoals de Codex Alimentarius zal voorschrijven, ertoe zou kunnen leiden dat hoge doseringen zoals bijvoorbeeld vitamine C 2000mg, 1000 mcg B12 etc. verboden zouden kunnen gaan worden? Zo ja, acht u dit in overeenstemming met de vrijheid die consumenten zouden moeten hebben bij het aanschaffen van voedingssupplementen? Zo neen, welke doseringen van genoemde vitaminen zouden dan bijvoorbeeld onder een verbod per 31 december 2009 kunnen vallen, voortvloeiend uit de inwerkingtreding van de Codex Alimentarius?

  Antwoord 1, 3-12, 14, 15
  Zoals in de brief van 30 juni 2008 is aangegeven zijn er vele onjuiste berichten in de media over de Codex Alimentarius. Er is geen verbod dat per 31 december 2009 voortvloeiend uit de Codex Alimentarius in werking zal treden (zie ook http://www.codexalimentarius.nl ).
  De werkzaamheden in het kader van de Codex Alimentarius leiden tot standaarden op het gebied van voedselveiligheid. Deze standaarden zijn geen wetgeving. De Europese Unie weegt bij het opstellen van wetgeving de Codex standaarden mee.

  De werkzaamheden van de Codex Alimentarius zullen niet leiden tot een verbod op hoge doseringen van vitamines, homeopatische middelen, vitaminepreparaten of vlees dat pathogenen bevat. Verder heeft de Codex alimentarius geen invloed op de beoordeling van homeopatische middelen, het al dan niet vaccineren van dieren bedoeld voor de export, de toepassing van gentechnologie in gewassen of de verkoop van bewezenschadelijke stoffen zoals tabak. Ook belemmert de Codex alimentarius niet de biologische of biologisch dynamische landbouw, de reformbranche of de beoefenaars van alternatieve geneeswijzen.

  Vraag 2
  Hoe moet de stelling als zouden ‘veilige voedingssupplementen’ toegestaan blijven geïnterpreteerd worden? Zo ja, bent u daar zeker van in het licht van het algemeen verbindend karakter van een nieuwe Europese verordening terzake die zal voortvloeien uit de Codex Alimentarius? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 2
  Volgens de Algemene Voorschriften van de Levensmiddelenwetgeving (Verordening 178/2002) 2) is het verboden onveilige levenmiddelen in de handel te brengen. Alle levensmiddelen, dus ook voedingssupplementen, moeten hieraan voldoen.

  Vraag 3
  Blijven homeopathische middelen die nu op de markt zijn ook na 2009 vrij verkrijgbaar? Zo ja, bent u daar zeker van in het licht van het algemeen verbindend karakter van een nieuwe Europese verordening terzake die zal voortvloeien uit de Codex Alimentarius? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 3
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 4
  Blijven vitaminepreparaten die nu op de markt zijn ook na 2009 vrij verkrijgbaar? Zo ja, bent u daar zeker van in het licht van het algemeen verbindend karakter van een nieuwe Europese verordening terzake die zal voortvloeien uit de Codex Alimentarius? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 4
  Zie het antwoord op vraag 1

  Vraag 5
  Kunt u uiteenzetten welke gevolgen de Codex Alimentarius zal hebben voor de beoordeling van homeopathische middelen, waarvan door hun extreme verdunning de veronderstelde werkzame stof niet meer chemisch aantoonbaar is? Blijft het toegestaan deze middelen te verkopen met een omschrijving die verder gaat dan de chemische samenstelling van het middel? Zo ja, bent u daar zeker van? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 5
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 6
  Kunt u uiteenzetten wat de invoering van de Codex Alimentarius kan betekenen voor het al dan niet vaccineren van dieren bedoeld voor de export? Is er ruimte voor eigen keuzes van de veehouder in deze zin? Zo ja, hoe worden deze vrijheden gewaarborgd? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 6
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 7
  Kunt u uiteenzetten wat de Codex Alimentarius kan betekenen voor de toepassing van gentechnologie in gewassen? Is er ruimte voor eigen keuzes van de akkerbouwer in deze zin? Zo ja, hoe worden deze vrijheden gewaarborgd? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 7
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 8
  Kunt u uiteenzetten wat de Codex Alimentarius kan betekenen voor de toepassing van hormonen en antibiotica in de veehouderij? Is er ruimte voor eigen keuzes van de veehouder in deze zin? Zo ja, hoe worden deze vrijheden gewaarborgd? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 8
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 9
  Kunt u uiteenzetten wat de Codex Alimentarius kan betekenen voor het vóórkomen van pathogenen, zoals campylobacter, E-coli en salmonella in vleessoorten? Is het denkbaar dat er na 2009 een totaalverbod zal komen op levering van vlees dat pathogenen bevat in het kader van de Codex Alimentarius? Zo ja, betekent dat een 100% garantie voor de afwezigheid van pathogenen en hoe zal de naleving en handhaving vorm krijgen?

  Antwoord 9
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 10
  Kunt u uiteenzetten of de biologische of biologisch dynamische landbouw op enigerlei wijze belemmeringen zal kunnen ondervinden van de invoering van de Codex Alimentarius of daarmee samenhangende Europese richtlijnen? Zo ja, aan welke belemmeringen moet worden gedacht? Zo neen, bent u er zeker van dat dergelijke belemmeringen ten opzichte van de huidige situatie zich niet zullen voordoen?

  Antwoord 10
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 11
  Kunt u uiteenzetten of de reformbranche op enigerlei wijze belemmeringen zal kunnen ondervinden van de invoering van de Codex Alimentarius of daarmee samenhangende Europese richtlijnen? Zo ja, aan welke belemmeringen moet worden gedacht? Zo neen, bent u er zeker van dat dergelijke belemmeringen ten opzichte van de huidige situatie zich niet zullen voordoen?

  Antwoord 11
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 12
  Kunt u uiteenzetten of beoefenaars van alternatieve geneeswijzen op enigerlei wijze belemmeringen zullen kunnen ondervinden van de invoering van de Codex Alimentarius of daarmee samenhangende Europese richtlijnen? Zo ja, aan welke belemmeringen moet worden gedacht? Zo neen, bent u er zeker van dat dergelijke belemmeringen ten opzichte van de huidige situatie zich niet zullen voordoen?

  Antwoord 12
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 13
  Kan Nederland desgewenst een voorbehoud maken bij vaststelling en/of implementatie van de Codex Alimentarius? Zo ja, op welke wijze? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 13
  Ja, Nederland kan een voorbehoud maken bij de vaststelling van standaarden door de Codex Alimentarius. Nederland is hierbij gebonden aan de vigerende EU-regelgeving.

  Vraag 14
  Kunt u garanties geven dat consumenten na invoering van de Codex Alimentarius net zo vrij kunnen zijn in de keuze van hun voedingsmiddelen als op dit moment het geval is? Zo ja, welke garanties? Zo neen, waarom niet?

  Antwoord 14
  Zie het antwoord op vraag 1.

  Vraag 15
  Hoe wordt in de Codex Alimentarius omgegaan met bewezen schadelijke stoffen, zoals tabak? Zullen ze vrij verkrijgbaar blijven of zal de verkoop ervan onder invloed van de Codex Alimentarius aan banden worden gelegd of verboden? Kunt u uw antwoord toelichten?

  Antwoord 15
  Zie het antwoord op vraag 1.

  1) Kamerstuk 21 501-32, nr. 290, vergaderjaar 2007-2008.
  2) Deze verordening is rechtstreeks van toepassing in alle lidstaten van de Europese Unie, dus ook in Nederland. Handelen in strijd met deze verordening is verboden volgens artikel 2 lid 10 van het Warenwetbesluit bereiding en behandeling van levensmiddelen.

 15. Ik vertrouw mezelf, op mijn eigen kracht en inzicht.
  Meer mensen zouden vertrouwen in hun eigen kracht moeten hebben in plaats van elkaar hier voornamelijk (nog) bang(er) proberen te maken.

  Hij-liegt, zij-liegt, iedereen-liegt.
  Angst verblind het nuchtere verstand en is een slechte raadgever. Angst maakt dat iedereen elkaar gaat wantrouwen en negativiteit en uiteindelijk agressie de overhand gaan nemen.

  Zonde dat een mooi initiatief als een gemeenschappelijke gezonde moestuin hier gelijk al met negativisme de grond in word geboord.
  Ik zou graag zien dat er een dergelijke tuin in mijn regio zat.
  Verse groente en fruit bevat de meeste voedingsstoffen, daar heb ik zeker wat noeste arbeid aan zelf oogsten voor over.

  Verbijsterend dat velen hier in de gemakshouding van alleen-kopen-in-de-winkel zitten. Verbijsterend dat er zelfs word geopperd dat het telen van je eigen eten als ‘verboden’ word betiteld.

  Als iedereen zich gaat organiseren in groepen die moestuinen ondersteunen door financieren van zaaigoed etc. en gegarandeerde afname kan de overheid dat onmogelijk gaan controleren, dan komen ze handen tekort.

 16. En ik ben zeker wel bereid om van de vers geoogste kruiden mijn eigen zalven, tincturen en medicinale thee te maken. Iedereen kan dat. Het is echt heel simpel. Trust me.

 17. In deze links staat alles tot in de finesses uit gelegd:

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M30&ss=P619&l=NL
  Codex Alimentarius: Wat het is en hoe het u en uw gezondheid beïnvloedt?
  (hierin is te lezen dat biologisch helemaal niet verboden wordt alleen maar grondig verpest, door allerlei stoffen toe staan die vroeger niet mochten)

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M30&ss=P630&l=NL
  Codex Alimentarius: Beheersing en verloochening van de wetenschap

  Als dat niet genoeg is kun je bijvoorbeeld ook nog op argusoog.org zoeken met de zoekfunktie. Dat levert een heleboel hits op waaronder deze

  http://argusoog.punt.nl/?id=406169&r=1&tbl_archief=&
  De verzwegen ophef in het Europese Parlement (waar beschreven staat hoe op een sneaky manier is geprobeerd de regelgeving er tussendoor te smokkelen)

  Verder is biologica.nl/ (zoek op codex) zeer te spreken over de codex.
  Biologica adviseert de biologische sector over toekomstig beleid. Deze adviezen gaan naar het ministerie van LNV, de politiek, productschappen en dergelijke, maar ook naar Europese en internationale groepen die zich inspannen voor de biologische landbouw. Biologica ondersteunt ook de activiteiten van de maatschappelijke organisaties op het gebied van de biologische landbouw en voeding. Om de sector goed te kunnen vertegenwoordigen zijn alle partijen uit de biologische sector vertegenwoordigd in het bestuur van Biologica.

  Maar waar helemaal niemand over struikelt en waar ik behoorlijk pissig over ben is deze:

  De Codex is gebaseerd op de tirannieke Napoleontische (Legal) Code. Onder deze code is alles wat niet expliciet is toegestaan, automatisch verboden. (Dat wil zeggen: Als viatamine C niet op hun lijsten voorkomt, dan is het verboden.)

  Even vrij vertaald: bij een Napoleontische (Legal) Code moet je VOOR ELKE SCHEET DIE JE LAAT T O E S T E M M I N G V R A G E N. Op je knieën smeken of het asjeblieft mag.
  En verder: iedereen die in het bezit is van het lijstje “toegestaan” die heeft de macht. De rest behoort tot de categorie armzalige sukkelaars. Één keer raden wie dat lijstje beheert en koestert.

  Voor wie nog even wil lachen kan bij de commentaren behorend bij http://zapruder.nl/portal/artikel/van_auschwitz_tot_codex_alimentarius/ terecht. Alhoewel in het stuk zelf staan weer heel informatieve links.

  Fijn zo. Volgend jaar zijn we dus pas echt de klos.
  Krijgen we te horen dat het allemaal onze schuld is, ongezond gegeten (hallo), niet braaf genoeg medicijnen geslikt (toe maar), te veel negatieve gedachten gehad (nee toch), te brutaal en agressief geweest (blg) ……

  Waarom konden we wel een dag AH winkels boykotten?
  Hebben de straling, fluor, mind control intussen toch zijn werk gedaan?????? Of zijn we te druk bezig met onze centjes. Hebben ze dat ff prima getimed?!

  O ja, deze wil ik ook nog even aangeven: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M64&ss=P248&l=NL

 18. Wereldwijd voert men jaarlijks 735 miljard kilo graan aan de totale veestapel.
  Graan zoals tarwe, rogge, spelt, gierst etc. waarvan wij ook brood, pasta, pizza, koekjes en gebak zouden kunnen maken
  Vervoerd in een goederentrein zou deze hoeveelheid graan in 12,3 miljoen goederenwagons geladen moeten worden. Die trein zou 6 keer de evenaar kunnen omspannen.

  Voor de voeding van iedere Nederlander is er in binnen- en buitenland 1,20 hectare land in gebruik, terwijl er per wereldburger slechts 0,2 hectare landbouwoppervlakte beschikbaar is.

  In Nederland is ongeveer 1,3 miljoen hectare in gebruik voor de productie van gras en maïs voor het rundvee. Granen vallen trouwens ook onder de familie van grassen.

  Nederland gebruikt naast de eigen grond ook nog evenveel grond in ontwikkelingslanden als Thailand (cassave), Maleisië, Brazilië (soja) en Argentinië voor de productie van veevoer.

  Voor de geïmporteerde mengvoeders is in andere landen 5,4 miljoen hectare in gebruik.
  De grondstoffen voor het kippen- en varkensvoer worden voor ca. 75% uit het buitenland gehaald. Ongeveer 25% daarvan is afkomstig uit derdewereldlanden.

  Bovendien kost de productie van één pond vlees ongeveer 11.250 liter water.

  Met het water dat verbruikt wordt voor de Nederlandse rundvleesconsumptie, kan een derde van de hele wereldbevolking een jaar lang in haar drinkwaterbehoefte voorzien.

  Voor de productie van 1 kilo dierlijk eiwit is zo’n 5 kilo plantaardig eiwit nodig.

  Het eten van vlees en zuivel is niet essentieel en als je er dagelijks veel van eet zelfs slecht.
  Uit onderzoek blijkt dat consumptie van dierlijk eiwit de kans op lymphe-kanker verhoogt.
  Tomaten, broccoli en andere groenten hebben juist een tegenovergesteld effect.

  De vleesproductie in Nederland kost jaarlijks minstens 500 miljoen dieren het leven.
  70% daarvan wordt geëxporteerd.
  Dit vlees komt niet altijd terecht bij de mensen die het nodig hebben, want elke dag sterven er op de wereld 20.000 kinderen aan ondervoeding.
  Er is voldoende voedsel op de wereld om ook deze kinderen te voeden.
  Het zou beter zijn als mensen in het westen minder vlees zouden eten en als mensen in de Derde Wereld zelf het plantaardige voedsel dat in hun land wordt verbouwd eerlijk zouden verdelen.

 19. Volgens Jay Weidner heeft de club achter de Codex (de voedselfabrikanten en farmaceuten die allemaal een connectie hebben met de familie Rockefeller en bankiers als Rotschild) al hun plannetjes gebaseerd op olie.

  Dan moeten wij als gewone burger dus schone alternatieven voor olie gaan financieren. Dan smoren we hun plannetje in de kiem.

  Wij als gewone burgers bepalen via onze portemonnee wat er geproduceerd word.
  Iets waar naar gevraagd word zal verkocht worden en dus gemaakt worden.

  Wij als gewone burger moeten uit onze luiheid van verwerkt voedsel in de winkel kopen omschakelen naar het kopen van voedsel direct bij de boer en er dan zelf wat van maken. Dan weet je precies wat je eet.
  Dan hebben we geen voedselfabrikanten nodig.

  Als wij dan echt gezond voedsel eten (dus geen E-nummers, nep-kaas en poedersoepen uit de winkel die je oma niet als voedsel herkent) krijgen we ook alle vitaminen, mineralen etc. binnen die we nodig hebben om vitaal te worden en blijven.
  Dan hebben we geen farmaceuten nodig.

  Wij als gewone burger hebben die macht om dat te doen.

  Als we geen vlees meer eten is er genoeg plek op deze bol om voor iedereen voedsel te verbouwen en iedereen van schoon drinkwater te voorzien.

  Als iedereen tevreden leert te zijn met genoeg is er op deze globe ruim voldoende plek voor ons allemaal.

  Als de families Rotschild en Rockefeller haar rijkdom zouden delen is er nergens hongersnood.

 20. Overigens waarom denk je dat er oorlog is in Afghanistan?

  Omdat daar een olieleiding moet worden aangelegd.

  Waarom denk je dat er oorlog is in Irak?

  Omdat dat land heel veel olievelden heeft.

  De club achter de Codex probeert uit alle macht om alle olievelden van de wereld in haar bezit te krijgen.

  Waarom greep de VN niet in toen in Rwanda de hutu’s de tutsi’s uitmoordden?
  Omdat dat land geen olie (of andere waardevolle grondstoffen) heeft.

 21. Wellicht kort door de bocht en corrigeer me als ik het verkeerd zie:

  De euro is afhankelijk van de dollar.

  De dollar is afhankelijk van de olieprijs.

  Degene die de olie heeft bepaalt de prijzen van alles.

 22. Even een verhaal uit Frankrijk;een vriendin werkt bij een kippenslachterij en het viel haar vorige week op dat een zending kippen er niet fris uitzag,bij navraag bleek dat die kippen met salmonella besmet waren .
  De kippen zijn allemaal gewoon geslacht en geexporteerd naar Marocco.
  Eet smakelijk!

 23. Nogmaals wij als gewone burger hebben
  via onze portemonnee de macht om
  schone alternatieven voor olie
  en gezonde voeding
  te financieren.

  Je word/bent wat je eet.

 24. Heel juist. Alleen is het nodig om die swith te maken naar vegetarisch, eigen groenten kweken, of rechtstreeks van de boer, eigen kruidenapotheek omdat we die chemische rommel niet willen etc. dat de mensen bewust moeten worden gemaakt. En dat vraagt tijd. Alleen de vraag, hoe kunnen wij helpen om dit bewustwordingsproces te versnellen. Niet alleen door zelf het voorbeeld te geven. Dat helpt, maar ook langzaam….

 25. Terwijl ik dit zit te schrijven heb ik net mijn pasgeborene de borst gegeven en kijk ik naar mijn peuter die vrolijk door de kamer dartelt.

  Als ik het dus goed begrijp komt het dus op het volgende neer:

  Doordat ik en mijn gezin dagelijks vlees willen eten,word er in de ontwikkelingslanden voer voor mijn vlees (koeien, kippen en varkens) geteeld.
  Veevoer wat word geteeld op de gronden waar ook groentegewassen voor de lokale bevolking had kunnen staan.

  Doordat ik en mijn gezin dagelijks vlees willen eten (niet omdat onze lijven dat nodig hebben, maar omdat we dat lekker vinden) heb ik dus het bloed van de aan ondervoeding stervende kinderen in ontwikkelingslanden aan mijn handen.

  Toch word mij overal verteld dat je vlees moet eten omdat je anders vitamine B12 tekort komt.
  Is daar geen alternatief voor?

 26. @Jannie, elke dag vlees eten is absoluut onzin! Wil je toch vlees eten, doe dat hoogstens 2x per week; koop vlees bij de biologische slager. Dát in ieder geval. En informeer jezelf over vegetarische eten. De essentie onder de informatie die je gaat lezen is je bewustwordingsproces!!

 27. @Jannie
  Ik ben heel lang bewust vegetariër geweest, maar dat kon mijn lijf helaas tot mijn grote spijt op den duur toch niet bolwerken. Nu eet ik zo nu en dan een klein beetje biologisch vlees, vis smaakt op de een of andere manier niet meer. Vis mag je volgens voedingsdeskundigen door de zware metalen, bestrijdingsmiddelen en ander ongemak wat in die vis (wild en kweek) zit, ook maar een á twee maal per week eten. Zucht.

  Verder heeft honger in de ontwikkelingslanden ook te maken met de voordurende oorlogen daar (olie, diamanten, goud, uranium) die gigantisch vruchtbare gebieden in een klap tot een woestijn maken.

  En tot slot: ik heb begrepen dat vitamine B12 alléén in voedsel van dierlijke oorsprong voorkomt. B12 in zeewier afgeleiden, miso etc. wordt sterk betwijfeld. Doe je niet aan melk, kaas, eieren, dan komt dat uiteindelijk neer op B12 aanvullen met voedingssupplementen. Het voorraadje B12 in je lichaam is na een paar jaar op.
  Er is een stam (India)die leeft al eeuwen lang op alleen plantaardig voedsel. Ging prima, totdat sommige leden naar de stad verhuisden. Men vermoedt dat deze mensen op het platteland met de kropjes sla en zo, ook rupsen, insecten etc. (en dus ook B12) binnen gekregen.

  Minder vlees eten is volgens mij zeker een hele belangrijke bijdragen aan ons paradijs op aarde, maar ik heb soms ook het gevoel dat gewone burgers over de verkeerde zaken een schuldgevoel aangepraat wordt. Dat houd ze lekker klein en onderdanig. Durven ze ook niet meer te zeuren over andere zaken.

 28. Ik stel voor dat iedereen weer boer wordt in zijn eigen achtertuin en dat niemand meer eten en drinken haalt in de winkels. Dat is onze enige levenskans om het probleem structureel aan te pakken….
  Wat is de wereld krankzinnig geworden zeg…
  Jahoor, probeer alles maar op te lossen in je eigen aura. Suczeven ermee.

 29. @Nikolai
  Je trekt mijn woorden uit zijn verband.
  We hoeven allemaal geen boer te worden, maar we kunnen er wel voor kiezen om boeren op een directe manier financieel te gaan ondersteunen door hun producten rechtstreeks af te nemen.

  Voor elke liter gangbare melk ontvangt de boer 7 cent, terwijl jij in de winkel 48 cent moet betalen.
  De tussenhandel (de fabrikant die alles in flessen giet en de winkelier die het in zijn schappen zet) verdienen dus 39 cent aan de melk waar ze zelf geen klap aan produceren. Terwijl de boer die al het werk doet de broek uit zijn naad werkt voor een aalmoes.
  Dat is krankzinnig.

  Het tuindersbedrijf hier in de buurt teelt voor Albert Heyn, eerst word al zijn groente naar een centraal magazijn in het midden van het land vervoert alwaar het in portieplastic word gepropt en vervolgens over alle vrachtwagens van Appie verdeelt en weer terug naar hier gereden. Dat is krankzinnig.

  Overigens verdient ook de tuinder maag 1/6- 1/7 deel van wat jij uiteindelijk voor diezelfde (inmiddels gaar van het transport geworden) groente in de winkel betaald.

 30. Ha Maarten,
  Ik probeer jouw woorden helemaal niet uit zijn verband te trekken, en doel er alleen maar op dat we ons niet uit angst gaan afzonderen en de kracht van het collectief onbenut laten. We moeten gewoon wegen vinden om te voorkomen dat we zoiets als de Codex omarmen. Tja, en dit is onderdeel van de hele maatschappij op de schop nemen.. Maar eh, on the bright side: Het is toch juist leuk om voor de verandering eens echt structrule verbetering te gaan doorvoeren? Lekker eens een frisse wind man! Er is zo ontzettend veel mogelijk met wat wij nu weten en kunnen….

 31. Precies, een frisse wind!
  Het afschudden van oude (ziekmakende en door massamedia aangeprate) patronen en het gezamenlijk opbouwen van nieuwe gezonde ritmes als gevolg van innerlijke bewustwording.

  Wij met zijn allen hebben inderdaad de macht om structurele veranderingen door te voeren;
  via de keuzes die we maken met onze portemonnee
  en via de acties die we voeren

  Ben het er helemaal met je eens en er zelfs al mee begonnen;
  1. alle petities tegen de codex getekend en als er een demonstratie komt loop ik mee.

  2. al mijn eten gisteren rechtstreeks bij de boer gekocht want op mijn balkon kan ik net een stoel kwijt.

  Op de fiets naar de boer toe met de kinderen, een fris briesje door onze haren en een warm zonnetje op onze neus, besnuffeld worden door koeien, gezien hoe radijzen etc.groeien , hij een goede prijs en ik goedkoper uit dan in de winkel, wat wil een mens nog meer?

 32. Trouwens, als er nog meer mensen interesse hebben in hun eigen moestuin zonder die te moeten onderhouden…ik en een aantal kennisen van mij zijn sinds afgelopen week bezig met het opzetten van een Community Shared Agriculture project, een boer-burgerverband waarbij de tussen handel wegvalt. De bio-boer produceert dan rechtstreeks voor ons (er is plaats voor 250 huishoudens) eten en heeft een eerlijk salaris en wij eten altijd gegarandeerd vers en betaalbaar.

  We zitten in de regio Utrecht.

 33. @Jannie

  Vlees eten is voor mensen onzin.

  Kijk alleen al naar hoe wij in elkaar zitten:
  De tanden van vleeseters zoals leeuwen en wolven zijn allemaal lang, scherp en puntig. Handig als je snel een slagader moet doorbijten.
  Wij hebben hoekige tanden waar je onmogelijk een slagader mee kunt doorbijten.

  De kaak van een vleeseter kan alleen van boven naar beneden bewegen om mee te scheuren en bijten.
  Onze tanden bewegen ook van voor naar achter om makkelijk te kunnen malen/herkauwen.

  Het speeksel van een vleeseter is zuur en kan dierlijke eiwitten verteren.
  Ons speeksel is basisch en kan plantaardige eiwitten verteren.

  De maag van een vleeseter is een simpele ronde zak die tien maal zoveel zoutzuur afscheidt dan van een vegetariër (een dier dat alleen planten eet), noodzakelijk om snel bedervend voedsel zoals vlees rap te kunnen verwerken.
  Onze maag is langwerpig van vorm, gecompliceerd van structuur, bovendien omwonden door de 12vingerige darm, en geeft weinig zoutzuur af.

  De darmen van een vleeseter zijn 3 keer zo lang als zijn romp, voor het vlug uitstoten van snel bedervende vleesrestanten.
  Onze darmen zijn 12 keer zo lang als onze romp en bestemd om voedsel er net zolang in te bewaren tot echt alle voedingstoffen eruit zijn gehaald door onze darmbacteriën en afgegeven aan onze lever.

  De lever van een vleeseter is in staat 15 keer meer urinezuur af te breken dan de lever van een vegetariër.
  Bij de consumptie van dierlijke eiwitten zoals vlees en zuivel komen namelijk grote hoeveelheden urinezuur vrij.
  Wij hebben geeneens het enzym uricase in ons lijf om urinezuur af te kunnen breken, bij ons slaat het urinezuur zich op in onze gewrichten met jicht,reuma, tennisarmen en slijmbeursontstekingen als gevolg.

  De urine van een vleeseter is zuur.
  Onze urine is basisch.

  De tong van een vleeseter is ruw, makkelijk om door bloed wegglibberend vlees in de mond te houden.
  Onze tong is glad.

  Vleeseters hebben klauwen om de ingewanden uit een karkas te trekken.
  Wij hebben stompe nagels.

  Het eerste instinct van vleeseters is om als ze een eekhoorntje op het bospad zien dartelen erop af te springen, het eekhoorntje met de tanden te grijpen, kapot te scheuren en met bloed, ingewanden, huid, been en vlees te verslinden.
  Ons instinctieve reactie is “wat een schattig mooi beestje”.

  Ik vraag me af hoeveel mensen er nog biefstuk zouden eten als ze zelf erop uit moesten om een weerloze Schotse Hooglander koe (de langharige roodbruine koeien die zoveel in natuurgebieden worden uitgezet) moesten dood slaan, open snijden en moesten waden door het bloed en de ingewanden om de gewenste stukken vlees eruit te snijden.

  Waarom eten mensen vlees?
  Gewoonte en het is ons zo geleerd, dat maakt het geen goed en gezond iets.

  Wie geen vlees eet zou vitamine B12 gebrek krijgen. Hoe denk je dat de dieren van wie wij het vlees eten aan hun vitamine B12 komen? Gewoon door het zelf te maken!
  Onze darmbacteriën kunnen zelf B12 maken.
  Alleen het punt is dat er bij veel mensen zoveel troep (zoals plakkaten zuivel) in de weg zit dat de bacteriën drukker zijn met het opruimen van troep dan hun eigenlijke werk.

  Verder zit in alle planten kleine hoeveelheden B12 met in smeerwortelblad en de alg chlorella het meeste.
  Onze feitelijke behoefte aan B12 is trouwens zo minimaal dat die in microgrammen word uitgedrukt.
  Met 1 miligram B12 kun je 2 jaar doen.

  Ik heb al lang geleden ontdekt dat het veel makkelijker is om een plant te besluipen.

  Dan zuivel. Het is toch raar dat op het moment dat wij van de moederborst af gaan de borst van de koe dat overneemt. Alsof we toch onze dood zuigeling blijven.

  De samenstelling van koeienmelk is anders dan van mensenmelk.
  De enzymen die nodig zijn om zuivel af te breken zijn renine en lactase.
  Bij mensen zijn die na hun derde levensjaar verdwenen.
  In alle zuivel bevindt zich trouwens caseïne, een stofje dat zorgt voor de ontwikkeling van zware botten.
  Een handig stofje als je een babykoe in de groei bent.
  Bij ons stolt caseïne in de maag tot een taaie slijmerige wrongel die vervolgens aan de binnenkant van de darmwand blijft plakken.
  Caseïne is trouwens de basis van de sterkste lijm die in de houtbewerking word gebruikt.
  Alleen het viermagenstelsel van een kalf met alle enzymen die daarin zitten kan caseïne afbreken.

  Sommige mensen beweren dat zuivel noodzakelijk is voor het calcium.
  Om te beginnen is de calcium in koeienmelk veel grover dan de calcium in mensenmelk.
  Bovendien is de calcium verbonden aan caseïne, waardoor wij het onmogelijk eruit kunnen halen.
  Wij hebben calcium in ons lichaam nodig om zuren te neutraliseren.
  De ironie is dat mensen die zuivel voor het calcium juist hun eigen bestaande calciumvoorraad gaan aanbreken om het zure effect van de zuivel op te heffen.

  Alle groene groenten bevatten calcium. Alle rauwe noten bevatten calcium. Rauw sesamzaad bevat de meeste calcium dan enig ander voedsel op aarde.

  Dit heb ik ooit allemaal op de biologische landbouwschool geleerd en als je even googled staat het ook vast wel ergens op een site om te verifiëren.

 34. Oja, en dan nog al die gezonde yoghurts met al die links-, rechts- en moeilijk uit te spreken gezonde bacteriestammen erin.
  Al die bacteriën wonen al in onze darmen, van nature al.
  Ze zijn alleen bedolven onder een laag caseïne.

 35. @ marion
  Ik heb die theorien allemaal al heel lang geleden gelezen.
  Wil toch wat kanttekeningen maken.

  Bonen en asperges barsten ook van de urinezuur, sommige mensen kunnen er wel, andere kunnen er niet tegen.
  Mensen uit bijvoorbeeld het middenlands zee gebied en africa kunnen lactose niet afbreken, krijgen er diaree van, maar bijvoorbeeld denen hebben er geen enkel probleem mee.
  Chimps eten ook zo nu en dan vlees.
  De B12 in chlorella en smeerwortel schijnen een soort B12 te bevatten dat de opname van de bruikbare B12 remt.
  Calcium uit groente is inderdaad veel beter opneembaar, maar waar het werkelijk om gaat is de calcium-magnesium balans. En laat magnesium nu juist in het chlorofyl zitten. Bij een overmaat van calcium, probeert het lichaam calcium weer uit te scheiden, waarbij ook heel veel magnesium uit bijvoorbeeld de botten gehaald wordt en wordt uitgescheiden. In biologische melk van koeien die zo wie zo veel meer buiten grazen zit veel meer magnesium. Ook omega 3 bijvoorbeeld.

  Hoe moet het nu met die arme Inuit, de Massai, de Laplanders????
  En hoe zat het ook al weer met het middelandse zee dieet?????????

  Doe mij maar lekkere bio yoghurt zonder toeters en bellen en verder zo nu en dan een beetje vlees. Ik denk dat de chemie van elk lichaam uniek is en verder dat respect voor moeder natuur idd een must.

 36. Oja, magnesium is verschrikkkelijk belangrijk. Met te weinig magnesium slaap je minder goed, ben je sneller moe, zijn je botten en tanden minder sterk, wordt je minder stress bestendig en sneller snauwerig.
  In goedkope voedigssupplementen zit vaak magnesium oxide (MgO2). Dat neem je niet op, je gaat er hoogstens sneller van aan de diaree. Dus marion voor wat betreft veel groente eten heb je helemaal gelijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.