Advertentie

De Codex Alimentarius in werking..!


De oudste truc van de wereld, hij werkt kennelijk nog steeds: Doe je voor als iemand anders! Met het oog op gezondheid en ‘veiligheid’ in het vaandel, een proces uitrollen, dat uiteindelijk uitmondt, in bijvoorbeeld het monddood maken van burger en pers..!

Na het artikel van de hand van Dr. Gert Schuitemaker, plaatsen we op deze plaats van het hoofdartikel, een beschouwing van Marco Torres. Marco is een onderzoeksjournalist, schrijver en zet zich in voor een gezonde levensstijl van consumenten. Hij haalde een graad in Openbare Gezondheid en Milieuwetenschappen en is een professioneel spreker over onderwerpen als ziektepreventie, milieu‐toxinen en gezondheidsbeleid. Waar het over gaat?

De Nederlandse Voedsel‐ en Warenautoriteit (NVWA) is er klaar voor om een groot offensief te lanceren en zodoende de censuur op de inhoud van online‐gezondheidsdiensten te bevestigen, met inbegrip van steeds verdergaande beperkingen in de vrijheid van meningsuiting. Op 14 december 2012 zal de Codex Alimentarius in de hoogste versnelling worden geschakeld wanneer een Europese verordening ingaat die alle gezondheidsbeweringen beperkt voor levensmiddelen, tenzij deze goedgekeurd zijn door eenregelgevende instantie.

x

* * *

x

Nederlandse autoriteiten slechts enkele weken

verwijderd van monddood maken gezondheidsjournalisten

en beperken vrijheid van meningsuiting

x

2012 © Marco Torres / PreventDisease.com

2012 © vertaling: Frank Bleeker

x

Codex is een hulporgaan van de Voedsel‐ en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Codex ontwikkelt internationale voedselveiligheids‐ en kwaliteitsnormen, zoals normen voor de veiligheid van levensmiddelenadditieven. Normen die door de Codex worden gesteld, gaan uit van wat in een minder ontwikkeld land minimaal haalbaar is.

Deze Codex heeft meer dan 170 lidstaten binnen het raamwerk, waaronder de EU en de VS die al decennia lang deelnemen. De Commissie voor de Codex Alimentarius is verantwoordelijk voor het opstellen van richtlijnen, standaarden en aanbevelingen, die de richting van de wereldwijde voedselvoorziening begeleiden. Het richt zich erop, ons te kunnen aangeven wat veilig is, maar in dit proces gebruikt het vaak criteria die gemanipuleerd worden ter ondersteuning van de belangen van de grootste multinationals ter wereld.

De tekst van de Codex Guideline on Vitamin and Mineral Food Supplements (1) die nauw gebaseerd is op de EU Richtlijn2 – waarvan een deel van de tekst hier is bijgevoegd en letterlijk wordt weergegeven – die in juli 2005 werd geratificeerd, maar eerder dit jaar heimelijk werd afgerond. Het wordt nu in veel delen van de wereld langzaam geïntegreerd als basis voor nationale en regionale wetgeving.

De EU heeft voor het grootste deel de normen geaccepteerd en is bezig de Codex te implementeren, zodat alle landen in de EU uiteindelijk verplicht zijn zich te houden aan het hierin gestelde beleid en de aanbevelingen. Een van de landen dat dit platform zou moeten testen, is Nederland. Nederlandse autoriteiten slechts enkele weken verwijderd van monddood maken gezondheidsjournalisten en beperken vrijheid van meningsuiting..

De Europese verordening 432/20123 (hierbij gepresenteerd in het Nederlands, zie onderaan) is een vastgestelde lijst van toegestane gezondheidsbeweringen voor levensmiddelen die geen ziekterisico kennen. Wie beslist of zij wel of geen ziekterisico hebben? De EFSA (European Food Safety Authority ‐ Europese Autoriteit voor voedselveiligheid), de ‘waakhond’ voor dergelijke regelgeving en behulpzaam bij het formuleren van opdrachten en het opstellen van de wetgeving.

De EFSA is vergelijkbaar met de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration), behalve dan dat de EFSA toezicht houdt op de risicobeoordeling voor de gehele EU en zich voornamelijk richt op de voedselketen, terwijl het bereik van de FDA zich tot ver buiten de voedingsindustrie uitstrekt. De EFSA eist dat er een lijst met beweringen moet worden ingediend, samen met de voorwaarden die daarop van toepassing zijn en verwijzingen naar de relevante wetenschappelijke gegevens.

Wie bepaalt of het wetenschappelijk bewijs relevant is?
Je raadt het al: de EFSA, en hun wetenschappelijk advies wordt volgens de wetgeving beschouwd als geldig wetenschappelijk bewijs. Een zeer interessante opmerking over de tiende clausule van de wetgeving stelt, dat de Commissie een aantal ingediende evaluaties heeft, die verband houden met kruiden en ‘botanische stoffen’, waarvan de EFSA botweg heeft verklaard dat een nadere evaluatie nodig zal zijn voordat de Commissie in staat is om zijn ‘mening’ met betrekking tot de onderbouwing van deze claims naar buiten te brengen.

Deze stoffen zullen niet worden goedgekeurd totdat deze evaluaties zijn afgerond. Dat betekent dat, ondanks dat veel van deze botanische stoffen diepe historische en intellectuele wortels hebben in de cultuur van veel Europese landen en al honderden, zo niet duizenden jaren bestaan, de EFSA zichzelf nu waarnemend God acht over de effectiviteit van deze stoffen en dat hun wetenschappelijke ‘mening’ duizenden jaren van empirisch bewijs kan aftroeven en teniet doen.

Misschien wel het meest schadelijke artikel in deze wetgeving is de twaalfde clausule die voor onbepaalde tijd het vermogen van de gezondheidsjournalisten beperkt om natuurlijke gezondheid op enigerlei wijze te bevorderen. De clausule bepaalt dat er ‘door een entiteit geen gezondheids beweringen worden toegestaan , tenzij deze door de EFSA zijn
onderbouwd met een gunstige evaluatie en dat er GEEN OORZAKELIJK VERBAND kan worden gelegd tussen de claim en een levensmiddelencategorie, of een van de onderdelen ervan, tenzij goedgekeurd’.

Een voorbeeld:
De uitgever van een populair Nederlands tijdschrift kreeg kortgeleden een waarschuwing van de NVWA, met daarbij de dreiging van een boete van € 30.000,- als hij het strafbare feit zou herhalen. In een column schreef een redacteur over een specifiek merk chocolade. De fabrikant van die chocolade beweert dat dit een positief effect heeft op
diabetes.

Flavonoïden, antioxidanten in chocolade, zijn wetenschappelijk bekrachtigd waar het de mogelijkheid betreft de gevoeligheid van het lichaam voor insuline te verbeteren, wat direct ten goede komt aan mensen met diabetes. Dit werd belachelijk gemaakt door de NVWA die vol hield dat een journalist geen verband zou mogen herhalen tussen een specifiek levensmiddel of zijn ingrediënten en dit in verband te brengen met de preventie van ziekte, ongeacht de bewering van de fabrikant…!

Op de website van de NVWA4 geven zij het uitstellen van consensus over alle aanspraken van welke partij ook, die stellen dat een voedingsmiddel of ingrediënt ziekte kan genezen, behandelen of voorkomen, naar de EFSA toe:

 • Productnamen mogen niet in verband worden gebracht met medische beweringen
 • Uitgevers van tijdschriften mogen geen producten aanbevelen met medische beweringen.
 • Medische beweringen in levensmiddelen informatiebrochures, die speciaal zijn ontworpen voor wederverkopers en professionals (zoals artsen of therapeuten) zijn verboden.
 • Advertenties over voedingsproducten mogen niet verwijzen naar andere documenten of websites die medische beweringen (over het product of de ingrediënten daarvan) bevatten.
 • Als een bepaald voedingsmiddel wordt geadverteerd op een website, mag er geen enkel verband of koppeling, waar dan ook op die website, staan naar medische informatie over het product of een van de bestanddelen.
 • Een website met een bepaald voedingsproduct mag niet linken of verwijzen naar pagina’s buiten de site met medische informatie met betrekking tot deze producten, ongeacht wat de aard van die medische informatie is. Zelfs medische claims voor producten in een chatroom op het internet zijn verboden.

Onder de nieuwe richtlijnen zal elke website die een medische bewering maakt, ten eerste toestemming daartoe nodig hebben en ten tweede wordt het verboden om enige andere bewering met betrekking tot bijvoorbeeld voedingswaarde, of het identificeren van een andere waarde (of het ontbreken daarvan) van specifieke ingrediënten te uiten. Een specifieke website zal dus niet in staat zijn om bijvoorbeeld, zonder goedkeuring, chocolade te associëren met een voordeel voor de gezondheid.

Dezelfde beperking geldt voor alle websites die advertenties of links naar andere websites bevatten, die daar hun eigen gezondheidsclaims met betrekking tot de voordelen van chocolade maken. Kun je je de omvang van de beperkingen voorstellen die dit soort verordeningen zal proberen af te dwingen? Ik denk echt niet dat de mensen in Nederland iets te vrezen hebben. Ieder stuk papier dat probeert om controlemaatregelen vast te stellen met zoveel
angst en controle in het achterhoofd gaat slechts één kant uit… doorspoelen in het toilet.

Je mag niet meer zeggen dat voedsel gezond voor je is; slecht voedsel, zoals dit junkfood, blijft in de markt..! Je mag wel zeggen dat dit slecht voor je is..!?

Het zal net zo gaan als met de boetes die miljoenen mensen een jaar of tien geleden boven het hoofd hingen voor de auteursrechten van muziekdownloads op het internet. Waar zijn al die bedreigingen gebleven? Er zijn een paar mensen tot voorbeeld gemaakt. Andere mensen ontwikkelden vervolgens peer‐to‐peer en torrents om centralisatie te omzeilen. De bureaucraten hadden vervolgens geen idee hoe dit moest worden tegengegaan, of hoe een niet‐afdwingbare boete zou moeten worden afgedwongen.

Wat de EFSA en de NVWA zich niet realiseren
Mensen willen niet worden gecontroleerd op het internet. Die tijd is gekomen en is weer gegaan. Censuur leeft nog steeds in grote delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten en vele andere ontwikkelde landen. Wat de EFSA en de NVWA met dit soort regelgeving willen proberen te controleren zal echter onvermijdelijk tegen deze controlematrix gaan werken. Het zal mensen verder duwen dan wat zij acceptabel achten.

Als dat gebeurt is er een omslagpunt, dat de ontwerpers van dergelijke draconische wetgeving over het algemeen niet zien, omdat ze zo met zichzelf bezig in hun eigen kracht, dat zij niet beseffen dat ze echt geen macht over de mensen hebben. Het resultaat is weerstand, verzet en uiteindelijk een uiteenvallen van alle regelgeving waarvan zij dachten
dat die uitvoerbaar was.

Aan al mijn vrienden en lezers in Nederland wil ik zeggen: wees niet bang. Jullie zijn veel krachtiger dan welk stuk papier ook waarmee zij produceren om je vrije meningsuiting te controleren. Deze wetgeving zal veel sneller ineen storten dan dat het geduurd heeft om hem samen te stellen. De waarheid kan niet langer gecensureerd worden en ze zijn als de dood voor wat we met z’n allen daarna zullen zeggen!

Marco Torres

November 2012

Bronnen:
uitdaging.net
eur‐lex.europa.eu
anh‐europe.org
vwa.nl

Links in het artikel:
1 codexalimentarius.net/download.pdf
2 http://www.anhcampaign.org
3 http://eur‐lex.europa.eu
4 welke‐claims‐beoordeelt‐de‐nvwa
5 http://preventdisease.com

123 gedachten over “De Codex Alimentarius in werking..!

 1. BRING IT ON BABE , when the going gets tough , the tough get going .
  Wacht maar tot zo’n achterlijke Brusselse regelnicht zelf wreed genomen wordt door zijn eigen regeltjes 😆

 2. fijn om te lezen dat mensen uit eigen beroepsgroepen beginnen op te staan om hun werk en taak op deze planeet veilig te stellen. Je kan echt zien dat dit is geschreven door iemand die z’n (gezonde nobele) werk voort wil zetten, maar erin wordt gedwarsboomd.

  De persoon (Fritz ter Meer) die (mede) grondlegger is van de codex alimentarius, is tevens de ontwerper van het welbekende bord “Arbeit macht Frei”.
  Witteboordencriminelen met een satanische agenda die elkaar de hand boven het hoofd houden.

  Dr. Rima Laibow legt de Codex Alimenatrius heel goed uit in onderstaande documentaire.
  http://www.youtube.com/watch?v=fb_y4tL3b3I

  Top site trouwens!
  lees de site al 2 jaar bijna dagelijks.

  Zit nog even te wachten op m´n pakketje superfoods wat zo binnenkomt, kan de postbode wel een knuffel geven zo blij!

  vandaag komt binnen

  * Rauwe organische cacao
  * Spirulina
  * Chlorella
  * Keltisch zeezout
  * Goji bessen
  * Tarwegras
  * Maca

  dat wordt weer heeeeerlikk smullen van de shakes!

  meld me binnenkort wel weer s ef op de site.
  toedeledoki

  1. dank je erique.

   klei schijnt ongelooflijk heelzaam te zijn.
   vanwege de vele mineralen en sporen die erin zitten.
   en het heeft een positief effect op het afvoeren van zware metalen.
   zware metalen zijn positief geladen en klei negatief.

   ben gister begonnen met shakes maken.
   20gr cacao, 10gr maca, 15gr spirulina, 15gr chlorella, 15gr reishi, 15 gr tarwegras, 20gr hennepzaad. 2 liter water en shaken maar!

   mn lichaam begon helemaal te tintelen, en voel me vandaag al een stuk fitter. De energie stroomt veel beter door mn lichaam en voel me veel lichter.
   ps voor de smaak hoef je het niet te doen, want het was niet te zuipen, maar wel SUPERgezond!

  2. @feest der vrijheid: hier stond het dus, bij het artikel over de betutteling …..
   Willie
   5 december 2012 om 17:42
   @Roel (ik kan je vraag/commentaar niet meer vinden): je vroeg naar het eten van klei? Hier heb je een paar aanwijzingen: http://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/2980/Schindeles-Mineralen-Schindeles-Mineralen-1000-gram
   Argiletz kleiaarde, verschillende soorten.
   Luvos kleiaarde, verschillende soorten.

   23Reageer hier op Off topic chatten?
   cozmic
   5 december 2012 om 20:58
   Willie toch !! Helemaal in de bonen door de goedheiligman ? http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-codex-alimentarius-in-werking-2/comment-page-1/#comment-96396

  1. Lieve Levens Lustige Liszie we gaan je helpen met het verzinnen van kunstige poëtische koddige kode kodex taal voor je haakse webwinkel, zoals duvelse donderse maar oh zo schattige Cozzie al aan gaf, when the going gets tough, heb je last van je hoeven, neem dan uierzalf, verder verfijnen van hints aan de doelgroep, zo deden ze dat ook in het Oostblok achter het voormalige ijzeren gordijn.. Ontgiften met Willie de Pillie uit de Westland tuinders grond getrokken Klei, het woord ontgiften is neutraal..

   en als we zeggen dat een uitgeperste Citroen vies en smerig lekker is dan weten de mensen dat het een ongehinderde gecodeerde gouwe hint hint hint is, uitgeperste Citroen in een glas water is de sjjjitttt en de bom.. En hiërarchisch onder het Citroen label kun je dan een serie producten benoemen die je verkoopt zonder directe beschrijving van de originele bijsluiter. Cozzie heeft stand up comedian kwaliteiten en is dusz onmisbaar voor superb One Liner Slogans, precies datgene waar hij een gloeiende pest aan zegt te hebben, dat wat je niks vindt daar ligt je talent nog al eens, de spiri irri One Liners van Martijn kan ie zelf beter, al vind ik die van Martijn knap op zich, humor is echter heel belangrijk.

   Ik zelf zou willen weten waar ik gemakkelijk goede algen Chlorella tabletten of poeder kan krijgen, voor m’n hoefbevangen paard natuurlijk, die mini potjes bij de plaatselijke reform zaak vind ik schuw duur voor veuls te weinig, iete petieterugge kleine rot tabletjes in een veuls te klein rot potje, een paar jaar terug hadden ze bij het onKruidvat nog stevige potjes voor een vriendelijke prijs,

   Billy Ocean – When the Going Gets Tough
   http://www.youtube.com/watch?v=c_e2D2qsaso

   Irene ik geloof zeker wel dat je die buitenaardse bezoekers gezien hebt, echter hierooh op Wtk zijn we al zover dat we niet alle praatjes en boodschappen van al die buitenaardsen zo maar voor zoete koek slikken, hunnie zijn ook maar mensen met een mogelijke verborgen agenda..

  2. Hyper , weer lekker op dreef ? 😆
   Zoals ik al eerder zei , de menselijke spirit valt niet te onderdrukken . Creativiteit ondermijnt iedere opgedrongen wet zolang de pinealgland niet volledig verkalkt is .

  3. Helemaal met jullie eens. Na de eerste boosmaak momentjes van de week dacht ik ook dat het dan maar mega sarcastisch ironisch in your face waarheidsgetrouw gebracht moet worden.
   Een blog met rubriek uit de goede oude tijd, als een sprookje;

   Oooit, niet eens zo heel lang geleden, konden mensen die elkaar wilden helpen met het verkrijgen danwel behouden van een goede gezondheid tips met elkaar uitwisselen over de onnoemelijk veel geneeskrachtige planten,zaden, kruiden mineralen enz enz die moeder aarde ons biedt. Ze stonden en staan( mits er op die plaats niet teveel met gif gespoten is)zomaar in de natuur op ons te wachten, gratis en voor niets. Al generaties lang, door eeuwen en eeuwen heen werd deze kennis gedeeld en uitgedragen. Door de natuurvolkeren, de sjamanen, de kruidenvrouwtjes familie oudsten enz. Tot voor kort. Nu is dit strafbaar gemaakt en in navolging van de heksenjacht- http://nl.wikipedia.org/wiki/Heksenjacht – is er een geheel nieuwe vervolging begonnen van al die mensen die hun lijf en ledenen vrijwillig gezond wensen te houden dmv middelen die de natuur ons schenkt. Er mag niet meer over gesproken worden en het delen van deze oeroude kennis in het openbaar is verboden, op straffe van een persoonlijk faillissement. Misschien iets minder pijnlijk dan de brandstapel maar nog steeds niet wenselijk.
   Het eten van een onbespoten appel was voor ene Adam en Eva bijkans een stuk eenvoudiger.
   Hieronder volgt een opsomming van deze wetenswaardigheden uit die geschiedenis van middelen en methoden die thans volgens de alwetende wetenschap als ridicuul bestempeld worden en waar beslist geen waarde aan gehecht mag worden. Heden ten dage mag U enkel nog Uw heil zoeken bij een chemisch in elkaar gedraaide pil en dient U er zonder nadenken blind op te vertrouwen dat de producent U het allerbeste toewenst. Zonder bijwerkingen.
   Over vitamine C bestond de overtuiging dat…. Enz enz enz.

  4. Oh ja, Lis, ik kan je reactie niet meer vinden maar bij deze wil ik je bedanken voor de tip van de kokos olie op je blog( nu mag het nog)
   Helemaal geweldig. Ik had nog een pot Anan Prana staan, die is nu verhuisd naar de badkamer en doet dienst als bad olie, haarmasker, dagcreme, body lotion enz.

  5. @Imke: wat is de link naar Lis’ blog Imke? Moeten we het als de kokosolie op is met petroleumolie doen? Roomboter kan toch ook op ons kop? Wat een sombere uiteinde van dit jaar! Echt ziek die lui! Heksenvervolging in een nieuwe verpakking maar nog idioter (of juist niet: meer geslepen en leep).

  6. Hey wat leuk Hyper haha fijn dat jullie willen helpen! We moeten er maar creatief in zijn. Vind het wel erg lastig, wat mag nu precies wel en wat niet. Even goed uitzoeken allemaal. Dan kan je daar wel weer slim in zijn denk ik.

   @Imke, wat leuk om te horen. Zo zie je maar waar 1 natuurlijk product allemaal goed voor kan zijn. Helaas is de gezondheidsclaim van kokosolie niet goedgekeurd. Er word zelfs gezegd dat je het beter niet kan gebruiken ivm de verzadigde vetten. Kokosolie bevat vetzuren met middellangeketen die juist goed door je darmen worden geabsorbeerd. Vooral laurinezuur is de werkzame stof van de olie, maar dit is niet goedgekeurd.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Kokosolie

   Bedankt Coz en leuk Willy! Ik ben nu even niet heel actief op mijn blog, maar dat pak ik weer op. De lay-out is al een beetje aangepast.

  7. Dan maar niet goedgekeurd Lis, proefondervindelijk wijst bij mij uit dat het prima spul is. Bv 1 lepel in mijn bad en ik ben super zijde zacht. Hetzelfde geldt voor gezond eten. Helaas heb ik nog geregeld een terugval maar als ik echt serieus ben met ’s morgens groentesap persen, geen brood, veel salades en fruit voel ik me binnen een paar dagen vele malen fitter en sterker( mijn fout is dat ik dan qua activiteiten meteen maar 2 dagen in 1 etmaal ga proppen)

 3. Graag gedaan!! Om je shake meer smaak te geven, al kan je van Reishi beter eerst koken, zou je er palmsuiker aan toe kunnen voegen.Ik zou er ook wat Goji erbij doen voor de vitamientjes, polysacchariden, mineralen, aminozuren etc & de smaak natuurlijk.Beste Goji komt trouwens uit Ningxia.

 4. ja en nu even met zn allen opstaan om hieraan een einde te maken . aan die hele esfa troep en in een verbrandings oven gooien dan zou de wereld er binnen een aantal jaren beter uit komen te zien .MAAR WEL MET ZN ALLEN MENSEN EN NIET MET EEN PAAR ! daar schieten wij niks mee op .

  1. De pest is dat een klein kluppie de massa regeert .
   van wetten .nl : Wet van 26 januari 2001 tot vaststelling van de Gerechtsdeurwaarderswet
   Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

   Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

   Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is om bij wet regels te stellen met betrekking tot de organisatie van het ambt van gerechtsdeurwaarder en met betrekking tot de rechten en verplichtingen van gerechtsdeurwaarders;

   Zo is het, dat Wij, de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

   WTF ?

   eerst vinden ze god uit en daarna doen ze hun recht bij de gratie god , de gratie geld zullen ze bedoelen .
   Nog steeds is de pest dat wij het slikken . Opzouten met die parasieten . Klaar met hun gezeik , gezever en wetsgeneuk , recht en onrecht zijn krom en eenzijdig . Basta !!

  2. @ cozmic
   Ik kreeg eens een brief van die mevrouw bea, toen ik het telnummer onderaan de brief belde kreeg ik een geheel ander persoon . Bij navraag was mevrouw bea niet via dat telnummer te bereiken .
   Toen ik vervolgens opmerkte dat zij mij toch die brief had doen toekomen , werd mij verzekerd dat zij daar helemaal niets mee te maken had ( of kwam dat omdat ik stelde dat haar toelage opslag dit jaar door mij mocht worden betaald?) Waarop ik antwoorden dat zij niet mijn koningin is daar ik haar niet als zodanig erken( pas wanneer er een stem uit de hemel klinkt die de claim bevestigt ga ik het overdenken.)
   Nee deze mevrouw zegt bij de gratie gods koningin der nederlanden te zijn, echter het is bij de gratie van de domheid der nederlanders dat ze zich die titel kan aanmeten. Als je werkelijk even onderzoek pleegt naar het een en ander zit de zaak heel anders in elkaar dan wordt voorgeschoteld.
   http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/09/13/verkiezingen-regering-van-amsberg-i-1980-2013-nog-stevig-in-het-zadel/
   http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/09/03/de-vrede-van-wageningen/

  3. Cozmic en Marcel, wij bevinden ons echt wel in een bevoorrechte positie. Ook ik heb van mevrouw Bea regelmatig brieven mogen ontvangen hahahahahaha. Jajajaja, slim in elkaar gezet deze hele grote zeer smerige truuk. Hoop dat ze nu eens gauw allemaal de v i n k e n t e r i n g krijgen, helaas worden ze allemaal, vrij gezond ook nog, oud. Wat ben ik stout hè om dat te wensen voor die “edelen”?

 5. Zitten er dan toch dikke gaten in de Codex Alimentarius?
  Of is er iets anders in het spel?
  Gisteren hoorde ik dat het machtige Nestlé concern zich in de Chinese kruidengeneeskunde aan het verdiepen is, met de bedoeling om deze grootschalig op de Europese markt te brengen!!!!
  Hoe valt dit te rijmen met al die njets ivm alternatieve geneeskunde en de nieuwe dogma’s van de Codex Alimentarius?
  Wat weet Nestlé dat de burgers niet (mogen) weten?
  Mij maak je niet wijs dat Nestlé zomaar een fortuin gaat uitgeven aan onderzoek en verspreiding van verboden alternatieve voedingssupplementen en geneesmiddelen.
  Of is het soms de bedoeling dat Nestlé de Chinese geneeskrachtige kruiden zal claimen om de oorspronkelijke als onwettig te laten verbieden?

  1. de codex is ingericht volgens napoleontische wetgeving (verboden tenzij goedgekeurd) oftewel Nestle zal de kruidenmengsels laten onderwerpen aan medicijnkeuringen. Dit zijn peperdure onderzoeken van minimaal een paar ton om ze goedgekeurd te krijgen. voor de `gewone` huis tuin en keuken kruidenvrouwtjes buiten bereik. Hierdoor zal nestle wellicht `eigenaar`(hoe krom ook) worden van de `geneesmiddelen`. de produkten blijven de komende jaren zeker nog toegankelijk om `een soepele transitiefase buffer`te creëren. de piramide verbied het niet direkt, zolang zij maar in control zijn.

   wat ik schrijf sta ik zeker zelf niet achter, beschouw het zeker niet als de waarheid, enkel onderdeel van een spel wat een clubje controlfreaks momenteel een bepaalde voldoening geeft.

   laten we het niet als voldongen feiten beschouwen, en gewoon lekker gezond eten blijven kopen verbouwen en bespreken, lekker je dingen doen die bij JOUW Levenspad horen.

   De piramide info was een tijdje geleden interresant, was spannend om te lezen en in te verdiepen. tuurlijk zet het je wereld even op zn kop, want je perceptie van waarheid verandert behoorlijk.

   TIP wanneer je tegen iets bent blijf je het voeden, beter om los te laten en voor je eigen pad te gaan, dit te voeden en uit te laten groeien, om je eigen piramide te creeren; is de cirkel weer rond.

   toedeledoki

 6. Het zal me een worst wezen, de ontwerpers van deze codex, zijn niet goed bij hun hoofd !

  Eerlijk gezegd is 90 procent op de aarde kunstmatig en/of een afgeleide er van…dus bij deze geen effectieve wet dat alleen in het voordeel werkt van de rivaliserende figuren en een toonbeeld zijn van verregaande kunstmatige creaties….wat weten zij wat de meest bewuste mensen allang wisten ?

  De codex zijn richtlijnen en is geen wettelijke vorm die symbolisch dient uitgevoerd te worden, ze zeggen implementatie en dat wilt zeggen dat het op dit moment bezigend is om het in een wettelijk kader te gieten !! Ik accepteer geen wetgeving waarbij geen degelijk onderzoek is verricht tot redelijke veiligheid van de stoffen, die moeten een positief effect hebben op de gezondheid van de consument, terwijl de codex het omgekeerd wilt bereiken !!

  GKS

 7. Onderteken ook het burgerinitiatief!
  Er is een nieuwe petitie. Als de producenten van natuurgeneesmiddelen etc. blijven zwijgen, is dit misschien de laatste strohalm!
  Dus ga snel naar:
  http://petities.nl/petitie/burgerinitiatief-handen-af-van-supplementen-vrijheid-van-meningsuiting-en-pers
  en onderteken de petitie. Let op, deze petitie is een burgerinitiatief. Daarom moet je bij de bevestiging je volledige persoonsgegevens invullen, anders tel je niet mee! (Je kunt wel als anoniem op de site vermeld blijven.)
  Zie ook de links aldaar.

  1. Alstublieft mensen, teken de petitie als je nog van enige vrijheid houdt en de alternatieve geneeswijze steunt. Er zijn zoveel mensen die weten dat bepaalde kruiden werken, dat is uit ervaring. Duizenden jaren oude ervaring zelfs hier en daar.

 8. Ik ben niet bang dat mijn boekenkast wordt leeggehaald omdat daar boeken instaan met verwijzingen naar het gebruik van kruiden!Er is een schat aan informatie buiten het internet om en monddood maken kunnen ze dat niet , bovendien is dit de zoveelste handtekeningen aktie. Denken jullie nou echt dat dat de uitkomst bieden gaat? Dat TPTB daar gevoelig voor zijn? Eerder het tegenovergestelde en al helemaal als al jouw gegevens daar bij komen te staan , das handig! Gewoon doorgaan met mondeling overdragen van kennis, dat is niet te stuiten en niet te controleren. Geen codex die daar tegenop kan!

  1. @ lis

   Een tijdje geleden tekende ik een petitie voor plastic deeltjes in huidverzorging en Unilever verwijdert dit nu uit de producten.
   Een petitie VOOR en toen verwijderde ze het???? ( nee flauw van me geintje)
   Maar daar viel wat verdienste te verliezen en dat is natuurlijk bij de codex allimentaris niet van toepassing, zit wel verschil in denk ik zo.

  2. Ik weet er juridisch te weinig vanaf.
   Zijn er manieren om de wetgeving te omzeilen?
   Bv besloten (deel) website, creatief taalgebruik.
   Hoe zit het met nieuw uit te geven boeken.
   Hoe zit het met bestaande boeken.
   Hoe zit het met PDF bestanden.
   Als er voor boeken geen restricties gelden, kunnen bijvoorbeeld Ebooks worden aangemaakt.
   Er moeten toch mogelijkheden zijn?

  3. Earth Matters schrijft:
   Op 14 december jl. werd in Nederland een volgende fase van de Codex Alimentarius van kracht. Sinds deze datum bepaalt EU-regelgeving dat gezondheidsclaims bij voedingsmiddelen en voedingssupplementen in de meeste gevallen niet meer zijn toegestaan.
   Je mag nog wel over de werking van supplementen schrijven, maar daarbij geen producten aanbieden of op enige manier (direct of indirect) verwijzen naar producten.

   Als dit het enige is en klopt wat hier staat, dan is er dus alleen een commercieel probleem.

  4. haha heel scherp Marcel w in 5d! ‘Tegen’ platic deeltjes inderdaad 😛

   Naja mijn vriend en ik hebben allebei al getekend en zal het ook verder gaan delen. Zoals Roel net zegt, het zet wel mensen aan het denken en maakt de mensen hopelijk bewust van de gevolgen van deze nieuwe verordening. Heb nog niemand erover gehoord.

  5. @ Anna, je bent heeeeeeeeeeeeeeeeeeel warm. Ook hier zou wel eens sprake kunnen zijn van een commercieel probleem dat onder het tapijt wordt geschoven. De website van Arjan Bos die juist wel toegestaan is vanwege de Codex (earth-matters) is uit lucht genomen, terwijl de website van het bedrijf van Arjan Bos dat zijn producten verkoopt nog wel in de lucht is… Ra,ra,ra….

   http://www.orongo.nl/

  6. Codex allimentarius is een onderdeel van de mindfuck , ga lekker in dit spelletje eedenken en je rechten er in afwegen en claimen en je bent er deel van . Free thinkers need no law .
   Alsof je gaat soebatten over parkeren op je eigen grond en hoe hoog de boete daarvoor is . Anarchisten doen het andersom 😉

  7. Vrijheid staat bij mij bovenaan…. en ik wordt een Rebel als ik in dat gevoel van Vrijheid meen te worden beknot. Maar bij Vrijheid hoort ook Transparantie…

   Ik wil graag van Arjan Bos of van iemand anders die hier iets over kan zeggen wat de reden is dat de website van Orongo nog wel in de lucht kan zijn en die van earth-matters niet.

   Ik heb onderstaand even een nieuwsbrief opgenomen va Orongo van septmeber als voorbeeld en zou graag willen weten waarom de inhoud hiervan wel mag en een vewijzing naar dezelfdee leveranciers op de website van earth-matters niet zou mogen. Ergens ontgaat me nog de clou…

   http://us2.campaign-archive1.com/?u=0b5e9ac82427ea78cd7d4a3c5&id=4a7f7bd4c5

  8. jah ze moeten ons gaan betalen Lisz, wij claimen onze naam terug, ze hebben onze namen gepikt en er stiekum een papieren handels entiteit van gemaakt, het wordt tijd dat wij ons zelf bijvoorbeeld ‘Shell007a’ gaan noemen, laten ze die andere papieren dubbel ganger van ons zelf maar beboeten onder een andere naam dan de naam die onze ouders bij onze geboorte hebben gegeven, zijn Hunnie toch ook zo goed in? Klare wijn schenken uit eigen oogst zonder vertroebeling door non kennis over juridisch monetaire feitelijkheden die vrijwel nooit benoemd worden.

  9. Dick , jouw vrijheid is weggegeven op het moment dat jouw ouders jou vol trots hebben aangegeven , zij wisten niet beter en konden niet anders .
   Weinig mensen snappen het betoog dat Marcel houdt , ik wel en ik hou hetzelfde betoog .

  10. @ Cozmic, fijn dat jij en Marcel het Spel doorschouwen….. Ik werd vanavond getriggerd door een aantal “comments” van Hyper onder het artikel Buitenlands bezoek, onder meer 12.17. Zijn opmerkingen over de prisma en hoe de lichtinval in een prisma kan worden vervormd, kwamen bij mij heel sterk binnen.

   Ik hoorde gisteravond een vraaggesprek met Marcel Messing op Argusoog (van 14 december j.l) en het viel mij op dat hij ook uitvoerig bij dit thema stilstond.

   Ik heb een link hierover opgenomen onder 12.19 onder het artikel Buitenaards bezoek

   Weet je, Cozmic, ik liet in die “comments”onder 12.19 het woord Alziend Oog vallen. Weet je wat me opeens opvalt, wat ik maar weer schaar onder de noemer synchroniciteit? Het valt me opeens op dat ik in jouw Avatar het Oog ontwaar en ook in de Avatar van Lisz? En gisteren had ik het hier over de Inca’s en het Inca kruis, de Levensboom van de Inca’s en die heeft in het midden ook een Oog. Zullen we het maar op houden dat iedereen met andere Ogen naar de Werkelijkheid kijkt en dat die Werkelijkheid wel eens meerdere Kleuren kan gaan aannemen, zoals bij het invallen van het Licht in een Prisma?

   http://office.dsesoftware.nl/peter/peru/chacana.html

   Dick
   27 december 2012 om 22:28 * Hyper, inderdaad interessante gedachtenspinsels, ik verwijs je ook graag wat dat betreft even naar een interview van Marcel Messing met Arend Zeevat op 14 december

   http://www.argusoog.org/arend-vs-zeevat-14-december-2012/

   Als je zo rond minuutje 43 Marcel Messing beluistert (en ook al eerder), dan heeft hij het daar over de virtuele, digitale wereld van internet, sociale media, maar ook televisie….. In feite geeft hij daar ook weer dat het kijken naar het Alziend Oog de Werkelijkheid kan vervormen en dat juist de mensen achter de Schermen (lees: de Annunaki) ons in deze Schijnwerkelijkheid proberen te vangen….. Daarom is het ook zo belangrijk om naar binnen te gaan, naar de innerlijke belevingswereld… En proberen uit het Hoofd te gaan door zo nu en dan te mediteren en/of veel in de natuur te verblijven, om maar dicht bij jezelf te blijven, waardoor je beter het contact kunt behouden met de Werkelijke wereld die nog niet is Vervormd… Interessant, intuitief leef ik al zo, tv kijken doe ik niet meer… ik hou het nooit langer dan een half uur tot een uur vol achter het digitale scherm en leef heel veel in de natuur.

  1. @ roel
   Ik wil je goedbedoelde initiatief niet affakkellen, maar denk je ook niet dat na alle initiatieven omtrend het tegenhouden van de codex, dit burger initiatief het zoveelste is dat ze naast zich neerleggen?
   En hoe komt dat ? Ik denk dat hier geld “wat je aandacht geeft( ook al is het negatieve aandacht) dat groeit”. Beter is het dus imo om gewoon door te gaan met het verspreiden van de kennis al is het mondeling en je geen moer aan te trekken van die wetgeving van de codex. Hoe willen ze een gesprek controleren en tegenhouden, als ze niet weten wie het waar voert?
   Denk je echt dat een petitie de PTB angst aanjaagd en ze doet besluiten een wetgeving waarvan ze heus wel weten dat ie ten gunste van big pharma is opte schorten of ongedaan te maken? Zo’n lijstje met mensen tegen de codex is best handig in hun ogen maar niet om de vraag te honoreren die men stelt ….. Nee het beste lijkt mij op grote schaal burgelijk ongehoorzaam te wezen en gewoon de kennis verspreiden op elk mogelijke manier.

  2. Marcel, het is natuurlijk ook mogelijk dat zo’n petitie meer mensen aan het denken zet en er daardoor meer over gesproken wordt, waardoor de kringen in het water groter worden. Ja, ze hebben nu mijn gegevens en weet je; F*ck’m!( met nog ff en deuntje voor het slapen gaan http://www.youtube.com/watch?v=84OANyKBJBw )

  3. Ik vind die codex eigenlijk wel leuk . Zelfde als Gnostiek , toen het verboden was leefde het sterker . Ik teken helemaal niets want dan erken ik het gezag van een stelletje slappe lullen . Up Yours !!

  4. Aangehaald citaat uit bovenstaande tekst:

   Om u, schrijvende burger, toch concreet iets te adviseren: zorg ervoor bij het openbaar maken van een boek, een website, een artikel, een facebook- of twitter-tekst of wat dan ook, om geen merknamen van voedingsproducten (inclusief voedingsupplementen), te noemen wanneer u tegelijkertijd over gezondheid en ziekte schrijft.
   Uitzondering hierop vormen de 222 claims die zijn toegestaan (claimsverordening 2012/432).

   Dus: er mag geen sprake zijn van belangenverstrengeling tussen informatie/advies/enz én verkoop!

   Dat dit veel ondernemers in de wielen rijdt snap ik.
   Dat hier wat aan gedaan moet worden snap ik.
   Dat er grote belangen (pharmacie) op het spel staan snap ik.
   Dat hier wat aan moeten worden gedaan, absoluut!

   Maar laten we ons als burger de kop niet gek maken!
   Het is erg, maar zo erg is het dus niet!

 9. Laatste reactie Schuitemaker op ortho.nl:

  Schrijvende burger, let op EU-claimsverordeningen

  Nu de EU-claimsverordeningen sinds 14 december van kracht zijn, zijn we als redactie van twee tijdschriften – ORTHOmoleculair Magazine en Fit met Voeding – druk bezig met uit te vinden waar de grenzen liggen waarbinnen we geheel vrij onze informatie aan u kunnen doorgeven. Gewoon op basis van de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting en van drukpers. Immers overtreding van de EU-claimsverordeningen kan ons op een boete komen te staan van een slordige 30.000 euro.
  Allereerst wil ik nog eens verwijzen naar een artikel van Toine de Graaf op de site van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Hier zet hij op basis van een aantal gevallen in het verleden de toon hoe het in de toekomst kan lopen.
  In mijn redactioneel van de laatste editie van ORTHOmoleculair Magazine (nr.6, 2012) geef ik aan hoe wij besloten hebben met deze problematiek om te gaan. Dit 2-pagina redactioneel gaat vergezeld van een derde pagina. Deze laatste is in de gedrukte editie in de plaats gekomen van een advertentie. In het 30-jarig bestaan van ORTHOmoleculair Magazine heeft altijd op de achterpagina een productadvertentie gestaan. Nu zijn we noodgedwongen met deze traditie gebroken.
  De drie pagina’s in ORTHOmoleculair Magazine geven ons beleid weer, uitsluitend om veilig te stellen dat we kunnen blijven zeggen wat we willen zeggen. Wellicht is dit een goede leidraad voor u, wanneer u schrijft over voeding in relatie tot gezondheid en ziekte.
  De nieuwe wetgeving is – zacht gezegd – niet erg duidelijk. Om dit te illustreren vindt u op de site van de KOAG/KAG het Richtsnoerdocument, dat pas op 13 december is vrijgegeven. Dit richtsnoerdocument is in nauwe samenwerking met de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) opgesteld. Iedereen, natuurlijk vooral fabrikanten van voedingsmiddelen / voedingssupplementen en uitgevers maar feitelijk ook alle schrijvende Nederlandse burgers(!), doen er verstandig aan om dit document inderdaad als richtsnoer te gebruiken. Bekijk het eens, om te zien hoe scherp, maar tegelijkertijd hoe ondoorzichtelijk de regels zijn gesteld.
  Om u, schrijvende burger, toch concreet iets te adviseren: zorg ervoor bij het openbaar maken van een boek, een website, een artikel, een facebook- of twitter-tekst of wat dan ook, om geen merknamen van voedingsproducten (inclusief voedingsupplementen), te noemen wanneer u tegelijkertijd over gezondheid en ziekte schrijft.
  Uitzondering hierop vormen de 222 claims die zijn toegestaan (claimsverordening 2012/432). Zoals:
  ‘Vitamine D draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.’
  Maar pas op:
  ‘Vitamine D draagt bij aan de versterking van botten.’
  Dit is niet toegestaan. Dit laatste (‘versterking’) doet vitamine D in één keer een medicijn zijn, goed voor de hoogste categorie boete.
  Nogmaals. Dit geldt niet alleen voor fabrikanten van voedingsmiddelen / voedingssupplementen en uitgevers. Het is aan een ieder om zelf in te schatten wat het risico voor hem of voor haar is om op de vingers getikt te worden. Misschien valt het mee, misschien valt het erg tegen. Wie zal het zeggen.
  Dr. Gert E. Schuitemaker – 24 december 2012

 10. Weet je wat , jullie zijn allemaal te bang , te braaf , denken dat internet je vrijheid van informatie zal geven , adverteren via internet , lekker makkelijk zoeken voor de lekker makkelijk zoekers .
  Ongeletterde randdebielen die nu aan banden worden gelegd omdat de kennisoverdracht wordt beperkt door de codex alimentaruis . Zelfs de natuurgeneeswijzen hebben zich afhankelijk gemaakt van labels en internetwijsheid . Zelfde fucking fastfoodketen als McShit . Kristalletje zus is goed voor je hoofdpijn , druppeltje Digitalis helpt je man uit zijn lijden , bestel maar bestel maar bestel maar . De goede oude heks heeft tegenwoordig een androïd en een paypal account . Even rottig onpersoonlijk als de rest van de hele schijnheilige namaak rotzooi

  1. Ongeletterde randdebielen? Dr. Vogel was niet echt een randdebiel naar mijn weten. Ik voel mij overigens ook aangesproken. Sommige mensen willen echt gebruik maken van de goede eigenschappen van de natuur en dat delen met anderen. Omdat iedereen een bepaald beeld heeft, dat wordt gecreëerd door de media. En als je uit eigen ervaring kan zeggen dat iets helpt mag je dat ook delen vind ik.

   Een petitie tekenen is nog altijd beter dan alleen vanaf de zijlijn meekijken en je oordeel klaar hebben.

  2. ik kwam zelden op earth matters en als ik er toevallig langs fietste dan was ik er snel weer weg, waarom vroeg ik mij dan af, de koude factor, er was iets kouds aan wat mij betreft, Lisz jouw directheid geeft echtheid en dusz warmte en dat maakt en breekt een (verkoop) info platform volgens mij, daar zit ook de zogenaamde zwaar onderschatte ‘gun factor’ in verborgen.. de stamtafel en je eigen trouwe kluppie verzamelen is een kunst

   met dank aan de muzikale huilende Volle Bolle maan tip van Imke, het is volle maan vandaag;

   Ozzy Osbourne-Bark At The Moon (Full Album) 1983
   http://www.youtube.com/watch?v=FdzHXBMcZdc

  3. Ik wilde je alleen maar uit je halfzachte gelouterde internettent lokken Liszzziieee , 20 jaar terug deden we alles nog met de hand , maar toen was jij nog jong . Toen wisten we elkaar te vinden omdat we communiceerden en boeken lazen . Dus……misschien is de boekenkast van Marcel straks goud waard .

 11. Waar gaat het nu allemaal om?
  Om even de feiten opeen rijtje te zetten.
  Dit staat op de site van het ministerie,
  en dan ook nog eens onder de subkop Regels voor ondernemers…(!)

  Claims

  Europese regelgeving

  Sinds 1 juli 2007 moeten levensmiddelenproducenten voldoen aan Europese regelgeving om deze claims te mogen gebruiken. Deze regels moeten consumenten beter beschermen tegen onjuiste claims. Dat zijn claims die niet waarmaken wat ze beloven en op die manier de consument misleiden.

  Soorten claims
  De Europese regelgeving over claims onderscheidt 2 soorten claims:

  – Voedingsclaims. Deze claims zeggen iets over de aanwezigheid van gunstige nutriënten (bijvoorbeeld vezelrijk) of afwezigheid van ongunstige nutriënten (bijvoorbeeld zoutarm).

  – Gezondheidsclaims. Gezondheidsclaims beschrijven het verband tussen een voedingsstof in een levensmiddel en het effect op de gezondheid. Een voorbeeld is ‘calcium is goed voor de botten’.

  Vanaf 14 december 2012 hebben producenten van voedingsmiddelen nog maar de keuze uit 222 gezondheidsclaims. Het gebruik van gezondheidsclaims was tot dat moment niet duidelijk geregeld.

  De lijst van 222 toegestane gezondheidsclaims is opgesteld door de Europese Commissie. Tot begin 2008 bestond de mogelijkheid gezondheidsclaims voor goedkeuring voor te dragen bij de Europese Commissie. Deze claims moesten wetenschappelijk zijn onderbouwd. De Commissie heeft van de ingediende claims er ongeveer 4000 voorgelegd aan de European Food Safety Authority (EFSA). De EFSA is het Europees wetenschappelijk bureau op het gebied van voedselveiligheid.

  De EFSA heeft vervolgens 222 claims positief beoordeeld; alleen deze zijn sinds 14 december 2012 toegelaten. Alle afgewezen en niet beoordeelde claims zijn vanaf dan dus niet meer toegestaan. Overigens kunnen producenten nieuwe aanvragen indienen. Pas als blijkt dat deze voldoende wetenschappelijk zijn onderbouwd en zijn toegevoegd aan de lijsten met goedgekeurde gezondheidsclaims mogen deze nieuwe gezondheidsclaims ook worden gebruikt.

  Link naar de site
  http://www.vwa.nl/onderwerpen/regels-voor-ondernemers-eten-en-drinken/dossier/claims/europese-regelgeving

  Link naar de wettekst tav de lijst van 222 toegestane gezondheidsclaims
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:NL:PDF

  1. Leuk stukje tekst Anna . Klinkt niet slecht .
   Uitvoerend in detail komt het beest pas om de hoek .

  2. Dus?
   Het gaat hier 1 om ondernemers
   Het gaat hier 2 om producenten van levensmiddelen

   Het gaat hier dus nergens om de burger?
   Het gaat hier dus ook niet om onze individuele vrijheid van meningsuiting!

  3. Aangehaald citaat uit bovenstaande tekst:

   Om u, schrijvende burger, toch concreet iets te adviseren: zorg ervoor bij het openbaar maken van een boek, een website, een artikel, een facebook- of twitter-tekst of wat dan ook, om geen merknamen van voedingsproducten (inclusief voedingsupplementen), te noemen wanneer u tegelijkertijd over gezondheid en ziekte schrijft.
   Uitzondering hierop vormen de 222 claims die zijn toegestaan (claimsverordening 2012/432).

   Dus: er mag geen sprake zijn van belangenverstrengeling tussen informatie/advies/enz én verkoop!

   Dat dit veel ondernemers in de wielen rijdt snap ik.
   Dat hier wat aan gedaan moet worden snap ik.
   Dat er grote belangen (pharmacie) op het spel staan snap ik.
   Dat hier wat aan moeten worden gedaan, absoluut!

   Maar laten we ons als burger de kop niet gek maken!
   Het is erg, maar zo erg is het dus niet!

  4. Dus, mijn conclusie is voorlopig:
   Zolang je geen ondernemer bent mag je beweren wat je wil.

   Waar ik nog niet helemaal van overtuigd ben:
   dat je als privaat persoon, en als niet-ondernemer met belangen inzake de materie, je beweren mag wat je wil, als je maar geen specifiek supplement aanraad?
   Volgens mij mag dat namelijk wel,zolang je maar geen ondernemer bent, dan wel geen belangenverstreneling inzake dit hebt.

   Dus is mijn volgende vraag:
   Wie is hier juridisch geschoold?
   Dan wel, wie heeft een kundig jurist is zijn achterban?

  5. Heksen verbranden ? Daar komt het opnieuw op neer .
   terwijl de masturberende masochost zich zit af tetrekken op kindersmoeltjes . Aan het grote beest van Babylon vragen of we aub onze rechten kunnen houden ? Ik rot liever weg in een graf vol joden . Fuck it .
   Snappen jullie niet dat codex alimentarius een stap in een onomkeerbaar proces is . HET EINDSPEL , hoe lang het ook duurt , het hervinden van jouw eigen waarden , waar je wel of niet voor staat .

  6. euhm jah, we krijgen mondjesmaat juridische maritieme privileges toebedeeld van een stel kille monsters onder steeds striktere militaire voorwaarden, dat is iets anders dan menselijke vrijheden hebben en houden.. het net sluit zich langzaam maar zeker

  7. Ahh Fuck it Hyper , als Lizzie en Anna iets willen bereiken zou het ver voorbij internet moeten gaan . slappe hap is daar niet klaar voor

  8. @cosmic
   Ik ben ondanks alle shi(f)t… nog steeds optimistisch ingesteld?
   Breek mij de bek ook niet los!!!
   Ik ben het op deze aardkloot soms zo baggerzat.
   Maar dat heeft deels te maken met mijn persoonlijke situatie.
   Ik blijf hoop houden, omdat ik van van mensen ga houden…
   In het echt, maar ook virtueel.

  9. Fuck de regels , doe wat voelt dat goed voelt , betekent niet eens wat goed is , gewoon wat NU goed voelt . Laat je ook niet misleiden .

  10. @cosmic
   De wet niet erkennen:
   Wetten zouden niet nodig hoeven zijn…
   Wetten zijn niet nodig!
   Elk mens heeft een ingebouwd wetten-systeem: geweten…
   Dat is meer dan genoeg!

  11. anna , I dig you .

   Wie mij een beetje langer kent weet dat ik nog erg beleed ben .
   klik even op off topic chatting plz 😉

  12. Denk wel dat je een verkeerd beeld van mij hebt. Ik ben zeker in de minderheid als ik zeg dat ik geen internet op mijn telefoon heb. Tablets en alles dat hoeft van mij niet. Ik heb gewoon een telefoon waar ik mee bel en sms meer niet. Tja dan ben je vast ouderwets maar ik heb er niks aan. Je hebt zo nooit meer tijd voor jezelf. Neem die telefoon ook echt niet overal mee naartoe. Wij zeggen hi45 zo vaak..vroeger moest je nog naar mensen toe op de fiets want dat was ook toen ik jong was. Zo snel is dat gegaan.

   Hyper ik denk dat je gelijk hebt. Het is onomkeerbaar, maar ik wil iets gedaan hebben hieraan, die petitie is het enige dat ik kan bedenken.

   Welterusten allemaal.

 12. Natuurlijk mag je nog steeds heel veel wél schrijven en vooral zeggen.
  Maar waar het mij om gaat is dat noch jij als burger, noch een journalist, noch een producent, een produktnaam meer mag noemen in verband met een gezondheidseffect. Het écht vervelende daarvan is, dat producenten zo hun producten niet meer aan de man kunnen brengen, en dus niet meer lonend kunnen produceren, en DUS dat steeds meer preparaten straks niet meer verkrijgbaar zullen zijn.

  KONKREET: spullen die je nu nog in je medicijnkastje (of waar ook) hebt staan, die kun je straks gewoon niet meer kopen!!!!!!!! Big Pharma lacht!

  En of zo’n volksinitiatief nou kans van slagen heeft of niet, nou ja die kans is inderdaad niet groot, maar niet geschoten is altijd mis! En wie weet welke balletjes er nog meer gaan rollen door de publiciteit die dat misschien oplevert.

  Ik ben er van overtuigd dat deze wetgeving er zonder internet niet zou zijn gekomen. De massale geïnformeerdheid van de burger is de grootste bedreiging voor BigPharma. Voor mond op mond reclame is BigPharma niet zo bang. Voor het internet wel. Laat het internet niet de mond gesnoerd worden!

  Dus wie tekenen wil:
  http://claimswelopetiket.petities.nl/

  (@Anna11: Het gaat dus wél om onze individuele vrijheid van meningsuiting, maar dat is in praktische zin niet het ergste, in principiële zin natuurlijk wel. Je conclusie op nr. 16.8 lijkt me te optimistisch. Voorbeeld: http://www.denieuwedokters.nl/blogs.html en klik in de eerste regel op “BLOG”. Ik bedoel maar: het verschil tussen een mening en reclame is altijd maar vaag, ook Schuitemaker heeft hier op gewezen. Trouwens, ook het EHRM heeft ooit bepaald dat reclame in principe onder de vrijheid van meningsuiting valt.)

 13. Met toch wel enige verbazing heb ik vanochtend de comments van gisteravond gelezen.
  Zo druk in de weer met de codex allimentarus, geen tijd meer om nog informatie te delen behalve over hoe vervelend die codex wel is. Dan denk ik, alleen dan is het vervelend, als je hem accepteert , to hell with it , en we gaan gewoon verder waar we gebleven waren.
  We vertellen elkaar dat een kruid een bepaald effect heeft gehad op jezelf en dan zoek jij in de winkel naar een potje met dat kruid erin ( of in het bos ) . Wat is nou het probleem, dat de overheid zegt dat iets niet meer mag ? Dat kan dus alleen als jij de overheid met zijn regeltjes accepteert.
  Overigens zou de overheid een volksvertegenwoordiging moeten zijn( gezien de wettelijke manier van stemmen)In geval de overheid de mening van het volk dus niet vertegenwoordigt, heeft het zijn bestaansrecht verloren en is niet langer een te gehoorzamen orgaan.
  En Cozmic heeft gelijk wanneer hij stelt dat het van de zotte is om bij een machtsbeluste bende de door hen afgenomen vrijheden ( die wij van nature hebben) terug te bedelen.Ze kunnen aangeboren vrijheden niet afpakken!
  Nogmaals alles wat je aandacht geeft groeit ! Dus richt je aandacht ( ook al is die negatief ,want ga je er tegenin)niet op de overheid met zijn codex allimentaris maar op het verspreiden van kennis en bewustwording! Richt je aandacht op positieve punten . Dus niet vechten tegen oorlog maar bouwen aan vrede. Niet tegen een regel strijden maar broederlijk de informatie uitwisselen. Negeer de negatieve tendenzen van deze tijd en stel er een positieve opbouwende realitet voor in de plaats.

  1. Marsz beter had ik het niet kunnen verwoorden, ik zie of lees veel impliciete reflexmatige burgerpikkie pavlov capitulatie, oei oei we moeten ons aan de nieuwste verzonnen neurenberger codex ‘wetten’ houden anders zwaait er wat, als je dit accepteert dan accepteer je alles, het begin van het einde, vandaar dat het het eindspel genoemd wordt in de eindtijd?! dus de hell with it als nieuwe slogan.. en omdat wij inmiddels een merken en producten geobsedeerd volkje zijn raken ze ons mentaal harder met een producten codex dan met een rassen codex van weleer maar wat is next?

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Rassenwetten_van_Neurenberg

   Quote:

   “De Nobelprijs kreeg hij niet voor de zo beroemd geworden onderzoekingen naar de conditionering (de Pavlovreactie), maar door onderzoek naar de spijsvertering. Als onderdeel van dit onderzoek wilde hij de speekselproductie van honden bij de toediening van verschillende soorten voedsel meten. Hierbij stuitte hij echter op het verschijnsel dat de honden al speeksel gingen produceren nog voor hij het voedsel had gegeven, en zelfs als hij zonder voedsel deed alsof hij ze ging voeren.”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Pavlov

  2. Eerst maakte het me kwaad en nu denk ik laat ze hun gang maar gaan. Mij geeft het namelijk nog meer energie om de andere kant op te gaan. Big pharma wil zo graag alles overnemen en mensen massaal aan de medicijnen hebben. Nou ze gaan hun gang maar. Ik ga mijn eigen weg en wie volgt die volgt en wie nog in schaapstand wil blijven doet dat maar lekker. Voor mij geeft het aan dat ze bang zijn voor de natuurlijke manier van genezen en gezond blijven. Ze hebben liever iedereen dom en ziek zodat we hun kunnen spekken met veel geld. Van de andere kant schud dit ook mensen wakker want waarom willen ze dit? Ze proberen nog steeds in te haken op angst terwijl ik alleen maar behoefte heb aan vertrouwen. Ha zij geven nu ook energie aan de kruidenvrouwtjes, natuurgeneeskundigen etc, al is het wel negatieve energie maar het geeft mij nu juist een boost en vertrouwen dat ik op het juiste pad ben. Iedereen kan toch zien dat we in een zieke maatschappij leven. Mensen draaien door, Kanker in overvloed, hart en vaatziekten en ga zo maar door men ziet toch zelf ook wel dat er nog nooit zoveel zieken waren als nu. Hoeveel mensen gaan er wel niet dood voor hun 50ste. We beginnen het bijna normaal te vinden dat er zoveel zieken zijn. En daarom worden ook steeds meer mensen wakker en willen graag een gezondere manier van leven zonder chemische troep en al die toevoegingen in eten. Steeds meer mensen krijgen het in de gaten dat we verkeerd bezig zijn en gaan massaal boeken lezen en op internet rondneusen en komen erachter dat er een steeds grotere groep mensen is die dat gevoel beamen. We informeren elkaar hoe het wel gezonder kan. Big Pharma ziet dit en denkt o jee de schapen worden wakker we moeten iets verzinnen om deze groep mensen de mond te snoeren. Om deze groep mensen aan banden te leggen. Maar het gaat ze niet lukken want mij geeft het de boodschap dat ze zelf bang zijn. Bang voor gezonde maatschappij waarin mensen langer en gezonder blijven leven 🙂
   Zo denk ik over die hele flauwekul. Dat ze maar de rambam krijgen! ;0

  3. en wie was 1 van de architecten van de Codex?
   Fritz ter Meer.
   en wie was Fritz ter Meer ook al weer?
   de wHO wil dat we genoeg Fluoride in ons dagelijks eten gestampt krijgen;

   ” I.G. Farben, which consisted of BASF, Bayer, and Hoechst (now known as Aventis), owned I.G. Auschwitz. A man called Frits ter Meer was on the I.G. Farben Managing Board from its foundation, and was responsible for I.G. Auschwitz. I. G. Auschwitz had a cozy relationship with the Auschwitz concentration camp, in that it used forced labor of the prisoners to work in its factory, and also used them as guinea pigs. ”

   ” Under Frits ter Meers direction, I.G. Farben used a fluoridation program to control the population at the Auschwitz concentration camp in any given area through the mass medication of drinking water supplies.“By this method they could control the population in whole areas, reduce population by water medication (fluoride) that would produce sterility in women, and so on.”

   ” Many countries that are currently undergoing nutrition transition do not have adequate exposure to fluoride. There should be promotion of adequate fluoride exposure via appropriate vehicles, for example, affordable toothpaste, water, salt and milk. It is the responsibility of national health authorities to ensure implementation of feasible fluoride programmes for their country. Research into the outcome of alternative community fluoride programmes should be encouraged.”

   http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/the_codex_fluoride_auschwitz_monsanto_connection

  4. en foute Codex Alie Fritzie mocht na de oorlog al snel weer aan het werk bij Bayer AG;

   ” Eén eruit springende naam in het IG Farben-verhaal is Fritz ter Meer, ooit lid van de bestuursraad van IG Farben. Een man die na het tribunaal van Neurenberg in 1948 veroordeeld werd tot zeven jaar gevangenschap wegens plunderen en het bedrijven van slavernij. Fritz hoefde zijn straf niet uit te zitten want zoals dat vaak gaat met figuren op hoge posities: Fritz zijn vriendjes zorgden er in 1952 voor dat hij alweer vrij kwam. Daarna kreeg dezelfde Fritz – hoe kan het tenslotte ook anders – een baantje als hoge pief bij Bayer AG. ”

   en we hoefden ons geen zorgen te maken natuurlijk, er was niets aan het zwarte hidden handje;

   “En in 1962 was het dan zover: Fritz legde als één van de architecten de basis van de Codex Alimentarius Commissie, die zich dus bezig zou gaan houden met het opzetten van “standaarden en richtlijnen”. Maar hier hoeft u zich volgens fans van de CA natuurlijk absoluut geen zorgen over te maken. Geen enkele reden tot paniek. Ik denk daar toch iets genuanceerder over. En volgens mij is er nog veel meer niet in de haak met deze Codex.”

   en euh Aspartaam is goed voor ons volgens foute Codex Alie Fritzie;

   ” Een ander voorbeeld: E951, bij veel mensen beter bekend onder de naam Aspartaam. E-nummers zijn additieven die door de Europese Unie zijn toegestaan in voor menselijke consumptie geschikte levensmiddelen. Kortom, volgens richtlijnen en standaarden van de EU is er helemaal niets mis met deze stof en kunnen mensen aspartaam zonder problemen tot zich nemen. Ga je echter op zoek naar informatie over aspartaam, dan vind je al snel een veertig jaar overkoepelende hoeveelheid wetenschappelijke literatuur waar je kaak van op de vloer valt. Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat er door de fabrikanten van aspartaam opzettelijk resultaten vervalst zijn die in eerste instantie duidelijk aantoonden dat aspartaam ziektes als hersenkanker kan veroorzaken. ”

   http://www.anarchiel.com/display/zie_ginds_komt_de_codex

  5. @ hyper
   Mooi stukje onderzoek, denk dat als de codex uit die hoek vandaan komt , wekken van mensen het enige is dat die petitie van Roel doet( op zijn best).
   Echt wakker worden doe je van jouw onderzoeks resultaten. En waarom verbaast het me nou niet dat wederom diezelfde wind waait met dat gehaakte luchtje? En dat dan in het nieuws wordt verteld ( slechts zijdelings) dat terwijl nederland steeds meer werklose (vanaf 9%, and counting) krijgt , het bij onze oosterburen een teruglopend aantal( vanaf3%) is? Beetje jaren 30 stuff niet?En wij ons maar druk maken over de codex omdat we merk en werking niet meer gecombineerd mogen publiceren?
   slaap lekker verder allemaal.

   http://www.youtube.com/watch?v=tzuJXqgsiSM

  6. History recalls how great the fall can be
   While everybody’s sleeping, the boats put out to sea
   Borne on the wings of time
   It seemed the answers were so easy to find
   “Too late,” the prophets cry
   The island’s sinking, let’s take to the sky

   Called the man a fool, striped him of his pride
   Everyone was laughing up until the day he died
   And though the wound went deep
   Still he’s calling us out of our sleep
   My friends, we’re not alone
   He waits in silence to lead us all home

   rest tekst hier http://www.lyricsfreak.com/s/supertramp/fools+overture_20133878.html
   http://www.youtube.com/watch?v=TLbYL10c1zo

  7. Paul, je hebt ook gelijk. Maar het punt is zij hebben alle macht. Als je het niet doet heb je een boete van 30.000 euro en zo maken ze je kapot.

   Wat is mij wel afvraag is of je met een burgerinitiatief meer kan bereiken? Daar zijn 40.000 handtekeningen voor nodig. En moet dit niet aangepakt worden bij de EU, hoeveel invloed heeft Nederland daarop?

   Hyper jij was ook snel uitgelogd gisteren 🙂 ging zo snel allemaal zag niet dat je ook wegging haha.

  8. @ lis
   Paul ? welke paul heb je het tegen?En als ik het goed begrepen heb gaat het over de koppeling tussen product info en werkzaamheid van stoffen! Dat moet toch geen probleem zijn om de werkzaamheid van een stof te bespreken los van een merknaam?

  9. Jah Lisz was echt heel leuk gisteren op de late late night Wtk chat, dat zal ik niet snel vergeten, niet gepland en verwacht en daarom juist extra leuk, maar ook wel spannend, ik dacht voordat ik verlegen word ga ik er van tussen! Absoluut waar wat jij zegt over onnodig boete gevaar mijden, je gaat jezelf niet onnodig in problemen brengen, no way, dat niet, ik ben ook niet zo van dat soort martelaarschap, er zijn wel moedige opstandige mensen die juridisch zo zeker van zichzelf zijn, dat ze wel extra risico’s durven nemen, maar weet je ik besef steeds meer de laatste tijd dat zelfs als we braaf en voorzichtig verantwoordelijk genoeg doen dan nog wil je niet weten wat ‘ze’ uit het niets uit de hoge hoed kunnen toveren, de gekste maatregelen en represailles om niks.. psychologisch wil een normaal mens daar liever niet aan denken, ik ook niet hoor… het enige is info rond blijven bazuinen.. samen staan we sterker, als een grote groep weigert om aan deze flauwekul neurotische neurenberger wetten mee te doen dan is het klaar, dan zijn de globalisten uit gespeeld..

  10. Ik heb een pa die al 25 jaar in de alternatieve geneeswijze zit. Hij mag z’n website en etiketten allemaal wel weer gaan veranderen. Heeft al eerder boetes gehad van die eikels… Vandaar dat ik erg geschrokken ben, wordt hem nu wel heer moeilijk gemaakt.

  11. Het zijn EU regels, zou je het niet kunnen omzeilen via een site geregistreerd in Zwitserland ofzo?

  12. @imke: dat is nou toevallig, daar loop ik ook al dagen over te denken. Moet toch met Zwitserland gedeald kunnen worden. Is trouwens een land met homeopathische cultuur. Groetjes van mij 😉

  13. Ha Marcel, ik worstel met deze kwestie rondom dat alles wat je aandacht geeft groeit. Concreet: een website als http://www.leefbewust.com heeft NET een biete van 31.000 euro aan de broek gekregen door de overheid, nu die code A. in werking is getreden. Twee andere websites die ik ken zijn op zwart gegaan uit vrees voor even zulke hoge boetes. Dat is serieuze shit van een tegenstander van formaat. Dat roept om intelligente creatie en angstloze response van ons..HOE is mij nog niet geheel duidelijk. Maar een commentaar zoals die van jou lijkt me in deze kontekst TE makkelijk,vind je ook niet?

   Bo (actief oa op wee wee wee.vitamineb12nu.nl)

  14. Ja het was een spontane nachtmeeting en erg gezellig 🙂 ook met anna11 haha. Hyper ben wel onder de indruk door de informatie over de codex. Best raar dat de EU dat blijft toepassen.

   Ok met een paar kleine aanpassingen moet het te doen zijn. Wel jammer dat ik niet meer in de webshop mag zeggen waar bijv. kokosolie of kamille olie goed voor is. Ik kan mijn blog dan juist goed gebruiken voor andere informatie, zolang er dus geen merknaam bij staat?

  15. @Lis, voor cremes en oliën is er volgens mij geen probleem. Alleen bij inname. Voeding en gezondheid. Ben nog steeds pissig.

  16. @ Martijn: Dat klopt maar ik had er wel bij staan dat het goed is voor je weerstand bijv. en op mijn blog een aantal medische claims met een link naar de webshop.

   Nee dat nog niet, dit is al erg genoeg. Ook apart dat zelfs de commerciële niet natuurlijke merken van deze claims gebruik hebben gemaakt. Veel synthetische medicijnen zijn afgeleid van de natuur en die kennis willen ze nu vernietigen. Kan mij er wel boos om maken maar blijf het zelf voortzetten en zoals Anita al zei het geeft je meer kracht om juist de andere kant op te gaan.

  17. Hyper , je hebt als vanouds weer eens de crux te pakken , het gaat niet eens over de codex , het gaat over CONTROLE , NWO , de 1984 staat .
   In mijn botte comments probeerde ik de vastgeroeste brave burgerbouten even los te slaan , niet zonder effect . Geen petitie stopt deze reeds lang geleden uitgestippelde agenda 21 . Vrijdenkers en rebellen hebben we nodig , ook al betekent het dat je jouw internetsite niet meer kan runnen zoals je graag zou willen . WAKKER WORDEN !! Er is meer aan de hand . We worden geacht niet meer zelfstandig te denken , we moeten burgerlijk gehoorzaam denken . DO AS THEY TELL YOU , THINK AS THEY TELL YOU . Om je rechten terug te gaan bedelen is voor mij belachelijk , yuk .
   Wel gezellig dat Lis en Anna ook even op de chat kwamen 😉

  18. de tijger temmer van circus Renz gisteren gezien op tv, z’n hele leven dag en nacht met en voor tijgers gewerkt, z’n leven kapot gemaakt door de nieuwste uit de dikke bureaucraten duim gezogen EUSSR regeltjes, waar is het eind, dit is nog maar het begin benk bang… Het is dat ik Marianne van de dierenpartij een fanatiek lekker ding vind, die kan nog wel een potje breken bij mij, maar anders..

   http://www.nujij.nl/algemeen/circus-renz-stopt-met-wilde-dieren.20733702.lynkx

   http://boerderij.cdn.rbsrv.nl/Resizes/mainarticleimage/PageFiles/59/71/147159/001_boerderij-image-1069020.jpeg

  19. oh jah vuurwerk mag natuurlijk ook niet meer, eerst maken ze het knal vuurwerk super kinderachtige slap en slecht door eu regeltjes en dan gaan ze klagen dat het alternatieve illegale vuurwerk zulke goede verkoop knallen geeft en moet het verboden worden, zo voorspelbaar deze hegeliaanse these / antithese techniek, en straks nog het zwarte spionage kastje in onze auto’s, links om of rechts om drammen ze uiteindelijk toch hun rfid slaven chip zin door.. Volgens Alex uit Tex zijn er afgelopen week duizenden feestboek accounts afgesloten omdat er commentaren op stonden over de grondwettelijke second wapen amendment wet.. Vrijheid van meningsuiting weet je wel.. Het eind is al lang zoek en ze gaan nu ‘all out’, de fluwelen handschoen zit niet meer om de ijzeren vuist. Ken je dat tv spotje van een sukkelig mannetje die een K3 liedje aan z’n snelheidsmeter heeft gekoppeld? Zo ervaar ik dat al tig jaar op de weg, gevaarlijk ook, continu bij de meest kinderachtige snelheden kijken op de naald of je niet een kilometertje ’te hoog’ zit, soms heb ik zin om structureel 10 of zelfs 20 kilometer te langzaam te rijden als protest, soms doe ik dat ook, ook levensgevaarlijk, hysterisch worden andere bestuurders daarvan.. Op de fiets maak ik uit hoe vlot of hoe langzaam ik rij, voor hoe lang nog?

 14. De codex speelt al jaren, dus komt niet nu opeens opdagen.
  Hier is een website die toelichting geeft over de codex (eventueel met google vertalen 🙂

  http://experimentselbstversorgung.net/codex-alimentarius-verbietet-anbau-und-handel-von-krautern/

  Belangrijk uittreksel:

  Produziert Kräuter, keine Heilkräuter!

  Meine Eindrücke nach einem halben Tag Recherche zu dem Thema sind folgende:

  Will ich Kräuter als Küchen- oder Gartenkräuter anbauen, vermehren, essen und verkaufen, bleibt alles wie bisher.

  Will ich aus bestimmten Blättern, Blüten und so weiter Teemischungen machen und diese als Erholungstee, Wellnesstee, Glückstee oder sonst was verkaufen, bleibt auch alles wie bisher.

  Will ich aber Tees und Krätuer als Heilpflanzen oder Medizinaltees verkaufen, also will ich eine garantierte Heilwirkung versprechen, dann hab ich ab morgen (1. Mai 2011) eine Hürde zu nehmen, die für viele kleine Betriebe leider viel zu hoch ist.

  Dus als je een winkel hebt en stelt (terecht of onterecht) dat een bepaald kruid bij verkoudheid helpt dan mag dat niet meer.

  Ik persoonlijk ga niet op producten af maar op ingrediënten. Als je weet wat helpt en wat je moet hebben dan ga je daar achteraan.
  Wat wel jammer is, dat kleine bedrijven met innovatieve ideeën niet meer het geld voor onderzoek kunnen opbrengen, wat nodig is om te ‘bewijzen’ dat iets werkt.

  Tja, de grote vraag is…hoe krijg je de massa zo ver om eindelijk te herkennen dat we in een verkeerd bootje zitten. Ze geloven gewoon alles wat men verteld en het ergste ze willen het ook zo…War is peace…jaja

  1. Goeie vraag Moon, hoe bereiken we de harrie massa, een hechte musketier klup vormen en dan veel theatrale ruchtbaarheid geven, is misschien niet voldoende, je moet ‘ze’ ook nog uitnodigen om eens een kijkje te nemen in een andere (interpretatie) wereld, ze vinden het normaal dat ik op de verjaardag van m’n pa s’avonds in hun old style debielen wereld stap, ze dopen zich s’avonds onder in een karaoke voice show die uitgekauwde presentatrice stomkop Nance laat zien die Lady Ga Ga vertolkt om zo een inzamelingsactie te houden voor arme moeders met hongerige babies in derde wereld landen, ik zeg als je wist wat voor een lelijke kindervreetster die Lady Ga Ga is, zoek maar eens op internet, dan snap je niet dat ze zo’n pest lied wil vertolken en laat staan zo’n ‘liefdadigheidsactie’ er aan willen verbinden, en ik had vroeger al zo’n pest aan tv Nance.. wanneer gaan we weer eens (Wtk) chatten Monika? Jah ik heb nu Sehnsucht geloof ik wel, ben voor de eerste keer de Narnia aan het kijken, in etappes, hakt er diep in mag ik wel zeggen… was een tip van Mirakel toen het een tijdje terug nog een nieuwe bioscoop film wasz, ‘come into my world’ is zo’n uitdrukking, ‘ze’ vinden het heel normaal dat ik in ‘hunnie’ wereld binnen treed, maar andersom kan kennelijk meestal niet, daar ligt echter toch de sleutel, maar wat niet wil dat wil niet, we leven met fascistische platte 2d geprogrammeerde medemensen met geen enkel gevoel voor verhoudingen nuances laat staan diepte en vernietigende of juist opbouwende consequenties… ;

   The Chronicles Of Narnia Full movie
   http://www.youtube.com/watch?v=bjnbi3EOzBw

  2. Dan starten we onze eigen goede doelen fonds 🙂 Ter ondersteuning voor alle mensen die werken met hun hart en echt mensen willen helpen wat nu bemoeilijkt wordt.. Voor een gezonde wereld..

  1. Helemaal mee eens! We zouden met z’n allen bewuster moeten worden m.b.t. duurzaamheid, gezondheid en milieu… dit is de achterdeur uit! Als iemand actie gaat voeren; ik sluit me aan!

 15. De pioniers hebben hn werk gedaan, nu is het echt aan de burgers om te laten zien dat ze verder vrijheidbeperking niet tolereren. Het is 2013, het is het aquarius-tijdperk!!! Durf op te staan, durf je eigen kracht te leven!!!!

 16. Dan zie je maar weer hoe dictatoriaal deze zogenaamde democratie is,en inderdaad de meeste regelgevers,beleidsmakers,politici of hoe je deze wolven in schaapskleren ook mag noemen staan in dienst van multinationls en de daaraan gekoppelde financiele wereld en ze hebben daarin hun persoonlijke verborgen agenda’s,die niet in het belang zijn voor de gezondheid van deze planeet en alles wat daarop leeft. Door de struisvogelpolitiek die ze bedrijven hebben ze niet in de gaten dat ze door hun regelgeving ook zichzelf,hun kinderen en hun eigen leefomgeving vergiftigen/vernietigen en dit zegt dan al genoeg over hun eigen mentaliteit cq geestelijke instelling(moraal)!
  En inderdaad terrorisme in wat voor vorm dan ook roept weerstand op en ze zijn te dom om te zien dat juist hetgene wat ze willen bereiken een averechts effect heeft,ze roepen weerstand op die ze eigenlijk niet willen en daar ben ik ze dankbaar voor want dit soort praktijken heeft de mensheid nodig om uit eeuwenlange conditioneringen te komen zodat we meer zelfbewustzijn gaan krijgen wat goed is voor ons algemeen welzijn en om uit door overheid gecreërde afhankelijkheid te komen.Wie zaait zal oogsten en ik geloof dat de opbrengst uiteindelijk in het voordeel zal zijn voor het algeheel welzijn van mens en de planeet aarde,maar dat gaat niet zonder slag of stoot en het vergt soms offers als je naar de geschiedenis van de mensheid kijkt!!!

 17. De Zwitserse voedingsgroep Nestlé investeert nu ook in traditionele Chinese geneeskunde. De groep ging vandaag een joint venture aan met de Chinese farmagigant Chi-Med, om samen een nieuwe onderneming op te richten die gespecialiseerd zal zijn in voedingsproducten op basis van (geneeskrachtige) planten. In het akkoord is ook voorzien dat Nestlé toegang krijgt tot een gegevensbank van de traditionele Chinese geneeskunde, met meer dan 50.000 extracten, afkomstig van ruim 1.200 planten.

  Juist ja, en dat mag dan wel van de NVWA? Als grote concerns er geld mee verdienen, dan mag het opeens wel? Maar als de kleine ondernemer voedingssupplementen wil verkopen dan mag hij niet eens op z’n producten zetten waar het voor dient?

  Big Brother! Censuur! Dictatuur!

  Wie stopt ze?

 18. Doe aangifte tegen de overheid ! Er is een concept aangifte die u kunt ondertekenen. Hoeveel effect deze aangifte gaat sorteren is nog maar de vraag, maar het is vooral belangrijk voor je eigen geweten , jij hebt je uitgesproken tegen de terreur door bankiers bedrijven en hun voetvolk, de politici.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.